eitaa logo
میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
5.9هزار دنبال‌کننده
18.9هزار عکس
7.8هزار ویدیو
1 فایل
با دستورهای این کانال تزیینات زیبا برای سفره های خودتون خلق کنید کپی مطالب کانال ممنوع میباشد کانال آشپزی مرضیه بانو @shirini71 کانال آیت الله مجتهدی @mojtahedie71
مشاهده در ایتا
دانلود
نان شیرمال خانگی
نان_شیرمال خانگی مواد لازم : ( پیمونه من لیوان فرانسوی دسته داره ) خمیر مایه یک و نیم قاشق سوپخوری آب ولرم 1/2 پیمانه شیر ولرم 1/2 پیمانه تخم مرغ 1 عدد شکر 1/2 پیمانه روغن 1/2 پیمانه نمک 1/4 قاشق چایخوری آرد به مقدار لازم مواد رومال نان شیرمال زرده تخم مرغ یک عدد شیر یک قاشق سوپخوری شکر 1/2 قاشق سوپخوری زعفران کنجد ┅─🦋🦋─┅ طرز تهیه : اول از همه اینکه تمام موادی که میخوایم استفاده کنیم باید به دمای محیط برسن . پس اگر مواد رو در یخچال نگهداری می کنید ، از یک ربع قبل بذارید در محیط بیرون بمونن تا سرماشون کم بشه . شیر و آب رو هم باید ولرم استفاده کنیم . وقتی گفته میشه ولرم ، یعنی در حدی گرم باشه که وقتی انگشتتون رو در اون میذارید نسوزه و تنها گرم باشه . پس اگر سردن کمی گرمشون کنید و اگر داغن صبر کنید تا کمی خنک بشن . خمیر مایه فوری رو به همراه یک قاشق چایخوری از شکری که داریم ، در نصف پیمانه آب ولرمی که داشتیم میریزیم و مخلوط میکنیم . برای اینکار ظرفی رو انتخاب کنید که نصفش خالی بمونه . چون قراره که خمیر مایه پف کنه . روش رو میپوشونیم و میذاریم تا عمل بیاد . اگر آب کمی داغ باشه و یا سرد باشه احتمال اینکه مایه خمیر عمل نیاد زیاده . اگه تازه باشه در مدت زمانی پنج تا ده دقیقه روش کف میکنه و حجمش دو برابر میشه و در واقع عمل میاد . شیر ولرم ، شکر ، تخم مرغ و نمک رو با هم مخلوط میکنیم . در حدی که شکر کمی درون مایع حل بشه . حدود یک دقیقه با قاشق یا همزن دستی هم میزنیم . لازم نیست که دونه های شکر کاملا از بین برن . بعد “نصفی” از روغن رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم . مایه خمیرمون که عمل اومد به موادمون اضافه میکنیم . در این مرحله احتیاجی به هم زدن نداره و شروع میکنیم آرد رو اضافه کردن و مرتب هم میزنیم . آرد رو باید کم کم اضافه کنیم تا آرد زیادی به خورد خمیر نره . وقتی آرد رو اونقدری اضافه کردیم که خمیر خودش رو گرفت و کمی سفت شد ، اون رو به سطح صافی که آردپاشی کردیم منتقل میکنیم و شروع میکنیم به ورز دادن . ورز دادن به این صورته که با کف دست به خمیر فشار میاریم و وقتی پهن شد دوباره جمعش میکنیم و با کف دست فشار میدیم . سعی کنید انگشتتون رو داخل خمیر نبرید چون باعث میشه خمیر آرد بیشتری رو به خودش بگیره و سفت بشه . ورز دادن این خمیر خیلی مهمه و باید به مدت ده دقیقه تا یک ربع ورز بخوره . دوستای گلی که بلد نیستن ورز بدن یا سختشونه ، میتونن خمیر رو 100 تا 150 بار به روی سطح میز بکوبن ( پرت کنن) . البته ابتدا چند دقیقه ای با دست ورز بدید و بعد بکوبید تا خمیر با کیفیت بهتری داشته باشین . هرجا خمیر به دستتون چسبید ( در حدی که تکه ای از خمیر جدا شد و به دستتون چسبید ) مقداری از روغن باقیمانده رو اضافه کنید . کلا نون هایی که در اونها روغن استفاده میشه بهتره که نصفش در مواد مخلوط بشه و نصف دیگه موقع ورز دادن کم کم به خمیر اضافه بشه . ممکنه همه روغن استفاده نشه . تا جایی خمیر رو ورز بدین که اگه انگشت روی خمیر فرو کنین، جای فشار انگشتتون ، پر نشه . عملیات ورز دادن که تموم شد باید خمیر صاف ، یکدست ، خیلی سبک ، نرم و لطیفی داشته باشیم . ظرفی رو که گنجایش دو تا سه برابر خمیر رو داشته باشه ، کمی چرب میکنیم و خمیر رو در اون میذاریم و روی اون رو با پارچه یا سلفون میپوشونیم . به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت در دمای محیط به خمیر استراحت میدیم تا اصطلاحا ور بیاد و حجمش دو برابر بشه . بعد از اینکه استراحت خمیرمون تموم شد ، با دست ، پف اضافیش رو میگیریم و اون رو به سطح آرد پاشی شده ای منتقل میکنیم . لازم نیست که خمیر رو دوباره ورز بدیم . تکه تکه خمیر رو جدا میکنیم و شکل هایی که میخوایم باهاش درست میکنیم . البته نان شیرمال معمولا گرد و ساده درست میشه و روش رو یه شکل هایی میدن یا مهر میزنن و رومال میمالن و میذارن تا پخته بشه . هر شکلی که به نون میدید ، چه گرد و چه با شکل بافت و گیسو ، بعد از اینکه شکل دادید باید بیست تا بیست و پنج دقیقه دوباره استراحت کنه . این استراحت دوم خیلی مهمه و نباید بیشتر از نیم ساعت بمونه چون در غیر این صورت موقع پخت ترک میخوره . بعد از استراحت دوم ، روی خمیر رو با مخلوط زرده تخم مرغ ، شیر ، شکر و زعفران رومال میزنیم و کنجد میپاشیم و میذاریم توی فر در دمای 180 درجه ( که از قبل گرم شده ) به مدت بیست دقیقه میپزه. البته چون دمای فرها متفاوته باید چک کنین . روی نونها که طلایی شد از فر خارج میکنیم . برای طلایی شدن بیشتر ، دقایقی هم میتونین سطح نون ها رو گریل کنین . این نون رو به راحتی میتونید توی کیک پز هم بپزید . نکات مهم پخت رو ، توی پست بعدی مطالعه کنین. با نسبتای بالا ، بیست تا نون شیرمال کوچیک دارم . با ما باش وحرفه ای باش👌 ✍😊 ┅─🦋••@mivhe71 •🦋─┅
🥪🥚🍳 مواد لازم: نان تست,ژامبون ورقه ای تخم مرغ,پنیر موزارلا ذرت,کره نمک و فلفل سیاه,سس مایونز‌ ‌ یه غذای خیلی راحت که مراحلش هم در عکس ها واضحه.میتونید از ماهیتابه رژیمی ویا میکر و یا حتی ماهیتابه معمولی استفاده کنید.‌ ‌ روی نون تست کمی کره آب شده بمالید.ورق ژامبون رو بذارید.یک عدد تخم مرغ(در ماهیتابه جداگانه یک عدد تخم مرغ رو بشکونید و سرخ کنید) رو روش بذارید.کمی پنیر بریزید.ذرت رو در ظرفی جداگانه با ترکیب کره و سس و نمک و فلفل آماده کنید(ذرت مکزیکی) و روش بریزید.یه نون تست روش بذارید و بذارید داخل ماهیتابه.‌ ‌‌@mivhe71
دیزاین میوه
دیزاین سالاد الویه
دیزاین سالاد الویه
دوپیازه غذای اصیل شیرازی 🥔🍅 چنتا سیب زمینی را آب پز کردم پیاز و سرخ کردم رب گوجه اضافه کردم و تفت دادم نمک وفلفل اضافه کردم دوباره کمی تفت دادم بعد سیب زمینی له شده را اضافه کردم و تفت دادم میتونین تو تابه بزرگ درست کنین تا زیرش یکم تهدیگی بشه 😋👩‍🍳@mivhe71
اول جداگانه بادمجان حلقه حلقه کرده و سرخ میکنیم بعد یه عدد پیاز رنده کرده در روغن سرخ میکنیم و کمی نمک و فلفل و زردچوبه دوقاشق رب بهش اضافه کردم کمی تفت دادم برنج به مرحله آبکش رسونده و با پیاز و رب مخلوط میکنیم کف قابلمه رو با روغن چرب میکنیم برنج داخل قابلمه میریزیم بعد بادمجان که حلقه حلقه کردیم روی برنج می ریزیم و از دوباره برنج روی بادمجان ریخته و در قابلمه میذاریم یک ساعت روی گاز بمونه کافیه😊 . مرغ جداگانه اول بانمک و آب لیمو و زردچوبه آبپز کرده و بعد در روغن سرخ میکنیم موقعه سرخ کردن کمی زعفران زدم 😊 . @mivhe71
طبع این غذا معتدله، برای کبد مفیده، برای تقویت عمومی بدن خوبه، ضد کلسترول و ضدچربی خونه . مصلح این غذا ادویه ای هست که تو تهیه غذا استفاده میشه . . 📝 روش تهیه: برنج رو از قبل خیس می کنیم. پوست بادمجان ها رو جدا کرده اونها را یک سانتی خرد می کنیم. بعد بادمجان های خرد شده رو مدتی در آب نمک خیس کرده و اونا رو آبکش می کنیم. بادمجان ها رو با کمی روغن کنجد تفت می دیم. پیاز رو با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده و بعد سیب زمینی رو نگینی خرد کرده و به همراه ادویه و نمک به پیاز اضافه میکنیم و مدتی تفت می دیم. در انتها فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کرده و به همراه بادمجان تفت داده شده به کل مواد اضافه می کنیم. گوجه رو با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم بشه و مدتی اون رو می پزیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد برنج رو را بهش اضافه میکنیم و مدتی حرارت می دیم تا آب گوجه تقریبا تموم بشه. آخر هم مواد آماده شده رو به برنج اضافه میکنیم و پلو رو با حرارت ملایم دم می کنیم. . @mivhe71