داری اشتباه میزنی هموطن!
تویتچی محترم! تلگرامچی گرامی! داری اشتباه میزنی. سر گوشی و کیبوردت را بگیر آن طرفی. الان وقت حمله به آمریکاست که حتی در میانه سیل از تحریم دریغ نکرد، نه زمان حمله به نیروهای مردمی مقاومت از عراق که به کمک سیل زدگان آمدهاند. دشمن اگر آنها را بزند، قابل درک است. جای لگدی که خوردهاند تا سالها درد خواهد کرد. اما شما چرا؟!
نه در زمین دشمن بازی کن، و نه مختصات میدان را اشتباه بگیر و به سمت خودی شلیک کن. اگر ماموریت داشتی که باز هم حرجی نبود. اما اگر دچار جوزدگی و مسمومیت شیرین در فضای دشمن ساخته شدهای و تشخیص برایت دشوار شده، لااقل میتوانی که رگبار بی هوا و سردرگم سمت جبهه خودی نگیری، نمیتوانی؟! دیده شدن به چه قیمت؟
رسانه برای رساندن حقایق است، اما ابزاری برای شبهه افکنی و تردید و تشکیک شده. آنکه مسائل را نمیداند، باید متواضعانه بگوید نمیدانم و نیازمند راهنمایی و تبیین و توضیه هستم. نه اینکه موضع مرشد کلی پیشه کند و ژست استراتژیستی بگیرد و تبدیل به ابزار غبار افکنی در فضای دشمن ساخته شود.
"نمی دانم و سوال دارم"، با خدشه در مدل و راهبرد موجود و ادعای نقشه نویسی و نسخه پیچی خیلی فرق دارد. همان قدر که سرباز گم کننده خط خودی و دشمن نمیتواند ادعای ژنرالی و فرماندهی داشته باشد.
گفتنی است، روز گذشته مهناز افشار با انتشار ویدئویی از فردی سیل زده که از نحوه کمک رسانی و حضور نیروهای «حشد الشعبی» در خوزستان انتقاد کرده بود در توئیترش نوشت: «خوشا به غیرتت مرد، تا باشه از این غیرتا!». این توئیت جنجالی با واکنش منفی بسیاری از کاربران فضای مجازی روبرو شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
گوشی خدمتتان از جناب دزد بپرسید!
این لطیفه را قبلاً هم به مناسبتی آورده بودیم و اکنون نیز با توجه به ضرورت مقابله با تصمیم اخیر ترامپ، بازگویی آن را وصفالحال میدانیم؛
«دزدی نیمهشب وارد خانهای شده و مشغول جمعآوری اسباب و اثاثیه بود، صاحبخانه که بیدار شده بود به پلیس زنگ زد و ماجرا را درمیان گذاشت و خواستار اعزام نیرو برای دستگیری سارق شد. افسر نگهبان پرسید؛ مطمئن هستید که دزد آمده است؟! صاحبخانه گفت؛ بله قربان! مطمئنم. افسر پرسید؛ شاید از اقوام و آشنایان خودتان باشند! صاحبخانه گفت؛ اقوام و آشنایان که نیمه شب از دیوار بالا نمیآیند و اسباب و اثاثیه را جمع نمیکنند! پرسید؛ شاید دچار توهم شدهاید و یا شاید هم خواب میبینید؟! صاحبخانه که دیگر کلافه شده بود گفت؛ قربان! اصلا اجازه بدهید گوشی را به دست جناب دزد بدهم تا خودش خدمتتان توضیح بدهد که برای دزدی آمده است تا باور بفرمائید»؟! (با پوزش از عزیزان فداکار نیروی انتظامی و یادآوری این نکته که در مثل مناقشه نیست).
دولتهای آمریکا از کارتر تا ترامپ طی چهل سال گذشته کمترین فرصتی را برای کینهتوزی و دشمنی با جمهوری اسلامی ایران از دست ندادهاند و این کینهتوزیها همه ساله با شتاب بیشتری دنبال شده است که در جای خود از شتاب روزافزون انقلاب اسلامی نیز حکایت میکند . مروری گذرا بر مسیری که طی کردهایم به وضوح نشان میدهد هرجا در مقابل دشمنیها و توطئهها به اقتدار ایستادهایم، حریف ناچار به عقبنشینی شده است و آنجا که از مقابله بهمثل پا پس کشیده و یا به انفعال روی آوردهایم، دشمن را برای برداشتن گامهای بعدی ترغیب کردهایم. وادادگی در مقابل زورگوییها و باجخواهیهای آمریکا در برنامه هستهای کشورمان که تحمیل خسارت محض و فاجعهبار برجام را درپی داشت، نمونهای گویا از این ماجراست.
قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی تازهترین اقدام خصمانه و صدالبته، غیرقانونی و احمقانه آمریکا علیه ایران اسلامی است که بیتردید، آخرین نمونه از این دست نخواهد بود.
از این روی بستن تنگه هرمز به روی شناورهای جنگی آمریکا و کشتیهای نفتکش و تجاری عربستان و بحرین و سایر حامیان این اقدام آمریکا، حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است که در معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی نیز بهرسمیت شناخته شده است. بعد از طرح این پیشنهاد در کیهان پنجشنبه ۲۲ فروردینماه، برخی از محافل سیاسی این پیشنهاد را باعث واکنش نظامی آمریکا ارزیابی کرده و ساز تخیلی «سایه جنگ» را به صدا در آوردند و توضیح ندادند که
اولا؛ اگر آمریکا جرأت حمله نظامی به ایران را دارد کدام عامل را مانع از حمله میبیند؟! اخلاق؟! رعایت قانون؟! نگرانی از ضربه به ایران؟!... و این پرسش را هم بیپاسخ گذاشتهاند که آمریکا تاکنون به کدامیک از اصول اخلاقی یا قانونی پایبند بوده است؟! و برای دشمنی با ایران اسلامی کدام اهرمی را در اختیار داشته که از آن استفاده نکرده است؟!
ثانیا؛ آمریکا یک بار در جریان جنگ تحمیلی و در حالی که ایران اسلامی در ضعیفترین دوران حیات نظامی خود بود و آمریکا قدرتی به مراتب فراتر از امروز داشت، با همه توان و با همراهی بسیاری از قدرتهای نظامی آن روز به ایران حمله نظامی کرد و طرفی نبست و...
اگر از بستن تنگه هرمز که با استناد به مواد 14 تا 23 کنوانسیون 1958 ژنو و مواد 17 تا 37 کنوانسیون 1982 جامائیکا حق قانونی ما نیز هست، صرفنظر کنیم، باید منتظر گامهای بعدی آمریکا علیه کشورمان باشیم. ما علاوه بر بستن تنگه هرمز بهروی شناورهای دشمن و متحدانش میتوانیم از ظرفیتهای فراوان دیگر نیز استفاده کنیم، ظرفیتها و امکاناتی که در دریای سرخ داریم و ضربه زدن به شرکتهای آمریکايی در منطقه و...
آمریکا انکار نمیکند که براندازی جمهوری اسلامی ایران را بهعنوان یک خط استراتژیک که با تغییر دولتها تغییر نمیکند در دستور کار خود دارد. از این روی اقدامات اخیر آمریکا را باید در همین چارچوب ارزیابی کرد، یعنی تضعیف گامبهگام ایران تا آنجا که زمینه حمله فراهم شود! به نوشته تحلیلی اسپوتنیک «نظامیهای آمریکایی فقط هنگامی وارد یک جنگ میشوند که طرف مقابل در ضعیفترین وضعیت خود باشد» و درباره علت وحشت آمریکا از حمله به ایران مینویسد برای آنکه «امروزه ایرانیها در بهترین شرایط نظامی - تاریخی خود قرار دارند».
حسین شریعتمداری
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
از تجربه برجام درس بیاموزید.doc
49.7K
از تجربه برجام درس بیاموزید
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تلگرام نا امنتر شد
آخرین آپدیت تلگرام با حواشی متعددی همراه بود. قابلیت حذف دوطرفه پیامهای تلگرام در میان کاربران و طرفداران این پیامرسان آنچنان بحثبرانگیز شد که پاول دورف را وادار کرد، در اینباره از تمامی کاربران خود نظرسنجی کند. جالب اینجاست که در این نظرسنجی موافقان و مخالفان پاککردن دو طرفه پیامها تقریباً برابر هستند. با وجود برگزاری این نظرسنجی در آپدیت ۲۰۱۹ تلگرام، قابلیت جدید این پیامرسان اجرایی شده است؛ قابلیتی که به بهانه احترام به حریم خصوصی به تلگرام اضافه شده، اما در عمل ناقض حریم خصوصی گروه زیادی از کاربران این پیامرسان است و فضای آن را بیش از پیش در ابهام و تاریکی فرو میبرد. در آپدیت جدید تلگرام شما میتوانید، تعیین کنید چه کسانی عکس پروفایلتان را ببینند و برای دیگران عکس پروفایل خالی به نمایش در میآید. همچنین در صورت فوروارد پیام این شما هستید که تصمیم میگیرید، لینک نام شما در کنار پیام بیاید یا خیر. اما چالش برانگیزترین قابلیت تلگرام در آپدیت جدید در چتهای خصوصی است که در هر لحظه میتوان پیام را برای هر دو طرف حذف کرد.
قابلیتهای جدید تلگرام هر چند به گفته پاول دورف در راستای احترام به حق آزادی بیان و حریم خصوصی به این اپلیکیشن اضافه شده، اما در عمل این پیامرسان را بیش از پیش غیرقابل اعتماد و ناامن میکند.
به این معنا که از این به بعد اگر پیامهایی که از طریق این اپلیکیشن با دیگران رد و بدل میکنید، برایتان مهم است و فکر میکنید ممکن است نیاز داشته باشید تا برای اثبات موضوعی یا به عنوان سندی به این چتها مراجعه کنید، باید از آن اسکرینشات بگیرید یا محیط امنتری را برای گفتوگو با دیگران انتخاب کنید، چراکه هر لحظه این احتمال وجود دارد تا طرف مقابل شما نه فقط پیامهای خودش بلکه پیامهای شما را هم پاک کند. این ویژگی تلگرام به طور یقین میتواند این اپلیکیشن را برای تروریستها، قاچاقچیان و سایر افراد خلافکار محبوبتر کند چراکه با آپدیت جدید امکان ردیابی هیچ پیام و هیچ فردی در تلگرام وجود ندارد و این بهمعنای نزدیکترشدن این اپلیکیشن به فضای دارک وب است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تفرقههای آشنا.doc
50.7K
معممی که عبا و عمامه را کنار گذاشته و ترجیح میدهد به جای حجتالاسلام حسامالدین آشنا، دکتر آشنا شناخته و نامیده شود و سابقه امنیتی هم جایش را به لاحقه فرهنگی بدهد...
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
روشهای متفاوت برای هدف مشترک!
دونالد ترامپ از برجام خارج شد، چون مدعی بود برجام توافقی ناقص و بد است! او بزرگترین نقص برجام را وجود بند غروب آفتاب میدانست؛ بندی که به ایران اجازه از سرگیری غنیسازی اورانیوم را پس از 15 سال میدهد. رئیسجمهور آمریکا پس از ناکام ماندن فشارهای فراوان برای تغییر یا حذف این بند یا مذاکره مجدد برای توافقی جدید در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ از برجام خارج شد؛ اما اروپاییها همچنان اعلام کردند برخلاف نفر اول کاخ سفید در این توافق خواهند ماند و حقوق ایران از این توافق بینالمللی را تأمین خواهند کرد! اما شگفت آنکه اروپاییها پس از گذشت حدود یک سال از خروج آمریکا از برجام همچنان در انجام وعدههای خود برای جبران خروج آمریکا تعلل کرده و اکنون هم شاهد آن هستیم که کمکم حرفهای ترامپ را تکرار میکنند! چندی پیش فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بارها بابت خروج آمریکا از برجام ابراز تأسف کرده، گفته است: «تمام ۱۰۴ صفحه برجام را بخوانید؛ هیچ بندی به نام «بند غروب» در برجام وجود ندارد.» «ژرار آرو» سفیر فرانسه در آمریکا نیز در حساب توئیتر خود به صراحت نوشته است: «هیچ «غروبی» بعد از برجام وجود ندارد.» این دیپلمات فرانسوی اضافه کرده است: «همانگونه که در سال ۲۰۰۲ گفتیم، غنیسازی اورانیوم بدون برنامه غیرنظامی موثق براساس انپیتی غیرمجاز بود. ما در سال ۲۰۲۵ نیز اگر لازم باشد میتوانیم همانگونه پاسخ دهیم. تحریمها اعمال شد و باز میتواند اعمال شود. هیچ «غروبی» بعد از برجام وجود ندارد.» آرو توجیهپذیری غنیسازی بومی برای ایران را زیرسؤال برده و نوشته است: «روسیه اورانیوم غنی شده برای نیروگاه هستهای بوشهر را تأمین میکند؛ لذا هیچ دلیل موجهی برای غنیسازی گسترده اورانیوم از سوی ایران پس از برجام وجود ندارد.» جملاتی که بار دیگر به اثبات رساند فرقی میان دیدگاه آمریکا و اروپا نیست و آنها فقط در روشهای رسیدن به اهداف خود اختلافنظر دارند!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
آمریکا همیشه در جنگ
با نگاهی به تاریخ آمریکا به خوبی قابل درک است که این کشور تقریباً همیشه در حال جنگ بوده است. جیمی کارتر، سیونهمین رئیسجمهور این کشور اعتراف کرده آمریکا فقط 16 سال از تاریخ 242 ساله خود را در صلح بوده است. وی در ادامه سخنرانی خود دلیل جنگطلبی آمریکا را تمایل این کشور برای مجبور کردن کشورهای دیگر به قبول کردن اصول آمریکایی دانست؛ از این رو به گواه تاریخ معاصر، آمریکا در حدود 70 جنگ حضور مستقیم و غیر مستقیم داشته است. از حمله به پاناما در سال 1902 گرفته تا حمله مستقیم موشکی به سوریه در سال 2018 تنها بخشی از جنایتهای آمریکای تروریست علیه مردم جهان است. اگرچه آمریکا موفق شده است مستقل بودن برخی از کشورها را در حوزههای نظامی و سیاسی به طور کامل از بین ببرد؛ ولی امروز دیگر توان تحمیل کردن اصول آمریکایی را ندارد. آرزویی که آمریکا حدود 40 سال است درباره جمهوری اسلامی ایران در سر پرورانده است. حرف اول و آخر آمریکا در قبال کشورمان این است که جمهوری اسلامی ایران نباید مستقل باشد و همچون برخی کشورهای مرتجع عربی باید تابع محض سیاستهای آمریکا باشد. امروز هزینه پیروی نکردن ایران از اصول آمریکا برای خود ایالات متحده به مراتب بیشتر از کشورمان است؛ از این رو در این زمینه دو نکته اساسی وجود دارد. 1ـ جمهوری اسلامی ایران به تأسی از قرآن کریم همواره موافق جهانی شدن بوده است. اینکه خداوند متعال به پیامبر اسلام(ص) وعده جهانی شدن دین اسلام را میدهد، در واقع تأییدی بر این نکته است. بنابراین جهانی شدن با جهانیسازی به مراتب متفاوت است. سند 2030 هم که برخی به دنبال اجرای آن هستند، به معنای پذیرفتن اصول آمریکایی و قبول جهانیسازی از سوی موافقین چنین برنامهای است.
2ـ امروز بخش اعظمی از قدرت آمریکا برگرفته از عملیات روانی است. وقتی این کشور به کشور دیگری حمله نظامی میکند از ماهها قبل عملیات روانی علیه آن کشور را شروع میکند تا بتواند افکار عمومی را با خود همراه کند. بنابراین آمریکا از قدرت حقیقی در همه عرصهها برخوردار نیست. اشاره دیروز رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «دشمن نفسهای آخر را میکشد» تأکیدی بر این واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران ماهیت اصلی آمریکا را درک کرده است. مستقل بودن ایران آغاز حرکتی است که جرئت مقابله با سیاستهای آمریکا را در منطقه و جهان به کشورها داده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
قصه رأی درمیان غصه سیلاب
به طور طبیعی هر چه به روزهای سال 98 افزوده شود، مسائل انتخاباتی از سوی احزاب و جریانهای سیاسی داغتر خواهد شد. آنچه شگفتانگیز است، پرداختن به این موضوع از همین روزهای ابتدایی سال آن هم در شرایطی است که بخش وسیعی از کشور درگیر سیل ویرانگر است. بالطبع است انتظار مردم از گروههای سیاسی با هر گرایشی در وضعیت دشوار کنونی این است که در کنار سیلزدگان و آوارگان قرار بگیرند و با ارائه امکانات و تدبیر برای کاهش آلام مردم بکوشند؛ به ویژه آنکه ترامپ در اقدامی احمقانه، نیروهای خدوم و دلسوز کشور را که مدتهاست برای نجات مردم و کمک به آسیبدیدگان خواب راحت ندارند تروریست خوانده است.
این در حالی است که یک جریان سیاسی فارغ از هر گونه دغدغه مردمی، با نگرانی از باخت در انتخابات پایان سال بهدنبال بهانه برای طرح مسائل جناحی و سیاسی است؛ غافل از اینکه فاصله گرفتن از دغدغههای امروز مردم، میزان احتمال باخت آنها را افزایش میدهد؛ چرا که برد در انتخابات به هیاهوی تبلیغاتی و متهم کردن رقیب نیست. مردم به کسانی رأی خواهند داد که امروز در کنارشان و به فکر فردایشان باشند و فردا نیز برای رفع مشکلات مردم به خانهسازی بپردازند.
نکته جالب این است که جریان مذکور برای جنجال، به رقیب فعالی نیاز دارد که با آن دوقطبی ایجاد کرده و با متهم کردنش به تخریب، سوژه مناسب رسانهای پیدا کند؛ اما اکنون که این زمینه فراهم نیست از تخریب نکردن آشکار آنها گلایه و آنها را با گمانهزنی چنین متهم میکند:
«نکته قابل تأمل در سکوت اصولگرایان نهفته است؛ سکوتی که در ماههای منتهی به انتخابات مجالس قبل مشاهده نشد و آنها از چند ماه مانده به این انتخابات از هیچ تلاشی برای تخریب رقیب فروگذار نبودند. بیتردید سیاست تخریبی اصولگرایان تغییر نکرده است، بلکه آنها روش و برنامه خود را تغییر دادهاند و نزدیکترین گمانه چنین است که آنها در این مقطع بدون نام و نشان درصدد آماده کردن اذهان برای القای ناکارآمدی اصلاحطلبان هستند تا در روزهای منتهی به انتخابات با نام و نشان به میدان بیایند و ادعاهایی را مطرح کنند که به دلیل فرصت کم، تکذیب اصلاحطلبان مؤثر نباشد!»
«آرمان» نخستین اقدام اصولگرایان برای بیاعتبار کردن اصلاحطلبان را ناکارآمد جلوه دادن عملکرد حسن روحانی و دولت معرفی میکند؛ اما قادر به کتمان واقعیت نیست. همچنین به تأثیر عملکرد دولت بر موقعیت اصلاحات اشاره میکند و مینویسد:
«صادق زیباکلام» از فعالان سیاسی اصلاحطلب هم تأکید کرد: «باید بپذیریم که اصلاحطلبان اعتبار اجتماعی خود را از دست دادهاند و واقعا نمیدانم که با چه ظرفیتی میتوانند در انتخابات امسال شرکت کنند؛ اما با همه این واقعیات، یک موضوع را نباید از نظر دور داشت؛ وقتی اصلاحطلبان حضور نداشته باشند یا مردم به آنها رأی ندهند، قطعا نیروهایی که جای آنها را پر میکنند، تندروهایی هستند که نشان دادهاند به مصلحت مردم نمیاندیشند.»
این واقعیت را محمدرضا خباز، استاندار اصلاحطلب سمنان نیز مدنظر قرار داده و گفته بود که اگر نارضایتی مردم ادامه پیدا کند، مجلس هفتم تکرار خواهد شد. ترس از تکرار مجلس هفتم چیزی نبود که آرمان هم کتمان کند. چنانچه از قول زیباکلام نوشته است: «اصولگرایان در انتخابات سال ۹۸ مجلس را خیلی راحت به دست خواهند آورد؛ یعنی فکر نمیکنند که از حالا تا بهمن یا اسفند ۹۸ اتفاق خاصی بیفتد.
همین روند خواهد بود. ایبسا یک مقداری هم بدتر میشود؛ بنابراین به نظر من، مجلس یازدهم را خواهند برد و یکی دو سال بعد هم در انتخابات ۱۴۰۰ قطعاً اصولگرایان پیروز خواهند شد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ به برکت انقلاب، ملتها توان مخالفت با شیطان بزرگ را پیدا کردند
سردار علی فدوی، معاون هماهنگکننده سپاه با تأکید بر اینکه دشمنیهای آمریکا با ملت ایران در 40 سالی که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی میگذرد، مداوم، بیوقفه و مستمر است، اظهار داشت: هر روز شاهد ابعاد جدیدی از دشمنیهای این شیطان بزرگ در حق ملت ایران هستیم و روزی نیست که آمریکاییها ظلم و جفایی علیه کشورمان نداشته باشند. وی با تأکید بر اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جهات گوناگون به دستاوردها و پیشرفتهای بزرگی دست پیدا کردهایم، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب اسلامی، ایران و همچنین کشورهای کوچک جرئت مقابله و عرض اندام در برابر آمریکا را نداشتند؛ اما به برکت این انقلاب، کشورها توان مخالفت با شیطان بزرگ را پیدا کردند و تحمل زورگوییها را ندارند. وی ادامه داد: نصرت خداوند شامل جبهه حق میشود و طبق وعده الهی که تخلفی در تحقق آن وجود ندارد، قدرت لایزال الهی با افراد، نظام و کشورهایی است که طرفدار حق باشند.
2ـ پیشبینی تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری
عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید گندم امسال برای کشتهای پاییزه ۱۵ و نیم میلیون تن بود؛ اما با توجه به سیلابهای اخیر اکنون برآورد ما تولید حدود ۱۴ و نیم میلیون تن است. بنابراین در زمینه تأمین گندم مورد نیاز کشور، مشکلی نداریم. وی در ادامه گفت: حدود یک میلیون هکتار از زراعت کشور با شدت و ضعف متفاوت، دچار آسیب ناشی از سیل شده است. کشاورز با اشاره به اینکه حدود ۵۵ درصد این اراضی بین ۲۵ تا ۵۵ درصد آسیب دیده است، ادامه داد: حدود ۵۰ درصد زمینها و محصولات کشاورزی آسیب دیده قابل برگشت است. کشاورز افزود: حدود ۲۵۰ هزار هکتار از محصولات کشاورزی و حدود ۱۵۰ هزار هکتار باغ بر اثر سیلابهای اخیر از بین رفته و بیش از ۶ هزار واحد مرغداری و حدود ۱۰۰ واحد پرورش ماهی هم دچار خسارت شدهاند.
3ـ عمق فاجعه سیل بسیار سنگین و بیش از تصور است
آیتالله عبدالحسین معزی در دیدار با آیتالله سیدمحمدعلی موسوی جزایری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به کمکرسانی نیروهای گوناگون به مردم سیلزده استانهای کشور بیان کرد: این نیروها با این کار به نوعی از سیلزدگان دلجویی میکنند. وی با بیان اینکه عمق فاجعه سیل کشور بسیار سنگین و بیش از تصور است، گفت: طی سالهای اخیر چنین بارشی که موجب سیل سنگین شود، سابقه نداشته و آسیبهای وارد شده به روستاها اعم از زمینهای کشاورزی، دام و منازل بسیار سنگین و سخت بوده است. آیتالله معزی با اشاره به ارائه گزارش سفر به مناطق سیلزده و آخرین وضعیت آنها به رهبر معظم انقلاب بیان کرد: ایشان بر استمرار سفرهای مکرر تأکید داشتند که در همین راستا در استان خوزستان حاضر شدیم.
4ـ سفر فرمانده تروریستهای سنتکام به ریاض!
سلمانبنعبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی با ژنرال کنت فرانک مککنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) در کاخ یمامه ریاض دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، آنها در این دیدار روابط میان دو کشور و تحولات منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دادند. عبدالعزیز بنسعود بننایف، وزیر کشور عربستان و کریستوفر هنزل، کاردار سفارت آمریکا در ریاض نیز در این دیدار حضور داشتند. در این گزارش اطلاعاتی درباره دلیل سفر این ژنرال آمریکایی به عربستان ارائه نشده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام آمریکا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سنتکام را تروریست قلمداد کرده است!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
اصرار اصلاحطلبان بر مذاکره با آمریکا ادامه دارد!
روزنامه «شرق» در سرمقاله دیروز خود نوشت: «اروپاییها خواستار پایبندی ایران به توافق هستهای هستند که خوشبختانه ایران این مهم را انجام داده و هر بار آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به همه تعهدات ذیل برجام را تأیید کرده است. انتظارات دیگر آنها رعایت محدوده آزمایشهای موشکی، احترام به حقوق بشر ایرانیها و بهویژه دوتابعیتیها، واکنش صریح درباره ادعای دنبالکردن مخالفان در اروپا، تصویب کنوانسیونهای چهارگانه FATF و مباحث منطقهای است که به نظر میرسد میتوان درباره آنها با قدرت و از موضع منافع ملی مذاکراتی انجام داد و حداقل به شکل صریح، دغدغههای دو طرف در میان گذاشته شود.»
رئیسی در شورای وحدت اصولگرایان شرکت نمیکند
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی که از اعضای اصلی شورای وحدت اصولگرایان بوده، از زمانی که ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفته است، از این شورا خارج شده و در جلسات آن شرکت نمیکند. حسین کنعانیمقدم با اشاره به اینکه همچنان جلسات شورای وحدت ادامه دارد، میگوید: جلسات شورای وحدت اصولگرایان، مانند سابق برگزار میشود و تعدادی از کسانی که قبلاً کاندیدای ریاستجمهوری بودند، در این جلسات حضور دارند. وی همچنین حضور محسن رضایی، محمدباقر ذوالقدر، سعید جلیلی، حداد عادل و علیرضا زاکانی را در این جلسات تأیید کرد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پرحاشیهها مشغول حاشیهسازی هستند!
در همه جای جهان سلبریتیها در مواقع حساس و مقاطع بروز مشکلات به دلیل جایگاه و شهرتی که دارند، با موضعگیریها و حضورشان سبب آرامش و دلگرمی مردم میشوند؛ اما این موضوع در کشور ما درباره برخی از این چهرهها تا حدودی متفاوت است. اگر حضوری در منطقه حادثه دارند یا برای عکس یادگاری است یا برای دخالت در کارهای نهادهای امدادی و خیریهها مانند جمعآوری کمکهای مردمی و... که در سالهای اخیر به ویژه در زلزله کرمانشاه سبب بروز مشکلاتی شد!
اما در کنار حاشیههایی که برخی از این چهرهها در کوران سیل اخیر آفریدند، توئیت مهناز افشار یکی از هنرپیشههای پرحاشیه کشور واکنشهای فراوانی را به دنبال داشت. او که در پیامی عجیب و قابل تأمل از کمکهای گروههای امدادی عراق به سیلزدگان کشورمان انتقاد کرده بود و با حمایت دشمنان ملت ایران و بدخواهان دو کشور مسلمان از جمله ربع پهلوی همراه شد، مورد انتقاد طیفهای وسیع داخلی قرار گرفت که در اینجا قصد پرداختن به آنها را نداریم.
جالب اینجاست که در این میان محمدرضا جلاییپور، از فعالان اصلاحطلب حاضر در مناطق سیلزده با انتشار پستی در کانال تلگرامی خود نوشت: «تنها لودری که در منطقه گلدشت اهواز داشت برای ساختن سیلبند به ایرانیان عرب این محله محروم کمک میکرد، مال حشدِالشعبی (بسیج مردمی عراق) بود و اهالی محل هم به وضوح از کمک نیروهای مردمی همسایه عراقیشان راضی بودند. کاری به مطلوبیت و نحوه حضور حشدالشعبی برای کمک به سیلزدگان خوزستان ندارم، اما بامزه است که کسانی با ژست ملیگرایانه و استقلالگرایانه بیشترین حمله را به حضور و کمک آنها به هموطنان سیلزدهشان میکنند که خودشان وابسته به پول بنسلمان و نتانیاهو و ترامپند، در صف اول عکس یادگاری با ایرانستیزان و حمایت از مداخله آمریکا و انواع تحریم علیه ایران و حضور نظامی آمریکا در منطقهاند و در خفا هم دلشان برای حمله نظامی آمریکا به ایران لک زده. انگار فقط حضور چشمآبیها در ایران اشکال ندارد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
بازگشت به سناريوي سوخته
سال 1398 سال بغرنجي براي اصلاحطلبان خواهد بود. از يکسو عملکرد دولت مورد حمايت آنان چندان رضايتبخش نيست، به گونهای که انتقادات ايشان را نيز به همراه داشته و هزينههاي فراواني را براي اين جريان تراشيده است و کار را براي حضور در انتخابات مجلس يازدهم دشوار کرده است. عبدالله ناصري از فعالان اصلاحطلب با صراحت اعلام کرده است: «آقاي روحاني آمد تا آقاي جليلي و گفتمان احمدينژاد در 92 و 96 پيروز نشود؛ اما ضعف دولت او هزينه سنگيني را بر اصلاحات تحميل کرد. بنابراين معقول به نظر ميرسد اصلاحطلبان دوباره حاضر نشوند که هزينه سنگين غيرقابل دفاعي را پرداخت کنند.»
از ديگر سو، «بقای اصلاحطلبي» به تعبير سعيد حجاريان به اساسيترين مسئله اين اردوگاه بدل شده است. در اين ميان، نظریهپرداز اصلاحات در مقالهاي راهکار خروج از اين وضعيت را بررسی کرده و براي ورود به عرصه انتخابات، عقلانيترين راهبرد را «مشارکت مشروط» در انتخابات اعلام داشته است؛ ولي چنانچه شروط مطرح شده برآورده نشود، باید عطاي انتخابات را به لقايش بخشيد!
راهبرد مشارکت مشروط، راهبردي تکراري و معطوف به گذشته است که در ادوار انتخابات با هدف کنترل و مهار فضاي عمومي انتخابات و فشار آوردن به نظام و به طور خاص شوراي نگهبان، مورد استفاده اصلاحطلبان قرار گرفته است. بزرگترين معضل اصلاحطلبان صلاحیت نداشتن نامزدهايي است که آنان اصرار به ورودشان به مجلس دارند؛ اين در حالي است که مطابق با اصول و قوانين حقوقي انتخابات، امکان ورود اين افراد به عرصه رقابت انتخابات وجود ندارد و وظيفه اين دقت نظر برعهده شوراي نگهبان است. مهمترين شرط راهبرد پيشنهادي حجاريان نيز تأييد صلاحيت نامزدهاي مورد علاقه اين جريان است. زيادهخواهي غيرقانوني که در طول سالهاي اخير شوراي نگهبان در مقابل آن ايستاده است!
اين سياست هرچند با حمايت بخشي از اصلاحطلبان همراه بوده، اما منتقدان جدي در درون اردوگاه اصلاحطلب نيز داشته است که ديدگاه حجاريان را نقد کردهاند. اسماعيل گراميمقدم، عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي با انتقاد از اظهارات حجاريان معتقد است، اين اظهارات بيرون از اتاق فکر و تصميمگيري عالي اصلاحطلبان بیان شده و عملياتي کردن آن در تعارض با منافع اردوگاه اصلاحطلبي است.
اين اظهار نظرها از سرباز زدن اختلافات جديتري در اردوگاه اصلاحطلبان در آستانه انتخابات زمستان 1398 حکايت دارد که به تدريج آشکار خواهد شد و بر سردرگميها و واگراييهاي ايشان خواهد افزود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج