✍🏻 خواستید ماهیت سکولاران حوزوی را خوب بشناسید، منشور روحانیت امام خمینی ره را کامل بخوانید. انگار برای امروز نوشته است. روحت شاد ای پیر فرزانه.
https://virasty.com/MJafari_ir
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ / آیا دین اسلام مخالف تعقل و آزاد انديشي است⁉️
✍️در این کلیپ از برنامه چراغ که در تاریخ 1401.2.21 از شبکه ولايت پخش شده است، ٰاستاد جعفری در این باره سخن می گویند.
🖥 برنامه #چراغ
📅روزهای چهارشنبه
🆔@mjafari_ir
تعبد و چالشهای عقلانی فرارو .pdf
408.7K
💠 مقوله تعبد و سرسپردگی به دستورات دینی، همواره مورد هجمه روشنفکران دینی و لائیک بوده است . در این مقاله به شش چالش اساسی در برابر تعبد پرداخته و آنها را مورد بررسی و نقد قرار داده ایم .
✍️ محمد جعفری
🆔@mjafari_ir
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
((از میان هر ۱۰ خانواده تک والدی موجود در انگلیس، سرپرست ۹ خانواده زنان اند. میانگین درآمد هفتگی هر مرد انگلیسی ۳۴۰ پوند است در حالی که میانگین درآمد هر زن انگلیسی ۱۹۴ پوند در هفته است.))
اینها حرف من نبود. حرف نماینده مجلس عوام انگلیس در سال ۲۰۱۹ بود که در سایت رسمی مجلس انگلیس موجود است.
https://hansard.parliament.uk/commons/2023-03-23/debates/CD3FD6BA-E495-40CE-A1A2-56F06A25E0AC/SupportForWomenInPoverty
در جوامع آزاد:
۱- اگر یک زن ازدواج کند خرج زندگی مشترک پنجاه پنجاه است (آنها مانند اسلام نفقه اجباری ندارند).
۲- پدر می تواند بدون هزینه متارکه کند و مسئولیت بچه بیفتد با مادر (آنها چیزی به نام مهریه ندارند).
۳- و اینها همه در شرایطی ست که میانگین دریافتی زنان (در همه دنیا) از مردان کمتر است.
حالا بگویید ((زن، زندگی، آزادی)) حداقل از نظر اقتصادی به نفع زنان است یا به ضرر آنها؟! (مجبوریم برای کسانی که چیزی از معنویات و .... نمی دانند، اینگونه استدلال کنیم!)
✍️ صادق ابراهیمی
🆔@meshkatnoor
💠 مرکز آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میکند: دوره #مجازی «نقد و بررسی الحاد معاصر»
🔻 اساتید:
▫️ حجةالإسلام شاکرین
▫️ حجةالإسلام اصغری
▫️ حجةالإسلام موسوی
▫️ حجةالإسلام جعفری
▫️ دکتر نیما نریمانی
▫️ دکتر میثم توکلیبینا
💵 هزینه ثبتنام: مبلغ ۱۲۰ هزار تومان
واریز به شماره کارت زیر بهنام «معاونت فرهنگی و تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی» و ارسال رسید به کاربری @admin_el در پیام رسان ایتا:
💳 6037997750008295
💢 ثبتنام نهایی مشروط به ارسال رسید واریزی میباشد.
🗓 مهلت ثبتنام از ۱۳ اردیبهشت لغایت ۱۳ خرداد
👈 ثبتنام و آشنایی بیشتر با سرفصلها و اساتید در سایت مرکز آموزشهای کاربردی:
🌐 El.balagh.ir 🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شبهات تقلید
⁉️شبهه: برخی میگویند تقلید در احکام دینی از سنخ رجوع به متخصص نيست ؛ زيرا شما در احکام شرعی، وقتی به فقیه مراجعه مي کنيد، آن فقیه میگوید شما دیگر نمیتوانید به فقیه دیگری رجوع مي کنید، اما در پزشکی اینگونه نیست و شما میتوانید به پزشکان دیگر رجوع کنید و به راحتی پزشک خود را عوض کنید.
🔺پاسخ: رجوع به متخصص یک امر عقلی است و عقل انسانی میگوید در مسائلی که از آن آگاهی ندارید به آگاهترین افراد و بهترین متخصص رجوع کنید. با اين توصيف در واقع اين عقل و فطرت انسان است که مي گويد شما وقتي به اعلم مراجعه کرديدٰ ديگر نبايد سراغ شخص متخصص ديگري برويد.
🎙حجت الاسلام محمد جعفري
🆔@mjafari_ir
1401-08-16-OstadJafari.mp3
1.84M
💡 پاسخ به شبهات اعتقادی
💠 بررسی شبهات حجاب
✅ آيا آيه «لا اكراه فی الدين» با حجاب اجباری منافات ندارد؟
✅ چرا شما فقط به يك بخش از دين مثل حجاب توجه میكنيد ولی به بخشهای ديگر مثل ربا و ديگر منكرات اجتماعی توجه نمیكنيد؟
👤 سخنران: حجت الاسلام جعفری
🗓 دوشنبه 1401/8/1
🆔@mjafari_ir
اندر حکایات مهدی نصیری ...
https://virasty.com/MJafari_ir
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠هر از گاهی سکولارها با تقطیع سخن برخی بزرگان اول انقلاب مانند شهید بهشتی و آیت الله طالقانی مدعی می شوند که اینها با الزام حجاب و برخورد حکومتی با این ناهنجاریها مخالف بودند. قطعه ذیل از شهید بهشتی مهر بطلانی است بر این مطالب .
🎥 شهید بهشتی : باید با قدرت جلوی قانونشکنان را گرفت و طبق تعالیم اسلام این اِعمال قدرت باید صرفا بهوسیلهٔ حکومت باشد.
🆔@mjafari_ir
💠 شهید مطهری مظهر مخالفت با تفکرات انحرافی و التقاطی بود و جان خود را در همین مسیر گذاشت . وی به دنبال معرفی حقیقت اسلام بدون پیرایه های خرافی از یک سو و آمیخته شدن با اندیشه های لیبرالی و مارکسیستی از سوی دیگر بود .
💠 در این ایام صدا و سیما مستندی با عنوان « مرتضای امت » را از شبکه اول پخش نمود که روایتی تازه و جذاب از زندگی شهید داشت (در تلوبیون مشاهده نمایید ) .
💠 اما متاسفانه دو اشکال اساسی در فیلم دیده می شد : 1. تاکید بر عدم تعارض فکری اساسی میان شهید مطهری و دکتر شریعتی و القاء این نکته که دیگران به این اختلاف دامن می زدند . با این که خود استاد مطهری در مواضع مختلف و متعدد به شکاف عمیق بین خود با شریعتی خصوصا در نامه سال 1356 به امام اشاره نموده است 2. تقطیع برخی از جملات شهید در مورد اهمیت آزادی به همراه پخش سکانسهایی جهت دار از صحنه های اول انقلاب که زنها بدون حجاب در اجتماعات حضور داشتند. ( قبل از تثبیت حکم حجاب توسط امام و نظام )
⁉️ لازم است که مسوولین صدا و سیما دقت و نظارت بیشتری بر این مستند ها داشته باشند .
✍️ محمد جعفری
🆔@mjafari_ir
#سهشنبههای_علوم_انسانی_اسلامی موسسه امام خمینی ره
✅ جلسه سیزدهم: جایگاه سعادت دنیوی در اسلامی سازی علوم انسانی
🎤سخنران: حجتالاسلام #جعفری
1️⃣ سعادت حقیقی یا ابدی به معنای دستیابی به لذات پایدار و مصداق اتم آن قرب الهی است. امور مربوط به سعادت از وحی، عقل یا هر منبع دیگری به دست آید و در قلمروی دین قرار میگیرد.
2️⃣ سعادت حقیقی در گروی سعادت دنیوی است. هم از این جهت که دنیا مقدمه آخرت است و هم از این جهت که کمال انسان در همین دنیا مورد نظر دین است.
3️⃣ مقصود از سعادت دنیوی، زندگی مطلوب و متناسب با کرامت و کمال انسان و نه رفاه صرف است.
4️⃣ سعادت دنیا، مقولاتی مانند عدالت اجتماعی، آزادی و مساوات، تامین امنیت و نظام اجتماعی، توجه به رفاه نسبی، پیشرفت و.... را در بر می گیرد.
❇️ برداشت :
در اسلامیسازی علوم انساني باید سعادت دنیوی را نیز به عنوان یک هدف مستقل، از منظر دین مورد توجه قرار داد.
#علوم_انسانی_اسلامی
#مناظرات_علمی
🆔@mjafari_ir
#عکس_نوشته | از کجا شروع شد!
✅ دوره های آموزشی (طرح ولایت) چیست؟
🔸طرح ولایت دورهای است فشرده از مبانی اندیشه اسلامی که از سال ۱۳۷۵ به امر مقام معظم رهبری توسط آیت الله مصباح طراحی و از آن زمان برای گروههای مختلف دانشجویی، فعالان فرهنگی، اساتید دانشگاه، نخبگان، دبیران و مربیان، اجرا شد. اصل این دورهها بصورت حضوری و در قالب یک اردوی فشرده چهلروزه برگزار میشود و در آن مبانی اندیشه اسلامی در سطحی عمیقتر از آنچه افراد بطور معمول و در کلاسهای رسمی میآموزند و متناسب با سوالات و شبهاتی که در ذهن دارند، بطور نظاممند و با یک سیر کاملا منطقی با اشاره به کاربردهای آنها در زندگی، با پرهیز از مباحث پیچیده و به زبانی قابل فهم برای مخاطب غیر متخصص در فلسفه، کلام و عرفان، آموزش داده میشود.
🔹این آموزشها به ترتیب، در قالب شش عنوان کلی معرفتشناسی، خداشناسی، انسانشناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سیاست به ظرفیت هریک ۲ واحد درسی ارائه میشود. در شکل اردویی، فراگیران عموماً روزانه ۳ کلاس یک ساعت و نیم دارند و یک جلسه در روز را هم به مباحثه یا مباحث فرهنگی و بصیرتی که بصورت سخنرانی عمومی ارائه میشود میگذرانند. در ضمن دوره، چند برنامه ورزشی، تفریحی و زیارتی هم دارند. هر کتاب در ۱۴ جلسه درسی ارائه میشود و عموماً دو کتاب همزمان تدریس میشود و با اتمام دو کتاب، از آنها آزمون به عمل میآید و سپس دو کتاب دیگر تدریس میشود و همینطور.
🆔@mjafari_ir
جانشینی حضرت محمد ،،مادلونگ.pdf
4.74M
📚 جانشینی حضرت محمد
✏️ نویسنده: ویلفرد مادلونگ
🇮🇷 ناشر: نشر دیجیتال قائمیه
⏳تاریخ نشر: ۱۳۷۷ ه.ش
🔆 مادلونگ در کتاب "جانشینی محمد" به حوادث بعد از پیامبر اکرم می پردازد و با توجه به منابع دستاول اسلامی بر این باور می رود که بعد از شهادت رسولخدا، کودتا رقم خورد و گرنه قرآن و پیامبراسلام راضی به خلافت کسی غیر از علی علیهالسلام نبودند .
🆔@mjafari_ir
استاد جعفری هرندی.mp3
37.49M
🔹نشست "معنویت سکولار در ترازوی قرآن"
🎙حجت الاسلام محمد جعفري
🔹سخنرانی در نمایشگاه قرآن در رمضان سال 1402
🔹صداهای پیرامونی مربوط به فضای باز غرفه حوزه علمیه قم در نمایشگاه است .
🔹در ذیل فایل پاور پوینت این بحث را ملاحظه نمایید . 👇👇
🆔@mjafari_ir
معنويت سكولار ىر ترازوی قرآن.pptx
878.1K
✅ معنویت سکولار در ترازوی قرآن
🆔@mjafari_ir
42.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹درس گفتارهای کوتاه « تعبد و عقلانیت»
🎥حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد #جعفری
🔺جلسه اول
🔸#تبیین_مسئله
🆔@mjafari_ir
📌حدودا 30 سالی است در محضر استاد دکتر لگن هاوزن هستیم و از اخلاق و تواضع و منش و روش و جامعیت علمی او بسیار آموخته ایم؛ مردی که حقیقت جویی او را از قلب نیویورک به شهر قم کشانده است.
◀️ در مصاحبه با اندیشکده مقصد به او گفته شدکه مخاطبین همه جوان هستند و شاید شما خیلی با جمعهای این چنینی ارتباط نداشتید و بیشتر با اساتید و نخبگان علمی سر و کار داشتهاید. سرش را به نشانه انکار تکان داد و گفت: من هم جوانم، فقط هفتاد سال دارم!😊
◀️ حقیقتجویی و آزادفکری از تمام حرکات او پیدا بود اما بسیار معتقد به مبانی و اصول اعتقادی تشیع. بسیار به علامه مصباح یزدی اظهار ارادت میکرد و او را یک استاد فکر واقعی میدانست.
⏺ وقتی از او سؤال شد که نظرتان درباره رهبر انقلاب اسلامی چیست، پاسخ داد: من بطور کلی در امور سیاسی دخالت نمیکنم، اما شما میتوانید خودتان ببینید. از میان رهبران سیاسی دنیا، اصلا کسی مثل ایشان پیدا میشود؟ اصلا کسی هست که قابل مقایسه با ایشان باشد؟ مخصوصا اداره یک کشوری که دائما دشمنان به او فشارهای مختلفی میآورند، ایشان توانسته است این کشور را به پیش ببرد.
⏏️ گستره مطالعات او و عمق آگاهیهایش درباره فلسفه اسلامی، فلسفه غرب و تازهترین تحولات جهان در حوزه فلسفه، واقعا کم نظیر است.توصیه می کنم مصاحبه را کامل بخوانید. 👇👇
📝 متن بیانات پروفسور لگنهاوزن در سایت مؤسسه👇
🌐https://iki.ac.ir/node/5388
🆔@mjafari_ir