۴ حکایت زیبا به مناسبت روز بزرگداشت مولوی.pdf
108.2K
🔸🍃🔸۴ حکایت زیبا به مناسبت روز بزرگداشت مولوی🔸🍃🔸
❌ شبهه
چرا جنگ پس از فتح خرمشهر ادامه پیدا کرد؟
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 شبههافکنان در این موضوع دانسته یا نادانسته چنین القاء میکنند که پس از فتح خرمشهر، امکان بدون هزینه و شرافتمندانه پایان دادن به جنگ وجود داشته اما ایران نپذیرفته است!! درحالیکه پس از فتح خرمشهر هنوز اوضاع به وضع قبل از تجاوز بازنگشته بود و عراق پنج هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را در اشغال داشت. عراق همچنان نه تنها تهدیدی برای ایران بود، بلکه صدها میلیارد دلار خسارت جبران نشده و بدون تضمین جبران به ایران وارد کرده بود. حال در چنین وضعیتی برای حل مسائل چگونه باید تصمیم گرفت؟
🔹 راهحل اول:
👈اول آتشبس کنید، تا ببینیم بعداً چی میشود!
فرمانده وقت سپاه در سخنانی میگوید: «اینکه گفته میشود بعد از آزادی خرمشهر چرا صلح نکردید، باید بگویم که هیچ پیشنهاد صلحی تا چهار سال بعد از آزادی خرمشهر به ایران نشد و فقط چند طرح آتشبس ارائه شد که اگر قبول میکردیم جنگ پنجاه سال به درازا میکشید.»
👈چند نفری که آمدند و مذاکره کردند؛ اما رفتند و نیامدند:
وزیر خارجه وقت نیز در این باره میگوید: «نفر اول آقای حبیب شطی، دبیرکل کنفرانس اسلامی بود که برای مذاکره آمد، یک رقمی را ایشان گفت و ما هم یک رقمی مطرح کردیم قرار شد ایشان جواب بیاورند؛ ولی دیگر خبری نشد. نفر دوم، معاون وزیر خارجه هند بود که تلاش زیادی کرد و با ایشان هم روی رقم بحث کردیم؛ ولی رفت و خبری نشد.»
درباره غرامت، نقل قولهای مختلفی وجود دارد و آمار و ارقام ذکر شده از ۲۵ میلیارد تا ۱۵۰ میلیارد دلار متغیر است، ولی تاکنون هیچ گونه سند معتبر و مشخصی مشاهده نشده است. آقای هاشمی در کتاب «حقیقتها و مصلحتها» این موضوع را شایعات میداند و میگوید: «وقتی خرمشهر فتح شد، شایعاتی در مورد پیغام صلح یا دادن پول در کشور مطرح بود، ولی ما که مسؤول بودیم، میدانستیم این شایعات دروغ است.»
🔹 راهحل دوم:
ترک مخاصمه بدون اتمام جنگ راه حل دیگری بود که فراروی ایران قرار داشت؛ بدین معنا که ایران راه حل اول را نمیپذیرفت، در عین حال از ورود به داخل خاک عراق خودداری میکرد و در مرز خود مستقر میشد. انتخاب این گزینه با توجه به اینکه عراق «نفتشهر» را در اختیار داشت و روی ارتفاعات و مناطق سرکوب مستقر شده و در عین حال به دنبال فرصت برای بازسازی و تجدید قوا بود چه معنایی داشت؟ آیا با این روش جنگ به پایان میرسید یا اینکه عراق پس از تجدید قوا مجددا حملات خود را از سر میگرفت؟ ضمن اینکه از نظر حقوقی هیچ گونه آتشبسی میان دو طرف برقرار نشده بود و بهانههای لازم برای از سرگیری مجدد تجاوزات عراق وجود داشت.
🔹راهحل سوم
تنبیه متجاوز با هدف تأمین صلح شرافتمندانه راه حل دیگری بود که ایران انتخاب کرد. امام خمینی بر این نظر بودند: «امروز که ما قدرت داریم، اگر مجرم را رها کنیم این به معنای آتشبس و صلح نیست» «ضمن اینکه منطق حکم میکند، دشمن عقب رانده شده را باید به نحوی مجازات کرد که برای سالهای سال خیال تهاجم مجدد را از سر بیرون کند.»
#دفاع_مقدس
🔹🔹به مناسبت روز جهانی ناشنوایان
دسته بندی: احکام شرعی
🔸🔸تکلیف و بلوغ در ناشنوایان:
🔹🔹1-س: اگر شخصى ناشنوا به دنيا آمده باشد و هيچگونه آموزشى براى صحبت کردن نديده باشد تکليف نماز آن شخص چيست؟
ج) واجب است که ياد بگيرد و نماز را انجام دهد و آنچه ذکر شده باعث سقوط تکليف نمىشود و اگر يادگيرى نماز موجب عسر و حرج شديد باشد به هر مقدارى که مىتواند بايد بخواند.(۱)
🔸🔸2- سوال:کودکان ناشنوا به دلیل تأخیر در رشد اجتماعی (بواسطه ی کمبود گنجینه ی لغات) آیا دیرتر از افراد سالم به سن تکلیف می رسند یا خیر؟
همه مراجع:
جواب:سن تکلیف آنان مثل سایرین است و مجرّد ناشنوا بودن موجب تأخیر بلوغ نمیشود. (اگر بالغ هستند نماز بر آنها واجب است.)(2)
🔹🔹3-س- اين جانب سرايدار يكى از مدارس استثنايى هستم (مدرسهاى كه دانشآموزان ناشنوا، نابينا و عقب مانده در آن تحصيل مىكنند) در همين مدرسه، پسرى ناشنوا كه حدود ۱۶ سال دارد نزد من زندگى مىكند فرد مذكور چيزى از واجبات دينى و مذهبى (نماز، طهارت، غسل ...) نمىداند و چون ناشنوا است، ياد دادن واجبات مذكور به وى برايم مقدور نيست، آيا از نظر شرعى اشكالى دارد يا خير؟
ج- با فرض اينكه قدرت نداريد، اشكالى ندارد.(۳)
🔸🔸4-س- اگر افراد استثنايى اعم از كم توان ذهنى، ناشنوا در موقع غسل نيت نكنند، آيا غسل آنان صحيح است؟
ج- همين كه قصد غسل دارند كافى است و چيز ديگرى لازم نيست، و اللّه العالم.(۴)
پانوشت
1-http://farsi.khamenei.ir
2-https://article.tebyan.net
3-استفتاءات (امام خمينى)؛ ج1، ص: 16
4-استفتاءات جديد (تبريزى)؛ ج2، ص: 44
«بسم الله»
📌 فرآیند نگر باش!
🔸یک تابلوی زیبای #خوشنویسی را تصور کن...
چقدر #زیباست!
چقدر روح افزاست!
🔹اما #خطّاط باید،
هزاران #سیاه_مشق کند،
تا چنین اثر چشمنوازی قلم بزند...
چند روزی است خبر رحلت
علامه ذوفنون،
حضرت آیت الله حسن زاده آملی
همه را متأثر کرده است...
🔸این روزها همه جا صحبت از فضایل
و صفات کم نظیر ایشان میشود...
-که حقیقتا آدم حیرت میکند-
امروز
همه دوست دارند مثل ایشان بشوند...
🔹چون امروز ایشان علاّمه هستند
چون امروز ایشان ذوفنون هستند
چون امروز ایشان مهذّب هستند
و بسیار صفات دیگر که ایشان در
قلّه آن هستند.
اما کسی
کم خوابیها،
کم خوراکیها،
کمبود مالی،
تلاش شبانهروزی
برای خودسازی
و کسب علم،
گذشتن از خیلی لذات
و هزاران سختی دیگر را نمیبینند.
چرا؟!
🔹چون متاسفانه بیشتر افراد
#برایند نگر هستند نه #فرایند نگر...
ما فقط دوست داریم #علامه بشویم
انگار یک قرص یا معجونی هست که
بنوشیم و تبدیل به آدمی دیگر شویم...
🔸اما هیچ گاه اینطور نیست...
آیا اگر ما هم در آن شرایط علامه حسن زاده
-که از شدت گرسنگی حتی نانی برای خوردن نداشتند
حاضر بودیم مسیر #علم را ادامه بدهیم؟!
یا عطایش را به لقایش میبخشیدیم؟!
🔹و چه بسا از این شرایط بالاتر،
یعنی زمانی که این عالم بزرگوار
به اندازهی امروز، جایگاهشان شناخته شده نبود،
برخی افراد انواع جسارتها
و نامهربانیها نسبت به ایشان روا داشتند؛
🔸آیا ما هم با این شرایط،
به این مسیر ادامه میدادیم؟!
باید مراقب باشیم
#الگو_پرداز نباشیم؛
یعنی صرفا به موقعیت فعلی
بزرگان ننگریم و خودمان را به جای
ایشان تصور کنیم و خیالپردازی کنیم،
بلکه #الگو_بردار باشیم؛
یعنی بزرگان را ببینیم
و راهی را که به این موفقیت رسیدند نیز ببینیم،
و واقع بینانه برای رسیدن به این #اهداف
برنامهریزی کنیم...
🔸علامه #دهر از همان ابتدا علامه دهر نبوده،
خون دل خورده تا #مس وجود را #طلا کرده...
🔹🔸وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی
سوره مبارکه #نجم، آیه ۳۹
🏴▪️🏴▪️🏴
🏴▪️
قسمت دوازدهم
#اولاد البغایا
#بنوالسرج (بنوالنعل)
✨الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ الجِبت و الطاغوت و الشَیاطین و اشیاعِهِم و اتباعِهِم و مُحِبّیهِم و مَوالیهِم✨
▫️در ادامه مباحث گذشته به بررسی شخصیت و افعال دومین ملعون از بنوالسرج (بنوالنعل)، هانی ابن ثُبَیتِ (لعنۀالله علیه) پرداخته می شود.
2️⃣#هانی ابن ثُبَیتِ حَضرَمی
▪️از جمله اقدامات شنیع و خبیثِ هانی بن ثُبَیتِ حضرمی (لعنۀالله علیه) در روز عاشورا، شهادت عبدالله و جعفر، فرزندان امام علی و برادران حضرت اباالفضل العباس (علیهم السلام)، ربودن کمان و البسه مقدس حضرت ثارالله امام حسین(علیه السلام)، تاختن اسب بر پیکر مطهر آن حضرت بوده است.
▪️هانی بن ثبیت، در روز عاشورا در لشکر عمر بن سعد(لعنۀالله علیه) بود. او از ده سواری بود(بنو السرج)، که در عصر عاشورا، به دستور عمر بن سعد (لعنۀالله علیه)، با اسب بر بدن امام حسین(علیه السلام) تاختند و استخوانهای سینه و ظهر آن حضرت را در هم شکستند. و به همراه رحیل بن خیثمه جعفی و جریر بن مسعود حضرمی کمان و البسه های وی را ربودند. (۱)
▪️او قاتل عبدالله بن علی بن ابی طالب و جعفر بن علی بن ابی طالب نیز معرفی شده است. برخی منابع او را قاتل عبدالله بن حسین و عبدالله بن حسن نیز معرفی کردهاند. هانی بن ثبیت(لعنۀالله علیه)، با کمک بکیر بن حی تمیمی، عبدالله بن عمیر کلبی را نیز به شهادت رساندند.(۲)
▪️هانی بن ثبیت(لعنۀالله علیه) برخی از وقایع کربلا را گزارش کرده است. ابومخنف با واسطه ابوجناب کلبی به نقل از هانی، آخرین گفت وگوی حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) با عمر بن سعد را گزارش کرده است که:
▪️ امام حسین (علیه السلام) توسط عمرو بن قرظه به عمر سعد پیغام داد تا شبانه با یکدیگر دیدار کنند. شب هنگام، امام(علیه السلام) و ابن سعد (لعنۀالله علیه) هر یک با همراهی بیست سوار به محل ملاقات آمدند؛ هر دو از یاران خود خواستند تا فاصله گیرند، دیدار آنان تا پاسی از شب طول کشید.
▪️نفس المهموم و ابصارالعین از هشام کلبی و ابوالهذیل کوفی روایت کرده اند که: هانی بن ثبیت حضرمی را در زمان خالد بن عبدالله که پیری سالخورده شده بود، در مجلس حضرمیان دیدم.
▪️گفت: من از آنهایی بودم که در مقتل حسین (علیه السلام)، حاضر بودند. ده نفر مرد همه اسب سوار، ناگاه پسری از آل حسین (علیهم السلام) بیرون آمد، چوبی از ستون های خیمه در دستش و ردا و پیراهن در تن، وحشت زده از خیمه بیرون آمد و به سمت راست و چپ و این سو و آن سو نگاه می کرد. گوئی اکنون می بینم آن موقع را که به اطراف می نگرد. ناگاه مردی از سپاه دشمن به سرعت آمد و به او نزدیک شد و از روی اسب خم شد و آن پسر را با شمشیر قطعه قطعه و دو نیم کرد. زنی از زنان به او نگاه می کرد و از غایت وحشت و دهشت، چیزی نمی توانست بگوید و زبانش بند آمده بود. ناقلان گویند:
کشنده این پسر خود هانی بن ثبیت(لعنۀ الله علیه) بود ولی از خجالت و ترس، مخفی کرد و نام خود را صریح نگفت. این مطلب را راویان دیگری نیز نقل کرده اند.
🏴▪️۱۲
🏴▪️🏴▪️🏴ادامه دارد...
بهناماو
#اربعین ۸
با دلی غمبار داشتیم از خانهپدری خداحافظی میکردیم. حس دور شدن از نجف برایمان سخت بود و سختتر اینکه نمیدانستیم کی دوباره از پس خیابان شارعالرسول چشممان به گنبد نورانی اميرالمومنین روشن میشود.
منتظر بودیم تا سوار ماشینی شویم و ما را به فرودگاه برساند.
یک جوان با ماشین پژو زرد جلوی ما ایستاد.
ماشین ایرانی بود و حس آشنایی داشت برایمان.
همسرم جلو نشست و من و پسرم در عقب.
روکش صندلیها شبیه قلاب دوزیهای مادربزرگها بود، کرم و قهوهای. اگر این مدل روکش صندلی را در چند جای دیگر ندیدهبودم؛ مطمئن میشدم کار زنان خانه است. اما ظاهرا این مدل روکش صندلی در عراق پرطرفدار بودهاست.
احوال پرسی همسرم به زبان عربی، با راننده _که جوانی بیستوپنج ساله میخورد_ سر صحبت را باز کرد.
راننده هم شروع به احوالپرسی کرد.
چند تا کلمه فارسی هم قاطی کلماتش استفاده میکرد و سعی میکرد بدون لهجه عراقی حرف بزند تا ما بفهمیم:
_من با دوستانم دوبار به ایران آمدهام.
اصفهان، مشهد، قم را دیدهام. ایران زیباست.
سیوسهپل، پل خواجو...
اما زیبایی ایران در دیدنیهایش خلاصه نمیشود...
_همسرم پرسید: خب مگر چه چیزی بوده که شما را جذب کرده؟
_ بیشتر از هرچیز، مردم و فرهنگ مردم برایم جذاب بود. احساس غربت نمیکردم در ایران.
من گوشم را تیز کرده بودم تا متوجه تمام کلماتش شوم.
_ ایران سرور کشورهای منطقه است. روی پای خود ایستاده. با وجود اینهمه قلدری، آمریکا را هیچ به حساب نمیآورد.
ما کشورهای عربی باید یاد بگیریم به بیگانه اتکا نکنیم. وقتی کالای ایرانی میخرم با افتخار پول به آن کالا میدهم. ایران فخر شیعه است.
راننده در قامت جوانان امروزی خودمان بود. او با تمام وجود خباثت آمریکا را درباره کشورش درک کردهبود و آرزو داشت که اتحاد بین تمام کشورهای اسلامی شکل بگیرد.
به فرودگاه رسیدیم. اجازه ماشينش را به سختی گرفت تا ما را به نزدیکترین درب سالن خروجی فرودگاه ببرد.
برای ما آرزوی سفری سلامت کرد و رفت.
با شنیدن حرفهایش حال عجیبی داشتم. در اوج خوشحالی به فکر وظیفهای بودم که حالا بیشتر روی دوشم احساس میکردم.
-----------❀❀✿❀❀--------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صـــدقه بـــرای امـــوات
🎙آیت الله مجتهدی تهرانی
🌸پنجشنبه و
🕯دلها به غم نشسته
🌸پنجشنبه و
🕯بخشش خدا و درب رحمت
🌸عزیزان سفر کرده
🕯دستشان از دنیا کوتاه است
🌸به امید ما نشسته اند
🕯که برایشان
🌸طلب آمرزش کنیم
با خواندن فاتحه وصلوات .
#شب_جمعست_هوایت_نکنم_میمیرم
اشڪ تا باشد وضو لازم ندارد نوڪرٺ
غیر بغضے در گلو لازم ندارد نوڪرٺ
یا وجیها عِندَ رَبّے آبرویم را بخر
تا تو باشے ، آبرو لازم ندارد نوڪرٺ
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
1حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
463.8K
1⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
2حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
2.74M
2⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
3حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
3.92M
3⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
4حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
3.21M
4⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
صدا ۰۰5حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
4.89M
5⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
صدا ۰۰۱6حسین ع ودانشمندان غیرمسلمان.m4a
873.5K
6⃣حسین و دانشمندان غیر مسلمان
🌸استاد درویشی
#صلوات_خاصه_امام_حسین_علیه_السلام
#صهبا
#بین_الملل
#فرانسه
⚜امام صادق علیه السلام فرمودند :
«نَفَسُ المَهمومِ لِظُلمِنا تَسبیحٌ وَ هَمُّهُ لَنا عِبادَةٌ وَ کِتمانُ سِرّنا جِهادُ فی سَبیلِ اللهِ»
نَفَس کسی که به خاطر مظلومیت ما اندوهگین شود تسبیح است، اندوه بر ما عبادت است و کتمان و پوشاندن راز ما جهاد در راه خداست.
سپس فرمودند: واجب است که این حدیث با طلا نوشته شود.
👈حضرت برای نفَس شاخصه ای را بیان می فرمایند و آن " المهموم لظلمنا " است .
تنفس و دم و بازدم شخصی که اندوهگین و محزون است ؛ حزنی که نشأت گرفته از ظلم و مصائب اهل البیت علیهم السلام است؛
نفس المهموم لظلمنا
◼این حزن و اندوه محملی دارد که آن جایگاه و محمل قلب هر مومنی است.
📓امالی مفید، ص ۳۳۸؛ بحارالأنوار، ج ۴۴، ص۲۷۵
امام حسین درنگاه غیرمسلمانان ج۲.m4a
6.25M
بخش دوم
🔹🔹 امام حسین در نگاه غیر مسلمانان
🔸استاد درویشس
#حدیث
🌹امیرالمؤمنین علی علیه السلام
☘️زمانى كه قائم ما ظهور كند كينه ها از سينه بندگان بيرون مى رود.
📚بحارالانوار، ج 52؛ ص 316
سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان «عج» صلوات
┄┅═══✼🍃💐🍃✼═══┅
🌹اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌹