﷽
📍 جایگاه و ویژگی ماه مبارک رمضان❗️
📌پیغمبر اکرم(ص)میفرمایند: «لَوْ يَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِي رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ يَكُونَ رَمَضَانُ السَّنَه».1️⃣اگر بنده آنچه را در ماه مبارک رمضان است میدانست، هر آینه دوست داشت که تمام سال، ماه رمضان باشد؛ لذا روایتی هنگام ورود در ماه رمضان از پیغمبر اکرم(ص)به این مضمون نقل شده است : «سُبْحَانَ اللَّهِ مَا ذَا تَسْتَقْبِلُونَ وَ مَا ذَا يَسْتَقْبِلُكُمْ»؛ منزّه است خدا. شما به دیدار چه میروید؟! چه چیز به دیدار شما میآید؟! در ادامهٔ روایت آمده است: «قَالَهَا ثَلَاثَ مَرَّات».2️⃣حضرت سه بار این جمله را تکرار فرمودند.
پیغمبر اکرم(ص)میفرمایند: «يَقُولُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ َثَلَاثَ مَرَّاتٍ هَلْ مِنْ سائِلٍ فَأُعْطِيَهُ سُؤْلَه»
؛ خداونددر هر شب از ماه مبارک رمضان سه بارخطاب به بنده اش میفرماید: آیا درخواستکنندهای هست که درخواست او را اجابت کنم؟
«هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَيْهِ هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَه».3️⃣آیا کسی هست که به من رجوع کند و از من پوزش بطلبد تا من هم عذرش را بپذیرم؟ این روایات مربوط به ماه مبارک رمضان است که موقعیّت زمانی این ماه را بیان میکند.
1️⃣بحارالآنوار، ج 93، ص 346 - مستدرک الوسائل،ج 7، ص 425
2️⃣ بحارالانوار، ج 93، ص 347- مستدرکالوسائل، ج 7، ص425
3️⃣ بحارالأنوار، ج 93، ص 338- مستدرک الوسائل، ج7، ص430
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه نوزدهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 شب قدر تمام درب های آسمان گشوده و هیچ حجابی بین عبد و رب نیست❗️
📌پیرامون شب قدر، پیغمبر اکرم(ص) میفرمایند: «تُفَتَّحُ ابوابُ السَّماءِ فِی لَیلَۀِ القَدرِ»؛1️⃣
تمام دربهای آسمان در شب قدر گشوده میشود؛ یعنی تمام حجابها برطرف میشود. در شب قدر هیچ حجابی بین عبد و ربّش نیست. البته این رفع حجاب از ناحیهٔ ربّ است؛ به این معنا که از طرف پروردگار، هیچ مانعی وجود ندارد؛ بنابراین از خصوصیّات لیالی قدر این است که هیچ حجابی در کار نیست، و اگر بنده بخواهد با پروردگارش سخن بگوید، هیچ مانعی وجود ندارد؛ لذا عبد در شب قدر باید در راز و نیاز کوشش کند و دردها و مشکلاتش را با ربّش مطرح کند و از او هم بخواهد که مشکلاتش را حل کند.
شب نوزدهم، شب تقاضای ترمیم گذشته است. امشب از خدا چه بخواهیم؟ ابتدا ترمیم بخواهیم و پس از آن، ترسیم بخواهیم. از خدا بخواهیم که سال آیندهٔمان خوب باشد.
ائمهٔ معصومین(ع) در ادعیه مأثوره به ما آموختهاند که خدا را خطاب کن و بگو: «عَادَتُكَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِيئِين»؛2️⃣ نه تنها خطاکاران را عقوبت نمیکنی، بلکه به ایشان احسان هم میکنی.
1️⃣وسائل الشیعه، ج8، ص 21
2️⃣بحارالانوار، ج 95، ص 389- زاد المعاد، ص16- مفاتیح الجنان
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #ماه_رمضان
🏷 جلسه نوزدهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 خدایا! اگر فقط به نیکوکاران اکرام میکنی بدکارها چه کنند؟❗️
📌مطلب دیگر، مسئلهٔ لیالی قدر است. در روایتی که «زراره» نقل میکند، امام صادق(ع) میفرمایند: «التَّقْدِيرُ فِي لَيْلَةِ تِسْعَ عَشْرَةَ وَ الْإِبْرَامُ فِي لَيْلَةِ إِحْدَى وَ عِشْرِينَ وَ الْإِمْضَاءُ فِي لَيْلَةِ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ».1️⃣
بررسی امور سال آینده و اندازهگیری آن در شب نوزدهم و ثبت و ضبط آن در شب بیست و یکم است.در شب بیست و سوّم، آن امور توشیح شده و به امضای حضرت ولیعصر (عج) میرسد.
ابتدا سراغ ترمیم برویم و از خدا بخواهیم که گذشتهٔمان را ترمیم کند. امام علی(ع)در مناجات خود میگوید:
«إِلَهِي إِنْ كُنْتَ لَا تَرْحَمُ إِلَّا الْمُجِدِّينَ فِي طَاعَتِكَ فَإِلَى مَنْ يَفْزَعُ الْمُقَصِّرُونَ»؛ خدایا! اگر فقط به کسانی که در طاعت تو کوشش کردند رحم کنی، پس آنهایی که اشتباه کردند، به چه کسی پناه برند؟! «وَ إِنْ كُنْتَ لَا تَقْبَلُ إِلَّا مِنَ الْمُجْتَهِدِينَ فَإِلَى مَنْ يَلْتَجِئُ الْمُفَرِّطُونَ»؛ و اگر تنها از کسانی که از تو اطاعت کردند قبول کنی، پس کسانی که زیادهروی کردند چه کنند؟! «وَ إِنْ كُنْتَ لَا تُكْرِمُ إِلَّا أَهْلَ الْإِحْسَانِ فَكَيْفَ يَصْنَعُ الْمُسِيئُون».2️⃣و اگر بنا باشد که جز نیکوکاران را اکرام نکنی، پس بدکارها چه کار کنند؟
1️⃣ الکافی، ج 4، ص 159 - من لا يحضره الفقيه، ج2 ص156 - اقبال الاعمال،ج1، ص64
2️⃣ بحارالانوار، ج 91، ص 103 و ص164
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #ماه_رمضان
#شب_قدر
#شب_امام_علی
🏷 جلسه نوزدهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
18.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #روضه #شب_امام_علی علیه السلام
#شب_قدر
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 راه ترمیم گناهها و خطا های سال قبل؟❗️
📌همهٔ ما در سال گذشته گناهها و خطاهایی مرتکب شدهایم. اگر انسان بخواهد بهترین ترمیم شامل حالش شود، تنها راهش پناه بردن به غفّاریّت خداوند است.
غفّاریّت خداوند سه گونه ستّاریّت را به دنبال دارد: اوّل آنکه وقتی خداوند ما را میآمرزد، نمیگذارد تبعات گناه دامنگیر ما شود. تبعات گناه ما همان جهنّم و عقوبت الهی است.
🔻اگر کسی مرتکب گناه و خطا شود، تمام موجوداتی که در ربط با او بودهاند، چه فرشتگان رقیب و عتید و چه زمین و زمان و حتّی اعضا و جوارح وی از گناه او مطلع میشوند؛ لذا در قرآن آمده است: «يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَ أَيْديهِمْ وَ أَرْجُلُهُمْ بِما كانُوا يَعْمَلُونَ»1️⃣؛
روز قیامت، دست و پا و زبان ایشان، علیه آنها به علّت کارهایش گواهی میدهند؛ زیرا از اعمال او مطلّع هستند. قسم دوّمِ ستّاریّتِ ناشی از غفّاریّت، آن است که خداوند به موجودات آگاه از معصیت او میفرماید: علیه او گواهی ندهید.
1️⃣سورهٔ مبارکهٔ نور، آیهٔ 24
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #شب_قدر
#ماه_رمضان
🏷 جلسه بیست و یکم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 امشب از خدا چه بخواهیم؟❗️
📌در صحیحهٔ معاویة بنعمار، امام صادق(ع) میفرمایند: هنگامی که بندهٔ مؤمن، خالصانه توبه کرد، اوّلین اثرش این است که مورد مُحبّت خدا قرار میگیرد و خداوند ستّاریّت خود را در دنیا و آخرت شامل حال او میکند. عرض کردم: چگونه؟ حضرت فرمود: خداوند ابتدا خطاب به رقیب و عتید میگوید که عیوب او را فراموش کنید.
🔻سپس به اعضا و جوارح میگوید: شما هم فراموش کنید. پس از آن به زمین میگوید: آنچه روی تو معصیت کرد را فراموش کن.
چنین بندهای روز قیامت وقتی خدا را ملاقات میکند، هیچ موجودی علیه او شهادت نمیدهد. وقتی میگویی: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْه» و استغفار میکنی، به مقام غفّاریّت خداوند پناه میبری. ما امشب از خدا بهترین ترمیم را طلب میکنیم؛ یعنی میگوییم خدایا! این معاصی را از من جدا و مرا تطهیر و پاک کن! به شاهدان معصیت من نیز بگو که یادشان برود این بنده چه کار کرده است. تا آنجا که حتّی نیازی به گفتن «أَسْتَغْفِرُ اللَّه» هم نیست؛ همینکه خدا ببیند در دلمان پشیمان و خجالتزده هستیم، رحمت و غفران خود را شامل حال ما میکند. چشمهای ما نمیبیند. امّا امشب تمام اطراف محفل ما را ملائکه گرفتهاند و برای ما استغفار کرده و از طرف ما از خداوند طلب آمرزش میکنند. امشب از خدا بهترین ترمیم و بهترین ترسیم نسبت به آینده را میخواهیم. البته حوائجی را که به ذهنمان میآید، از خدای متعال می خواهیم. امّا اینها کافی نیست. از خدا بخواه هر چه را خیر است، در سال آینده به تو بدهد و هر چه را شرّ است از تو دور کند. 1️⃣
1️⃣الکافی، ج2، ص431- وسائلالشیعه، ج 16، ص17- بحارالأنوار، ج 6، ص 28
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #شب_قدر
🏷 جلسه بیست و یکم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 تقدیر ثبت و ضبط شده و بلا با دعا امشب خداوند عوض میکند❗️
📌تا این حد بر شب بیست و سوّم تأکید شده است که بعضی قائل هستند که شب قدر، همین شب بیستوسوّم است. اگر چه تقدیر تو ثبت و ضبط شده باشد. با این حال اگر دعا کنی، خداوند آن را عوض میکند. روایت در اصول کافی است، روایت را ابیولّاد از امام موسی کاظم(ع) است که فرمودند: «عَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ فَإِنَّ الدُّعَاءَ لِلَّهِ وَ الطَّلَبَ إِلَى اللَّهِ يَرُدُّ الْبَلَاءَ وَ قَدْ قُدِّرَ وَ قُضِيَ وَ لَمْ يَبْقَ إِلَّا إِمْضَاؤُه»؛ بر شما باد بر دعا! همانا دعا و درخواست از خدا بلای ثبتشدهای را که تنها امضایش باقی مانده، رد میکند. «فَإِذَا دُعِيَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ وَ سُئِلَ صُرِفَ الْبَلَاءُ صَرْفَةً»؛1️⃣ اگر خداوند خوانده شود و از او درخواست شود، بلا از انسان دور میگردد. در باب آداب ضیافت و مهمانی روایات بسیاری داریم. پیغمبر اکرم(ص) که فرمودند: کسی که ایمان به مبدأ و معاد دارد، باید خوب مهماننوازی و اکرام کند.
🔻در وصیتهایی که امام علی(ع) شب بیست و یکم به فرزندش کرد، یکی از آنها این بود: «وَ إِكْرَامِ الضَّيْفِ». مهماننواز باش! سؤال من این است که آیا امکان دارد که خدا به انبیا و اولیا(ع) بگوید که به مردم بگویید: اینگونه مهمانداری کنید. امّا خودش به گونهای دیگر مهمانداری کند؟! امشب همهٔ ما دستخالی آمدهایم و میخواهیم دست پر برویم. اِطعام این مهمانی چیست؟ اطعام این مهمانی در خطبهٔ پیغمبر اکرم(ص) آمده است که «برکت، رحمت و مغفرت» است. تمام خیرات عالم از این سه چیز نشأت میگیرد. هر چه بخواهی در این سه سرفصل گنجانده شده است.
1️⃣ الکافی، ج 2، ص 470- وسائل الشيعة، ج7، ص 36 2- بحارالانوار، ج 42، ص 202 و ج 75، ص98
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و سوم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#شب_قدر
﷽
رُوِیَ عَن عَلِیِّ ابنِ الحُسَینِ عَلَیهِما السَّلامُ قالَ في بَعدِ مُناجاتِهِ:
«اَللَّهُمَّ اِنّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْ كُلِّ لَذَّةٍ بِغَيْرِ ذِكْرِكَ، وَ مِنْ کُلِّ رَاحَةٍ بِغَيْرِ أُنْسِكَ، وَ مِنْ كُلِّ سُرُورٍ بِغَيْرِ قُرْبِكَ، وَ مِنْ كُلِّ شُغْلٍ بِغَيْرِ طَاعَتِك»
ترجمه: خدایا! از تو طلب بخشش و پوزش میکنم؛ از این که در دنیا به دنبال لذّتی به غیر لذت ذکر و یاد تو باشم؛ طلب بخشش و پوزش از هر راحتی و آسایشی میکنم که به غیر از اُنس و همدمی با تو باشد.طلب بخشش و پوزش از هر خوشحالی و سروری میکنم که به غیر از مقام قرب و نزدیکی به تو باشد. طلب بخشش و پوزش میکنم که به بکار و عملی غیر از اطاعت تو مشغول باشم.
شرح: ما که تو این دنیا هستیم همهمان، دنبال همین چیزها هستیم؛ اما راهش را گم کردیم. حالا من این را عرض میکنم. هم لذّت میخواهیم ببریم. درست است یا نه؟ هم لذّت را میخواهیم، هم راحتی را میخواهیم، هان!؟ هم شادی را میخواهیم، نیست این جوری؟ هان! ما دنبال این چیزها هستیم دیگر. آدم دلش میخواهد لذّت ببرد، راحت باشد، مسرور باشد، شاد باشد؛ امّا کجاست اینها؟ اشتباهاتی که ما میکنیم همین است. این را بدانید! اصلًا این لذائذ مادّی، به یک معنا که لذّت نیست اینها. من یک وقتی گفتم: هم این ناخالص هست، هم از یک طرف، موقّت است. آدم هر چیز را که میخواهد، خالصش را میخواهد، درست است یا نه؟ خالص نیست. لذّتهای دنیایی، اینها ناخالص است و از آن طرف هم موقّت است. آن که ما میخواهیم خالصش را میخواهیم، بعد هم دائمش را میخواهیم. این جوری است دیگر. راحتی هم همینطور است، راحتیهای مادّی این جوری است، هم ناخالص است، هم موقّت است. شادیهایش هم همین است، میفهمید چه میگویم؟! هم ناخالص است، رگ تلخی دارد توش، هم موقّت است. درست است یا نه؟! آدم دنبال این میرود دیگر، هم لذّت خالص میخواهم، هم دائم میخواهم. هم از آن طرف راحتی خالص میخواهم، هم دائم میخواهم. از این طرف هم باز، هم شادی خالص میخواهم، هم دائم میخواهم. درست است یا نه؟!
این جملاتی که به اصطلاح گفتم، یکی از مناجات امام زین العابدین صلوات الله علیه، هست. مناجات الذّاکرین است که حضرت دارند،چند تا تکه از آن بود. شاید سابقاً هم من این را خوانده باشم، یادم نیست. الآن به ذهنم نمیآید. این تعبیرات را ببینید، میگوید:
خدایا من از تو پوزش میطلبم؛ ازهر لذّتی به غیر لذّت یاد تو و ذکر تو؛ «اَللَّهُمَّه اِنّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْ كُلِّ لَذَّةٍ بِغَيْرِ ذِكْرِكَ» خب چی میفهمید ازش؟ هان! لذّت خالص دائم عبارت از ذکرالله است و این که انسان چیه؟ هان؟! به یاد خدا باشد.
«وَ مِنْه كُلِّ رَاحَةٍ بِغَيْرِ أُنْسِكَ» پوزش میطلبم از تو؛ از هر راحتی که غیر اُنس با تو باشد. راحتی خالص و دائم، عبارت از انس به خداوند است.
«وَ مِنْ كُلِّ سُرُورٍ بِغَيْرِ قُرْبِكَ» از هر شادی غیر از نزدیکی به تو؛ معلوم میشود قرب به الله تعالی است که شادی خالص و دائم میآورد. نگاه کنید تعبیرات را. واقعاً هم این را بهتان بگویم. توی این گرفتاریهایمان، که دنیا سرتاسرش، این را بهتان بگویم؛ دنیا هیچ وقت یک نواخت نیست؛ نشیب و فراز دارد. این را بدانید هیچ وقت...خبری نیست را یک وقت گفتم، روایت هم ما داریم.
سؤال میکند آقا! بله. ظاهراً امام صادق علیه السلام، آقا گفت: بله. گفت: آقا! ما راحتی میخواهیم،از کجا فلان؟ گفت: راحتی میخواهی؟ گفت: آره. گفت: اولین پایی که توی بهشت گذاشتی راحت میشوی، برو دنبال کارت. گفت، دنبال راحتی هستم. حضرت بهش گفت، میدانی چیه اوّلین قدمیکه توی بهشت گذاشتی، آن موقع راحت میشوی؛ والّا قبلش هیچ از راحتی خبری نیست. این را هم بهت بگویم،ها! حتی، نه نشئه برزخ، نه قیامت وقتی محشور میشویم ما، گوش کن چه میخواهم بگویم. باز هم آن جا از راحتی خبری نیست. میدانی یا نه؟ روز قیامت، داد وانفساست؛ غیر پیغمبر؟صل؟ همه میگویند، راحت باش از این جهت. درست است؟ حالا، در این جا این است که بابا جون! ما میبینیم به هر دری که زدی، شد؟ هان؟! نشد. آخر میروی در خانه خدا، آن جا یک آرامش پیدا میکنی؛ خب از اوّل برو. چرا آخر سر میروی؟ میفهمی چه میخواهم بگویم؟! خب، اگر تو عقل داری، از اوّل برو آنجا، خیالت راحت شود. فهمیدی چرا؟ برای این که میفهمی همه دست اوست؛ واقعاً هم بایداینجور باشد. دست آخر نرو. دست آخر به یاد خدا نیفت. میفهمیچی میخواهم بگویم؟ دست آخر به یاد خدا میافتی؟ نه از اوّل به یاد او بیفت. وقتی افتادی به یاد او، حالا بهت میگویم: آرام بخش هست، همه چیز هست، توجه میکنید، همه چیز آنجاست، توجه کنید. وقتی رفتی آنجا.
﷽
📍 خداوند هیچ موحّدی را به آتش جهنّم نمیسوزاند❗️
📌«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ بَشِيراً وَ نَذِيراً» پیامبراکرم(ص) فرمود: قسم به آن موجودی که مرا به حق مبعوث کرد که بشارت بدهم و انذار کنم- سوگند به این معنا است که آنچه که خواهند فرمود ردخور ندارد-
«لا يُعَذِّبُ اللَّهُ بِالنَّارِ مُوَحِّداً أَبَداً وَ إِنَّ أَهْلَ التَّوْحِيدِ يَشْفَعُونَ فَيُشَفَّعُونَ» خداوند هیچ موحّدی را به آتش جهنّم نمی سوزاند و اهل توحید شفاعت می کنند و شفاعتشان پذیرفته می شود؛
«ثُمَّ قَالَ ع إِنَّهُ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ أَمَرَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِقَوْمٍ سَاءَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي دَارِ الدُّنْيَا إِلَى النَّارِ» روز قیامت خداوند امر می کند به گروهی که از نظر عملی گناهکار بودند که به سمت جهنّم بروند؛
«فَيَقُولُونَ يَا رَبِّ كَيْفَ تُدْخِلُنَا النَّارَ وَ قَدْ كُنَّا نُوَحِّدُكَ فِي دَارِ الدُّنْيَا» آنان عرض می کنند پروردگارا چگونه ما را وارد آتش میکنی و حال آنکه در دنیا اهل توحید بودیم لا اله الّا الله گفتیم؛
من این روایت را که میخواندم با خودم گفتم ما هم مشرک نیستیم، لا اله الا الله میگوییم.
«وَ كَيْفَ تُحْرِقُ قُلُوبَنَا وَ قَدْ عَقَدَتْ عَلَى أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ» 1️⃣ چگونه دلهای ما را بسوزانی و حال آنکه دل ما با لا اله الّا الله گره خورده است.
1️⃣بحار الأنوار، ج8، ص 359
〰️〰️〰️〰️〰️
📕 #محاسبه_اخص
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 پروردگارا عذر مرا بپذیر❗️
📌 «أَمْ كَيْفَ تُحْرِقُ وُجُوهَنَا وَ قَدْ عَفَرْنَاهَا لَكَ فِي التُّرَابِ» یا چگونه چهره¬های ما را میسوزانی و حال آنکه ما پیشانی¬ خود را برای تو روی خاک گذاشتیم؛
«أَمْ كَيْفَ تُحْرِقُ أَيْدِيَنَا وَ قَدْ رَفَعْنَاهَا بِالدُّعَاءِ إِلَيْكَ» دست¬های ما را چگونه میسوزانی و حال آنکه این دستها را برای دعا کردن به سوی تو بلند کردیم؛
«فَيَقُولُ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ عِبَادِي سَاءَتْ أَعْمَالُكُمْ فِي دَارِ الدُّنْيَا فَجَزَاؤُكُمْ نَارُ جَهَنَّمَ» خطاب می¬رسد بنده¬های من شما در دنیا گناه کردید و جزای شما هم آتش جهنّم است؛
«فَيَقُولُونَ يَا رَبَّنَا عَفْوُكَ أَعْظَمُ أَمْ خَطِيئَتُنَا فَيَقُولُ بَلْ عَفْوِي» آنان در جواب می¬گویند پروردگارا عفو تو اعظم است یا گناه¬های ما؟ خدا می¬فرماید عفو من؛
«فَيَقُولُونَ رَحْمَتُكَ أَوْسَعُ أَمْ ذُنُوبُنَا فَيَقُولُ عَزَّ وَ جَلَّ بَلْ رَحْمَتِي» می¬گویند رحمت تو وسیع¬تر است یا گناهان ما؟ خداوند می¬فرماید رحمت من اوسع است؛
«فَيَقُولُونَ إِقْرَارُنَا بِتَوْحِيدِكَ أَعْظَمُ أَمْ ذُنُوبُنَا فَيَقُولُ عَزَّ وَ جَلَّ بَلْ إِقْرَارُكُمْ بِتَوْحِيدِي أَعْظَمُ» میگویند خدایا اقرار ما به توحید تو بزرگتر است یا گناهان ما؟ خداوند میفرماید اقرار شما به توحید من اعظم است؛
«فَيَقُولُونَ يَا رَبَّنَا فَلْيَسَعْنَا عَفْوُكَ وَ رَحْمَتُكَ الَّتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ» عرض می¬کنند پروردگارا حالا که این¬طور است پس عفو و رحمت خودت را که هر چیز را شامل می¬شود شامل حال ما کن؛
«فَيَقُولُ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ مَلَائِكَتِي وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي مَا خَلَقْتُ خَلْقاً أَحَبَّ إِلَيَّ مِنَ الْمُقِرِّينَ لِي بِتَوْحِيدِي وَ أَنْ لَا إِلَهَ غَيْرِي وَ حَقٌّ عَلَيَّ أَنْ لَا أَصْلِيَ بِالنَّارِ أَهْلَ تَوْحِيدِي»1️⃣ خداوند میفرماید هیچ مخلوقی پیش من محبوب¬تر از کسانی نیست که اقرار به توحید من کردند پس سزاوار است که من آنان را به آتش نسوزانم.
1️⃣بحار الأنوار، ج8، ص 359
〰️〰️〰️〰️〰️
📕 #محاسبه_اخص
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani