رازی که «معلم» را زودتر از رفیقش به خيمه رساند
🔸️مرحوم آقا سيدمحمدحسين تهرانی که با [شهید مطهریقدسسره] انس خاصی داشتند، شب شهادت آقای مطهری، خواب ديده بودند که: «با هم دارند در يک فضای وسيعی حرکت ميکنند به طرف يک تپهمانندی که بالای آن تپه، يک خيمه مجللی برپا است و اينها با عجله دارند به طرف آن خيمه میروند و تصورشان چنين بوده که آن خيمه تعلق به وجود مقدس رسول خداصلیاللهعلیهوآله دارد.
🔸️میگوید همان طور که داشتيم با آقای مطهری به آن طرف سير میکرديم، يک وقت ديديم کسي اسبی آورد و آقای مطهری را سوار اسب کرد و با سرعت او را برد و من تنها ماندم. خيلي ناراحت شدم که ما خيلی رفيق بوديم، چرا من عقب ماندم از ايشان؟ چه طور برای ايشان اسب آوردند سوارش کردند با سرعت بردند من جا ماندم.»صبحش خبر شهادت ايشان را شنيد.
🔸️ما بايد...يک درسی بگيريم از [این ماجرا و تمام] سیره ایشان که اگر به علم، مسائل اجتماعی، تبلیغ، تربیت، ارشاد و [مانند این امور] میپردازيم، خودمان را فراموش نکنيم [و نیتمان در این امور را اصلاح کنیم].
🔸️بايد برای خودسازی تلاش کنيم و يکی از ارکان خودسازی، جهاد در راه خدا است، که به اقتضای شرایط، مصداق این جهاد متفاوت است. گاهی جهاد، جهاد نظامی است، بايد جان داد. گاهی جهاد اقتصادی است، بايد از سرمايه خرج کرد. گاهي جهاد علمی است، گاهی جهاد ارشادي است و ديگران را بايد ارشاد کرد تا راه خدا را بهتر بشناسند و بهتر عمل کنند. مرحوم آقای مطهری رضواناللهعليه از کسانی بود که شعبههای مختلفی از اين جهاد نصيبش شد.
۱۳۹۲/۰۲/۱۰
#شهید_مطهری
📱 @mesbahyazdi_ir
14000211 Aftabe Motahar(2).pdf
2.56M
📚 #معرفی_کتاب
«آفتاب مطهر»
نویسنده: آیت الله محمد تقی مصباح یزدی (قدس سره)
⬅️توضیح کوتاه درباره کتاب:
نوشتار پیش روی محصول تدوین، تبویب، نگارش و بازنویسی مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای استاد برجسته حوزه، آیتالله مصباح یزدی است که به جنبههایی از زندگی، اندیشهها و خدمات علمی و فرهنگی شهید مطهری میپردازد
⬅️رؤوس مطالب کتاب:
نوشتار حاضر در نُه بخش سامان یافته است. در بخش نخست، به نام دانشوری ژرفاندیش، جنبههایی از امتیازات علمی و اخلاقی شهید مطهری آمده است. در بخش دوم، رازهای موفقیت این دانشمند به خواننده شناسانده شده است، در دیگر بخش ها چهره مُدرسی وارسته ترسیم گردیده که به احیای تفکر دینی پرداخته است، پاسخگویی آن شهید به نیازهای زمان، آفتزدایی از عقاید و باورها، مقابله با سیلاب تحریفات و در نهایت چگونگی شهادت ایشان به دست گروهک فرقان نیز تبیین و مورد واکاوی قرار گرفته است.
🛒 لینک خرید اینترنتی:
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/2911
📱 @mesbahyazdi_ir
📚 #معرفی_کتاب
«آفتاب مطهر»
✴برشی از کتاب:
🔹️ویژگی برجستهای که #مطهری را از دیگر مشاهیر یا دستکم، بسیاری از بزرگان علوم اسلامی ممتاز میسازد، این است که مسئله اهم و مهم را در نظر داشت. با محاسبات و بررسیهای دقیق و ژرفاندیشی، به خوبی تشخیص میداد که در وضع کنونی، باید چه کرد. آنگاه، همان زمینه را پی میگرفت و در آن به کندوکاو و مطالعاتی منسجم میپرداخت و محصول آن را به صورت کتاب، درسهایی آموزنده برای طلاب و دانشجویان و نیز سخنرانیهای مفید برای عموم مردم، عرضه میکرد.
📱 @mesbahyazdi_ir
معلم سعادت، معلم شقاوت
🔸️معلم در جامعه اسلامی نقشی بسیار فراتر از سایر معلمها در جوامع دیگر دارد؛ چون ملاک ارزشیابی آنها برای معلم، خدمتی است که برای جامعه در همین زندگی مادی میکنند و [در نتیجه نمیتوان] فاصله چندانی بین خدمت معلمی و سایر [خدمات قائل شد.]
🔸️اما وقتی برای انسان، سعادت و شقاوت ابدی قائل شدیم، [نقش و خدمت معلم جایگاه ویژهای پیدا می کند.]
🔸️...به هر حال، معلم [اگر خیرخواه باشد] می تواند سعادت [ابدی] را برای انسان فراهم کند و اگر بدآموز و خائن باشد، می تواند شقاوت ابدی را برای انسان بیاورد.
🔸️پس هر کسی که چیزی به دیگران میآموزد ارزش فوقالعادهای ندارد، باید ببینید چه میآموزد و چه نتیجهای بر آن مترتب میشود. آنچیزی که اثر مثبتی در سعادت حقیقی ما نداشته باشد، در واقع علم نیست. به تعبیر امیرالمومنین(علیهالسلام) کسانی یک سلسله جهالتهایی را جمع کردند و به نام عالِم به خوردِ مردم میدهند*،...
🔺️بیانات آیت الله مصباح یزدی(قدسسره) ، ۱۳۸۴/۰۲/۱۰
*نهجالبلاغه، خطبه۸۷
#روز_معلم
📱 @mesbahyazdi_ir
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحبت روشن ضمیران، کور را بینا کند
🔺️بیانات آیتالله مصباح یزدی قدس سره حسینیه امام خمینی(بیت رهبری، قم) ۲۵ تیر، ۱۳۹۳
#درس_اخلاق
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
صحبت روشن ضمیران، کور را بینا کند 🔺️بیانات آیتالله مصباح یزدی قدس سره حسینیه امام خمینی(بیت رهبری،
صحبت روشن ضمیران، کور را بینا کند
🔸️با ماهْ نشینی ماه شوی، با دیگْ نشینی سیاه شوی ، صحبت نیکان، بدان را از بدی بازآور
🔸️آدم با کسانی که معاشرت میکند کمابیش از آنها اثر میپذیرد؛ عاداتشان، خوی و منششان در آدم اثر میگذارد. آدم اگر مدتی با شخص بخیلی معاشرت داشته باشد، کم کم روحیه امساک [و بخل] در او پیدا میشود.
🔸️بر عکس اگر آدم با شخص کریم و سخاوتمندی رفاقت داشته باشد، کم کم، اندکی شباهت به او پیدا میکند.
🔸️معاشرت با اشخاص و دیدن رفتارشان، مخصوصا اگر از روی عاطفه هم باشد، نسبت به آنها محبت هم داشته باشد، اثر میگذارد. خدا برای این که ما را تربیت کند و این صفات را در ما رشد بدهد، میگوید کسانی را دوست بدارید که این صفات را دارند.
🔸️یعنی وقتی شما [چنین افرادی را] دوست بدارید، ارتباطتان را با آنها قرار میدهید، رفت و آمدتان با آنها میشود و کمکم این صفات در شما هم اثر میگذارد.
🔺️بیانات آیت الله مصباح یزدی در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۲۵
#درس_اخلاق
📱 @mesbahyazdi_ir
ادْفَعْ بِالَّتِی هِی أَحْسَنُ السَّیئَةَ فَإِذَا الَّذِی بَینَكَ وَبَینَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِی حَمِیمٌ (فصلت/۳۴)
ترجمه:«(بدی هایی را که به تو می رسد ) با بهترین روش دفع کن ، به طوری که به ناگاه آن که میان تو و او دشمنی است ( چنان شود که ) گویی دوستی گرم و خویشاوند است.»
💠 [تاکیدات فراوان داریم که] اگر ببخشی بهتر است.نه تنها بخشش بهتر است، بلکه در مقابل عملی زشت، اصلا عملی نیک انجام بده! با کار خوبت باعث این میشوی که [خطاکار] پشیمان و تربیت شود...
۱۳۹۲/۰۵/۱۰
#نکته_قرآنی
📱 @mesbahyazdi_ir
18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 ببینید | چرا همه اینها را ندیده گرفتی
#عمر
📱 @mesbahyazdi_ir
سرّ نمازِ امامِ زمان (عجل الله تعالی فرجه)
🔸️نمازهایی که برای توسل وارد شده و زیارت هایی مثل «آل یاسین» برای این است که در آن وقت تمرکز بیشتری باشد تا ارتباط قویتر شود.
🔸️در نمازِ امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) که صد مرتبه می گویی: «ایاک نعبد و ایاک نستعین»، شاید سرّش این باشد که امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) از هیچ چیز بیش از توحید لذت نمی برد.
🔸️آن وقتی شما را خیلی دوست دارد که «ایاک نعبد و ایاک نستعین» در وجود شما تجلی کند.
🔸️[آن وقت]، هر کمکی لازم باشد، می کند.
🔺️ بیانات آیتالله مصباح یزدی (قدس سره)،
۱۳۹۱/۰۶/۲۸
🌸 #مهدویت
📱 @mesbahyazdi_ir
زحمات علمایی همچون شیخ صدوق برای حفظ احادیث و وظیفه نسل حاضر نسبت به اسلام
💠 متن و صوت کامل:
https://mesbahyazdi.ir/node/8287/
🔺️ بیانات آیتالله مصباح یزدی(قدس سره)، ۱۳۸۲/۰۵/۲۵
🗓 به مناسبت سالروز بزرگداشت شیخ صدوق (قدس سره)
📱 @mesbahyazdi_ir