هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
💢 #یادداشت_کوتاه
✅ موضوع: برخی موانع، در مسیرِ دولت انقلابی
✍️علیاکبر صیدی
🍃🌻🍃
🔻 دولت سیزدهم، به ریاست آیتالله دکتر رئیسی، با یک سری چالشهای جدی در زمینههای مختلف، مواجه است که خاستگاهِ آنها، دولتِ غربگرای قبلی است نظیر:
1️⃣ مشکلات اقتصادی (خزانه خالی، بدهکاری دولت و کسری بودجه بالا و...)
2️⃣ روشن شدن جرقۀ ناآرامی مدنی به بهانه قطعی آب و برق و سایر مشکلات
3️⃣ حراج معادن و شرکتهای دولتی توسط آقای روحانی (دولت تدبیر!)
4️⃣ معاهداتِ دست و پاگیر بینالمللی که توسط دولت روحانی امضاشده در حوزههای محیطزیست، و...
5️⃣ کارشکنی جدی مخالفان: جریان غیرانقلابی(غرب گدایان، منحرفین، منافقین و...) با جدیت در تلاشاند که لای چرخ دولتِ مردمی، موانعی در حوزههای متعددِ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و...، قرار داده از سرعت آن بکاهند.
🔹 این در حالی است که انقلابیون، - در کنار انتقاد سازنده- عصای دستِ دولتِ غربگرای روحانی بودند، نهادهای مردمی، نیروهای مسلح و بسیج، در بخشهای مختلف دستِ روحانی را گرفتند تا زمین نخورد. پروژههای مهم عمرانی- صنعتی و... توسط جریان انقلابی مثل قرارگاه خاتمالانبیاء آماده میشد و آقای روحانی فقط«#علی_برکت_الله» میگفت و افتتاح میکرد و بنام خود ثبت مینمود.
6️⃣ و...
🔺 بنابراین لازم است روشنگری گردد تا در مدت کوتاه، مردم از دولت سیزدهم، انتظارِمعجزه، نداشته باشند.
#انصاف
#بصیرت
#روشنگری
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از زمانه
6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 سالگرد فتنه١٨تير؛ رهبر انقلاب: اگر عکس مرا هم پاره کردند باید سکوت کنید
🚩 جوان مومن حزباللهی نیرویش را برای مقابله با دشمن حفظ کند
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
هدایت شده از زمانه
⁉️انتقال نظامیان آمریکا از قطر به اردن با چه هدفی؟
🔸️منابع خبری رسمی آمریکا از تخلیه پایگاه السیلیه قطر و انتقال نیروها و تجهیزات آن به اردن خبر می دهند .
🔸️این اتفاق که در رسانه های ایران بازتاب زیادی نیافته به باور راقم این سطور بسیار با اهمیت است و در راستای تغییر اولویت های آمریکا در روابط خارجی خود ارزیابی می شود .
🔸️در خصوص مکانی که اخیرا تخلیه شده باید گفت این مرکز مهم نظامی ، بزرگترین پایگاه آمریکا در سطح جهان بود که در جنوب غرب دوحه قرار داشت و از لحاظ زیرساخت و تجهیزات می توانست پذیرای استراحت ۲۰۰ هزار نظامی باشد و یک سر پل مهم برای حمله به کشورهای دیگر بود و در همین زمینه در تهاجم نظامی به افغانستان و عراق از آن بهره برداری شد.
🔸️تغییر مکان نیروهای سنتکام همزمان با تخلیه آمریکا از افغانستان اتفاق می افتد که حاکی از جدی بودن ایالات متحده برای تمرکز بر شرق آسیاست و در همین راستا نسبت به تعهداتش برای حفاظت از دول عربی خلیج فارس چندان پایبند نخواهد بود لکن با حضور در اردن و استقرار نیروهایش در مجاورت فلسطین اشغالی ، نشان می دهد که به تامین امنیت اسرائیل هنوز هم متعهد است.
🔸️از طرفی نگارنده این یادداشت معتقد است از جمله استراتژی های اعلامی آمریکا ، حضور نظامی در نقاط مهم و استراتژیک بوده و حضور نظامی گسترده در اردن علاوه بر این که اشراف واشنگتن به شرق مدیترانه و کشورهای فلسطین ، لبنان ، سوریه ، مصر و عراق را بیشتر می کند ، می تواند بر کریدور تجاری بسیار مهم شرق به غرب نیز اثر بگذارد.
🔸️این مسیر که بناست از چین تا مدیترانه برقرار شود تاثیر تجاری بسیار مهمی بر شرق و غرب آسیا خواهد داشت و اقتصاد کشورهای اروپایی را دستخوش انفعال جدی می کند.
🔸️نباید فراموش کرد ایجاد پایگاه تِنِف ( منطقه مرزی سوریه و عراق ) در راستای جلوگیری از ایجاد کریدور تهران - بغداد- دمشق -بیروت بود.
🔸️ نکته دیگر این که انتقال نظامیان امریکایی به اردن ، برخلاف تحلیل عده ای از تحلیلگران غربی ، آنان را از تیررس ایران و حتی گروههای مقاومت خارج نمی کند؛ بنابراین بعید است این نقل و انتقال گسترده با هدف رفع تهدید از نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و مذاکرات وین مرتبط باشد و حفاظت بیشتر از رژیم صهیونیستی (با عطف به شکست های اخیر و تردید جدی در خصوص توانایی های ارتش این رژیم در حفاظت از شهروندانش ) را به ذهن متبادر می کند.
🔸️ در نهایت باید گفت پیام این جابجایی نظامی برای دول عربی خلیج فارس این خواهدبود که آمریکا تا ابد نمی تواند از آنان محافظت کند و آنان برای بقا و امنیت خود باید به اصل خودیاری برسند و یا از طریق ایجاد پیمان های منطقه ای با همسایگان بر اساس منافع مشترک و موازی اقدام نمایند.
🔸️جمهوری اسلامی اما پیروز اصلی این عقب نشینی است زیرا اولا مهم ترین و بزرگترین پایگاه در اطراف مرزهایش تخلیه شده و دوم این که هژمونی اش در خلیج فارس به اثبات رسیده و شیخ نشین های عربی پس از این رخداد با احتیاط بیشتری در خصوص ایران عمل می کنند زیرا دیگر از حمایت قاطع آمریکا اطمینان ندارند. سومین دستاورد تهران این خواهد بود که می تواند امیال خودش را با قابلیت اثرگذاری بیشتری در سواحل جنوبی اش اعمال نماید و یحتمل کشورهای حاشیه خلیج فارس هم به فکر ایجاد ابتکاری پایدار برای حل مشکلاتشان با همسایه بزرگتر خواهند اندیشید.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
هدایت شده از روشنا
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ قانون پارکینسون چیه؟
🙁 چطور کش اومدن کارها منجر به بد انجام شدنشون میشه
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از معیار
323(2).pdf
339.8K
🇮🇷🌸
🍀
✅ #یادداشت
💢 موضوع: هم آهنگی قوا؛ خوب یا بد؟
✍️ مهدی فضائلی
🍃🌻🍃
#روشنگری
#ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از روشنا
📍 رونمایی از وزیر خارجه رئیسی؟
👤 حضور علی باقریکنی، معاون امور بینالملل قوهقضائیه در نخستین دیدار دیپلماتیک ابراهیم رئیسی خبرساز شده است. رئیسجمهور منتخب روز پنجشنبه با وزیر خارجه هند در تهران دیدار کرد. در عکسی که از این دیدار منتشر شده، علی باقری در کنار محمدجواد ظریف نشسته و در حال یادداشت مطالبی دیده میشود. عکسی که میتواند مهر تاییدی بر گمانههای روزهای گذشته مبنیبر تصمیم ابراهیم رئیسی برای معرفی او بهعنوان وزیر خارجه آینده ایران باشد.
👤 یکی از دلایل تقویت این گمانه پس از انتشار این عکس، نزدیکی بسیار او به ابراهیم رئیسی بهدلیل انتصابش در قوهقضائیه و ازسوی دیگر نزدیکیاش به سعید جلیلی، دبیر اسبق شورایعالی امنیت ملی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد است که هر دو در کنار هم در برههای هدایت مذاکرات هستهای را برعهده داشتند.
👤 بر همین اساس بسیاری بر این نظرند که ابراهیم رئیسی به همین دلیل او را بهعنوان یکی از اعضای تیم سیاست خارجی خود در دوران انتقال به کمیته «تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ۱+۴» معرفی کرده است.
👤 علی باقریکنی بهعنوان یکی از چهرههای اصولگرا در عرصه سیاست ایران شناخته میشود. او دانشآموخته دانشگاه امام صادق(ع) و فرزند محمدباقر باقریکنی از اعضای مجلس خبرگان رهبری است. همچنین وی دارای نسبت خانوادگی با مقام معظم رهبری است. درواقع برادر علی باقریکنی به نام مصباحالهدی باقریکنی با یکی از دختران مقام معظم رهبری ازدواج کرده است.
👤 باقریکنی به اندازهای به سعیدجلیلی نزدیک است که حتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ ریاست ستاد انتخاباتی او را برعهده داشت. این دو نفر در جریان مذاکرات هستهای بین سالهای ۸۶ تا ۹۲ زوج همراهی برای یکدیگر در این گفتوگوها بودند؛ زوجی که به نوعی بارها مخالفت خود را با توافق هستهای اعلام کردهاند و حتی پس از توافق هستهای نیز در مخالفت با برجام کوتاه نیامدهاند.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
✅ #یادداشت_کوتاه
💢 موضوع: لزوم هوشیاری در مواجهه با اعتراضات
✍️ حسین حسینینژاد
🍃🌻🍃
🔻 در چند روز اخیر قطعیهای مکرر برق در برخی از شهرها و روستاها اعتراضاتی را به همراه داشت. قطعی برق در اوج گرمای تابستان و در شرایطی که در اثر عملکرد نامطلوب دولت، نفسهای اقتصاد به شماره افتاده است، سبب شده تا طاقت اجتماعی جامعه در کمترین حد تابآوری قرار گیرد. چنین شرایط حساسی نیازمند برخورد درست و روانشناسانه با مردم و معترضین از سوی مسئولین است. بر این اساس در سالگرد حادثه ۱۸ تیر بازخوانی توصیههای رهبر انقلاب در مواجهه با این حوادث اعتراضی، میتواند هم برای مردم و هم برای مسئولین در این روزها راهگشا باشد:
1️⃣ باید مراقب ورود دشمن و دستهای پنهان و بهرهبرداری آنها از اعتراضات بود: «مراقب دشمن باشید؛ دشمن را خوب بشناسید؛ مبادا از شناسایی دشمن غفلت کنید. غریبههایی را که در لباس خودی خودشان را در همهجا داخل میکنند بشناسید؛ دستهای پنهان را ببینید». متأسفانه در روزهای اخیر برخی اعتراضات به سوژهای در جهت تضعیف نظام تبدیل شده است.
2️⃣ البته مراقبت در نگاه رهبری به معنای سکوت در مقابل غفلتهای مسئولین نیست، بلکه به معنای هوشیاری در اعتراض است. از منظر ایشان کوتاهی و غفلت مسئولین از انجام وظایف و مسئولیتها پذیرفتنی نیست: «هیچکس بهخاطر غفلت ستایش نمیشود... اگر بر آدم غافل ضربهای وارد شد، اوّل کسی که مسئول و مذموم است، خود اوست؛ مراقب باشید».
3️⃣ در شرایطی که دولت جدید برای به دست گرفتن قوه مجریه آماده میشود، باید هوشیار و مراقب بود تا برخی مسائل به تهدید علیه امنیت ملی تبدیل نشود: «دشمن، امنیت ملی ما را هدف گرفته است. امنیت ملی برای یک ملت، از همهچیز واجبتر است. اگر امنیت ملی نباشد هیچ دولتی نمیتواند کار کند؛ برای سازندگی، هیچ سنگی روی سنگ گذاشته نخواهد شد». طبیعتاً در شرایط ناآرام و متشنج هیچ دولتی موفق نخواهد شد تا سیاستهای خود را بهدرستی اجرا کند.
🔺 نکته راهبردی: امروز و در شرایطی که نگاه مردم به سمت دولت انقلابی است، باید بهجای پرداختن به حواشی، همه نیرو و توان جریان انقلاب به سمت اصلاح امور متمرکز شود. امروز کشور بیش از هرروز دیگری نیازمند نیرویهای انقلاب است: «نیرویتان را برای آن روزی که کشور به آن نیازمند است، برای آن روزی که نیروی جوان و مؤمن و حزباللهی باید در مقابله با دشمن بایستد، حفظ کنید». امروز روز آزاد شدن انرژی مثبت و جهادی نیروهای انقلاب در جهت حل مشکلات کشور است
#روشنگری
#ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از روشنا
⭕️ دلایل چرخش ابوظبی به سمت تهران
🔵 در ادامه تلاشها برای بهبود روابط میان تهران و ابوظبی، چهارشنبه گذشته، کاردار ایران با معاون نخستوزیر اماراتمتحده عربی دیدار کرد. این سومین ملاقات بین این دو مقام رسمی طی چند ماه گذشته است و در شرایطی صورت میگیرد که اختلافات میان ریاض و ابوظبی تشدید شده است. همزمان ایران و عربستان نیز قرار است چندمین دور مذاکرات خود را از سر بگیرند.
🔵 سیدمحمد حسینی، کاردار ایران در ابوظبی در اینباره در توییتر نوشت که «شیخ منصور، معاون نخستوزیر و وزیر حوزه ریاست کشور و از افراد متنفذ و چهره شناختهشده و مالک چند باشگاه معروف و بهویژه منچسترسیتی است و دیدار آنها برای «گفتوگو درباره موضوعات مورد علاقه طرفین و دوجانبه» بوده است...
🔵 به نظر میرسد با توجه به احتمال پررنگتر شدن اختلافات میان ریاض و ابوظبی و سرعت یافتن مذاکرات تهران و ریاض، زمینههای گردش به سمت ایران از سوی اماراتعربیمتحده سرعت بیشتری بگیرد. بهخصوص که روابط تجاری گسترده ایران و امارات به نسبت دیگر اعضای شورای همکاری خلیجفارس و حتی دیگر همسایگان ایران، متغیر بسیار مهمی برای مقامات ابوظبی در حفظ و توسعه روابط با تهران محسوب میشود. بهخصوص اگر پای رقابت اقتصادی امارات و عربستان نیز در میان باشد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از روشنا
⭕️ دست در دست کتاب
🌻 نکاتی مختصر و پرفایده *برای کسانی که دوستدارند کتاب بخوانند اما فکر میکنند نمیشود!*
🔺 چه کسانی کتاب بخوانند؟
🔺 در کدام وقت خالی؟
🔺 با چه نقشهای؟
🔺 چه گامهای اساسی برای مطالعه برداریم؟
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
🌀 #صرفا_جهت_اطلاع
✍️ عبدالله گنجی
🍃🌻🍃
طالبان دارد بر #افغانستان مسلط میشود آنهایی که همیشه برای گفتگو به عنوان تنها راه حل حتی با شیطان فشار میآوردند، اکنون که دولت ۴ گروه را آورده که مسائل را با گفتگو حل کند، فریاد واتروریستا سر میدهند و تلاش٢۴ساعته میکنند که ثابت کنند طالبان تروریست است. حالا چه کنیم جنگ را آغاز کنیم؟
#روشنگری
#طالبان
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از معیار
🇮🇷🌸
🍀
✅ #یادداشت_کوتاه
💢 موضوع: تفسیر غلط از مشارکت مردمی!
✍️ فتحالله پریشان
🍃🌻🍃
🔻 بهرغم سپری شدن قریب به یک ماه از انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همچنان معنایابیها و تفسیرها از نتیجه انتخابات، نوع رأی و مشارکت مردم، آسیبشناسی رفتارهای جریانی و نامزدهای انتخاباتی ادامه دارد. دیروز فائزه هاشمی با روزنامه آرمان ملی در خصوص همین موضوعات مصاحبهای کرد و تفسیر خود را از انتخابات 28 خرداد سال جاری با تأکید بر آسیبشناسی درونگروهی اصلاحات ارائه نمود. نگاه تفسیرگرانه خانم هاشمی در خصوص مشارکت و چرایی عدم حضور بیش از نیمی از مردم بهگونهای منحصربهفرد وی است که تطبیق آن با واقعیتهای صحنه پیچیده انتخابات و حتی اظهار نظرات دیگر تحلیلگران همحزبی و جریانی وی و تحلیل دشمنان انقلاب و مفسرین خارجی نیز بسیار فاصله فاحشی دارد. وی در فرازی از مصاحبهی خود گفت: «بیش از 51 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند بهعلاوه 14 درصد آرای باطله با نگاههای متفاوت به خیلی چیزها نه گفتند. نه به نداشتن رابطه با آمریکا، عربستان و سایر کشورها، نه به سیاست خارجی تهاجمی، نه به تسلط میدان بر دیپلماسی، نه به هرگونه تبعیض اعم از اعتقادی و جنسیتی، ... نه به بیتوجهی به شایستهسالاری، نه به رانت و فساد و ...».
💢 نکات تحلیلی:
1️⃣ خانم هاشمی در حالی این انتقادها را پیام انتخابات مینامد که اگر فرض را بر صحت تحلیل وی نیز بگذاریم، باید سؤال کرد چه کسی مسبب این کاستیها و نقایص بوده است؟ مگر هشت سال دولت در دستان روحانی و اصلاحطلبان موردحمایت خاندان هاشمی نبوده است؟!
2️⃣ کجا آرای باطله را اینگونه تفسیر میکنند؟ اتفاقاً آرای باطله آرای کسانی است که بهشدت منتقد وضعیتی بودند که دولت موردحمایت شما به وجود آورده بود؛ اما ازآنجاکه به نظام اسلامی علاقهمند بودند و حجتی برای عدم حضور در پای صندوقهای رأی نداشتند و آن را موجب سوءاستفاده دشمنان انقلاب و اسلام میدانستند در رأیگیری حاضر شدند و سفید رأی دادند!
3️⃣ طبق بررسیهای جهانی، در همه انتخاباتهای دنیا و مطالعه بیش از 38 انتخابات جمهوری اسلامی ایران متوسط از 25 تا 30 درصد مردم رأی نمیدهند. لذا با کسر این رقم از 51 درصد، نادرستی استدلال و تفسیر خانم هاشمی روشن میشود.
🔺 نکته راهبردی: تفسیر و تأمل در پیامها و پیامدهای رفتار انتخاباتی حزبی و جریانی لازم است و زمانی منجر به نتیجه میشود که آسیبشناسی درست و مبتنی بر واقعیات صحنه تحلیل شود و از اشتباهات درس گرفته شود و الا در اشتباهات بر همان پاشنه خواهد چرخید!
#روشنگری
#ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از زمانه
⚠️ قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
✅ علی کریمی وقتی فوتبال بازی میکرد، بازیکن محبوب میلیونها ایرانی و از جمله من بود. همین علی کریمی خوشخاطره، دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است. او فرصتی فراهم کرده تا چند واقعیت خیلی گل درشت به چشم بیاید.
✅ علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند، و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
✅ اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم. خواهش میکنم به محاسبات زیر دقت کنید.
۱. برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
۲. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
۳. قیمت دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
۴. وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
۵. مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
۶. شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
✅ هیچ سخنرانی، برنامه تلویزیونی یا پژوهش علمی نمیتواند به این دقت و صراحت و شفافیت عمق ناعادلانه بودن نظام قیمتگذاری انرژی در ایران را نشان دهد.
✅ نظام موجود قیمتگذاری دستوری دولت بر انرژی، چیزی جز انتقال منابع ملی به برخوردارترین اقشار جامعه نیست. این نظام اقتصادی از اساس غیرعادلانه است. کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟
⭕️☑️ نتیجهگیری اجتماعی
۱. علی آقای کریمی مقصر این بیعدالتی نیست، او مثل هر شهروند دیگری طبق قوانین و رویههای موجود زندگی میکند. او زمانی با قواعد فیفا فوتبال بازی میکرد و حالا با قواعد این کشور برق مصرف میکند. ساختار دستوری قیمتگذاری انرژی است که از او میخواهد این مقدار بپردازد و ماهی قریب به ۱۰ میلیون تومان یارانه برق بگیرد.
۲. این ماجرا نباید به ابزاری برای حمله به سلبریتیهایی چون علی کریمی تبدیل شود. آنها مثل همه شهروندان خودشان را با قواعد تطبیق میدهند. نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
⭕️☑️ دو نکته مهم
۱. سهم علی کریمی از رانت برق، با محاسبات فوق حداکثر سالی ۱۲۰ میلیون تومان یارانه برق است. این رقم در میان رقم واقعی رانتهایی که ناعادلانه در اقتصاد انرژی ایران توزیع میشوند هیچ نیست. رقم واقعی به دهها و صدها هزار میلیارد تومان در اشکال مختلف از جمله شامل هدررفت، میرسد.
۲. اقتصاد و سیاست عمومی سالهاست راههای اجتناب از این بیعدالتی و همزمان رسیدگی به اقشار محروم با نظامهای رفاهی هوشمند و هدفمند را یافته است.
محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا