## پیش برندگی ##
۱-- پیش برندگی چیست ؟
۲-- چه کاربردی دارد ؟
۳-- درکجا باید اتفاق بیفتد ,؟
۴-- چه آثار وپیامدهایی دارد؟
۵-- اگرنباشد چه میشود ؟
۶-- چگونه میتوان پیشبرنده بود ؟
۷- چرا بسیج بایدپیش برنده باشد؟
و . . .
--- فرماندهان ومدیران بسیج بایستی پیش برندگی را خوب بدانند و مدیریتشان بیش برنده باشد .
انقلاب اسلامی نیاز به پیش برندگی دارد .
تغییر واصلاح وضع موجود ، نیاز به پیش برندگی دارد .
حل مشکلات نیاز به پیش برندگی دارد .
تحقق اهداف در گرو پیش برندگی ست .
پیش برندگی ازوقوع رویدادهای تلخ آینده جلوگیری میکند .
پیش برندگی ، مانع تکرار رویدادهای تلخ گذشته ، میگردد .
--- آیا میخواهید پیش برنده باشید ؟؟؟
# بسیج باید پیش برنده باشد #
انقلاب اسلامی به شدت نیاز به بسیج پیش برنده دارد .
بسیج باید هم پیش رونده باشد و هم پیش برنده .
بهترین و موثرترین رده بسیج برای این اتفاق مهم ، ناحیه مقاومت میباشد .
ناحیه ارتباط مستقیم و زنده با مسولین و دستگاههای دولتی ، بخش خصوصی و آحاد مردم بخصوص نوجوانان و جوانان دارد ، لذاپیش برندگی دراینجا موضوعیت بیشتری پیدا میکند .
برای اینکه نواحی مقاومت سراسر کشور ، پیش رونده وپیش برنده باشند ، اولانیاز به برنامه وحمایت همه جانبه ازسوی سازمان بسیج و سپاه استان دارد ، ثانیا فرمانده ، جانشبن ، نمایندگی ، حفاظت اط ، فرماندهان و مدیران ناحیه اعم ازپاسدار وبسیجی بایستی افرادی مسلط به پیش روندگی و پیش برندگی باشند تا بتوانند ناحیه را ، ازسطح روزمرگی و برنامه محوری به سطح پیش رونده و پیش برنده ارتقا دهند .
چنانچه ناحیه دراین سطح قراربگیرد ، آنگاه شهرستان به تدریج به شهرستان تراز انقلاب تبدیل خواهدشد وروند تدریجی تحقق جامعه اسلامی درشهرستان آغاز میگردد .
دراین خصوص هرگونه مشاوره بخواهید ، درخدمت شما خواهیم بود .
##### سوال مهم = پیش برندگی دربسیج چگونه اتفاق میافتد ؟؟؟
چگونه میتوان بسیج را به پیش برندگی رسانید ؟؟؟
راه کاراصلی ومهم برای رسیدن به این موضوع ، چیست ؟؟؟
##### پاسخ = پیش برندگی زمانی دربسیج اتفاق می افتد و بسیج زمانی پیش برنده خواهدبود که ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، همه چیز حول محور « وظایف ذاتی » باشد .
---- همه چیز حول محور وظایف ذاتی باشد ، یعنی چه ؟؟؟؟؟
---- وظیفه ذاتی چیست ؟ وچگونه میتوان همه چیز راحول محور آن قرارداد ؟؟؟؟؟
---- سازمان بسیج چگونه میتواند پیش برندگی را درسطوح مختلف بسیج ، حاکم و جاری نماید ؟؟؟؟؟
# # #
---- آیا ناحیه هم به این طریق به پیش برندگی خواهد رسید ؟؟؟؟؟
---- پایگاه و حوزه مقاومت چی ؟؟؟؟؟
----------- پاسخ چیست ؟؟؟؟؟
# وظایف ذاتی بسیج #
---- وظایف ذاتی بسیج ، به اموری گفته میشود که بسیج موظف به انجام آنهاست واین وظایف برای هیچ سازمان ودستگاه دیگری نوشته نشده اند وچنانچه بسیج نسبت به انجام آنها اقدام نکند ، این امور زمین مانده و کسی آنها را انجام نمیدهد .
بطورمثال :
--- تشکیل بسیج دهها میلیونی
--- ایجادآمادگی برای دفاع همه جانبه مردم ازانقلاب اسلامی
--- تربیت نیرو برای انقلاب
--- حضورهمه جانبه مردم درصحنه های انقلاب
--- و . . . . .
========= پیش برندگی و اعتلای بسیج زمانی اتفاق خواهد افتاد که همه مسایل بسیج حول محور وظایف ذاتی بسیج باشد .
---- این مسایل عبارتنداز :
۱-- ساختاروتشکیلات
۲-- شرح وظایف
۳-- برنامه ها
۴-- نظامات
۵-- مدیریت و فرماندهی
۶--آموزشهای تخصصی
۷-- بازرسی و نظارت
--- و . . . . .
====== درحال حاضر ، بین وظایف ذاتی بسیج ومسایل مذکور فاصله و تعارضاتی وجود دارد که وضعیت موجود بسیج بخصوص ضعف و رکود پایگاههای مقاومت ، مرهون این موضوع بوده که بایستی هرچه سریعتر اصلاح گردد .
# لزوم توانمندی فرماندهان ومدیران بسیج :
یکی از عوامل اصلی و بسیارموثردرتقویت و توسعه بسیج وتحقق اهداف آن ، نحوه اداره نمودن نواحی ، حوزهها و پایگاههای مقاومت توسط فرماندهان میباشد .
اگر فرماندهان بسیج دراین سه رده ، افرادی توانمند وبا برنامه باشند ، وبراساس برنامه مدیریتی ، ناحیه ، حوزه و پایگاه خود را مدیریت نمایند ، رشد وتکامل روزافزون بسیج را بدنبال خواهدداشت .
چنانچه ناحیه ، حوزه و پایگاه خوب مدیریت نشده و فرماندهان به روزمرگی اکتفا کنند ، یقینا بسیج روز به روز ضعیف خواهدشد .
بنابراین ، فرماندهان نواحی ، حوزه ها و پایگاههای مقاومت بایستی دانش و مهارت کافی ولازم در زمینه فرماندهی و مدیریت دربسیج داشته باشند تا بتوانند رده مقاومت تحت امرخودرا بدرستی اداره نموده و محور رشدوتعالی بسیج درسطح شهرستان باشند .
----------- سوال :
منظورازدانش ومهارت مدیریتی چیست ؟؟؟
---- دراین بخش به بیان دانش و مهارت مورد نیاز فرماندهان نواحی مقاومت ، پرداخته میشود ، تا فرماندهان حوزه ، پایگاه وسایر مدیران صفی وستادی بسیج هم ازآن بعنوان الگو وراهنما ، استفاده نمایند .
# مهارت های فرمانده ومدیر #
----- مهارتهایی که ف ومد بسیج بایدداشته باشند تابتوانند بسیج را بطورموفق وپیش برنده اداره نمایند :
۱- مهارت اداره جلسه
۲-مهارت مدیریت مراسم
۳- مهارت برنامه ریزی
۴- مهارت سخنرانی
۵- مهارت گزارش دهی
۶- مهارت گفتگو
۷- مهارت اندیشه ورزی
۸- مهارت انتقال تجربه
۹- مهارت تجربه نگاری
۱۰- مهارت جانشین پروری
۱۱- مهارت تدریس
۱۲- مهارت ارشاد وراهنمایی
۱۳- مهارت نوشتن
۱۴- مهارت خواندن (مطالعه)
۱۵- مهارت فرماندهی درصحنه
۱۶- مهارت مردم داری
۱۷- مهارت فضای مجازی
۱۸- مهارت نامه نگاری
۱۹- مهارت ارتباط وتعامل
۲۰- مهارت بودجه بندی
و.....
🌸 آموزش وتوجیه تخصصی ف ومدبسیج قبل ازمعارفه 🌸
فرماندهان ومدیران بسیج بایستی قبل ازمعارفه ، آموزش ببینند و توجیه تخصصی بشوند .
اینان نبابستی قبل از آموزش یا توجیه تخصصی ، منصوب ومعارفه شوند .
یکی ازعلل اصلی ضعف و رکود پایگاه مقاومت ، اینست که فرمانده پایگاه ، آموزش تخصصی « فرماندهی ومدیریت درپایگاه مقاومت » ندیده باشد .
فرمانده پایگاه مقاومت ، فرمانده رده صف ناحیه میباشد و برای موفقیت بیشتر در اداره پایگاه ، بایستی به آموزش و توجیه تخصصی وی ، توجه ویژه بشود .
درحال حاضر ، این نیاز شدیدا احساس میشود که فرماندهان پابگاهها ، آنچه راکه بایدبدانند ، نمیدانند ، زیرا به آنها یادداده نشده است .
فرماندهان پایگاه مقاومت ، خودشان نیز تلاش نمایند از هر راه ممکن نیازدانشی خود راجبران و برطرف نمایند .
مطالعه ، گرفتن مشاور و کسب تجربه از افراد توانمند و باتجربه ازجمله راههای برطرف نمودن نیاز دانشی میباشند .
------ دروس آموزش تخصصی فرمانده پایگاه قبل از معارفه به چهار دسته تقسیم میشوند :
الف ) دروس پایه و عمومی
ب ) دروس تخصصی
ج ) شناخت پایگاه مقاومت
د ) فرماندهی ومدیریت پایگاه م.
--- هردسته دارای دروس خاصی میباشد که درصورت اعلام نیاز ودرخواست ، به متفاضی ارایه میگردد .
بسم الله الرحمن الرحیم 3
۲۰ فن سخنرانی کارآمد را با هم یاد بگیریم.
1-تمرین کنید
بهتر است سخنرانیتان را چندین بار تمرین کنید. برای آنهایی که برنامهی کاری فشردهای دارند، شاید پیداکردن وقت آزاد برای تمرین کمی سخت باشد، اما اگر میخواهید یک سخنرانی جذاب ارائه دهید، انجام این کار ضروری است. من در بین همکارانم به این مشهورم که شب پیش از سخنرانیهای مهم، تا دیروقت سر کار میمانم و چندباره و چندباره تمرین میکنم. اگر شما واقعا دلتان میخواهد عالی بهنظر برسید، بهتر است بهجای بداههگویی از متن نوشتهشده استفاده کنید. اگر درحین سخنرانی عصبی و دستپاچه شوید، دستخط شما بهترین کمکحالتان خواهد بود.
سعی کنید در مکان برگزاری سخنرانیتان تمرین کنید. بعضی از متخصصان فنون بازیگری پیشنهاد میدهند که متنتان را در وضعیتهای مختلف تمرین کنید، ایستاده، نشسته، با بازوهای گشاده، روی یک پا و… . هرچه بیشتر محیط و موقعیتهای مختلف را باهم ترکیب کنید، با سخنرانیتان احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. میتوانید سخنرانیتان را برای یکی از دوستان یا همکارانتان اجرا کنید یا تمرین ارائهتان را ضبط کنید تا ببینید کدام قسمت به تمرین بیشتری نیاز دارد. گوشدادن به نسخههای ضبطشدهی سخنرانیهای قبلیتان نیز میتواند به فهمیدن عادات بدی که احتمالا از آن آگاه نیستید، کمک کند.
۲. استرس را به اشتیاق تبدیل کنید
شاید عجیب بهنظر برسد، اما من اغلب پیش از شروع سخنرانی یک نوشیدنی انرژیزا میخورم و به موسیقیهای شاد گوش میکنم. چرا؟ چون این کار سطح انرژی را در من افزایش میدهد و کمک میکند تا احساس اضطرابم را به اشتیاق متمرکزشده تغییر دهم. مطالعات زیادی نشان دادهاند که یک سخنرانی مشتاقانه میتواند به یک سخنرانی شیوا اما خستهکننده پیروز شود و ازآنجاییکه من وینستون چرچیلِ سخنرانها نیستم، سعی میکنم قبل از سخنرانی مشتاق و پرانرژی باشم. البته افراد نسبتبه کافئین زیاد عکسالعملهای مختلفی از خود نشان میدهند. پس بهتر است قبل از نوشیدن یک قوطی نوشابه انرژیزا، بدن خودتان را بشناسید.
۳. در سخنرانیهای دیگران شرکت کنید
اگر قرار است که سخنرانی شما بخشی از یک کنفرانس باشد، سعی کنید در بعضی از سخنرانیهایی که پیش از سخنرانی شماست شرکت کنید تا مهارتهای بیانی و فنون ارائهی آنها را ببینید و زمینهی کلی صحبتهایشان را بفهمید. این کار احترام شما را نسبتبه سایر سخنرانان نشان میدهد و البته به شما این امکان را میدهد تا به احساس و نظر حضار پی ببرید. آیا آنها در حسوحال خندیدن هستند یا خیلی جدی و خشکاند؟ آیا سخنرانیها بیشتر در زمینهی موضوعات استراتژیک است یا موضوعات تاکتیکی؟ از طرفی، ممکن است سخنران دیگری نیز چیزی را بیان کند که شما بتوانید بعدا در ارائهی خودتان از آن استفاده کنید.
۴. زود برسید
بهتر است قبل از شروع سخنرانی وقت کافی برای استقرار و احساس آرامش در فضای جدید داشته باشید. این وقت اضافی تضمین میکند که دیر نمیرسید و بهاندازهی کافی وقت دارید تا با فضای محل سخنرانیتان آشنا شوید.
۵. با محیط اطرافتان آشنا شوید
هرچه بیشتر با فضای اطرافتان آشنا باشید، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. سعی کنید پیش از شروع برنامه، زمانی را در محل سخنرانی بگذرانید. درصورت امکان، با میکروفن و نور تمرین کنید، جایتان را پیدا کنید و از هر عامل بالقوهای که ممکن است در روز سخنرانی باعث حواسپرتی شما شود (مثل سروصدای یک خیابان شلوغ در بیرون محل برگزاری) آگاه شوید.
۶. سلام و احوالپرسی کنید
قبل از ارائهی سخنرانی، با حضار گپی دوستانه بزنید. صحبت با مخاطبان، شما را دوستانهتر و جذابتر میکند. از شرکتکنندگان سؤال کنید و پاسخهایشان را بشنوید. آنها حتی میتوانند منبع الهامی برای سخنرانی شما باشند.
۷. از تصویرسازی مثبت استفاده کنید
همانطور که میدانید مطالعات زیادی اثربخشی تصویرسازی مثبت را ثابت کردهاند. وقتی ما در ذهنمان نتیجهی
مثبتی را از یک طرح تصویر میکنیم، احتمال تحقق آن امکانپذیرتر است.
بهجای اینکه به این فکر کنید که «من امروز سخنرانی را خراب میکنم» و خودتان را در حال ترک کردن جلسه در وسط سخنرانیتان تجسم کنید، خودتان را درحال خنداندن مردم ببینید. تفکرات مثبت میتوانند بهطرز چشمگیری مؤثر باشند. پس یک بار به آنها فرصت بدهید.
۸. بهخاطر داشته باشید که بیشتر حضار مشفق و دلسوز شما هستند
یکی از سختترین ترسهایی که هنگام صحبت در مکانهای عمومی باید آن را کنار گذاشت، این است که شنوندگان منتظر خندیدن به اشتباهات شما هستند. خوشبختانه این مورد در اکثریت قریببهاتفاق سخنرانیها اتفاق نمیافتد.
مردم میخواهند موفقیت شما را ببینند. درواقع بیشتر افراد از صحبت در جمع میترسند. پس بهاحتمال زیاد بیشتر افرادی که به سخنرانی شما گوش میدهند، حتی اگر بیعلاقه و بیحال بهنظر برسند، درک میکنند که این کار میتواند چقدر دشوار و خستهکننده باشد. اگر احساس میکنید دستپاچه و عصبی هستید، به خودتان یادآوری کنید که مخاطبان شما متوجه آن میشوند و واقعا دوست دارند ببینند که شما از پس آن برمیآیید.
۹. نفسهای عمیق بکشید
بهترین توصیه برای افراد عصبی همین است. وقتی عصبی میشوید، عضلاتتان سفت میشوند؛ بهطوریکه ممکن است حتی نفستان را حبس کنید. بهجای آن، نفسهای عمیق بکشید تا به مغزتان اکسیژن برسانید و بدنتان را آرام کنید.
۱۰. لبخند بزنید
لبخند زدن هورمون اندورفین را در بدن افزایش میدهد، اضطراب را با آرامش جایگزین میکند و باعث میشود شما احساس بهتری نسبتبه سخنرانیتان داشته باشید. همچنین لبخند زدن اشتیاق و اعتمادبهنفس شما را به همه نشان میدهد و این نکته حتی زمانی که شما درحال ارائهی یک وبینار هستید و مردم نمیتوانند شما را ببینند نیز صدق میکند. فقط در انجام آن افراط نکنید. هیچکس از ظاهر یک سخنران دلقکمانند خوشش نمیآید.
۱۱. ورزش کنید
سعی کنید روز قبل از سخنرانیتان ورزش کنید تا میزان اندورفین را در بدنتان افزایش دهید. اندورفین میتواند به کاهش اضطراب و تسکین آن کمک کند. شاید بهتر باشد از قبل برای یک کلاس زومبا ثبتنام کنید!
۱۲. روی مکثهایتان کار کنید
شاید بهنظرتان بهتر است که هنگام اضطراب، سرعت ارائهتان را بالا ببرید تا سریعتر سخنرانیتان را تمام کنید، اما این کار خودش باعث بندآمدن نفس شما و درنتیجه اضطراب و وحشتزدگی بیشتر میشود.
از آهسته کردن ریتم صحبتتان و استفاده از مکث در سخنرانیتان نترسید. میتوانید از مکثکردن برای تأکید روی نکات خاص استفاده کنید. این کار کمک میکند تا سخنرانی شما محاورهایتر بهنظر برسد. اگر احساس میکنید که دارید کنترل سرعت صحبتکردنتان را ازدست میدهید، مکث مناسبی کنید و آرام شوید.
۱۳. سعی نکنید به بیان مطالب زیادی بپردازید
درست است که سخنرانی شما باید سرشار از اطلاعات مفید، عمیق و مستند باشد، اما به این معنی نیست که باید موضوعی عمیق و پیچیده و وسیع را در ۱۰ دقیقه سخنرانی فشرده بیان کنید! دانستن اینکه چه مطالبی باید گنجانده شوند و کدامیک باید رها شوند، برای موفقیت در یک سخنرانی خوب حیاتی است. منظور من این نیست که از گنجاندن اطلاعات و اسلایدهای مفید مضایقه کنید، بلکه بهتر است ویرایشی دقیق روی مطالب انجام دهید. اگر مطلبی خیلی خارج از موضوع بهنظر میرسد یا ارتباط خیلی کمی به اصل مطلب دارد، آن را کنار بگذارید. شما همیشه میتوانید از این اطلاعات اضافی در سخنرانیهای دیگر استفاده کنید.
۱۴. مخاطب را درگیر کنید
مردم خیلی دوست دارند که صحبت کنند و نظراتشان شنیده شود؛ درحالیکه ماهیت اغلب سخنرانیها یکطرفه بهنظر میرسد. هرچند که بهتر است اینطور نباشد.
عقیده و نظر مخاطبان را خواستن، سؤال کردن و سایر ابزارهای جلب مشارکت حضار میتواند میزان همکاری را بالا ببرد و باعث شود تا شرکتکنندگان احساس کنند که بخشی از گفتوگو هستند. همچنین این کار باعث میشود که شما بهعنوان سخنران جذابتر بهنظر برسید. میتوانید با یک نظرسنجی یا رأیگیری شروع کنید. ولی آنها را با سؤالات غیرمنتظره پیچیده نکنید، بلکه از آنها بهعنوان فرصتی استفاده کنید که به شما امکان میدهد تا ببینید مخاطبان شما دنبال چه چیزی هستند.
۱۵. سرگرمکننده باشید
اگر شما نتوانید مطالبتان را بهدرستی ارائه دهید، سخنرانی شما شکست میخورد؛ حتی اگر پر از اطلاعات مفید باشد. من فهمیدهام که اضافهکردن چند جوک و اسلاید سرگرمکننده، یکی از بهترین راههاست که کمک میکند مخاطبان و البته خود شما احساس راحتی بیشتری بکنید؛ بهخصوص زمانی که مشغول توضیح و ارائهی حجم زیادی از اطلاعات هستید. بااینحال، این نکته بسیار مهم است که تعادل را حفظ کنید، چون یک نمایش کمدی اجرا نمیکنید و مردم فقط برای سرگرمشدن به سخنرانی شما نیامدهاند. اما همانطور که گفتم از افزودن کمی شوخطبعی به صحبتهایتان نترسید. اگر هنوز از نحوهی ارائهتان مطمئن نیستید، آن را برای چند نفر از دوستانتان اجرا کنید و از آنها بخواهید که نظرشان را خیلی راحت و بیپرده بگویند.
۱۶. بپذیرید که جواب همهی سؤالات را نمیدانید
معمولا تعداد بسیار کمی از سخنرانان تصدیق میکنند که همهچیز را نمیدانند! چون آنها احساس میکنند که این کار اعتبارشان را خدشهدار میکند. اما چون همهی ما میدانیم که هیچکس همهچیز را درمورد یک موضوع نمیداند، پذیرفتن آن در یک سخنرانی حتی میتواند اعتبار شما را بهتر کند.