وسیع ترین باب رحمت
🔸️در روايت آمده است که خدمت امام باقر (علیه السلام) این موضوع مطرح شد: «کدام آيه انسان را بیشتر به خدا اميدوار مي کند؟» برخی گفتند: «آيه ای که مي فرمايد: قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيم؛ بگو: اى بندگان من كه در جنايت به خويش (به واسطۀ گناه) از حد گذشتيد، از رحمت خدا نوميد مگرديد، بى ترديد خداوند همۀ گناهان را (به وسيلۀ توبه هر چند شرك باشد) مى آمرزد، زيرا اوست آمرزنده و مهربان.» (زمر، آیه ۵۳) اين آیه بسیار امید دهنده است.
🔸️اما حضرت فرمود: «ما اهل بيت آيه ديگري را اميدوارکننده تر مي دانيم: وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى؛ و البته به زودى پروردگارت (آن قدر) به تو عطا كند كه خشنود شوى.» (ضحی، آیه۵) روشن است پیامبر با سوختن و عذاب شدن فرد صالحي از امتش که لياقت شفاعت را داشته باشد، تا او را نجات ندهد، خشنود نمي شود.
🔸️شفاعت پيغمبر (صلی الله علیه و آله) وسيع ترين باب رحمت خداست. خداوند کساني که لياقت هيچ نوع ديگري از دريافت رحمت خدا برايشان باقی نمانده است را به برکت پيغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مورد رحمت قرار مي دهد. چنين شفاعتکننده ای چه حقی بر ما دارد؟
۱۳۹۰/۱۱/۱۹
#رسول_الله
#معارف_اهل_بیت
🏴 @mesbahyazdi_ir
وضعیت فرهنگی جامعه ما چگونه است؟
🔸️اساس فرهنگ را باورها و ارزشها است. حقیقت فرهنگ، در یک کلمه، دین است؛ اعتقاد به توحید و اینکه این عالم خدایی دارد که عالم را تدبیر میکند و مسایلی از این قبیل كه لازمه پذیرش وجود خداست، مربوط به بخش اول فرهنگ، یعنی باورها است؛ بخش دیگر فرهنگ نیز رفتار بر اساس سنتهای الهی و خدمت به خلق خدا در جهت رضای الهی است كه جزء ارزشها است؛ اگر این دو عامل در جامعه ما رو به ضعف نهاد، باید نگران شویم.
🔸️اگر دیدیم دیگر افرادی مانند حسین فهمیده تربیت نمیشوند، اگر خیابانهای شهرهای ما رنگ و بوی کشورهای بیدین را به خود گرفت، اگر دیدیم بر خلاف گذشته كه رباخواری كاری زشت و ناپسند بود، در بازار مسلمانان و بانکهای کشور، روز به روز رباخواری بیشتر میشود، اینها نشانه این است كه فرهنگ ما در حال افول است و باید به فکر چاره باشیم.
🔸️مسئول رسیدگی به فرهنگ جامعه، روحانیت و مسئولان فرهنگی هستند. باید با شناسایی عوامل ضعف فرهنگی، آنها را از میان برداشت و در جهت تقویت فرهنگ، برنامهریزی و حركت كرد؛ اگر چنین کردیم، وعده افزایش نعمتها و بقاء انقلاب نیز شامل حالمان میشود؛ اما اگر پست، مقام، درآمد و منافع شخصی و حزبیمان، ترجیح یافت، شامل وعید عذاب الهی میشویم.
🔸️اگر ما نیز فقط به دنبال راحتطلبی، تنبلی و سیر كردن شکم باشیم، نمیتوانیم ادعا كنیم كه انقلابمان، اسلامی است. نشانه اسلامی بودن انقلاب ما چیست؟ آیا وضعیت داخلی كشور و اوضاع حاكم بر شهرها و بازار، و نیز روابط خارجی و نحوه رفتارمان با دشمنان اسلامی بودن این كشور را تأیید میكند؟ نظام ما در صورتی اسلامی است و اسلامی باقی خواهد ماند که تقوا، عمل صالح، استقامت و در یک کلمه عمل به وظیفه بر جامعه ما حاكم باشد و هیچگاه این اصول را فراموش نکنیم.
۱۳۹۷/۱۱/۰۴
#انقلاب
#فرهنگ
#اجتماعی
#سیاسی
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین امید دشمن
#امام_حسین
#تهاجم_فرهنگی
🎞 درگاه اینترنتی آپارات، جهت مشاهده
https://www.aparat.com/v/rxre834
🏴 @mesbahyazdi_ir
خونِ دل
🔸️شايد بتوان گفت خون دلى كه امام حسن (عليه السلام) و امام حسين (عليه السلام) (بعد از شهادت امام حسن (علیه السلام)) خوردند، از غربت و مظلوميت سيد الشهدا (عليه السلام) در روز عاشورا بيشتر است. متأسفانه نه ما از آن دوران اطلاع کاملى داريم و نه اين مسأله چيزى است كه احساسات و عواطف مردم را تحريك كند و با ذكر آنها بتوان آن خاطرهها را تجديد كرد؛ بايد با عقل فهميد كه چه ظلمى بر اين خاندان مى شد و چه خون دلى مى خوردند.
🔸️آن قدر تبليغات كردند كه در تمام نماز جمعه ها اميرالمؤمنين (عليه السلام) را لعن مى كردند و اين جزء آداب عبادى مردم شده بود. هر خطيب نماز جمعه بايد على (عليه السلام) را لعن مى كرد. مردم در قنوت نمازشان لعن على (عليه السلام) مى گفتند. امام حسن (علیه السلام) و امام حسين (عليه السلام) اينها را مى ديدند و مى شنيدند، ولى نمى توانستند كارى بكنند.
۱۳۷۹/۰۱/۲۶
#امام_حسن
#معارف_اهل_بیت
🏴 @mesbahyazdi_ir
اسوه حسنه
🔰برش هایی از بیانات آیتالله مصباح یزدی(قدس سره) درباره حضرت رسول اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم)
🔸️امیرالمومنین علی علیه السلام درباره تاسی به پیامبر می فرماید: وَلَقَدْ كَانَ فِی رَسُولِاللَّه صلی الله علیه و آله كَافٍ لَكَ فِی الْأُسْوَه وَدَلِیلٌ لَكَ عَلَی ذَمِّ الدُّنْيَا وَعَيْبِهَا؛ برای الگو گرفتن، پیامبر صلی الله علیه و آله برای شما کافی است، او حجتی است بر اینکه دنیا چقدر نارسا و معیوب است زیرا دامن دنیا، از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله برچیده شد؛ یعنی چیزی از دنیا دراختیار او قرار داده نشد.
📚 سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، ص۱۴۰
🔸️قرآن کریم تصریح میفرماید که پیغمبر برای شما اسوه است و باید به او تأسی کنید: لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَه حَسَنَه لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللّهَ كَثِیراً. یکی از برکات وجود انبیا علیهم السلام ، بهویژه آنها که افزون بر مقام نبوت و رسالت، مقام امامت داشتند، این است که مردم به گفتار و رفتار آنان تأسی میکنند. معنای امام همین است؛ او قدم پیش میگذارد و معتقدان به امامتِ او، از همه گفتارها و رفتارهایش الگو میگیرند.
📚 سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، ص۱۳۹
🔸️امیرالمومنین علیه السلام اوصافی از پیغمبر صلی الله علیه و آله را که باید به آن تأسی شود ذکر فرمود؛ ازقبیل اینکه بر خاک مینشست؛ متواضعانه مینشست؛ گاهی سوار مرکب بدون زین میشد و همراه خودش کسی را هم سوار می کرد؛ و کفش و لباسش را بهدست خود وصله میکرد.
📚 سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، ص۱۵۶
🔸️ما باید بهاندازه توان خودمان، و بگونهای که وضع زندگیمان ایجاب کند، به آن حضرت تأسی کنیم؛ ما قطعاً نمیتوانیم به پیغمبر اکرم صلیالله علیه وآله یا امیرالمؤمنین علیهالسلام اقتدای کامل کنیم؛ اما باید آنها را همچون قلهای درنظر بگیریم و بهسمت آنها حرکت کنیم، و هر اندازه میتوانیم به آنها شباهت پیدا کنیم.
📚 سیمای پیامبر در آئینه نهج البلاغه، ص۱۴۱
🔸️قرآن کریم برای تاسی به پیامبر شرطى را ذكر مىفرمايد:كسانى كه مىخواهند از زندگى رسول اكرم براى خودشان سرمشق بگيرند لازم است که [اول،] خداجو باشند ورسيدن به قرب الهى براى آنها هدف باشد، دوم ايمان كافى به عالم قيامت و جهان ابدى داشته باشند،كسانى كه در يكى از اين دو شرط اساسى سست باشند از زندگى رسول خدا هم بهرهاى نمىتوانند ببرند ۱۳۸۱/۰۸/۱۰
🔸️یکی از ویژگیهای پیامبر (ص) که در قرآن به آن تصریح شده، اهتمام بسیار و حریص بودن ایشان نسبت به هدایت مردم است، و حتی در قیامت که همه وانفسا میگویند، ایشان وا امتا میگوید. اما با وجود محبت فراوان ایشان نسبت به امتشان، آن حضرت طبق نص صریح قرآن در روز قیامت از همین امت به خاطر مهجور گذاشتن #قرآن نزد خداوند شکایت میکند.
این امر نشان میدهد که مهجور ماندن قرآن چه اندازه بر #پیامبر (ص) سنگین است که حاضر است از امتی که این همه به آنها علاقه دارد، شکایت کند؛ آن هم در زمانی که امت نیازمند #شفاعت او هستند.
۱۳۹۶/۹/۹
#رسول_الله
#معارف_اهل_بیت
🏴 @mesbahyazdi_ir
رحمت خدا به سوی جهانیان.mp3
1.95M
من برای عذاب مردم نیامده ام...
«رحمت خدا به سوی جهانیان»
آیتالله مصباح یزدی (قدس سره)، ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
#رسول_الله
#معارف_اهل_بیت
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ظهور نفاق بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله)
🔺 برشی از مجموعه صوتی «فاطمه(سلام الله علیها) سخن میگوید»، برگرفته از سلسله جلسات شرح خطبه فدکیه، ۱۳۸۹/۱۰/۲۲
دسترسی سریع به مجموعه «فاطمه سخن میگوید»
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر| صلوات چه تاثیری برای پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام) دارد؟
نجوای دلتنگی - قسمت بیست و هشتم، ۱۳۹۴/۰۴/۲۲
🔺مجموعه «نجوای دلتنگی»، برش هایی از سلسله جلسات شرح دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه در وداع با ماه مبارک رمضان در سال ۱۴۳۶
متن و صوت کامل جلسه
#درس_اخلاق
#نجوای_دلتنگی
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
#بازنشر| صلوات چه تاثیری برای پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام) دارد؟ نجوای دلتنگی - قسمت بیست و هشتم،
صلوات چه تاثیری برای پیامبر و اهل بیت دارد.mp3
2.78M
#بازنشر| صلوات چه تاثیری برای پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام) دارد؟
نجوای دلتنگی - قسمت بیست و هشتم، ۱۳۹۴/۰۴/۲۲
🔺مجموعه «نجوای دلتنگی»، برش هایی از سلسله جلسات شرح دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه در وداع با ماه مبارک رمضان در سال ۱۴۳۶
متن و صوت کامل جلسه
#درس_اخلاق
#نجوای_دلتنگی
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 #توییت | غیرت دینی
🔸 قرآن اولین صفتی که برای یاران پیامبر (ص) ذکر می کند سرسختی در مقابل کفار است؛ أشداء علی الکفار. آنجایی که کسی قصد دین ما را دارد جای لبخند نیست.
سرسختی و #غیرت_دینی سد مقابل کفار است. جبهه کفر می داند تا غیرت دینی در مردم هست کاری از پیش نمی برد برای همین در صدد شکستن این سد هستند.
💻 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر | روز قیامت منتظر دست پرمهر او هستیم...
«امام مهربانی»
➕ تصاویر تشرف آیت الله مصباح یزدی به حرم مطهر رضوی
✔️ @mesbahyazdi_ir
امام رضا (علیه السلام) فقط برای برآورده کردن حاجات نیست!
🔸️امام رضا (علیه السلام) فقط براى اين نيست كه حاجات ما را بدهد؛ امام رضا (علیه السلام) براى اين است كه از بيانات شان استفاده كنيم و راه هدايت خودمان را بهتر بشناسيم. اگر واقعا امام رضا (علیه السلام) را دوست داريم، بايد سعى كنيم سخنان امام رضا (علیه السلام) را ياد بگيريم و بيشتر عمل كنيم.
🔸️عهد و پيمان ببنديم كه بيشتر احكام دين را رعايت كنيم؛ مهم اين است. اما اگر بنا باشد همان طور كه قبلاً بوديم و گاهى لغزش هايى داشتيم، باشیم، از زيارت بهره چندانى نبردهایم. مهم ترين بهره اى كه استفاده میکنیم اين است كه وقتى از زيارت بر مى گرديم، تصميم داشته باشيم احكام دين را بيشتر عمل كنيم؛ واجبات را بيشتر عمل كنيم؛ نزديك گناه نشويم و حقوق پدر و مادر را بيشتر رعايت كنيم.
۱۳۸۵/۰۵/۱۷
#امام_رضا
#زیارت
#معارف_اهل_بیت
🏴 @mesbahyazdi_ir
مراقبت از عشق به سیدالشهدا (علیه السلام)
🔸️چراغ قوه، خودش انرژی ایجاد می کند تا لامپ کوچکش روشن شود؛ اما اگر آن را به کارخانه مولد برق وصل کنید، در زمان اتصال بی واسطه می سوزد.
🔸️خدا چنین راه آسانی را برای ما قرار داده است؛ البته اگر قدرش را بدانیم. دو ماه محرم و صفر، فرصت خوبی بود برای اینکه با این واسطه، بیشتر ارتباط برقرار کنیم. نتیجه ای که از این دو ماه عزاداری و توسل به سیدالشهدا (علیه السلام) گرفتیم، زود از دست ندهیم.
🔸️خیلی جوان ها تحول پیدا کردند؛ مخصوصاً آنهایی که زیارت اربعین رفتند، پیاده روی ها کردند و تحولات عظیمی پیدا کردند. در قلب ما ارتباط قلبی با سیدالشهدا (علیه السلام) و اهل بیت (علیهم السلام) وجود دارد. این سرمایه بسیار عظیمی است که برای ما اندوخته شده. این را دست کم نگیریم و زود آن را از دست ندهیم. مواظب آفت ها باشیم که به آن نخورد. آفت آن، گناه است.
🔸️اگر بی فکر و تأمل دنبال هوی و هوس رفتیم و به بعضی از #گناه ها آلوده شدیم، این سرمایه هم می پَرد و این عشق باقی نمی ماند. [برای حفظ این عشق،] اولا باید قدر اسلام را بدانیم. دوم، قدر این رهبر را بدانیم. سوم، قدر این مکتب و نظام را بدانیم که در سایه این رهبری به وجود آمد، توسعه پیدا کرد و ریشه آن محکم شد. چهارم، قدر #توسل به اهل بیت (علیهم السلام) را بدانیم.
۱۳۹۸/۰۸/۱۱
#معارف_اهل_بیت
#معارف_اخلاقی
🏴 @mesbahyazdi_ir