هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸مریم در یک خانواده مسیحی غیرمتعهد در شهر فوئنلابرادا (Fuenlabrada) در حومه کارگرنشین مادرید، پایتخت اسپانیا، بزرگ شد. وی با نام ماریا در کلیسا غسل تعمید داده شد اما به یاد نمیآورد که دیگر هرگز در کلیسا بوده باشد .وی اکنون در سن ۲۹ سالگی به اسلام مشرف و به گفته خودش فرآیند مسلمان شدنش بیش از یک دهه پیش آغاز شده است. همه چیز از زمانی شروع شد که یک مرد مسلمان مراکشی کتابی را به ماریای ۱۹ ساله داد، این کتاب آغازگر یک تغییر تدریجی در او شد.
🔹بزرگترین ترس مریم خود ترس است؛ ترسی که ممکن است با مسلمان شدنش در فضای بیرون خانواده ایجاد کند .وی میگوید: من میدانم که شرایط چگونه است و جامعه چه نگاهی دارد. میدانم که روزی که با حجاب به همراه پدر و مادرم بیرون بروم و دوستی ما را ببیند، آسان نخواهد بود. وقتی مردم یک تازهمسلمان میبینند به این فکر میکنند که پدر و مادرش کجای کار اشتباه کرده است؟ من نمیخواهم پدر و مادرم به هیچ وجه رنج ببرند.
🔺ادامه مطلب در سایت رهیافته ولینک زیر
rahyafteha.ir/2
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢تولی و تبری از منظر روایات چه اهمیّتی دارند؟ (بخش دوم)
🔸احاديث بسيار فراوانى در كتب اسلامى اعم از شيعه و اهل سنّت در زمينه حبّ فى الله و بغض فى الله و #تولّى و #تبرّى آمده است، و به قدرى در اين باره اهمّيّت داده شده كه در كمتر چيزى نظير آن ديده مى شود. بى شك اين اهمّيّت به خاطر آثار مثبتى است كه پيوند دوستى با اولياء الله و دوستان خدا، و بيزارى از دشمنان حق دارد؛ اين آثار مثبت هم در قدرت ايمان ظاهر مى شود و هم در تهذيب اخلاق و هم در پاكى اعمال و تقوا. اين احاديث نشان مى دهد كه بايد در طريق تهذيب نفس و سير و سلوك الى الله، هر كس پيشوا و مقتدايى را برگزيند. در اينجا به بخشى از اين احاديث كه از كتب مختلف گلچين شده است اشاره مى شود:
3⃣در حديث ديگرى از امام صادق (ع) مى خوانيم: روزى پيامبر (ص) به يارانش فرمود: «كداميك از دستگيره هاى ايمان محكمتر و مطمئن تر است؟ ياران عرض كردند خدا و رسولش آگاهتر است؛ بعضى گفتند نماز و بعضى گفتند زكات و بعضى روزه و بعضى حج و عمره و جهاد! رسول خدا (ص) فرمود: همه آنچه را گفتيد داراى فضيلت است، ولى پاسخ سؤال من نيست؛ محكمترين و مطمئن ترين دستگيره هاى ايمان، دوستى براى خدا و دشمنى براى خداست و دوست داشتن اولياء الله و تبرّى از دشمنان خدا». [۱] پيغمبر اكرم (ص) نخست با اين سؤال مهم، افكار مخاطبان را در اين مسأله سرنوشت ساز به جنب و جوش در آورد ـ و اين كارى بود كه پيامبر (ص) گاه قبل از القاء مسائل مهم انجام مى داد ـ گروهى اظهار بى اطّلاعى كردند و گروهى با شمردن يكى از اركان مهم اسلام پاسخ گفتند؛
🔹ولى پيامبر (ص) در عين تأكيد بر اهمّيّت آن برنامه هاى مهمّ اسلامى، سخنان آنها را نفى كرد و سپس افزود: مطمئن ترين دستگيره ايمان، حبّ فى الله و بعض فى الله است! تعبيرِ به «دستگيره» در اينجا گويا اشاره به اين است كه مردم براى وصول به مقام قرب الى الله، بايد به وسيله اى چنگ بزنند و بالا بروند كه از همه مهمتر و مطمئن تر، دستگيره حبّ فى الله و بغض فى الله است. اين به خاطر آن است كه پيوند محبّت با دوستان خدا و اقتدا و تأسّى به اولياء، عاملى است براى حركت در تمام زمينه هاى اعمال خير و صفات نيك. بنابراين با احياء اين اصل، اصول ديگر نيز زنده مى شود و با ترك اين اصل بقيّه تضعيف يا نابود مى گردد.
4⃣در حديث ديگرى از امام صادق (ع) میخوانيم كه خطاب به يكى از يارانش به نام جابر كرد و فرمود: «اِذا اَرَدْتَ اَنْ تَعْلَمَ اَنَّ فيكَ خَيْراً فَانْظُرْ اِلى قَلْبِكَ فَاِنْ كانَ يُحِبُّ اَهْلَ طاعَةِ اللهِ وَ يُبْغِضُ اَهْلَ مَعْصِيَتِهِ، فَفيكَ خَيْرٌ، وَ اللّهُ يُحِبُّكَ؛ وَ اِنْ كانَ يُبْغِضُ اَهْلَ طاعَةِ اللهِ وَ يُحِبُّ اَهْلَ مَعْصِيَتِهُ، فَلَيْسَ فيكَ خَيْرٌ، وَ اللّهُ يُبْغِضُكَ وَ الْمَرْءُ مَعَ مَنْ اَحَبَّ؛ [۲] هرگاه بخواهى بدانى در تو خير و نيكى وجود دارد يا نه؟ نگاهى به قلبت كن! اگر اهل اطاعت الهى را دوست مى دارد و اهل معصيت را دشمن مى شمرد، تو انسان خوبى هستى و خدا تو را دوست دارد؛ و اگر اهل اطاعت الهى را دشمن مى دارد و اهل معصيتش را دوست مى دارد، نيكى در تو نيست و خدا تو را دشمن مى دارد؛ و انسان با كسى است كه او را دوست مى دارد». جمله «وَالْمَرْءُ مَعَ مَنْ اَحَبَّ» اشاره لطيفى به اين واقعيّت است كه هر انسانى از نظر خطّ و ربط اجتماعى و خلق و خو و صفات انسانى و همچنين سرنوشت نهايى در روز رستاخيز، با كسانى خواهد بود كه به آنها عشق مى ورزد و پيوند محبّت دارد؛ و اين نشان مى دهد كه مسأله «ولايت» در مباحث اخلاقى سرنوشت ساز است.
5⃣در حديث ديگرى از امام باقر (ع) مى خوانيم كه رسول خدا (ص) فرمود: «وُدُّ الْمُؤمِنِ لِلْمُؤْمِنِ فِى اللهِ مِنْ اَعْظَمِ شُعَبِ الاَْيمانِ، اَلا وَ مَنْ اَحَبَّ فِى اللهِ وَ اَبْغَضَ فِى اللهِ وَ اَعْطى فِى اللهِ وَ مَنَعَ فِى اللهِ فُهُوَ مِنْ اَصْفِياءِ اللهِ؛ [۳] محبّت مؤمن نسبت به مؤمن به خاطر خدا از بزرگترين شاخه هاى ايمان است؛ آگاه باشيد كسى كه به خاطر خدا دوست بدارد و به خاطر خدا دشمن بدارد، به خاطر خدا ببخشد و به خاطر خدا خوددارى از بخشش كند، او از برگزيدگان خداست!». #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] الکافی، کلینی، دار الکتب الإسلامية، چ چهارم، ۱۴۰۷ق، ج ۲، ص ۱۲۵
[۲] همان، ص ۱۲۶
[۳] بحار الأنوار، دار إحياء التراث العربي، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق، ج ۶۶، ص ۲۴۰، باب ۳۶
📕اخلاق در قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، مدرسه الامام على بن ابى طالب(ع)، قم، چاپ اول، ۱۳۷۷ش، ج ۱، ص ۳۷۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تولی #تبری
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️امام سجاد عليه السلام:
🔸إيّاكُم و صُحبَةَ العاصينَ، و مَعونَةَ الظّالِمينَ، و مُجاوَرَةَ الفاسِقينَ، اِحذَروا فِتنَتَهُم، و تَباعَدوا مِن ساحَتِهِم.
🔹از مصاحبت معصيتكاران، يارى ستمگران و همنشينى فاسقان، بپرهيزيد؛ از فتنه شان برحذر باشيد و از عرصهی آنها دورى كنيد.
📕الكافی، ۲/۱۶/۸؛ بحارالأنوار، ۱۱/۱۵۱/۷۸
#امام_سجاد
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢بخشی از نامه ۳۱ نهج البلاغه (وصیتنامه امام علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام) - (بخش نهم و پایانی)
🔹جرعه خشم را فرو خور، كه من جرعهاى شيرينتر و داراى عاقبتى لذيذتر از آن نديدم. با كسى كه با تو خشونت كند نرم باش، كه به زودى نسبت به تو نرم شود. با دشمنت نيكى كن كه نيكى شيرين ترين دو پيروزى (انتقام و گذشت) است. اگر خواستى از برادرت جدا شوى جايى براى او باقى گذار كه اگر روزى خواست برگردد دستاويز برگشت داشته باشد. آن كه به تو گمان نيك برد گمانش را عملا تحقق بخش. حق برادرت را با تكيه بر رفاقتى كه بين تو و اوست ضايع مكن، زيرا كسى كه حقش را ضايع كنى برادر تو نيست. مبادا خانوادهات بدبخت ترين مردم به خاطر تو باشند. به كسى كه به تو علاقه ندارد علاقه نشان مده.
🔹نبايد برادرت در قطع رابطه با تو از پيوستن تو به او، و بد عمل كردنش از احسان تو به او از تو تواناتر باشد. ستم اهل ستم بر تو گران نيايد، زيرا او به زيان خود و سود تو مىكوشد، و جزاى آن كه تو را شاد نموده اندوهگين كردن او نيست. پسرم آگاه باش رزق دو نوع است: رزقى كه تو آن را مىجويى، و رزقى كه آن تو را مىجويد، و اگر تو به او نرسى او به تو مىرسد. چه زشت است تواضع به وقت احتياج، و ستم در زمان توانگرى از دنيايت به سود تو همان است كه آخرتت را به آن اصلاح نمايى. اگر براى آنچه از دستت رفته ناله مىكنى پس براى هر چه به دستت نرسيده نيز ناله بزن. بر آنچه نبوده به آنچه بوده استدلال كن، زيرا امور دنيا شبيه يكديگرند.
🔹از كسانى مباش كه موعظه به آنان سود ندهد مگر وقتى كه در توبيخ و آزردنشان جدّيت كنى، كه عاقل به ادب پند گيرد، و چهارپايان جز با ضرب تازيانه اصلاح نگردند. غمهايى را كه بر تو وارد مىگردد با تصميم هاى قوى بر صبر و استقامت و با حسن يقين از خود دور كن. هر كه راه مستقيم را بگذاشت منحرف شد. همنشين به منزله خويشاوند است. دوست آن است كه در غيبت انسان نيز دوست باشد. هواى نفس شريك كوردلى است. چه بسا دورى كه از نزديك نزديكتر است، و چه بسا نزديكى كه از دور دورتر است. غريب كسى است كه براى او دوست نيست. آن كه از حق تجاوز كند راه اصلاح بر او تنگ مىشود. كسى كه به ارزش خود قناعت ورزد ارزشش براى او پايندهتر است. مطمئن ترين رشتهاى كه به آن چنگ زنى رشتهاى است كه بين تو و خداوند است. بىپرواى نسبت به تو دشمن توست.
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_علی #اميرالمؤمنين
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺چرا شایعه سازی تو اینکشور هیچ هزینه نداره ؟!
🔹که یک زن از تو آشپزخونه خونش بتونه بدونه هیچ هزینه شایعه سازی کنه و امنیت یک کشور رو بهمبریزه.
#شایعه
هدایت شده از mesaghمیثاق
من در راس امور هستم!؟
🔻هر چقدر که اهداف نظام اسلامی بلند و مترقی است، برخی ساختارهای اجرایی آن ناکارآمد و مشکل آفرین هستند.
🔸یکی از این ساختارها، روابط نمایندگان مجلس با مدیران اجرایی است. امام خمینی(ره) فرمودند که مجلس در راس امور است، اما گویا برخی نمایندگان چنین تفسیر کردهاند که "من در راس امور هستم"! و لذا به خود اجازه میدهند در شئون اجرایی دخالت کنند و این دخالت بعضاً در راستای منافع خود و همفکران آنهاست.
🔹این دخالتها تا بدانجا پیش رفته که نمایندهای، مدیر عزل شده یک مدرسه را با رایزنی به پست قبلی برمیگرداند یا در عزل و نصب فرمانداران و بخشداران دخالت میکند و یا در جابجایی مدیران ادارات ورود میکند و یا ...، وزرای مربوطه نیز برای حفظ رای اعتماد مجلس تن به خواستههای نمایندگان میدهند در حالی که شأن مجلس نظارت بر حسن اجرای قانون توسط مجریان است و نه دخالت در عزل و نصب مدیران استانی و شهرستانی.
🔸به نظر میرسد در کنار اولویتهایی که در جامعه وجود دارد و برای تحقق آنها باید کوشید، اصلاح این ساختارها نیز باید در دستور کار قرار گیرد، اما تحرکی در این زمینه مشاهده نمیشود.
🔹در مواجهه با این نوع نقیصهها و کنشهای مداخله جویانه یا منفعت طلبانه برخی نمایندگان در امور اجرایی که منافی وظایف و اختیارات آنهاست چند سازوکار وجود دارد:
اول؛ گزارش این دست تخلفات به شورای نگهبان که در بررسی صلاحیت وی برای دور بعد لحاظ میشود.
دوم؛ گزارش به کمیسیون رسیدگی به تخلفات نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که اگر تخلف باشد به تذکر به وی منجر میشود و اگر جرم باشد به دستگاه قضایی ارجاع داده میشود.
سوم؛ اصلاح این ساختاری که وزیر به جای آنکه صرفا تابع مجلس باشد، خود را تابع تک تک نمایندگان میداند که باید همه خواستههای آنها را بپذیرد وگرنه رای اعتماد نماینده مجلس را از دست میدهد.
🔺سخن آخر آنکه باید نظارت همگانی را به گفتمان غالب تبدیل کنیم و آن را به همه حوزهها از جمله عملکرد نمایندگان مجلس تعمیم دهیم. قطعاً نظارت در این سطح، از نخبگان و فرهیختگان جامعه انتظار میرود که در شرایط فعلی که رضایتمندی جامعه از کارگزاران حکومتی کاهش یافته، ضرورتی انکارناپذیر است.
✍ دکتر قاسم حبیب زاده
هدایت شده از mesaghمیثاق
مداحی_آنلاین_مرگ_آیت_الله_مجتهدی.mp3
1.32M
🇮🇷
هنگام مرگ چه چیزهایی از جلوی چشم ما رد می شود!
🍃🌹🍃
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙 #آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعاً بعضیها تخصصشان امر به معروف و نهی از منکر است.
از جمله استاد فرهنگ!
دوستان عزیز این کلیپ کوتاه را اصلاً از دست ندهند و به هر گروهی دارند، ارسال کنند