⁉️متن شبهه و سوال 👇👇
۷:
سلام آیا روابط دوستی پسر و دختر باتوجه به اینکه دختر رشیده هست و خوب و بد را میفهمد، و خودش راضی هست به دوستی و پسر هم راضی هست همین باعث محرم شدنشون میشه؟ چون انگار صیغه ی عقد خوندن دیگه چون هردو راضی ان
مثل خرید و فروش که صیغه داره در خرید و فروش فروشنده و خریدار صیغه نمیخونن که صرف اینکه هردو طرف هدف و نیتشون دخل و تصرف در مال همه کافیه دیگه صیغه لازم نیست.
اینو لطفا بدون تعصب جواب بدین دقیق و کاملا شرعی .چون یک آقای سرشناس این رو مطرح کرده
میگه دوستی دخترو پسر که الان ۹۹ درصد دخترا رشیده هستن ، چون هردو طرف موافقن محرم هستن حتما که نباید صیغه زبانی خونده بشه
و میگن اکثر مراجع به این موضوع پرداختن که حتی در ازدواج حتما لازم نیست عقد زبانی خونده بشه همینکه دو طرف میخوان به ازدواج هم دربیان و دائمی باهم زنو شوهر بشن محرمن
دوستی دختر و پسر هم مثل صیغه موقته
من جوابی میخوام که به ایشون بدم که نشینه تو جلسه ی خصوصی که اکثرا مریدش هستن بگه و اینا رو رواج بده
اگرم درست میگه و مراجع هم همین نظر را در مورد دختر رشیده و زن شوهر مرده دارن ، بدونم.
و آیا درسته که مراجع میگن وقتی خانم و آقا هردو راضی ان به رابطه نیاز به عقد لسانی نیست؟
پاسخ در پست بعدی 👇👇👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup/17179
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
✅ پاسخ : 👇👇👇
عقد بر دونوع است
عقد مطاعاتی و عقد نکاح
معاطاه در لغت به معنی عطاکردن و بخشیدن است ؛
بهطور مثال خریدوفروشهای رایج، در واقع بیع معاطاتی نامیده میشود که هر یک از فروشنده و خریدار با قصد مبادله، با پرداخت پول و گرفتن کالا، معامله را انجام میدهند، بدون اینکه نیاز باشد طرفین الفاظ ایجاب و قبول لفظی را بیان کنند.
عقد نکاح بین طرفین است که باید در آن
الفاظی گفته شود تا عقد نکاح صورت بگیرد
فقهای امامیه معاطات را در غالب عقود و معاملات صحیح میدانند، اما درباره عقد ازدواج، معاطات را باطل دانسته و بر لزوم لفظیبودن ایجاب و قبول تأکید کردهاند.
امام خمینی (ره) معتقدند «نکاح بر دو قسم دايم و منقطع است و هرکدام محتاج عقدي است که دارای ايجاب و قبول لفظي است که بر انشای معنای مقصود و انشای رضایت بهنحویکه در نزد اهل محاوره معتبر است، دلالت نمایند. مجرد رضايت قلبي طرفين و معاطاتي که در غالب معاملات جريان دارد و نوشتن آن یا بهغیراز شخص لال، اشارهای که این معنا را برساند، هیچیک کفایت نمیکند.»
فقها درباره باطلبودن نکاح معاطاتی به آيه ۲۱ سوره نساء استناد کردهاند:
« َ إِنْ أَرَدتُّمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَّكَانَ زَوْجٍ وَ ءَاتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنطَارًا فَلَا تَأْخُذُواْ مِنْهُ شَيْئا أَ تَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَ إِثْمًا مُّبِينًا/ وَ كَيْفَ تَأْخُذُونَهُ وَ قَدْ أَفْضىَ بَعْضُكُمْ إِلىَ بَعْضٍ وَ أَخَذْنَ مِنكُم مِّيثَاقًا غَلِيظًا: و اگر خواستيد همسرى [ديگر] به جاى همسر [پيشين خود] ستانيد، و به يكى از آنان مال فراوانى داده باشيد، چيزى از آن را پس مگيريد. آيا مىخواهيد آن [مال] را به بهتان و گناه آشكار بگيريد؟/ و چگونه آن [مهر] را مىستانيد با آنكه از يكديگر كام گرفتهايد، و آنان از شما پيمانى استوار گرفتهاند؟» (۵)
براساسی روایتی از امام باقر(ع)، کلمه میثاق در آیه به الفاظ عقد نکاح اشاره دارد. بريد بن معاويه عجلي گويد: «از امام باقر(ع) راجع به تفسير عبارت «و أخذن منكم ميثاقاً غليظاً» پرسيدم، امام فرمود: «ميثاق همان کلمهای است که با آن نکاح واقع میگردد.»
آيتالله خويي در اشاره به این روایت فرمودهاند: «اين روايت بر اعتبار لفظ و
عدمکفایت رضايت قلبی بهتنهایی اشاره دارد
بنا بر باور فقها، عمده دليل در اعتبار لفظ در باب انشاء عقد نكاح، همان تسلّم بين مسلمين از امامیه و اهل سنت است كه همه اعتبار لفظ را مسلم گرفتهاند و سراغ شرايط صيغه رفتهاند. بهعلاوه معتقدند دليلى در مقام نداريم كه شخص بتواند با فعل نكاح را انشاء كند؛ نه روايتى از عامه و نه از خاصه بر جواز اين مطلب به ما نرسيده است.
به بيانى ديگر دليلى وجود ندارد كه از هر طريق بتوان انشاء عقد كرد؛ مثلاً دست تكان دادن يا اشاره و يا حلقه به دست كردن و مراسم جشن گرفتن. درواقع يك دليل عام و يا اطلاقى نداريم كه هر انشائی سبب عقد نکاح است؛
بنابراين اکتفا به انشاء غیرلفظی خلاف شرع است. بين عقلاء هم بيع معاطاتى (خریدوفروش) مرسوم است، اما در باب صيغه نكاح يك بناء عام عقلایى وجود ندارد. بنابراین نكاح معاطاتى باطل است.
دیدگاه فقهای معاصر
ازنظر اکثر فقهاي معاصر نکاح مـعاطاتي اعـتباري ندارد و آنها نیز ایجاب و قبول لفظی را در عقد نکاح الزامی دانستهاند.
آيتالله خامنهاي فرمودهاند: «مشروع نيست.» (۲۴)
آيتالله مکارمشيرازي نيز در اين خصوص گفتهاند: «چيزي به نام ازدواج معاطاتي نداريم و چنين ازدواجي باطل است.» (۲۵)
آيتالله بهجت در پاسخ سؤالي در مورد نـکاح معـاطات اظهار داشـتهاند: «معاطات در مورد نکاح نيست.»
آیتالله سبحانی نیز در پاسخ به همین سؤال فرمودند: «ازدواج سفید همان ازدواج معاطاتی است و شرعاً کافی نیست و باید اگر باکره است با اذن پدر عقد خوانده شود و مهریه معین شود. متأسفانه موضوعی که شبیه زنا رایگان است، نام ازدواج به خود گرفته است. در عقد دایم و موقت هردو باید عقد خوانده شود و حد و حدود روشن شود.» (۲۷)
آيتالله گلپايگاني (ره) نيز تصريح کردهاند که معاطات در نکاح و بهعبارتدیگر رضايت به ازدواج بدون اجراي عقد لفظي، کافي نيست و کسي که بدون اجراي عقد، عمل زناشويي انجام داده است، مرتکب زنا شده و فرزندان آنها در حکم اولاد زنا هستند؛ مگر در صورت آگاهي نداشتن از اين مسئله.
بنابر این فقهای امامیه "قصد ازدواج" را براي محرميت کافي نمي دانند
و رضایت طرفین به تنهایی برای محرمیت کافی نیست که اگر رابطه ای
در این صورت برقرار شود حکم زنا را دارد
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینا شوخی نیستن 😔 / بصیرت عمار (عمار پلاس)
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی انتخاب رو درست انجام بدیم همینه...
#مجلس #تاجگردون #زاکانی
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺دلایل احتمال تعطیلی چند کانال رادیویی و تلویزیونی صداوسیما در برخی از نقاط دنیا
🔹«جبلی»، معاون برون مرزی صداوسیما: انتظار داریم دستگاههای نظارتی در صورت تعمدی بودن، بی توجهی به تعطیلی تریبونها و تبلیغات جمهوری اسلامی در خارج از کشور را پیگیری کنند.
@mobahesegroup
#یادداشت_رسانه
🔎فقدان رژیم مصرف و تاثیرات دهگانه رسانه بر مدیریت ذهن
💡برای اینکه از حضور روزانه ۴ تا ۶ ساعته نوجوانان و جوانان در فضای رسانه ای اعم از دیدن فیلم و سریال تا بازی های رایانه ای و چت کردن و حضور در شبکه های اجتماعی، ارزیابی دقیقی داشته باشیم و روش حل مساله و خط مشی گذاری درستی در سطح ۱.فرد و ۲.خانواده و ۳.جامعه، اتخاذ نمایبم، ده مورد از #ردپاهای_ذهنی_شناختی_رسانه در افراد را باهم مرور می کنیم.
۱.پایین آمدن سطح تمرکز و توجه ذهنی در اثر مصرف زیاد و متنوع رسانه و بنوعی #بیش_فعالی_ذهنی در برابر حوادث و رویدادها و مسائل زندگی است که بقولی کثرت دریافت اطلاعات رسانه ای، فقرتوجه و تمرکز بدنبال خواهد داشت.
۲.رو به افول نهادن قدرت تفکر و تحلیل و پردازش مسائل بدلیل انباشت بی رویه و بدون دروازبانی اطلاعات که همان عادت به #خام_خوری_اطلاعات می باشد که حاصلش نتیجه گیری های غلط با مقدمات هرجایی و همه جایی رسانه ای بدون دقت در منبع و فرهنگ و موقعیت خاص آن اطلاعات دریافتی است.
۳.خستگی و #فرسودگی_ذهنی و پایین آمدن تاب آوری مغز در برابر حوادث و رویدادهای روزمره که بنوعی ذهن عصبی و افسرده و عجول را منجر می شود که رفتارهای تکانشی خاصی هم بدنبال خواهد آورد.
۴.ساده سازی ذهن و پایین آمدن #ضریب_هوشی بدلیل مواجهه با رسانه بدون رژیم مصرف خاص که ندیدن ابعاد متعدد ماجرا در روش حل مساله یکی از نشانه های آن می باشد.
۵.شرطی شدن ذهن و عادت کردن به سرگرمی رسانه ای _اطلاعاتی و درنتیجه #ایستایی_رشد_و_بلوغ فکری و نداشتن ایده های کلان برای اتفاقات بزرگ زندگی همچون مساله انتخاب رشته و شریک زندگی و شغل و ...
۶.تنبلی ذهنی و #فقدان_خلاقیت و اعتیاد افراطی به محرک بیرونی جهت فعالیت و برنامه ریزی روزانه یا بلندمدت بدلیل عدم مدیریت مصرف رسانه ای
۷.تنزل ذوق معرفتی و درنتیجه افت شدید علمی_شناختی بدلیل خاصیت هیجان زای رسانه ای و فاصله گرفتن از کتاب و درس و #مطالعات_مکتوب
۸.آسیب دیدن هوش بصری بدلیل #انگاره_سازی_های_اجاره_ای و بدون مکث و تحلیل و همچنین انعکاس مستقیم تصاویر از طریق مانیتورها و سبقت گرفتن تخیلاتِ رسانه_ساخته بر تاملات_خودساخته در ذهن
۹.لاغرشدن #تفکرانتقادی و بنوعی ضعیف شدن ذهن انسان در برابر جهان هستی بدلیل عادی شدن مصرف بدون فیلتر رسانه ای و در نتیجه پیدایش اخلاق محافظه کار در زندگی
۱۰. #چالش_خودآگاهی و نداشتن فرصت یا حوصله یا دغدغه برای خلوت فکری و مراقبه و محاسبه شخصیتی بدلیل مصرف حجم بالای رسانه ای که استقلال ذهنی و شخصیتی انسان را نیز زیر سوال برده و به یک موجود وابسته و هراسان از تنهایی و معتاد به تایید و حضور دیگران تبدیل می کند.
#مدیریت_ذهن
#سواد_رسانه
#مدیریت_مصرف_رسانه
🖌 #علیرضامحمدلو پژوهشگر رسانه و علوم اجتماعی
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شاید درد جامعه هنری توی این یک کلمه باشه: 🔴 بی تعهدی!!!
🔸پیشنهاد میکنم این یک دقیقه رو کامل ببینید!
‼️اون وقت این افراد میشن الگو و فرهنگ ساز برای جامعه ما!
و ما وقتی متوجه این فرهنگ های اشتباه میشیم که کار از کار گذشته و جامعه دچار آسیبهای جدی شده!
‼️پ/ن: دردآور تر از حرفش، تشویق مردمی بود که بی تعهدیش رو ستایش کردن...
💬 عباس طاهری
/فارس پلاس
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دهه_تعظیم_و_تکریم_بقیع
#١٥شوال_٢٥شوال
❇️سخنان مقام معظم رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای:
🔹اگر آنروز که از شرق دنیای اسلام، از شبه قاره هند تا آفریقا علیه هتاکان بقیع قیام کردند، اگر جرئت می کردند قبر مطهر پیغمبر (صلوات الله علیه) را هم ویران و با خاک یکسان می کردند.
@mobahesegroup
⬜️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️◽️⚜️▫️
⚜️
◻️
⚜️
▫️
#دهه_تعظیم_و_تکریم_بقیع
#١٥شوال_٢٥شوال
⚜️بقیع در کلام رهبر جبهه مقاومت ⚜️
▫️در زمان کنونی که تمامی جبهه مقاومت با یکدیگر متحد شده اند و اهداف مشترکی دارند، تحت لوای یک رهبر می باشند و سخنان او را برای تحقق اهدافشان، نصب العین خود قرار می دهند.
▫️ رهبری که همواره از چهره خبیث شیاطین و اعداء ائمه اطهار (علیهم السلام) پرده برداشته و به روشنگری اقدامات پلید آنها که ریشه در اجدادشان دارد، پرداخته و در کوتاه کردن ایادی شیطان تاکید داشته است.
▫️ شیاطینی که اقدام به هتک حرمت قبور مطهر ائمة البقیع (علیهما السلام) را کردند و اگر جرأت پیدا می کردند، به قبر مبارک و مطهر نبی مکرم (صلوات الله علیه) نیز جسارت و آن را با خاک یکسان می کردند.
▫️ اما مردم سراسر جهان سکوت نکردند و از شبه قاره ی هند گرفته تا آفریقا، علیه آنان قیام و بیانیه های بسیاری برای بازگرداندن عزت و شکوه بقیع شریف، صادر کردند.
▫️ رهبر جبهه مقاومت، بیان این حقایق را در زمان ها و مکان های متعدد، به گوش تمام جهان می رساند و احقاق حق و احیای بقیع شریف و بازگرداندن شکوه آن را از اهداف جبهه مقاومت می داند که از دیرباز برای تحقق این مهم، جهادهای بسیاری داشته است.
⚜️
◻️
⚜️
⬜️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️◽️⚜️▫️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
⬜️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️◽️⚜️▫️
⚜️
◻️
⚜️
▫️
#دهه_تعظیم_و_تکریم_بقیع
#١٥شوال_٢٥شوال
⚜️ بقیع، مطالبه جبهه مقاومت ⚜️
✨ محور جریان مقاومت برای احقاق حق و تطهیر أرض از ظالمین و شیاطین عالم، از سالیان گذشته، بنا شده است، و در هر دوره و زمانی، اقدام به جهادهای بسیاری برای این مهم کرده است و به فتوحات کثیری نائل شده است.
✨ از سوی دیگر، انزجار از هتاکان جنة البقیع و نابودی ایادی شیطان از این وادی مقدس نیز، توسط علماء و متخصصین سراسر عالَم در تمامی محافل و مسانید مسبوق به سابقه است.
✨ فلذا جنة البقیع در چنین روزی که در تصرف شیطان زمانه است و از هرگونه عرض ارادت به آن ابدان مطهر و منور مدفون در بقیع، ممانعت به عمل می آورد، با اتحاد و هم راستایی جبهه مقاومت و مطالبه گران بقیع، با نابودی ظالمین و هتاکان جنة البقیع، شاهد دستاوردهای عظیم و هدف غایی این دو جریان که عمارة البقیع و تعظیم و تکریم بقیع شریف است، خواهیم بود.
▫️
⚜️
◻️
⚜️
⬜️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️◽️⚜️▫️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دهه_تعظیم_و_تکریم_بقیع
#١٥شوال_٢٥شوال
#اقدامات_علما
⚜حجة الاسلام و المسلمین سید محمدجواد علوی بروجردی:
🔹 بقیع، حرم است...به دور قبور ائمه اربعه در بقیع، جمعیت همانند پروانه جمع می شود و بعد از قبور ائمه اربعه، فقط قبر خانم ام البنین این حساب را دارد...این یعنی قصه تمام نشده و شیعه تخریب را فراموش نکرده است.
@mobahesegroup
⬜️⚜⬜️⚜◻️⚜◽️⚜▫️
⚜
◻️
⚜
▫️
#دهه_تعظیم_و_تکریم_بقیع
#١٥شوال_٢٥شوال
⚜عمارة البقيع؛ مطالبه شهداي مدافع حرم⚜
💫 «مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا»
💫 شهدای مدافع حرم همچون شهید سردار سلیمانی با مجاهدت و فداکاری خود در حرم حضرت عقیلة العرب خانم زینب الکبری (علیها السلام) و دیگر حرم های ائمه اطهار (علیهم السلام) نگذاشتند فاجعه تخریب قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) برای سایر حرمهای مطهر تکرار شود.
💫 مدافعانی که در زمان حیاتشان، با رشادت های خود به فتوحات کثیری نائل شدند و به هنگام شهادتشان بیان داشتند که
شعار یا لثارات بقیع را همیشه سر دهید و وصیت کردند که سنگ قبر برایم نگذارید تا اینکه برای ائمه ی بقیع (علیهم السلام) حرم ساخته شود.
💫 و اگر این مدافعان در آنزمان نیز بودند، اعداء اهل بیت (علیهم السلام) جرأت نمی کردند که به بقیع نزدیک شوند.
💫 و اکنون با اتحاد و گستردگی بیش از پیش جبهه مقاومت، شاهد دستاوردهای عظیم و هدف غایی آن که فتح بهشت بقیع و عمارة البقیع و در نهایت تعظیم و تکریم بقیع شریف است،خواهیم بود.
📗 سوره مبارکه أحزاب، آیه۲۳.
▫️
⚜
◻️
⚜
⬜️⚜⬜️⚜◻️⚜◽️⚜▫️
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
نشر 👆👆 مطالب دهه تکریم بقیع صدقه ی جاریه است
ادامه دارد......
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
@mobahesegroup
⛔️ارمغان غربی؛ حسرت بیحاصل
💢خلأ بعضی از تصمیماتِ بهظاهر درست با گذر زمان نمایان میشود. تصمیم به کار حرفهای بدون توجه به سایر ابعاد وجودی، تنها زیستن و مسئولیتِ اجتماعی را بر مسئولیت خانوادگی ترجیح دادن از آن جمله است. وقتی ماحصل زندگی افرادی که چنین راهی را برگزیدهاند با سرانجام افرادی که به تمام ابعاد وجودی خویش، بهویژه بُعد خانوادگی توجه نمودهاند مقایسه میشود، نتیجه حسرتآفرین است.
📽 دهههاست فیلمسازان غربگرای ایرانی از بازیگران برای تبلیغ و ترویج سبک زندگی غربی بهره بردند و تیشهها به ریشه مبانی مترقی اسلامی در تشکیل خانواده، ازدواج و تولید نسل زده و میزنند.
❓پاسخ جوانان فریب خورده و از جمله همین بازیگران و نمونههای بسیار دیگر که قربانی این تفکرات شدند بر عهده چه کسانی است؟؟
@mobahesegroup
▪️تصویر این مرد را خوب به خاطر بسپارید؛ مسعود شاهمحمدی، نماینده دادستانی در پرونده امیداسدبیگی(هفتتپه)
در طول هفتههای اخیر، سفت و سخت در مقابل مفسدان پرونده ایستادگی کرده، فشارهای سنگین برای برکناریاش را تحمل کرده و دست آخر با پیگیریاش، حقوق معوقه کارگران هفتتپه واریز شده..
💬 آسید
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حالا که دلار شده ۱۸ هزارتومن یادی کنیم از مصاحبه تاریخی رشیدپور و روحانی...
آقای روحانی خیالمون از دلار راحت باشه دیگه!؟
@mobahesegroup
#فوری
شهر #سیاتل در آمریکا سقوط کرد
اعلام حکومت خودمختار
معترضان در شهر سیاتل آمریکا،شهر را به تصرف خود در آورده و تشکیل «منطقه خودمختار» را اعلام کردند و در حال ساخت سنگر در اطراف برخی نقاط هستند.سیاتل شهری در ایالت واشینگتن آمریکا است.جمعیت سیَتل ۷۲۵٫۰۰۰ نفر است
#آمریکا_رو_به_افول_است #Seattle
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ خیانت علمی نویسنده تاریخ طبری
آیا میتوان در همه موارد به تاریخ طبری استناد کرد؟
#سواد_رسانه
@mobahesegroup
تیتر جالب شبکه العالم
🔸 وضعیت اعتراض مردم به تبعیض در آمریکا به حدی شدت گرفته است که برخی رسانه ها خبر میدهند بخش هایی از سیاتل سقوط کرده و به دست معترضین افتاده است.
🔹 «شان هنیتی» مجری شبکه فاکس نیوز اعلام کرد: اکنون صحبت از حضور افراد مسلح آنتیفا برای حفاظت از منطقه عاری از پلیس و کنترل بخشهای دیگر شهر است.
✅ @mobahesegroup
⁉️ متن شبهه:
@mobahesegroup
🔴 پرسش: چطور میتوانیم اطمینان کنیم که قرآن طی 14 قرن تغییر نکرده و تحریف نشده است؟
#قرآن #تحریف #تغییر
#اعتقادی
✅ پاسخ شبهه: 👇👇
@mobahesegroup
پیش از پرداختن به پاسخ، لازم است مراد از «تحریف در قرآن» روشن شود.
قرآن پژوهان و مفسران برای تحریف تا هفت معنا برشمردهاند، اما معنایی که مرکز گفت و گو شده، عبارت است از:
پدید آمدن هرگونه زیاده یا کاستی در متن قرآن موجود.
تحریف به زیاده، معتقدان چندانی ندارد و تقریباً نظریهای متروک است. بیشتر بحث در دایرة تحریف به کاستی و نقصان در قرآن مطرح است که اکثر دانشمندان مسلمان – اعم از شیعه و سنی – با ردّ هرگونه ادعای تحریف این گونه در قرآن، به دلایل زیادی استناد کردهاند تا پیراستگی ساحت قرآن مجید را از هرگونه دخل و تصرف به اثبات برسانند.
قرآن کریم معجزه جاویدان، و سند رسالت حضرت محمد(ص) است.
این کتاب آسمانی ویژگیها و امتیازاتی دارد، از جمله این که از آغاز نزول تا کنون از تحریف مصون مانده، و قرآن فعلی بدون کم و زیاد همان قرآنی است که بر پیامبر نازل شده، چرا که حافظ و پاسدار قرآن، خدای قادر و توانا است:
💠 «إنّا نحن نزّلنا الذکر و إنّا له لحافظون؛ ما قرآن را نازل کردیم و ما خود نگهدار آن خواهیم بود».(1)
در این آیه خدا خویشتن را ضامن نگهداری قرآن معرفی کرده است. از این جا معلوم می شود که اگر جن و انس و تمام قدرتها بر ایجاد تحریف در قرآن متحد شوند، هیچ کاری از پیش نخواهند برد. از این رو خدا فرمود: «همانا این قرآن، کتابی نفوذناپذیر است که نه از پیش رو و نه از پس، باطل به آن راه ندارد و از جانب خداوند حکیم و ستودنی نازل گشته است».(2)
دلایل عدم تحریف قرآن:
گذشته از دلایل قرآن که در بالا نمونههایی از آن اشاره شد، عدم تحریف قرآن دلایل دیگری نیز دارد. از جمله:
1️⃣ گواهی تاریخ :
بنا به گواهی غیر قابل تردید تاریخ، امکان تحریف و دستکاری قرآن وجود نداشته؛ زیرا قرآن کتابی است که از روز اوّل مورد عنایت و اهتمام مسلمانان بوده است. قرآن برای مسلمانان همه چیز بوده است: قانون اساسی، دستور عمل زندگی، برنامه حکومت، کتاب مقدس آسمانی و رمز عبادت و بندگی. قرآن کتابی بود که مسلمانانِ همواره در نماز و مسجد و خانه و میدان جنگ، به هنگام رو به رو شدن با دشمنان و به عنوان استدلال بر حقانیت مکتب، از آن استفاده می کردند.
از تواریخ اسلامی استفاده می شود که تعلیم قرآن را مِهر زنان قرار می دادند. اصولاً تنها کتابی که در همه محافل مطرح بود و هر فردی را از آغاز عمر با آن آشنا می کردند و هر کس می خواست درسی از اسلام بخواند، آن را به او تعلیم می دادند، قرآن مجید بود.
با توجه به این که قرآن به صورت یک مجموعه، با همین شکل فعلی در عصر پیامبر جمع آوری شده بود،(3) و مسلمانان سخت به یادگرفتن و حفظ آن اهمیت می دادند. اصولاً شخصیت افراد در آن عصر تا حد زیادی به این شناخته می شد که چه اندازه از آیات را حفظ کرده باشند. شمار حافظان قرآن به اندازه ای زیاد بود که در تواریخ می خوانیم در یکی از جنگها که زمان ابوبکر واقع شد، چهارصد نفر از قاریان قرآن به قتل رسیدند. در داستان "بئر معونه" (یکی از آبادیهای نزدیک مدینه) و جنگی که در آن منطقه در زمان حیات پیامبر(ص) اتفاق افتاد، می خوانیم که جمع کثیری از قاریان در حدود هفتاد نفر شربت شهادت نوشیدند.(4)
از این مطالب روشن می شود که حافظان و قاریان و معلّمان قرآن آن قدر زیاد بودند که تنها در یک جنگ این تعداد شهید شدند، چرا که قرآن فقط قانون اساسی برای مسلمانان نبود، بلکه همه چیز آنها بود، مخصوصاً در آغاز اسلام که هیچ کتابی جز آن نداشتند و تلاوت و قرائت و حفظ و تعلیم و تعلّم مخصوص قرآن بود. قرآن یک کتاب متروک در گوشة خانه و یا مسجد که گَرد و غبار فراموشی روی آن نشسته باشد نبود تا کسی از آن کم کند یا بر آن بیفزاید.
حفظ قرآن به عنوان یک سنت و عبادت بزرگ همیشه میان مسلمانان مطرح بوده و هست، نیز بعد از پیدا شدن صنعت چاپ که سبب شد این کتاب به عنوان پرتیراژترین کتاب در کشورهای اسلامی چاپ و نشر گردد، باز حفظ قرآن به عنوان یک سنت دیرینه و افتخار بزرگ، موقعیت خود را حفظ کرد، به طوری که در هر شهر و دیار همیشه جمعی حافظ قرآن بوده و هستند. اکنون در بعضی کشورهای اسلامی مدرسههایی وجود دارد که برنامه شاگردان آن در درجة اوّل حفظ قرآن است. سنت حفظ قرآن از عصر پیامبر(ص) و به دستور و تأکید آن حضرت در تمام قرون ادامه داشته است. هم چنین سنت قرائت قرآن در شبها و روزهای متعدد و ثواب بسیاری که برای قرائت ذکر شده است. با چنین وضعی اصولاً تحریف قرآن امکان پذیر نبوده است
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2
ادامه پست بالا👆👆🔻👇👇👇
2️⃣ وجود کاتبان وحی:
علاوه بر اینها، پدیده ی نویسندگان وحی نباید فراموش شود، یعنی کسانی که بعد از نزول آیات بر پیامبر آنها را یادداشت می کردند.
شمار حافظان را از چهارده تا چهل و سه نفر نوشته اند.
بنا به نقل ابوعبدالله زنجانی در کتاب "تاریخ قرآن" پیامبر(ص) نویسندگان متعددی داشت که وحی را یادداشت می کردند و آنها چهل و سه نفر بودند که بیش از همه "زیدبن ثابت" و امیر مؤمنان علی بن ابیطالب(ع) در امر کتابت قرآن ملازم پیامبر در این رابطه بودند".(5)
آنها در برخی موارد آنچه را که نوشته بودند، برای پیامبر میخواندند تا هر گونه اشتباه احتمالی رفع شود. کتابی که این همه نویسنده داشته، چگونه ممکن است تحریف شود؟
3️⃣ دعوت همة پیشوایان اسلام به قرآن موجود:
بررسی کلمات پیشوایان بزرگ اسلام نشان می دهد که ایشان از آغاز اسلام، مردم را به تلاوت و عمل به قرآن موجود دعوت می کردند، و این ثابت میکند که کتاب آسمانی به صورت یک مجموعه دست نخورده در همة قرون، از جمله قرون نخستین اسلام موجود بوده است.
مولای متقیان علی(ع) بعد از رسیدن به خلافت هیچ اشاره ای به کم یا زیاد شدن قرآن نفرمود؛ نه تنها این کار را نکرد، بلکه بارها مردم را به عمل و چنگ زدن به قرآن موجود دعوت نمود. اگر کم و زیادی در قرآن پیش آمده بود، مسلّماً آن حضرت قرآن اصلی را بر مردم عرضه می نمود.
4️⃣ خاتمیت:
پس از قبول خاتمیت پیامبر(ص) و این که اسلام آخرین آیین الهی است، و رسالت قرآن تا پایان جهان برقرار خواهد بود، چگونه می توان باور کرد که خدا این یگانه سند اسلام و پیامبر را پاسداری نکند؟ (8)
چون یکی از دلایل نبوتهای تازه، تحریف کتاب آسمانی بوده است و اگر تحریف در قرآن صورت گرفته بود، باید پیامبری از طرف خداوند برای اصلاح می آمد، در حالی پیامبر اسلام، خاتم پیامبران شناخته شده است.
با توجه به این دلایل و دلایل دیگر که در کتابهای علوم قرآنی نوشته شده است،(9) علما و دانشمندان و مفسران اسلامی، با قاطعیت تمام، تحریف قرآن را ردّ کرده و معتقد شدهاند که قرآن مجید به هیچ وجه تحریف نشده و نخواهد شد.
مرحوم علامه طباطبایی می فرماید: «یکی از ضروریات تاریخ اسلام این است که در 14 قرن قبل، محمد(ص) مبعوث به نبوت شده، کتابی آورده که آن را قرآن نامیده، در طول حیاتش مردم را به آن شریعت دعوت کرده، نیز از مسلّمات تاریخ است که با همین قرآن تحدّی کرده و آن را معجزه نبوت خود خوانده، نیز هیچ حرفی نیست که قرآن موجود همان قرآنی است که او آورده و برای بیشتر مردم معاصر خودش قرائت کرده است».(10)
امام خمینی(ره) می فرماید: «هر کس از اهتمام مسلمانان به جمع آوری قرآن و حفظ و ضبط قرائت و کتابت آن با خبر باشد، به سستی و بطلان پندار تحریف پی می برد.
اخباری که اهل تحریف به آن تمسک جسته اند، چنان ضعیف است که نمی توان بدان استدلال نمود، یا اخباری جعلی بوده که نشانههای جعل از سر و روی آن می بارد، و یا مفهوم آن به قدری بیگانه و دور از واقعیت است که نمی توان به آن اعتنا کرد».(11)
تحریف آن به معنای افزودن چیزی بر قرآن، میان مسلمانان هیج گویندهای ندارد، اما تحریف به معنای کاستن از آیات، تنها برخی از علما بدان معتقد بودند. این را هم علمای شیعه و سنی جواب قاطع داده اند، تا جایی که مرحوم شیخ صدوق عقیده بر «مصونیت قرآن از تحریف» را از اصول شیعه دانسته و می فرماید: «اعتقاد ما این است: قرآنی که خدا بر حضرت محمد(ص) نازل فرمود، همان است که در یک مجلد و در دسترس همة مردم قرار دارد. هر کس به ما نسبت دهد که میگوییم قرآن بیش از این است، مسلّماً دروغگو می باشد».
پی نوشتها :
1. حجر (7) آیه 9.
2. فصلت (41) آیه41 و 42.
3. تفسیر نمونه، ج1، ص 8 - 10؛ قرآن هرگز تحریف نشده، آیت الله حسن زاده، آملی ص 28.
4. تفسیر نمونه، ج11، ص 23.
5. ابوعبدالله زنجانی، تاریخ قرآن، ص 24.
6. تفسیر نمونه، ج 11، ص 21 - 26.
7. قرآن هرگز تحریف شده؛ آیت الله خویی، بیان، ج 1، ص 305.
8. علامه طباطبایی، تفسیر المیزان (ترجمه) ج 12، ص 150.
9. محمدهادی معرفت، مصونیت قرآن از تحریف، ص 69 (حاشیه حضرت امام بر کفایة الاصول، بحث حجت ظواهر.
10. آیت الله جوادی آملی، تسنیم، ج1، ص 99.
11. باب حادی عشر (اعتقادات صدوق)، ص 93.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2