5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«طرح ولایت» از بزرگترین نعمت های عصر ما
🔰 اهتمام ویژه علامه مصباح(قدس سره) درباره دوره آموزشی مبانی اندیشه اسلامی«طرح ولایت»
✅جهت اطلاع از دوره های حضوری و مجازی طرح ولایت، خصوصا در تابستان پیش رو، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۲۵-۳۲۱۱۳۶۳۶
🌱 #طرح_ولایت
💠 @mesbahyazdi_ir
25.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | این افراد از نظر عارفان، احمق هستند
🔺️قسمت صد و چهارم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | این افراد از نظر عارفان، احمق هستند 🔺️قسمت صد و چهارم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آی
این افراد از نظر عارفان، احمق هستند
🔸️اگر یادتان باشد، در اوصاف اهل دنیا [این عبارت را داشت] که: «وَهُمْ عِنْدَ أَنْفُسِهِمْ عُقَلَاءُ وَعِنْدَ الْعَارِفِينَ حُمَقَاءُ»( بحار الأنوار، جلد۷۴، ص: ۲۸) اهل دنیا خودشان را خیلی عاقل و چیز فهم حساب می کنند [اما از نظر عارفان، احمق هستند].
🔸️حالا یعنی چه که اهل دنیا حماقتشان زیاد است؟! برعکس اهل آخرت که عاقل هستند و حماقتی در آن ها نیست و اگر هم پیدا شود خیلی کم است. حماقت این است که آدم راهی را انتخاب کند، کاری را انجام دهد، که نهایتا به ضررش تمام می شود، ولو خودش متوجه نیست، خیال می کند خیلی خدمت می کند.
🔸️خب حالا [چرا] اهل دنیا حماقتشان زیاد است؟ مگر این اهل دنیا نیستند که این علوم، اختراعات، اکتشافات و ... را درست کرده اند و در اختیار دیگران گذاشته اند؟! کجای این حماقت است؟!
🔸️بله اگر رفتار اهل دنیا را [با سنجه پیشرفت دنیایی] بسنجیم، نتیجه اش همین است که حماقتی مشاهده نمی کنیم، اما ظاهرا آن کسی که می گوید اهل دنیا احمق هستند دیدگاه دیگری دارد.
🔸️همه ما خوشی می خواهیم و این فطری است و هیچ آدمیزادی نیست که خوشی نخواهد؛ فطری انسان است که خوشی می خواهد. در خوشی ها هم می خواهد آن خوشی که گواراتر (با لذت بیشتر) و طولانی تر هست به او به دست بیاورد، به همین خاطر می خواهیم عمر طولانی داشته باشیم.
🔸️چقدر کسانی هستند که اواخر عمرشان پول زیادی خرج می کنند برای این که شش ماه یا یک سال بر عمرشان افزوده شود. اگر می شد صد سال را تبدیل به هزار سال کنند که [خیلی برایشان ارزشمند بود.] این فطری است. هر کاری برای تامین این نیاز فطری عاقلانه است.
🔸️اما اهل دنیا می آیند یک خوشی صد ساله را بر خوشی صدها هزار ساله(بی نهایت) ترجیح می دهند. چطور اهل دنیا حاضرند از آخرت صرف نظر کنند و خوشی دنیا را بگیرند؟ این حماقت نیست؟ «الَّذِينَ يسْتَحِبُّونَ الْحَياةَ الدُّنْيا عَلَى الآخِرَةِ» (ابراهيم، ۳) ترجیح می دهند زندگی دنیا، [با خودشان می گویند؟ «این دنیا] را خوش باشند حالا آخرت اگر بود بود، نبود نبود، یک طوری می شود بالاخره.» حماقت نیست؟ روی چه منطقی؟
🔸️قرآن می فرماید: «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا * وَالْآخِرَةُ خَيرٌ وَأَبْقَى؛ (شما به سراغ آن فلاح نمی روید) بلکه شما زندگی دنیا را ترجیح می دهید* در حالی که آخرت بهتر و پایدارتر است.»(اعلی، ۱۶-۱۷) هم لذتش بیشتر است هم پایدار تر است. پس چرا آن را انتخاب نمی کنیم؟ حماقت است دیگر!
🔺️اشاره شده در جلسه چهلوپنجم از سلسله جلسات محبت خدا در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۲۹ (کلیپ ۱۰۴)
لینک صوت جلسه
لینک متن کامل جلسه
💠 @mesbahyazdi_ir
💠 جوانان سعی کنند، اندکی با خواهش های حلالِ دل مخالفت کنند تا مقداری مهار نفس را به دست بگیرند.
۱۳۸۲/۰۸/۱۷
📱 @mesbahyazdi_ir
مگر میشود هدیه ما را ندیده بگیرد؟!
💠واقعا ما چه داریم به عنوان هدیه به امام زمان عجلاللهتعالیفرجه تقدیم کنیم؟ یکی از بهترین کارهایمان این است که قرآنی، دعایی بخوانیم، ثوابش را بفرستیم.
💠 ما اگر صلواتی [هدیه به حضرت] بفرستیم و امام زمان عجلاللهتعالیفرجه دعایی برایمان بکند، [این دعا] خیلی با صلواتهای ما فرق دارد. [اگر] او دعا کند که رد نمیشود. میشود ما برای او دعا کنیم و او ما را ندید بگیرد؟ میشود چنین چیزی؟!
💠 شما هدیه کوچکی برای آدمهای عادی بفرستید، بالاخره چیزی در مقابلش به شما میدهند...
۱۳۹۰/۰۹/۲۹
🌸 #مهدویت
📱 @mesbahyazdi_ir
🔴 پاسخی به یک شیطنت
🔶️🔸«بزرگداشت ایشان (علامه مصباح) به معنای زنده نگه داشتن جهتگیری ایشان و راه ایشان است.» (رهبر معظم انقلاب دامت برکاته)🔸🔶️
🔸️از نشانه های زنده بودن و اثرگذار بودن علامه مصباح رضوان الله علیه در این روزگار این است که آموزه های دینی, و روشنگری های اجتماعی سیاسی ایشان گویا برای همین روزهای ماست و دشمنان ایشان همان دشمنان اصل اسلام و احکام متعالی آن هستند.
🔸️دشمنان اسلام ناب با گذشت چندین سال از رحلت آن بزرگمرد همچنان کینه توزانه در صددند این چراغ روشنایی بخش را خاموش کنند. از سخیف ترین نمونه کارهای این افراد تقطیع سخنان ایشان و وارونه جلوه دادن دیدگاه های ایشان است.
🔸️قطعهفیلم تقطيع شده و ناقصی از فرمایشات مرحوم علامه مصباح يزدي ـرضواناللهعليهـ با شيطنتي خاص تولید شده تا آنچه ایشان در مقام نقد و رد آن هستند، به عنوان نظر ایشان وانمود شود. در حاليكه با مشاهده فيلم كامل اين جلسه يا مطالعه متن كامل آن به راحتي ميتوان فهميد كه آنچه در اين تقطيع شيطنتآميز آمده، تناسبي با انديشه مرحوم علامه مصباح يزدي ـرضواناللهعليهـ ندارد و ايشان در اين بخش از بيانات خود مطابق رويه معمولشان در حال تبيين شبهه براي پاسخ دادن به آن هستند.
🔸️اين بيانات قسمتي از جلسه هفدهم از مجموعه درسهای اخلاق ایشان با عنوان «اخلاق و سیاست» است که در تاریخ ۱۳۹۶/۰۳/۲۷ در جلسه عمومي درس اخلاق ایراد شده و در همان تاریخ یعنی حدود ۶ سال قبل، متن، صوت و فیلم کامل آن در پایگاه اطلاعرسانی آثارشان به آدرس MESBAHYAZDI.IR منتشر شده و هنوز هم در دسترس است و اندكي بعد از آن نيز اين جلسه به همراه جلسات قبل و بعد اين مجموعه مكرراً از شبكههاي مختلف تلويزيون پخش شده و عليالقاعده در آرشيو صفحات آن شبكهها در اينترنت در دسترس قرار گرفته است.
🔻لینک فیلم و متن کامل جلسه:
http://mesbahyazdi.ir/node/6415
🔰 صفحات مجازی مرحوم آیت الله مصباح یزدی در رسانههای اجتماعی را دنبال کنید:
ایتا | بله | سروش | روبیکا | تلگرام | آپارات | اینستاگرام | توئیتر
💠 @mesbahyazdi_ir
اِنَّما الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ امَنُوا بِاللّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بَاَمْوالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ فى سَبِیلِ اللّهِ اُوْلئِكَ هُمُ الْصّادِقُون(حجرات،۱۵)
ترجمه: جز این نیست که مؤمنان کسانی هستند که به خدا و فرستاده او ایمان آورده اند ، سپس هرگز (در ایمان خود) شک و تردیدی نکرده و با مال ها و جان هایشان در راه خدا جهاد کرده اند ، آنها هستند که (در اعتقاد و گفتار و کردار) صادق اند.
💠 #نکته_قرآنی | پایبندی عملی، معیار ایمان
🔸️روشن است که جهاد در راه خدا که در این آیه شرط صداقت و راستگویىِ انسان قرار داده شده، ربطى به سخنگفتن ندارد...اعتبار چنین شرایطى براى صادقبودن انسان، به این دلیل است که ایمان به خدا و پیغمبر، به معناى التزام به لوازم آن است.
🔸️پس کسانى که...خود را در زمره مؤمنان مىشمرند، باید عملاً به لوازم آن ملتزم باشند و اگر مخالفت کنند، معلوم مىشود که [ادعای] آنها مطابق با واقع نبوده است.
📚 اخلاق در قرآن، جلد۳، صفحه ۳۳۰
#تدبر
🔰 @mesbahyazdi_ir
8.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 ببینید | انگیزهای برای استفاده از عمر
#عمر
💠 @mesbahyazdi_ir
نقش ویژه حاکم شرع
🔹️اگر حاکم شرع، حکمی صادر کرد، هيچ فقيه ديگری حق ندارد حکم او را نقض کند...وقتی میرزای شیرازی در حکم خود به صراحت گفت: «اليوم استعمال تنباکو و توتون بأيّ نحوٍ کان، در حکم محاربه با امام زمان است»
🔹️مردم متدين آن زمان و حتی مراجع، علما و فقیهان ديگر، به آن گردن نهادند؛ زيرا اين کار ميرزای شيرازی، نه اعلام فتوا و نظر فقهی، بلکه صدور حکم ولايی بود.
📚حکيمانهترين حکومت «کاوشی در نظريه ولايت فقيه»، صفحه ۲۴۷
🗓 به مناسبت ۲۴ اردیبهشت، روز لغو امتیاز تنباکو تحریم تنباکو به فتوای آیت الله میرزا حسن شیرازی
#فتوای_تحریم_تنباکو
#میرزای_شیرازی
💠 @mesbahyazdi_ir
رابطه بین توسل و استجابت دعا
🔸️توسل در حقيقت دعايى است كه پشتوانه مضاعف دارد. خدا ضمانت فرموده كه ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم؛ دعا كنيد تا مستجاب كنم. اين یک ضمانت است، اما وقتى ما دعا مى كنيم و به پيغمبر اكرم و ائمه اطهار متوسل مى شويم، أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ، پيغمبر اكرم بهخاطر اين توسل و درخواستى كه از ایشان مى كنيم براى ما دعا مى كنند چون حسن ظن ما اين است كه پيغمبر اكرم و ائمه اطهار، اكرم از اين هستند كه كسى در خانه شان به گدايى برود و به او توجه نكنند.
🔸ما وقتى به آنها توجه و تمسك پيدا مى كنيم آنها هم براى ما دعا خواهند كرد. اين است كه از راه توسل، دعايى میکنیم که پشتوانه مضاعف دارد؛ هم وعده الهى دارد كه ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم و هم وعده استجابت دعاى پيغمبر را دارد كه ایشان مستجاب الدعوة هستند.
🔸️ اگر دعاهاى ما براى استجابت، شرط و شروطى دارد ولى دعاى پيغمبر و امام كه ديگر شرط و شروط ندارد و لذا وقتى به این بزرگواران متوسل مى شويم دعاى خودمان را با يك پشتوانه مهمتری تقويت مى كنيم. توسلاتى كه حتى به امامزادهها، به اولياء خدا و به بندگان صالح مى شود همه اینها براى اين است كه آن دعايى كه ما پيش خدا داريم يك دعاکننده ديگرى هم پيدا كند.
🔺️بیانات آیت الله مصباح یزدی(قدس سره)، ۱۳۸۳/۰۷/۰۸
صوت جلسه
#توسل
#دعا
💠 @mesbahyazdi_ir