هدایت شده از 『مُهجَة』
🌹زیارت امام زمان( عج) در روز جمعه
بسم الله الرحمن الرحیم
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللهِ فِی أَرْضِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَیْنَ اللهِ فِی خَلْقِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا نُورَ اللهِ الَّذِی یَهْتَدِی بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ یُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْوَلِیُّ النَّاصِحُ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَفِینَةَ النَّجَاةِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَیْنَ الْحَیَاةِ السَّلامُ عَلَیْکَ صَلَّی اللهُ عَلَیْکَ وَ عَلَی آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ عَجَّلَ اللهُ لَکَ مَا وَعَدَکَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الْأَمْرِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلایَ أَنَا مَوْلاکَ عَارِفٌ بِأُولاکَ وَ أُخْرَاکَ أَتَقَرَّبُ إِلَی اللهِ تَعَالَی بِکَ وَ بِآلِ بَیْتِکَ وَ أَنْتَظِرُ ظُهُورَکَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلَی یَدَیْکَ، وَ أَسْأَلُ اللهَ أَنْ یُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ یَجْعَلَنِی مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ لَکَ وَ التَّابِعِینَ وَ النَّاصِرِینَ لَکَ عَلَی أَعْدَائِکَ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْکَ فِی جُمْلَةِ أَوْلِیَائِکَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیْکَ وَ عَلَی آلِ بَیْتِکَ هَذَا یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ یَوْمُکَ الْمُتَوَقَّعُ فِیهِ ظُهُورُکَ وَ الْفَرَجُ فِیهِ لِلْمُؤْمِنِینَ عَلَی یَدَیْکَ وَ قَتْلُ الْکَافِرِینَ بِسَیْفِکَ وَ أَنَا یَا مَوْلایَ فِیهِ ضَیْفُکَ وَ جَارُکَ وَ أَنْتَ یَا مَوْلایَ کَرِیمٌ مِنْ أَوْلادِ الْکِرَامِ وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیْکَ وَ عَلَی أَهْلِ بَیْتِکَ الطَّاهِرِینَ. 🌹
سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش، سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش، سلام بر تو ای نور خدا که رهجویان به آن نور ره مییابند و به آن نور از مؤمنان اندوه و غم زدوده میشود، سلام بر تو ای پاکنهاد و ای هراسان از آشوب دوران، سلام بر تو ای همراه خیرخواه، سلام بر تو ای کشتی نجات، سلام بر تو ای چشمه حیات، سلام بر تو، درود خدا بر تو و بر خاندان پاکیزه و و پاکت، سلام بر تو، خدا در تحقق وعدهای که به تو داده از نصرت و ظهور امرت شتاب فرماید، سلام بر تو ای مولای من، من دلبسته تو و آگاه به شأن دنیا و آخرت توام، و به دوستی تو و خاندانت به سوی خدا تقرّب میجویم و ظهور تو و ظهور حق را به دست تو انتظار میکشم
و از خدا درخواست میکنم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستد و مرا از منتظران و پیروان و یاوران تو در برابر دشمنانت و از شهدای در آستانت در شمار شیفتگانت قرار دهد، ای سرور من، ای صاحب زمان، درودهای خدا بر تو و بر خاندانت، امروز روز جمعه و روز توست روزی که ظهورت و گشایش کار اهل ایمان به دستت در آن روز و کشتن کافران به سلاحت امید میرود و من ای آقای من در این روز میهمان و پناهنده به توام و تو ای مولای من بزرگواری از فرزندان بزرگواران و از سوی خدا به پذیرایی و پناهدهی مأموری، پس مرا پذیرا باش و پناه ده، درودهای خدا بر تو و خاندان پاکیزه ات🌹
#بصیرتافزایی
https://eitaa.com/joinchat/1420951586Cf26e2e98eb
از #دکتر_مصدق تا #حسن_روحانی؛ ماجرای تکراری اعتماد بیجا به آمریکا، اقتصاد بدون نفت و نذر روغن ریخته!
|| حامد حبیبی
🔹۲۹ اسفند روز مهمی در تاریخ معاصر کشورمان است که جا دارد از آن به نیکی یاد شود؛ اما متأسفانه ناتوانی سردمداران اقتصاد ایران در آن روز نتوانست شیرنی ملی شدن صنعت نفت را در کام مردم بچشاند و بعداً با #کودتای_ننگین و بعداز آن به واسطه #کنسرسیوم_سیاه در دولت زاهدی، عملا ملی شدن نفت، بیمعنی شد.
🔸 این روزها برخی برجامیان، دولت روحانی را یگانه دولت قرن (بعد از دولت دکتر مصدق) در #اقتصاد_بدون_نفت قلمداد می کنند.
از این رو بررسی این انگاره که مصدق را پایهگذار اقتصاد بدون نفت می داند، خالی از لطف نیست.
🔹 به راستی، آیا مصدق به اقتصاد بدون نفت باورمند بود؟ در واقع این ادعا زمانی مطرح شد که مجلس نفت را ملی کرد و کشور مورد تحریم قرار گرفت و درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرد. وقتی دولت نمیتوانست از درآمدهای نفتی استفاده کند بنا شد اقتصاد بدون نفت را به پیش ببرد.
🔸 مصدق هم برای جلب نظر بازار و بازرگانان شعار اقتصاد بدون نفت را مطرح کرد و قصد ظاهری او این بود که از درآمدهای صادراتی نفت صرفنظر شود و تولید نفت برای مصرف داخلی صورت گیرد.(پنجاه سال نفت ایران، ص405)
🔹 این شعار باعث همراهی بخشی از بازاریان با مصدق شد واگر چه برای #عوام جذابیت داشت اما در عمل ناکام از حل مشکلات باقی ماند. با این حال اگر آقای مصدق به دنبال تحقق این شعار بود، درصدد دولتی کردن نفت برنمیآمد.
🔹 این شعار پس ازآن مطرح شد که با بیتدبیری های مصدق، نهضت ملی شدن نفت شکست خورد. آن هم زمانی که شرکت ایران وانگلیس وجود نداشت که نفت استخراج کند و در داخل هم توانایی نبود که نفت تولید شود. در این شرایط طبیعی بود که مصدق و همفکران ایشان شعار اقتصاد بدون نفت سر دهند. در حقیقت اقتصاد بدون نفت مصداق در این برهه، امری شعاری بود که نه برنامهای برای آن تهیه شده بود و نه مبتنی بر اراده و اختیار دولت مصدق شکل گرفته بود.(نفت و سیاست در ایران، ص292-293)
🔸در کارنامه مصدق نقاط ابهام زیادی وجود دارد و از آن جمله، پرهیز او از ملی کردن پالایشگاه آبادان بود. وی در مذاکرات با انگلیس میگوید که ما پالایشگاه آبادان را که یکی از اصلیترین مراکز نفتی ماست، ملی نمیکنیم و این پیشنهاد او حتی باعث تعجب طرف انگلیسی میشود و آنها سریعا کاغذ میآورند و از مصدق امضا میگیرند.(خاطرات دین آچسون،ص510)
🔹 در این دوره با کاهش درآمد دولت پرداخت هزینه ها دشوار شد بخصوص که هزینه دستمزد کارگران نفت و نگهداری تاسیسات به گردن دولت افتاده بود. مصدق برای پوشاندن کسری بودجه به چند طریق متوسل شد. اوراق قرضه منتشر کرد، از صندوق بین المللی پول کمک گرفت، ذخیره ارزی را فروخت و اسکناس منتشر کرد این اقدام اخیر موجب تورم افسهرگسیخته میشد.(لایحه امتیاز نفت به کنسرسیوم،زمانه ،ش69)
🔸 جالب آنکه مصدق در دو سال اول تصدی نخستوزیری، بودجه ای تدوین نکرد و امور دولت از طریق اجازه خرج یک دوازدهم و چند دوازدهم میگذشت.
تنها در سال آخر بودجه ای تنظیم کرد که آنرا با استفاده از اختیارات خودش تصویب کرد بدون آنکه آنرا به مجلس بفرستد. در واقع یک دلیل انحلال مجلس هم این بود که مصدق میترسید قضیه انتشار اسکناس کشف شود.(همان)
🔸جدا از اینکه کشور تمام دستگاه دیپلماسی خود را وقف مذاکرات بی نتیجه و اعتماد بیمورد به آمریکا نموده بود، به هشدارهای دلسوزان داخلی از جمله آیتالله کاشانی که خطر نزدیک شدن به #آمریکا را گوشزد می نمودند نیز توجهی نکرد و در نتیجه این بیتدبیری و آمریکاگرایی افراطی، زمینه برای کودتای 28 مرداد و در نهایت تحمیل کنسرسیوم نفتی که برخی آن را گشودن پای کشورهای استعماری خصوصا آمریکا به ایران می دانند، فراهم آمد.
🔹عجیب آنکه دوران دولت روحانی از جهات زیادی به عصر مصدق تشابه دارد؛ اینان در نتیجه نگاه افراطی به غرب و اعتماد بیجا به آمريکا، یک قرارداد خسارتبار مانند برجام را بر کشور تحمیل کردهاند که نه تنها موجب لغو تحریمها نشده، بلکه روشهای دور زدن تحریم را نیز تا حدودی مسدود کرده و حضرات در شرايطی شعار اقتصاد بدون نفت سر میدهند که درنتیجه اعتماد افراطی به آمریکا و بیتوجهی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، دولت نفتی، نه توان فروش نفت دارد و نه عملا به اقتصاد درونزا و تکیه بر توان داخلی باور دارد لذا آنان به جای برنامهریزی برای تحقق اقتصاد بدون نفت(مطالبه سالهای دور رهبر دوراندیش انقلاب اسلامی)، با برخوردی شعاری، حال که توان فروش نفت ندارند، مانند مصدق روغن ریخته را نذر امامزاده کردهاند!
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جامعه شناسی امام سجاد (ع) بعد از واقعه کربلا
🔺امام سجاد (ع): مردم در زمان ما ۶ طبقه هستند؛ شیرها، گرگها، روباهها، سگها، خوکها و برهها
🎥 با سخنرانی زیبا و روشنگرانه استاد حسن عباسی، بسیار #مهم تا انتها ببینید
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌻🌻🌻
🌻🌻
🌻
🎞|ببینید:
📿عین الذّکر شدن، برترین اثرِ ذکرِ حقیقی
✨ذکر بودنِ سر تا پای وجود حضرت امام خمینی (ره)
💫استاد آیت الله وفسی
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
♨️سخنان سید نصرالله به مناسبت روز جانباز:
اسناد نشان میدهد گروهای تکفیری را آمریکا مدیریت میکند
🔹دبیر کل حربالله لبنان: این، خبر است که میگویم؛ برخی طرفهای داخلی و خارجی در حال تلاش برای آغاز جنگ داخلی در لبنان هستند.
🔹 ما مقابل گروههایی اسلامی نیستیم بلکه مقابل گروههای تروریستی تکفیری مسلحی هستیم که سازمان اطلاعات آمریکا آن را برای نابود کردن ملتها و ارتش کشورهای دیگر ایجاد کرده و مدیریت و حمایت میکند.
🔹اسناد جدید نشان میدهد که سیا چه نقشی دارد در جذب و به کارگیری سران داعش که در زندانهای عراق بودند و آزادشان کرد.
🔹برخی میگویند حزبالله قدرت بالایی دارد و حتی به زور سلاح میتواند دولت تشکیل دهد... خیر؛ این سبب جنگ داخلی میشود... حزبالله اصلا قصد استفاده از سلاح برای تشکیل دولت یا مبارزه با فساد ندارد.
🔻با فساد می جنگیم ولی نه با اسلحه
🔻برای حل مشکلات داخلی لبنان هرگز دست به اسلحه نخواهیم برد چون به جنگ داخلی ختم خواهد شد. با فساد می جنگیم ولی نه با اسلحه.
🔻آمریکا میخواهد لبنان بخشی از محور آمریکایی-اسرائیلی باشد
🔹برخی از تجار، سیاسیون و... سراغ چین نمیروند. چرا؟ چون از آمریکا میترسند.
🔹 پیشنهاد ایران برای فروش مشتقات نفتی و پرداخت بهای آن به لیره لبنان هنوز پابرجاست... اگر این پیشنهاد اجرایی شود، میتواند از طریق دولت لبنان و طبق قوانین لبنان باشد.
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
ویرانه ی غم به یادش آباد شده
مرغ دل ما از قفس آزاد شده
عطر سحر صحیفه اش می آید
میلاد گل حضرت سجاد(ع) شده
#میلاد_امام_سجاد(ع)🌟🌺
#مبارڪـباد🌟
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سید حسن نصرالله: با فساد می جنگیم ولی نه با اسلحه
♦️دبیرکل حزب الله در سخنرانی بمناسبت روز جانباز: برای حل مشکلات داخلی لبنان هرگز دست به اسلحه نخواهیم برد چون به جنگ داخلی ختم خواهد شد. با فساد می جنگیم ولی نه با اسلحه.
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کنایه قالیباف به تبلیغ سلبریتی ها درباره شربت کرونا
♦️رئیس مجلس: معلمان و پرستاران کرونا مالیات میدهند ولی کسانی که در شبکه های اجتماعی شربت ضد کرونا تبلیغ میکنند و صدها میلیون درآمد دارند مالیات نمیدهد/ مجلس شجاعانه تصمیم گرفت از اینها مالیات بگیرد
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 وقتی که اپوزیسیون از دست رضا پهلوی در پخش زنده دیوانه می شود؛ کمپین براندازی که تبدیل به سیرک شد😂
🔺️جنجال بر سر لایک یا دیس لایک یک متن!🤣
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
👆این عکس سال ۹۶ رو یادتونه؟
از خوی اشرافی و ضد تولید ملی گفته می شد
♦️با مسخره میگفتند چه ربطی داره؟!
حالا ربطش را کارگران و قشر کارگر جامعه فهمیدند!
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای یک مادر مسیحی که نام فرزندش را زینالعابدین گذاشت!
🌺میلاد امام سجاد(ع) مبارک.🌺
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دست شما درد نکنه آقای روحانی!/دستفروش بخشندهتر از دولت و شهرداری
🔸مامورهای شهرداری بساط دستفروشها و آجیلشون رو ریختن رو زمین و اجازه کسب و کار به مردم نمیدن اما دستفروش با سخاوت تمام به مردم آجیل صلواتی میده.
🔹اووونچنان رونق ایجاد شده که هم چرخ سانتریفیوژ میچرخه هم شهرداری و دولت نیازی نمیبینن مردم کار کنن.
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ رهبر معظم انقلاب به یک جانباز بسیجی که گفته بود «یک چیزی بگویید تا دلمان آرام شود، شما خیلی زجر میکشید، حرفتان را گوش نمیدهند».
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
📸رهبر انقلاب:اگر علما نبودند و انگیزه دینی نبود قطعا نهضت ملی شدن صنعت نفت پیش نمی رفت این را همه بدانند
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
⭕️ با طرفدارای روحانی ازدواج کنید ، اینا کسایی ان که اگه گند هم بزنی به زندگیشون و صد بارم بهشون خیانت کنی بازم دوست دارن و برات میمیرن و ماله میکشن برات...
👤 آقــا مـحــمـــد ☕
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتوگو با شاعری که شعرخوانیاش در حضور رهبر انقلاب بازتابهای زیاد داشت سر اعتقاداتم میایستم!
به جمهوری اسلامی ایران گفتهایم "آری"
به هرچه غیر جمهوری اسلامی ایران: "نه"
زمین کارزار ما «تلآویو» است؛ تهران "نه"
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
🔺 سید محمد خاتمی پدر فتنهی ۸۸، پیام داده گفته بجای تبریک عید، با مردم همدردی میکنم!
حکایت این همدردی مانند اون داستان انداختن لیوان شیشه ای روی زمینِ که حتما شنیده اید:
«یک لیوان بنداز روی زمین.
شکست؟
حالا بهش بگو ببخشید!
درست شد؟ مثه اولش شد...؟»
⚠️ بله اقای خاتمی! تو و روحانی و هاشمی و مابقی تتمه دارودسته اَرَّهّ و اُورَه و شمسی کوره اصلاح طلبان، باید تا ابد پاسخ این ۸ سالِ پر از فلاکت، بدبختی و توهین دولت تدبیر و امید به مردم ایران را بدهید.
نمیتوانید با یه عذرخواهی الکی و آبکی از زیرش فرار کنید.
تمامه رنج ها و ملال های امروز مردم حاصل تَکرارِ خودته، یادته میگفتی تکرار رای به روحانی عزیز...؟
✍ سورنا | هامط
مرگ بر فتنه گر وطن فروش
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
⭕️ روز جانباز رو به خودمون که ۸ ساله تحت حملات موشکهای نقطه زن روحانی لت و پار شدیم هم تبریک میگیم.
👤 🇮🇷Yasin Gholami🇮🇷
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
رئیسجمهور تانزانیا مخالف #کرونا_هراسی و مخالف #واکسن !
کسی که با کنترل رسانههای داخلی و عادی سازی زندگی در یک کشور ۶۰ میلیونی به آمار تنها ۵۰۰ کرونایی در یک سال گذشته رسیده بود
دیروز ترور شد !
پ ن : او مستقیما توسط بیلگیتس تهدید به ترور شده بود !
حسین زمانی میقان
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
اثبات جعلی بودن تست تشخیص کرونا برای هزارمین بار!!
📌یک خبر قدیمی تر، پیرو خبر مفقود شدن رئیس جمهور جان مگوفولی:
📌جان مگوفولی رئیس جمهور تانزانیا که دکترای شیمی نیز دارد، کیت های تست کرونا را زیر سوال برد! او میگوید اجازه داده کیت های تست وارد کشورش شود، سپس ماموران امنیتی اش که از او دستور گرفته بودند دقت این کیت ها بررسی کنند، نمونه های غیر انسانی مانند نمونه بز و میوه پاوپاو را به جای نمونه انسانی، با برچسب نام انسان ها و سن آنها به آزمایشگاه فرستادند و به طور عمدی به افراد آزمایشگاه در این مورد چیزی نگفتند. جواب این تست ها مثبت اعلام شد! تست یک میوه و یک بز! مگوفولی گفت: «چیزی در حال وقوع است!»
لینک خبر در رویترز:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania-idUSKBN22F0KF
#کرونا_بزرگترین_فریب_قرن
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
قصیده غرای فرزدق در وصف حضرت سید الساجدین(علیه السلام)
هشام بن عبدالملک در زمان حکومت برادرش ولید بن عبدالملک اموی به قصد حج، به مکه آمد و به آهنگ طواف قدم در مسجدالحرام گذاشت.
وقتی به منظور استلام حجرالاسود به نزدیک کعبه رسید، فشار جمعیت میان او و حطیم حائل شد، ناگزیر عقب نشینی کرد و بر منبری که برای وی نصب کردند، به انتظار کاهش ازدحام جمعیت نشست و بزرگان شام که همراه او بودند در اطرافش جمع شدند و به تماشای مطاف پرداختند.
فَبَینَمَا هُوَ کذَلِک إِذْ أَقْبَلَ عَلِی بْنُ الْحُسَینِ(ع) فَلَمَّا دَنَا مِنَ الْحَجَرِ لِیسْتَلِمَهُ تَنَحَّی عَنْهُ النَّاسُ إِجْلَالًا لَهُ وَهِیبَةً وَاحْتِرَامًا، وَهُوَ فِی بِزَّةٍ حَسَنَةٍ، وَشَکلٍ مَلِیحٍ
در این هنگام حضرت علی بن الحسین(ع) که سیمایش از همگان زیباتر و جامه هایش از همگان پاکیزه تر و شمیم نسیمش از همه طواف کنندگان دلپذیرتر بود، از افق مسجد درخشید و به مطاف آمد و چون به نزدیک حجرالاسود رسید؛ موج جمعیت دربرابر هیبت و عظمتش کنار رفتند و منطقه استلام را در برابرش خالی از ازدحام کرد، تا به آسانی دست به حجرالاسود رساند و به طواف پرداخت.
تماشای این منظره موجی از خشم و حسد در دل و جان هشام بن عبدالملک برانگیخت و در همین حال که آتش کینه در درونش زبانه می کشید، یکی از بزرگان شام رو به او کرد و با لحنی آمیخته به حیرت گفت: این کیست که تمام جمعیت به تجلیل و تکریم او پرداختند و صحنه مطاف برای او خلوت گردید؟
هشام با آن که شخصیت امام(ع) را نیک می شناخت، اما از شدت کینه و حسد و از بیم آن که درباریانش به او مایل شوند و تحت تأثیر مقام و کلامش قرار گیرند، خود را به نادانی زد و در جواب مرد شامی گفت: او را نمی شناسم.
در این هنگام روح حساس ابوفراس (فرزدق) از این تجاهل و حق کشی سخت آزرده شد و با آن که خود شاعر دربار اموی بود، بدون آن که از قهر و سطوت هشام بترسد و از درنده خویی آن امیر مغرور خودکامه بر جان خود بیندیشد، رو به مرد شامی کرد و گفت: اگر خواهی تا شخصیت او را بشناسی از من بپرس، من او را نیک می شناسم.
آن گاه فرزدق در لحظه ای از لحظات تجلی ایمان و معراج روح، قصیده جاویدان خود را که از الهام وجدان بیدارش مایه می گرفت، با حماسه های افروخته و آهنگی پرشور سیل آسا بر زبان راند و گفت:
هَذَا الَّذِی تَعْرِفُ الْبَطْحَاءُ وَطْأَتَهُ
وَالْبَیتُ یعْرِفُهُ وَالْحِلُّ وَالْحَرَمُ
هَذَا ابْنُ خَیرِ عِبَادِ اللَّهِ کلِّهِمُ
هَذَا التَّقِی النَّقِی الطَّاهِرُ الْعَلَمُ
إِذَا رَأَتْهُ قُرَیشٌ قَالَ قَائِلُهَا إِلَی
مَکارِمِ هَذَا ینْتَهِی الْکرَمُ
ینْمَی إِلَی ذُرْوَةِ الْعِزِّ الَّتِی قَصُرَتْ
عَنْ نَیلِهَا عَرَبُ الْإِسْلَامِ وَالْعَجَمُ
یکادُ یمْسِکهُ عِرْفَانَ رَاحَتِهِ
رُکنُ الْحَطِیمِ إِذَا مَا جَاءَ یسْتَلِمُ
یغْضِی حَیاءً وَیغْضَی مِنْ مَهَابَتِهِ
فَمَا یکلَّمُ إِلَّا حِینَ یبْتَسِمُ
بِکفِّهِ خَیزُرَانٌ رِیحُهَا عَبِقٌ
مِنْ کفِّ أَرْوَعَ فِی عِرْنِینِهِ شَمَمُ
مُشْتَقَّةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ نَبْعَتُهُ
طَابَتْ عَنَاصِرُهَا وَالْخِیمُ وَالشِّیمُ
ینْجَابُ نُورُ الْهُدَی مِنْ نُورِ غُرَّتِهِ
کالشَّمْسِ ینْجَابُ عَنْ إِشْرَاقِهَا الْقَتَمُ
حَمَّالُ أَثْقَالِ أَقْوَامٍ إِذَا فُدِحُوَا
حُلْوُ الشَّمَائِلِ تَحْلُو عِنْدَهُ نَعَمُ
هَذَا ابْنُ فَاطِمَةٍ إِنْ کنْتَ جَاهِلَه
بِجَدِّهِ أَنْبِیاءُ اللَّهِ قَدْ خُتِمُوا
اللَّهُ فَضَّلَهُ قِدْمًا وَشَرَّفَهُ
جَرَی بِذَاک لَهُ فِی لَوْحِهِ الْقَلَمُ
مَنْ جَدُّهُ دَانَ فَضْلُ الْأَنْبِیاءِ لَهُ
وَفَضْلُ أُمَّتِهِ دَانَتْ لَهَا الْأُمَمُ
عَمَّ الْبَرِّیةَ بِالْإِحْسَانِ فَانْقَشَعَتْ
عَنْهَا الْغَیابَةُ وَالْإِمْلَاقُ وَالظُّلَمُ
کلْتَا یدَیهِ غِیاثٌ عَمَّ نَفْعُهُمَا
یسْتَوْکفَانِ وَلَا یعْرُوهُمَا الْعَدَمُ
سَهْلُ الْخَلِیقَةِ لَا تُخْشَی بَوَادِرُهُ
یزِینُهُ اثْنَانِ حُسْنُ الْخُلْقِ وَالْکرَمُ..
وقتی قصیده فرزدق به پایان رسید، هشام مانند کسی که از خوابی گران بیدار شده باشد، خشمگین و آشفته به فرزدق گفت:
چرا چنین شعری تاکنون در مدح ما نسروده ای؟
فرزدق گفت: جدّی بمانند جدّ او و پدری همشأن پدر او و مادری پاکیزه گوهر مانند مادر او بیاور تا تو را نیز مانند او بستایم.
هشام برآشفت و دستور داد تا نام شاعر را از دفتر جوایز حذف کنند و او را در سرزمین عسفان میان مکه و مدینه به بند و زندان کشند.( البدایة والنهایة ابن کثیر، ج۸، ص۲۲۷)
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
ترجمه ابیات فرزدق در مدح حضرت سیدالساجدین
او (یعنی امام زین العابدین) کسی است که سرزمین مکه، قدمگاه [جای پا و مکان راه رفتن] او را میشناسد. خانه خدا، منطقه حرم [مکة و اطراف مکة] و حِلّ [جایی که خارج از محدوده حرم باشد؛ حل و حرم یعنی همه دنیا] او را میشناسند.
او فرزند بهترین بندگان خداست [فرزند رسول خدا (ص) بوده و از سلاله پیامبر است] او انسانی پارسا، پاک، آراسته و برجسته است.
او فرزند فاطمة (س) دختر پیامبر (ص) است؛ اگر او را نمیشناسی، [بدان که] با نیای او سلسله پیامبران الهی به فرجام رسیده است. [و جد بزرگوار او خاتم پیامبران (ع) است؛ همان کسی که مجموعه پیامبران با او (ص) ختم شده است.]
او (ع) کسی است که احمدِ برگزیده [پیامبر اسلام] پدر اوست [و از فرزندان پیامبر است]؛ همان کسی که تا قلم در جریان است، درود خداوند بر او باد.
سخن تو [ای هشام] که میگویی او کیست؟ [و من او را نمیشناسم]، زیانی به او نمیرساند و از جایگاهش نمیکاهد؛ چرا که عرب و غیر عرب [کنایه از همه مردم سراسر گیتی] کسی را که تو نمیشناسی، میشناسند.
قصیده فرزدق در ستایش امام سجاد (ع) به شهرت بسزایی در ادبیات آئینی دست یافت و زبان به زبان و نسل به نسل نقل شد و به زمان کنونی رسید هر دو دست او (ع) دادرس بوده و نیکی و احسان او به همگان میرسد؛ همانند بارانی میبارد [و احسان و کرم او جاری میشود] و نداری و نیستی به دستان او راه ندارد.
او [امام زین العابدین] خوش خو بوده و از خشم او نگرانی وجود ندارد [مردمان از خشم او نمیهراسند؛ چرا که آنچنان بر خشمش تسلط داشته و از صفت بردباری برخوردار است که کسی از خشم امام (ع) نگران نمیشود] و دو چیز او را زینت میبخشد: خوش خلقی و رفتار پسندیده.
اگر رُکن میدانست چه کسی آمده است تا او را استلام نماید، بر زمین افتاده تا قدمگاه او (ع) را بوسه زند. [کنایه از بزرگی و بلندی مقام امام (ع) و این که کعبه معظمه به بزرگی و جایگاه والا و ارجمندش معترف است.]
نامش علی [بن الحسین (ع)] است و پیامبر خدا (ص)، پدر اوست. از روشناییِ هدایت اوست که امتها راه صواب را یافته و رهنمون شدهاند.
او کسی است که عمویش جعفر طیار [فرزند ابو طالب و برادر امیرمومنان (ع) کسی که در نبرد موته به شهادت رسید] بوده و نسبت خویشاوندی نزدیکی با حمزة [بن عبدالمطلب؛ عموی پیامبر «ص»] که شیر کارزار بود، دارد.
او [امام سیدالساجدین علی بن الحسین (ع) ممدوح شاعر] فرزند فاطمه زهرا بانوی زنان است و فرزند وصی پیامبر [امیرمومنان علی بن أبی طالب «ع»] است که در شمشیر او، نقمتها [برای کافران، مشرکان و منافقان] بوده است...
او هرگز به کسی واژه «لا» را نگفته است. [به این معنا که هرگز خواسته کسی را رد نکرده و هیچ کس از نزد او نامید بازنگشته است.] اگر نبود تشهد نماز [أشهد أن لا إله إلا الله] جواب منفی او به مثبت بدل میگشت. [و لای او به نعم تبدیل میشد.]
او (ع) کسی است که نیکیاش را به همه مردم ارزانی میکند و از مردم، فقر، نداری، تنگدستی، نیستی و نابودی را دور میگرداند. [به برکت مهربانی، بزرگواری و کرم امام (ع) مردم تنگدست از تهیدستی و مرگ نجات پیدا کند.
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
هنگامی که قریش او را بیند، گویندهای خواهد گفت: کرامت، بزرگی و شرافت با نیکیهای اخلاقی او به سرانجام خواهد رسید [او در مکارم اخلاق، گوی سبقت را از دیگر قرشیها ربوده و در قله آراستگی اخلاقی جای دارد و قریش، به سروری و کرم او گواه است.]
او انسانی محجوب است و از روی حیا، چشمان خود را فرو میبرد [و به مردمان خیره نمینگرد]؛ اما دارای هیبت والایی است و چشمان افراد در برابرش فرو میافتد. کسی با او هم سخن نمیشود، مگر آن که لبخند بر لب دارد.
او خیزران [چوب خوش بویی] را در دست دارد که بوی خوش آن، به دیگران میرسد. [او همواره عطر آگین بوده و بوی خوشش، بینی رهگذران را مینوازد] و در بینیاش، بلندی، بزرگی و شموخ دیده میشود [یعنی فردی بزرگوار و والاتبار است.]
دستان امام زین العابدین (ع) را آن هنگام که امام (ع) میخواهد آن را استلام نماید، میشناسد و نزدیک است از شدت علاقه و شیفتگی، دست امام (ع) را نگاه دارد. [کعبه از امام دوری نمیکند؛ چرا که میداند او از سلاله پیامبر (ص) است.]
خداوند از گذشته به او (ع) شرافت و بزرگی بخشیده است و او (ع) را بزرگ و والامقام آفریده است و این مساله در علم خدا و قضا و قدر الهی ثبت شده است...
همانگونه که خواندیم، فرزدق در این سروده زیبا (که ابیاتی از آن را در این مختصر آوردیم و علاقهمندان میتوانند برای مطالعه کامل آن به دیوان فرزدق و شروح آن مراجعه کنند) امام زین العابدین (ع) را به فضیلتهای والای اخلاقی و انسانی همانند هدایت یافتگی و هدایت گری، خوش خویی و رفتار نیک با همگان (بویژه نیازمندان و تهی دستان)، حلم و بردباری، کمک به دیگران، شرافت نسب و والایی تبار، حیا و پارسایی، طهارت و آراستگی و… میستاید. چنان که پیشتر گفته شد، این سروده از جایگاه بالایی در ادبیات آئینی برخوردار بوده و الهام بخش بسیاری از سرایندگان آئینی و دوستداران اهل بیت رسالت (ع) بوده است.
فرزدق شاعر توانا و بزرگ عصر اموی، در سال ۱۱۴ هجری در سن ۹۶ سالگی دار فانی را وداع گفت و او را در شهر بصره در گورستان بنی تمیم به خاک سپردند. (۶)
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313