🌿🌷 الـهی
امروز بیناتر از من کیست که تو را میبینم و
شنواتر از من کیست که سخن تو را میشنوم و
گویاتر از من کیست که از تو سخن میگویم و
داراتر از من کیست که تو را دارم .
الهی نامه
حسنزاده آملی
جمله ای دیدم که جالب بود
گفتم شما هم بخونین ☺️ :
دیکتاتوری عاشقانه فقط این:
من که اصرار ندارم
تو خودت مختاری
یا بمان
یا که نرو
یا نگهت میدارم
امام هفتم و تجلی مقام عقل در فهم دین
یکی از ممیزههای فرق دینی میزان توجه و اتکای آن به #عقل و نیروی استنباط تحلیلی و تجربی (وبعضا شهودی) اوست.
گرچه در جهان کنونی تکیه به#معرفت_شناسی امری تقریبا بدیهی است اما در حوزهی دین اینکه شناخت انسان چه جایگاهی در فهم دین داشته باشد، همواره مورد بحث است.
ایمان به غیب مبنای دین است.پس دین میخواهد دست بصیرت آدمی را به یک ریسمان محکم برساند که نقطهی آرامش او گردد.بنابر این بعید نیست که مبنای دینی به همین دلیل از درون آنچنان به شناختهای انسانی متکی نشود و بخواهد این آرامش را در ساحت #شریعت و #عرفان تجربه کند.
در منظومهی فکری #تشیع امام تجلی این نقطهی تلاقی است که عرفان را در پرتو سرچشمه وحیانی دست نخورده و تاویل و تحریف نشده،تبدیل به سیره میکند و در پرتو آن #جهان_بینی و این #اخلاق و #سلوک شریعت را با گذارههای فقهی شکل میدهد.
با این حال هیچ منافاتی ندارد که آن جهان بینی و ائیدولوژی با عقل و شناخت خالص انسانی نیز همنوا باشد و شریعت بر منطقی استوار گردد.
آموزش #اجتهاد و شکل دهی #سازمان_وکالت و بنیان رهبری و زمامداری به ویژه در زمان #امام_موسی_کاظم علیهالسلام یکی از فرازهای بلند #تشیع است که در آن بیش از پیش جایگاه فهم انسان با تقوا در استخراج دین و ارائهی آن به جامعه تجلی مییابد.
به روایت تاریخ امام ۱۳ وکیل به بلاد شیعه نشین اعزام کرد که به جز وظایف مالی و رفاهی جامعه یعنی جمعآوری وجوهات و هزینهکرد آنها،بر اساس اصولی که از صادقین علیهماسلام باقیمانده بود و آموزههای #موسی_ابن_جعفر (ع) بدون دسترسی مستقیم و سهل به امام، به اجتهاد و اداره جامعه #شیعیان مشغول بودند.
چالش بسیار مهم سازمان وکالتی که توسط #امام_کاظم عملیاتی شد، معارضات کلامی بود تا اختلافات فقهی.
نه تنها معارضین عامه و نوروشنفکران نهضت ترجمه، تازه مسلمانان و صاحبان ادیان امپراطوری عباسی بلکه در این دوران مدعیان علوی زیادی مانند #ناووسیه ، #زیدیه ، #اسماعیلیه ، #فطحیه و... نیز برای خودشان بساط امامت گسترده و در عرصه عقیده و عمل با خط راستین امامت رقابت میکردند.
این مسئله میطلبید که وکلای امام به جز توان علمی و حدیثی دارای توانایی ذهنی و روحی برای رویارویی کلامی و اصولی باشند و در یک کلام آینه تمام نمای امام معصوم تلقی شوند.
اعتماد امام به مجتهدین و اختیارات آنان زمینهی تشکیل دولتشهرهای شیعی در برابر حکومتهای علوی مدعی آن دوره (مانند آل ادریس در آفریقا) فراهم آورد و گرچه به گزارس طوسی برخی از این افراد مانند بطائنی، ابنمروان قندی و عثمان رواسی خیانت کرده و بیتالمال فراهم شده را پس از حضرت به جانشین ایشان تحویل ندادند و برای بالاکشیدن اموال فتنهی #واقفیه را رقم زدند.
اما اکثریت این فقها و عقلای معتمد توانستند با استفاده از شرایط به دست آمده جغرافیای تشیع را گسترش داده و #فدک میراث ماندگار ال پیمبر را در عرصهی فکر و اندیشه از حکام جور باز ستانند.
تشیع در این روزگار است که تبدیل به یک نهضت فکری شده و در عرصهی اجتماع به عنوان جریانی زنده میدرخشد. و این همه میسر نبود مگر به خاطر اعتماد امامت به ساحت عقل برای تفقه نظری، تفکر اصولی و اجتهاد اجتماعی...
✔️ ارسالی مخاطبین👇
🔸غروب پنجشنبه (۲۴ مرداد) به وقت ایران، قاضی دیوان عالی جبلالطارق با بیان اینکه درخواست آمریکا برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده، اعلام کرد مجوز آزادی کشتی گریسـ۱ را صادر کرده است. همچنین خبرگزاری هند اعلام کرد، ۲۴ خدمه هندی کشتی گریسـ۱ آزاد شدهاند. هر چند مطابق با آخرین اخبار، نفتکش گریسـ1 هم اکنون به «آدریان دریا» تغییر نام داده و پرچم جمهوری اسلامی را بر فراز خود نصب کرده است، اما آمریکاییها به دنبال توقیف این کشتی هستند. در هر حال، این خبر واکنشهای گوناگون و تحلیلهای متفاوتی را در سطح جهان در پی داشته است.
🔸در این زمینه روزنامه «گاردین» نوشت: «ایران برای تلافی یک نفتکش انگلیسی را در خلیجفارس آن هم جلوی چشمان نیروی دریایی سلطنتی توقیف کرد. این حرکت، علیرغم ادعاهای بریتانیا درباره اقدام مستقل جبلالطارق [در توقیف گریسـ1] باعث شد کشتیهای تجاری بریتانیایی در منطقه آسیبپذیر به نظر برسند.» در پایان این یادداشت با اشاره به تلاشهای آمریکا برای توقف آزادی نفتکش حامل نفت ایران و مصادره آن، تأکید شده است: «در هر صورت، بریتانیا بیش از پیش در قدرتنمایی اقتصادی آمریکا و ایران کشیده شده و اگر گریسـ1 مجدداً توقیف شود، بحران نفتکشها به این زودیها پایان نمییابد.»
🔸«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب نیز در «رأیالیوم» نوشت: «توقیف نفتکش ایرانی با تحریک دولت ترامپ و به دلایل تحریکآمیز و غیر قانعکننده، اشتباه بزرگ دولت انگلیس بود که این اشتباه خود را در ارزیابی نادرست از واکنش ایران نشان داد؛ زیرا لندن فکر میکرد مسئولان ایرانی با التماس خواهند آمد و طلب عذر و بخشش خواهند کرد. به نوشته این تحلیلگر عرب، مسئولان انگلیس دو بار اشتباه کردند. یک بار وقتی به دستورات آمریکا تن دادند و نفتکش را توقیف کردند و بار دوم وقتی این اشتباه را اصلاح نکردند و تهدیدهای ایران را به اندازه کافی جدی نگرفتند.
🔸اما جدای از این تحلیلها، واقعیت ماندگار و تاریخی این رخداد آن بود که ایران نه تنها نفتکش انگلیسی را آزاد نکرد، بلکه هیچ تعهد و ضمانتی نیز برای آزادی آن صادر نکرد و با اتخاذ رویکردهای مبتنی بر مقاومت، انگلیس مجبور به آزادی گریسـ1 شد. به نظر میرسد، پس از ساقط کردن پهپاد آمریکایی، این دومین پیروزی تاریخی است که در کارنامه اقتدار جمهوری اسلامی به ثبت رسیده است.
زد کلمون و یهو راه افتادیم اومدیم حرم حضرت عبدالعظیم
#دیوونگی_عالمی_داره