◾️وجود مقدس زینب کبری سلام الله علیها از آن شخصیتهای استثنایی و بینظیری هستند که در امتحان سخت عاشورا، تا وسط بلا آمدند و تا آخر هم ایستادند و بار اسارتش هم کشیدند و ذرهای نسبت به سیدالشهداء نه کوتاهی کردند، نه تردید و شک کردند؛ بلکه اهل یقین و تصدیق و همراهی بودند.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«وجود مقدس زینب کبری سلام الله علیها آن کسی است که در بلای عظیم عاشورا، که بلایی از این بزرگتر در عالم نداشتیم، به حسب روایات، یکی از ارکان است؛ کنار سیدالشهداء آمده و تا آخرین لحظه هم ایستاده، در تمام صحنهها کنار حضرت بوده. لحظهای هم تردید نکرده و هیچ چیز نتوانست ایشان را از سیدالشهدا جدا کند. وقتی حضرت میخواستند به کوفه بیایند، بعضی میگفتند یابن رسول الله، نروید! و اگر میروید اهل بیت را با خودتان نبرید! زینب کبری فرمود چه میگویید؟! میخواهید من را از سیدالشهداء جدا کنید، ما مسیرمان جداشدنی نیست!
هیچ چیزی آنها را جدا نکرد، تا وسط بلا آمدند و تا آخر هم ایستادند و بار اسارتش هم کشیدند و ذرهای نسبت به سیدالشهداء نه کوتاهی کردند، نه تردید کردند، نه شک کردند؛ اهل یقین و تصدیق و همراهی بودند. این همان مقام فوقالعاده است.
وجود مقدس زینب کبری سلام الله علیها از آن شخصیتهای استثنایی و بینظیری است که در این امتحان سخت حضرت او را کنار خودشان آوردند؛ در سختترین صحنهها فرستادنشان و او سربلند بیرون آمده. هیچ کجا کمترین ضعفی، کمترین فطوری، کمترین تردیدی و سستیای در انجام وظیفه نسبت به سیدالشهداء در وجود مقدس زینب کبری سلام الله علیها نمیبینید. این زینب کبری است که این کاروان اسرا را بُرده و برگردانده، ولی حتی نگذاشته یک ترک اولیٰ از این کاروان سر بزند؛ اینجور مراقب بوده، اینجور حمایت کرده و کنار سیدالشهداء بوده است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💫 برنامه اختتامیه «همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده»
💥 سخنرانان ویژه:
☀️ آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری
☀️ استاد اصغر طاهرزاده
☀️ دکتر حسین کچویان
⏰ سهشنبه ۳ اسفند، ساعت ۱۵ تا ۲۱
🏛 تهران، خیابان حافظ، نبش خیابان سمیه، تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی
💡لینک حضور مجازی در همایش:
https://www.skyroom.online/ch/sadr/irhfc
☑️ @mirbaqeri_ir
14001125 حرم رضوی.mp3
37.88M
🎧 سخنرانی استاد میرباقری در حرم مطهر رضوی(ع)، بهمناسبت ولادت امیرالمؤمنین(ع)، ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
☑️ @mirbaqeri_ir
مهدی میر باقری حرم امام رضا.mp3
32.16M
🎧 سخنرانی استاد میرباقری در حرم مطهر رضوی(ع)، بهمناسبت ولادت امیرالمؤمنین(ع)، ۱۴۰۰/۱۱/۲۶
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 اگر انسان آدابِ ماه رجب را رعایت کند، درهای باطنِ این ماه به رویش گشوده میشود.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
◀️ ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان، غیر از این ظاهری که دارند و مورد توجه همه ماست، یک باطن و ملکوتی هم دارند. و مهم این است که انسان به آن باطن ماه راه پیدا کند؛ راه پیدا کردن به آن باطن راهگشا است.
مثلاً در مورد ماه رمضان گفته شده است که درهای بهشت در این ماه باز و درهای جهنم بسته است. در ظاهر، این ماه با ماههای دیگر فرقی ندارد اما حقیقتاً در ماه رمضان درهای بهشت به روی ما باز است و سیر به عالم جنت برای ما آسانتر است و درهای جهنم بسته است و شهوات بهنسبتِ زیادی تعطیل میشود.
بنابراین، این ماهها باطنی دارند که ما باید سعی کنیم به این باطن راه پیدا کنیم و این عباداتی که در این ماه ها دستور داده میشود برای این است که درهای باطنی این ماهها به روی انسان گشوده شود و انسان وارد این ماهها شود.
◀️ در روایت معروف ملک داعی، حضرت فرمودند خداوند در آسمان هفتم ملکی گمارده است که از آن تعبیر به ملک دعوتکننده شده است، و هر شب از آسمان هفتم ندا میدهد. یعنی ما از آسمان هفتم دعوت می شویم. گویا سیر ما بهسوی آن آسمان هفتم _ با هر معنایی که دارد _ در این ماه ممکن است. هر شب این ملک از آسمان هفتم تا صبح ندا میدهد و ندا میدهد که «طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِين...»؛ این ماه و لحظات آن برای کسانی که اهل ذکر و بندگی در این ماه هستند گوارا باد. بعد، این ملک از جانب خدای متعال نقل میکند که «أَنَا جَلِيسُ مَنْ ذَكَرَنِي»؛ خداوند میفرماید هر کس در این ماه به یاد من باشد، من همنشین او هستم و اگر اطاعتم کنید من هم خواستههای شما را برآورده میکنم تا این که میفرماید این شهر، رشتهای بین من و بندگان من است: «جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي»؛ رشتهای بین خود و بندگانم قرار دادم که این ماه رجب است.
ظاهر ماه با بقیه ماهها فرق نمیکند. خورشید در همه آنها طلوع و غروب میکند. شبهایش هم همینطور است. ولی باطن این ماه رشتهای است که بین خدا و بندگانش کشیده شده است: «فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ»؛ اگر کسی متوسل و معتصم به این ماه شود به من میرسد. بنابراین، باید به باطن این ماهها راه پیدا کنیم و ماه رجب رشته میان بندگان و خدای متعال است.
◀️ در روایات آمده است که رجب نهری است در بهشت که چنین و چنان است. یک باطنی است که ما باید به آن باطن برسیم. این، مَجاز هم نیست. ممکن است کسی به ماه رجب راه پیدا کند و از آن نهر به او بخورانند و باب توحید به روی وی باز شود. خداوند در سورۀ «هل أتی» که داستان شفاعت حضرت امیر علیه السلام را نقل میکند میفرماید: «إِنَّ الْأَبْرارَ يَشْرَبُونَ مِنْ كَأْسٍ كانَ مِزاجُها كافُوراً»؛ ابرار در بهشت از جامهایی مینوشند که آمیخته با کافور است. کافور چیست؟ «عَيْناً يَشْرَبُ بِها عِبادُ اللَّه»؛ چشمهای است که عباد خدا آن را میجوشانند و به ابرار میخورانند. هر کسی به اندازۀ خودش مینوشد؛ تعبیر این است که از جامی میخورند که آمیخته است. نمیتوان کافور را در جام ریخت بلکه از کافور در آن جامی که به ما میدهند میریزند. کافور آن چشمهای است که به دست حضرت امیر میجوشد و حضرت از آن چشمه بهاندازۀ ظرف ابرار و شیعیان به ایشان میخورانند.
ماه رجب هم همینگونه است. رجب، نهری در بهشت است؛ هر کس به ماه رجب رسید گویا از آن چشمهها به او مینوشانند و حقیقتاً با نوشیدن آن درها باز و طهارت حاصل میشود. اینها مَجاز نیست بلکه حقیقت است، اینها حقایقی است که پشتپرده این ظواهر است. اگر انسان ظواهر و آداب این ماه را رعایت کند طبیعتاً درهای باطن ماه به رویش گشوده میشود، آنگاه میتواند وارد ضیافت ماه خدا یا ماه رجب شود، به ولایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) ورود پیدا کند و بهواسطه امیرالمؤمنین (علیه السلام) از جامهای نورانی و طهور بنوشد و به حقیقت، طهارت و وارستگی ماه رجب دست پیدا کند.
🔹 آن گشایشهایی که در ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان حاصل میشود و حقایقی که در این ماهها در اختیار انسان قرار میگیرد، را باید بیشتر در ادعیه این ماهها جستجو کرد. دعاها به ما میآموزد که در این ماه از خدا چه چیزی باید خواست. کأنّه درها برای کسب مقاماتی که در این دعاها آمده است گشوده میشود. این دعاها به ما نشان میدهد که چه اسراری در این ماهها هست.»
☑️ @mirbaqeri_ir
OstadMirbagheri.mp3
33.84M
🎧 استاد میرباقری | شب شهادت امام موسی کاظم علیه السلام، ۱۴۰۰/۱۲/۷
☑️ @mirbaqeri_ir
14001208 edit.MP3
24.36M
🎧 استاد میرباقری | صبح شهادت امام موسی کاظم علیه السلام، ۱۴۰۰/۱۲/۸
◀️ نجات مومنین از دارالفاسقین توسط امام
☑️ @mirbaqeri_ir
افق تمدنی.mp3
8.51M
🎧 سخنرانی آیتالله میرباقری در همایش انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده، ۱۴۰۰/۱۲/۳
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 در روز ۲۷ رجب، از باب امیرالمؤمنین(ع) وارد شهر نبی اکرم(ص) شوید.
«شب بعثت نبی اکرم(ص)، یك شب در عالم است؛ ولی شب ۲۷ رجب در هر سال تکرار میشود و تجلیای از بعثت نبی اکرم(ص) [در آن شب اتفاق میافتد] و لذا شب ۲۷ رجب با شبهای دیگر فرق میكند؛ روز ۲۷ رجب هم فرق می كند. درست است که بعثت، یكبار بوده ولی شعاعش در هر سال [میافتد؛] مثل خورشید که یكی است اما هر روز طلوع میكند و نور امروز، غیر از نور دیروز است، شب بعثت هم یک شب بوده که تجلی اعظم در آن واقع شده، اما هر سال در شب بعثت و روز ۲۷ رجب، یك شعاعی از آن تجلی در عالم میافتد؛ لذا همه باید امروز خودشان را به پیغمبر(ص) برسانند.
امروز رسیدن به نبی اکرم(ص) و بهرهمندی از نبوت و توحید نبی اکرم(ص) آسانتر است؛ اگر امروز یك نوری از نبی اکرم(ص) در قلب انسان بیفتد، میشود: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». رزق امروز ما باید این باشد که شعاعی از نبی اکرم(ص) در قلب ما بیفتد. طبق حدیث «انا مدینة العلم و علی بابها»، اگر روز میلاد نبی اکرم(ص)، نور نبی اکرم(ص) در عالم آمده و هر سال هم تکرار میشود و اگر میخواهیم از نور ولادت نبی اکرم(ص) برخوردار شویم باید از طریق امیرالمومنین(ع) برویم. اگر در مبعث، نور نبوت نبی اکرم(ص) در عالم ظهور پیدا کرد و حقیقت قرآن تجلی کرد و اگر میخواهید به آن حقیقت قرآن و به آن حقیقت حکمت برسید، باید از باب امیرالمومنین(ع) وارد شوید...».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri
📢 چرا روز مبعث، روز زیارت مخصوص امیرالمؤمنین(ع) هم هست؟
«خدای متعال نبی اکرم(ص) را ارسال کردند تا حکمت را به مردم بیاموزد و حکیمشان کند؛ «یعلمهم الحکمة». ...در روایات آمده که «انا مدینه الحکمة و علی بابها» یا «انا دار الحکمة و علی بابها» و ... .
پیامبر(ص) خانه و شهر حکمت است و امیرالمومنین(ع) درب این شهر حکمت است و خدای متعال این مدینه حکمت را در مبعث، "رسول" قرار داده و به او فرموده است که برو به دیگران هم حکمت بیاموز و مردم را حکیم کن.
... شاید اینکه امروز، روز مبعث است اما روز زیارت مخصوص امیرالمومنین(ع) هم هست، به این دلیل باشد که چون درهای حکمت، امروز باز شده است...».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri
🔶 جلسه توسل هفتگی
🔶 سخنرانی حضرت استاد میرباقری با موضوع تفسیر سوره مبارکه فتح
🔹 این هفته، چهارشنبه ۱۱ اسفندماه، ساعت ۱۹
🔹 قم، خیابان دورشهر، کوچه ۱۳، پلاک ۱
02 مبعث حضرت رسول اکرم 1400.12.10.mp3
44.77M
🎧 سخنرانی آیتالله میرباقری بهمناسبت عید مبعث ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
◀️ تبیین فتوحات و سختیهای پیشِ روی حرکت بعثت
☑️ @mirbaqeri_ir
▪️ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰، بیست و یکمین سالروزِ رحلتِ متفكّرِ فرزانه، علامه سید منیرالدین حسينیِ الهاشمی
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 اندیشههای استاد سید مُنیرالدین حسینی این توانایی را دارد که تئوریهایی برای تحقق «بیانیۀ گام دوم» ارائه دهد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ فرهنگستان علوم اسلامی در خدمت به نظام جمهوری اسلامی مأموریت دارد و برای آسیبشناسی و حل مسائل استراتژیک نظام تلاش میکند و مبتنیبر نظریه بنیادی خود، نقشه راهی برای تئوریزهکردن و ارائه برنامه انقلاب فرهنگی و نهضت علمی ارائه میدهد.
فرهنگستان در خدمت انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است، نه یک مؤسسۀ مستقلی که خارج از این انقلاب و این نظام بیندیشد.
◀️ اندیشههای مرحوم استاد سید مُنیرالدین حسینی این توانایی را دارد که تئوریهایی برای تحقق بیانیۀ گام دوم و رسیدن به آرمانهای گام دوم انقلاب اسلامی پیشنهاد دهد و یک نقشۀ راه برای ایجاد قرارگاه بزرگِ جبههای در جهتِ انسجامیافتنِ نیروهای آتشبهاختیار طراحی کند. این قرارگاهِ جبههای، در عین اینکه مبتنی بر عمقِ اندیشههای انقلاب اسلامی است، باید بتواند کثرت و اختلافاتِ درونجبههای را به یک انسجام کلان برساند.
◀️ مأموریت کنونیِ همۀ علاقهمندان اندیشۀ مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی این است که گامهای بزرگتری بردارند و وارد یک کارِ بزرگِ جبههای شوند و این اندیشه را به یک اندیشۀ قرارگاهی تبدیل کنند تا پشتوانۀ حرکتِ نیروهای انقلابی در گام دوم قرار گیرد و جامعۀ نخبگانیِ ما را در شناخت مسئلهها و تعمیق مسئلهها و حلّ مسئلهها یاری کند.
☑️ @mirbaqeri_ir
اصول كلی تعیّن.pdf
282.4K
📜 مرامنامۀ دفتر مجامع مقدماتی فرهنگستان علوم اسلامی
علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
«اين متن (اصول کلی تعیّن) در سال ۱۳۶۱ نوشته شده و يک سال برای تنظيم آن وقت صرف شده است و اين خود مسئلهای است كه در زيربنای كار، برای تنظيم چهار تا بند، يک سال فكر شود؛ حال میخواهيد اسم آن را وسواس بگذاريد یا خير! ما "جهتگيری" را با هيچ چيز ديگری عوض نكردیم.
برای يک حرفها و موضوعاتی كه واقعاً جزئی است، ده يا بیست جلسه بحث میگذارند، امّا برای جهتگيری پژوهشی كه اثر آن در همه كارهای ديگر منعكس است، نبايد وقت گذاشت؟ شما خيال نكنيد كه توليد مفاهيم، انعكاسِ "جهت" نيست!» (۱۳۷۶/۳/۶)
☑️ @mirbaqeri_ir