🔶 افراد تاب آور چه ویژ گی هایی دارند؟
▪ احساس ارزشمندی: این افراد خود را به عنوان فردی ارزشمند قبول دارند و نقاط مثبت خود را شناخته و آن را بیشتر تقویت می کنند؛ همچنین نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و این ضعف ها را پنهان نمی کنند، بلکه آن ها را پذیرفته و سعی می کنند با واقع بینی آن ها را برطرف کنند.
▪ مهارت حل مسئله: این افراد وقتی با یک مسئله یا موقعیت سخت رو به رو شوند، می توانند بهترین شکل و مناسب ترین راه حل را پیدا کنند و مسئله یا موقعیت را مدیریت کنند.
▪ مهارت های اجتماعی: افراد تاب آور مهارت های ارتباطی با دیگران را بسیار خوب آموخته اند؛ آنها می توانند در شرایط سخت هم شوخ طبعی خودشان را حفظ کنند، با دیگران صمیمی شوند و در مواقع بحرانی از حمایت اجتماعی دیگران بهره ببرند.
▪ خوش بینی: اعتقاد راسخ به اینکه آینده می تواند بهتر باشد، از ویژگی های افراد تاب آور است. این افراد باور دارند که می توانند زندگی و آینده خود را کنترل کنند و موانع احتمالی نمی تواند آنها را متوقف سازد.
▪ همدلی: افراد تاب آور توانایی برقراری رابطه ای همراه با درک و احترام متقابل با دیگران را دارند.....👇
https://www.migna.ir/news/59938
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 اضطراب ورود به مدرسه و راهکارهای مقابله با آن
👤 طیبه شریفی
▪ قبل از شروع سال تحصیلی باید خواب کودک تنطیم شود و در ساعات ابتدایی شب بخوابد در این صورت کودک سرحالتر است و پذیرایی مسائل بیشتری را دارد اما اگر تنطیمخواب با شروع مدارس صورت گیرد کودک دچار تشویش و اضطراب شده و شرایط را به سختی میپذیرد.
▪ اگر کودک دچار اضطراب برای ورود به مدرسه بود نباید بپذیریم که کودک وارد محیط نشود حتی با گریه و زاری هم کودک را تا مدرسه همراهی کنیم و حضور خود را به مرور کاهش دهیم و برای کودک در شروع کار برنامهای مشخص را تبیین کنیم تا آرامش بیشتری داشته باشد برای مثال بداند که راس چه ساعتی چه کسی به دنبال وی میرود و چه کسی او را همراهی میکند....👇
https://www.migna.ir/news/59954/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 چگونه موفقیت تحصیلی افزایش مییابد؟
▪ معلمان و مشاوران باید شیوههایی را به کار گیرند که حس هدف زندگی و قدردانی را در دانشآموزان تقویت کند تا تعامل و موفقیت تحصیلی افزایش یابد. برای این مطالعه پاسخهای ارائه شده دانشآموزان به سوالاتی در مورد اینکه آیا اگر در طول همهگیری کووید ۱۹ احساس هدف و قدردانی داشتند، از نظر تحصیلی بهتر عمل کردند یا خیر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
▪ محققان اظهار کردند: اگر دانشآموزان هدفمندی قوی داشته باشند، احتمال بیشتری دارد که از نظر تحصیلی بیشتر مشغول و کمتر دچار فرسودگی درسی شوند. در این بررسی در مورد سه نوع هدف یعنی رشد خود، رشد دیگران و جهتگیریهای هدف متمرکز بر شغل سوال شد. درگیری تحصیلی به عنوان یک ذهنیت انگیزشی تعریف شد که با اشتیاق دانشآموزان برای انجام فعالیتهای مرتبط با مدرسه مشخص میشود.
✅ همچنین سه نوع فرسودگی تحصیلی از جمله کاهش ارزش تکالیف مدرسه، کاهش حس موفقیت و خستگی ذهنی مورد بررسی قرار گرفت.
✅ محققان دریافتند تنها یک نوع هدف مستقیما با درگیری و فرسودگی شغلی مرتبط است و آن، هدف متمرکز بر شغل است. همچنین قدردانی به همان اندازه اهمیت دارد....👇
https://www.migna.ir/news/59958/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 روانشناسی با حقیقت جامعه ما فاصله دارد!
👤 مهدی اسماعیلتبا
▪ روانشناس کسی است که دو مقطع تحصیلی او روانشناسی بودهباشد؛ یا حداقل یک وجاهت حرفهای از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به دست آوردهباشد. ولی وقتی این موضوع مورد توجه قرار نمیگیرد، آقایی ۴۸ برنامه در برنامه خانواده شبکه یک تلویزیون به عنوان دکتر معرفی میشود و همین فرد در حالی که اکنون در ترکیه مستقر است، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای یک گفت و گوی ساده از مردم پول میگیرد! این شخصیتسازی را رسانه ملی انجام دادهاست.
♦ همه این افرادی که اکنون به عنوان افراد فاقد مجوز معرفی میشوند، یک گروه هستند؟
▪ خیر، آنها به چند گروه تقسیم میشوند. در گروه اول مثلاً آقای دکتر «ش» پزشک است و دوره هم دیده است ولی میگوید من روانشناس نیستم، اما وی و دوستان نزدیک به او برای یک کارگاه ۷ میلیون تومان میگیرند که در همین مهرماه هم دارد برگزار میشود. من اینگونه سؤال میکنم، اگر وکیل نباشد آیا میتواند بابت مسائل حقوقی پول بگیرد؟ آیا میتواند کلاس داشته باشد؟ من خودم سابقه تدریس دارم، میتوانم بدون مجوز مدرس دانشگاه بشوم؟ اکنون سؤال این است که مجوز تدریس مباحث روانشناسی را چه کسی در ایران میدهد؟ اصلاً در این مورد فقدان قانون داریم؛ فرد خودش میگوید من روانشناس نیستم، ولی تدریس روانشناسی هم میکند!....👇
https://www.migna.ir/news/59975
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 تلفن های همراه را کنار بگذارید
▪ بر اساس پژوهش انجمن روانشناسی آمریکا، مردم اغلب ارزش این مساله را که به تنهایی با افکارشان وقت بگذرانند و مطلبی ذهنشان را منحرف نکند، دستکم میگیرند.
▪ پژوهشها نشان میدهد که برای افراد مشکل است، درک کنند که فکر کردن چقدر جذاب است و به احتمال زیاد به همین دلیل ترجیح میدهند خودشان را با وسایل الکترونیکی و سایر وسایلی که حواس را منحرف میکند، مشغول کنند تا اینکه لحظاتی را به تفکر و تخیل درخصوص مسایل روزمره اختصاص دهند.
▪ اکنون کشتن زمان بسیار آسان است. وقتی در اتوبوس هستید و میخواهید به سر کار بروید به جای اینکه در افکار درونی خود غوطهور شوید، تلفن همراه خود را چک میکنید، زیرا به نظرتان فکر کردن خستهکننده است. با این حال، اگر این پیشبینی درست نباشد، فرصتی را از دست میدهید که بدون اتکا به چنین محرکهایی، خود را به طور مثبت درگیر کنید.
▪ به گفته پژوهشگران، این فرصت از دسترفته هزینهبر است زیرا پژوهشهای قبلی نشان دادند که اینکه اجازه دهید ذهنتان پرسهزنی کند، منافعی دارد و ممکن است به افراد در حل مشکلاتشان کمک کند، خلاقیت آنها را افزایش دهد و حتی به آنان کمک کند تا معنای زندگی را پیدا کنند.
▪ مورایاما معتقد است با اجتناب فعالانه از فعالیتهای فکری، ممکن است مردم این مزایای مهم را از دست بدهند....👇
https://www.migna.ir/news/59976/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 اگر سوگهايمان به پايان نرسد چه؟
مگ برنارد
▪ باس معتقد است فقدان مبهم مفهومی جامع است و طیفی متشکل از فقدانهای متوسط تا شدید را دربر میگیرد که ما چنین تصوری از آنها نداریم. این مفهوم میتواند به شکلهای مختلف و غالباً روزمرهای درآید: پدر یا مادری الکلی، که وقتی مست نیست آدم دیگری میشود؛ همسر قبلیتان، که اگرچه از هم طلاق گرفتهاید ولی رابطهتان با او هنوز تمام نشده است؛ عزیزی که بهخاطر مهاجرت دیگر با او تماس ندارید؛ یا فرزندی که سرپرستیاش را از خود سلب کردهاید.
▪ مفهومپردازیهای فرویدی از سوگْ عزاداری را فرایندی میداند که منجر به انفکاک میشود و نوعی خاتمه است. باس این مفهومپردازی را مدلی گمراهکننده میداند و معتقد است، بهطرز خطرناکی، محدود به برداشت آمریکاییها از خودشان است.
▪ او در کتابش، افسانۀ خاتمه: فقدان مبهم در عصر همهگیری جهانی و تغییر، که این ماه به چاپ رسید مینویسد ایالاتمتحده جایی است که در آن سخنگفتن از خودکفایی و عقلانیت امتیاز محسوب میشود. مدل خطی «پنج مرحلۀ سوگ»، که الیزابت کوبلرراس آن را ارائه کرد، همچنان مدل محبوبی برای فکرکردن به این موضوع است.
▪ براساس این مدل، اگر بهاندازۀ کافی تلاش کنیم و قدمهای مشخصی را برداریم، میتوانیم در بازۀ زمانی معقولی با فقدان کنار بیاییم. ولی باس معتقد است بسیاری از فقدانها از چنین مدلهایی پیروی نمیکنند و اتکای ما به این مدلها امکان کنارآمدن با فقدان را به ما نمیدهد.....👇
https://www.migna.ir/news/59992/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
👥 معرفی دو روانشناس نما به دادستانی تهران
▪ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره معاونت انتظامی و رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای آقایان "فراز قورچیان " و " علیرضا شیری " را به خاطر دخالت غیر قانونی در امور روان شناسی و مشاوره به دادستانی تهران معرفی کرد .
🔶 استرس موجب توجه به عادات بد همسر میشود
▪ محققان میگویند این موضوع حتی برای زوجهایی که هنوز در دوره ماه عسل رابطه خود هستند نیز صدق میکند.
▪ مطالعات گذشته نشان دادهاند که شرایط استرسزای زندگی میتواند بر نحوه تعامل زوجها تأثیر بگذارد، اما این مطالعه جدید نشان میدهد که فردی که استرس را تجربه میکند، بیشتر متوجه رفتار منفی همسرش میشود.
⬅ اکنون محققان بر این باورند که استرس میتواند بر روی توجه فوری شریک زندگی بر روی اعمال فرد تأثیر بگذارد.
▪ اقدامات منفی مورد بررسی در این مطالعه شامل شکستن عهد و عدم عمل به قول از سوی همسر، نشان دادن عصبانیت یا بیصبری یا انتقاد از شریک زندگی بود.
▪ دکتر لیزا نف نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه تگزاس میگوید: ما دریافتیم افرادی که گزارش دادهاند در خارج از رابطه خود وقایع استرسزاتری را تجربه کردهاند، مانند مشکلات در محل کار، اگر شریک زندگی آنها رفتاری بیملاحظه داشته باشد، به طور ویژه متوجه آن میشوند.
▪ این تیم تحقیقاتی از ۷۹ زوج تازه ازدواج کرده خواست تا هر شب یک نظرسنجی کوتاه را به مدت ۱۰ روز تکمیل کنند و در آن رفتار خود و همسرشان را ثبت کنند.
▪ قبل از شروع این مطالعه نیز شرکت کنندگان پرسشنامهای را تکمیل کردند که در آن جزئیات رویدادهای استرسزا در زندگی خود را به اشتراک گذاشتند.
▪ دکتر نف میگوید که مطالعه بر روی زوجهای تازه ازدواج کرده اهمیت نتایج را دوچندان میکند، زیرا زوجها به ویژه در اوایل ازدواج بیشتر روی رفتارهای مثبت یکدیگر تمرکز میکنند و اعمال منفی را در طول دوره ماه عسل نادیده میگیرند.
▪ وی افزود: این چند سال گذشته برای بسیاری از مردم سخت بوده است و استرس ناشی از شیوع بیماری همهگیر کووید همچنان ادامه دارد و اگر استرس موجب شود توجه افراد به رفتارهای بیملاحظه شریک زندگیشان معطوف شود، احتمالاً بر رابطهشان تأثیر منفی میگذارد.
▪ محققان دریافتند که تجربه تنها یک روز پر استرس برای تمرکز روی رفتار منفی شریک زندگی خود کافی نیست، اما تجمع شرایط استرسزا به مدت طولانیتر در زندگی میتواند باعث تغییر در توجه او به رفتارهای همسرش شود.
▪ این یافتهها همچنین نشان میدهد که افرادی که تحت شرایط استرسزا هستند، کمتر متوجه رفتار مثبت شریک زندگی خود میشوند، در حالی که به احتمال زیاد متوجه اقدامات بیملاحظه وی میشوند....👇
https://www.migna.ir/news/60002/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 تکذیبیه سازمان نظام روانشناسی در پی حواشی ایجاد شده درباره عملکرد این سازمان
▪ به اطلاع اعضاء محترم جامعه روانشناسی ومشاوره میرساند؛ یکی از بازرسان به عملکرد سه ساله سازمان اشاره کردهاند، که در مطبوعات درج و ابهاماتی در پی داشته است که بعضا خارج از واقعیت و تکذیب میگردد. در دوره سه ساله اخیر سازمان علیرغم مشکلاتی، چون کمبود منابع، کرونا و کارشکنیهای مداوم، اما ما موفق به بازسازی مجدد سازمان شدهایم.
......
▪ بهتر است، افراد به عملکرد خود و چه میزان با سازمان جهت رفع مشکلات همراهی کردهاند، نیز اشاره کنند؟ ایراد گرفتن غیر واقعی کارسادهای است، بعضیها کارشان فقط چوب لای چرخ گذاشتن سازمان است از پیشرفتهای سازمان نگرانند، چگونه است، در سازمان نظام پزشکی، مهندسی و ...... حتی یک مورد نداریم مسائل صنف در فضای مجازی مطرح شود. اینگونه اقدامات مثبت در حال نتیجهگیری و اعتبار اعضاء را در جامعه خدشهدار میکنند.....👇
https://www.migna.ir/news/60006/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
💫۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب است
🔹 بیماری قلبی سالانه جان ۱۸.۶ میلیون نفر را در جهان میگیرد
🔹 بر اساس آمارهای رسمی، هر ساله ۱۸.۶ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل بیماری های قلبی-عروقی شامل بیماری قلبی و سکته، جان خود را از دست می دهند.
زندگی ماشینی،ناراحتی، نگرانی و استرس های روزمره می توانند سلامت قلب انسان را با خطر جدی مواجه سازد.
🔹علائم اولیه بیماریهای قلبی شامل احساس گیجی، خستگی، تنگی نفس، عرق سرد و سردرد است.
@mignair
🔶 با این وابستگی ناسالم آشنا شوید
▪ دلبستگی درنتیجه تربیت والدین شکل میگیرد:«والدین در سبک تربیتی مقتدرانه، سبک دلسبتگی ایمن را به کودکشان نثار میکنند. در مقابل، والدین مستبد یا والدین سهل گیر یا حتی والدینی که رفتار متناقضی با فرزندشان دارند، به دلبستگی کودکشان آسیب میزنند.»
▪ آدلر معتقد است ترتیب به دنیا آمدن فرزندان در شخصیت و حتی میزان وابستگی آنها تأثیرگذار است:«والدین معمولاً تا قبل از تولد فرزند دوم، وقت و توجه خاصی را صرف فرزند اولشان میکنند؛ به همین خاطر فرزندان اول اغلب دارای اعتمادبهنفس بالا و سلطهگر هستند اما فرزندان آخر اغلب نازپرورده خانواده هستند؛ این کودکان وقتیکه بزرگتر میشوند، احتمالاً درماندگی و وابستگی کودکی خود به خانواده را حفظ میکنند.»....👇
https://www.migna.ir/news/60019/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 دلبستگی و وابستگی کودک به والدین و حد طبیعی آن
👤 سارا غلامی
▪ بگوییم که کودکان زیر 3 سال معمولاً دلبستگی شدیدی به والدین خود دارند؛ چرا که قادر نیستند به تنهایی کارهای خود را انجام دهند و به والدین متکی هستند. اما این را هم بگوییم که دوران طلایی تربیت کودک بین سن 3 تا 4 سالگی است....👇
https://www.migna.ir/news/60030