⏪ ⏪ قابل توجه
اساتید ، دانشجویان ، کارکنان و خانواده دانشگاهیان عزیز
📚 رشته کتابخوانی در جشنواره ملی رسا کمترین فرصت را از شما می گیرد
👨🎓دانشجویان :
⏳تا ۹ مهرماه ۱۴۰۳ فرصت دارید با خواندن یک سوم کتاب سیری در نهج البلاغه شهید مطهری از جوایز بخش دانشگاهی بهرمند شوید
⏳و یا خواندن دو سوم کتاب تا ۲۰ آبان از جوایز مرحله استانی بهرمند شوید
⌛️و با خواندن کل کتاب تا ۲۷ آذر از جوایز نفیس ملی بهرمند شوید
👨⚕👨💼🧕کارکنان :
📅 تا ۹ مهرماه ۱۴۰۳ فرصت دارید با خواندن یک سوم کتاب تحکیم خانواده در نهج البلاغه ( تنها ۲۰ صفحه) از جوایز بخش دانشگاهی بهرمند شوید
📅 و یا خواندن دو سوم کتاب تا ۲۰ آبان از جوایز مرحله استانی بهرمند شوید
📅 و با خواندن کل کتاب تا ۲۷ آذر از جوایز نفیس ملی بهرمند شوید
👨🏫 اساتید :
تا ۲۷ آذرماه فرصت دارید با خواندن کتاب نبوت ها در نهجالبلاغه از جوایز بخش ملی جشنواره بهرمند شوید
🌿✨🌺 #رسا 🌺✨🌿
🌟 #نهضت_نهج_البلاغه_دانشگاهیان 🌟
✨ #جشنواره_ملی_نهج_البلاغه ✨
🌐سایت جشنواره: rasanahad.ir
کانال رسا
@rasanahad
🔴 پزشکان مشروب خوار در یک پارتی شبانه دچار مسمومیت شدند و یک نفر هم تا این لحظه کشته شده است!
🔹 یک زن پزشک کشته و ۲۹ پزشک دیگر به خاطر مصرف مشروب تقلبی (متانول) در یک پارتی شبانه در شهرستان جهرم استان فارس، دچار مسمومیت شده و در بیمارستان بستری شدند.
🔹 چند نفر از پزشکان دیالیز شدند و یک خانم دکتر که اصالتا جهرمی و رتبه ۷ تخصص بود، در همان پارتی میمیرد و همسرش (فوق تخصص چشم) هر دو کلیهاش از کار افتاده و هم اکنون در کما است.
🔹 در این پارتی پزشکان مختلفی از جمله چندین متخصص قلب، زنان و چشم بودند که دچار نارسایی شدید کلیه و دیالیزی شدند و وضعیت خوبی ندارند!
🌸 خدا رحمتش کنه
کاری ندارم به مرحومه
ولی اون ۲۹ تا پزشکی که عرق سگی خوردن و سنکوپ کردن رو امیدوارم پروانه پزشکیشون رو باطل کنن.
ما رو باش که برای حفظ سلامتیمون به کجا دخیل بسته بودیم!
روزهای قمر در عقرب
منبع: سایت موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام
@mofid_m
#لحظاتی_با_احکام
💎 چرا اسلام #سگ🦮 را نجس می داند و در عین حال از نجاست یا طهارت آن در قرآن ذکری به میان نیامده است❓🔰
✅👈 موضوع نجاست سگ یک مساله فقهی است که #روایات زیادی برای آن وارد شده است و #اجماع فقها هم بر نجاست آن بوده است.
👁👁 البته همچون بسیاری از جزئیات احکام فقهی مانند تفاصیل احکام مختلف، نجاست سگ هم به صراحت در قرآن نیامده و تبیین و تفصیل آن به پیامبر و اوصیای معصوم او (علیهم السلام) واگذارده شده است.
🔺 و اما سگ در #قرآن: در قرآن کريم در سه مورد از سگ سخن گفته شده که عبارتند از:
1⃣➖ ماجرای سگ اصحاب کهف: «... وَ کَلْبُهُم بَاسِطٌ ذِرَاعَيْهِ بِالْوَصِيدِ»؛ سگشان بر دهانه غار (يعني محلي با فاصله و دورتر از محلّ استراحت اصحاب کهف) دو دستش را دراز کرده بود.(۱)
2⃣➖ ماجرای بلعم باعورا: حق تعالی، بلعم باعورا را به سگ تشبيه کرده است. عطش دنیا و تبعیت از هواهای نفسانی، این عالم را که توقع انحراف از او نمی رفت، به سقوط کشاند. عطش دنیوی او، به عطش کاذب سگ هار تشبیه شده است که در هیچ حالی سیراب نمی شود: «فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ اَلْکَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُکْهُ يَلْهَثْ».(۲)
3⃣➖ حکم صيد سگ شکارچی: خدای متعال در سوره مائده می فرمايند: «يَسْأَلُونَکَ مَاذَا أُحِلَّ لَهُمْ قُلْ أُحِلَّ لَکُمُ الطَّيِّبَاتُ وَمَا عَلَّمْتُمْ مِنَ الْجَوَارِحِ مُکَلِّبِينَ تُعَلِّمُونَهُنَّ مِمَّا عَلَّمَکُمُ اللَّهُ فَکُلُوا مِمَّا أَمْسَکْنَ عَلَيْکُمْ وَاذْکُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَيْهِ»؛ از تو می پرسند که چه چيزهايى بر آنها حلال است، بگو آنچه طیب و پاکيزه است براى شما حلال گرديده، و (نيز) صيد حيوانات شکارى و سگهاى تربيت يافته.(۳)
🤔 در اين آيات هيچ گونه اشاره ای به طهارت و نجاست خود سگ نشده است. حکم محل تماس دندان سگ شکاری با بدن شکار هم در روایات آمده که باید آنجا را تطهیر کرد و آب کشید.
💥 شايد یکی از حکمتهایی كه قرآن تصريح به نجاست سگ نکرده، سابقۀ آن در دیگر شرایع و نیز دیدگاه پست و کم ارزش آن براى مردم -با وجود استفاده زیاد از آن- بوده است. مثلا خوردن گوشت خوک در جامعه آن زمان در بین مسیحیان رایج بوده است، بنا بر این قرآن به حرمت آن تصریح کرده است اما در طول تاریخ در فرهنگ مردم، برخی از اخلاق پست و ناپسند به سگ نسبت داده می شد و انسانهای پست هم به آن متصف می شدند. وجود برخی صفات خوب در این حیوان، مانع از غلبه نگاه منفی مردم به آن نبوده است. شاید به دلیل همین فاصله گیری طبیعی در فرهنگ و جامعه، نیازی نبوده است تا به نجاست یا دیگر لوازم آن تصریح شود. با اين فرض، ذكر نجاست سگ در قرآن، اولًا: با بلاغت قرآن تناسبى ندارد؛ و ثانياً: عدم ذكر آن نقصى در قرآن ایجاد نمی کند، زيرا نقص در جايى است كه ذكر آن لازم باشد.
🔺و اما سگ و نجاست آن در #روایات: نجاست سگ در روایات از دو راه فهمیده می شود:
1⃣➖ رواياتی که به صراحت در آن کلمه نجس برای سگ آمده است. مانند: « شخصی به نام عذافر از امام صادق (علیه السلام) از نوشيدن و وضو گرفتن با پس مانده آبی که بعضی از حيوانات (سنور، گوسفند، گاو، شتر ، الاغ ، اسب، استر و درندگان) نوشيده اند، سوال کرد. امام فرمود: بنوش و وضو بگير. سپس از سگ سوال کردم. امام فرمود: نه. پرسيدم: آيا او يک درنده (مثل ديگر درندگان) نيست؟ فرمود: نه به خدا، او نجس است. نه به خدا، او نجس است.»(۴)
2⃣➖ رواياتی که بجای تصریح به نجاست سگ، حکم نجاست سگ آمده است. در اين روايات، روش برخورد با سگ، نیمخورده او و ... ، همانند روش بر خورد با نجاسات ديگر است. به عنوان مثال به این روایت زیر دقت کنید: «ابن مسلم می گويد از امام صادق (علیه السلام) سوال کردم: اگر سگی از ظرفی، آب بياشامد وظيفه چيست؟ آن حضرت فرمود: لازم است ظرف را بشوئيد.»(۵)
👈 در این دسته از احـاديـث، حکم عدم جواز آشاميدن و وضـو گرفتن از نيم خورده سگ به صراحت بيان شده است، که قرينه ایست بر نجاست سگ. برای اثبات نجاست سگ، روايات بقدری زيادند که هرگز نمی توان در اعتبار و قطعيّت آنها اشکال کرد.
➖➖➖➖➖
📎(۱) سوره کهف/ ۱۸.
📎(۲) سوره اعراف/ ۱۷۶.
📎(۳) سوره مائده/ ۴.
📎(۴) شيخ حر عاملى، محمد بن حسن، وسائل الشيعة، مؤسسة آل البيت (عليهم السلام) - قم، چاپ: اول،۱۴۰۹ ق، ج ۱، ص ۲۲۶، ح۵۶۷- ۶.
📎(۵) وسائل الشيعة، ج۱، ص۲۲۵.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
👉🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
💫💫💫💫💫