باسمه تعالی
دکتر رضا زمانی
✏️ یادداشت روز #مصباح
🔖 جنگ بزرگ شروع شد؟!
پس از حدود یکسال از آغاز عملیات طوفان الاقصی، شاهد آغاز جنگ سوم لبنان و اسرائیل هستیم.
اسرائیلی ها در روز اول جنگ بزرگ، حداقل ۱۰۰۰ نقطه را در جنوب لبنان مورد هدف هوایی قرار داد و حزب الله هم تا عمق بیش از صد کیلومتری سرزمین های اشغالی را در حیفا،صفد، عفوله و...مورد حمله قرار داد.
اسرائیل در روز اول، بیشتر اماکن مسکونی، آمبولانس ها، بیمارستانها و پایگاه های مردمی را مورد حمله قرار داد تا بلکه بتواند هزینه های اجتماعی حزب الله را بالا ببرد به امید آنکه مردم لبنان بخصوص اهل سنت و مسیحی ها علیه حزب الله موضع بگیرند! اما بر عکس مردم لبنان را متحدتر کرده است.
حزب الله هم تاکنون از سلاح های دوربرد خود در حجم گسترده استفاده نکرده ولی شدت حملات و گستردگی آن تفاوت محسوسی پیدا کرده است.
اسرائیل با حملات برق آسا به دنبال اجرای دکترین ضاحیه است و به دنبال تخریب گسترده و زمین سوخته است.
توان حزب الله با ۲۰۰۶ بسیار متفاوت است.در صورت ادامه نبرد باید منتظر شگفتانه های بسیاری از طرف حزب الله باشیم.
هدف سرزمینی اسرائیل، عقب راندن حزب الله تا عمق ۱۸ کیلومتری و پشت رودخانه لیتانی است و در قدم دوم، تحمیل شرائط صلحی است که بتواند ساکنین شمالی را به خانه بازگرداند!
حزب الله به صورت رسمی و علنی اعلام کرده که اجازه بازگشت ساکنین شمالی را نخواهد داد و تا تعیین تکلیف مسأله غزه، حملات حزب الله تداوم خواهد داشت.
نتانیاهو با این جنگ می تواند جنگ غزه را تا انتخابات آبان ماه آمریکا ادامه دهد تا با انتخاب ترامپ برگ برنده خود را استفاده کند.
با تداوم جنگ، حزب الله قطعا ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت. امروز حزب الله از کیان لبنان دفاع می کند و فقط مدافع جنوب لبنان نیست! از این حیث یکپارچگی و حمایت از حزب الله در میان تمام اقوام لبنانی گسترش یافته است.
از طرفی با تداوم جنگ، پیش بینی می شود مقاومت عراق ،یمن و سوریه هم به حزب الله ملحق شوند.
نتانیاهو با حمله به لبنان، بازی مرگ و زندگی رژیم را شروع کرده است!...
#حزب_الله
#اسرائیل
@mesbah_313_ir
✍✍✍
باسمه تعالی
دکتر رضا زمانی
تحلیل روز #مصباح (شماره ۵۵)
جامعه شناسی سیاسی
🔘چرا ایران در پاسخ به اسرائیل تعلل می کند؟!
بعد از عملیات موفق و کوبنده #وعده_صادق که سبب تثبیت قدرت ایران در منطقه شد و تصویر جدیدی از اقتدار ایران به جهان مخابره کرد، اتفاقاتی در میدان افتاد که نیازمند پاسخ کوبنده تر و قاطع تر ایران بوده اما بعد از گذشت حدود ۶۰ روز از ترور هنیه در قلب تهران، هنوز واکنش میدانی از ایران دیده نشده است!
تعلل ایران در پاسخ به جنایت اسرائیل از زوایای مختلف قابل بررسی است؛
از صبر استراتژیک تا انجام عملیات روانی علیه دشمن، از ملاحظات امنیتی_نظامی تا تغییر رئیس جمهور در ایران ... همگی دلائل عمده ای است که برای تعلل در پاسخ گویی برشمرده می شود.
اما از دید جامعه شناسی سیاسی، مطالبه مردمی و نگاه مقاومتی مردم و جامعه، در این تعلل بسیار موثر است.
واقعیت آن است که جنگ های نرم در قالب جنگ های ادراکی_شناختی اثرات خود را در طبقاتی از مردم ایران گذاشته است!
جنگ نرم توانسته در فتنه هایی مثل ززآ شکاف میان مردم و نظام را عمیق کند و از طرفی، میان نخبگان فکری و اجرایی کشور، یک صدای واحدی علیه اسرائیل شنیده نمی شود! ما هنوز درباره منافع ملی اشتراک نظر نداریم!....
مجموعه این عوامل جامعه شناختی در فضای سیاسی ایران باعث شده تا مردم نسبت به جبهه مقاومت و موضوع فلسطین، یکپارچه نباشند!
وقتی شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» طراحی شد، به افق های دور دست آن هم نگاه شده بود که جامعه ایران باید از گفتمان مقاومت فاصله بگیرد!...
به عبارتی، جدا سازی ایران از گفتمان مقاومت و سپس جدا سازی از بدنه میدانی جبهه مقاومت یک راهبرد کلان و بزرگ است که در پس جنگهای ادراکی_شناختی و هیجانی علیه ایران، هدف گذاری شده است!
دشمن همواره تلاش می کند تا در صفوف وحدت و اتحاد شکل گرفته علیه خود، نفاق و شکاف ایجاد کند! کما اینکه در حملات ترور جمعی علیه لبنان، یکی از اهداف دشمن این بوده تا جبهه لبنان را از مقاومت فلسطین جدا کند!....
در طول یک سالی که از عملیات طوفان الاقصی می گذرد، متاسفانه ما شاهد تظاهرات گسترده میلیونی علیه اسرائیل نبوده ایم! عموم گردهمایی ها بعد از نمازهای جمعه و در ابعاد کوچک و محدود بوده و دامنه دار نشده و نبوده است!...
گویی در فضای عمومی کشور، رفع مشکلات معیشتی_اقتصادی چنان در اولویت است که هر مسأله کلان و حیاتی امنیتی برای کشور را زیر رادیکال خود می برد!... اما همواره این مشکلات اقتصادی هستند که انباشته می شوند و بجز گفتار درمانی، برنامه دیگری برای حل آنها وجود ندارد! ولی همین دست ها و نگاه ها، اجازه نمی دهد که روح جامعه، کارکردهای دیگر خود را بروز و ظهور دهد.!...
به پشتوانه انقلاب اسلامی و روحیات مردم ایران انقلابی،جامعه ایران اسلامی، ظرفیت های مقاومتی هنگفتی دارد که متاسفانه گروگان اوضاع معیشتی و اقتصادی شده است که جریان لیبرال غربگرا به جمهوری اسلامی تحمیل کرده است!
تعلل واقعی ایران در پاسخ های مناسب به اسرائیل را باید در این حوزه جستجو کرد!
ما به رهبر حکیم و فرزانه خود، باور قلبی و اطمینان عملی داریم.
ما به فرماندهان نظامی خود در میدان، باور قلبی و اطمینان عملی داریم....
بار دیگر، نوبت ما مردم است که نشان دهیم محور تمام تصمیمات ما هستیم و این عمق رابطه امام و امت در جامعه اسلامی است که امام جامعه به پشتوانه مردم در صحنه، شکوه می آفریند و معجزه می کند!...
و یکی از مصادیق ضروری و اولویت دار جهاد تبیین، تشریح این حلقه مفقوده است! مردم باید متوجه شرائط حاکم بر فضای نظام بین المللی باشند!
امروز جبهه مقاومت بیش از هر زمانی نگاهش به داخل ایران و مردم ایران است.
امروز بیش از هر زمانی می دانیم که رفع عملی و واقعی مشکلات معیشتی از مقاومت می گذرد!...
#ایران_اسلامی
#جبهه_مقاومت
@mesbah_313_ir
🌷#شهید_مرتضی_آوینی: «هشت سال است که کره زمین به عصر دیگری از تاریخ حیات انسان داخل شده است، حیاتی که ادامه رشد آن با از بین رفتن کفر و الحاد و استکبار در سراسر جهان ملازمه خواهد داشت. این عصر را چه میتوان خواند؟ اگر انقلاب اسلامی ایران را همچون فجر صادقی بدانیم که پیش از طلعت شمس بر آسمان عدالت نشسته است، میتوان این عصر را فجر عدالت نامید.»
📚منبع: کتاب «گنجینه آسمانی»
#در_محضر_شهداء
#دفاع_مقدس
@mesbah_313_ir
17.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘ویژه هفته دفاع مقدس
⬅️خاطره ای از شب عملیات از زبان سردار حاج علی فضلی
#دفاع_مقدس
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
تاریخ تحلیلی اسلام (قسمت ۸۰)
... مسلمانان شهرهای سوریه و اردن را یکی پس از دیگری گرفتند.
مهمترین حادثه در این درگیریها تسخیر فلسطین در سال هفدهم هجری و فتح قیساریه در سال نوزدهم، در خلافت عمر بود. فتح فلسطین برای مسلمانان چه از نظر نظامی و چه از نظر تبلیغاتی اهمیت فراوان داشت. چه میدانیم مسجد الاقصی قبله نخست مسلمانان در این نقطه است، به سبب همین اهمیت عمر خود سفری بدانجا کرد و در جابیه که دهی در ۸۰ کیلومتری دمشق کنونی قرار داشته است با مسیحیان پیمان نامه نوشت و حقوق آنان را محترم شمرد. مردم شام و فلسطین که سالها شکوه و جلال حکومت روم را دیده بودند وقتی با وضع ساده سپاهیان اسلام و رفتار ملایم خلیفه مسلمانان روبرو شدند به شگفت در ماندند.
علل پیروزی
در فصل مربوط به جنگهای منطقه شرقی شبه جزیره و فتح ایران نوشتیم گذشته از نیروی ایمان و اعتقاد دینی که عامل اصلی پیروزیها بود از جهت ظاهر نیز اوضاع و شرایطی مهیا شد که آن پیروزی را آنچنان تند و در کوتاه مدت میسر ساخت. در جنگهای شمال عربستان نیز عاملهایی ظاهری دیده میشود که به طور خلاصه چنین است:
۱) مردمی که در این سرزمینها به سر میبردند هر چند از نژاد عرب نبودند و به زبان عربی سخن نمیگفتند اما از جهت آداب و رسوم به عرب نزدیکتر بودند تا با رومیان و زبانی که بدان تکلم میکردند با زبان عربی پیوند داشت.
۲) چنانکه نوشتیم از دیرباز ( سالها پیش از اسلام) دستههایی از مردم جنوب و نیز حاشیه صحرا به تدریج برای تجارت و یا کار بدین سرزمینها رفته و با ساکنان آن هم آمیخته بودند. در جنگهایی که در گرفت طبیعی بود که این مردم از عرب طرفداری کنند نه از رومیان.
۳) رفتار سپاهیان فاتح با مردم به مراتب سادهتر از حکومتهای دستنشانده امپراتوری بود. نمونهای از این سادگی را مردم آن سرزمین با آمدن خلیفه مسلمانان به بیت المقدس دیدند.
۴) مبلغ مالیاتی که برای مردم سرزمینهای فتح شده تعیین میشد نسبت به آنچه به حکومتهای خود میپرداختند بسیار کمتر بود، و به طور خلاصه سادگی و بیپیراگی و عدالت اسلامی را علل اصلی در همه فتوحات میتوان دانست.
۵) عامل مهم دیگری را نیز نباید از نظر دور داشت؛ چنانکه از پیش گفتیم مردمی که در سرزمینهای سوریه کنونی، دره اردن و فلسطین ساکن شدند مسیحیت را قبول کردند، مردم مصر نیز پیرو این دین گردیدند. اما با گذشت زمان و پس از آنکه بحثهای کلامی در مسیحیگری بالا گرفت و مکتبهای فکری گوناگون پدید آمد و هر فرقهای به مکتبی گرایید، جدالها و مناقشههای لفظی به تعصبهای شدید منتهی شد. کلیسای کاتولیک بر فرقههای مخالف عقیده خود سخت میگرفت و در نتیجه این سختگیریها بود که آنان از کلیسا رو برگرداندند. این جدالها در قرن پنجم میلادی به اوج خود رسید...
ادامه دارد...
#کتاب_بخوانیم 📚
@mesbah_313_ir
💎در محضر قرآن
بسم الله الرحمن الرحیم
«ثُمَّ إِنَّكُم بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ»( مومنون /۱۵)
(سپس شما بعد از آن میمیرید؛
«ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ»(مومنون/۱۶)
(سپس در روز قیامت برانگیخته میشوید!)
👈بعد از مسأله #توحید و شناخت مبدأ، به مسأله #معاد پرداخته می شود.
👈مرگ، سرنوشت قطعى انسان است اما
مرگ نابود شدن نيست، مرحلهاى از تكامل است.
👈 آفرينش انسان، هدفدار است.
#تدبر_در_قرآن
@mesbah_313_ir