سلطان قابوس مهمترین فرد در دوران جدید عمان محسوب میشه که در سال ۲۰۲۰ فوت کرد.
سلطان قابوس چهاردهمین پادشاه از خاندان بوسعید است که در سال ۱۹۷۰ میلادی علیه پادشاه قبلی یعنی پدر خود کودتا میکنه و بعد از تبعید پدرش، سلطنت عمان رو به عهده میگیره.
🆔 @moallablog
و اما شهر مسقط که پایتخت عمان است.
در چند پست بالاتر موقعیت شهر مسقط رو در نقشه عمان میتونید ببینید.
برای فهم تاریخ و بافت شهر میشه اون رو به دو بخشی که در عکس بالا مشخص کردم تقسیم کرد که این دو بخش با رشته کوههایی از هم جدا میشن:
🔹 بخش قدیمی: تا قبل از سلطان قابوس همین بخش بوده و وقتی واردش میشین بافت قدیمی داره و کوچههای تنگ و بازار محلی قدیمی... کاخ اصلی پادشاه عمان در این قسمت قرارداره که جلوتر عکسهاش رو قرار میدم.
🔹 بخش جدید: این قسمت از زمان سلطان قابوس شروع شده و در امتداد خلیج عمان شهر ساخته شده و ادامه داده شده. همه چیز در این بخش جدیده و از لحاظ شهرسازی خیلی تمیز و یکدست دیده میشه.
تو پستهای بعدی کلیپها و عکسهایی از بخش قدیم و جدید میبینیم.
🆔 @moallablog
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا داشتیم از بخش جدید به سمت بافت قدیمی میرفتیم. رشتهکوههایی که میبینید حد فاصل بخش جدید و قدیمه.
🆔 @moallablog
کاخ اصلی پادشاه عمان
در طی چند دهه گذشته چند کاخ دیگه در جاهای دیگه شهر هم ساخته شده است.
🆔 @moallablog
در قبل انقلاب، سفارت ایران و آمریکا در جایی که مشخص کردم در کنار همدیگه و در کنار کاخ پادشاه عمان بوده! بعدا به جای دیگهای منتقل میشن اما باز هم در کنار هم!
🆔 @moallablog
در خیلی از مناطق مرتفع شهر ( در بافت قدیمی مسقط ) میشه قلعههایی رو دید که عمده اونها در زمان حضور پرتقالیها و به منظور دیدهبانی و به جهت کنترل شهر ایجاد شده بوده.
مشابه همین قلهها رو در شهر زنگبار (کشور تانزانیا) دیدم. عمانیها تا مدتها در شهر زنگبار بودند و هنوز برخی آثارشون در شهر زنگبار موجوده
در مطالب بعدی در مورد شبهاتهای فرهنگی مردم عمان و مسلمانان تانزانیا بیشتر خواهم گفت.
🆔 @moallablog
در تصویر بالا یک مسلمان تانزانیایی رو میبینید که لباس مسلمانان اونجا رو پوشیده. به عناصر این مدل لباس نگاه کنید (دقیقا همینها در لباسهای مردم عمان بود!!)
🔹کلاه: معمولا دستدوز است و گرانقیمت. طرحهای زیبایی رو بر روی پارچه میبافند و بعد بصورت مشبک درمیاد...
🔹دشداشه: در کشورهای خلیج و خاورمیانه دشداشهها هر منطقه ممکنه تفاوتهایی بکنه. به عنوان مثال دشداشه تانزانیا و عمان یقه نداره! معمولا یه بخشی از یقه آویزونه که در تصویر مشخصه. یک پارچه مثلثی هم در زیر یقه قرار میگیره.
🆔 @moallablog
دقیقا همون مدل لباسی که در پست قبلی دیدین رو میشه در مردم عمان دید!
از قدیمیهای عمان پرسیدم که این لباس از کدوم کشور به اون یکی رفته؟ میگفتند احتمال این مدل دشداشه از عمان به تانزانیا و بقیه مناطق آفریقا رفته اما این مدل کلاه احتمالا از اونجا به عمان اومده! تو مطلب بعدی کانال بیشتر توضیح میدم.
🆔 @moallablog