4_5972018511734637151.mp3
12.52M
🔺نقد معارضه با قرآن با کتابی به نام "فرقان الحق"
🎤حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
#علوم_قرآنی
#کلام_اسلامی
🆔@meshkatnoor
7.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆پاسخ متفاوت خانم دکتر جمشیدی، بانوی نخبه ای که با چادر در آمریکا و ژاپن زندگی کرده، در مورد ضرورت جنبه قانونی و الزامی حجاب بشنوید.👌
#حجاب
🆔@meshkatnoor
گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
#منتشر_شد ✅ به کوشش گروه تاریخ اندیشه معاصر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) 📚 کتاب سكولاريسم
❇️ انتشار کتاب «سکولاريسم پنهان» و پاسخ به برخي ايرادات
◀️ پس از انتشار کتاب «سکولاريسم پنهان: بررسي انتقادي انديشههاي دکتر داود فيرحي»، برخي دوستان و همفکران دکتر فيرحي به نقد کتاب پرداخته، چنين نوشتند:
◀️«جمعي از ناآشنايان به اسلام و انديشه سياسي، دکتر فيرحي عزيز را متهم به سکولاريسم پنهان کردهاند. من نميفهمم کسي که فقه سياسي را معتبر ميداند، چگونه سکولار (به تعبير ايشان) است!»
❇️ در مباحث کتاب، از جمله مقدمه و بويژه مقاله پاياني، پاسخ اين ايراد آمده است. در ذيل، بخشي از مطالب مقدمه ذکر ميشود:
«... دکتر فيرحي در تلاشي ظاهراً دغدغهمندانه نسبتبه اسلام، بهدنبال سازگار کردن گزارههاي اسلامي ـ شيعي با عناصر مدرن، بهويژه اصل آزادي بود؛ اما تفسير رسمي و رايج از گزارههاي اسلامي که تفاوتها و تضادهايي با مؤلفههاي مدرن، از جمله اصل آزادي داشت، مانعي مهم در مقابل رويکرد او بود. بر اين اساس بايد اين مانع برداشته ميشد. راهکار فيرحي، پذيرش نظرية «تقدم اراده بر علم» بود که نسبيتگرايي معرفتي از لوازم آن است. او با اخذ اين نظريه از انديشمندان غربي، بهويژه ميشل فوکو، و تلاش براي نسبت دادن آن به معدودي از انديشمندان اسلامي، آن را مبناي اصلي خود قرار داد.
فيرحي، که به آزادي مدرن (Freedom / Liberty) باور داشت و طالب آن بود تا «آزادي» در «مركز معنا»ي كاوشها در باب سياست قرار گيرد تا نظريه و سپس نظام سياسي ـ اجتماعي «آزادمنش، فردگرا و مردمسالار»ی شکل گيرد و «اقتدارگرايي» به حاشيه رانده شود، اينک با اتخاذ مبناي «تقدم اراده بر علم» ميتوانست بگويد: همانگونهکه قدرت و ارادة منبعث از وضعيت مسلمانان در قرون اوليه موجب شکلگيري تفسير «اقتدارگرايانه» و ضد آزادي از تعاليم ديني شد، وضعيتِ جهانِ اسلام در عصر حاضر اقتضا ميکند تا تفسير «آزاديمحور» و ضداقتدارگرايي از نصوص اسلامي ارائه گردد.
طبعاً با اين رويکرد ـ که «تحميل نظريه بر نص» در آن صراحت دارد و فيرحي خود با تعبير «تقدم نظريه بر نص» از آن ياد کرده بود ـ بايد روشها و راهکارهايي چون «گزينش برخي تعاليم و ناديده گرفتن برخي ديگر»، «برجستهسازي بخشي از گزارهها و بهحاشيهراني بخشي ديگر» و «توسل به متشابهات و متشابه نمودن محکمات» مورد توجه قرار گيرد. دکتر فيرحي نيز در پروژة فکري خويش از چنين راهکارهايي استفاده کرده است: گزارههايي از تعاليم اسلام و آثار و انديشههايي از متفکران و فقهاي شيعه را که بهنوعي در آنها سخن از حقوق و آزادي مردم به ميان آمده است يا اين ظرفيت را از نظر وي دارد، گزينش و برجسته کرده و در مواردي تفسيرهاي غيرعقلايي ارائه نموده است؛ و متقابلاً موارد فراوان ديگر با مضمون لزوم اطاعت از قوانين و حاکمان الهي و نداشتن اختيار در حوزة تشريع و انتخاب حاکمان را ناديده گرفته يا بهصورت حاشيهاي طرح کرده و بعضاً برداشتهاي ناصواب از آنها ارائه نموده است.
روشن است که با اين رويکرد، بسياري از احکام سياسي اسلام که در تضاد با ليبراليسم هستند، مانند لزوم پذيرش و اطاعت از حاکمان الهي، جهاد، اجراي حدود، امربهمعروف و نهيازمنکر، جلوگيري از فعاليت و ترويج فرقهها و کتب ضالّه و...، کنار گذاشته يا به حاشيه رانده میشوند و بهصورت کمرنگ تحقق مييابند؛ و اين امر، معنايي جز سکولاريسم نميتواند داشته باشد. بر اين اساس، براي انتساب يک فرد به سکولاريسم، لازم نيست خود فرد بدان تصريح کند يا به انکار گزارههاي سياسي اسلام بپردازد؛ بلکه اين انتساب، حتي با پرداختن به فقه سياسي نيز ميتواند سازگار باشد.
بااينحال، از ويژگيهاي شخصيتي و علمي دکتر فيرحي در کنار استعداد و نبوغ بالا، تلاش براي طرح مباحث علمي بدون ايجاد حساسيت منفي و تنشآفريني بود؛ ازهمينرو، با توجه به اينکه انتساب به سکولاريسم ميتوانست تأثير منفي بر وي و انديشههايش بگذارد، او سعي وافر داشت تا عبارات و جملاتي را به کار نبرد که دلالتِ صريح و مستقيم بر سکولار بودن وي داشته باشد. با توجه به آنچه ذکر شد، ميتوان سکولاريسم موجود در آثار دکتر فيرحي را «سکولاريسم پنهان» دانست».
کانال سیاست ودیانت|حجتالاسلام ابوطالبی
@aboutalebi57 🆔@meshkatnoor
46.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تبیین منظومه مبانی اندیشه اسلامی (طرح ولایت)
🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر الهیراد؛ عضو هیات علمی گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی
🆔 @maab_iki 🆔@meshkatnoor
گزارش روزنامه فرهیختگان.pdf
576K
#گزارش
#مناظره
✴️ علوم انسانی اسلامی: محالاندیشی یا واقعبینی؟
⚖️ مناظره دکتر علی پایا و دکتر احمدحسین شریفی
❇️ 27 آبان 1400(روزنامه فرهیختگان)
🆔@meshkatnoor
22.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 معنویت دینی و معنویت #سکولار
🔹حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد #جعفری
🔺جلسه چهاردهم
🔸#معنویت_و_آرامش_(2)
http://aparat.com/hekmateislami
@hekmateislami 🆔@meshkatnoor
🔸 کرسی بررسی و نقد انتقادات داوکینز بر خداباوری
(https://iict.ac.ir/1400/09/dav/)
🔰 گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگزار میکند:
▪️حجت الاسلام و المسلمین #حمیدرضا_شاکرین به عنوان ارائهدهنده، دکتر میثم توکلی بینا و حجتالاسلام دکتر سیدفخرالدین طباطبایی به عنوان ناقد حضور خواهند داشت.
⏰ یکشنبه 7 آذر ماه، ساعت 15:00
📡 ارتباط مجازی از طریق:
🌐 join.skype.com/hXn8SqdXBPif
#کرسی
🆔@meshkatnoor
⚡️به بهانه درگذشت یوزف فان اس؛ اسلام پژوه سرشناس آلمانی
💠پروفسور یوزف فان اس(Josef van Ess) اسلامشناس مشهور و استاد دانشگاه توبینگن آلمان در روزهای اخیر در هشتاد و هفت سالگی درگذشت.
💠از افتخارات پژوهشی او کتاب شش جلدی با عنوان«کلام و جامعه درسده دوم و سوم هجری؛ تاریخ اندیشه دینی در صدر اسلام» است که از ویژگی های برجسته ای در سبک وسیاق علمی برخوردار است.
💠 این اثر شاخص که ثمره قریب به بیست سال تلاش پژوهشی اوست؛ نخستین بار در سال۱۹۹۱ در برلین منتشر و نام او را در میان آثار پژوهشی جهان اسلام پرآوازه کرد.
💠این کتاب در ایران جایزه کتاب سال را دریافت وجلد نخست مجموعه تاریخ اندیشه دینی در صدر اسلام با عنوان «کلام و جامعه در سدههای دوم و سوم هجری» با ترجمه فرزین بانکی و احمدعلی حیدری و ویراستاری علمی سید محمدرضا بهشتی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است.
💠از امتیازات این اثر، توجه جدی او به آثار تاریخی غیرمکتوب اعم از (سنگ نبشته ها، آثارباستانی، سنگ قبرها و...) در بازسازی پژوهشی و دادوستد میان رشته ای کلام و تاریخ در قرون نخستین است.
💠 بازسازی اهم مباحث کلامی مسلمین در قرنهای دوم و سوم، بر اساس رخدادهای اجتماعی- سیاسی و بررسی روند نضج و تکامل علم کلام در فرق ومذاهب اسلامی در بافتار تاریخی از نقاط قوت این اثر است.
🆔@meshkatnoor
💢موسسه علمی پژوهشی کلامنا برگزار میکند:
📍سلسله دروس تخصصی (۴)
➕درنگی دوباره در اسناد فاطمیه
➕جنگ روایت ها در موضوع فاطمیه
🔹در محضر استاد :
حجت الاسلام و المسلمین حامد کاشانی
(به صورت حضوری و مجازی)
🗓زمان برگزاری:
فصل اول - ۶ جلسه
پنجشنبه ۴ و ١١ و ١٨ آذر ١۴٠٠
هر هفته دو جلسه
💢ثبت نام صرفا از طریق لینک ذیل امکان پذیر است:
https://survey.porsline.ir/s/hdtP76a/ 🆔@meshkatnoor
جهت حضور مجازی در جلسه لطفا از لینک زیر وارد شوید.
✅b2n.ir/f.din
🔸 آیین رونمایی از کتاب الهیات سایبر
(https://iict.ac.ir/1400/09/resayber/)🔰 قطب علمی فلسفه دین اسلامی با همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار میکند:
▪️آیتالله #علی_اکبر_رشاد، حجتالاسلام و المسلمین #عبدالحسین_خسروپناه، حجتالاسلام والمسلمین #علیرضا_قائمی_نیا و دکتر #شهریار_زرشناس در این آیین حضور خواهند داشت.
⏰ دوشنبه 15 آذر ماه، ساعت 11:00
🏛 تهران I پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی - تالار علامه جعفری(ره)
#نشست
#رونمایی_کتاب
🆔 @meshkatnoor
💠مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزه های علمیه) به صورت مجازی برگزار میکند:
🔵 نشست علمی مجازی «آیندهپژوهی شبهه در حوزه فلسفه دین و کلام جدید»
🔰 با حضور:
🎤 حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ابوالفضل ساجدی، استاد تمام گروه فلسفه دین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 دبیر علمی نشست:
🎤 حجت الاسلام و المسلمین دردشتی
⏰زمان: چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ الی ۱۲ صبح
📺 پخش زنده از طریق سایت پاسخ تی وی از لینک زیر👇
► pasokh.tv
🖇برای جزئیات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 https://www.pasokh.org/fa/News/View/92567/ 🆔 @meshkatnoor