🔶 چگونه احساسات منفی را در بیماری کرونا مدیریت کنیم؟
میگنا- بیماری #کرونا نیز مانند برخی بیماریهای ناشناخته یک موقعیت ترس را در بدن ایجاد میکند، #ترس و نگرانی شدید از بیمار شدن و استرس درباره سلامتی خود و اطرافیان اگر کنترل و یا با انها مقابله نشود به بدن آسیب وارد میکند و علاوه بر آسیبهای جسمانی، مشکلات روحی و روانی هم برای شخص ایجاد میشود که شخص احساس در خطر بودن میکند.
◽ واقعیت این است که در حال حاضر بحران اتفاق افتاده و هیچ راهی نیست که بخواهیم آن را دور کنیم، این بحران وجود دارد، اما افرادی میتوانند از این بحران با موفقیت عبور کنند که روشهای مقابلهای مناسبی مانند داشتن مهارتهای زندگی و حل مسئله را انتخاب کنند.
♦ مدیریت مناسب احساسات در مقابله با کرونا
در واقع نباید موضوع را در نظر خود حاد جلوه دهیم که دچار خطاهای ذهنی شویم و از سوی دیگر نیز نباید آن قدر خوشبین باشیم که رعایت نکات بهداشتی را فراموش کنیم، در این شرایط که موضوع کرونا مطرح است افراد باید بتوانند احساسات خود را به شیوهای مناسب مدیریت و سعی کنند اخبار را به صورت گزینشی دنبال کنند اخبار موثق را گوش دهند، از شایعات دوری کنند و به دنبال منافع درست مانند سایتهای خبری رسمی باشند، چرا که پیگیری اخبار غیرموثق میزان احساسات منفی و اضطراب را افزایش یدهد.
◽ در این مواقع بهتر است از فاجعه سازی پرهیز کنیم، زیرا در این شرایط افراد دچار مشکلات قلبی، عروقی و معده میشوند، همچنین از نادیده انگاری و ناچیز شمردن کرونا پرهیز کنیم به نظر میرسد برای کاهش فشار مشکلات روحی و ذهنی و حس سرخوردگی و ایجاد باورهای منفی سعی کنید هر روز از ذهن خود مراقبت کنید و مهار آن را در دست بگیرید.
◽ این کار بسیار حیاتی است؛ زیرا هر اندیشهای که در طول روز از ذهن شما میگذرد، نوع احساس و کیفیت زندگی شما را تعیین میکند. از این رو برای ارتباط با افراد، رسانههایی که از آنها خوراک ذهنی میگیرید و هر آنچه باعث میشود اندیشهای وارد ذهن شما شود، کمی سخت گیر باشید.
◽ این کار به شما کمک میکند تا ابتدا اجازه ورود باورهای منفی را به ذهن خود ندهید و سپس باعث میشود از باورهای مثبتی که در زندگی خود ایجاد کرده اید، حراست کنید.
◽ تحقیقات نشان داده اند افرادی که در برابر بیماریها مثبت بودند و مطمئن بودند که به آن مبتلا نمیشوند یا در صورت ابتلا از پس بیماری بر میآیند، در مقایسه با افرادی که تحت شرایط مشابه جسمانی قرار داشتند، موفقتر عمل کرده اند. طبق همین مشاهدات مشخص شد که اضطراب، کینه جویی و افکار و احساسات منفی توانایی بالایی در تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان دارند.
◽ گاها با ایجاد چند تغییر در نحوه عملکرد روزانه میتوانید بر احساسات منفی خود نسبت به یک موضوع غلبه کنید. مثلاً میتوانید طبق توصیههای بهداشتی روزی چندمرتبه به مدت ۲۰ ثانیه دستان خود را با آب و مواد شوینده شست و شو دهید. پس از دست زدن به سطوح مختلف آنها را بشویید یا از ژل ضدعفونی کننده برای تمیز کردن دستان تان کمک بگیرید.
♦ نقش حمایت روحی اطرافیان در کاهش احساسات منفی
تحقیقات نشان داده اند که داشتن حمایت روحی از جانب سایر اطرافیان میتواند کمک شایانی به کاهش احساسات منفی کند؛ بنابراین با افراد خانوادهی خود صحبت کنید و آنها را از ترس خود با خبر نمایید. به این ترتیب میتوانید با ارائه راهکارهای بهداشتی و دلگرمی دادن به یکدیگر احساس منفی را از یکدیگر کاهش دهید.
پس ترس را از خود دور کنید و به خاطر داشته باشید که شما میتوانید با تمرکز بر تقویت سیستم ایمنی و رعایت نکات بهداشتی، خود و عزیزانتان را در مقابل ویروس کرونا ایمن کنید....👇👇
http://www.migna.ir/news/50020/preview/
🔶 ماهیت روانپلیدی ترامپ
▫ میگنا- روانپلیدی یا سایکوپات گونهای از اختلال شخصیتی است که با رفتارهای ضد بشری مداوم، اختلال در حس پشیمانی و خصوصیات جسارتمندی و شرارت و آزار دیگران شناخته میشود. (پاتریک کریستوفر، انتشارات کمبریج، روانشناسی و توسعه)
◽ این خصوصیات جسارتمندی و شرارت و آزار دیگران در نهایت منجر به روانپریشی جنایی خواهد شد. روانپلیدی حاد شامل رفتارهای جنایی پایدار و بی رحمانه است. (شخصیتشناسی سایکوپاتی، اسکات لیلنفیلد)
معمولاً برای شناخت و تدوین خصوصیات سایکوپاتها به زندانها مراجعه میشود تا ضمن عکسبرداری از مغز مجرم مشکوک به روانپلیدی، لیست خصوصیات رفتاری او بررسی شود.
◽ روانپلیدها رفتارهای خشونتآمیز گستردهای را بدون توجه به عذاب طرف مقابل ابراز میکند که غالباً با بزهکاریهای مکرر، جرم و خشونت همراه است. (ماریا مارتینز، مکانیسمهای هورمونی و نئوروبیولوجیکال رفتارشناسی انسانی و غیرانسانی)
◽ برای تشخیص سایکوپاتی چک لیستی توسط محقق کانادایی رابرت هر Robert Hare))، استاد برجسته دانشگاه بریتانیا کلمبیا تهیه شده که در آن ویژگیهای زیر برای افراد سایکوپات آورده شده است:
♦ چربزبانی / خودبزرگبینی
سایکوپاتها بیمنطق هستند. آنها هرگز حاضر نیستند گناهان و اشتباهات خود را گردن بگیرند. این افراد با نهایت زیرکی شرایط را بهگونهای جلوه میدهند که دیگران خود را مقصر فرض کنند.
♦ دروغگویی بیمارگونه
تحقیقات علمی ثابت کردهاند که افراد مبتلا به اختلال شخصیتی سایکوپاتی اغلب از تکنیکی به نام «گَسلایتینگ» برای رسیدن به اهداف خود بهره میبرند.
♦ فقدان حسن پشیمانی یا احساس گناه
افراد مبتلا به این اختلال شخصیتی ممکن است قاتل سریالی، متجاوز یا در بدترین حالت آدمخوار شوند. بله! بیوجدانی در این افراد اصلا قابل تحمل نیست. اما انتظار نداشته باشید که یک سایکوپات رفتار خودش را تغییر بدهد. به گفته روانشناسان، سیستم مغزی این افراد به همین منوال شکل گرفته و امکان تغییر دادن ندارد.
♦ سبک زندگی انگلی
این افراد بهشدت رفتار ناجانمردانه دارند. یعنی اگر شما سرانجام بر احساسات خود غلبه کرده و از رابطه خارج شوید، این فرد اگر نتواند قربانی مناسبی برای رابطه بعدی خود پیدا کند، دوباره به سراغ شما باز خواهد گشت.
♦ بیبندوباری/ بیمسئولیتی
ازدواجها و طلاقهای متعدد جزو جدا نشدنی زندگی این نوع بیماران است. این موضوع نیز در کنار شکایتهای قربانیان، اعتراف او به بیغیرتی که بهوسیله فایل صوتی توسط رقیب انتخاباتیاش لو رفت و بلاتکلیفی یکی از فرزندان ترامپ که هرگز حاضر نشد با مادر او ازدواج کند همگی شواهدی بر بیبندوباری سایکوپاتیک و روانپلیدانه رئیسجمهور کنونی ایالات متحده آمریکا است.
◽ بیماری روانپلیدی ترامپ به تأیید متخصصین حوزه روانشناسی رسیده است. دکتر Lance Dodes، از فعالان انجمن روانکاوی بوستون میگوید: «رئیسجمهور ایالات متحده روانپریشی دارد. ترامپ فردی سایکوپات است. اینگونه بیمارها چهره حقیقی خود را ماهرانه پشت نقاب ظاهری خود پنهان میکنند بنابراین، هیچ کاری از سمت ترامپ تعجبآور نخواهد بود، از جمله انحلال قانون اساسی ایالات متحده یا اخراج دیوان عالی و جنگافروزی.».....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50025/preview/
🔶 خودخواهیهایی که به رابطهتان آسیب میزنند
میگنا- رفتارهای خودخواهانهی ما میتوانند جنبههای زشتی از #رابطهمان باشند. #رفتارهایی که ما برای راضی کردن خودمان پیش از دیدن نیازهای دیگران در پیش میگیریم تبدیل به عاداتی میشوند که دست کشیدن از آنها دشوار است، اما غیرممکن نیست. در این مطلب نگاهی میاندازیم به برخی عادات خودخواهانهای که بر روابطمان سایه میافکنند و آن را زشت میکنند.
♦ وقت من
خیلی از ما گاهی نسبت به وقتهای کوچکمان هم زیادی وسواس نشان میدهیم. چند بار پیش میآید که از جملهی «وقتم هدر رفت» استفاده کنید؟ احتمالا بارها در زندگیتان آن را به زبان آوردهاید، شاید هم همین دیروز! وقتی صحبت از وقت و زمان میشود به راحتی ممکن است در دام خودخواهی بیفتیم، اما مدام به وقت خود اهمیت دادن خطرناک است. شما تنها آدم وجود در رابطهتان نیستید!
♦ نیازهای من
ما انسانها خودخواهیم! وقتی سعی داریم با انسان دیگری رابطهای برقرار کنیم، باز هم فقط به خودمان فکر میکنیم. بعضیها راحتتر میتوانند تمایلات خودخواهانهی خود را تا حدودی کنار بزنند، اما برای عدهای دیگر واقعا سخت است. نیازها همیشه فیزیکی نیستند؛ همهی ما نیازهای روحی و معنوی زیادی داریم.
♦ احساسات من
این جنبه از خودخواهی واقعا زشت و آزاردهنده است و متاسفانه به راحتی نیز تبدیل به یک عادت همیشگی میشود. وقتی در مورد مشکلاتتان حرف میزنید، مخصوصا زمانی که چیزی شما را عصبانی کرده است، دور از انتظار نیست که طرف مقابل را بابت احساسی که دارید متهم کنید و مقصر بدانید. مراقب باشید در این دام گرفتار نشوید. احساسات شما مهماند و باید آنها را به زبان بیاورید، مخصوصا وقتی که میخواهید کاملا روراست و شفاف باشید، اما کلمات خود را هوشمندانه انتخاب کنید.
◽ برای شنیدن حرفهای #همسرتان وقت بگذارید و به همدیگر اجازه دهید احساسات هم را در موقعیتهای گوناگون بدانید. بگذارید زمانهایی که با هم اختلاف دارید، فرصتی باشد برای به اشتراک گذاشتن موثر احساسات. شما این حق را دارید که چیزهایی را که منجر به خشم و رنجشتان شدهاند بروز دهید، اما هرگز اجازه ندارید طرف مقابل را در موقعیتی قرار دهید که فکر کند احساسات او مهم نیستند. قوانین منصفانه جنگیدن را بلد باشید و به هم فرصتی برابر بدهید. جملات و کلماتی که از دهان شما خارج میشوند مسئولیت #احساساتتا ن. را بر عهده دارند، بنابراین انتخاب واژههای مناسب هنر و مهارتی است که به آن نیاز دارید. این فرمول را فراموش نکنید: «من احساس .. میکنم وقتی که تو..، زیرا ..».....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50026/preview/
🔶 بیکاری، عامل مهم هجوم افکار منفی و اضطراب
میگنا- دکتر وحید شهریاری اظهارکرد: با برنامه ریزی منظم روزانه، تحرک کافی، برقراری ارتباطات موثر و بیان احساسات، تفکر در خصوص ارزش های زندگی، استفاده از تکنیک های آرام سازی و ... می توان بر اضطراب و استرس غلبه کرد.
▫ ترس در هنگام شیوع بیماری هایی نظیر کرونا ویروس نه تنها واکنش غیر طبیعی نبوده، بلکه سبب می شود رفتارهای فرد معطوف به هدف باشد. ترس و نگرانی که فرد را به سمت و سوی دوری از خطر و پیشگیری از بیماری سوق دهد طبیعی است.
▫ شهریاری اضطراب را مشکل ساز و خطرآفرین اعلام و عنوان کرد: ترس موجب می شود، خطر بیماری را جدی بگیریم و به سمت رفتارهای هدفمند، مراقبت های بهداشتی و ...حرکت کنیم، اما در اضطراب، رفتارها هدفمند نیست و نگرانی افراطی وجود دارد.
▫ فرد مضطرب منتظر بروز فاجعه است و اضطراب به رفتارهایی نظیر پرخاشگری، عصبانیت، بی قراری، کم خوابی، گوشه گیری، شتابزدگی و علایم هیجانی مانند تحریک پذیری، ناامیدی ، وحشت و... منجر می شود.
▫ شهریاری با بیان اینکه نگرانی، مانع انجام عمل موثر می شود، خاطرنشان کرد: پذیرش، در هر مساله یا بحرانی نظیر کرونا ویروس بسیار حایز اهمیت است و علاوه بر آن استفاده از تجارب قبلی، خودگویی، تماشای فیلم، به اشتراک گذاشتن نگرانی با افراد صمیمی و صحبت کردن با آن ها تاثیر به سزایی در کاهش اضطراب ناشی از مساله جدید دارد.
▫ شرایط کنونی، بهترین فرصت برای ارزش های زندگی است ، بنابراین با مدیریت و برنامه ریزی منظم می توان اولویت ها و ارزش های زندگی را واکاوی کرد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50028/preview/
🔶🌐 سازمان جهانی بهداشت: کرونا به این زودی نمیرود
میگنا- این یکی از جدیترین بیماریهایی است که در طول زندگی با آن روبرو خواهید شد. آن را بشناسید و به آن احترام بگذارید. به عنوان یک فرد برای شما خطرناک است. برای والدین شما، به ویژه پدربزرگها و مادربزرگهای شما و افراد #سالمند بسیار خطرناک است و بهطور کلی برای جامعه شما خطرناک است. شما یک جزیره جدا نیستید بلکه شما بخشی از یک جامعه گستردهتر هستید، شما بخشی از زنجیزههای انتقال هستید. اگر به این #بیماری آلوده شوید، این ماجرا را پیچیدهتر میکنید و نه تنها خودتان بلکه افراد دیگر را نیز در معرض خطر قرار میدهد.
♦ کدام کشورها در آسیبپذیرترین وضعیت قرار دارند؟
همه آسیبپذیر هستند اما مساله بزرگ این است که چه اتفاقی میافتد وقتی این شیوع در کشورهای کم درآمد رخ دهد؟ در جاهایی شیوع رخ دهد که امکانات پزشکی محدود است مانند آفریقا.
این از موضوعاتی است که نمیخواهیم حتی آن را تصور کنیم چراکه شمار این کشورها بسیار زیاد است.
معمولا کشورها با دشواری بهدنبال بهدست آوردن دادههای معناداری هستند. بدترین کاری که میتوانند انجام دهند این است که تخمینهایی را با اعداد بزرگ منتشر کنند.
♦ چگونه این ماجرا پایان میگیرد؟
این ماجرا با پیروزی بشریت بر ویروس دیگری تمام خواهد شد، در این مورد تردیدی وجود ندارد. اما پرسش این است که ما چه میزان و با چه سرعتی اقدامهای لازم را برای به حداقل رساندن تلفات این ویروس انجام میدهیم؟ با گذشت زمان، ما داروهای درمانی خواهیم داشت، واکسن خواهیم داشت و در مقابل آن خواهیم ایستاد.
▫ نیازمند همکاری بالا و شکیبایی از سوی عموم مردم هستیم چرا که در نهایت مردم هستند که میتوانند این ماجرا را متوقف کنند و یا روند آن را کند کنند تا تحت کنترل دربیاید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50029/preview/
🔶 در مواجهه با بیماری ها، آیا فقط باید از علم پزشکی استفاده کرد یا دعا و نیایش هم کاربرد دارد؟
▫ ارتباط بین روان که یک پدیده غیرمادی (نرم افزاری) است با بدن یا جسم که یک پدیده مادی (سخت افزاری) است، تاکنون برای بشر، در حد زیادی ناشناخته باقی مانده است. به این معنی که سلول به چه شکل فکر میکند؟! یا فعل و انفعالات مادی و شیمیایی، چگونه تفکر و تعقل را پدید می آورند؟ طبعا برای زنده نگه داشتن ماده، نیازمند به منبع انرژی متناسب، یعنی ماده هستیم. بعنوان مثال یک گیاه برای رشد و ادامه حیاط نیاز به آب، خاک، اکسیژن و نور دارد که تماما اشکال مختلفی از ماده هستند. یا حیوانات نیز برای رشد و زنده بودن نیاز به غذای مناسب، اکسیژن و .... دارند. همچنین اگر یک حیوان دچار یک بیماری یا عارضه جسمی شود، ترمیم و اصلاح جسم حیوان توسط ماده یا موادی که دارای طول و عرض و ارتفاع و جرم حجمی هستند، صورت میگیرد. در مورد بُعد یا ساحت مادی انسان نیز همینطور است. برای تغذیه یا درمان جسم انسانی، نیازمند به ماده و امور فیزیکی هستیم. (اعم از استفاده از خوراکی ها، ورزش، دارو، فیزیوتراپی و ...). طبیعتا بُعد و جنبه غیرمادی انسان، برای تغذیه و برطرف نمودن و یا تسکین تعارضات و تألّمات خویش، میبایست به امور غیر مادی بپردازد. البته منظور این نیست که رفتارهای فیزیکی و جسمی، هیچگونه تاثیری در بُعد غیر مادی (روح یا روان) ندارند.
▫ در ارتباط و تأثیر و تأثر جسم و روح یا روانِ انسان بر یکدیگر، شکی نیست. مثلا نشاط و سرزندگی که از ورزش کردن، بر انسان عارض میشود. یا بیماری های روان-تنی، که عارضه ای جسمانی، منشأ ذهنی دارد. اما خوراک مستقیم و بی واسطه عرصه غیرمادی انسان، مسائل غیرمادی است. یعنی آنچه که بطور کل با تعقل، تفکر و شناخت انسان سروکار دارد. حال اینکه این فرآیند تفکر و تعقل و شناخت، توسط مغز انجام میگیرد و یا روح انسانی، محل بحث نیست.
▫ "دعا و نیایش"، نمونه ای از خوراک بُعد غیر مادی انسان است. در زمینه و مبنای این رفتار، باور به وجود نیرویی مافوق بشری است که قدرت و علم او، بر هرچیزی احاطه دارد و قادر به تصرف و تغییر در هرچیزی است. این باور، خود بعنوان پایگاهی مطمئن در حوزه تفکر و شناخت انسان عمل میکند که آدمی در هنگامه مشکلات، تهدیدات و اضطراب ها، به آن پناه میبرد. (البته این مهم، به میزان باور انسان بستگی دارد)..... اداکه یادداشت👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50030/preview/
◽ وحید پاریاو
▫ کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
🔶 همکاری مشترک وزارت بهداشت و سازمان نظام روان شناسی در اجرای پروتکل مداخله روانی بیماران کرونایی
◽ میگنا- دکتر محمد باقر حُبی، معاون امور استان های سازمان نظام از همکاری مشترک سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اجرای پروتکل مداخله های روانی-اجتماعی مقابله استرس و اضطراب با ویروس کووید ۱۹ در استان های کشور خبر داد و افزود: بنده به عنوان نماینده سازمان نظام و مدیران کل پیشگیری به عنوان نمایندگان معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت درباره اجرای این پروتکل وارد عمل شدیم.
▫ این روانشناس تصریح کرد: بر این اساس، دستورالعمل نحوه تشکیل تیم های ویژه و حضور روان شناسان و مشاوران داوطلب در کنار آن ها، تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
▫ معاون امور استان های سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، ادامه داد: مقرر شده است تا همزمان با ایجاد نقاهتگاه ها، برای مراقبت از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و پذیرش بیمار، تیم های تخصصی ارائه خدمات حمایت های روانی- اجتماعی نیز وارد عمل شوند.
▫ دکتر حبی، افزود: اکنون استان های، گیلان، قم، اصفهان، مازندران و تهران در حال پذیرش بیمار هستند و روان شناسان و مشاوران داوطلب عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور از طرف روسای شوراهای استانی سازمان که ضمن فراخوان و جذب داوطلبان، بر آن ها نظارت می کنند به ارائه خدمات تخصصی در #نقاهتگاه ها می پردارند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50031/preview/
🔶 راهکارهای دوری از استرس در روزهای کرونایی چیست؟
▫ میگنا- پوراندخت عباسپور اسفدن با بیان اینکه #شیوع بیماری کرونا باعث ایجاد استرس در افراد می شود، اظهار کرد: ترس و نگرانی در مورد این بیماری ممکن است زیاد بوده و باعث ایجاد #احساسات شدید در بزرگسالان و کودکان شود. مقابله با استرس ناشی از این بیماری باعث می شود، جامعه برای مقابله بهداشتی و درمانی با این بیماری قوی تر شود.
▫ همه افراد نسبت به موقعیت های استرس زا واکنش نشان می دهند، اما این واکنش ها در افراد مختلف متفاوت است.
▫ این روانشناس ادامه داد: نحوه پاسخگویی و برخورد افراد نسبت به این بیماری، نحوه برخوردهای گذشته افراد، موقعیت های استرس زا مواردی است که باعث تفاوت افراد می شود.
▫ عباسپور با بیان اینکه مراقبت از خود، دوستان و خانواده می تواند در مقابله با استرس به افراد کمک کند، تصریح کرد: کمک به دیگران برای کنار آمدن با استرس هم می تواند جامعه را قوی تر کند.
▫ طبیعی است که افراد به خبرهایی مرتبط با این بیماری نیاز دارند، اما برای کاهش استرس تا جایی که ممکن است از تماشا، خواندن یا گوش دادن به اخبار از جمله رسانه های اجتماعی پرهیز و یا آن را به حداقل برسانند. افراد باید در این روزها از بدن خود مراقبت کرده، نفس عمیق کشیده و کشش عضلات را انجام دهند.
▫ این مدرس دانشگاه با تاکید بر صرف وعده های غذایی سالم و متعادل، تصریح کرد: افراد باید در خانه مرتبا ورزش کنند، برای این کار از ورزش های خانگی که می توان در محیط خانه انجام داد باید بهره برد.
▫ وی با بیان اینکه خواب مطلوب به بهبود سلامت روان و کاهش استرس کمک می کند، افزود: باید از مصرف الکل، مواد مخدر و روان گردان پرهیز شود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50032/preview/
🔶 پرسنل درمانی خط مقدم مبارزه با کرونا "پرسشنامه استرس کرونا" را تکمیل کنند
میگنا- اداره سلامت روان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با هدف ترسیم نیمرخ عوامل استرس آور و مهمترین مشکلات روانشناختی همه پرسنل درمانی کشور که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، اقدام به طراحی "پرسشنامه استرس کرونا" کرده است.
♦ براین اساس از همه پزشکان، پرستاران، بهیاران، کارکنان بهداشتی و دانشجویان اینترن و دستیارانی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم عاشقانه و فداکارانه مشغول خدمت رسانی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا هستند، دعوت شده است تا با صرف وقتی کوتاه این پرسشنامه را تکمیل کنند.
◽ گفتنی است این پرسشنامه مخصوص افرادی است که در قالب کادر درمانی یا پشتیبانی به طور مستقیم یا غیرمستقیم در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند و دیگر پرسنل بهداشتی، درمانی کشور نیاز به پر کردن این پرسشنامه ندارد.
♦ لطفا برای تکمیل "پرسشنامه استرس کرونا" اینجــــا کلیک کنید.👇👇👇
http://itmfd.behdasht.gov.ir/page/corona-survey
🔸 لینک خبر👇
http://www.migna.ir/news/50033/preview/
🔶 ۳۰ درصد دانش آموزان به اینترنت دسترسی ندارند
میگنا- وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در کشور و دنیا، فضای جدیدی برای آموزش در جهان ایجاد کرده است، اظهار کرد: این تغییر در نظام تعلیم و تربیت کشور اتفاق افتاده است و ما در برابر ضرورت آنی تغییر قرار گرفتهایم که باید وقفه آموزشی را جبران کنیم لذا به دلیل از دست دادن حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس، باید بر استفاده آموزشهای مجازی تاکید کنیم.
دکتر حاجی میرزایی با بیان اینکه تا قبل از شیوع ویروس کرونا ۷۰ درصد محتوای آموزشی تدریس شده است و۳۰ درصد آن باقی مانده است، اظهار کرد: ممکن است وقفه ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس باعث فراموشی دانش آموزان شود وارتباط مجدد دانش آموزان با فضای کلاس، مدرسه و برنامه درسی سخت باشد، بنابراین برنامههای ما در شبکههای آموزش و شبکه چهار در راستای ایجاد فضای مستمر فعالیتهای یادگیری دانش آموزان ادامه خواهد یافت.
حاجی میرزایی تصریح کرد: براساس برنامه ششم توسعه هوشمندسازی مدارس پروژهای بوده که آموزش و پرورش از طریق حمایتهای تجهیزاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری میکند.
وی افزود: براین اساس فرایندهای آموزشی باید بهبود بخشیده شود و آموزش و پرورش با۷۵۰ منطقه آموزشی و۹۳۰ هزار معلم شبکه گستردهای است و نیاز دارد از طریق بستر فناوریهای نوین زمینههای بهینهسازی آموزش و پرورش را دنبال کند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه تا قبل از شیوع ویروس کرونا ۷۰ درصد محتوای آموزشی تدریس شده است و۳۰ درصد آن باقی مانده است، اظهار کرد: ممکن است وقفه ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس باعث فراموشی دانش آموزان شود وارتباط مجدد دانش آموزان با فضای کلاس، مدرسه و برنامه درسی سخت باشد، بنابراین برنامههای ما در شبکههای آموزش و شبکه چهار در راستای ایجاد فضای مستمر فعالیتهای یادگیری دانش آموزان ادامه خواهد یافت.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: در شرایط عادی آموزشهای بر بستر اینترنت مکمل آموزش و پرورش با حضور معلم است اما اکنون فرصتی به وجود آمده است که اینترنت منحصرا جایگزین آموزش میشود لذا از ظرفیت و اعتبار اجتماعی آموش و پرورش، مجموعه آی تی کشور میتواند بهره بگیرد و این فضای مناسبی را برای توسعه آی تی در کشور ایجاد میکند.
حاجی میرزایی ادامه داد: شکل کنونی کار یک فضای امن مانند فضای حقیقی کلاس درس اما در فضای مجازی است و ارتباط در فضای مجازی به صورت همان معلم و همان کلاس و دانش آموز است و در چنین فضایی ارتباط بین معلم و دانش آموزان برقرار میشود و در مراحل بعدی امکانات دیگری به این شبکه باید اضافه شود مانند؛ دسترسی معلمان به محتوای آموزش و پرورش، محتوی سایر شبکهها و محتوای تولید شده توسط سایر معلمان مورد استفاده قرار گیرد و اینکه بخش خصوصی در تولید محتوی آموزشی وارد شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50034
🔶 فرق بین مخدر صنعتی و سنتی چیست؟
◽ میگنا: رضا فریدی روانشناس بالینی میگوید: مواد مخدر سنتی مثل تریاک و هروئین معمولا دارای آثار و عوارض جسمانی زودرس و مشخصی هستند، به طور مثال فرد مصرف کننده به سرعت لاغر می شود و لب های سیاه و رنگ پوست تیره، خمیدگی قامت و چهره پژمرده دارد.
◽ این درمانگر اعتیاد بیان کرد:مصرف کنندگان مواد محرک صنعتی مثل شیشه، به جز تغییر در اندازه و ابعاد مردمک چشم، زخم های احتمالی در گوشه های کناری زبان و مقدار کمی لاغری، نشانه های جسمی مشخصی ندارند، پرحرفی، پرفعالیتی و پس از آن یاس و افسردگی، جزئی از تغییرات رفتاری مصرف کنندگان مواد صنعتی است و همچنین بروز توهم و اختلالات شناختی و در نتیجه احتمال انجام رفتارهای پرخطر، از عوارض قطعی مصرف مواد محرک است که در درازمدت نمایان می شود.
این روانشناس با بیان اینکه مواد مخدر سنتی دارای بوی مخصوص و قابل تشخیص هستند، افزود: مواد محرک صنعتی غالبا دارای بو نبوده و اطرافیان قادر به تشخیص آن نیستند، از همه بدتر و مهم تر اینکه مواد مخدر سنتی دارای علائم خماری یا محرومیت از مواد هستند به این معنی که معتاد پس از گذشت یک تا دو روز از آخرین مصرف دچار علائم ناخوشایندی مثل آب ریزش از چشم و بینی، بی قراری، دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی به صورت دل پیچه و اسهال و در نهایت تشنج خواهد شد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50035/preview/
🔶 سیگاری بودن تا چند درصد خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد؟
میگنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد که #سلامت امروز افراد با #سیگاری بودن آنها ممکن است در خطر بیفتد و این افراد بیشتر مستعد ابتلا به این ویروس هستند.
▫ استعمال دخانیات به ریه آسیب میزند و خطر ابتلا به سایر عفونتهای تنفسی از جمله آنفلوآنزا را افزایش میدهد.
▫ محققان چینی دریافتند که یک چهارم از بیماران مبتلا به کروناویروس، یا سیگاری هستند یا تجربه سیگاری بودن در گذشته را دارند. در مقابل، تنها ۱۱ درصد از بیماران مبتلا، دارای علائم خفیف مانند سرفه و تب، سیگاری بودند.
▫ محققان افزودند:«رابطه بین استعمال دخانیات و کروناویروس مشخص نیست. اما مشخصا نتیجه عفونت در افراد سیگاری شدیدتر است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50037/preview/
🔶 ویروس کرونا بر روی نظام خانواده تاثیر گذاشته است
میگنا: نائب رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: #کرونا چالشی فردی، اجتماعی و جهانی است و این اهمیت توجه به وجه جمعی آن را نمایان می کند. هر گامی که هر فردی برای بهبود وضعیت خود بردارد، گام مثبتی برای خانواده، جامعه و کشور خواهد بود.
◽ دکتر شکوه نوابی نژاد با اشاره به تفاوت معنایی که بین تاب آوری و تحمل کردن وجود دارد، گفت: تاب آوری به معنای آن است که فرد زندگی روزمره خود را انجام داده و خلاقیت خود را برای انجام انواع فعالیتها در کانون خانواده به کار گیرد. اکنون فرصت مناسبی است که افراد خانواده فردیت را کنار گذاشته و به انجام فعالیت های جمعی در کانون خانواده بپردازند.
◽ وی درباره راه کارهای مقابله با اضطراب و استرس کرونا، بیان کرد: بهترین راه کار برای مقابله با این نگرانیها داشتن برنامه ریزی برای طول روز است؛ والدین می توانند نقش بسیار مهمی در بهبود برنامه ریزی و استفاده از ساعات خالی روز فرزندان داشته باشند. هر فرد از اعضاء خانواده باید برنامهریزی مناسب با شرایط زندگی خود را داشته باشد و این موضوع در نهایت به کاهش اضطراب و نگرانی در خانواده منجر میشوند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50038/preview/
🔶 سندروم دست بیقرار چیست؟!
میگنا- سندرم دست بی قرار با احساس سوزش ناخوشایند، به ویژه در زمان استراحت تعریف می شود. بر همین اساس، دست و پای بی قرار مشکلی جدی در زمان خواب محسوب می شوند.
♦ علائم رایج دست بی قرار شامل موارد زیر می شوند:
🔸 احساس سوزش هنگام استراحت
🔸 احساس نیاز به حرکت دادن دست ها
🔸 خارش
🔸 احساس سوزن سوزن شدن در دست ها
♦ حرکت دادن دست ها احساس تسکین را فراهم خواهد کرد. علائم به طور معمول هنگامی که فرد در حالت نشسته یا خوابیده قرار دارد، به ویژه شب در زمان خواب تشدید می شوند. به طور معمول این شرایط به اختلالات خواب و بی خوابی منجر می شود. اگر شب به خوبی نخوابید، روز بعد انرژی و توانایی کافی برای انجام کارهای خود را نخواهید داشت. احساس سرگیجه در طول روز نیز شایع است. اگر علائم افزون بر شب، در طول روز نیز پدیدار شوند، این به معنای آن است که شرایط پیشرفت کرده و وخیمتر شده است. بنابر برآوردهای صورت گرفته، تقریبا 50 درصد بیمارانی که از سندرم دست بی قرار رنج می برند، به سندرم پای بی قرار نیز مبتلا می شوند.
شدت سندرم دست بی قرار در سه حالت خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود.
♦ دلایل احتمالی سندرم دست بی قرار چه چیزهایی هستند؟
دلیل اصلی بروز این شرایط همانند پاتوفیزیولوژی آن همچنان نامعلوم است. باور بر این است که فوق تحریک پذیری نامنظم در کل نخاع یا بخش های مشخص از ستون فقرات به حرکات گاه و بیگاه دست و پا منجر می شود.
◽ یافته های دیگر حاکی از آن هستند که فعالیت دوپامینرژیک و درگیری مرکزی می تواند به سندرم دست بی قرار منجر شود.
کمبود آهن یا مشکلات در جذب آهن می توانند به بروز سندرم دست بی قرار منجر شوند. زمانی که موضوع کمبود آهن مطرح می شود، باور بر این است که این شرایط سنتز دوپامین، پیوند گیرنده های دوپامین یا انتقال دوپامین را مختل می کند. با این وجود، تاکنون هیچ اختلال نورولوژیک در ابتلا به سندرم دست بی قرار شناسایی نشده است.
هدف درمان در موارد سندرم دست بی قرار، و همچنین سندم پای بی قرار بر کاهش علائم از طریق کاهش تکرر و شدت آن است. اگر علائم کاهش یابند، سپس فرد می تواند خواب بهتری داشته باشد. درمان به شرایط هر فرد وابسته است و با توجه به عوامل تحریک کننده می تواند متنوع باشد. از گزینه های درمانی احتمالی می توان به موارد زیر اشاره کرد:....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50040/preview/
🔶 مقابله با افسردگی در روزهای کرونایی
میگنا- رئیس گروه روانشناسی استانبول پیرامون افسردگی در ایام قرنطینه ضمن تاکید بر اهمیت فعالیت بدنی و تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن خاطرنشان کرد که اضطراب بیش از حد در این فرایند بر سلامت تأثیر منفی خواهد گذاشت.
♦ استاد «ریتا کریسپی اولگن» پیرامون افسردگی ماندن در خانه، لغو برنامههای کاری و تفریحی و احساس محبوس شدن و کمحوصلگی شدید پس از شیوع ویروس کرونا در جهان، اظهار داشت: در این ایام فعالیت بدنی و تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت زیادی دارد. ضطراب بیش از حد نیز بر سلامت مان تأثیر منفی خواهد گذاشت. همه میتوانند تحت تأثیر کرونا ویروس قرار بگیرند. این بیماری با همه یکسان رفتار میکند. همه در حال طی کردن یک روند هستیم.
♦ این روانشناس با تاکید بر اینکه «در این ایام کرونایی و قرنطینه خانگی اخبار منفی یا ضد و نقیض رسانههای مجازی پیامدهای اضطراب و افسردگی و بی خوابی را به همراه خواهند داشت»، بیان کرد: «وقتی اضطراب زیاد میشود، زندگی سخت تر میشود. افسردگی بیش از حد فشار سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. ما باید از اضطراب دوری کنیم. ما باید مراقب باشیم و از رسانههای اجتماعی به صورت انتخابی در این زمینه استفاده کنیم. به همین منظور میتوانیم از برنامههای کاربردی در تلفنهای هوشمند استفاده کرده و تمرینات مختلفی را انجام دهیم.»
به گفته وی «بهتر است با همان روال هر روزه رفتن به محل کار، در ساعت مشخص از خواب بیدار شوید. ما از وقتی که در خانه تنها هستیم در یک محیط اجتماعی نیستیم. این وضعیت گاهی اوقات میتواند مضر باشد، اما میتوانیم ترسهای خود را رفع کرده و از این فرصت برای بازگشت به دنیای درونی خود و ارزیابی خودمان استفاده کنیم.»
پروفسور اولگن، در ادامه گفت: «باید از این دوره نامشخص و منفی معانی مثبتی به دست آوریم. شاید این دوره بتواند به ما در درک ارزش عزیزانمان بیشتر کمک کند و به نارضایتیها پایان دهد. تصمیم بگیریم که سالم زندگی کنیم و به تغذیه خود توجه کنیم. در این راستا میتوان اهداف جدیدی را تعیین کرد و به جلو حرکت کرد. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که ما آنها را به تعویق انداخته و غفلت کردهایم را انجام دهیم. شاید بتوانیم کتابهایی را بخوانیم که پیش از این وقتی برای آن نداشته ایم، شاید بتوانیم بنویسیم، با فرزندانمان وقت بگذرانیم.»
♦ وی همچنین پیشنهاد کرد: میتوانیم اولویتهای خود را مرور کنیم. به عبارت دیگر، می توانیم از خودمان بپرسیم «آنچه تاکنون انجام داده ایم برای جامعه چقدر مفید هستند، خواسته های ما چیست، اولویت های ما چیست؟» با اندیشه اولویت های خود را تعیین کنیم. برای کسانی که در خانه تنها هستند پیگیری احوال دوستان، اقوام و آشنایان میتواند کمک زیادی کند. این تا حد زیادی باعث کاهش میزان استرس، تشویش و نگرانیها در فرد میشود. با خانواده و دوستان خود که مدتهاست با آنها ارتباط برقرار نکردهاید، از طریق تلفن و دیگر شبکه های اجتماعی میتوانید صحبت کنید.....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50057
🔶 چند توصیه برای حفظ سلامت روان در دوران خانهنشینی
میگنا- زلاتین ایوانف - روانپزشک - با بیان این که انسانها حیواناتی اجتماعی هستند، میگوید: منزوی بودن میتواند تأثیر زیادی بر سلامتی ما بگذارد. به گفته وی همه نظامهای ما از جمله نظامهای اجتماعی، روانی و زیست شناختی در حول گروههای اجتماعی و تعامل با یکدیگر شکل گرفتهاند. انزوای اجتماعی در بیشتر موارد تأثیرات منفی از جمله تنهایی، اضطراب و گاهی افسردگی را به همراه خواهد داشت.
◽ تعریف انزوای اجتماعی دشوار است اما آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد این است که آیا فرد طی آن احساس تنهایی میکند یا خیر که دانشمندان از آن به عنوان انزوای اجتماعی ادراک شده یاد میکنند. اگرچه این موضوع میتواند اثرات منفی بر سلامت روان داشته باشد اما میتواند به سلامت جسمی نیز آسیب برساند.
برای مثال تحقیقات نشان داده است که انزوای اجتماعی ادراک شده با افسردگی، کاهش شناختی، مشکلات قلبی و سیستم ایمنی ضعیف همراه است. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که تنهایی میتواند منجر به افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به بیماری تصلب شرایین و سکته مغزی شود.
نویسندگان این مطالعه اظهار کردهاند که این اتفاقات به دلیل سطوح بالای استرس، کمبود خواب و عادات ناسالم زندگی که احتمالاً با تعامل و مسئولیتپذیری کمتر اجتماعی رخ میدهند، اتفاق میافتد.
♦ خانوادههایی که فرزندان دچار نقصهای ایمنی دارند و مجبورند در حالتهای عادی نیز انزوای اجتماعی را رعایت کنند، معمولا دچار عواقب سلامت جسمی و روانی زیادی میشوند. به علاوه، به گفته ایوانف، اثرات انزوا با گذشت زمان بدتر نیز میشوند. در واقع هرچه مدت زمان انزوا طولانیتر باشد، احتمال بروز علائم اضطراب، تنهایی و افسردگی و سایر گرفتاریهای روانی نیز برای فرد بیشتر خواهد بود.
♦ چگونه در طول گذران انزوای اجتماعی از لحاظ ذهنی سالم بمانیم:
بسیاری از مطالعات تأثیرات منفی انزوا را بر افرادی که به آسانی قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیستند، بررسی کردهاند اما هیچ یک از این موقعیتها قابل مقایسه با شرایط شیوع کروناویروس که طی قرنطینه میلیونها نفر به طور فیزیکی از یکدیگر جدا شدهاند اما به کمک تکنولوژی با هم ارتباط دارند، نیست.
▫ یک راه مهم برای محافظت از سلامت روان در طول انزوای اجتماعی، برقراری ارتباط با افرادی که دوستشان دارید با استفاده از فناوریهایی مانند گفتگوهای ویدیویی است.
ایوانف همچنین راهکارهای زیر را نیز پیشنهاد داده است:
▫ ورزش: مطالعات بسیاری تاثیر کاهنده استرس را به کمک ورزش نشان دادهاند. ورزش باعث افزایش اندروفین (مواد شیمیایی که باعث احساس خوب در بدن میشوند) و کاهش هورمونهای استرس از جمله کورتیزول و آدرنالین میشود. حتی حین #انزوای اجتماعی هنوز هم میتوانید با خیال راحت تمرینات خود را در خانه ادامه دهید و قدرت و شادابی خود را حفظ کنید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50058
▪ سقف سنوات دانشجویان افزایش یافت
🔶 حذف ترم تحصیلی دانشگاهها مجاز شد
🔻 تصمیم جدید وزارت علوم: دانشگاهها در مقررات آموزشی نیمسال جاری منعطف باشند
🔸 طبق تاکید وزارت علوم با توجه به احتمال تداوم وضعیت فوق العاده ناشی از همه گیری ویروس کرونا در کشور و با توجه به اصول فوق به منظور کمک به تسهیل آموزش و تداوم آن لازم است تا انعطاف مورد نیاز در مقررات تحصیلی که برای شرایط متعارف وضع شده است در نظر گرفته شود و این موارد به شکل استثنایی ویژه نیم سال دوم تحصیلی 98-99 باشد و تسری آن به نیم سالهای بعدی مطلقا مجاز نیست.
♦ حذف ترم دانشجویان مجاز شد
همچنین در این بخشنامه تاکید شده است حذف یک درس یا چند درس بی توجه به لزوم رعایت حداقل واحدهای انتخابی در هر نیم سال و یا حذف کامل واحدهای درسی نیم سال در صورت تقاضای دانشجو مجاز است و نیم سال حذف شده جزو سنوات تحصیل دانشجو محسوب نمیشود.
♦ دانشگاهها نیمسال جاری را ادامه دهند
وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مبنای به پایان بردن نیمسال جاری اتکای حداکثری بر آموزشهای الکترونیکی قرار دهند و آموزشهای الکترونیکی در نیم سال جاری برای همه دروس شامل کلیه دروس عمومی و اختصاصی در همه مقاطع تحصیلی بدون محدودیت و با مدیریت دانشگاه مجاز است.
♦ غیبت دانشجویان در کلاس حضوری مانع شرکت در آزمون پایانی نشود.... جزییات بیشتر بخشنامه
http://www.migna.ir/news/50063/preview/
🔶 فقط شما نیستید که احساس ناامیدی و افسردگی میکنید
◽ میگنا- عجیب نیست که همه ما این روزها مضطرب باشیم و این اضطراب بر زندگی روزمره ما بینهایت اثر گذاشته است. اضطراب ِ ناشی از نگرانیهای مالی، از دست دادن شغل، نگرانی بابت سلامتی عزیزانمان، ترس از ناشناختهها و اینکه نمیدانیم بعداً چه خواهد شد، در میان تمام نگرانیهای دیگر که قبلاً هم داشتیم بیشتر خودنمایی میکنند.
▪ افسردگی در روزهای قرنطینهاین روزها که کل دنیا درگیر ویروس جدید کرونا و کاهش شیوع این بیماری است، به نظر میرسد جنبههای بسیار زیادی از زندگی به هم ریخته و خیلی از روندهایی که زمانی رو به پیشرفت بودند، متوقف شدهاند. از دیدن تصاویر هجوم برخی مردم کشورهای مختلف به سمت فروشگاهها گرفته تا از دست دادن شغل و درآمد و روتینهایی که متوقف شدهاند، همگی باعث شدهاند بیش از هر زمان دیگری احساس تنهایی، استرس، ناامیدی و افسردگی کنیم و برای عزیزانمان دلتنگ شویم؛ انگار به هر چیزی نگاه میکنیم موجی از عدم اطمینان و ناامنی ما را در برمیگیرد. در میانه این بحران و روزهای سخت، قطعاً شما تنها نیستید.
♦ ترسناکترین برهه از زندگی
عجیب نیست که همه ما این روزها مضطرب باشیم و این اضطراب بر زندگی روزمره ما بینهایت اثر گذاشته است. اضطراب ِ ناشی از نگرانیهای مالی، از دست دادن شغل، نگرانی بابت سلامتی عزیزانمان، ترس از ناشناختهها و اینکه نمیدانیم بعداً چه خواهد شد، در میان تمام نگرانیهای دیگر که قبلاً هم داشتیم بیشتر خودنمایی میکنند.هرچند اضطراب یک واکنش طبیعی و قابل توجیه نسبت به پاندمی ویروس جدید کروناست اما تنها هیجانی نیست که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند.
▪ نگرانیهای مالی، فاصلههای اجتماعی و عدم اطمینان نسبت به آینده برای هر کسی سخت است. در این میان افراد زیادی هستند که قبل از این بحران نیز تجربه هیجانات منفی و مشکلات روحی را داشتند و به هر دلیلی با احساس ناامیدی و اضطراب درگیر بودهاند. و حالا همان مشکلات پُررنگتر و شدیدتر شدهاند.
▪ سیگار کشیدن، افزایش مصرف قرصهای اعصاب و روان (که پزشکتان قبلاً برایتان تجویز کرده بود)، هلههوله خوری و از این دست رفتارهای ناسالم فقط شرایط را بدتر میکنند
اگر با یک بیماری روحی و روانی درگیر بودهاید، شیوع ویروس جدید کرونا و بحران جهانی پیش رو میتواند باعث شود احساس کنید دیگر به پایان دنیا رسیدهاید. افسردگی باعث میشود ما باور کنیم دیگر امیدی وجود ندارد و اخبارهای مداوم در مورد COVID-19، نگاهی که از قبل داشتهایم را تیرهتر و منفیتر میکند.
▪ اگر دچار وسواس فکری عملی یا یک اختلال اضطرابی دیگر هستید، جو ناامن و استرسبرانگیز کنونی میتواند طوفانی از عوامل محرک را بر سرتان فرود بیاورد. اگر به دلیل یک بیماری مزمن رنج میبرید، شنیدن اخبارهای منفی و نگرانکننده این روزها میتواند شما را در مارپیچی از دلهره و وحشت گرفتار نماید.
▪ زندگی تا دو ماه پیش خوب پیش میرفت و حتی افرادی که با مشکلات روحی و روانی درگیر بودند، احتمالاً روالی تدریجی و رو به پیشرفت را طی میکردند و حالا با یک سناریوی بسیار چالشبرانگیز روبهرو هستند که آنها را از درمان و بهبودی ناامید کرده است.
▪ حتی کسانی که روند بهبودیشان از بیماری روحی بسیار خوب پیش میرفته نیز ممکن است به جایی برگردند که به نظر برسد تمام تلاشهای مستمر و طولانی مدتشان هدر رفته است. مثلاً شاید شما مراحل پایانی درمان را پشت سر میگذاشتید و آماده رویارویی نرمال و طبیعی با دنیا بودهاید اما حالا مجبور شدهاید تنها در خانه بمانید و دقیقاً همان احساسی را دارید که در اوایل بیماریتان داشتید. احتمالاً علائم را دوباره میبینید و این نیز شما را میترساند.
▪ ایزوله کردن خود از دیگران تأثیر بزرگی بر روح و روان دارد. درست است که ما میتوانیم با تکنیکهای خودکنترلی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن یا خواب باکیفیت و عمیق، بخش بزرگی از هیجانات خود را تنظیم کنیم اما به تعامل و ارتباط با دیگران هم نیاز داریم، مثلاً نیاز داریم تماس چشمی برقرار کنیم و حرف بزنیم و واکنشهای طرف مقابل را ببینیم تا خیالمان راحت شود درکمان میکند. اما فاصلههای اجتماعی و ایزوله کردن خود، این نعمت را از ما گرفته است و شرایط را سختتر کرده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50064/preview/
✴ چکیده ای از مطالب روانشناسی میگنا برای مطالعه شما (1)
✅ هیجانات و نقش تنظیم هیجانات در بهداشت روان
♦ همه ما انواع گوناگونی از هیجانها را تجربه می کنیم و می کوشیم با توسل به روشهایی کارامد یا ناکارامد با این هیجان ها مقابله کنیم...👇
http://www.migna.ir/news/40470
✅ افســردگي و درماندگي آموخته شده
♦ پدیده ای که در آن، ارگانیسم به این نتیجه می رسد که پیامد ربطی به تلاش و اقدامات او ندارد و با خود این گونه استدلال می کند((من هرکاری بکنم چه فایده؟ چیزی که تغییر نمی کنه👇
http://www.migna.ir/news/35554
✅ رواندرمانی تحلیلی چیست؟
♦ رواندرمانی تحلیلی یکی از انواع رواندرمانی است که مبتنی بر این دیدگاه است که مشکلات روانشناختی از جمله مشکلات عاطفی و ارتباطی به دلیل تجربیات دوران کودکی است. ...👇
http://www.migna.ir/note/35815
✅ نشانه ها و سَندروم چیست؟
♦ نشانه ها یاsigns : به یافته های عینی و مشاهدات بالینگر اطلاق می شود ، نظیر سرآسیمگی...👇
http://www.migna.ir/note/29713
✅ بهنجاری و نابهنجاری از منظر روان شناسی
♦ رفتار نابهنجار ممکن است از نوع اختلال کارکرد باشد؛ یعنی امکان دارد از توانایی فرد در عمل کردن به صورت رضایت بخش جلوگیری شود....👇
http://www.migna.ir/note/21692
✅ تروما (trauma) چیست؟👇
http://www.migna.ir/news/49893
✅ آشنايي با دستگاه عصبی مركري+شكل
♦ دستگاه عصبی مرکزی همهٔ یاختههای عصبی مغز و نخاع شوکی را دربرمیگیرد. 👇
http://www.migna.ir/news/22422
✅ تلـه هـای افسـردگی را بشناسیـد
♦ افسردگی ممکن است زودگذر باشد و یا مدت طولانی زندگی افراد را مشکل و انجام فعالیتهای روزمره را مختل سازد.👇
http://www.migna.ir/note/21803
✅ همه چیز درباره وحشت زدگی و اختلال ”گذرهراسی”
♦ افراد مبتلا به اختلال وحشت زدگی و گذر هراسی اغلب باورهای غیرواقع بینانه ای درباره ی اضطراب دارند👇
http://www.migna.ir/news/30293
✅ رويكرد پذيرش و ذهن آگاهي در اضطراب
♦ ACT به دنبال این است که کارکردهای بالقوه افکار و احساسات ناخواسته را تغییر دهد👇
http://www.migna.ir/news/30350
✅ علائم هشدار دهنده افسردگی
♦ یکی از هشدار دهندهترین علائم افسردگی از دست دادن علاقه نسبت به تمام فعالیتهایی است که فرد زمانی کاملاً از آنها لذت میبرد👇
http://www.migna.ir/news/36243/preview/
✅ چرا بعضی افراد از آسانسور می ترسند؟
♦ «تنگناهراسی» عموما به ترس غیرمنطقی از گیر کردن در مکانها و فضاهای تنگ اطلاق میشود👇
http://www.migna.ir/news/36382/preview/
✅ اثرات تجاوز جنسی به دختر و راهکار مقابله با آن
♦ قربانی دچار اختلالات روانی مانند اختلال استرس پس از حادثه ( PTSD ) میگردد.👇
http://www.migna.ir/news/40332
✅ ریشه روانشناسی «چقدر اين فرد به نظرم آشناست»
♦ این احساس عمیق و جذاب میتواند آغازگر یک رابطه عاطفی باشد.👇
http://www.migna.ir/news/43963
🔶 جزئیات پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون رشته روانشناسی بالینی در دانشگاه شاهد
◽ میگنا- طبق اعلام دانشگاه شاهد داشتن میانگین کل معدل 16 یا بالاتر در مقطع کارشناسی معدل بالاتر از 17 در دوره کارشناسی ارشد سپری نشدن بیش از دو سال از تاریخ فراغت از تحصیل در دوره ارشد، داشتن مدرک کارشناسی ارشد معتبر و مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت و کسب حداقل 7 امتیاز پژوهشی از اصلاحیه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان از مهمترین شرایط اختصاصی پذیرش دوره دکتری بدون آزمون دانشگاه شاهد است.
♦ داوطلبان متقاضی برای ثبت نام در دکتری بدون آزمون دانشگاه شاهد تا اول اردیبهشت 99 فرصت دارند نسبت به ثبت نام ارسال مدارک به دانشگاه شاهد اقدام کند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50070
🔶 در برابر ویروس کرونا ۲ نوع واکنش وجود دارد: مضطرب و بیتفاوت، شما در کدام گروه قرار دارید؟
◽ میگنا- لیز ریچی، روان درمانگر مرکز بهداشت و درمان در نورث همپتون میگوید: «در شرایط فعلی دو گروه اصلی واکنش در برابر کرونا شکل میگیرد. عدهای در گروه «مضطرب» و عدهای دیگر در گروه «بیتفاوت» دسته بندی میشوند. قرار گرفتن در هر یک از گروهها تا حد زیادی به ارزیابی افراد از میزان حساسیت [ویروس] و خطرناک بودن آن بستگی دارد.»
♦ در ادامه این مقاله هافینگتون پست میخوانیم: «افرادی که در اردوگاه افراد بی خیال قرار دارند، اصول فاقد احساس نگرانی هستند و در برابر بسیاری از مسائل واکنشی مشابه دارد اما افرادی که در گروه مقابل قرار دارند، به طرز ناخوشایندی کارهای روزمره خود را دنبال میکنند و هر گونه سرفه، عطسه و گرفتگی سینه باعث نگرانی آنها میشود. در نهایت برخی افراد نیز وجود دارند که علیرغم اصرار مقامات به قرنطینه خانگی، خود را قرنطینه نکرده اند، آن هم در شرایطی که علائم بیماری را دارند.»
♦ ریچی میگوید: «باید در برابر کرونا رویکردی واقعبینانه داشته باشیم و نیازی به فاجعه سازی درباره آن نیست. درواقع در این روزها بهترین رویکرد ماندن در خانه و مؤثرترین رویکرد گوش دادن به اطلاعاتی است که از سوی نهادهای معتبر به ما داده میشود.»
اما دش میگوید که از شدت وخامت اوضاع به خوبی آگاه است، اما همچنان فکر میکند وقتی اخبار با چاشنی ترس همراه میشود و با این روش به عموم مردم ارائه میشود ترسناکتر به نظر میرسد. او فکر میکند آمار این بیماری هنوز در مقایسه با سایر بیماریها از نظر مرگ کمتر است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50071/preview/
🔶 شادکامی دانشجویان چگونه محقق میشود؟
◽ میگنا- دانشــجویان تعداد قابلتوجهی از افراد جامعه را در بر میگیرند که مســائل دانشــگاهی مربوط به آنان، گاهگاهی بهصورت حاد درآمده و جنبههای مختلف زندگی آنها را تحت تأثیر قرار میدهند. شــادکامی یکی از مفاهیم و مؤلفههای اساســی زندگی افراد مختلف ازجمله دانشــجویان اســت. شادکامی را هیجان مثبت، رضایت از زندگی و نبود هیجانهای منفی ازجمله افسردگی و اضطراب تعریف میکنند.
♦ افراد شاد خود را بهعنوان دارندگان ویژگیهای مثبت میدانند که باعث میشود بر وقایع زندگیشان کنترل داشته باشند. برخی مطالعات گزارش کردهاند که افراد با شــادکامی بالا انرژی روانی بیشتری دارند و حتی احتمال بیشتری دارد که اعمال فداکارانه انجام دهند.
♦ به بیان محققان، شادکامی بهعنوان یک عاطفه مثبت میتواند روابط بین فردی را تسهیل کرده و ایثار و نوعدوستی و مهارتهای گفتگو را ارتقا دهد و پیامدهای مثبت گستردهای بر شناخت، سطح فعالیت اجتماعی و سلامتی داشته باشد. شادکامی که بهنوعی تفکر منجر میشود تا افراد مشکلات را با خلاقیت و نوآوری حل کنند، از مؤلفههای زیادی تأثیر میپذیرد که یکی از این مؤلفهها خوشبینی اســت. خوشبینی بهعنوان جزئی از روانشناســی مثبت نگر، مفهوم فراگیر و گستردهای دارد. خوشبینی، به معنای داشــتن انتظارات مثبت برای نتایج و پیامدهاســت. نقطه مقابل خوشبینی، بدبینی اســت که به معنای تأکید بر فاجعهآمیزترین علت هر شکســت است.
◽ این موضوع، دستاویز محققانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت قرار گرفته تا در خصوص آن پژوهشی انجام دهند.
◽ در این پژوهش توصیفی، ۱۵۰ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در شاخههای مختلف علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی و فنی و مهندسی مشارکت داشتند و با استفاده از مقیاسها و پرسشنامههای علمی خاص، دادههای مورد نیاز پژوهشگران را فراهم آوردند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که خوشبین بودن، معنادار بودن زندگی و راهبرد مقابله سازگارانه با مشکلات و مسائل مختلف، سطح شادکامی دانشجویان را تحت تأثیر داده و بهبود میبخشد..... ادامه پژوهش👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50073/preview/
🔶 چگونه از بروز "انگ اجتماعی" نسبت به مبتلایان به کرونا پیشگیری کنیم؟
▪ در برخورد با مبتلایان با این بیماری نباید بترسید و نباید ترس خود را به طرف مقابل نشان دهید. ضمن حفظ خونسردی خود و احترام به طرف مقابل فاصله اجتماعی را با فرد رعایت کنید.
▪ از شایعات و تصورات غلط دوری کنید و تنها اطلاعاتی دقیق را از منابع معتبر در مورد بیماری کرونا ویروس به دست آورید.
▪ بپذیرید که واقعیتها و نه ترس مانع از انتشار COVID-۱۹ خواهد شد.
▪ آنچه در مورد ویروس کرونا اهمیت دارد سرعت سرایت بالای آن است نه قدرت کشندگی آن. باید بدانیم که برای پیشگیری از سرایت ویروس کرونا اقدامات ساده و بسیار موثری وجود دارد که همه ما میتوانیم با انجام دادن آنها خودمان، عزیزانمان و افراد آسیبپذیر را در امان نگه داریم.
▪ در انتخاب کلمات دقت کنید. شیوه بیان میتواند بر دیدگاه ما و اطرافیانمان تأثیر بگذارد. کلماتی همچون مورد مشکوک، ایزوله شده، مظنون به بیماری یا قربانی بار منفی دارند و میتوانند نگرشی ناخوشایند در افراد جامعه نسبت به این بیماران ایجاد کنند. از به کار بردن آنها بپرهیزید.
▪ از کاربرد اصطلاحاتی که افراد مبتلا را مقصر تلقی میکند و ارزش انسانی آنان را پایین میآورد، خودداری کنید.
▪ از به کار بردن اصطلاحات اغراق آمیز مانند "کشتار جمعی" که باعث ایجاد وحشت میشوند، اجتناب کنید.
▪ مکان، گروه شغلی یا جمعیت خاصی را به این بیماری متصل نکنید. به طور مثال از اصطلاحاتی همچون "بیماری چینیها" استفاده نکنید.
- مثبت صحبت و بر تأثیر اقدامات پیشگیری و درمان تأکید کنید و روی جنبههای منفی و پیامهای تهدیدآمیز تأکید نکنید.
▪ شایعات و مطالب ناموثق را در شبکههای اجتماعی خود به اشتراک نگذارید.
▪ برای افزایش حس همدلی مبتلایان را همانند عضوی از اعضای خانواده خود تصور کنید که دچار این بیماری شدهاند. آیا رفتارهای منفی با اعضای خانواده خود را میپسندیدید؟
▪ با دوستان و اعضای فامیل خود که دچار این بیماری شدهاند تماس تصویری برقرار کنید و با آنان ابراز همدردی کنید.
▪ اگر به این بیماری مبتلا شدهاید، آن را پنهان نکنید و تجارب خود را در مورد ابتلا و درمان با دیگران به اشتراک بگذارید.
▪ در صورت مطلع شدن از ابتلای دیگران، سعیکنید ارتباط تلفنی برقرار کنید و با حس همدردی و امید دادن آمادگی خود را برای هرگونه یاری اعلام کنید.
▪ سعی کنید نسبت به ابتلای بستگان و آشنایان به بیماری کرونا رازدار باشید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50075/preview/
🔶 تاثیر مخرب استرس بر عملکرد مغز
◽ میگنا- پژوهشگران اعلام کردند استرس نه تنها بر حافظه و بسیاری از کارکردهای دیگر مغز ، مانند خلق و خو و اضطراب تأثیر می گذارد ، بلکه باعث التهاب مغز نیز می شود که این مورد بر سلامت قلب نیز تأثیر منفی می گذارد.
♦ این مطالعه جدید که در مجله" JNeurosci "منتشر شده است ، نشان می دهد که استرس با تغییر ساختار و عملکرد نورون ها و آستروسیت ها ، عملکرد مغز را تغییر می دهد.
♦ در طی یک رویداد استرس زا، هورمون استرس "نوراپی نفرین" یک مسیر مولکولی را که به طور معمول در سنتز پروتئین GluA۱ به اوج خود می رسد، سرکوب می کند. بدون گیرنده های عملکردی GluA۱ یا گلوتامات ، نورون ها و آستروسیت ها توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را از دست می دهند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50076/preview/
🔶 چرا همه ما تا حدی نژادپرست هستیم؟!
میگنا- پژوهشگران میگویند که مغز همه ما تا حدی نژادپرست است؛ اما نگران نباشید، میتوانیم از سوگیری هایمان برای بهبود رفتارمان هم استفاده کنیم.
♦ همه ما سوگیریهای ناخودآگاهی داریم که فراتر از کنترل خودآگاهمان کار میکنند. هر بار که شخص جدیدی را ملاقات میکنیم، مغزمان سریع شروع به ارزیابی میکند که این فرد «شبیه ما» است یا «متفاوت از ما»؟ «طرف ما» است یا «علیه ما»؟ جواب این سوالها تعیین میکند دریافت ما از او چطور باشد. روان شناسان بر این عقیده اند که بقای ما متکی به دسته بندی هاست و همین، به بشر فرصت کشاورزی، شکار و شهرسازی داده است؛ اما وقتی مفهوم «با ما» را میسازیم، خود به خود «غیر ما» هم ساخته میشود و بدین ترتیب، مغز همه را با یک دید نخواهد دید.
♦ شاید دلتان بخواهد فریاد بزنید که اصلا هم این طور نیست. من با همه یک جور رفتار میکنم. متاسفانه سوگیریهای شما عمیقتر از آنی هستند که حتی از وجودشان باخبر باشید؛ اما این به اصطلاح «سوگیریهای ضمنی»، روی نحوه تفکر و رفتار ما موثرند. ما ویژگیهایی شخصیتی را به دیگران نسبت میدهیم که پایه و اساس آن قدری بیشتر از رنگ پوست، گرایش جنسی یا دیگر ویژگیهایی از این دست است. البته آنچه در این جا سعی داریم بدان اشاره کنیم، با دانستههای خودآگاهی که از تفاوتهای افراد داریم، برای نمونه بر پایه نژاد یا مذهبی که دارند، متفاوت است. سوگیریهای ضمنی، با این که در اعماق ناخودآگاه ما جا خوش کرده اند. اما همچنان میتوانند باعث شوند که قضاوت درست را از دست بدهیم. پس چه کار میتوانیم بکنیم؟
♦ به گفته «دنیل یودکین»، محقق «دانشگاه آکسفورد»، این رویکرد «ما» در مقابل «آن ها»، محصول جانبی تاریخ تکامل ماست و چیزی نیست که ما به این راحتیها بتوانیم تغییرش دهیم. در محل کار، شاید بدون این که بخواهیم یا اصلا بدانیم، کسانی که اسمشان آوایی شبیه به اسامی قومیتی خاص را دارد، از گزینههای دریافت یک سمت خاص کنار بگذاریم، بدون این که بدانیم ناخودآگاهمان فکر میکند اقلیتها نسبت به ما، شایستگی کمتری دارند. یا سوگیری ضمنی در یک جلسه ممکن است خودش را این طور نشان دهد که مردها بلندتر از زنها حرف بزنند، چون در اعماق ناخودآگاهاشان فکر میکنند که مردها نسبت به زن ها، مطالب مهمتری برای بیان دارند..... ادامه مطلب
http://www.migna.ir/news/50077/preview/
🔶 چرا وبگردی و پرسه زیادی در اینترنت ما را عصبانی میکند؟
◽ میگنا- گاهی اوقات زمانهای استرحت و خالی خود را مشغول فیلم دیدن، چت کردن یا فقط در حال گشتن در اینترنت سپری میکنیم. دقیقا بعد از گشتن حدود ۲ الی ۳ ساعت در اینترنت با فشاری عصبی زیاد گوشی را خاموش میکنیم و در گوشهای میاندازیم، با خود میگوییم: «کلافهام کرد، دیگر بس است». در ادامه به موضوع عصبانیت ناشی از استفاده زیاد اپلیکیشنها میپردازیم که در این روزهای در خانه ماندن، بیشتر هم شده است.
♦ همه ما بارها این جمله را که میگوید: «ظاهر زندگی کسی را با باطن زندگی خود مقایسه نکنید» را شنیدهایم؛ اما بیایید قبول کینم هر چه این جمله ساده است فهماندن آن به کودک درون کاری بس دشوار است. اتفاقی که برایمان میفتد این است که این کودک بازیگوش درون ما هر چه را که میبیند میخواهد و از ما میخواهد که خواستهاش را برآورده کنیم؛ اما آیا میتوانیم؟ و همین موضوع باعث عصبانیت بی اساس ما از خودمان، زندگیای که داریم و حتی همسرمان میشود. کودک درون مانند تمام کودکان نیاز به حمایت، نوازش و محافظت دارد.
♦ گاهی اوقات با وجود دانستن این موضوع که کارهای عقب افتاده داریم، ولی نمیتوانیم دست از فضای مجازی بکشیم و به نوعی قدرت تصمیم گیریمان را از دست میدهیم. در این زمان ما داریم کاری را انجام میدهیم که به نوعی تفریح تلقی میشود؛ اما بخشی از مغز ما همچنان درگیر کارهای جدیتری است که باید انجام میدادیم بنابراین نه تنها خستگی در نکرده؛ بلکه خستهتر هم شده است. زیرا مدام در حال جدال برای یادآوری خود به شما بوده است. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50081/preview/
🔶 پرسشنامه علامت شناسی افسردگی (QIDS/SR 16)
میگنا- متاسفانه 76 درصد افراد مبتلا به افسردگی متوسط و 61 درصد افراد مبتلا به افسردگی شدید هرگز تحت درمان قرار نمی گیرند(پرت و برادی، 2008). به علاوه 80 درصد افراد افسرده در کارکردهای روزانه، به ویژه در شغل خود با مشکل مواجه هستند به طوریکه آنها به طور متوسط در هفته 5 تا 6 ساعت از کارایی خودشان را از دست می دهند.
▪ پس از ارائه این آمار باید بیان کنیم که در دوره هایی چون اپیدمی بیماری ها، سیل و زلزله و بلایای طبیعی و سایر مصائب چون مرگ عزیزان امکان مواجه شدن افراد با این اختلال زیاد می شود به ویژه که این روزها بیشتر در منزل هستیم کمتر فرصت گشت و گذار در طبیعت در ایام تعطیلات و همینطور تفریحاتمان کمتر شده است و امکان بروز اختلال افسردگی در ما ممکن است بیشتر شود همچنین افرادی که از گذشته نیز افسردگی های مزمنی داشتند با موج اخبار منفی امکان برگشت افسردگی شان بیشتر می شود.
▪ حال در این فرصت تصمیم داریم یکی از تست های ساده علامت شناسی افسردگی را با شما در میان بگذاریم تا در یک زمان کوتاه به وضعیت روانی خود پی برده و در صورت نیازپس از رفع مشکل اپیدمی کرونا حتما به روان شناسان مراجعه کنیم تا این بیماری خاموش در ما تبدیل به یک اختلال همیشگی در زندگی مان نشود.
♦ پرسشنامه خودسنجی سریع علامت شناسی افسردگی (QIDS/SR 16)
▫ لطفا فقط گزینه ای را علامت بزنید که وضعیت شما را در هفته اخیر به بهترین نحو توصیف میکند.
1-به خواب رفتن:
-هرگز بیش از 30 دقیقه طول نمی کشد تا به خواب بروم.
-در برخی اوقات حداقل 30 دقیقه طول می کشد تا به خواب بروم.
-در اکثر اوقات حداقل 30 دقیقه طول می کشد تا به خواب بروم.
-در اکثر اوقات حداقل 60 دقیقه طول می کشد تا به خواب بروم..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50085
🔶 کرونا و بهداشت روانی کودکان
میگنا- آیا تاکنون این سئوال به ذهن شما آمده است که شــــرایط روانی فرزندتان عادیست یا تحت تاثیر تلاطمات ویروس کرونا قرار گرفته است؟ بلاهای طبیعی مثل کرونا مانند یک کوه یخ است که بخش اعظم آسیب های آن در زیر آب بوده و دیده نمی شود. تبعات و مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و روانی حادثه کرونا در دراز مدت خود را نشان داده و بخش اصلی این کوه یخ را تشکیل می دهند. در این شرایط تاثیرات روانی کرونا برکودکان و نوجوانان ممکن است مورد غفلت قرار گیرد و تا مدت ها باقی بماند.در این مختصر به بررسی سلامت روانی کودکان و نوجوانان در شرایط پر از فشارروانی حاصل از کرونا می پردازیم.
♦ اثرات سهل انگاری در رسیدگی به کودکان
دوران کودکی از مهمترین مراحل زندگی است که در آن شخصیت فرد پایه ریزی شده و شکل می گیرد. بسیاری از اختلالات روانی دوران بزرگسالی ناشی از دوران کودکی و عدم توجه کافی به دوران حساس کودکی و عدم هدایت صحیح در روند رشد و تکامل است. برای آن که کودک به گونه ای طبیعی مراحل رشد و نمو را بگذراند و دارای شخصیتی سالم و باثبات در بزرگسالی داشته باشد ، وجود یک محیط سالم و دور از فشار روانی ضروری است. در گستره عوامل رشدی که محیط خانواده، مدرسه و اجتماع هریک دارای نقش اهمیت خود می باشند، هر قدر سن کودک کمتر باشد اهمیت نقش خانواده و چگونگی برخورد والدین و مربیان با عوامل فشار روانی مثل ویروس کرونا بیشتر است. بنابراین شناسایی سریع و به موقع مشکلات رفتاری کودکان، امکان درمان سریعتر آنان را مهیا می سازد.....ادامه👇
http://www.migna.ir/news/50089/preview/
👤نویسنده: دکتر علیرضا ملازاده
◽ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
▫ مشاور کودک و نوجوان
🔶 بحرانهای روانشناختی خانوادهها و کرونا
میگنا- مرجان سلیمانی با اشاره به اینکه زوجینی که روزانه حداقل 8 تا ۱۰ ساعت شرایط کاری بیرون از خانه داشتند و خیلی با هم در ارتباط نبودند اکنون به دلیل شرایط ویروس کرونا، مجبور به ماندن در کنار یکدیگر در خانه هستند، تصریح کرد: زوجین آموزش ندیدهاند وقتی هر یک از آنها، ساعت کاری را میگذرانند برای یکدیگر پیام محبتآمیز بفرستند و تنها پیامی که بین زوجین رد و بدل میشود، فهرست خرید است که در آن هم کلام محبتآویزی وجود ندارد.
این روانشناس با بیان اینکه اغلب ما پیش از آن که شنونده خوبی باشیم، قاضیهای خوبی هستیم و با شنیدن هر کلام و دیدن هر رفتاری، دست به قضاوت میزنیم، ادامه داد: وقتی زوجین از اتفاقهای محل کار برای یکدیگر تعریف میکنند به جای شنونده بودن، دست به قضاوت میزنند که چرا با همکار خانم یا آقا چنین صحبتی داشته است، همین مساله باعث میشود زوجین با یکدیگر حرف نزنند و همدیگر را در جریان مسائل خود قرار ندهند.
حالا این زوج در شرایط کرونا، مجبور هستند در خانه بمانند و هیچ تفریح مشترکی ندارند، این مساله فقط مربوط به زوجهای جوان نیست و گاهی دیده میشود زوجین با سابقه ۲۰ سال زندگی مشترک، هنوز نمیدانند طرف مقابل چه تفریحی را دوست دارد روحیات یکدیگر را نمیشناسند.
این روانشناس حوزه خانواده با بیان اینکه زوجین باید زبان همدیگر را بشناسند، خاطرنشان کرد: اکنون مشاهده میکنیم یکی از زوجها در حال مطالعه کتاب در اتاق و زوج دیگر در حال تماشای تلویزیون است، چون با یکدیگر در تعامل نیستند این فعالیت فردی باعث بیحوصلگی میشود. از آنجا که زوجها راه تعامل با یکدیگر را آموزش ندیدهاند در زمان صحبت با یکدیگر هم دستوری حرف میزنند.
زوجین به جای به کار بردن جملاتی مانند "کی کرونا تموم میشه که از خونه بری بیرون، عادت ندارم این همه ببینمت" به همدیگر کمک کنند تا شرایط بحران تسهیل شود؛ به کار بردن این جملات به اصطلاح "غر زدن" است و آستانه تحمل طرف مقابل را کاهش میدهد.
بزرگترین چالش امروز زوجها در قرنطینه، این است که هیچ فعالیت مشترکی ندارند و یا اینکه آن را نساختهاند، اگر فعالیت مشترک داشتند از کنار هم بودن بیشتر لذت میبردند چون در طول سال برای بسیاری از تفریحات ۲ نفره، فرصتی وجود ندارد و اکنون زمان این تفریحات است، درست کردن پازل هزار تکه یکی از این تفریحات است که در صورت علاقهمندی زوجین میتواند بسیار مفرح باشد در حین اینکه کار بسیار ساده و پیش پا افتادهای است. زوجین میتوانند با آشپزی مشترک، لحظات نابی برای یکدیگر رقم بزنند.
وی با بیان اینکه همه تفریحات در بیرون از خانه نیست، تصریح کرد: میتوانیم در خانه فیلم تماشا کنیم و کتاب بخوانیم و بعد دریافتهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و درباره آن بحث و گفت و گو کنیم.
سلیمانی با اشاره به اینکه زوجین با یکدیگر امری صحبت نکنند، گفت: در زمان صحبت با طرف مقابل این را بدانیم که شخص مقابل، انسانی با نیازهای متفاوت است، به شخصیت مستقل یکدیگر احترام بگذاریم.
برخی زوجین، به جای همزیستی مسالمتآمیز در این شرایط بحران، یکدیگر را ربات تلقی میکنند که باید به طرف مقابل داده بدهند و آن طرف، اعمال کند و فراموش میکنند که شخصیت مقابل، روحیاتی متفاوت از آنها دارد.
این روانشناس با بیان اینکه همه ما به عنوان انسان نیازمند توجه هستیم، افزود: زوجین به یکدیگر توجه کنند و با زبان گفت و گوی محبتآمیز، گذر از بحران کرونا را برای همدیگر مساعد کنند.
وی با اشاره به مقاومت برخی از افراد در مقابل یادگیری، تصریح کرد: نباید با مطالعه ۲ یا چند کتاب انگیزشی تصور کنیم که توانایی حل مشکلات زناشویی خود و دیگران را داریم، گرفتن کمک حرفهای میتواند بسیاری از مشکلات همسران را کاهش دهد، در شرایط بحرانی که امروز درگیر آن هستیم، مشکلات همسران بیشتر بروز داده میشود...... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50092/preview/
#سیاستهای_رفتاری
🔴رفتارهای اشتباه با همسر
❌به محض ديدن او بدون هيچ كلمه ايی پرخاشگری ميكنيد: سلام كردنت بخوره تو سر من، يه زنگ نميتونستی بزنی؟
❌از كلمات هميشه يا هيچ وقت استفاده میکنید: تو هميشه بي فكر و بی خيالی، هيچ وقت من برات مهم نيستم.
❌به جای رفتار اشتباهش، شخصيت او را نشانه میگيريد: يه كم شعور داشتی يه زنگ ميزدي
❌مشكلات گذشته را بازگو ميكنيد: يادته روز خواستگاری هم دير اومدی؟ همون موقع بايد ميشناختمت
❌به او میگویید چه كاری نكند يا چه كار او باعث ناراحتی شما ميشود، ( مستقيما به او بگوييد از او چه انتظاري داريد: نگوييد: باز نشستی پاي تلويزيون؟ اخه چقدر اخبار ميبينی؟ بگوييد: من نياز به كمك دارم و حسابی خسته ام، لطفا بيشتر كمكم كن)
✅عکس العمل صحیح :
💯لحظه ايی درنگ كنيد. نفس عميق بكشيد. حرف خود را با كلمه "وقتي كه" شروع كنيد، بعد احساس خود را بيان كنيد و در اخر دليلش را بگوييد.
"وقتی" تو دير ميايی و جواب تلفنتو نميدی "احساس نگرانی ميكنم" چون فكر ميكنم برات اتفاق بدی افتاده كه جواب نميدی
وقتی .... احساس ميكنم .... چون ....
این يك متد موفق در داشتن رابطه موفق است.
💯به جاي انكه انگشت خود را به سمت طرف مقابل بگيريد از احساس خود حرف بزنيد:
وقتي غر ميزنی حس ميكنم برات كافی نيستم
وقتي قهر ميكنی حس ميكنم خيلی ازت دورم
وقتي داد ميزنی حس ميكنم منو دوست نداری
وقتي گريه ميكنی حس ميكنم با من خوشبخت نيستی.
@Mignair