May 11
May 11
🌷🌷🌷
🔰زندگینامه
شهیـ🕊ـد دڪتر محمـد مفتح
۲۸ خرداد سال ۱۳۰۷هجری شمسی در همدان متولد شد. پدرش شیخ محمود مفتح از واعظان همدان بود و در مدح و مراثی رسول اکرم و اهل بیت شعر میسرود و در حوزه علمیه همدان ادبیات عرب تدریس میکرد.
مفتح مقدمات علوم عربی، فقه، و بخشی از منطق را نزد پدر، ملاعلی همدانی، سیدمحمد جلالی و شیخ محمدعلی همدانی آموخت. و در سال ۱۳۲۲۲ش. برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد. کتاب رسائل را نزد مجاهد تبریزی و مکاسب و کفایه را از سید محمد محقق داماد آموخت.
وی همزمان با تحصیل به تدریس فلسفه پرداخت. تا سال ۱۳۴۴ش. دروس خارج اصول و فقه را از درس بروجردی، امام خمینی، سید محمدرضا گلپایگانی و مرعشی نجفی آموخت و به درجه اجتهاد رسید.
او در عرفان، فلسفه و حکمت از درس علامه طباطبایی، امام خمینی و سید ابوالحسن رفیعی قزوینی کسب فیض نمود و همزمان با تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی را نیز ادامه داد و موفق به دریافت دانشنامه دکتری در رشته الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران شد.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰اخراج و تبعید
مفتح در زندان
مفتح در سال ۱۳۴۷ به دلیل نشر تفکر انقلابی و انتقال آن به دانش آموزان از آموزش و پرورش اخراج و به جنوب کشور تبعید شد.
در ایام تبعید، به شهرهای زاهدان، آبادان، اهواز، خرمشهر، دزفول، اصفهان، یزد، کرمان، شیراز، بندرعباس، زاهدان، همدان، کرمانشاه سفرهای تبلیغی کرد.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰وحدت حوزه و دانشگاه
مفتح بر این باور بود که اگر چه حوزه و دانشگاه هر یک اهداف، برنامهها و کارکردهای خود را دارند ولی میتوانند با نگرشی توأم با احترام و اعتماد متقابل، با یکدیگر ارتباط داشته باشند، و به جای نفی و طرد و نفرت و بدبینی، به درک متقابل که آکنده از روح اطمینان است اهتمام ورزند.
هر دو نظام آموزشی میتوانند تقویت کننده و تکمیل کننده هم باشند و لازمه تحقق این برنامه آن است که با یکدیگر رابطه علمی و آموزشی داشته باشند و در مباحث فکری و فرهنگی و رفع معضلات اجتماعی از پیش همفکری و هم اندیشی نمایند.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰فعالیتهاے بعد از انقلاب
وی به هنگام انقلاب اسلامی ایران از سوی امام خمینی به عضویت شورای انقلاب در آمد و مدیریت ستاد استقبال از امام خمینی را نیز به عهده گرفت. او از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از بنیانگزاران جامعه روحانیت مبارز تهران بود و به عنوان دبیر آن انتخاب شده بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی عضو شورای گسترش آموزش عالی کشور و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران شد، و سرپرستی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را به عهده گرفت.
او برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب با همکاری آیت الله مهدوی کنی و شهیدان بهشتی و مطهری طرح کمیته انقلاب اسلامی را ارائه نمود و خود مسئولیت کمیته منطقه ۴ تهران را عهدهدار شد.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰نماز عید فطر
مفتح در سال ۵۷ مبارزاتش را گسترش داد و مسجد قبا را به عنوان سنگر مبارزاتی آماده کرده بود و در ساماندهی و شکلدهی مبارزات مردم نقش تعیین کننده داشت. در ماه رمضان همان سال جلسات باشکوهی در مسجد قبا برگزار گردید.
در عید فطر نماز عید به امامت محمد مفتح در تپههای قیطریه برگزار شد که به راهپیمایی بزرگی انجامید که مفتح و شماری از روحانیون انقلابی و مبارز پیشاپیش آن در حرکت بودند.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰مسجد قبا
پس از آزادی شهید مفتح از زندان در سال ۵۴، امامت مسجد قبا -که به قول شهید بهشتی «قرار بود یک امام فعال و پرجوش باید در آنجا باشد»- به عهده او گذاشته شد.
وی در همین سال در سفری به کشور مصر ضمن بازدید از دانشگاه الازهر، از دو شخصیت متخصص و برجسته اقتصاد اسلامی دانشگاه الازهر برای افتتاح صندوق قرض الحسنه مسجد قبا دعوت کرد که ساواک مانع آن گردید.
مسائل جهان اسلام و به خصوص مسئله فلسطین و قدس برای مفتح از اهمیت زیادی برخوردار بود. وی بعد از آزادی از زندان کمکهای مردم تهران برای شیعیان لبنان را جمعآوری و برای نظارت بر توزیع آن شخصا به لبنان رفت.
در سال ۵۶ مسجد قبا را به عنوان یک پایگاه قوی در پایتخت قرار داد و در یکی از سخنرانیهای خود گفت: «این ملت بپا خاسته و آگاه ما دیگر فریب نمیخورد و دنیا به روح نهضت، و به واقعیت نهضت اسلامی ملت ایران پی برده است».
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
تأسیس دبیرستان دین و دانش
محمد مفتح از دوران طلبگی به مسائل سیاسی و اجتماعی حساس بود. وی در سال ۱۳۳۴ با شهید بهشتی برای تربیت نسل جوان «دبیرستان دین و دانش» را پایهگزاری کرد.
و در همین سالها با همکاری آیت الله سید علی خامنهای و شهید بهشتی کانون دانش آموزان و فرهنگیان را در قم تأسیس کرد. مفتح مقالات علمی و دینی نیز مینوشت که شماری از آنها در مجلههای مکتب اسلام و مکتب تشیع به چاپ رسید.
مفتح برای تبیین و نشر معارف اسلامی متناسب با نیازهای جامعه، مجمع علمی اسلامشناسی را در سالهای ۱۳۳۸ و ۱۳۳۹ با جمعی از نخبگان حوزه بنیان نهاد.
این مجمع در مدت کوتاهی توانست با تألیف و نشر ۱۳ عنوان کتاب که بر اکثر آنان شهید مفتح به قلم خودش مقدمه نوشته است، معارف اسلامی را به زبان نو و متناسب با نیازهای نسل معاصر بیان نماید. در پی نشر کتابها، مفتح تحت فشار ساواک قرار گرفت.
از ابتدای دهه چهل و آغاز انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، محمد مفتح در صحنه مبارزه و سیاست حضور فعال داشت.وی علاوه بر رابطه شاگردی و استادی پیوند صمیمی با امام داشت.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌷🌷🌷
🔰شهادت
گروهک فرقان در راستای ترور مخالفین فکری علی شریعتی کسانی چون مرتضی مطهری، حاج مهدی عراقی، قاسم روحانی و محمد مفتح را ترور کرد.
برخی معتقدند مفتح اجازه نداده بود فرقانیها در مسجد قبا فعالیت کنند و از مفتح کینه به دل گرفته بودند، نکتهای که فرزند او رد کرده است.
مفتح در ۲۷ آذر ۱۳۵۸۸، ساعت نه صبح در دانشکده الهیات به دست سه نفر از اعضای گروهک فرقان ترور شد و در یکی از حجرههای حرم حضرت معصومه(س) دفن شد.امام خمینی با صدور پیامی شهادت او را تسلیت گفت.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
کانال امام حسین (ع) - @karbalaaz.mp3
2.53M
#رزقمعنـوےامشب
تمنا دعا ....
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
نگاه درست - @ostad_shojae.mp3
8.88M
#تلنگری
➖ نگاه شما به آنان که بیحجابی و سنت گریزی را ترجیح دادهاند، چگونه است؟
➖ چه شد که این اتفاق در بعضیها افتاده؟
➖ من با این اتفاقِ اجتماعی باید چگونه برخورد کنم؟
#رهبری
#استاد_شجاعی
#استاد_پناهیان
⭕️اینجا با رستوران و فروشگاه مواد غذایی فرقی ندارد
🔸وقتی در رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی، غذای فاسد عرضه نشود، مشتریان، چه بخواهند و چه نخواهند، غذای سالم خواهند خورد.
🔹حال در نظر بگیرید که نظارت جدی وجود نداشته باشد؛ در اینصورت، به طور مستمر باید به دنبال درمان مسمومیت ها و رفع عوارض غذای فاسد باشیم و در این میان، هم مردم و هم دولت متحمل هزینه های قابل توجه خواهند شد.
◀️در مورد مراکز تولید و همچنین عرضه پوشاک هم چنین چیزی وجود دارد. اکثریت مردم از همین تولیدی ها و فروشگاه ها لباس های مورد نیاز خود را تهیه می کنند.
👈بنابراین عقل حکم می کند که از همان ابتدا اجازه ندهیم که البسه فاسد و هنجار شکن به مردم داده شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فردوسی از روی دست چه کسانی تاریخ اساطیر ایران را نوشت؟
#مارامدافعان_حرم_آفریده_اند
گروه تلگرام
https://t.me/moarefishahid
کانال تلگرام
https://t.me/moarefiishahid
پیامرسان گپ
https://gap.im/moarefiishahid
پیامرسان ایتا
https://eitaa.com/moarefiishahid
ارتباط با ادمین
@Rahseparevelaiat