📖 #نکات_کلیدی جزء هفدهم قرآن کریم
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
📰برنامه احیای شبهای قدر در تلویزیون
#اخبار_جبهه_انقلاب_اسلامی
🇮🇷اخبار جبهه انقلاب اسلامی
@News_Revolution 📡
اول؛ یک موضوع، بهسرعت در شبکههای اجتماعی داغ میشود؛ اولین واکنشی که نشان میدهیم، چیست؟ طبیعیاش این است که برویم و از یکی دو تا منبع معتبر در مورد اصل ماجرا و چند و چونش کسب اطلاع کنیم. بعد چند خط تحلیل متخصصهایی که به موضوع مسلط هستند را بخوانیم تا دقیقتر متوجه موضوع شویم و کل این فرایند شاید فقط نیم ساعت زمان بخواهد.
ولی این روزها این فرایند طبیعی، خیلی دور از ذهن به نظر میرسد؛ هر روز چه اتفاقی دارد میافتد؟ بهمحضِ شنیدن موضوع در یک توییت، کانال یا صفحه اینستاگرام، برای عقب نیفتادن از ماراتن موضعگیری، بهسرعت اظهارنظر میکنیم و طبیعتا اطلاعاتمان بر اساس برایند موج خبری ایجاد شده است. بدیهی است اینجا جریانی که زور بیشتری در شبکههای اجتماعی داشته باشد، به موضعگیریها جهت میدهد. حقیقت ماجرا؟ میتواند خیلی راحت گم شود. وارونه یا ناقص جلوهدادنِ موضوع در موجهای مجازی، فقط چند ترفند ساده رسانهای لازم دارد.
دوم؛ قبلترها که شبکههای اجتماعی تا این حد گسترده نشده بود، آنجایی که در موضعگیریها محل دعوا بود، «تحلیل» بود؛ آنهم عموما بین کارشناسان و متخصصان هر حوزه. حالا اما هرکس با یک اکانت در شبکههای اجتماعی، خودش را صاحبنظر در همه حوزهها میداند و از آن بدتر اینکه، محل دعوا حالا «اطلاعات» اولیه است. یعنی افراد حتی صورتمسأله را هم درست متوجه نشدهاند اما با قاطعیت در موردش تحلیل و نظر میدهند.
سوم؛ نکته عجیب ماجرا اینجاست که هرچقدر اطلاعات و تخصص فرد کمتر باشد، قاطعیتش در نظردادن و دفاع از آن، بیشتر است و این یک ابتذال عجیب را شکل داده؛ جهل توأم با قاطعیت و حتی پرخاش نسبت به هر کسی که ضروریبودنِ داشتنِ اطلاعات کافی را تذکر دهد. و این بدترین وجه ابتذال است؛ به جای بحث روی نکات تحلیلیِ موضوع، باید برای جاافتادن این موضوع بدیهی وقت صرف کنی.
بحثی که بخاطر همان پرخاشها عموما بیفایده است! میگویی کسب اطلاع کن، جیغ میزنن که میخواهی جلوی نقد را بگیرید.
چهارم؛ در شبکههای اجتماعی، عموما همراهِ موجشدن، لایک زیادی هم میگیرد و برای همین، افراد بیشترین احساس کنشکری را هم دارند؛ ولی واقعا تاثیر مثبتی اتفاق میافتد؟ بزرگی میگوید: از جهلی که یقین و قاطعیت میآورد، هیچچیز ساخته نیست.
پنجم؛ طبیعا استخوانخردکردهها و متخصصها در حوزههای مختلف سعی میکنند مسیر درست را بروند اما هم تعدادشان خیلی کمتر است و هم توی هیاهوی رایج، اظهارنظرهایشان گم میشود.
این اپیدمی هر روز گستردهتر میشود و این یک زنگ خطر جدی است.
ششم؛ میخواستم در مورد راهکارهای اصلاح این وضعیت بنویسم، دیدم خیلیها هنوز حتی خود معضل را متوجه نیستند! و فهم صورت مسأله، بخش زیادی از راهحل است. کسی هست این گزاره را قبول نداشته باشد که شرط اول اظهارنظر در باره یک موضوع، اطلاع داشتن نسبت به آن است؟
✍راضیه حسینی
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان📿
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
📖 #نکات_کلیدی جزء هجدهم قرآن کریم
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
#رمضان_المبارک
#لیلة_القدر
ا❁﷽❁ا
«إِنَّا أَنْزَلْناهُ في لَيْلَةِ الْقَدْر»؛
همانا ما قرآن کریم را در شب قدر نازل کردیم.
﴿سوره مبارکه قدر، آیه ۱﴾
▪️ قالَ لِي رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): يَا عَلِيُّ! أتََدْرِي مَا مَعْنَى لَيْلَةِ الْقَدْرِ؟
«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى قَدَّرَ فِيهَا مَا هُوَ كَائِنٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَكَانَ فِيمَا قَدَّرَ عَزَّ وَ جَلَّ وَلَايَتُكَ وَ وَلَايَةُ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ».
▪️ رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: ای علی جان! آيا مى دانى معنى شب قدر چيست؟
«خداوند تبارك و تعالى در آن شب، آنچه تا روز قیامت رخ خواهد داد را تقدیر فرمود و در این شب مبارک، ولایت تو را و ولایت امامان از فرزندان تو را تا روز قیامت مقدّر فرمود».
📓 معاني الأخبار، النص، ص ۳۱۵
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
#رمضان_المبارک
#لیلة_القدر
⚜️ امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
🔲 «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهِ اَلْقَدْرِ. اَللَیْلَهُ فاطمه و القدر اَللَّهُ فَمَن عَرَفَ فَاطِمَه حَقَّ مَعرِفَتِها فَقَد اَدرَکَ لَیلَةَ القَدر وَ اِنَّمَا سُمّّیت فَاطِمَه لاِنَّ الخَلق فُطِمُوا عَن مَعرِفَتِها»؛
➖ در آيۀ: «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ» منظور از «الليلة» حضرت فاطمه (عليها السلام)، و منظور از «القدر» خداوند است، پس هر كه حضرت فاطمه (عليها السلام) را به واقع بشناسد ليلة القدر را درك كرده است، و همانا او را فاطمه ناميدند چون مردمان از كسب معرفت واقعى نسبت به وى عاجز هستند.
📗 عوالم العلوم، ج۱۱، ص۹۹.
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
💠اعمال مشترک هر سه شب قدر:
✅ غسل
✅ دو رکعت نماز (كه در هر ركعت پس از سوره«حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده، و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد: استغفر الله و اتوب اليه. در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.)
✅قرار دادن قرآن بر سر و ده مرتبه ۱۴ معصوم را صدا زدن
✅ زیارت مخصوص امام حسین علیهالسلام در شب قدر
✅ احیا داشتن این سه شب
✅خواندن جوشن کبیر
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
💠اعمال مخصوص شب ۱۹ رمضان (اولین شب قدر):
✅ صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
✅ صد مرتبه "اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ".
✅ خواندن این دعا:
«يَا ذَا الَّذِي كَانَ قَبْلَ كُلِّ شَيْءٍ ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ ثُمَّ يَبْقَى وَ يَفْنَى كُلُّ شَيْءٍ، يَا ذَا الَّذِي لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَ يَا ذَا الَّذِي لَيْسَ فِي السَّمَاوَاتِ الْعُلَى وَ لاَ فِي الْأَرَضِينَ السُّفْلَى وَ لاَ فَوْقَهُنَّ وَ لاَ تَحْتَهُنَّ وَ لاَ بَيْنَهُنَّ إِلَهٌ يُعْبَدُ غَيْرُهُ لَكَ الْحَمْدُ حَمْداً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهِ إِلاَّ أَنْتَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهَا إِلاَّ أَنْتَ».
✅ خواندن این دعا:
«اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی کَذَا وَ کَذَا» و بجاى این کلمه حاجت خود را ذکر کند.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹