🔰 روایت علامه مصباح از توصیه آیت الله بهجت در باره نحوه بحث با علمای اهل سنت
↙️ علامه #مصباح:
🔹 مرحوم آيتاللهالعظمي #بهجت رضواناللهعليه مي¬فرمودند: «در بحث با ساير مسلمانان ابتدا مسائلي را مطرح نکنيد که پذيرفتنش براي آن¬ها خيلي سخت باشد. اينگونه بحثها به جايي نميرسد؛ بلکه بحث را با اين سخن شروع کنيد که: شما چهار طايفه هستيد و همگي يکديگر را مسلمان ميدانيد. هيچ اشکالي هم ندارد. همه شما از چهار نفر از بزرگاني که تقريبا در يک عصر زندگي ميکرده¬اند تقليد مي¬کنيد.
🔸 اما همه اين¬ها يا مستقيما يا با واسطه از امام جعفر صادق عليه¬السلام استفاده کرده¬اند. خود شما نقل کرده¬ايد که جناب ابوحنيفه گفته است: «لولا السنتان لهلک نعمان اگر آن دو سالي که در نزد امام صادق شاگردي کردم نبود هلاک شده بودم.» همچنين نقل شده که گفته است «ما رأيت افقه من جعفربنمحمد.»
🔹 حال ما از کسي تقليد ميکنيم که بزرگان شما يا مستقيما يا با واسطه، شاگرد او بوده¬اند. آيا اگر تقليد از شاگرد جايز باشد، تقليد از استاد که به شهادت خود شاگرد، فقيهترين مردم در زمان خودش بوده است جايز نيست؟ اين مطلبي است که هيچ آدم منصفي نميتواند آن را نفي کند.»
🔸 آيت¬الله بهجت مرحوم شيخ محمود شلتوت را مثال مي¬زدند و مي¬فرمودند: « مرحوم شيخ محمود شلتوت مرتبهاي از تشيع را دارد. ايشان فتوا داد که تقليد از امام جعفر صادق صحيح است و بعضي از احکام قانوني زمان ايشان طبق فتواي امام صادق تصويب شد.
🔹 وقتي آن¬ها احساس کنند که اختلاف ما با آن¬ها در مرجعيت است باعث ميشود که ارتباطمان نزديکتر شود و با هم بيشتر تماس داشته باشيم. در اين صورت آن¬ها کتابهاي ما را هم مي¬خوانند و بسياري از اختلافات حل ميشود. اين بهترين راه براي ايجاد وحدت بين مسلمانان است.
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علامه #مصباح: #ولایت_فقیه ستون فقرات نظام اسلامی است، آیا می توان صرفا آن را با چند روایت ظنی ثابت کرد؟
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
https://sapp.ir/tabyinir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔆 علامه #مصباح: جوان انقلابی باید دندان راحت طلبی را بکشد|| راحت طلب، انقلابی نیست
#هفته_بسیج
#جوان_انقلابی
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔰 علامه #مصباح:
🔸یکی از سنتهای الهی در تربیت انسان، استفاده از رفتارهای نمادین است
🔹 انسان اهداف و مقاصد قلبی خاصی دارد و آن را با نمادهایی نشان می دهد؛ شاید بتوان گفت نماز خواندن ما نیز حرکتی نمادین است که نشان از خضوع در مقابل خداوند دارد.
🔸 يکی از نمادها در پوشیدن لباس، ظاهر میشود. از اینرو شکل لباس میتواند به عنوان یک نماد تلقی شود. تلبس به لباسی که منسوب به اهل بیتعلیهمالسلام است، نمادی از ارتباط روحی و قلبی با این بزرگواران و در نتیجه خداوند متعال است.
🔹طبق برخی روایات، دلقک فرعون، برای خنداندن فرعون یک لباس شبانی شبیه لباس حضرت موسی (ع) میپوشید و این کار او باعث شد که هنگام غرق شدن فرعونیان، غرق نشود؛ زیرا مدتی لباسی شبیه لباس حبیب خدا بر تن کرده بود!
🔸 مضمون این روایت برای ما آموزنده است؛ دستگاه نبوت و امامت، دارای مقامی رفیع است، اما همین که لباس منسوب به دوستان خدا را میپوشیم، به لطف خدا امید داریم.
🔹 پوشیدن این لباس وسیلهای است تا انسان رابطه قلبی خود را با اهلبیتعلیهمالسلام تقویت کند. تمرین کنیم تا هر زمان که این لباس را میپوشیم، به یاد آوریم که این لباس، لباس پیامبرصلیاللهعلیهوآله است و همین کار سبب تقویت رابطه قلبی با ایشان میشود.
🔸 البته پوشیدن این لباس را نعمتی است که احتیاج به شکر دارد؛ چرا که این لباس، مردم را به یاد خداوند میاندازد. این برای ما یک توفیق است؛ از اینرو باید بیشتر به یاد انجام وظیفه و نقشی که داریم بیفتیم و در این زمینه کار کنیم و در این صورت تأثیر این لباس نیز برای مردم بیشتر خواهد بود.
3 آذرماه 97
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علامه #مصباح : دین، #ناموس_خدا ست؛ خدا بر سر دین، با کسی رو دربایستی ندارد حتی با عزیزترین و گرامی ترین مخلوقش
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔰 علامه مصباح در مراسم عقد زوج جوان:
👈رسیدن به آرامش در سایه ازدواج، از حکمت های خداوند برای زندگی اجتماعی است
🔹 گاهی خداوند متعال برخی نعمتهای خود را به عنوان نشانه خود ذکر می کند تا قدر آن را بهتر دانسته و شکرگزار او باشیم.
🔸 از جمله نعمتهایی که خداوند آن را به عنوان نشانه و آیات خود ذکر میکند، خلقت زوجهایی برای انسان از جنس خودش است که با آن به آرامش میرسند
🔹 اگر خداوند میفرمود از نشانههای خدا این است که زوجهایی برای شما قرار داد تا نسل شما باقی بماند، در این صورت، این مسئله برای حیوانات هم وجود داشت، اما خداوند در مورد انسانها میفرماید زوجین، در کنار هم به آرامش میرسند
🔸 خداوند همسر را وسیله آرامش انسان قرار داده است؛ همان آرامشی که گاهی انسان برای رسیدن به آن، حاضر است هزینههای زیادی به جان بخرد
🔹 بدانیم که محیط خانه باید محیط آرامش باشد؛ سعی کنیم با تنشها، اضطراب را وارد خانه نکنیم. چرا که آرامش حاصل از ازدواج، حکمت زندگی اجتماعی است؛ اگر این آرامش را حفظ کردیم، از سایر برکات الهی نیز استفاده خواهیم کرد و اگر آرامش را به هم زدیم، از سایر برکاتش نیز چندان بهرهای نخواهیم برد
🔸 خدا به طور طبیعی بین دو همسر، محبتی ایجاد میکند که مخصوص آنهاست؛ لذا هرچند پدر و مادر به بچههایشان علاقه دارند، اما نوع آن محبت و علاقه، تفاوت میکند و محبت بین زوجین، ویژه است.
🔹 در واقع فلسفه ازدواج این است که انسان در آرامش زندگی کند و هم نیاز به محبتش تأمین شود و هم نیاز دیگری به محبت را تأمین کند.
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔆انقلاب، رهبری و جوانان مؤمن، بزرگترین نعمت های خدا برای این کشور هستند
🔻 علامه #مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور (1)
🔹 مهمترین عاملی که می تواند از انحراف یک انقلاب، جلوگیری کند، وجود رهبری است که بتواند انقلاب را با همان اهداف و مقاصد مورد نظر بنیانگذار آن، پیش ببرد؛ عدم وجود چنین رهبری در برخی انقلاب های منطقه – که حرکت های خوبی در آن ها شروع شده بود – سبب انحراف آن ها شد.
🔸 ترس چنین مسأله ای از اوایل انقلاب در ایران هم وجود داشت؛ حقیقت این بود که امام (ره) سن شان بالا رفته بود و نمی توانستیم باور کنیم که بتوان کسی را به جای امام (ره)، پیدا کرد که این کشتی را به پیش ببرد.
🔹 اما گویی وقتی امام (ره) از دنیا رفت، روحش در قالب فرد دیگری ظهور کرد؛ گویا مقام معظم رهبری یک توان جدیدی پیدا کردند و یک جهش فوق العاده ای در ایشان به چشم می خورد. آمدن ایشان با این ویژگی ها، نگرانی بسیاری از دلسوزان را رفع کرد و برایشان ثابت شد که ایشان رهبری شایسته است.
🔸 نعمت وجود مقام معظم رهبری، یکی از بزرگترین نعمت های خدا بر ماست؛ بنده گمان نمی کنم بتوانم شکر چنین نعمت عظیمی را ادا کنم.
🔹 تحول ناشی از انقلاب در مردم و جوانان کشور نعمت دیگری است که خداوند بر مردم ما ارزانی داشته است ؛ قبل از انقلاب، شاید بهترین جوان ها کسانی بودند که نهایتا اهل نماز و روزه بوده و علاقمند به سیدالشهدا (ع) باشند؛ اما این که برای دین شان چه وظایف اجتماعی بر عهده دارند، اصلا مطرح نبود.
🔸 با وقوع انقلاب چنان تحول عظیمی در افراد پیدا شد که یک نوجوان 13 ساله به مقامی می رسد که امام (ره) با آن عظمت می فرمایند رهبر ما آن طفل 13 ساله ای است که نارنجک به خود می بندد و زیر تانک می رود. مگر یک پسر بچه 13 ساله چه انگیزه ای باید داشه باشد که چنین کند؟
🔹 یک نوجوان که در اول زندگی است و هزاران امید برای زندگی و آینده خود دارد، چرا چنین کاری انجام می دهد؟ آری؛ این ها شبیه افسانه است. البته شاید عده ای فکر می کردند که این واقعه یک استثناء و اتفاق است و چنین تحولی در بین جوانان، فراگیر نبوده است؛ اما به چشم خود نمونه های زیادی از این جوانان دیدیم. به راستی در کدام دوره از اسلام سابقه داشته است که بچه های ده – دوازده ساله عاشق شهادت باشند؟
🔸 خداوند متعال به ما نعمت می دهد تا در صدد شکرگزاری از وی برآییم و با همین شکرگزاری به کمال و رشد برسیم. وقتی به همین نعمت های مادی نظر می کنیم، می بینیم واقعا شکرگزاری همین ها هم بر ما گران است، چه رسد به شکر نعمت های معنوی و نعمت هایی مانند انقلاب، رهبری و این جوانان پاک که نعمت های مادی در مقابل آن ها، چیزی نیست.
🌺دیدار با نخبگان 8 آذرماه 97 🌺
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔆 حرکت در چارچوب ارزشی همراه با انعطاف در برابر سلایق مختلف، وظیفه نیروی مؤمن
🔻 علامه مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور (2)
🔹 حکمت خداوند اقتضا می کند که انسان ها شبیه به هم نباشند و اختلافات بین انسان ها همواره وجود داشته باشد؛ اما سئوال مهم و اساسی این است تا چه مقدار باید با وجود این اختلافات سازش داشته باشیم و صلح کنیم؟
🔸 اگر ما باور داریم که حق و باطلی وجود دارد باید ببینیم تا کجا با صلح و سازش از مرز حق خارج نمی شویم؛ این که این مرز چگونه تعیین می شود وظیفه ماست که برای آن فکر کنیم.
🔹 توصیه اول این است که با فکر و اندیشه صحیح، چارچوبی تهیه کرده و خط قرمزها را مشخص کنید که هم عقل و وجدان شما آن را بپذیرد و قانع شود و هم در پیشگاه الهی حجت داشته باشید.
🔸 اگر بخواهیم کسی را به رفتار یا راه خاصی دعوت کنیم، باید برای آن حجتی نزد خداوند داشته باشیم؛ البته در این چارچوب مشخص شده، باید بسیار انعطاف داشت و با اختلاف سلیقه ها کنار آمد؛ نمی توان توقع داشت همگان مثل من فکر کنند و هر آنچه من پذیرفتم، آن ها هم بپذیرند.
🔹تکرار چندباره داستان شیطان و سجده نکردن او بر حضرت آدم، به وضوح به ما می فهماند که اگر کسی بخواهد بندگی خدا کند، باید ببیند خدا چه راهی را برای او مشخص کرده است و نمی توان در عبادت سلیقه خود را ملاک قرار داد.
🔸 اگر بخواهیم ببینیم خدا از ما چه می خواهد باید به کتاب او و مفسران کتاب خدا که همان اهل بیت (ع) هستند، رجوع کنیم
🔹باید خودمان بندگی کرده و راه بندگی کردن را بیاموزیم و طبق سفارش قرآن به دیگران هم توصیه کنیم
🔸 خداوند وعده داده است هرکسی کار خیری انجام دهد، بر ارزش کارش بیفزاید؛ هر کس شکر نعمت های خداوند داشته باشد، خداوند بر نعمتش بیفزاید و هر کس برای خدا کار کرده و در صدد یاری خدا برآید، خداوند او را یاری کند؛ لذا بدانید اگر واقع قصد بندگی خدا داشته باشیم، خداوند هم ما را یاری خواهد کرد.
🌺دیدار با نخبگان 8 آذرماه 97 🌺
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 استقبال عارف گرانقدر علامه مصباح از نایب امام زمان (عج)
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 #مصباح دوستان
🔷روايتي زيبا و كوتاه از زندگي #مصباح انقلاب
#نسخه_كم_حجم
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
مصباح دوستان
🔻 حجت الاسلام و المسلمین شیخ نعیم قاسم، قائم مقام دبیرکل حزب الله لبنان و هیئت همراه با آیت الله #مص
🔰 علامه مصباح یزدی در دیدار قائم مقام دبیر کل حزب الله لبنان:
🔹 پیروزیها در منطقه، ما را از تضرع به درگاه خدا باز ندارد!
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔆 پیروزیها در منطقه، ما را از تضرع به درگاه خدا باز ندارد!
🔰 علامه مصباح در دیدار با شیخ نعیم قاسم قائم مقام دبیرکل حزب الله لبنان:
🔹 خداوند متعال در این چند دهه اخیر، به صورت کمنظیری باب رحمتش را بر مسلمانان و به خصوص شیعیان باز کرده است.
🔸 با پیروزی انقلاب اسلامی و تحولاتی که در جوانان آغاز شد، حتی ما از توجیه عادی و علمی برای بسیاری از آن ها در کشور خودمان عاجزیم؛ این میل و رغبتی که نوجوانان در آغاز تکلیف و حتی قبل از تکلیف برای حضور در جبهه و جهاد برای دفاع از ارزش های اسلامی از خود نشان دادند، با هیچ منطق علمی قابل توجیه نیست
🔹 پیشرفتهای علمی، صنعتی، سیاسی و نظایر آنکه بعد از انقلاب در ایران اتفاق افتاد، به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط قبل از آن نیست. تا آنجا که بنده اطلاع دارم، هیچ سیاستمداری در دنیا این پیشرفتها را حتی به صورت احتمال پیشبینی نمیکرد ولی الحمدلله این لطفهای الهی روزبهروز بیشتر میشود و امروز آثارش را در خارج از منطقه نیز میبینیم.
🔸 شرایط مسلمانان در جنگ بدر به قدری سخت و دشوار بود و مسلمانان در ضعف قرار داشتند که خدا از آنها به «اذله» تعبیر می کند.طبق روایات شخص پیامبر اکرم دست به دعا برداشت و از خداوند خواست تا نصرتش را نازل کند؛ تا جایی که بنده از سیره پیامبرصلیاللهعلیهوآله اطلاع دارم، حالت تضرع ایشان در شب جنگ بدر، بیسابقه بوده است.
🔹 با نگاهی به آیات معلوم می شود که این تضرعات در پیروزی اسلام مؤثر بوده است؛ در این زمان نیز علاوه بر شکر نعمت نصرت و پیروزی مسلمانان در ایران، لبنان و یمن، وظیفه دیگری نیز داریم؛ آن وظیفه این است که بر تضرعاتمان بیفزاییم.
🔸 تصور بنده این است که در اوایل مبارزات علیه رژیم ستمشاهی در ایران، حالت تضرع در مؤمنان بیشتر بود، ولی به نظر میرسد که این نوع تضرعات، یکی از کمبودهای امروز جامعه ماست و متأسفانه به این مسائل کمتر از مسائل مادی و ظاهری اهمیت داده می شود
🔹 این سخن بدان معنا نیست که از نعمتهای مادی و علمی و تکنولوژی غافل شده و از آنها استفاده نکنیم،مسئله این است که توجه به نعمتهای مادی، ما را از توسلات، تضرعات و نذر و نیاز بازندارد.
🔸 یکی از نعمت های الهی برای ما، وجود مقام معظم رهبری است؛ در طول تاریخ، کمتر شاهد چنین نعمتی بودهایم؛ ایشان علاوه بر این که از لحاظ علمی، سیاسی، بصیرت اجتماعی و هوش و فراست خدادادی امتیاز چشمگیری دارند که دوست و دشمن به آن اعتراف دارند، امتیاز دیگری هم دارند که بسیاری از افراد، از آن غافلند و آن روح بندگی و خضوع ایشان در مقابل خداوند و اعتماد به کمک های الهی و آثار توسلات است.
🔹 در مرتبه بعد از رهبری نیز کمتر کسی را مانند جناب سید حسن نصرالله با این متانت، شجاعت و صفات ممتاز میتوان یافت؛ ایشان نعمتی بزرگ در لبنان است. باید خدا را به خاطر وجود چنین نعمتهایی شکرگزار باشیم و برای سلامتی ایشان، دعا کنیم.
مشروح:
http://mesbahyazdi.ir/node/7157
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علامه #مصباح:
🔻🔻 دین و فقر
🔻 مسئولینی که در حال ذبح انقلابند ...
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
مصباح دوستان
🔆 حرکت در چارچوب ارزشی همراه با انعطاف در برابر سلایق مختلف، وظیفه نیروی مؤمن 🔻 علامه مصباح شب گذشت
🔹مشروح خبر ديدار نخبگان دانشگاه هاي كشور با علامه مصباح 👇👇👇
http://mesbahyazdi.ir/node/7163
مصباح دوستان
🔹مشروح خبر ديدار نخبگان دانشگاه هاي كشور با علامه مصباح 👇👇👇 http://mesbahyazdi.ir/node/7163
🔆 بعد از سخنراني علامه مصباح در جمع نخبگان، يكي از حاضران ضمن سخناني به عنوان مقدمه، سئوالي را از علامه مصباح مطرح كرد كه خلاصه آن سئوال اين است:
👈 «در صورتي كه با خودي ها اختلاف داشته باشيم، در حالي كه مي دانيم مسيري كه خودمان مي رويم حق است، وظيفه ما چيست؟»
🔹علامه مصباح پاسخ داد:
🔻من برای سخنی که میگویم، باید حجت شرعی داشته باشم؛ صرف اینکه حرفی بزنم که شما خوشتان بیاید اما نزد خدا حجتی نداشته باشم، صحیح نیست.
🔻 در مسائل سیاسی، اعلم و حاذقترین افراد برای همه ما معلوم است و وظیفه ما رجوع به مقام معظم رهبری است؛ در مسائل فردی فقهی نیز باید نظر اعلم را پذیرفت که همان مرجع تقلید است؛
🔻 اما در اختلافات در ساير زمينه ها با خودیها، تا آنجا که امکان دارد باید احتیاط کرد و با هیچ یک مخالفت کامل نداشت.
🔻 اما اگر کار به جایی رسید که مجبور به انتخاب یکی از طرفین شدید، برای انتخاب هر کدام، باید دلیل قطعی پیدا کنید که نزد خدا حجت باشد؛ چرا که شما در چنین امری میخواهید، وجه انتخابتان را به خدا نسبت دهید و بگویید چون راه توست، آن را انجام میدهیم؛ از اینرو این انتخاب خیلی مهم است و باید برای انتخاب یکی از دو طرف، حجت قطعی و البته به دور از احساسات و حب و بغضهای شخصی داشته باشید.
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بسیجیان دیروز و مسئولین امروز ...
🔻مسئولین کاری نکنند، مردمی که انقلاب کردند، عطایش را به لقایش ببخشند
#مصباح_یزدی
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
#مهم #آخرین_خبر
🔆رهبری فرمود اسرائیل نابود می شود، چون باور دارد « لینصرن الله من ینصره »
🔰 علامه مصباح در دیدار صمیمی با جمعی از رزمندگان دفاع مقدس
🔻 🔻 اگر مؤمنین ایمان داشته باشند و در راه خدا، تلاششان را به کار بگیرند، خداوند هم آن ها را یاری خواهد داد ولو با نزول ملائکه
🔻 🔻 سید حسن نصرالله می فرمودنزول ملائکه مخصوص جنگ بدر نبود، بلکه ما آن را با چشم خود دیدیم؛ در جنگ 33 روزه اسرائیل علیه حزب الله، نیروهای ما در موقعیتی قرار گرفتند که در منطقه ای محاصره شده و حتی چیزی برای خوردن نداشتند و نمی توانستند خود را از مهلکه برهانند. اما وقتی مکالمات صهیونیست ها را شنود می کردیم، فهمیدیم که دارند عقب نشینی می کنند؛ آن ها می گفتند مردان سفید پوشی را می بینند که با شمشیر به جنگ با آن ها می پردازند! همین مسأله سبب شد تا جنگ 33 روزه با شکست اسرائیل و پیروزی حزب الله که در آن زمان موقعیت آن چنانی در بین مردم و دولت لبنان نداشت، همراه شود.
🔻 🔻 نمی شود گفت این ها دروغ است؛ از طرفی آیات قرآن، این مطلب را بیان می کند؛ از طرف دیگر شواهد و قرائن دلالت بر صداقت این سخن دارد؛ چرا که باقی ماندن حزب الله و شکست اسرائیل با آن هم تجهیزات نظامی، بر اساس اسباب ظاهری، ناشدنی بود.
🔻 🔻 نیروی انسانی، تکنولوژی، صنعت و سایر امور، ابزار هستند و باید هم از آن ها استفاده کرد؛ اما علت تامه نیستند؛ آن ها ابزار امتحان هستند، ولی تدبیر نهایی در دستگاه الهی صورت می گیرد.
🔻 🔻 رهبری می فرمودند در جریان انقلاب، روزی نبود که معجزه اتفاق نیفتد
🔻 🔻ریشه همه اختلافات و جنگ ها، اختلافات و جنگ فکری است
🔻 🔻 برخی ته دلشان این است – هر چند گاهی می خواهند کتمان کنند و البته قابل کتمان نیست – که مگر می شود با آمریکا مقابله کرد؟ مگر می توان جلوی ابرقدرت جهان ایستاد؟ اگر دل ها و فکرهاعوض شده و به سمت خدا متمایل شود، می توان از دستگاه الهی استفاده کرد و هم منافع دنیوی و هم سعادت اخروی جامعه را تأمین کرد.
🔻 🔻 شیطان نباید ما را فریب دهد تا به بهانه این که کارها به دست خداست، تنبلی کرده و کاری انجام ندهیم. بلکه باید تا پای جان در راه خدا تلاش کنیم و بدانیم نتیجه کار، در گرو خواست اوست.
🔻 🔻 تبعیت از مقام معظم رهبری، نماد اطاعت از خدا دانست
🔻 🔻 باور کنیم که دست خدا، ما را یاری خواهد کرد و اولیای الهی با قدرتی که خدا به آن ها داده است، می توانند دوستانشان را یاری و برایمان دعا کنند
🔻 🔻 باید توکل بر خدا و توسل به اولیای الهی، اطاعت از رهبری و خدمت به مستضعفین، اساس کار باشد؛ اگر چنین روحیه و نیتی داریم، بدانیم که « لینصرن الله من ینصره»
🔻 🔻 اگر رهبری با قاطعیت نظری می دهند و می گویند 25 سال دیگر، اسرائیل وجود نخواهد داشت، ناشی از همین باور است؛ وگرنه با چه اعتمادی این سخن را بر زبان می رانند؟ آری؛ ایشان باور دارند که « لینصرن الله من ینصره »
🌺 13 آذرماه 97 🌺
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
#مهم
🔆 حوزه تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی دارد / آیا حوزه به وظیفه خود در قبال نعمت عظیم انقلاب اسلامی عمل کرده است؟
🔰 علامه مصباح در جمع طلاب و اساتید مجتمع آموزش عالی فقه 1
🔹 انقلاب اسلامی و برقراری نظام اسلامی در یک کشور بزرگ، نعمتی کم نظیر بلکه بی نظیر بود؛ دوست و دشمن، حتی تصور تحقق چنین پدیده ای را نمی کردند؛ این نعمت، از آنچه ما فکر می کنیم، بسیار عظیم تر است و البته وظایف ما هم سنگین تر از آن چیزی است که عمل کردیم.
🔸 حال که این نعمت برای ما فراهم شده، باید ببینیم جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه نسبت به انقلاب، چه جایگاهی است و آیا حوزه وظایف خود را درست شناخته و عمل کرده یا خیر؟
🔹 اگر بخواهیم ببینیم، جایگاه روحانیت در یک نظام چیست، باید ببینیم، جایگاه دین در زندگی انسان چیست.
🔸 عده ای اصلا به خدا و دین باور ندارند و تحقق این عالم را نیز اتفاقی می دانند و لذا هدفی وراء اهداف مادی و حیوانی، برای خود قائل نیستند. گروه دیگر، دین را یکی از ارکان زندگی انسان می دانند؛ اما افراد در این که ارکان دین چیست و تا چه حد، در زندگی ما اهمیت دارد، دارای مراتب هستند.
🔹 قبل از انقلاب اسلام، صرفا به نماز و روزه و عبادت های فردی منحصر شده بود؛ با انقلاب تحول عظیمی در مردم و جوانان شکل گرفت.
🔹 نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی نظیر است و رهبر آن هم به اذعان دوست و دشمن، نظیر ندارد؛ اما حوزه، فارغ از این که در گذشته به وظیفه خود در قبال این نعمت عمل کرده یا خیر، باید ببیند الآن چگونه باید از این نظام استفاده کند و وظیفه اش در مقابل نظام چیست؟
🔻 🔻 بعد از انقلاب به برکت رهنمودهای امام (ره) و رهبری، حوزه علمیه، پیشرفت و جهش چشمگیری داشته است،اما تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی دارد. گذشته از وظیفه طلاب برای صدور انقلاب و معارف اسلام به سایر کشورها، آیا وظایف خود را در داخل کشور انجام داده ایم؟
🔹 هنوز جوانان ما در بسیاری از مراکز آموزشی کشور، در مورد مسائل اساسی دین، دچار مشکل هستند؛ هر چند فضای مجازی امروز، گسترش یافته و سیل شبهات به سرعت در اذهان جوانان کشور، شکل می گیرد، اما آنها زمینه و فرصت پیدا کردن پاسخ ندارند. آیا جا ندارد بعد از گذشت چهل سال از انقلاب، حداقل مسائل ابتدایی و اساسی دین را در کشور خودمان حل کرده باشیم؟
🔸 امروز حتی در امکان شناخت واقعیت، تشکیک ایجاد کرده اند! لذا از این مسائل اولیه گرفته تا مسائل سیاسی اسلام و ولایت فقیه، مورد تهاجم شبهات است؛ ما برای تبیین آن چه کرده ایم؟
👈 سخنرانی 12 آذرماه 97
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔆 وقتی استاد درس خارج، تیشه به ریشه نظام اسلامی می زند! // شناخت جامع اسلام، بصیرت و خودسازی سه رکن لازم روحانیت برای ایحاد تحول در حوزه
🔰 علامه مصباح در جمع طلاب و اساتید مجتمع آموزش عالی فقه 2
🔹 برخی از مسئولین بلندپایه نظام جمهوری اسلامی (اسبق)، صراحتا بیان کردند که لیبرالیسم، اوج تفکر بشری است! البته خیلی از مسئولین دیگر هم ته دلشان است، اما جرأت نمی کنند، بگویند.
🔻 🔻 ته دل برخی مسئولین این است که یک حرکتی در کشور شروع شد و در این حرکت، جوّی پیش آمد که امام (ره) توانست حکومت را به دست بگیرد؛ وگرنه قرار نبود حکومت آخوندی درست شود! کدام دین و آیه و حدیث، چنین حکومتی را تجویز می کند؟! وای به روزی که خدای ناکرده یک استاد درس خارج در حوزه علمیه قم، در درسش هم به این شبهات و سخنان دامن بزند؟!
🔹 آیا غیر از این است که باید درمورد برنامه ها و کارهایمان، تجدید نظر کنیم؟ آیا وظیفه ما صرفا تأمین معیشت است و یا وظیفه داریم تا پای جان، برای دین بایستیم؟
🔸 از همان روزهای اول انقلاب، امام(ره) به این مطلب توجه داشت که باید در مراکز آموزشی و دانشگاه ها، تحول ایجاد شود؛ چرا که آینده کشور به دست آن هاست؛ برای ایجاد تحول، حوزه باید کار کند؛ اما چه اندازه متخصص امر در حوزه داشته و داریم و تا چه اندازه به وظیفه خود عمل کرده ایم و در صدد جبران ضعف ها برآمدیم؟
🔹 ما به عنوان روحانی، سه نوع وظیفه داریم که باید انجام دهیم؛ اول اسلام را در جامعیتش بشناسیم و بشناسانیم و نه فقط در احکام فردی فقهی ؛ دوم داشتن بصیرت است؛ چون اسلام یک سری گزاره های کلی است و برای پیاده کردن آن در جامعه، باید شرایط عینی جامعه را در نظر گرفت و راه اجرای آن را با مقدماتش شناخت؛ در این راه باید هم امکانات و استعدادهای خود را بشناسیم و هم شیطنت های دشمن را تا مبادا فریب بخوریم. لذا به بصیرت سیاسی و اجتماعی نیاز داریم. سوم هم خودسازی است تا بر هوای نفس خود غالب باشیم و منافع خودمان را بر مصالح جامعه و اسلام ترجیح ندهیم.
🔸 اگر عالمی خودسازی نداشته باشد، ضررش بیش از نفع وی خواهد بود، چرا که « دزد که با چراغ آید، گزیده تر برد کالا ». لذا صرف دانستن و آکاهی کافی نیست، بلکه باید آماده فداکاری و ایثار و شنیدن تهمت ها و تمسخرها در این راه باشیم و تا پای جان در راه اسلام، بایستیم.
🔹 امام (ره)نمونه کامل و الگویی برای ماست؛ او که تابع محض الهی بود و در هرکجا حضور داشت، تنها به انجام وظیفه خود در مقابل خداوند فکر می کرد و حتی کشته شدن فرزندش را در این راه، از الطاف خفیه الهی دانست.
👈 سخنرانی 12 آذرماه 97
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🎥 علامه #مصباح:
👈 آنچه بنده خودم معتقدم می گویم؛ شاید عده ای مرا مسخره کنند یا به من دشنام دهند؛ اما ...
انتشار کلیپ برای اولین بار👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
https://sapp.ir/tabyinir
#مهم
🔆 برخی مسئولین، حتی اسم بردن از اسلام را، تحجر و کهنه گرایی می دانند// هنوز معنای اخلاق مشخص نشده است
🔰 علامه مصباح: در دیدار با مسئولان برگزاری همایش اخلاق و رسانه
🔻 بعد از انقلاب علیرغم پیشرفت چشمگیر در همه زمینه ها، در زمینه اخلاق، پیشرفت چندانی نداشتهایم، بلکه در برخی زمینهها، پسرفت نیز داشتهایم
🔻 باید ضعفها و کمبودها را شناسایی کنیم؛ برخی مسئولین ماننددکتری هستند که خود به نوعی بیماری مبتلا باشند، ولی آن بیماری را نشناسند و ندانند که بیمار هستند، بلکه آن بیماری را عین صحت و سلامت بدانند؛ در زمینه فرهنگ نیز نه تنها برخی مسئولین، ضعف را نمی شناسند، بلکه آن را نقطه قوت بر می شمارند!!! للذا به جای خدمت به جامعه، خیانت می کنند.
🔻 هنوز معنای اخلاق، روشن نیست ؛ آیا اخلاق، به معنای لبخند زدن به همگان و راضی نگه داشتن آن ها – ولو با فریب و دروغ – است؟! آیا اخلاق به معنای تساوی، عدالت و برابری است؟! آیا به معنای تغییر رفتار یا تغییر ارزشها بلکه تغییر باورهاست؟!
🔻 اخلاق، کجای دین قرار دارد؟ ارتباط اخلاق با باورها و اعتقادات مذهبی چیست؟ متأسفانه بعد از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، هنوز حتی پرسشهای این موضوع به خوبی تنظیم نشده است، چه رسد به پاسخهای روشن و جامع
🔻 عدم رعایت اخلاق توسط برخی از مسئولان، نتیجه عدم تلاش در این زمینه است؛ لذا در بین مسئولان افرادی هستند که انقلاب اسلامی را انقلابی مانند سایر انقلابهای دنیا میدانند و آن را صرفا به عنوان تحولی سیاسی ارزیابی میکنند که طی آن قدرتی، کنار رفته و قدرت دیگری جای آن را گرفته است؛
🔻 🔻 حتی برخی مسئولین از بیان اسم اسلام نیز پرهیز دارند و برای اینکه به تحجر و کهنهپرستی متهم نشوند به جای گفتن ارزشهای اسلامی، از واژه ارزشهای ملی استفاده می کنند؛
🔻 در این چهل سال برای اخلاق، کار صحیح و جامعی صورت نگرفته است؛ لذا عدهای معتقدند میتوان دین نداشت، اما با اخلاق بود! ما به عنوان مسلمانی که پیامبرشان، هدف بعثت خود را اتمام مکارم اخلاق ذکر می کند، در این زمینه بسیار ضعف و کمبود داریم.
🔻 یکی از وظایف رسانه این است که همین دغدغه و کمبود اخلاق را با ادبیات صحیح و بر اساس درک اقشار مختلف، به مردم جامعه منتقل کند تا در قدم اول، همه متوجه باشیم که در زمینه اخلاق کمبود داریم؛ باید برای سوالات در زمینه اخلاق، پاسخ های صحیحی بیابیم و بدانیم ملاک خوب بودن و بد بودن و به عبارتی فلسفه اخلاق چیست؟
👈 سخنرانی 13 آذرماه 97
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan