💠دین محدوده انسانیت است
«يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ هُمْ عَنِ الاْخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ.» روم ۷
ترجمه: «آنها ظاهرى از زندگى دنيا را مىدانند (آنچه حس مىكنند و از آن برخوردارند در نزد آنها هدف است و اصالت دارد) و از (زندگانى) آخرت (كه نتيجه واقعى زندگى دنياست) سخت غافلند.»
🔸️انسانیت انسان از این نقطه شروع مىشود که از غفلت خارج شده قدم به مرحله آگاهى بگذارد و متوجه شود که سرنوشتى دارد و راههاى مختلفى پیش پاى او هست که لازم است از میان آنها راه درست را شناخت و از آن پیروى نمود. بنابراین، تا انسان از غفلت خارج نشود در واقع هنوز داخل در محدوده انسانیت نشده؛ بلکه، مسیر انحطاط و سقوط را مىپیماید و از حیوان پستتر است.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۴۹
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | در روایات است که کسی که زیارت امام رضا برود، امام رضا در عالم برزخ به اندازه تعداد زیارتش به بازدیدش میآید، در بین همه ائمه، امام رضا به مهربانی شناخته شده، (البته) همه امامان نور واحدی هستند اما در هر کسی یک صفتی بیشتر ظهور پیدا کرده و در امام رضا مهربانی.
۱۳۹۵/۰۲/۱۸
📱 @mesbahyazdi_ir
8.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | ای صفای قلب زارم...
🔸️لحظاتی از همخوانی طلاب شرکت کننده در دوره طرح ولایت در محضر آیت الله مصباح یزدی - مشهد مقدس
۱۳۹۷/۰۴/۲۰
🔺️انتشار به مناسبت ایام ولادت امام رضا علیه السلام
📱 @mesbahyazdi_ir
💠تبعیضی در ایمان نیست
«اَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْض فَما جَزاءُ مَنْ يَفْعَلُ ذلِكَ مِنْكُمْ اِلاّ خِزْىٌ فِى الْحَیوةِ الدُّنْیا وَ يَوْمَ الْقِیامَةِ يُرَدُّونَ اِلى اَشَدِّ الْعَذابِ وَ مَااللّهُ بِغافِل عَمّا تَعْمَلُونَ.» بقره ۸۵
ترجمه: «آيا به برخى از (احكام) كتاب (تورات) مىگرويد و به برخى ديگر كفر مىورزيد؟! (حرمت جنگيدن و بيرون راندن را رد مىكنيد و لزوم آزاد كردن همكيش را مىپذيريد؟!) پس كيفر كسانى از شما كه چنين مىكنند جز خوارى و ذلّت در دنيا نيست، و روز قيامت به سوى شديدترين عذاب بازگردانيده مىشوند؛ و خدا از آنچه مىكنيد غافل نيست»
🔸️اگر کسى بگوید: من به نبوّت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)، ایمان دارم و به نبوّت سایر انبیاء ایمان ندارم، یا بگوید: همه پیامبران را قبول دارم ولى فلان حکمى که یکى از پیامبران آورده قبول ندارم، براى مؤمن بودنش کافى نیست و او کافر خواهد بود. از دیدگاه قرآن، ایمان نسبت به جمیع انبیاء و نسبت به جمیع ما انزل الله و همچنین نسبت به جمیع محتویات رسالت هر یک از پیامبران باید مطلق باشد و تجزیهپذیر نیست.
🔹️و اگر کسى در ایمان به اینگونه موارد، تبعیض قائل شود، این ایمان برایش مفید نیست و در وصول وى به سعادت اخرویش تأثیرى ندارد و اما اینکه چنین شخصی مستحق شدیدترین عذابهاست شاید بدین علت است کسى که هنوز نبوت و رسالت انبیاء را نپذیرفته منشأ آن قصور یا تقصیر در تشخیص رسالت وى باشد؛ ولى، آن کس که رسالت یک پیامبر و صحت یک کتاب آسمانى برایش ثابت شد اگر بخشى از آن را بعد انکار کند، طبعاً عامل آن جحود و عناد خواهد بود و بدیهى است که به شدیدترین عذاب گرفتار شوند؛ چرا که، حقیقت، بطور کامل برایشان روشن شده است. بهرحال آنکه موجب سعادت مىشود ایمان مطلق است که هیچ نوع تبعیضى در آن نسبت به انبیاء و محتواى رسالتشان نباشد.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۳۵
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
💠نفاق بدتر از کفر
«اِنَّ اللّهَ جامِعُ الْمُنافِقینَ وَالْکافِرینَ فى جَهَنَّمَ جَمیعاً.» النساء ۱۴۰
ترجمه: «به يقين خداوند منافقان و كافران را همگى در دوزخ گرد خواهد آورد.»
🔸️نفاق چیزى جز کفر باطنى و ایمان ظاهرى نیست و از آنجا که سعادت و شقاوت انسان در گرو حقایق باطنى است، منافقین که در باطنشان کفر وجود دارد در زمره کفّار به شمار مىروند و حتى به یک لحاظ از کفار بدترند، زیرا؛ نقاب بر چهره زده و در پشت اسلام ظاهرى سنگر گرفته براى مردم شناخته نمىشوند و ضررشان بر جامعه اسلامى بیشتر است. نفاق چیزى جداى از کفر به شمار نمىآید و در حقیقت آنچه هست یا کفر است یا ایمان. چون در واقع، به وجود آورنده ارزش اخلاقى،همان واقعیتهاى نفسانى است که در دو حقیقت نامبرده خلاصه مىشود و از اینجاست که منافقان هم در زمره کفّار بحساب مىآیند.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۳۲
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | لایه های خیلی پنهان روح آدمیزاد این است که وقتی خودش فاقد یک چیز مطلوبی است نمی خواهد دیگران داشته باشند منشأ حسد این است. در قرآن به یک مطلب تصریح شده «ودوا لو تکفرون کما کفروا فتکونون سواء» دوست دارند شما هم کافر شوید تا مثل آنها یکسان باشید.
۱۳۸۸/۰۸/۱۹
📱 @mesbahyazdi_ir
💠اکثر مردم گرفتار شرک اند
«وَ ما يُؤْمِنُ اَكْثَرُهُمْ بِاللّهِ اِلاّ وَ هُمْ مُشْرِكُونَ.» یوسف ۱۰۶
ترجمه: «و بيشتر آنها (مردم جهان) به خدا ايمان نمىآورند مگر آنكه در همان حال (در شرك جلى و خفى) مشركاند»
🔸️نفاق (و شرک) درجاتى دارد، از قویترین مرحله نفاق (و شرک) تا مراتب بسیار ظریفى که شاید اکثریت مؤمنین به آن مبتلا باشند، و ما باید پیوسته از شرک و نفاق به خدا پناه ببریم. البته در میان افراد بشر، افراد پاکی هم بودهاند که خود به خود به نداى فطرت خویش گوش فرا دادهاند، اما (در غیر این افراد معدود و خاص) و براى کل جامعه، انبیاء با ذکر و یادآورى (ارشادات توحیدی) عموم مردم را از غفلت نفاق و شرک در می آوردند، انبیاء و اولیای الهی با ارشادات و تذکرات شان در جهان، نداى توحید سر دادند و سیر به سوى حق را مطرح کردند.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۵۲
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | این انقلاب بود که ارزشهای اسلامی را زنده کرد. پس انقلابی بودن یعنی انقلابِ اسلامی بودن نه هر انقلابی. اسلامی بودن یعنی همان انقلابی که به دست امام اتفاق افتاد.
۱۳۹۷/۰۲/۱۷
📱 @mesbahyazdi_ir
💠قدرت اندیشه
«اَنْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثْنى وَ فُرادى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا ما بِصاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّة اِنْ هُوَ اِلاّ نَذیرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَىْ عَذاب شَدید» سبا ۴۶
ترجمه: «براى خدا قيام و اقدام كنيد (آن هم) دو تا دو تا و تك تك (نه با اجتماع جنجالى) سپس (در سوابق حالات و ادلّه و معجزات او) فكر كنيد (خواهيد دانست كه) اين يار (مهربان) شما را جنونى نيست، او جز بيمدهنده شما در پيشاپيش عذابى سخت (عذاب آخرت) نيست»
🔸️این آیه در واقع، این حقیقت را گوشزد مىکند که تفكّر لازمست در جوّى آرام و دور از جوّسازیهاى سیاسى اجتماعى منحرف کننده انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسد و راه درست فکرى پیموده شود؛ چرا که، امواج اجتماعى سیاسى قادرند انسان را بدون آنکه بر افکار خود اتکاء کند و حقّ را بشناسد به این سو و آنسو بکشند و او را گمراه سازند.
🔹️آیه فوق با توجّه به این حقیقت، مخاطبین را فرمان مىدهد که خود را از جوّ اجتماعى دور سازید و دو نفرى و یا به تنهایى به تفكّر و اندیشه بپردازید و از آنجا که دو نفر مىتوانند با کمک فکرى به یکدیگر فکر بهترى داشته و به نتیجه مطلوبترى برسند، بدون آنکه تحت تأثیر جوّ اجتماعى هم قرار گرفته باشند، مثنى را بر فرادا مقدّم داشته است.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۶۱
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱@mesbahyazdi_ir
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | حیات حقیقی
🔺️قسمت شصت و چهارم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | در حدود ۳۰ سال فعالیت جبهه ملی چیز قابل توجهی حاصل نشد؛ در بخش عظیمِ آن روحانیت مشارکت داشت. همکاری مرحوم آقای کاشانی با دکتر مصدق بود که مراحلی پیش رفت و الا اگر آن مشارکت نبود، خود آنها نمی توانستند.
۱۳۹۵/۱۰/۰۳
📱 @mesbahyazdi_ir
💠فراموشی انسان
«وَلَا تَكُونُواْ كَٱلَّذِينَ نَسُواْ ٱللَّهَ فَأَنسَاهُمۡ أَنفُسَهُمۡۚ أُوْلَـٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ» حشر۱۹
ترجمه: «و مانند كسانى مباشيد كه خدا را فراموش كردند پس خدا هم خودشان را از يادشان برد، آنها همان نافرمان ها هستند»
🔸حقیقت مسخ انسانى همین است که کمالات انسانى خویش را فراموش کند. این ممکن است که انسان درباره منافع مادى و عواید دنیوى خویش خوب بیندیشد و دقت لازم و کافى داشته باشد؛ ولى، از سرنوشت نهایى و سرانجام کار خویش و از خدا و قیامت غفلت ورزد و در حقیقت خود را فراموش کند، فراموشى از خدا و غفلت از مبادى ایمان، سبب مىشود که انسان خود را فراموش کند و در واقع به حیوان تبدیل شود.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۱۶۶
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir