📖 نگاه توحیدی از اساسیترین پایههای بصیرت
وقتی شما میدانید وجود شما، پیدایش شما، تنفس شما با یک هدفی تحقّق پیدا کرده است، دنبال آن هدف میگردید و برای رسیدن به آن هدف، تکاپو و تلاش میکنید. از نظر خدای متعال که آفرینندهٔ هستی است، خود این تکاپو هم اجر و پاداش دارد. به هر نقطهای که رسیدید، در واقع به هدف رسیدید. این است که در دیدگاه توحیدی، خسارت و ضرر برای مؤمن اصلاً متصور نیست.
✔️از بیانات رهبر انقلاب
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
مقام معظم رهبری حفظه الله:
«همه ما در فضای #جهاد_تبیین سهم و مسئولینی داریم و همه باید در این مسیر و میدان #جدی_حرکت_کنیم.»
💠مدرسه علمیه مؤمنات برگزار می کند:
✅ جلسه دوم #نشست_بصیرتی
« آزادی من»
با حضور استاد بزرگوار سرکار خانم سادات حسینی
🔸زمان: چهارشنبه 29 آذر ماه
◽️ساعت: ۱۲ تا ۱۴
🔸مکان: آمفی تئاتر طبقه همکف ساختمان شهید بهشتی
🔹ثبت نام: ارسال مشخصات به آیدی
@jafari44
آیه ۳۱ سوره اعراف.mp3
110.7K
🌷 آیه ۳۱ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهاغغ یزکار
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قران_جلسه_۲۴
🌹 آیه ۳۱ سوره اعراف
💥يا بنی ءَادَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَ لَاتُسْرِفُواْ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
#ترجمه: اى فرزندان آدم! نزد هر مسجد زینت هاى خود را برگیرید و بخورید و بیاشامید و اسراف نكنید، همانا خداوند اسرافكاران را دوست ندارد.
🌷 #خُذُوا: بگیرید
🌷 #کلوا: بخورید
🌷 #اشْرَبُوا: بنوشید
🌷 #لَا_تُسْرِفُوٓا: اسراف نکنید
🌷 #لَا_يُحِبُّ: دوست نمی دارد
🌷 #الْمُسْرِفِين: اسرافکاران
این آیه در #مکه نازل شده است.
در اين آيه به عنوان يک قانون هميشگى كه شامل تمام اعصار و قرون مى شود. دستور مى دهد كه، «يا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ: ای فرزندان آدم! نزد هر #مسجد زینت های خود را برگیرید»
اين جمله مى تواند هم اشاره به «زينت هاى جسمانى» باشد كه شامل پوشيدن لباس هاى مرتّب و پاک و تميز، و شانه زدن موها، و به كار بردن عطر و مانند آن مى شود، و هم شامل «زينت هاى معنوى» ، يعنى صفات انسانى و ملكات اخلاقى و پاكى نيّت و اخلاص
در جمله بعد اشاره به مواهب ديگر يعنى خوردنی ها و آشاميدنی هاى پاک و پاكيزه مى كند، مى گويد از آنها «وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا: و بخورید و بیاشامید»
امّا چون طبع زياده طلبِ #انسان، ممكن است از این دو دستور سوء استفاده كند و به جاى استفاده عاقلانه و اعتدال آميز از پوشش و تغذيه صحيح، راه تجمّل پرستى و اسراف را پيش گيرد، بلافاصله اضافه مى كند: «وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ: و اسراف نکنید، همانا #خداوند اسرافکاران را دوست ندارد»
كلمه «اسراف» كلمه بسيار جامعى است كه هرگونه زيادهروى در كميّت و كيفيّت و بيهوده گرايى و اتلاف و مانند آن را شامل مى شود.
جمله كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا؛ بخوريد و بياشاميد و اسراف نكنيد
در آيه فوق آمده، گرچه بسيار ساده به نظر مىرسد، امّا امروز ثابت شده است كه يكى از مهمّترين دستورات بهداشتى همين است، زيرا تحقيقات دانشمندان به اين نتيجه رسيده كه سرچشمه بسيارى از بيماری ها، غذاهاى اضافى است كه به صورت جذب نشده در بدن انسان باقى مى ماند، اين مواد اضافى هم بار سنگينى است براى قلب و ساير دستگاه هاى بدن و هم منبع آماده اى است براى انواع عفونتها و بيماريها!
عامل اصلى تشكيل اين مواد مزاحم، اسراف و زيادهروى در تغذيه و به اصطلاح «پرخورى» است، و راهى براى جلوگيرى از آن جز رعايت #اعتدال در غذا نيست.
كسانى كه اين دستور را ساده فكر مى كنند خوب است در زندگى خود آن را بيازمايند تا اهميّت رعايت اين دستور را در سلامت جسم و تن خود ببينند.
🔹پيام های آیه ۳۱ سوره اعراف🔹
✅ #مسجد كه پایگاه مسلمین است، باید آراسته، زیبا و با جاذبه باشد.
✅ بهترین وزیباترین #لباس، براى بهترین مكان است.
✅ #اسلام، هم به باطن نماز توجّه دارد، هم به ظاهر آن.
✅ #زینت، اگر چه در نماز فردى هم ارزش است، اما در اجتماع و مسجد، حساب ویژه اى دارد.
✅ اوّل #نماز، آنگاه غذا. اوّل توجّه به روح و معنویّت، آنگاه توجّه به جسم.
✅ صرفه جویى، محبوب #خداوند است و بهره گیرى از زینت و غذا باید دور از اسراف باشد.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
♨️آیهای جهت حفظ و تقویت ارتباط با امام زمان ارواحنا فداه
🔸سید بن طاووس (ره) نقل کرده است:
«اگر در زمان غیبت، روزانه یک بار با توجه تام آیه شریفه «يا أَيُّهَا الْعَزيزُ مَسَّنا وَ أَهْلَنَا الضُّرُّ وَ جِئْنا بِبِضاعَةٍ مُزْجاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَ تَصَدَّقْ عَلَيْنا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقين»[۱] را بخوانید در روز شما آثار بسیار عجیبی دارد».
🔸آنچه برادران یوسف به او گفتند، خطاب به ولی عصر عجّلاللهفرجه میگوییم:
«ای عزیز ، به ما و خانواده ما آسیب رسیده است و بضاعتی اندک آوردهایم. پیمانهی ما را پر کن و به ما صدقه بده، هماناخداوند صدقهدهندگان را دوست دارد.»
🔸در طول روز، توجه به این آیه موجب حفظ و تقویت ارتباط ما با #امام_زمان عجّلاللهفرجه میشود.
از یک سو به خود یاد آور میشویم هر لطف و نعمتی که در زندگی از آن برخوردار هستیم، صدقهای است که از دستان مبارک امام زمان در اختیار ما قرار گرفته است و سعی میکنیم صدقه حضرت را بد مصرف نکنیم و همه مواهب را در مسیر طاعت و بندگی به کار گیریم.
🔸از سوی دیگر مشکلات و گرفتاریهای خود را به پیشگاه حضرت عرضه میکنیم و میگوییم :«تَصَدَّقْ عَلَيْنا»؛«تو به ما صدقه بده».
و تنها خدا میداند صدقه ای که از جانب امام عصر عجّلاللهفرجه نصیب ما شود چه کمالات و برکاتی را به همراه میآورد، و چه میزان زندگی ما را متحول میکند.
۱. یوسف، آیه 88
🖋استاد بروجردی
❄️💫❄️
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🔻 در خطبه ۱۱۴ ، حضرت علی (علیه السلام) به ما می آموزند مبارزه با نفس در توقّف هنگام منهیّات و محرّمات به یاری خدا احتیاج دارد.
« وَ نَسْتَعِينُهُ عَلَى هذِهِ النُّفُوسِ الْبِطَاءِ عَمَّا أُمِرَتْ بِهِ
السِّرَاعِ إلَى مَا نُهِيَتْ عَنْهُ »
" از خداوند متعال یاری می جوییم
علیه این نفس های امّاره ای که در مورد آن چیزهایی
که به آنها امر شده کوتاهی و کُندی می کنند
و دربارهٔ چیزهایی که از آنها نهی شده سرعت می گیرند
و شتاب می کنند."
🦋💫🦋💫🦋💫
آیه ۳۲ سوره اعراف.mp3
186.5K
🌷 آیه ۳۲ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قران_جلسه_۲۳
🌹 آیه ۳۲ سوره اعراف
💥قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِى أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِىَ لِلَّذِينَ ءَامَنُواْ فِى الْحَيَوةِ الدُّنْيَا خَالِصَةً يَوْمَ الْقِياَمَةِ كَذَلِكَ نُفَصِّلُ الْأَيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
#ترجمه: بگو: چه كسى زینت هایى را كه خداوند براى بندگانش پدید آورده و رزق هاى پاكیزه و دلپسند را بر خود حرام كرده است؟ بگو:این در زندگى دنیا براى مؤمنان است، در حالى كه روز قیامت مخصوص (مؤمنان) است. ما این گونه آیات خود را براى گروهى كه مى دانند بیان مى کنیم.
🌷 #قُلْ: بگو
🌷 #عِبَادِه: بندگانش
🌷 #الطَّيِّبَاتِ_مِنَ_الرِّزْق: رزق های پاکیزه
🌷 #الْحَيَاة: زندگی
🌷 #نُفَصِّل: بیان می کنیم
🌷 #يَعْلَمُون: می دانند
🌸 این آیه در #مکه نازل شده است.
در اين آيه با لحن تندترى به پاسخ آنها كه گمان مى برند، تحريم زينت ها و پرهيز از غذاها و روزی هاى پاک و حلال، نشانه زهد و پارسايى و مايه قرب به پروردگار است پرداخته، مى گويد: اى پيامبر! «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّيِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ: بگو: چه کسی زینت هایی را که #خداوند برای بندگانش پدید آورده و رزق های پاکیزه و دلپسند را بر خود حرام کرده است؟
سپس براى تأكيد اضافه مىكند: به آنها «قُلْ هِيَ لِلَّذِينَ ءامَنُوا فِي الْحَياةِ الدُّنْيا خالِصَةً يَوْمَ الْقِيامَةِ: بگو: این در زندگی دنیا برای مومنان است ، در حالی که روز قیامت مخصوص (مومنان) است.
در پايان آيه به عنوان تأكيد مى گويد: «كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ: ما این گونه آیات خود را برای گروهی که می دانند بیان می کنیم.
در مورد استفاده از انواع زينت ها، #اسلام مانند تمام موارد، حدّ اعتدال را انتخاب كرده است و استفاده كردن از زيبايی هاى طبيعت، لباس هاى زيبا و متناسب، به كار بردن انواع عطرها، و امثال آن، نه تنها مجاز شمرده شده بلكه به آن توصيه و سفارش نيز شده است.
🔹پيام های آیه ۳۲ سوره اعراف
✅ استفاده ى مناسب از #زینت و ترغیب مردم به آن، ارزشمند است. زیرا زینت به خدا نسبت داده شده است.
✅ راه رسیدن به #خدا، ترک امور حلال و طیّب نیست، بلكه استفاده ى بجا و رعایت قسط و عدل است.
✅ #اسلام، هماهنگ با فطرت و آیین اعتدال است، به نیازهاى طبیعى پاسخ مثبت مى دهد، آنچه را مفید است حلال مى شمرد و از آنچه ضرر دارد نهى مى كند.
✅ #زینت، همچون غذا، مورد نیاز انسان است.
✅ هدف اصلى از آفریدن نعمت ها، استفاده و برخوردارى مؤمنان است، گرچه كافران نیز بهره مى برند.
✅ در بهره بردارى از نعمت هاى دنیوى، مؤمن و كافر یكسانند، ولى كامیابى قیامت مخصوص مؤمنان است.
✅ #علم و #عالم، جایگاه ویژه اى نزد خدا دارند.
✍تهیه و تنظیم :استاد عاشوری
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قرآن_جلسه_۲۴
🌹 آیه ۳۳ سوره اعراف
قُلْ إِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّىَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَالْإِثْمَ وَ الْبَغْىَ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَأَن تُشْرِكُواْ بِاللَّهِ مَالَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَاناً وَ أَن تَقُولُواْ عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ
#ترجمه: بگو: همانا پروردگارم كارهاى زشت چه آشكار و چه پنهان، و گناه و ستم و سركشى به ناحقّ و شریک قرار دادن چیزى براى خدا كه او دلیلى بر حقّانیّت آن نازل نكرده، و آنچه را نمى دانید به خداوند نسبت دهید، حرام كرده است.
🌷 #قُل: بگو
🌷 #حَرَّمَ: حرام کرده است
🌷 #الْفَوَاحِش: کارهای زشت
🌷 #مَا_ظَهَرَ: آنچه آشکار شده
🌷 #مَا_بَطَنَ: آنچه پنهان شده
🌷 #إِثْم: گناه
🌷 #الْبَغْيَ: ستم ، سرکشی
🌷 #سُلْطَان: دلیل
🌷 #لَا_تَعْلَمُونَ: نمی دانید
این آیه در #مکه نازل شده است. بارها ديده ايم كه قرآن مجيد هرگاه سخن از امر مباح يا لازمى به ميان مى آورد، بلافاصله از نقطه مقابل آن يعنى زشتی ها و محرّمات سخن مى گويد، تا هر دو بحث، يكديگر را تكميل كنند، در اينجا نيز به دنبال اجازه استفاده از مواهب الهى و زينت ها و نفى تحريم آنها، سخن از محرمات به ميان آورده و بطور عموم، و سپس به چند نکته مهم اشاره می کند. در آغاز از تحريم فواحش سخن مى گويد، مى فرمايد: اى #پيامبر! «قُلْ إِنَّما حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ: بگو: همانا پروردگارم کارهای زشت چه آشکار و چه پنهان را #حرام کرده است.
سپس موضوع را تعميم داده، مى فرماید: «وَ الْإِثْمَ وَ الْبَغْيَ بِغَيْرِ الْحَقِّ: و #گناه و ستم و سرکشی به ناحق سپس اشاره به مسأله شرک نموده، مى فرمايد: «وَ أَنْ تُشْرِكُوا بِاللّهِ ما لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً: و اگر چیزی را برای #خدا شریک قرار دهید که او دلیلی بر حقانیت آن نازل نکرده است آخرين چيزى را كه به عنوان محرّمات روى آن تكيّه مى كند، نسبت دادن چيزى به #خدا بدون علم و آگاهى است، مى فرمايد: «وَ أَنْ تَقُولُوا عَلَى اللّهِ ما لا تَعْلَمُونَ: و آنچه را که نمی دانید به خداوند نسبت دهید، حرام کرده است
«فواحش» جمع «فاحشة»، یعنى گناهى كه زشتى آن بر همه آشكار است، همچون زنا و چون در جاهلیّت انجام پنهانى آن را روا مى داشتند، این آیه حرمت آن را نیز تأكید مى نماید. «اِثم»، گناهى است كه سقوط انسان را در پى داشته باشد و «بَغى»، تجاوز به حقّ دیگران است. این آیه، انواع گناهان اعتقادى و زبانى را در بر دارد. در روایات، منظور از گناه باطنى، پذیرش ولایت رهبران ستمگر دانسته شده است. #پیامبر_اسلام صلى الله علیه وآله فرمودند: كسى كه بدون علم و آگاهى حكمى صادر كند، فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت مى كنند. زراره از امام صادق علیه السلام پرسید: حجّت خداوند بر بندگانش چیست؟ حضرت فرمودند: «أن یقولوا ما یعلمون و یقفوا عند ما لایعلمون» تنها آنچه را مىدانند بگویند و اگر نمى دانند، سكوت كرده و بازایستند.
🔹پيام های آیه ۳۳ سوره اعراف🔹
✅ تحریم هاى الهى، در مسیر تربیت و رشد و تكامل #انسان است.
✅ حلال ها بسیار است، ولى حرام ها اندک و محدود كه موارد آن در #قرآن و روایات بیان شده است.
✅ #گناه، گناه است و قبح ذاتى و عقلى دارد، اگر چه مردم نفهمند.
✅ مشركان، براى #اعتقاد خود استدلالى ندارند.
✅ در تبلیغ و نهى از منكر، ابتدا راه هاى #حلال و معروف ارائه شود، سپس نهى از منكرات و اعلام كارهاى حرام.
✅ استناد هر چیز به #خداوند باید متّكى بر علم ودلیل باشد. آرى، هرگونه ادّعایى خصوصاً در مورد هستى باید با دلیل و منطق باشد.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
♨️ چقدر جفاکاری اگر قلبت از این حرفها تکان نمیخورد...
🔹 صاحب مکیال المکارم می گوید :
خدا در قرآن فرموده: هَلْ جَزاء الْاِحْسانِ اِلّا الإحْسانُ فَبِأیِّ آلاء رَبِّکُما تُکَذِّبانِ آیا پاسخ خوبی غیر از خوبی است؟!
🔹ای کسی که از جبران خوبی های مولایت صاحب الزمان عاجز هستی، آیا نمیتوانی ساعتی از ساعات شبانه روزت را که بی اختیار میگذرد به دعا برای او اختصاص دهی؟ همان مولایی که به هر شکلی به تو خوبی کرده و زبان از شمارش و توصیف خوبی های او ناتوان است؟ همين عمر و زندگانی تو که با آن به اهدافت میرسی فقط یک نعمت از نعمت هایی است که خدا به یمن وجود امام زمان روزیات کرده...
🔹 چقدر جفاکاری! پس چقدر جفاکاری اگر قلبت از این حرفها تکان نمیخورد و زبانت به دعا برای مولایت باز نمیشود...
📚 مکیال المکارم جلد ۱ صفحه ۴۹۴
#امام_زمان
❄️💫❄️
🏷دانش و طاعت!
🔅 امام علی علیه السلام :
✓ «شناخت (تحصيل) دانش، دينى است كه بايد بدان پاى بند بود و به وسيله دانش است كه انسان در زندگيش طاعت به دست مىآورد و بعد از مرگش نام نيكو به يادگار مىگذارد».
⁙ «مَعرِفَةُ العِلمِ دِينٌ يُدانُ بِهِ، بِهِ يَكسِبُ الإنسانُ الطّاعَةَ في حَياتِهِ، و جَميلَ الاُحدُوثَةِ بَعدَ وَفاتِهِ».
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
┗━━━🍁━━
🌐 دوره قرآنی ویژه طلاب پاکستان به دستور مدیریت محترم جامعهالزهرا سلاماللهعلیها
🔻خواهران طلاب پاکستان جهت اطلاع از دستور مدیریت محترم جامعه الزهرا سلاماللهعلیها به دفتر فرهنگی قرآنی مدرسه مشکات مراجعه بفرمایید.
🔻طبق دستور مدیریت محترم شرکت در طرح الزامی و اجرای آن به عهده اداره قرآن و حدیث می باشد.
⏳سهشنبه ۵ دی و شنبه ۹ دی
🕰 ساعت ۸ تا ۱۲
#لینک_کانال_مدرسه_علمیه_مشکات
📲https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
آیت الله العظمی جوادی آملی:
میبینید شما در اين مهدكودک اين بچهها مشغول بازی اند، سروصدا در مهدكودک زياد است، هر كس يكی از اين بچه ها را صدا بزند، اين مشغول بازی است گوش نمیدهد؛ اما وقتی مادر يكی از اين كودكان آمد، اين كودک را به اسم صدا زد، اين كودک میبیند اين صدا آشناست، اين غريبه نيست فوراً برمیگردد نگاه میکند. صدای قرآن برای فطرت ما، گوش جان ما آشناست، حرف بيگانه نيست، حرفی میزند كه دل آن حرف را میپذیرد.
درس اخلاق ٩۵/١/۲۶
🔻طرح قرآنی ویژه طلاب پاکستان به دستور مدیریت محترم جامعهالزهرا سلاماللهعلیها
🔻عزیزان فردا به دفتر فرهنگی قرآنی مدرسه مشکات مراجعه بفرمایید.
لینک کانال فرهنگی قرآنی مدرسه مشکات
🆔https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc