🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و ششم
🔹«وَ لَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَ اَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتالِك» در بعضی از نسخه های زیارت عاشورا بعد از «تَنَقَّبَتْ» «تَهیَّأت» هم نوشته شده که این اختلاف نسخه است و آنچنان اختلاف بزرگی نیست بهر حال این اختلاف نسخه ها پیش می آید، بعضی کلمات ممکن است در یک نسخه باشد و در نسخه دیگر نباشد.
👈می گوید خدا لعنت کند امتی را که «اَسْرَجَتْ» اسب های خودشان را زین کردند «وَ اَلْجَمَتْ» یعنی لجام، برای جنگیدن با شما امام حسین (ع) دهانه اسب هایشان را آماده کردند «وَ تَنَقَّبَتْ» یعنی نقاب جنگی زدند، لباس نظامی پوشیدند «وَ تَهیَّأت» مهیا برای جنگ شدند.
📖در این فراز از زیارت عاشورا؛
افرادی را لعنت می کند که غیر مستقیم در جنگ حضور داشتند. یعنی حتی آن آهنگری که برای سربازان لشکر عمر سعد شمشیر تیز می کرد، آن کسی که اسب های آنها را تزئین کرد چه از لحاظ زین کردن اسب یا از لحاظ سُم زدن اسب. کسی که سپر ساخت، شمشیر تیز کرد و ساخت، نعل ساخت، آب و علوفه ی اسب ها را آماده کرد هر کسی به هر نحوی در این جنگ کربلا حضور داشت خدا در اینجا این فرد را لعنت می کند.
⚠️یعنی در انجام یک گناه
فقط فاعل گناه مجازات نمی شود
بلکه کسانی که در این وسط کمک کار هم بودند مجازات می شوند.
📄در رابطه با گناه شراب، در کتاب ″من لا یحضره الفقیه- ج۴، ص۸″ روایتی را می آورد که خیلی قشنگ است، پیغمبر (ص) می فرمایند:👇
❌خدا لعنت کرده است شراب را و کسی که درخت آن را به این قصد می کارد (یعنی طرف انگور را به نیت شراب گرفتن می کارد) و لعنت کرده خدا سازنده ی شراب را (کسی که شراب را می سازد درست است که نمی خورد ولی سازنده اش هم ملعون شده است) خورنده ی شراب و خوراننده ی آن (یعنی کسانی که می فروشند) و حتی باربر (کسی که حمل و نقل شراب را انجام می دهد) تمام اینها در این گناه شریکند و لعنت شده هستند.
❌ربا هم همین است متأسفانه در جامعه ی ما زیاد شده. راجع به ربا هم ما روایت داریم که آن کسی که ربا می دهد و چه ربا می گیرد و آن کسی که بر این قرارداد شاهد است (برگ را امضاء می کنند که من این مقدار را دادم تو باید بیشتر از این به من بدهی) تمام اینها جزء لعنت شدگان هستند و در این گناه ربا همه شریک هستند.
👌در این بحث زیارت عاشورا هم این را می گوید درست است که این افراد در جنگ شرکت نکرده اند اما همین افراد اسب های دشمن را فربه کردند آماده کردند خود دشمن را برای حضور در تحریک کردند. خیلی از این آقایانی که در جنگ کربلا حضور داشتند خانم هایشان اینها را تحریک کردند چون ابن زیاد پول زیادی می داد، خانم ها مردانشان را تحریک کردند که به جنگ بروید که پول زیادی می دهند. یعنی تمام سیاهی لشکرهای دشمن هم در این گناه شریک هستند. حتی آنانی که نامه نوشتند و زیرش زدند اینها هم در این گناه شریک هستند.
⚠️این تعبیر زیارت عاشورا، باید برای ما مهم باشد که حواسمان جمع باشد گاها حرفی که می زنیم این حرف ما زمینه ساز فتنه ای نباشد. به قول معروف می گویند زبان خیلی کوچک است ولی گناهش بسیار سنگین است. این قلم هایی که یک عده ای می نویسند، حرف هایی که یک عده ای می زنند، مخصوصا مسئولین با این حرفی که می زدند آب در آسیاب دشمن می ریزد یا نه؟ با حرفی که می زند جایگاه نظام و رهبری را تضعیف می کند یا نه؟
💢خیلی باید در این مواقع حواسمان جمع باشد ناخواسته دشمن را تقویت نکنیم. اگر خدایی نکرده حرفی بزنیم کاری بکنیم که این حرف و کار ما زمینه ساز یک فتنه ای بشود طبق این فراز از زیارت عاشورا مورد لعنت خدا، ملائکه، انبیاء و جمیع انسان هایی که بخواهید در نظر بگیرید هستیم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 26
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
===================
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و هفتم
🔹«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی»
پدر و مادرم فدای تو باد.
📚علمای علم عرب می گویند؛
این کلمه در اصل «اَفدِیک أَبِی وَ أُمِی» بود یعنی فدا می کنم پدر و مادرم را که این فعل "اَفدِیک" حذف شده و "ب" آمده اینجا قرار گرفته است و نقش فدا را بازی می کند در حقیقت معنی اش همان پدر و مادرم را فدای تو می کنم است.
👌عالی ترین مرتبه از خضوع و خشوعی که یک انسان می خواهد در مقابل یک انسان دیگری انجام بدهد فدا کردن جان است. اینکه بعضی ها در کلمات محاوره ای می گویند فدایت بشوم همین بحث است. این دیگر آخرش است که انسان بخواهد جانش را برای یک فردی بدهد. حالا انسان می خواهد در مقابل امام حسین (ع) یا در مقابل بزرگی چیزی را فدا کند یقینا باید محبوب ترین چیز خود را فدا بکند و محبوب ترین چیز هر انسان پدر و مادرش هستند.
💬میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
می گوید؛ چطور می شود انسان این فراز از زیارت عاشورا را می خواند و می گوید «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی..» پدر و مادر من فدای تو باد، اما در عمل که می رسد در مقابل مال و جان خودمان حاضر نیستیم حرف امام را گوش بدهیم و به خاطر مال دنیا حرف امام را زیر پا می گذاریم؟
♨️وقتی می گوید پدر و مادر فدای تو باد دیگر مال و جان در مرتبه ی پایین تری است. خیلی از افراد متأسفانه به خاطر اندکی از مال دنیا (حتی مذهبی هم باشند) حاضر هستند دروغ بگویند و مخالفت امر خدا را انجام بدهند. این قسمت زیارت عاشورا را می گوییم ولی موقع عمل که می شود..
🌟در نمازهای آیت الله بهجت اگر دقت کنید ذکر «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» را وقتی ایشان می گوید گریه ی شدیدتری نسبت به بقیه ی اجزای نماز دارد، وقتی از ایشان سوال کردند؟ می گوید وقتی می دانم دارم به خدا دروغ می گوییم یعنی از یک طرف می گویم «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می خواهم، اما پای عمل که می رسد چشمم به دست مردم است و به بنده های او امید دارم.
📖قرآن هم صراحتا می گوید؛ دیدید کسی را که هوا و هوس خودش را خدای خودش قرار داد. اینجا هم میرزا جواد آقا ملکی همین نکته را می گوید که نکند ما بگوییم امام حسین (ع) همه چیز من فدای تو ولی وقتی پای عمل که می رسد لنگ برنیم و کوتاهی کنیم.
👈پدر و مادرم فدای تو باد..
ممکن است معنای واقعی آن باشد چون امام الان زنده نیست حالا چنین چیزی شاید بعید باشد، اما بعضی ها گفتند به معنای کنایه ای است یعنی مقام امام حسین این قدر بالا است که انسان می تواند برای امام حسین عزیزترین کس خودش را قربانی کند. می خواهد مقام طرف مقابل را برساند.
💠مثلا امام حسین (ع) در صحرای کربلا به حضرت عباس (ع) فرمود: «بِنَفسی أنت یا أَخی» ای برادرم من فدای تو باشم. یقینا امام حسین مقامش از حضرت عباس بالاتر باید باشد ایشان امام بود اما حضرت عباس که امام نبود و فدا شدن یک انسان بالاتر برای یک انسان پایین تر معنایی ندارد و صحیح هم نیست. پس این تعبیری که امام حسین گفت من فدای تو باشم می خواست عظمت حضرت عباس را نشان بدهد.
🔆یا حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین گفت: ای برادرم حسین پدرم فدای تو باد که تشنه شهید شدی، پدرش امیرالمومنین (ع) می شود در حالی که مقام امیرالمومنین از امام حسین بالاتر است پس معنی کنایه ای مراد است، یعنی امام حسین مقام تو این قدر بالاتر است که می شود چنین قسمی برای تو خورد.
📝تعبیر دیگری که بعضی عزیزان برای «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی» کرده اند، نسب و اسم یک انسان با پدر و مادرش است. پس امام حسین (ع) پدر و مادرم فدای تو باد یعنی حاضرم در تو محو بشوم و هیچ چیزی از خودم نداشته باشم کامل هر چه دارم را فدای تو بکنم. تمام هست و نیستم را همه چیزم را فدای شما بکنم و خودم هیچ بشوم و چیزی نداشته باشم. یعنی می خواهد فنای در امام حسین و اهل بیت را نشان بدهد. من حاضرم گمنام باشم و هیچ چیزی نباشم و در شما فنا بشوم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 27
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
===================
وقایع روز هجدهم محرم سال ۶۱ قمری
سیدالساجدین، در سکوت بود و سکوت،
چشم به صندوق حاوی سر پدر داشت.
به یکباره نور، از صندوق زبانه کشید و پرتو افشانی کرد.
شب بود و شهر بی طپش، در شب تاریک خُفته بود.
مردان سپاه، سرها را در صندوق نهاده بودند و چند تن به نگهبانی.
بازماندگان کاروان، خسته و رنجور و داغدیده.
و سیدالساجدین، در سکوت بود و سکوت،
چشم به صندوق حاوی سر پدر داشت.
به یکباره نور، از صندوق زبانه کشید و پرتو افشانی کرد،
به قلب آسمان رفت و آسمان را نور باران کرد،
و او، در اندیشۀ کارستان پدر،
فقط نگاه به آینده داشت.
آینده ای بسیار دور، که پدر دوباره باز گردد.
ناگهان دستی پدیدار شد از دیوار شهر،
و با خط خون نوشت،
آیا اُمتی که حسین را کُشتند، امید به شفاعت جدّ او در روز حساب دارند؟
و دست، ناگهان مخفی شد.
و سیدالساجدین، آیه ای از کتاب الله را بخاطر آورد.
یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا
ای کسانی که ایمان آورده اید،
مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دینِهِ
هر کس از شما از دین خود برگردد،
فَسَوْفَ یَأْتِی اللّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ. (۱)
به زودی خدا گروهی دیگر را میآورد که آنان را دوست میدارد و آنان نیز او را دوست دارند.
۱ – سوره مائده . آیه ۵۴
مداحی آنلاین - نماهنگ زیارت کربلا - نریمانی.mp3
3.19M
میخواهم یه حرفایی بگم واجبه
مستحبی که واسه من واجبه
حسابش از تموم دنیا جداست
واجب من زیارت کربلاست
#استودیویی🔊
#جدید 🔄
#32_روز تا #اربعین🏴
#سید_رضا_نریمانی🎙
🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا