✨ ادامه شرح حکمت ۱۹۸ ✨
قرآن مجيد در مسئله اختلاف دو همسر با يكديگر دستور مىدهد كه حَكَمى از سوى مرد و حَكَمى از سوى زن انتخاب شود تا بنشينند و تصميم عادلانهاى بگيرند و به اختلاف ميان آنها پايان دهند. اصولاً كار تمام قضات حَكَميت، رسيدن به دعاوى و حل خصومت است، آيا هيچ عاقلى مىگويد: خداوند بايد در محكمه قضاوت بنشيند و براى حل خصومت و رسيدن به دعاوىِ مردم حكم كند؟ و يا اينكه اگر اختلافى بين زن و شوهر پيدا شد، خداوند بيايد و تصميم عادلانهاى درباره آنها بگيرد؟ و يا اينكه امر حكومت بر مسلمانان را خدا بر عهده بگيرد؟ فرمانده جنگ و صلح او باشد، غنائم را او تقسيم كند؟
آرى بايد اين كارها به دست انسانهاى آگاه و عادلى صورت گيرد كه در تمام موارد بر طبق احكام الهى و فرمان و دستورات او حكم كنند.
بنابراين حكم به معناى حَكَميت براى رفع اختلاف كه خوارج مىپنداشتند هرگز در قرآن به خدا نسبت داده نشده است و اين مطلب به قدرى روشن است كه نياز به توضيح ندارد. احكامى كه در قرآن آمده به صورت قوانين كلى است كه به دست پیامبر صلىالله و اولىالامر براى اجرا داده شده است و در اختلافات به دست قضات و مأمورانى كه از طرف آنها براى اجراى احكام برگزيده شدهاند. هيچ عاقلى نمىگويد خدا بايد حد سرقت يا حد زنا را بر كسانى كه مستحقاند اجرا كند. هيچ كس نمىگويد كه در اختلاف حقوقى و خانوادگى كه ميان افرادى معين يا بين چند قبيله يا خانواده است، خداوند بيايد و قضاوت و حل خصومت كند.
البته خداوند احكام كلى و قوانين جامعى مقرر فرموده كه مديران جامعه و مجريان احكام و قضات بايد اعمال خود را بر آنها تطبيق دهند. اين چيزى است كه خوارج بر اثر ضعف عقل و حماقت و تعصب شديد نمىتوانستند آن را درك كنند.
امام عليهالسلام در خطبه ۴۰ از اجراى احكام و مديريت جامعه تعبير به «إمرة» (اميرى و فرمانروايى) مىكند و در ادامه همان خطبه مىفرمايد: «مردم نيازمند امير و حاكمى هستند (كه فرمان خدا را در ميان آنها اجرا كند)». اشاره به اينكه مسئله حكميت در اين دايره قرار داشت نه در دايره قانونگذارى الهى.
با توجه به اين كه لشكر معاويه قرآنها را بر سر نيزه كردند و در توطئهاى خطرناك گفتند ما هم مسلمانيم و قرآن در ميان ما حكومت كند كه چه كسى امير در ميان مسلمانان باشد و از آنجا كه قرآن تعيين اميرى به صورت شخصى و معين به اعتقاد آنها نكرده بود گفتند: ما بايد از هر طرف حَكَمى انتخاب كنيم تا در پرتو آيات قرآن بنشينند و يك نفر را به عنوان امير مسلمانان انتخاب كنند و اين امر بر على عليهالسلام و ياران خاصش تحميل شد. سپس اقليت خوارج با آن مخالفت كردند كه اصلا انتخاب حَكَم كار غلطى است و حَكَم خداست و شعار «لا حُكْمَ إلاّ لِلّهِ» با اين مفهوم انحرافى بعد از شكست مسئله حَكَميت بالا گرفت و امام عليهالسلام فرمود: شعار «لا حُكْمَ إلاّ لِلّهِ» يك واقعيت و سخن حقى است كه آنها معناى باطلى را از آن اراده كردهاند، حق است به اين دليل كه توحيد در قانونگذارى حكم مىگويد: تشريع قوانين و احكام تنها از سوى خداست و پیامبر صلىالله مبلغ و مجرى آن است و اما مفهوم باطلى كه آنها از آن اراده مىكردند اين است كه حكومت و فرماندهى و اجراى احكام و مديريت جامعه بايد به وسيله خداوند صورت گيرد. غافل از اين كه هرگز خدا نمىآيد فرمان جنگ و صلح يا تقسيم غنائم و يا نصب امراى بلاد را صادر كند و اگر منظور آنها اين بوده كه اصلاً نيازى به امير و زمامدار در جامعه نيست و مردم خودشان احكام را بايد عمل كنند همانگونه كه در طول تاريخ گذشته و امروز افرادى طرفدار نفى حكومت بودند، سستى و بىپايگى اين مسئله نه تنها كمتر از اول نيست بلكه بيشتر است، همانطور كه حضرت در خطبه ۴۰ نيز اشارهاى به آن دارد كه تمام جوامع بشرى در طول تاريخ حاكمى داشته، خواه ظالم خواه عادل و حتى وجود حاكم ظالم از نبودن آن كه باعث هرج و مرج و به هم ريختن شيرازه تمام جامعه مىشود بهتر است، حاكم ظالم براى حفظ خود هم كه باشد ناچار است اجمالاً نظم و امنيتى در جامعه ايجاد كند، قاضى براى حل خصومتها تعيين كند، زندان و بندى براى سارقان و مجرمان ترتيب دهد و حتى گاه خدمات اقتصادى فراوانى براى جلب توجه مردم و حفظ موقعيت خويش داشته باشد. اگر هيچ حكومتى نباشد جوامع بشرى پس از مدت كوتاهى نابود مىشوند.
ا----------------------------------------
پی نوشت:
۱ . شرح الاخبار . جلد ۲ . صفحه ۹
۲ . سوره انعام . آيه ۵۷
۳ . سوره یوسف . آیه ۴۰
۴ . سوره یوسف . آیه ۶۷
📚 #نهج_البلاغه
✒️ آیتالله مکارم شیرازی
@nahjoolbalaghah
┄┅─✵💝✵─┅┄
به نام خدایی که نزدیک است
خدایی که
وجودش عشق است
و با ذکر
نامش آرامش را در
خانه دل
جا می دهیم
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔳آرزوۍ شَہادت داریم،
🔻اما باز هَم خیلۍهـٰایمان نِمیدانیم و
این را درڪ نکردهایم!
ڪِہ شَھادت را بِہ ڪَسۍ ڪِہ اهل دل
نیست؛ نِمیدَهند!'
بِہ ڪَسۍ ڪِہ نَمازهایش را سَبڪ
میشمـٰارد؛ نمیدَهند!
بِہ ڪسۍ ڪِہِ بہ دنبال رِضایت
خُداست میدَهند
🔻#شهید سعید مریدی
꧁꧁꧁🌺꧂꧂꧂
_ _ _ _ _ _ _ _ _
جزء بیست و هفتم تحدیر معتز آقایی.mp3
4.02M
✨تحدیر قرآن کریم✨
#جزء_بیست_و_هفتم
🎙استاد معتز آقایی
🦋کانال زلال سخن🦋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزشمار | ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۲
#رهبر_معظم_انقلاب:
حضور در #ارتش جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک شغل نیست بلکه به عهده گرفتنِ یک مسئولیّت مقدّس است.
🗓 ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
#تقویم۱۴۰۲
🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷
🔰ارتش ما در دنیا بینظیر است
انتشار برای اوّلینبار
... اگر نیروی مسلّحی که وظیفهاش دفاع قدرتمندانه و مسلّحانهی از کشور است، صرفاً مثل یک بازوی آهنی یا آدم آهنی عمل کند، مقصودی که در رزم و جهاد و دفاع اسلامی هست، به هیچ وجه برآورده نخواهد شد. عمل در منطق اسلام وقتی ارزش پیدا میکند که با نیّت، معرفت و جهتگیری همراه باشد. نیروی مسلّح وقتی ایمان قوی و معرفت روشن دارد و میفهمد چه کار میکند، ارزش و اهمیت کار خود، خطرِ کوتاهیکردن در آن، پاداش جدیّت در آن و محلّ به کاربردن آن را میداند.
... امروز شما ببینید در ارتشِ ما از صدر تا ذیل، چقدر عناصر مؤمن بامعرفت عالی و با ایمانهای عمیق حضور دارند. ارتش ما یک ارتش مؤمن است. امروز سازمان ارتش از برخی جهات حقیقتاً در مقابل همهی ارتشهایی که در دنیا هستند، بینظیر است. این تلاشها به نتیجه رسیده است. البته در خود ارتش هم از اوّل عناصر مؤمنی بودند؛ آنها هم تأثیر گذاشتند، کمک کردند و گوشهی کارها را گرفتند تا کار بزرگی انجام گرفت. امروز هم همان است. هدف این است ایمانی که در دلها وجود دارد، عمیق شود. ۱۳۸۱/۷/۲۴
💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
29 فروردین مصادف است با شهادت 56 نفر از رزمندگان نیروی دریایی ارتش در رویارویی ناوشکن های سهند و سبلان و ناو موشک انداز جوشن در آبهای خلیج فارس با نظامیان آمریکایی در سال 67
💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐
🔴برخورد با دزد
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
نشسته بودیم داخل اتاق. مهمان داشتیم. صدایی از داخل کوچه آمد. ابراهیم سریع از پنجره نگاه کرد. شخصی موتور شوهر خواهر او را برداشته و در حال فرار بود!
بگیرش ... دزد ... دزد! بعد هم سریع دویدم دم در. یکی از بچه های محل لگدی به موتور زد. دزد با موتور نقش بر زمین شد!
تکه آهن روی زمین دست دزد را برید و خون جاری شد. چهره زرد دزد پر از ترس بود و اضطراب. درد می کشید که ابراهیم رسید. موتور را برداشت و روشن کرد و گفت: سریع سوار شو!
رفتند درمانگاه، با همان موتور. دستش را پانسمان کردند.
بعد هم با هم رفتند مسجد! بعد از نماز کنارش نشست؛ چرا دزدی می کنی!؟ آخه پول حرام که ... دزد گریه می کرد. بعد به حرف آمد: همه این ها را می دانم. بیکارم، زن و بچه دارم، از شهرستان آمده ام. مجبور شدم.
ابراهیم فکری کرد. رفت پیش یکی از نمازگزارها، با او صحبت کرد. خوشحال برگشت و گفت: خدارا شکر، شغل مناسبی برایت فراهم شد.
از فردا برو سرکار. این پول را هم بگیر، از خدا هم بخواه که کمکت کند. همیشه به دنبال حلال باش. مال حرام زندگی را به آتش می کشد. پول حلال کم هم باشد برکت دارد.
راوی: عباس هادی
منبع: «سلام بر ابراهیم» زندگی و خاطرات پهلوان بی مزار شهید ابراهیم هادی
🌷🇮🇷🌷🇮🇷🌷🇮🇷🌷🇮🇷🌷
#وقتاذان...🌺🍃
بانگرحمتالــٰـهـی
درهایکائناتگشودهمےشوند؛)
التماسدُعـــا♥️🎶
به وقت اذان ❤️💙