فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسم حسین(علیه السلام)
«اسم حسین(علیه السلام) را خیلی عزیز بدارید...»
🏴 @mesbahyazdi_ir
کار کنید ولی دل نبندید!
🔸️فرض کنیم فریاد امیرالمؤمنین به گوشمان میرسد که فرمودند:
«فَلْتَكُنِ الدُّنْيَا فِي أَعْيُنِكُمْ أَصْغَرَ مِنْ حُثَالَةِ الْقَرَظِ وَقُرَاضَةِ الْجَلَمِ»
🔸️آهای مسلمانها! ای کسانی که حرف علی را میشنوید! دنیا باید در نظر شما از پر کاه و پرز پشم گوسفند کمارزشتر باشد.
🔸️وقتی پشم گوسفند یا حیوان دیگری را با قیچی میچینند، پرز آن پشم در هوا پخش میشود، آن پرز هیچ ارزشی ندارد و کسی به آن اهمیت نمیدهد. میفرماید، دنیا در نظر شما باید از آن پرز کمارزشتر باشد.
«وَارْفُضُوهَا ذَمِيمَةً فَإِنَّهَا قَدْ رَفَضَتْ مَنْ كَانَ أَشْغَفَ بِهَا مِنْكُم»...این دنیا را رها کنید و دل به آن نبندید.
🔸️البته این بدان معنا نیست که کار، زراعت، کشاورزی و دامداری نکنید. میفرماید، به دنیا «دل» نبندید. مگر خود علی(علیه السلام) نخلستانها به بار نیاورده بود؟ مگر قناتهای زیادی احداث نکرده بود؟! هنوز هم قناتهایی که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در اطراف مدینه به وجود آوردند، هست.
🔸️او این قناتها را احداث میکرد و وقتی به آب میرسید، هنوز آب آن صاف نشده بود، میگفت قلم و کاغذ بیاورید و آن را وقف میکرد. میفرمود این صدقهای است که علی ابن ابی طالب برای فقرا وقف کرده است.
🔸️برای فقرا کار کنید! زحمت بکشید! درس بخوانید! درس بدهید! تحقیق کنید! مبارزه و جهاد کنید! ولی به دنیا دل نبندید!
🔸️این دنیا کسانی را که خیلی بیشتر از شما عاشقش بودند و به آن دل بسته بودند، رها کرد و خاک شدند؛ شما هم روزی خاک خواهید شد. دل به این دنیا نبندید!
🔸️[امیرالمومنین (علیه السلام)] در دستوراتی که به نمایندگانش میداد، میفرمود: وقتی به آنجا رفتید و مشغول کار شدید، فکر این نباشید که زندگیتان را تأمین کنید و لذت و رفاهی برای خودتان فراهم کنید؛ فقط به فکر این باشید که حقی را به صاحب حقی برسانید یا باطلی را از دشمنی دفع کنید.
۱۳۹۶/۰۳/۳۱
#دنیا
🏴 @mesbahyazdi_ir
📢 کتاب صوتی «پندهای امام صادق علیهالسلام به رهجویان صادق» در پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرتآیتالله مصباح یزدی رضوانالله علیه بارگذاری شد.
💠 این کتاب شرح و توضیح روایتی است از امام صادق علیهالسلام به یکی از شاگردان خود به نام عبداللهبن جندب.
💠 مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی رحمةاللهعليه پيش از اين علاوه بر انتشار کتابهای مرحوم علامه مصباح يزدی رضواناللهعليه، امكان دسترسی علاقهمندان به انديشه و آثار آن حكيم فرزانه را در قالب پایگاه اطلاعرسانی، نرمافزار، و کتابخوان همراه فراهم كرده است.
💠 علاقهمندان میتوانند اين كتاب صوتی را از آدرس زیر در پایگاه اطلاعرسانی آثار مرحوم علامه مصباح يزدی رضواناللهعليه دريافت كنند.
🌐https://mesbahyazdi.ir/node/8601
💠 گفتنی است، در ادامه اين روند، آثار ديگری از اين عالم ربانی در دست تهیه است که انشاءالله به زودی در اختيار علاقمندان قرار میگيرد.
💻 https://mesbahyazdi.ir/
🌐 @mesbahyazdi_ir
اهمیت اخلاق
🔸️یکی از عوامل مهم بهرهمندی از سعادت دنیوی و اخروی، اخلاق نیک و زدودن زشتیها و آراستگی به خوبی هاست. پس از اعتقاد به خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله)، اخلاق مهمترین مسئله از دیدگاه اسلام است. سستی در تزکیۀ اخلاق، چهبسا موجب از دست رفتن اعتقادات اصلی آدمی شود. قرآن از این معنا پرده برداشته و نشان داده است که بعضی از عادتها و خلقهای ناپسند، مانع از ایمان به خدا میشود. پیامبر(صلى الله علیه وآله) دربارۀ مسیحیان نجران فرمودند: «دلیل اینکه اسلام را نپذیرفتند، این نبود که حقانیت اسلام را درنیافتند، بلکه علاقهای بود که به شرب خمر و گوشت خوک داشتند».
🔸️از اینجاست که میتوان به ارتباط عمیق اخلاق و اعتقادات پی برد.(محمدتقی مصباح یزدی، اخلاق در قرآن، مجله معرفت، شماره ۱۴، صفحه ۱۷-۱۸) چه فراواناند کسانی که اخلاق نیک و صفات پسندیده موجب هدایت آنان به مسیر حق شده و چه بسیارند افرادی که کردار ناپسند و صفات زشت، راه فهم و شناخت حقایق را بر آنان بسته است.(محمدتقی مصباح یزدی، اخلاق در قرآن، مجله معرفت، شماره۱۳، صفحه۱۸)
🔸️ازاینروست که علم اخلاق و مسائل و مباحث مربوط به اخلاقیات از نظر اسلام، از جمله مهمترین و شریفترین علوم بهحساب میآید. مگر نه این است که یکی از اهداف اصلی برانگیختن پیامبران و فرستادن پیامهای آسمانی، پرورش اخلاق و تزکیه و تهذیب جانهاست:
«هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّيِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّیهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ؛ او کسی است که در میان مردمان درسناخوانده، فرستادهای از خودشان برانگیخت، که آیات الهی را بر آنان میخواند و آنان را پاکیزه میگرداند و کتاب و حکمت میآموزاند، هرچند پیش از آن در گمراهی آشکاری بهسر میبردند.»(جمعه، ۲)
🔸️پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نیز در حدیث بسیار مشهوری هدف از بعثت خود را به نهایت رساندن مکارم اخلاقی بیان کرده، میفرماید: بُعِثْتُ لاُِتَمِّمَ مَكَارِمَ الاَْخْلاَقِ (محمدباقر المجلسی، بحار الانوار، جلد۶۷ ب ۵۹، حدیث ۱۸)
🔸️اخلاق، از دیدگاه اسلام، افزون بر آنکه در کنار اعتقادات و احکام فقهی، بهمنزلۀ یکی از سه پایه اساسی معارف دینی مطرح است، راه زندگی درست و خداپسندانه و شیوه صحیح حرکت بهسوی کمال نهایی و ارتباط با خدای متعال را تعلیم میدهد.
(علامه محمدتقی مصباح یزدی، فلسفه اخلاق، ۳۶،۳۷)
#اخلاق
🏴 @mesbahyazdi_ir
عاقبت ستیزه جویی با خدا
🗓 به مناسبت ایام سالمرگ رضا خان و محمدرضا(۴مرداد سالمرگ رضا خان و ۵ مرداد سالمرگ محمدرضا پهلوی)
#رضا_خان
#پهلوی
🏴 @mesbahyazdi_ir
ارزش ولیفقیه از طرف امام زمان و خداست. وقتی رئیسجمهور از طرف ولیفقیه نصب شد، پرتو قداستی که ولی دارد، بر او هم میتابد. زمانی که از نایب امام زمان حکمش را گرفت، اطاعت از رییسجمهور میشود اطاعت از خدا. همچنین است در مجلس و سایر چیزها.
#ولایت_فقیه
#توییت
#تنفیذ
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیالمان راحت نباشد!
#چراغ_هدایت
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به تو از دور سلام
✅راهکار آسان آیت الله مصباح یزدی(قدس سره) برای ارتباط مستمر با حضرت سیدالشهدا(علیه السلام)
🎞 درگاه اینترنتی آپارات، جهت مشاهده و دانلود با کیفیت بالا
https://www.aparat.com/v/rfd1xyy
🏴 @mesbahyazdi_ir
ابراهیمیان این چنین هستند!
🔸️قرآن می فرماید:«قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ»(ممتحنه، ۴) داستان حضرت ابراهیم و کسانی که با او بودند را مورد توجه قرار دهید؛ این الگویی است برای شما، به او و یارانش تأسی کنید. اسوه حسنه، الگوی بسیار خوبی برای شما است. حالا جریان چه بوده؟ ابراهیم و یارانش مگر چه کار کردند که قرآن با این تأکید اسم میبرد؟
«قَدْ كَانَتْ»، "قد" از لحاظ تحقیق است. تحقیقا برای شما یک الگوی زیبایی است. چه کار کردند اینها؟ حضرت ابراهیم در قوم خودش تک بود حتی عمو و بستگانش با او مخالف بودند. یک چند نفری با او بودند، ایمان آوردند و پیروان محدودی پیدا کرد. بنای مخالفت با قومش را گذاشت که این رفتار شما، پرستیدن این بتها، درست نیست، باید اینها را رها کنید. خودش هم اقدام عملی کرد و بتها را شکست.
🔸️بعد میگوید به قومش گفتند شما هم [ این تعابیر را] بگویید: « إِنَّا بُرَاء مِنكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ؛ ما از شما و از این معبودهایتان بیزاریم.»(ممتحنه، ۴)
🔸️ما با شما آبمان در یک جوی نمیرود. این را بگویید و به این هم اکتفا نمیکند. صاف بگویید: «وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاء أَبَدًا» میان من و شما رابطه دشمنی است به این کلمه عداوت هم اکتفا نمیکند بدا بیننا و بینکم العداوة و البغضاء ابدا برای همیشه ما با شما دشمنیم. یک استثنا دارد: «حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ؛ تا به راه راست بیایید.»(ممتحنه، ۴)
🔸️تا کجروی میکنید، تا منحرفید، ما با شما دشمنیم. البته بحثهایش را قبلا کرده بودند و حجت را برایشان تمام کرده بودند و ثابت کرده بودند که این کارتان غلط است. اما لجبازی میکردند. حالا که اینها لجبازی میکنند شما صاف باید بگویید ما با شما دشمنیم. عدهمان کم است، [باکی نیست!]، میکشید ما را؟ بکشید!
🔸️امام(رحمه الله) فرمود میکشید ما را بکشید ما پایدارتر میشویم. نمیدانم یادتان هست یا نه؟ امام در مقابل شاه و طرفدارانش فرمود، بکشید ما را ما زندهتر میشویم ما بیشتر مقاوم میشویم. ابراهیمیان چنین کردند. قرآن میگوید شما هم باید چنین کنید.
🔸️اما همه مسلمانها این نکته را یاد نگرفتند. این قابل بررسی است. چرا آخر؟ قرآن با یک صراحتی میگوید چرا به دشمنانشان صاف نمیگویند ما با شما دشمنیم؟! با شما البته دشمنی سر منافع شخصی نداریم.
🔸️[دشمنان] خیانت میکنند، شما برعکس با خوبی جواب میدهید. سر انتخاب یک مسیر سرنوشتسازی که نتیجهاش در ابدیت روشن میشود، بنشینیم با هم مذاکره کنیم؟! بده و بستان کنیم؟! یک کمی ما یک کمی شما کوتاه بیایید که البته آنها هیچ وقت کوتاه نخواهند آمد کلاه را تا این جا سر ما میگذارند. بارها اتفاق افتاده باز هم کسانی دلشان میخواهد تجربه را تکرار کنند خب بکنند!
۱۳۹۶/۰۴/۲۷
#شهید_اسماعیل_هنیه
🏴 @mesbahyazdi_ir
May 11