✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_103
🌹 آیه 104 سوره نساء - بخش2
💥 و َلَا تَهِنُواْ فِى ابْتِغَآءِ الْقَومِ إِنْ تَكُونُواْ تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيما
ً
#ترجمه: و در تعقیب دشمن سستى نكنید، اگر شما رنج مى كشید، همانا آنان نیز همان گونه كه شما رنج مى برید رنج مى برند، در حالى كه شما چیزى از خداوند امید دارید كه آنان امید ندارند، و خداوند همواره داناى حكیم است.
🔴 در جلسه قبلی به ترجمه واژه ها و شأن نزول آیه پرداختیم و در این جلسه به شرح و پیام های آیه می پردازیم.
این شأن نزول به ما مى آموزد كه مسلمانان بايد هيچ يک از تاكتيک هاى دشمن را از نظر دور ندارند؛ در برابر منطق دشمنان، منطق هاى نيرومندتر و در برابر سلاح هاى آنها سلاح هاى برتر، وگرنه حوادث به نفع دشمن تغيير شكل خواهد داد.
بنابراين، در عصرى همچون عصر ما بايد به جاى تأسّف خوردن در برابر حوادث دردناک و مفاسد وحشتناكى كه #مسلمانان را از هر سو احاطه كرده بطور فعّالانه دست به كار شوند، در برابر كتاب ها و مطبوعات ناسالم، كتب و مطبوعات سالم فراهم كنند، و در مقابل وسايل تبليغاتى مجهّز دشمنان از مجهّزترين وسايل تبليغاتى روز استفاده كنند، و در مقابل طرح هایی كه مكتب هاى مختلف سياسى و اقتصادى و اجتماعى ارائه مى دهند طرح هاى جامع اسلامى را به شكل روز در اختيار همگان قرار دهند، تنها با استفاده از اين روش است كه مىتوانند موجوديّت خود را حفظ كرده و به صورت يک گروه پيشرو در جهان درآيند.
اين آيه براى زنده كردن روح فداكارى در مسلمانان چنين مى فرماید: وَ لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ؛ و در تعقیب #دشمن سستی نکنید. اشاره به اين كه در مقابل دشمنان سرسخت، روح تهاجم را در خود حفظ كنيد، زيرا از نظر روانى اثر فوق العاده اى در كوبيدن روحيّه ی دشمن دارد.
سپس استدلال زنده و روشنى براى اين حكم بيان مىكند و مى فرماید: إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللّهِ ما لا يَرْجُونَ؛ اگر شما رنج می کشید، همانا آنان نیز همان گونه که شما رنج می برید رنج می برند، در حالی که شما چیزی از #خداوند امید دارید که آنان امید ندارند.
و در پایان می فرماید: و کان الله علیما حکیما؛ و خداوند همواره دانای حکیم است.
و فراموش نکنید که تمام این ناراحتی ها و رنج ها و تلاش ها و کارهای شما از دیدگاه علم #خداوند مخفی نیست بنابراین نتیجه همه آنها را خواهید دید.
🔹#پيامهای_آیه104سوره_نساء🔹
✅ #مسلمانان باید روحیّه ى قوى داشته باشند و شكست هاى موردى (مثل اُحد) آنان را سست نكند.
✅ به جاى موضع تدافعى، در تعقیب دشمن و در حالت تهاجمى باشید.
✅ از عوامل روحیّه گرفتن #مؤمنان، مقایسه ى دردهاى خود با رنج دیگران و امید و توجّه به امدادهاى الهى و آگاهى اوست.
✅ با همه ى آسیب ها و تلخى هاى جنگ، شما پیروزید، چون امید به الطاف الهى دارید.
✅ #مسلمانان، امیدهاى گوناگون از خدا دارند. امید به امدادهاى غیبى، پیروزى، مرعوب شدن دشمن، پاداش هاى معنوى و امثال آن.
✅ #امید، بزرگترین اهرم حركت و سرمایه ى روحى رزمنده است. یا شهادت و سعادت، یا پیروزى.
✅ رنج و مشقّت مؤمنان در جنگ ها، در مدار علم و حكمت #خداوند است و لذا از آن جلوگیرى نمى كند.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
بعضی از دانشمندای اهل سنت برای حفظ موقعیت خلفا از بازگو کردن این قطعه از تاریخ خودداری کردن؛ از جمله ابن ابی الحدید در شرح اون حادثه میگه: «جساراتی راکه مربوط به فاطمه زهرا علیهاالسلام نقل شده، در میان مسلمانان، تنها شیعه آن را نقل کرده است.[۱]
البته برخی از دانشمندا و مورخای اهل سنت، در این بخش، از بیان واقعیات تاریخی شونه خالی کردن؛ مثلا سید مرتضی رحمة الله علیه در این زمینه میگوید:
«در آغاز کار، محدثان و تاریخ نویسان از نقل جسارت هایی که به ساحت دختر پیامبر گرامی اسلام(ص) وارد شده امتناع نمیکردند. این مطلب در میان آنان مشهور بود که مأمور خلیفه با فشار، درب را بر فاطمه علیهاالسلام زد و او فرزندی را که در رحم داشت سقط نمود؛ و قنفذ به امر عمر، فاطمه زهرا علیهاالسلام را زیر تازیانه گرفت تا او دست از علی بردارد؛ ولی بعدها دیدند که نقل این مطالب با مقام و موقعیت خلفاء سازگاری ندارد؛ لذا از نقل آنها خودداری نمودند.»[۲]
مسعودی در قسمتی از کتاب خودش آورده :«فَوَجهُوا اِلی مَنْزلِهِ فَهَجَمُوا عَلَیْهِ وَ اَحْرَقُوابابَهُ... وَ ضَغَطُوا سَیدَةَ النساءِ بِالْبابِ حَتی اَسْقَطَتْمُحْسِنا؛ پس (عمر و همراهان) به خانه علی علیه السلام رو کرده و هجوم بردند، خانه آن حضرت را به آتش کشیدند؛ با در به پهلوی سیده زنان عالم زدند؛ چنان که محسن را سقط نمود.»[۳]
[۱] . شرح نهج البلاغه، ج۲، ص۶۰.
[۲] . سید مرتضی، تلخیص شافی، ج۳، ص۷۶، تلخیص شیخ طوسی.
[۳] . اثبات الوصیة، مسعودی، (چاپ بیروت) ص۱۵۳ و در برخی چاپها ص ۲۳ ۲۴.
دعایکمیل۩مصطفیالموسوی.mp3
16.21M
🕋 دعای کمیل
🎙 با نوای سید مصطفی الموسوی
لینک متن و ترجمه دعای کمیل 👇
✅🔝 eitaa.com/doa1357/217
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_104
🌹 آیات 105 و 106 سوره نساء
💥إِنَّآ أَنْزَلْنَآ إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَآ أَرَاكَ اللَّهُ وَلَا تَكُنْ لِلْخَآئِنِينَ خَصيماً (105)
و اسْتَغْفِرِ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيما (106)
ً
#ترجمه: همانا ما این كتاب را به حقّ بر تو فرو فرستادیم برای اینکه میان مردم به آنچه خدا تو را آموخته و نشان داده، داورى كنى و هرگز نسبت به خیانتکاران مدافع نباش (105)
از خداوند طلب مغفرت كن كه همانا خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است. (106)
🌷 #أنزلنا: فرو فرستاديم
🌷 #إليك: به سوى تو
🌷 #لتحكم: براى اينکه داوری کنی
🌷 #خصيم: مدافع
🌷 #غفور: بسیار آمرزنده
🌷 #رحیم: مهربان
🔴 #شأن_نزول_آیه:
این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. نقل شده كه طايفه «بنى ابيرق» طايفه اى نسبتاً معروف بودند؛ سه برادر از اين طايفه به نام «بشر» و «بشير» و «مبشر» نام داشتند، «بشير» به خانه مسلمانى به نام «رفاعه» دستبرد زد و شمشير و زره و مقدارى از مواد غذايى را به سرقت برد، برادر زاده رفاعه به نام «قتاده» كه از مجاهدان بدر بود جريان را به خدمت پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» عرض كرد. برادران سارق وقتى باخبر شدند جمعى از قبیله خود را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» فرستادند تا سارق را تبرئه كنند، و قتاده را به تهمت ناروا زدن متّهم کردند. اين آيه و آيات بعد در این خصوص نازل شد.
در اين آيه #خداوند نخست به پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» مى فرماید كه هدف از فرستادن اين كتاب آسمانى اين است كه اصول حقّ و عدالت در ميان #مردم اجرا شود که آیه 105 سوره نساء مى فرمايد: إِنّا أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الْكِتابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النّاسِ بِما أَراكَ اللّهُ؛ همانا ما اين کتاب را به حق بر تو فرو فرستادیم برای اینکه میان مردم به آنچه خدا تو را آموخته و نشان داده، داوری کنی.
#کتابی که به حق است یعنی هم ثابت است و هم مطابق با وجدان می باشد.
سپس به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» هشدار مى دهد و مى فرماید: وَ لا تَكُنْ لِلْخائِنِينَ خَصِيماً؛ و هرگز نسبت به خیانتکاران مدافع نباش. اگر چه روى سخن در اين آيه به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» است ولى شک نيست كه اين حكم يک #حكم_عمومى نسبت به تمام قضات و داوران مىباشد، و به همين دليل چنين خطابى مفهومش اين نيست كه ممكن است چنين كارى از پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» سر بزند زیرا پیامبر هرگز از خیانتكاران دفاع نمی کند ولی این آیه ابتدا به #پیامبر می گوید تا دیگران هم عمل کنند.
در آيه 106 سوره نساء به پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» مى فرمايد: وَ اسْتَغْفِرِ اللّهَ: و از #خداوند طلب مغفرت کن. چون در مقام قضاوت و داوری است و قاضی برای دوری از هوای نفس ابتدا باید از خداوند طلب مغفرت کند زیرا استغفار دو نوع است یکی بعد از ارتکاب عمل است و دیگری قبل از ارتکاب عمل. برای پیشگیری و پیروی نکردن از هوای نفس هم باید استغفار کرد و سبب سرازیر شدن رحمت الهی می شود. این آیات با #پیامبر است ولی با دیگرانی که در مقام داوری قرار می گیرند هم می باشد. و سپس می فرماید: إِنَّ اللّهَ كانَ غفورا رحیما: همانا خداوند همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. کلمات #غفور و #رحیم دو ویژگی از ویژگی های خداوند است که به اسماء الحسنى يعنى نام هاى نيکو معروف هستند.
🔹#پيامهای_آیات105و106سوره_نساء
✅ #قرآن، پایه ى قضاوت و عدالت میان مردم است.
✅ #قاضى باید از قانونِ قرآن، آگاهى كامل داشته باشد.
✅ چون نزول قرآن بر اساس حقّ است، قضاوت ها هم باید بر مبناى حقّ باشد، نه وابستگى هاى حزبى، گروهى، منطقه اى و نژادى.
✅ رفتار به عدالت، حتّى نسبت به غیر مسلمانان هم ضرورى است.
✅ #پیامبر، علاوه بر قانون و كتاب، از امدادهاى الهى برخوردار است.
✅ #خداوند، پیامبرش را حفظ مى كند و توطئه ها و صحنه سازى ها را فاش مى سازد.
✅ دفاع و حمایت از #خائن ممنوع است. خائنان نباید امیدى به حمایت رهبران دینى داشته باشند.
✅ #قضاوت، مقامى است كه متصدى آن، اگر معصوم هم باشد باز استغفار مى طلبد. #قاضى باید همواره براى دورى از هواى نفس استغفار كند.
✅ #استغفار، مایه ى بهره گیرى از مغفرت و رحمت پروردگار است.
✅ #خداوند علاوه بر بخشیدن گناه مهربان است.
✍تهیه و تنظیم : استادعاشوری
فایل پی دی اف کتاب سی آیه سیاسی.pdf
2.11M
📖کتاب📖
سی آیه سیاسی
پاسخ به شبهات سیاسی روز جامعه
کتاب «سی آیه سیاسی»، تلاش دارد تا با محوریت برخی آیات قرآن و بهره گیری از سیره و روایات اهل بیت(ع)، بخصوص بیانات امام امیرالمؤمنین(ع) در نهج البلاغه، و همچنین با استناد به فرمایشات و سیره حضرت امام خمینی(ره) و حضرت امام خامنهای(مدّظلّه العالی)، به ۳۰ سؤال و شبهه سیاسی روز جامعه پاسخ دهد.
🔻افزایش دو رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسی و رشته تفسیر تطبیقی در مقطع دکتری برای طلاب بین الملل
🔹 امکان ادامه تحصیل طلاب سطح چهار ایرانی در رشته تفسیر تطبیقی
https://jz.ac.ir/post/12078-
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
┄┅═══••✾••═══┅┄
@jz_news | کانال رسمی جامعه الزهرا
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_105
🌹 آیات107تا109سوره نساء - بخش1
💥 و لَا تُجاَدِلْ عَنِ الَّذِينَ يَخْتَانُونَ أَنْفُسَهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ خَوَّاناً أَثِيما (107)
💥 يَسْتَخْفُونَ مِنَ النَّاسِ وَلَا يَسْتَخْفُونَ مِنَ اللَّهِ وَهُوَ مَعَهُمْ إِذْ يُبَيِّتُونَ مَا لَا يَرْضَىٰ مِنَ الْقَوْلِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطًا (108)
💥 هَآ أَنْتُمْ هَٰٓؤُلَآءِ جَادَلْتُمْ عَنْهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَمَنْ يُجَادِلُ اللَّهَ عَنْهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَمْ مَنْ يَكُونُ عَلَيْهِمْ وَكِيلًا (109)
ً
#ترجمه: و از كسانى كه به خود خیانت مى ورزند، دفاع نكن زيرا كه خداوند هر خیانتكار گنهكار را دوست نمى دارد. (107)
آنان از مردم حیا مى كنند، ولى از خداوند حیا نمی کنند، در حالى كه او آنگاه كه شبانه، سخنان غیر خداپسندانه مى گویند با آنان است و خداوند همواره به آنچه انجام مى دهند، احاطه دارد.
(108)
هان شما همان هایی هستید كه در زندگى دنیا از ایشان (خائنان) دفاع نابجا كردید، پس چه كسى در روز قیامت در برابر خداوند از آنان دفاع خواهد كرد؟ یا چه كسى وكیل و مدافع آنان خواهد شد؟ (109)
🌷 #لا_تجادل: مجادله نکن- دفاع نکن
🌷 #یختانون: خیانت می کنند
🌷 #أنفسهم: خودشان
🌷 #لا_يحب: دوست نمى دارد
🌷 #خوان: کسی که بسیار خیانت می کند
🌷 #أثيم: کسی که بسیار در گناه فرو می رود.
🌷 #یستخفون: پنهان می کنند در این آیه یعنی ی کنند
🌷 #یبیتون: در وقت شب نقشه می سازند
🌷 #القول: سخن
🌷 #یعملون: انجام می دهند
🌷 #محیط: احاطه کننده، نگهدارنده
🔴 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و موضوع اين آیات در ادامه موضوع آیات 105 و 106 سوره نساء مى باشد.
نقل شده طايفه «بنى ابيرق» طايفه اى نسبتاً معروف بودند؛ سه برادر از اين طايفه به نام «بشر» و «بشير» و «مبشر» نام داشتند، «بشير» به خانه مسلمانى به نام «رفاعه» دستبرد زد و شمشير و زره و مقدارى از مواد غذايى را به سرقت برد،
برادر زاده رفاعه به نام «قتاده» كه از مجاهدان بدر بود جريان را به خدمت پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» عرض كرد.
برادران سارق وقتى باخبر شدند جمعى از قبیله خود را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» فرستادند تا سارق را تبرئه كنند، و قتاده را به تهمت ناروا زدن متّهم کردند.
#قرآن به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: وَ لا تُجادِلْ عَنِ الَّذِينَ يَخْتانُونَ أَنْفُسَهُمْ إِنَّ اللّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ خَوّاناً أَثِيماً؛ و از کسانی که به خود خیانت می ورزند دفاع نکن زیرا که خداوند هر خیانتکار گنهكار را دوست نمی دارد
ظلم و خیانت به مردم، #خیانت به خود است. زیرا آثار سوء را به دنبال دارد:
👈 سبب از دست دادن روحیّه ى صفا و عدالتخواهى است
👈 عامل محروم كردن مظلومانى است كه فردا به پا خواهند خواست
👈موجب آماده كردن قهر و دوزخ الهى براى خود است و جامعه را آلوده مىكند و این آلودگى دامن خود #خائن را هم مى گیرد.
سپس اين گونه #خائنان را مورد سرزنش قرار داده و می فرماید: يَسْتَخْفُونَ مِنَ النّاسِ وَ لا يَسْتَخْفُونَ مِنَ اللّهِ؛ آنان از مردم حیا می کنند ولی از خداوند حیا نمی کنند.
آنها از اینکه باطن اعمالشان برای مردم آشکار شود #شرم و #حیا می کنند ولی از خداوندى كه همه جا با آنهاست شرم نمی کنند.
وَ هُوَ مَعَهُمْ إِذْ يُبَيِّتُونَ ما لا يَرْضى مِنَ الْقَوْلِ وَ كانَ اللّهُ بِما يَعْمَلُونَ مُحِيطاً؛ در حالی که خداوند آنگاه که شبانه ، سخنان غیر پسندانه می گویند با آنان است و خداوند همواره به آنچه انجام می دهند، احاطه دارد.
سپس روى سخن را به طايفه شخص دزد كه از او #دفاع كردند نموده و می فرماید: ها أَنْتُمْ هؤُلاءِ جادَلْتُمْ عَنْهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا فَمَنْ يُجادِلُ اللّهَ عَنْهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَمْ مَنْ يَكُونُ عَلَيْهِمْ وَكِيلاً؛ شما همان هایی هستید که در زندگی دنیا از این خائنان دفاع نابجا کردید، پس چه کسی در روز قیامت در برابر خداوند از آنان دفاع خواهد کرد؟ یا چه کسی وکیل و مدافع آنان خواهد شد؟
بنابراين دفاع شما از آنها بسيار كماثر است، زيرا در زندگى جاويدان آن هم در برابر #خداوند، هيچ گونه مدافعى براى آنها نيست.
در حقيقت در سه آيه فوق، نخست به #پيامبر اسلام «صلّى اللّه عليه و آله» و همه قاضيان به حقّ توصيه شده كه كاملاً مراقب باشند، افرادى با صحنه سازى و شاهدهاى دروغين #حقوق ديگران را پايمال نكنند.
سپس به افراد خيانتكار، و بعد به مدافعان آنها هشدار داده شده كه مراقب نتايج سوء اعمال خود در اين جهان و جهان ديگر باشند.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
بصیرت یعنی اینکه بدانیم شمری که سر از حسین برید همان جانباز صفین است که تا مرز شهادت پیش رفت.
#نهم_دی_ماه ، روز #بصیرت و
میثاق امت با ولایت گرامی باد.
💠 ۹دی، درسِ مردم شناسی
🔸️آیتالله مصباح یزدی قدس سره: اولين درس ۹دی، شناختن اين مردم است؛ بزرگتر از ما هم اين مردم را درست نشناخته بودند .کسي که ميتوانم بگويم اين مردم را شناخته بود شخص امام بود.
۱۳۹۲/۱۰/۰۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 #اعلام_برنامه | کنگره بینالمللی استاد فکر
💠 دومین کنگره بین المللی بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی قدس سره
🔸️ در آستانه دومین سالگرد رحلت علامه محمد تقی مصباح یزدی قدس سره الشریف و به همراهی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمةاللهعلیه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه محمدتقی مصباح یزدی برگزار میشود.
✅ با حضور شخصیت های ملی و بین المللی
🕗زمان: یکشنبه و دوشنبه 11 و 12 دی ماه
🕯 #بزرگداشت_علامه_مصباح
❗️❗️سین برنامه را ملاحظه بفرمایید
❗️❗️زمان ثبتنام برای شرکت در کمیسیونها
تا امشب 10دی ماه می باشد.
1_2618263116.pdf
227.8K
🔴 بزرگوارانی که قصد شرکت در کمسیون های تخصصی را دارند اسامی خودشان را تا آخر امشب به شماره 09127596925 ارسال کنند.