هدایت شده از محمدحسین شهبازی
🌸🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🌸🍃
🌸🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔆 #پوستر #حدیث 🔆
💢 دعای کوتاه آخرین جمعهٔ رمضان 💢
💠 جابربن عبدالله انصاری نقل میکند که در آخرین جمعهٔ ماه رمضان بر رسول الله صلی الله علیه و آله وارد شدم. وقتی حضرتش مرا دید، فرمود:
«ای جابر! امروز آخرین جمعهٔ ماه رمضان است، پس با آن وداع کن و بگو: «اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إيَّاهُ، فَإنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً»؛ [مضمون دعا: خدایا این رمضان را آخرین رمضان ما قرار نده؛ اگر آخرین رمضان است، من را مشمول رحمت خود قرار بده و محروم مگردان]
همانا کسی که این دعا را بخواند، یکی از این دو نتیجهٔ نیکو شامل حالش خواهد شد: یا ماه رمضان سال بعد را درک میکند، و یا به غفران و رحمت الهی میرسد.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚 منابع:
🔸 فَضائلُ الاَشهُرِ الثّلاثَة (شیخ صدوق)؛ ص ۱۳۹
🔸 اِقبالُ الاَعمال (سید بن طاووس)، ج ۱، ص ۲۴۳
🔸 وَسائِلُ الشّیعه، ج ۱۰، ص ۳۶۵ (به نقل از اِقبالُ الاَعمال)
؛🍃
؛🌸🍃
؛🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🍃
؛🌸🌸🌸🌸🍃
4_5929261347798780050.mp3
8.7M
🔊 صوت| آخرین #مناجات 😭
نیمه شب آمده و دیدهی بیداری هست 😭
سفره را جمع مکن، عبدِ گنهکاری هست 😭
🎬 رسانهٔ رسمی قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
✏️ متن #مناجات
یا الهَ العاصین... 😭
اِی خدای گنهکاران... 😭
اللهم ربَّ شهرِ رَمَضان 😭
نیمه شب آمده و دیدهٔ بیداری هست
سفره را جمع مکن، عبد گنهکاری هست
آمدم با تو بگویم که پشیمانم من
آمدم حال که یک فرصت اقراری هست
تو مرا رد مکن ای یار که هرچند بدم
بین خوبان توام گرمی بازاری هست
ماندهام گر تو نبودی که مرا میبخشید
ای کَس بی کسیام، غیر تو غفاری هست؟
خوب و بد را تو به یک چشم ببینی چه شود
درکنار گُل این باغ یقین خاری هست
کار هر وقت گره خورده به مادر گفتم
فاطمه وقت غم و وقت گرفتاری هست
لطف زهراست اگر گریهکُن اربابَم
لطف زهراست اگر اشکِ غمَش جاری هست
با سلامی به لبِ خشک اباعبدالله
رزق یکبار زیارت دمِ افطاری هست
نگرانم نگرانم نکند من به محرّم نرسم
مادرم! بهر عزای پسرت کاری هست
روضه بگذار برای علی اکبر باشد
روضهخوان هم پدرش با دل خونباری هست
پیش دشمن مَپسند این همه من گریه کنم
پاسخ اشک مرا خندهی بسیاری هست
اَشبهُ الناس منی جلوهٔ زهرا شدهای
کُنج پهلوی تو انگار که مسماری هست
🎬 رسانهٔ رسمی قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
30.mp3
8.07M
🔊 صوت| قرائت جزء سیاُم
#تحدیر (تندخوانی)
استاد معتزّ آقایی
🎬 رسانهٔ رسمی قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🔹دعاى روز سىام ماه رمضان
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِیامى فیهِ بِالشُّکْرِ وَالْقَبُولِ، عَلى ما تَرْضاهُ وَیَرْضاهُ الرَّسُولُ، مُحْکَمَهً فُرُوعُهُ بِالاُْصُولِ،بِحَقِّ سَیِّدِنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرینَ، وَالْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمیـنَ.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
خدایا چنان کن روزه ام را در این ماه که مورد قدردانى و پذیرش بوده و بر طبق خشنودى تو و خشنودى رسولت باشد و محکم باشد فروع آن بوسیلهی اصول، به حق آقای مال محمد و آل پاکش، و حمد مخصوص پروردگار جهانیان است.
🎬 رسانهٔ رسمی قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
هدایت شده از محمدحسین شهبازی
4_5918158157258950718.ogg
998.5K
🔊 صوت| #پاسخ_سوال کاربران
⁉️ آیا نماز آخرین جمعهٔ رمضان که به جای ۲۰۰ سال نماز قضاء حساب میشود سند صحیح دارد؟!
👈🏻 ۳ نکتهٔ بسیار مهم و کاربردی!
👌🏻 حتما با انتشار این فایلِ کوتاه از اشتباه دیگران جلوگیری کنیم.
🎬 کانال رسمی رسانه قرآنی و انقلابی 🎬
💢 احکام زکات فطره 💢
در مورد زکات فطره چهار سؤال مطرح است:
این چهار سؤال را اگر جواب بدهیم، اجمالاً احکام زکات فطره بیان میشود:
اول. اینکه پرداختن زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ چه کسانی باید زکات فطره بدهند؟ آیا بر همه واجب است؟
دوم. اینکه چه وقت باید زکات فطره پرداخته شود؟
سوم. چه مقدار و چه چیز؟
چهارم. مصرف زکات فطره کدام است و کجا باید صرف بشود؟
💢 فطریه بر چه کسانی واجب است 💢
سؤال اول: زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟ کسانی که در شب عید فطر مکلف باشند و فقیر نباشند و نانخور دیگران هم نباشند. کسانیکه این شرایط را داشته باشند باید زکات فطره خودشان را و کسانیکه نانخور آنها هستند، تحت تکفل آنها هستند - ولو واجبالنفقه هم نباشند - نانخور او به حساب بیایند باید زکات فطرهی آنها را هم بپردازد. اما کسی که مکلف نیست مثل بچهای که هنوز بالغ نشده است، زکات و نماز بر او واجب نیست، زکات فطرهی او را باید سرپرست او بپردازد. کسی که فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست؛ بلکه میتواند زکات فطره دریافت کند و خرج کند. هر چند فرمودهاند افراد ناتوان هم اگر مثلا خانواده پنج، شش نفره هستند حداقل به اندازه یک صاع، زکات فطره یک نفر را دست بهدست کنند، در نهایت همان را بپردازند؛ تا از این اجر و ثواب برخوردار بشوند.
💢 وقت پرداخت زکات فطره💢
سؤال دوم: چهوقت زکات فطره بپردازیم؟ وقت پرداختن زکات فطره از شب عید است- یعنی از مغرب روز قبل عید - تا ظهر روز عید. این نکته را من خدمت شما برادران و خواهران عرض کنم، زکات فطره یک واجب عبادی است؛ یعنی افزون بر اینکه یک فریضه و واجب است، یک عبادت هم هست. حتما آنچه را که میپردازیم باید به نیت زکات و بهقصد قربت باشد؛ همانطور که نماز میخوانیم و وضو میگیریم و روزه میگیریم، زکات را بپردازیم. پس مسئلهی مهمی است. تأخیر هم نیاندازید. حتی فرمودهاند، احتیاط واجب آن است که قبل از نماز عید، زکات فطرهتان را بپردازید. مشاهده شده است که بعضی از افراد با اینکه صندوقهایی از طرف مؤسسات هست که زکات فطره را دریافت میکنند، پس از خواندن نماز عید و هنگام برگشت از نماز، زکات فطره را میپردازند. خب، لااقل به این احتیاط عمل بشود. مقید باشید و در وقت، زکات فطره را بپردازید. حتی فرمودهاند که اگر کسی امکان پرداختن برایش وجود ندارد، زکات فطره را کناز بگذارد تا بعداً بپردازد. این هم زمان پرداختن زکات فطره. اگر از سالهای گذشته به کسی زکات فطره واجب بوده و نپرداخته است، این زمان ندارد ولی خوب است که در همان روز عید، فطرهی گذشته را هم بپردازد.
💢 فطریه، چه مقدار و چه چیز؟ 💢
سوال سوم، مقدار و جنس زکات فطره. چه مقدار و چه چیزی؟ برای هر نفر یک صاع که حدود سه کیلو هست. سه کیلو گندم، جو، برنج، ذرت، خرما و امثال اینها. معمولا چون پرداخت قیمت آن هم اشکالی ندارد، قیمتی هم اعلام میشود؛ و چه خوب است که انسان، آنچه را که در ماه مبارک رمضان، قوت غالب او بوده، به فقرا هم همان را بدهد. نه اینکه خودمان بهترین غذاها را خورده باشیم و برنج بخوریم و به فقرا نان خالی بدهیم. تازه ما گندم میدهیم که هنوز نان هم نشده است. گرچه اگر همان گندم را هم - که حداقل است - بپردازید اشکالی ندارد؛ اما احتیاط مستحب است که آنچه را که بیشتر خودتان مصرف میکنید، از این حبوبات که گفته شد، بپردازید. بنابراین مثلا در یک خانواده شش نفره، سرپرست خانواده که خرج دیگران را میدهد، او باید زکات فطرهی خودش و پنج نفر دیگری که تحت تکفل او هست - یعنی شش ضربدر سه، که میشود هیجده کیلو یا قیمت هیجده کیلو - را بپردازد.
💢 مصرف زکات فطره💢
سوال چهارم، مصرف زکات فطره. مصرف زکات فطره همان مصرف زکات اموال است که در قرآن هم وارد شده است: «انما الصدقات للفقراء و المساکین ...» تا آخر آیه. اما یک احتیاط استحبابی در اینجا وجود دارد - حتی برخی از فقها و مراجع معظم تقلید احتیاط واجب هم دارند - که حتیالمقدور به «فقرا» داده بشود. افراد فقیر و مستمند. اگر فقرا نبودند، مصارف دیگر، مثل مسجد و امور خیر و امثال اینها که مصارف زکات هست. فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است شخص گدا نباشد و فقیر باشد. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر میگویند و میشود به او زکات فطره را پرداخت کرد. سؤال میکنند که آیا به این نهادها و مؤسسات هم میتوانیم بپردازیم؟ بله، اگر مورد اطمینانتان هستند که به مصرف زکات فطره میرسانند اشکالی ندارد.