1_468834589.MP3
5.45M
💠 سلسله جلسات #جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا 38
✳️ شرح معرفتی و کوتاه #زیارت_عاشورا
🎤 حجت الاسلام و المسلمین استاد نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم)
🎬 جلسه 8⃣3⃣
⏺ کاری از واحد آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان مازندان
@moassese_nooralyaghin
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 8⃣3⃣
✅..درس هایی که می توانیم از زیارت عاشورا بگیریم، مواردی را اشاره کردیم
8⃣- نکوهش و محکوم کردن قتل و خشونت علیه انسانیت و بشریت
👈قتل و خشونت از دیدگاه اخلاق دینی امری ناپسند و ضد انسانی است که در چندین موضع از زیارت عاشورا به شدت محکوم می شود و عاملین آن مورد لعن و انزجار قرار می گیرند «وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَ لَعَنَ اللّٰهُ الْمُمَهِّدِينَ لَهُمْ بِالتَّمْكِينِ مِنْ قِتالِكُمْ»
9⃣- آشتی پذیری و منش مسالمت آمیز با خوبان
💠فرهنگ دینی بر منش اخلاقی، جاذبه و محبت ورزی نسبت به خوبان تأکید دارد، چرا که این فضیلت ارزشمند ویژگی انسان های بزرگ است. در زیارت عاشورا در این خصوص می خوانیم
«إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ، وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ»
👌یعنی عملا باید آشتی پذیری و
منش مسالمت آمیز با خوبان را داشته باشیم اخلاق نیکو، رفتار خوب. و بتوانیم در بینش ها و منش ها و فرهنگ سازی در جامعه یک فرهنگ دینیِ با اخلاق و با محبت را داشته باشیم و امروزه هم نسبت به امام زمان خودمان که امام خوبیهاست ما هم بتوانیم منش امام خوبی ها را در زندگی داشته باشیم.
🔟- آموختن کرامت در پرتو معرفت امام حسین (ع)
🔸کرامت از بزرگترین و عالی ترین سجایای اخلاقی است که دستیابی به آن کار سخت و نیازمند واقعا یک مجاهدت علمی و عملی فراوانی است، چرا که منشاء همه ی خطاهای انسان لئامت و احساس حقارت و یا کوچک انگاری خودش است. شهید مطهری می فرماید؛ در اخلاق اسلامی یک موضوعی است که میتوان آن را پایه و محور همه ی تعلیمات اخلاقی اسلامی قرار بدهیم.
⤵️لذا کسب این فضیلت اخلاقی راه های متعددی دارد که زیارت عاشورا یکی از مهمترین راه های آن را ″شناخت و معرفت امام حسین و پیروی از ایشان″ مطرح میکند
«فَأَسْأَلُ اللّٰهَ الَّذِی أَكْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِكُمْ وَمَعْرِفَةِ أَوْلِيَائِكُمْ» و در جای دیگر میفرماید «فَأَسْأَلُ اللّٰهَ الَّذِی أَكْرَمَ مَقامَكَ، وَأَكْرَمَنِی بِكََ»
💢یعنی عملا بیاموزیم کرامت را، آن هم در پرتو معرفت به امام حسین و امروزه معرفت نسبت به امام زمان را، که پیامبر (ص) می فرماید: «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً» ان شاءالله معرفت عمیق پیدا کنیم.
1⃣1⃣- دوست شناسی و دشمن شناسی
☝️یکی از لوازم اخلاقی برای طی مسیر حق در زندگی و مصونیت از انحراف، شناخت دوست و دشمن است.
🔻زیارت عاشورا در این خصوص نیز با محور قرار دادن محبت و پذیرش ولایت امام حسین (ع)✨ معیار انتخاب دوست و شناخت دشمن را در اختیار زائرین سیدالشهداء قرار داده و می فرماید «وَوَلِیٌّ لِمَنْ والاكُمْ وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداكُمْ»
2⃣1⃣- اعلام نارضایتی از ظلم ظالمین
📖زیارت عاشورا به ما می آموزد اگر کسی به جنایات و ظلم دشمنان خدا و اهل بیت راضی باشد در عمل آنها شریک است و زائر برای اعلام عدم رضایت و بلکه خودش را دوری بدهد از آنها، می گوید آنها را لعن کنیم. لذا باید نسبت به ظلم ظالمین نارضایتی خود را رسما اعلام کنیم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۳۸
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
┄┄┄┅••🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
قیام ۱۷ شهریور؛ تبلور وحدت مردم و تضعیف پایههای رژیم پهلوی
یکی از تاثیرگذارترین حرکتهای مردم برای رسیدن به پیروزی علیه رژیم پهلوی بود.
👈کشتار این روز موجب شد که شکافی بزرگ میان مردم و دولت به وجود آید به طوری که صحنه سیاست از میزهای مذاکره به خیابان ها و محله های فقیرنشین پرجمعیت کشانده شد.
🔸یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران که باید تبلور وحدت و یکپارچگی مردم ایران در مقابل رژیم پهلوی دانست،
🔸تظاهرات ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ خورشیدی بود. این واقعه نشان داد که دیگر نمی توان جنبشهای مردم را به صورت مسالمت آمیز حل کرد زیرا طغیان و عصیان مسلحانه و خشمگین رژیم پهلوی علیه مردم نمایان شده بود و ملت دیگر تحمل این رویه را نداشتند.
👌 ۱۷ شهریور که به تعبیر امام خمینی(ره) از ایام الله است، چنان تأثیر شگرفی در روند قیام مردم ایران علیه استبداد و استثمار گذاشت که حدود ۵ ماه پس از آن یعنی در ۲۲ بهمن همان سال، پیروزی انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.
┄┄┄┅••🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
✼═┅﷽ ═┅✼
#آموزشی
#سبک_زندگی_اسلامی
#جلسه_سی_و_نهم
🖌موضوع: سته ضروریه
۲-خوراکی ها و آشامیدنی ها
در بخش خوراکی ها و آشامیدنی ها لازم هست به چند نکته در این رابطه توجه داشته باشیم که هر کدام را به اختصار در جای خود توضیح میدهیم.
1⃣در اسلام در خوردن به چند وعده توصیه شده است ؟
2⃣چه مقدار باید غذا خورد؟
3⃣چگونه غذا بخوریم؟
4⃣چگونه آشامیدنی بنوشیم؟
🖌2⃣چه مقدار غذا بخوریم ؟
افـراط و تـفـریـط در رسـانـدن غـذا بـه بـدن هر دو ضرر و مفسده دارد.
✨امام رضا(ع ) با تشبیه بدن به زمین می فرماید: بدن انسان ، بسان زمین پاک و آماده برای زراعت است که اگـر در آبـادانی و آبدهی بدان ، مراقبت شود، به گونه ای که آب ، نه فراوان تر از نیاز بدان برسد تا آن را غرقاب و باتلاق کند و نه از اندازه کمتر باشد تا آن را به تـشـنـگـی گـرفـتـار سازد، آبادانی اش استمرار می یابد، اما اگر از آن غفلت شود، به تباهی می گراید و علف هرز (بیماری)در آن می روید.
📝 بدن چنین حکایتی دارد و تدبیر آن در خوراک چنین است .
❌پـرخـوری و نـیز خوردن پس از سیری ، بدن را باتلاق تجمع میکرب ها می سازد و موجب تباهی تن ، قساوت قلب ، کودنی و.... می کند.
✨پیامبر(ص ) فرمود: مؤمن در یک شکم چیز می خورد و کافر در هفت شکم چیز می خورد.
✨امیرمومنان علی (ع ) فرمود: عادت به پرخوری انواع دردها را به همراه دارد.
✨و همچنین فرمود: از پرخوری پرهیز کنید، چرا که مایه تباهی تن است .
✅بهترین رمز سلامتی آن است که انسان با وجود اشتها برسرسفره بنشیند وسیرنشده ، دست از آن بکشد.
✨امـیرمومنان عـلی (ع ) بـه امـام حـسـن (ع ) فرمود: اگر می خواهی سالم بمانی و از پزشک بی نـیـاز شـوی ، چهار امر را رعایت کن .
✅ اگر میل به غذا نداری، نخور
✅ تا زمانی که سیر نـشـده ای و اشـتـهـا بـاقـی اسـت، دسـت از غـذا بـکـش
✅ غـذا را پـس از جـویـدن کامل در دهان ، فرو بده
✅ قبل از خواب قضای حاجت کن .
✨مـفـهوم آیه شریفه: ...كُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ .. در نگاه نخست بسیار ساده به نظر مـی رسـد، امروز در رتبه مهم ترین دستورات بهداشتی (و تغذیه سالم ) قرار گرفته اسـت ، زیـرا طـبـق تـحـقـیقات دانشمندان ، سرچشمه بسیاری از بیماری ها، غذاهای اضافی داخـل مـعـده (امتلای معده) اسـت کـه بـه صورت جذب نشده در بدن باقی می ماند. این مواد اضافی هم بـار سـنـگـیـنـی اسـت بـر قلب و عروق و سایر دستگاههای بدن ، و هم بستر آماده ای است برای پذیرش انواع عفونت ها و بیماری ها.
🖌 لذا برای درمان بسیاری از بیماری ها نخستین گـام ایـن اسـت کـه ایـن مواد اضافی ، و به عبارت دیگر زباله های تن انسان بسوزند و جـسم پاکسازی گردد.
❇️پس در گام اول باید به اعتدال خوردن را بیاموزیم.
✅و در گام بعدی از درهم خوری و روی سیری غذا خوردن بپرهیزیم، هرچند به یک لقمه.
📚مـرحـوم طـبـرسـی در تـفـسـیـر مـجـمـع البـیـان مـطـلب جـالبـی نقل کرده است :
هارون الرشید طبیبی مسیحی داشت که مهارت او در طب معروف بود. روزی این طبیب به یکی از دانـشـمـندان اسلامی گفت : من در کتاب شما چیزی از طب نمی یابم در حالی که دانش مفید بر دو گونه است : علم ادیان و علم ابدان . او در پاسخش چنین گفت : خداوند همه دستورات طـبـی را در نصف آیه از کتاب خویش آورده است . 《بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید》
✨ و پیامبر ما نیز طب را در این دستور خویش خلاصه کرده است : معده ، خانه بیماری ها است و امـسـاک ، سـرآمـد هـمه داروها است و بدنت را از آنچه بدان عادت صحیح داده ای محروم مکن .
طـبیب مسیحی وقتی این سخن را شنید گفت : قرآن شما و پیامبرتان ، برای جالینوس (طبیب معروف ) سخن طبیبانه ای باقی نگذارده اند.
🖌کلام آخر :برای تن سالم داشتن باید به اعتدال غذا خورد.
برای رهایی از سوءمزاج ها و بیماریها، باید امساک کرد، و کم خوردن را آموخت.
┄┄┄┅••✻••┅┄┄┄
موسسه نوالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
بـسم الله الـرحمن الـرحیم
بــه نــام منـــاســب تـــریــن واژه هـا
بــه رســـم محبــــت بــه نـــام خــــدا
آغــاز هــر ڪلامی ، نام خدای یڪتــا
همــواره می برم من ، نام مقدسش را
الهی به امید تو
┄┄┄┅••🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
صبحتبخیرمولایمن
منازدستِغمتمشکلبَرَمجان
ولےدلراتـوآسـانبـردےازمـن..
دلـمرامشکنوازپامینــداز..
ڪہداردبرسرِزلفِتومَسڪن
"حافظ شیرازے"
🏝صبح #جمعه #ندبه میخوانیم
به یاد شما ،
چه راحت دلمان را
گول میزنیم فقط به یادتان ،
که کمتر
بهانه ندیدنتان را بگیرد ،
دلمان که آرامتر شد،
تازه یادمان میآید،
چقدر نبودنتان سخت است🏝
الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
آدینهتونمهدوی
┄┄┄┅••🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
@moassese_nooralyaghin
امام زمان خواندن کدام زیارت نامه را افضل می داند؟
در کتاب مفاتیح الجنان داستان تشرف شیخ علی بغدادی آمده است که داستان مفصلی است در قسمت انتهای تشرف شیخ علی بغدادی همراه با امام زمان ارواحنا فداه وارد حرم کاظمین می شوند و شیخ علی می گوید:
پس داخل حرم شدیم و خود را به ضریح مقدس چسباندیم و ضریح را بوسیدیم (حضرت ) به من فرمود:
«زیارت بخوان».
گفتم: سواد ندارم.
فرمود: «من برای تو زیارت بخوانم؟»
گفتم: بله.
فرمود: «کدام زیارت را می خواهی؟»
گفتم: هر زیارتی که افضل است.
فرمود: «زیارت امین اللّه افضل است»،
سپس مشغول خواندن زیارت امین الله شد
@moassese_nooralyaghin