📢 کسی که گرفتار آرزوهای طولانیِ دنیایی است، نمیتواند مهاجر الی الله باشد و با سیدالشهدا(ع) سیر کند.
🔹 اگر نتوانیم در فضای محرّم، از تعلقات و تعینات دست برداریم، قاعدتاً بعید است روز عاشوراء، لااقل در نیت، بتوانیم در صف اصحاب سیدالشهداء، جان خودمان را تقدیم کنیم. در «زیارت جامعة ائمة المؤمنین»، یک جملهای آمده که اگر ما در صفین، جمل، نهروان یا کربلاء نبودیم، بالنیات و القلوب در کنار شما هستیم. این حضورِ با نیت و قلب، وقتی است که انسان به امام حسین _ علیهالسلام _ که میرسد، دیگر همه چیز را فراموش میکند.
🔹 کسی که در کنار سیدالشهدا(ع) به یاد گذشته و آیندهها و در گرو آرزوهای طولانی است، نمیتواند مهاجر الی الله باشد و با حضرت سیر کند. به همین جهت است که آن حضرت از مکه که آمدند در خطبهشان فرمودند: «مَنْ کانَ فِینَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَاء الله نَفْسَهُ فَلْیرْحَل مَعَنا»؛ کسی که حاضر است خون دلش را در راه ما بدهد و آماده لقاءالله است، با ما همراه شود. چون بین ما و لقاءالله فاصلهای نیست.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
07) سخنرانی، آیة الله میرباقری.mp3
43.24M
🎙 #سخنرانی استاد میرباقری
🔺 مراسم روز سوم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
🆔 @sarallahqom
08) روضه، آیة الله میرباقری.mp3
35.21M
🎙#روضه استاد میرباقری
🔺 مراسم روز سوم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
🆔 @sarallahqom
عاشورا، کانون جوشش تولّی به حق و تبرّی از باطل است.
امام حسین (علیه السلام) چهکار کند که همۀ قلوب را مُحبّ حق و مُبغض باطل کند، آنهم نهفقط مظاهر باطل، بلکه کار را به عمیقترین لایههای باطل برساند و بُغض را از عمق قلب انسان متوجّه دشمنان کند؟
آیا جز با بلای عاشورا میشود؟
☑️ @mirbaqeri_ir
مهمترین وسیلۀ سلوک، توجّه به بلای اولیای خدا و بهویژه توجه به اعظم بلاها، یعنی مصیبت سیدالشهداست. این مصیبت، در حقیقت، ابتلای رسولاللّه(ص) است.
این ابتلاء، اعظم وسایل سلوک بهسمت خدای متعال و محور تهذیب کُلّ تاریخ است. حتّی انبیای اولوالعزم نیز از این ابتلاء بهره برده و بهواسطۀ آن رشد کردهاند.
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد:
اشد مجازات برای عامل جسارت به ساحت قرآن مجید مورد اتفاق همه علمای اسلام است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد را حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطر آفرین خواندند و تاکید کردند: اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد باید عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جسارت به ساحت مقدس قرآن مجید در سوئد، حادثهای تلخ و توطئهآمیز و خطرآفرین است. اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است، دولت سوئد نیز باید بداند که با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.
وظیفه آن دولت آن است که عامل جنایت را به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد. توطئهگران پشت صحنه نیز بدانند که حرمت و شوکت قرآن کریم روز به روز افزونتر و انوار هدایت آن درخشانتر خواهد شد، امثال این توطئه و عاملان آن، حقیرتر از آنند که بتوانند جلوگیر این درخشش روزافزون باشند. والله غالبٌ علی اَمرِه
سیدعلی خامنهای
۳۱ تیرماه ۱۴۰۲
📢 سلوک جامع و واسع با عاشورا
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«عاشورا ما را به یک سلوک جامع و واسع دعوت میکند و خود عاشورا هم مرکبهای این سلوک را برای اهل راه هموار میکند؛ یعنی آن کشتیای که باید اهل سلوک بر آن سوار شوند و مراحل سلوک را طی کنند، را خود عاشورا فراهم کرده است.
عاشورا درواقع همۀ عالَم را با این دعوتِ سیّدالشُّهداء(ع) به دو گروه تقسیم کرده: جبهۀ حق و جبهۀ باطل. و اگر ما را به اجابت دعوت فرا میخواند، هم ما را به یک سلوک عارفانه و عاشقانه دعوت میکند که با تمام وجود وارد میدان شویم و خون خودمان را در راه خدای متعال و در محبّت اولیای خدا بدهیم، و هم ما را به یک سلوک توأم با صف و قتال دعوت میکند. اینطور نیست که عاشورا به یک سلوک صوفیانه دعوت کند! یک ضلع این سلوک، سلوکی کاملاً عاشقانه است، همان چیزی که شما اوج ظهور آن را در گودی قتلگاه را میبیند، «الهِی رِضاً بِقَضائِکَ تَسلِیماً لأمْرِکَ لا مَعبودَ سِواکَ یا غِیاثَ المُستَغیثینَ»، همهچیزِ خودش را داده و خودش را محتاج عنایت خدای متعال میداند. ولی یک بُعد دیگر سلوک سیّدالشُّهدا(ع)، درگیری و صف و قتال و محاربه است، آنهم محاربهای که همۀ تاریخ را به دو قسم تقسیم کرده: یا عاشوراییاند یا غیرعاشورایی. لذا آن دعوتی که حضرت میکنند دعوت به چنین میدانی است که باطنش تواضع و خضوع و سجده در مقابل خدای متعال و توسُّل به ولیّ خدا و معرفت و همراهی با او و فداکاری در راه اوست. این امر، خودش را در حوزه حیات اجتماعی انسان نشان میدهد و انسان را به بصیرت و موضعگیری و صف و قتال میرساند و حتّی در انسان نسبتبه جمادات و نباتات موضع ایجاد میکند، تا چه رسد نسبتبه عالَم انسانی. این دعوت جامع نیاز به یک بصیرت نافذ هم دارد. انسان اگر بصیرت نافذی نداشته باشد که پردهها را کنار بزند و بهخصوص آنجایی که حجابهای غلیظ و ظلمات شدید است (ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْض) را کنار بزند و باطنها را ببیند، و همچنین اگر انسان یک بصیرت واسعی نداشته باشد که بتواند تمامی جبهات حق و باطل را ببیند و بصیرتی که تمام ابعاد موضوع را مورد مطالعه قرار بدهد، سلوک مطلوب اتّفاق نمیافتد.
#تربیت_ولایی
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 توجّه به بلای اولیاء الهی، شبهات را برمیدارد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«درک ولایت و تصدیق اولیای خدا، از مدخل توجّه به بلاء و میثاق آنها امکانپذیر است. اگر انسان از مدخل بلای اولیای خدا وارد شد، آنگاه است که میتواند پای ولایتشان بایستد و آنها را تصدیق کند وگرنه تصدیق کردنِ ایشان کار سهل و آسانی نخواهد بود. در جریان موسای کلیم(ع) و جناب خضر(ع) کاملاً مشهود است؛ با اینکه موسی(ع) با ارشاد و امر خداوند متعال، معلّمی الهی پیدا کرده ولکن بهخاطر سختی آزمایشها و ابتلائات، توان تصدیق ایشان را ندارد و از همراهی با جناب خضر(ع) باز میماند. این جریان یک نمونه است و قابلمقایسه با سختی درک بلاء صدّیقۀ طاهره(س) برای اصحاب نیست. جریان صدّیقۀ طاهره(س) باعث شد که عدّهای، از تصدیق حضرت دست بردارند. شیطان در بسیاری از موارد با شبههها و وسوسههای سنگین، کار تصدیق را بسیار دشوار میکند و اگر انسان متوجّه به بلای اولیاء نباشد، نمیتواند به تصدیق برسد. این افراد که هزاران حدیث در فضیلتشان جعل شده، حضرت بهتنهایی در برابرشان ایستاده و آنها را غاصب مینامد و مسلّم است که آن صحابهای که بلای ولیّ خدا را درک نکردند، نمیتوانستند به تصدیق صدّیقۀ طاهره(س) برسند.
توجّه به بلای اولیای خداست که شبهات را برمیدارد. در جریان بردن امیرالمؤمنین(ع) بهسمت مسجد با دستهای بسته، نقل کردهاند که در بین راه فردی یهودی حضرت را با آن حال دید و شهادتین گفت. وقتی علّت امر را از او جویا شدند گفت، قدرت و شجاعت امیرالمؤمنین(ع) را در خیبر دیده بودم، حال که این چنین شخصیتی را دستبسته دیدم، یقین کردم که شمشیر زدن او و صبر و شکیباییاش هر دو برای رضای خداست وگرنه آن کس که باب خیبر را آنگونه از جای درآورد اگر همۀ کارهایش «لِلّه» نبود، امروز هرگز نمیتوانستند او را دستبسته ببرند.
در قضیۀ عاشورا بسیار از بزرگان مانند «ابنعباس» زمینگیر شدند و مثلاً سیّدالشُّهدا(ع) را نصیحت میکردند که خانواده خود را با خودش نبرد. این افراد قطعاً چون بلای حضرت را درک نکردهاند به تصدیق حضرت هم نرسیدند. از آن طرف، حضرت قمر بنیهاشم اباالفضل العبّاس(ع) نهتنها در اوج تصدیق است، بلکه در اوج تسلیم و محو شدن در سیّدالشُّهدا(ع) است؛ «أَشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْلِيمِ وَ التَّصْدِيقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِه». و شاید به جهت همین است که شب عاشورا که اصحابِ باقی مانده، هر کدام جملاتی مفصّل در وفاداری به سیّدالشُّهدا(ع) میگویند، قمر بنیهاشم(ع) یک کلمه میگوید و مینشیند. آیا او سخن گفتن بلد نبود؟ یا اینکه خود را به حساب نمیآورد و آنچنان تسلیم سیّدالشُّهدا بود که باعث میشد سخنی بر زبان نرانَد؟»
☑️ @mirbaqeri_ir
ثارالله سخنرانی جلسه چهارم_1.mp3
20.16M
🎙 #سخنرانی استاد میرباقری
🔺 مراسم روز چهارم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
ثارالله روضه جلسه چهارم.mp3
4.96M
🎙#روضه استاد میرباقری
🔺 مراسم روز چهارم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
ثارالله سخنرانی جلسه پنجم.mp3
20.88M
🎙 #سخنرانی استاد میرباقری
🔺 مراسم روز پنجم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
ثارالله روضه جلسه پنجم.mp3
3.64M
🎙#روضه استاد میرباقری
🔺 مراسم روز پنجم ۱۴۰۲
🔰 هیئت ثارالله قم
ثارالله علیه السلام ـ جلسه اول.docx
16.6K
گزارش خبری جلسه اول هیئت ثارالله علیه السلام
ثارالله علیه السلام ـ جلسه دوم.docx
17.6K
گزارش خبری جلسه دوم هیئت ثارالله علیه السلام
ثارالله علیه السلام ـ جلسه سوم.docx
14.8K
گزارش خبری جلسه سوم هیئت ثارالله علیه السلام
ثارالله علیه السلام ـ جلسه چهارم.docx
15.1K
گزارش خبری جلسه چهارم هیئت ثارالله علیه السلام
ثارالله علیه السلام ـ جلسه پنحم.docx
16.2K
گزارش خبری جلسه پنجم هیئت ثارالله علیه السلام
عزم، غیر از هَوَس است. هوسِ خوب شدن را همه دارند! این، راهگشا نیست. عزمِ بر خوب شدن مهم است.
ما با سیّدالشهدا(ع) در سرزمین کربلا نبودیم. اگر بودیم چگونه بودیم؟ باید اینگونه عزم داشته باشیم که: «سَلَامَ مَنْ لَوْ كَانَ مَعَكَ بِالطُّفُوفِ لَوَقَاكَ بِنَفْسِهِ حَدَّ السُّيُوف...».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
🔰 سخنرانیهای استاد میرباقری در حسینیۀ حضرت زهرا سلام الله علیها، از روز اول تا روز پنجم
⬇️⬇️