🔅همدلی دینی الگوی تعامل اجتماعی
🖌یادداشت وارده
🔹اتفاق مربوط به درمانگاه قران و عترت قم که حول محور نهی از منکر و مقوله حجاب اتفاق افتاد و البته با بازنمائی ناجوانمردانه رسانههای معاند هم همراه بود، درسها و عبرتهای مختلفی داشت که بدان پرداخته شدهاست. اما یک وجه آن مورد توجه قرار نگرفتهاست.
🔹مدل مواجهه طلبه محترم با خانمی که کشف حجاب کردهاست، در چارچوب رفتار اجتماعی- قانونی تعریف میشود، این در حالی است که مبنا و انگیزه و استناد اصلی ورود به این اقدام، یک دستور و باور دینی و مذهبی است.
تفاوت فوق را میتوان در یک نمونه بیان کرد.:
در سالهای اخیر حضور خانمهای کشفحجاب کرده و یا شلحجاب حتی در محافل دینی هم مشاهده میشود. گاهی اوقات در برخی شهرهای بزرگ مثل تهران دیده شدهاست که بانوانی بدون حجاب در مسیر عزاداران ایستاده و آنان را همرامی میکنند و یا در تکیهها و حسینیهها حضور پیدا میکنند.
🔹در چنین شرایطی مواجههی افراد عادی مخصوصا متولیان برگزاری مراسمات چگونه است؟ آیا با تذکرات کلامی رسمی و پس از آن عکسبرداری یا تماس با پلیس، وظیفه شرعی خود را انجام میدهند؟
🔹قطعا مواجهه با فرد مورد نظر در آن فضا اینگونه نیست. چراکه متولیان برگزاری مراسم اعتقاد قلبی دارند که حتی یک فرد بیحجاب هم مهمان امام حسین است، اما دچار خطا و لغزش شدهاست. تلاش میکنند بدون بهرهگیری از روشهای قانونی با نهایت خوشرفتاری، او را نسبت به خطایش آگاه سازند. مشاهدات بنده نشان میدهد حتی بیشتر از دیگران سعی در احترام و رفتار محبتآمیز دارند تا بتوانند از این طریق تاثیرگذرای لازم را که هدف اصلی نهی از منکر است داشته باشند. به جرات میتوان گفت نتیجهی این رفتارها منجر به اصلاح حجاب خانم میشود و حداقل تا زمانی که در محل برگزاری مراسم حضور دارد، سعی بر رعایت احترام مجلس و پوشش خود دارد.
🔹حال چگونه است این مدل الگوی رفتاری که تجربه نشان داده نتیجهی بسیار خوبی هم دارد، جای خود را به رفتارهای منحصر به قانون و یا ثبت استنادات قانونپسند نمی دهد؟
در مدل رفتاری دینی، فرد ظاهرا خطاکار مهمان امام حسین است و دارای ارزش و احترام که تلاش میکنیم او را نسبت به خطایش آگاه کنیم. اما در مدل تعریف شدهی اجتماعی که مستند به استدلالات فقهی هم میشود! فرد خطاکار حتی احترام و ارزش خود را از دست داده و شایستهی هر نوع برخوری هم هست!
در جامعه اسلامی، متولیان اقامهی دین باید خود را همچون میزبانان برگزاری مراسم عزای امام حسین بدانند، نگاه آمرانه و متکبرانه و ارزشگذاری نسبت به افراد را کنار گذاشته و تلاش کنند با روش برخورد محترمانه، خطای افراد را تذکر داده و نسبت به رفع آن کمک کنند.
https://mobahesat.ir/24323
🔻🔻🔻
@mobahesat
🔅حوادث تروریستی سوریه، فرصت یا تهدید؟
🔸حمله تروریستی و شهادت جمعی از فرماندهان ارشد ایران در کشور سوریه مجددا یادآور حوادث تلخ چندسال اخیر در این کشور است. حوادثی که با حمله تروریستی رژیم صهیونیستی منجر به شهادت سرداران و جمعی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدهاست.
در هر کدام از رخدادهای قبلی تا آخرین حادثه تروریستی که دیروز اتفاق افتادهاست، احساسات مردم شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته و پس از ابراز تنفر از دشمن صهیونیستی، اولین و بدیهیترین واکنش، درخواست انتقام متقابل است.
اما در فضای مجازی نوع ، سطح و چگونگی انتقام به یک چالش جدی تبدیل شدهاست. در اینباره بیان چند نکته ضروری است:
🔹توطئهی میدانی دشمنان اگرچه آسیب جدی به نیروی انسانی و نظامی کشور وارد کردهاست، اما تهدیدی است که همواره به فرصت بسیار بزرگ اتحاد ملی تبدیل شدهاست. از حوادث تروریستی مانند ترور سردار حاج قاسم سلیمانی تا انتشار فیلم به شهادت رسیدن شهید حججی، همواره شاهد یک اتحاد کمنظیر ملی علیه دشمن بودهایم. در این بین مناقشات مختلفی پیرامون چگونگی و جنس واکنش ایران به دشمن پیش میآید که همگی آنها از کینهی مقدس نسبت به دشمن، دلسوزی و احساس دین به انقلاب و کشورمان نشأت گرفته شدهاست.
این اختلاف نظرها نباید به تسویهحسابهای سیاسی و جناجی، تخریب یکدیگر و انشقاق در جبهه مردمی تبدیل شود. متاسفانه آنچه که از روز گذشته تاکنون شاهد بودیم غلبهی مناقشات و تخاصمات جناحی و سیاسی به جای اتحاد ملی مقابل دشمن بود. مهمترین فرصت حوادث اینیچنینی، تقویت دشمنستیزی و اتحاد ملی علیرغم هرگونه اختلافنظرهاست که متاسفانه نادیده گرفته میشود.
فراموش نکنیم که فراتر از بحثهای رایج میان عموم مردم و حتی نخبگان و تحلیلگران سیاسی و بینالمللی، قوهی عاقلهی نظام در امر نظامی بسیار فراتر از این تحلیلها و مطالبات با رصد کامل تمامی جوانب نظامی و امنیتی و دیپلماتیک، تصمیمات لازم را اتخاذ میکنند.
🔹اقناع و چگونگی مواجهه با افکار عمومی داخلی نیز دومین موضوع بسیار مهم بعد از حوادث تروریستی دشمن است. این امر به اندازهی سایر مسائل نظامی و امنیتی اهیمت دارد و باید مورد توجه نهادهای عالی تصمیمگیر کشور قرار گیرد. ادبیات و چگونگی سخنرانی مقامات نظامی و سیاسی و دیپلماتیک نباید به گونهای باشد که انتظاری متفاوت از تصمیمگیریهای نهادهای عالی را القاء کند. مقامات عالی که در عمل درایت و هوشمندی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دادهاند باید در پشت تریبون هم این مهم را رعایت کنند.
🔹لازم است نهادهای عالی امنیتی و تصمیمگیر نظامی با سطوح مختلف رسانهای، اساتید حوزه و دانشگاه و نخبگان و چهرههای مورد توجه مردمی ارتباط و تعامل نزدیک داشته باشند. به پرسشها و نقدها توجه کرده و آنان را درجریان استرتژیها و معیارهای تصمیمگیری خود قرار دهند. هماکنون فاصلهی موجود میان جریان رسانهای و با اتاق فکر تصمیمگیری، باعث تحیر و در نتیجه مناقشات خطی و سیاسی شدهاست که نتایج بسیار منفی را درپی خواهد داشت.
https://mobahesat.ir/24330
🔻🔻🔻
@mobahesat
دعای امام سجاد علیه السلام برای مرزبانان :
أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ حَصِّنْ ثُغُورَ الْمُسْلِمِینَ بِعِزَّتِک، وَ أَیدْ حُمَاتَهَا بِقُوَّتِک، وَ أَسْبِغْ عَطَایاهُمْ مِنْ جِدَتِک. أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ کثِّرْ عِدَّتَهُمْ، وَ اشْحَذْ أَسْلِحَتَهُمْ، وَ احْرُسْ حَوْزَتَهُمْ، وَ امْنَعْ حَوْمَتَهُمْ، وَ أَلِّفْ جَمْعَهُمْ، وَ دَبِّرْ أَمْرَهُمْ، وَ وَاتِرْ بَینَ مِیرِهِمْ، وَ تَوَحَّدْ بِکفَایةِ مُؤَنِهِمْ، وَ اعْضُدْهُمْ بِالنَّصْرِ، وَ أَعِنْهُمْ بِالصَّبْرِ، وَ الْطُفْ لَهُمْ فِی الْمَکرِ؛
خدایا، بر محمد و آل او درود فرست و عزّت خود را حافظ و نگهبان مرزهای مسلمانان قرار بده و مرزبانان را به قوّت خود تأیید و عطایای آنان را از قدرت خود فراوان گردان. بر محمد و آل او درود فرست و عده آنان را بسیار و اسلحه آنان را بُرّان و حوزه حفاظتی آنها را محفوظ و اطرافشان را نگاه دار و جمع آنان را پیوند ده و به آنها الفت عطا فرما و امور آنان را تدبیر فرما و آذوقه هایشان را مرتّب گردان و هزینه جمع آنان را کفایت بنما و با یاری خود کمکشان کن و با صبر خود اعانت بفرما و بافریفتن دشمن آنان، لطف خود را شامل حال آنان بگردان [ظرافت و زیرکی و سیاست نهانی در برخورد با دشمن را با لطف خود شامل حال آنان بگردان].
صحیفه سجادیه
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔔 تجمع حوزویان ساعت ۱۱ برگزار میشود
◻️ تجمع طلاب و فضلای حوزه به شکرانه ضربات کوبنده رزمندگان مقاومت و سپاه اسلام بر پیکره پوشالی رژیم جنایتکار صهیونیستی
⏱ امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ساعت ۱۱ صبح
📌 در مدرسه علمیه فیضیه
برگزار میشود.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
⚡️سرگذشت پرتیراژترین کتاب پیرامون حرم ائمه بقیع(علیهمالسلام)
◼️به مناسبت هشتم شوال
🔹کتاب «تاریخ حرم ائمه بقیع» تالیف مرحوم آیتﷲ محمدصادق نجمی از جمله معدود کتابهائی است که سالهای اخیر در دسترس محققین، روحانیون و زائران این مکان شریف بودهاست. کتابی که به صورت خلاصه اما تحقیقی تلاش کردهاست تاریخچه، جایگاه و اهمیت و مشخصات این مکان شریف و سایر اماکن متبرک مدینه منوره به به رشته تحریر درآورد. بخاطر همین ویژگیها هم در دو دهه اخیر مورد توجه بسیاری از روحانیون کاروانها قرار گرفتهاست.این کتاب در سال ۱۳۸۰ توسط انتشارات مشعر وابسته به بعثه مقام معظم رهبری در ۳۸۰ صفحه منتشر شد و تا سال ۱۳۹۱ به چاپ دوازدهم رسید و تیراژ اغلب نوبت چاپهای آن بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ جلد بودهاست که به جرات میتوان گفت پرتیراژترین کتاب پیرامون حرم ائمه بقیع به زبان فارسی تاکنون میباشد.
🔹با توجه به دغدغههایی که مولف از سالهای پیش داشتهاست، چرائی تخریب و وضعیت کنونی قبرستان بقیع همواره در زیارت این مکان شریف مورد توجه او بودهاست. همانگونه که در مقدمه کتاب هم آمده است این سوال در نخستین سفر به سال ۱۳۵۳ شمسی شکل گرفت. نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این است که نویسنده کتاب در این سالها متمرکز بر مبانی فکری و آثار اهلسنت بودهاست و کتاب بسیار مهم « سیری در صحیحین» در این سالها تالیف شدهاست. کتابی که مورد عنایت و توجه بزرگانی چون علامه امینی و علامه سیدمرتضی عسگری هم قرار گرفته است.بدین صورت میتوان گفت موضوع تخریب حرم ائمه بقیع و پشتوانهی فکری و اعتقادی این واقعه، سالها پیش مورد مطالعهی دقیق نویسنده قرار گرفته بود. افکار اینتیمیه از جمله مواردی بود که در کتاب سیری در صحیحین به صورت علمی مورد نقد قرار گرفتهاست.
🔹با انتصاب مرحوم آیتﷲ محمدی ریشهری به عنوان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تولدی آثار علمی پیرامون مسائل مختلف حج با محوریت احکام، اسرار و تاریخ و اماکن شکل گرفت و با محوریت حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسگر مجلهی وزین «میقات حج» منتشر شد. با انتشار این مجله، مرحوم آیتﷲ محمدصادق نجمی علیرغم اشتغالت مختلف از جمله امامت جمعه شهرستان خوی و ریاست دانشگاه این شهر، اما براساس دغدغهها و اشراف جامع به موضوع مبانی فکری تخریب حرم ائمه بقیع، مطالعات تاریخی خود را آغاز کرده و نخستین مقاله پیرامون این مکان شریف را در سال ۱۳۷۱ در این مجله ارائه دادند.
این مقالات به صورت منظم در سی شماره منتشر شد و با استقبال گسترده روحانیون کاروانها قرار گرفت. سایر موضوعات مربوط به اماکن مدینه منوره مانند مشربه امابراهیم، بیتالاحزان و قبرستان شهدای احد و سایر امکان مدینه منوره به رشته تحریر درآمد.با توجه به اهمیت مطالب سلسله مقالات فوق، به پیشنهاد حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسکر، این مقالات با ویرایش و تدوین صورت گرفته در قالب یک کتاب منتشر شد.
در واقع یکی از امتیازات مهم این کتاب این است که مطالب آن طی ۱۰ سال در قالب مقاله ارائه شدهاست و خوانندگان و صاحبنظران تاریخی نظرات و نقدهای خود را ارئه دادهبودند و چنانچه مطالبی نیاز به اصلاح یا تکمیل داشت، در این سالها انجام شده بود و کتاب منتشر شده در نهایت استحکام علمی است.
🔹پس از انتشار کتاب تاریخ حرم ائمه بقیع به زبان فارسی، ناشران و مترجمان از دیگر زبانها، اقدام به ترجمه این کتاب نمودند.
تاکنون این کتاب به دو زبان عربی و ترکی استانبولی ترجمه شدهاست و به گفته ناشر کتاب در ترکیه، تنها اثر مربوط به بقیع در این کشور است که مورد استقابل گسترده زائران شیعه و سنی قرار گرفتهاست.
مشخصات این دو ترجمه به این شرح است:
1- تاریخ حرم ائمةالبقیع و آثار اخری فیالمدینةالمنوره / ترجمه سیدمحمدرضا مهری/ ناشر:موسسة المعارفالاسلامیه/
۲-Medine’deki İslami Yapıların ve Baki Mezarlığındaki Ehlibeyt İmamları’nın Türbelerinin Tarihi
مترجم: erdal tuncay ناشر: انتشارات کوثر استانبول ترکیه
🔸مشاهده متن کامل یادداشت:
https://mobahesat.ir/24336
🔻🔻🔻
@mobahest
آیتالله ابوالقاسم علیدوست تشریح کرد:
اخلاق گفتوگو در سالی که گذشت
🖌اختصاصی مباحثات
مقدمه: آیتﷲ ابوالقاسم علیدوست چهرهی شناخته شدهی حوزه علمیه در گفتوگوهای علمی و اندیشهای است و نقدها و پاسخهای ایشان به صاحبان اندیشه یا برخی مسائل دینی و نظری مطرح شده، مورد توجه قرار میگیرد.در این بین مسئلهی «اخلاق گفتوگو» یکی دیگر از دغدغههای استاد است که در برنامههای علمی مورد تاکید ایشان قرار گرفتهاست. برای بررسی رعایت این امر مهم در مواجهههای علمی سال گذشته، با ایشان به گفتوگو نشستهایم.
🎥کلیپ اول: آسیبهای اخلاق گفتوگو در مناظرات علمی صورت گرفته در سال گذشته چه بود؟
🎥کلیپ دوم: اخلاق گفتوگو و نقد علمی را موضوعی مانند نظرات مطرح شده پیرامون روشهای نهی از منکر را چگونه ارزیابی میفرمائید؟
🎥کلیپ سوم: مرزهای بررسی سوابق و تحصیلات افراد برای ورود آنها به مسائل تخصصی چیست؟
🎥کلیپ چهارم:نظرات استاد علیدوست به مطالب مطرح شده درباره توصیفات صورت گرفته از حوزه علمیه نجف که تنقیصکنندهی حوزه علمیه قم است چیست؟
🎥کلیپ پنجم: استاد علیدوست در زمینه رعایت «اخلاق گفتوگو» در سال گذشته چه نمرهای به خود میدهد!؟
🔸مشاهده متن کامل گفتوگو:
https://mobahesat.ir/24344
🔻🔻🔻
@mobahesat
📚«آداب المُتَعَلِّمِيٖنْ» بستری در فضای مجازی مخصوص عاشقان علوم ودروس حوزوی📚
✏️در کانال «آداب المُتَعَلِّمِيٖنْ» میتوانید استفاده کنید:
1⃣ برگزاری کلاس های ادبیات و دروس حوزوی از ابتدا طبق سیر تحصیلی وبرنامه درسی مدون
(فعلا دروس شرح امثله به عنوان اولین کااب در سیر دروس درحال برگزاری است)
2⃣ انتشار نسخ و کتب قدیمی حوزوی ونایاب ومنبع و دسته اول
3⃣ تبیین و توضیح مطالبی پیرامون هدایت تحصیلی و سیر دروس حوزه طبق سیر علمای سلف
و....
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
@HEDAYAT14HEDAYAT
📚📚📚📚📚📚📚📚📚