هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✳️صدای واحد قم و نجف برای عزاداری محرم امسال
🔹در حالی که چند روز بیشتر تا فرا رسیدن ماه محرم باقی نمانده جملات مختلفی درباره وضعیت عزاداری امسال دست به دست میشد. خش زیادی از مردم منتظر شنیدنِ نظر دین و علما در این باره بودند. نظری که پس از اعلام تقریباً همه جامعه آن را پذیرفتند؛ «هم عزاداری؛ هم رعایت پروتکلهای بهداشتی»
🔹از این دست اتفاقات که به قول طلبهها مسائل مستحدثه است، در چند دهه اخیر کم نبوده و نظر مرجعیت شیعه نیز همیشه مبتنی بر اجتهاد ضابطهمند و زمانشناس بوده است؛ اما نکته ای که این بار بیش از گذشته مورد توجه نمایاند یکسان بودن موضع و نظر مرجعیت شیعه در ایران و عراق است.
🔹به خاطر داریم از اولین روزهای آغاز کرونا و مطرح شدن مسائلی چون بستن حرم ها و اماکن مذهبی خیلی ها دوست داشتند از این مسئله در جهت دینزداییِ افراطی یا تفریطی استفاده کنند؛ اما مرجعیت شیعه با موضعی واضح، آشکار، صریح و اصولی مانع این امر شد. در قم، مشهد، نجف و کربلا محدودیتهایی در اعتاب مقدس اعمال شد که همگی مستظهر به نظر مراجع بود و سبب شد برداشتهای انحرافی کمرنگ شود.
🔹جزئیات مواضع و فتاوای مراجع را اینجا بخوانید👇
https://hawzahnews.com/news/912717
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews | خبرگزاری حوزه
❌مرثیه ای که گریه کننده ای ندارد‼️
🔺محرم یادآور غربت امامی است که صدای«هل من ناصر» او زمانی شنیده شد که سر مبارکش بر فراز نیزه دنیاگرایی و عافیت طلبی خواصی قرار گرفته بود که دین را وجه المصالحه دنیایشان قرار می دادند.
🔺چقدر تاریخ پر تکرار است!!! زمانی که حسین های زمان در یارگیری برای جبهه حق، فراخوان عمومی و خصوصی می دهند، اما دلدادگان به جیفه دنیا، لبیک به فراخوان را منوط به اجازه عقل مادی نگر و حسابگرخود می کنند.
🔺سالیانی است که فریاد رسای رهبر حسینی نسبت به خطرات تکان دهنده کاهش جمعیت در هیاهوی غفلت، دنیاگرایی، عافیت طلبی، مسئولیت گریزی، بی بصیرتی و عقده گشایی سیاسی برخی شنیده نشد تا اینکه نشانه های آنچه را که از آن می ترسیدیم در حال بروز است.
🚨از باب نمونه بیایید به خطر کاهش جمعیت در شاخه ارتباط آن با جریان تکفیر، تنها اشارتی داشته باشیم. شاید که از دهشت آن چرتی پاره شود و تنی به لرزه درآید:
🔺وقتی که مولوی عبدالحمید از همین حالا صراحتا و طلبکارانه با تکیه بر جمعیت فراوان اهل سنت، تقاضا برای قابل امکان شدن ریاست جمهوری یک سنی دارد، در آینده ای بسیار نزدیک که اکثریت جمعیت کشور با اهل سنت باشد چه چیزهای دیگری را مطالبه خواهد کرد؟
🔺اگر اشرار مسلح مزدور سعودی در شرق کشور تکثیر بیشتری یابند و دست به شرارت گسترده بزنند، امنیت چه کسانی در معرض خطر خواهد بود؟!
🔺پس از اینکه اهل سنت در دل شهرهای شیعه نشین ما تکثیر یافتند، با کدام استراتژی می توان به وضع سابق برگشت؟
🔺وقتی روستائیان شیعه نشین مرزی، روستاها را به قصد بهره گیری از تمتعات شهری ترک می کنند و زمین هایشان را به ثمن بخس به مخالفین شیعه واگذار می کنند، چگونه می توان آنها را به أوطانشان بازگرداند؟
🔺وقتی جریان های جماعت تبلیغی و سلفی به صورت علنی و غیر علنی در حال یارگیری هستند، کسی دقیقا نمی داند که أفعی خفته تکفیر و شیعه کشی، چه زمانی بیدار شده و به بلعیدن شیعه اقدام خواهد کرد.
🔺آیا مگر جز این است که قربانیان اصلی جریان تکفیر در عراق و سوریه، شیعه ضعیف شده بودند؟
آیا پیام جنایت وحشتناک فاجعه پایگاه نظامی اسپایکر را دریافت کرده ایم؟
🔺آنچه تاکنون مانع گسترش تکفیر شده، نهفته در قدرت شیعه است. اما این قدرت، با کاهش جمعیت جوان دیری نخواهد پایید.
🚨و اوج مرثیه این است که این مرثیه هنوز هم سوکوار چندانی ندارد !!!
📝 حجت الاسلام دکتر سید مرتضی موسوی؛ دانش آموخته و استاد کلام اسلامی 🆔 @meshkatnoor
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پشت پرده بحران #پیری_جمعیت
➖یک اعتراف تکان دهنده: به ما گفتند زنان را به طور مخفیانه #عقیم کنیم!
◀️ این ویدئوی بسیار هولناک مرثیهای برای جمعیت ایران است، ایرانی که اکنون دارای سریعترین نرخ کاهش جمعیت در تاریخ است.
🔹میگوید در دورهای مثل نقل و نبات به خانمها داروهای پیشگیری از بارداری میدانند و حتی شرط دادن شیر خشک به مادران، استفاده آنها از داروهای ضدبارداری بوده است. از این بدتر این است که حتی برای عقیم کردن زنان و مردان بیمارستان صحرایی هم احداث کردهاند.
🔸در جایی از ویدئو شاهد اعتراف تکاندهندهای هستیم، میگوید به ما گفته بودند زنانی را که برای بار دوم یا سوم باردار شدهاند را مخفیانه عقیم کنیم!
🗯 به گزارش سازمان ملل تا ۳۰ سال آینده جمعیت پیر کشور ۴ برابر و میانگین سنی جمعیت از حدود ۳۰ به ۴۵ سال خواهد رسید و عملا نیروی فعال کشور نصف خواهد شد. 🆔 @meshkatnoor
96091283568.mp3
43.16M
🎤فایل صوتی
⭕️ موضوع : # نسبت دین و معنویت
🔷 #قسمت_ دوازدهم (نقد پروژه معنویت و عقلانیت آقای مصطفی ملکیان)
✅ آیا معنویت ، لزوماً برآمده از دین است یا خارج از دین هم می توان به معنویت دست یافت؟
🔴 مجموعه مباحث حجت الاسلام دکتر # محمد جعفری، دانشیار فلسفه دین موسسه امام خمینی که در برنامه رواق معرفت رادیو معارف پخش شده است. 🆔 @meshkatnoor
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
🔵بیست و چهارمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسلامی منتشر شد.
🔸در این شماره ۸ مقاله با موضوعات:
🔻تمایز فقه و اخلاق، تأملی در یک اشتباه تاریخی / حسین سوزنچی
🔻چیستی و کارکرد حکمت عملی در سنجش آن با حکمت نظری / محمدعلی نوری
🔻بررسی «اصل جهت کافی» در فلسفه لایبنیتس و مقایسه آن با «قاعده ضرورت سابق» در فلسفه اسلامی / مهدی زارعی، ابوالفضل کیاشمشکی
🔻جستاری پیرامون آرخه، هوله و ماده (سرنوشت ماده در گذر زمان، از فلسفه یونان تا فلسفه اسلامی) / ابوالفضل نظری، مهدی منفرد
🔻مقایسه فاعل هستیبخش و فاعل طبیعی در اندیشه صدرالمتألهین / مرتضی رضایی
🔻سنجش مسائل حکمی در ساحت وحدت تشکیکی و وحدت شخصی / میثم زنجیرزن حسینی، سمیه ضیاء علی نسبپور
🔻گونهشناسی مُعتبِر و بررسی خصوصیات آنها از دیدگاه نظریه اعتباریات علامه طباطبایی / زهرا آتشی، محمدجواد سلمانپور، محمد بنیانی
🔻بررسی تبیین ویژه صدرالدین شیرازی درباره ضرورت فراگیری حکمت / محمدعلی محیطی اردکان، غلامرضا فیاضی
منتشر شد.
✅http://hekmateislami.com/?p=10916
@hekmateislami
TarhKoli_Ketabcheh.pdf
2.02M
🔸خلاصه کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» | پایههای فکری نظام اسلامی
📝 حضرت آیتالله خامنهای در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۳ در مسجد امام حسن علیهالسلام مشهد جلساتی با عنوان «طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن» داشتهاند. ایشان با اشاره به اهمیت این مباحث گفتهاند: «این جلسات، پایههای فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی است.» ۱۳۸۱/۰۴/۰۴
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR خلاصه جلسات «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» که حضرت آیتالله خامنهای از آن تحت عنوان «پایههای فکری نظام اسلامی» یاد کردهاند را در قالب یک کتابچه تولید کرده است. ساختار این محصول در هر جلسه شامل مواردی چون: «مقدمهی توضیحی»، «نشانی و ترجمهی آیات»، «واژگان کلیدی»، «نکات کلیدی» و «بُرشی کوتاه از متن» است.
➕ این محصول با «دستهبندی و خلاصهسازی» محتوای کتاب میتواند خوانندگان را در «مطالعهی سریع» و «فهمِ نکات اصلی و رئوس مباحث حضرت آیتالله خامنهای» یاری دهد. 🆔 @meshkatnoor
«ظهور ویروس کوئید 19 و سرعت و وحشت همه گیری آن بشر را با یک تکان شدید و سردرگمیِ فزاینده ای مواجه ساخت. ده ها سال است که بشر با چنین مساله جهانی مواجه نشده است و به یکباره در بهت شرایط جدیدِ بوجود آمده، ناگزیر شده است یک بسیج همگانی و تلاش جهانی را برای مواجهه با این پدیده تدارک بیند. بحرانِ عالمگیری که صرفا مربوط به بخشی و یا جنبه ای از حیات آدمی نیست و در نتیجه عواقب بحران کرونا او را به تلاش برای بررسی آن از تمامی ابعاد علوم و معارف بشری نموده است. بنظر می رسد در شرایط بحرانی باید صرفا تلاش نمود تا با علوم پیشتاز این بحران را فرونشاند. اما از آنجا که برای فرونشاندن بحران صرفا برخی شاخه های علمی باید در خط مقدم مبارزه با آن باشند، سایر متفکران که نمی توانند در خط مقدم حضور پیدا کنند باید بیکار ننشسته و سایر ابعاد بحران را متناسب با شاخه های علمی خودشان بررسی کنند و خلاقیت نظریه پردازی را به منصه ظهور بگذارند. اما، چون بحران کرونا چالشی عجیب در نگاه بنیادین بشر بوجود آورده و می آورد، لذا ضرورت دارد فرهیختگانی که می توانند به تجزیه و تحلیل این نگاه بنیادین بپردازند پا پیش گذاشته و این پدیده عجیب را از منظر فلسفی بررسی کنند. در این کتاب مجموعهای از فلسفهورزی برخی اندیشمندان درباره بحران کرونا آمده است.»
🔵 این کتاب با همکاری «انتشارات پژوهشگاه فضای مجازی» و «انتشارات دانشگاه امام صادق(ع)»، در 217 صفحه به چاپ رسید. 📌 جهت مطالعه مشروح این خبر بر روی لینک زیر کلیک کنید.
b2n.ir/113778
گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
@nasiri1342
10.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #معنای_معروف_و_منکر!!!👆👆👆
مهدی نصیری: «امر به واجبی که 60 درصد مردم به آن واکنش نشان بدهند،اشتباه است»😳
◀️پاسخ علامه مصباح یزدی به مغالطه مهدی نصیری : 👇👇👇
👈برخی معتقدند اگر «معروف» به معنای شناختهشده است، معنای امربهمعروف این خواهد بود که مردم نخست باید آن را درست و بهخوبی بشناسند و بعد به آن امر کنند. این اعتقاد، نوعی #مغالطه است. درست است که معنای لغوی «معروف»، شناختهشده است، اما این واژه اصطلاحات دیگری نیز دارد. معنای لغوی «معروف»، که معروفِ به کفر را نیز دربر میگیرد، ربطی به معنای اصطلاحیِ آن در عبارت امربهمعروف ندارد.
👈یکی از دلالتهای «معروف» که دایره معناییِ آن قدری تنگتر از معنای لغویاش است، چیزی است که عقلا آن را خوب میدانند. این اصطلاح هنگامی بهکار میرود که عقل قادر باشد خوبی یا بدی چیزی را درک کند؛
💥ولی معروف در محیط دینی چیزی است که در دین بهعنوان خوب شناخته میشود؛ هرچند همه عقلا خوبیِ آن را درک نکنند. منکر هم در محیط دینی به معنای چیزی است که در دین بد قلمداد میشود، هرچند همه خردمندان آن را بد ندانند. آنچه دین خوب تلقی میکند و انجام آن را واجب میداند، باید به آن امر کرد؛ خواه مردم آن را بشناسند، خواه نشناسند...حضرت شعیب علیه السلام لازم میدید به چیزی امر کند که خداوند میپسندد و از چیزی نهی کند که خداوند ناروا میداند؛ خواه مردم معروفِ دینی را معروف بدانند، خواه منکر.(بنابر آیۀ 87 سورۀ هود مردم کار خود را بد نمیدانستند.)...
📚کتاب«جرعهای از دريای راز»؛ص247 🆔 @meshkatnoor
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پاسخ شیخ علی جمعه، مفتی اعظم سابق الازهر مصر به شبهه سلفیها درباره توسل به اباعبدالله الحسین (علیه السلام) 🆔 @meshkatnoor
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی