﷽
📍 قبل از دعا سجده کن ❗️
📌 یکی دیگر از آداب دعا سجده است. لذا در آداب دعا كه مربوط به اجابت دعاست، روایاتی در مورد سجده وارد شده است. امام صادق(ع)می فرماید: « إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا سَجَدَ فَقَالَ يَا رَبِ يَا رَبِ حَتَّى يَنْقَطِعَ نَفَسُهُ قَالَ لَهُ الرَّبُّ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَبَّيْكَ مَا حَاجَتُكَ.»؛ 1️⃣ بنده سر به سجده بگذارد و بگوید: یا ربِّ یا ربِّ یا ربِّ یا ربِّ... تا آنجایی كه نفسش حبّس شد. او ربّش است. «قال لَهُ رَبّ»؛ و ندارد «قال الله تَبارَكَ وَ تَعالَی» به این مطالب دقت کنید! دلیلش این است که من گفتم آنچه در باب دعا محوریّت دارد، این است که سفارش شده كه بنده نباید در اموری كه حاجت دارد، از ربوبیّت حق غفلت بكند. اگر این چنین باشد، خدا جواب می دهد؛ «لَبَّیكَ»؛ بله! «ما حَاجَتُكَ»؛ چه می خواهی؟
📌ما خیلی روایت به خصوص در باب سجده داریم؛ به عنوان مثال، سعید بن یسار می گوید: «قُلْتُ لِاَبِی عَبْدِالله»؛ به حضرت صادق(ع) عرض کردم: «أَدْعُو وَ أَنَا رَاكِعٌ أَوْ سَاجِدٌ. قَالَ فَقَالَ نَعَمْ ادْعُ وَ أَنْتَ سَاجِدٌ فَإِنَّ أَقْرَبَ مَا یكُونُ الْعَبْدُ إِلَى اللَّهِ وَ هُو سَاجِدٌ»؛2️⃣ اینجا مراد آن حالتی است که بنده نسبت به ربّش کرنشی دارد و بالاترین كرنش این است كه سجده بكند، در این حال كرنش چه بگویم؟ که یا ربّ یا ربّ دارد.
1️⃣ من لا یحضره الفقیه، ج1، ص333 - بحارالأنوار، ج83، ص205
2️⃣دعا کنم در حالی که در رکوع هستم یا در سجده هستم. پس فرمود: بله! دعا کن در حالی که در سجده هستی پس همانا نزدیکترین حالت بنده به سوی خدا وقتی است که در سجده است.
بحارالأنوار، ج82، ص131 - مستدرک الوسائل ، ج4، ص463
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_1
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
-1515118846_-210816.mp3
2.77M
⭕️ادب دعا در سجده کردن است
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_1
🔊 #کلیپ_صوتی
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
11.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴دعا همراه با ادب سجده الهی
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_1
🎞 #كليپ_تصويرى
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 اهمیت استغفار در ماه مبارک رمضان❗️
📌 روایت دیگری از امامصادق(ع) است که حضرت فرمودند: «إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی كُلِّ لَیلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ عِنْدَ الْإِفْطَارِ سَبْعِینَ أَلْفَ أَلْفِ عَتِیقٍ مِنَ النَّارِ كُلٌّ قَدِ اسْتَوْجَبَ النَّارَ»؛ 1️⃣خداوند در هر شب از ماه رمضان هنگام افطار، هفتاد هزار هزار کسانی را که مستوجب جهنّم و آتشاند، از آتش نجات میدهد. این خصوصیت ماه رمضان است. ر
📌وایت دیگری را شیخ مفید(ره) به سندش از پیغمبراکرم(ص) نقل میکند که روایت مفصّلی هم هست: «قال: فَإِذَا كَانَتْ لَیلَةُ الْجُمُعَةِ وَ یوْمُ الْجُمُعَةِ أَعْتَقَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ مِنْهُمَا أَلْفَ أَلْفِ عَتِیقٍ مِنَ النَّارِ وَ كُلُّهُمْ قَدِ اسْتَوْجَبُوا الْعَذَابَ»؛ 2️⃣شب جمعه و روز جمعۀ ماه مبارک رمضان که میرسد، خداوند هر ساعتی هزار هزار نفر را که مستوجب آتشاند، از آتش جهنّم نجات میدهد. این، غیر از روایت قبلی است. عند الافطار، سر جای خودش، این هم سر جای خودش. این عظمت ایّام ماه مبارک رمضان را در مورد درخواستهای عبد از ربّش در ارتباط با تطهیرش میرساند.
📌 باز روایتی از پیغمبراکرم(ص) است: «یقُولُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فِی كُلِّ لَیلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ هَلْ مِنْ سَائِلٍ فَأُعْطِیهُ سُؤْلَهُ هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَیهِ هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ»؛ 3️⃣
📌در هر شب ماه رمضان، خداوند سه بار این را میگوید که آیا کسی هست که از من درخواستی؛ یعنی دعایی بکند؟ سراغ من بیاید، رجوع به من بکند که من او را بپذیرم؟ از من درخواست عفو و غفران بکند تا او را بیامرزم و عفوش کنم؟ این، تعبیر روایات است.
1️⃣ بحارالأنوار،ج46، ص105 و ج90، ص187
2️⃣ الأمالی للمفید، ص 231 - بحارالأنوار،ج 93، ص338- مستدرک الوسائل، ج7، ص430
3️⃣ همان
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_6
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
🔰ارزش چند برابری استغفار در جمعه های رمضان
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_6
🏞 #پوستر
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 درهای آسمان❗️
📌روایتی را می خوانم که در باب ماه مبارک رمضان است. پیغمبراکرم(ص) فرمودند: «إِنَّ أَبْوَابَ السَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِی أَوَّلِ لَیلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَیلَةٍ مِنْهُ»؛1️⃣ درهای آسمان در اوّلین شب از شب های ماه مبارک رمضان باز می شود؛ سما که در اینجا می گویند، منظورش همین آسمان نیست -یک وقت اشتباه نکنید-؛ چون هر چه به آسمان نگاه می کنیم دری نمی بینیم که بسته باشد، بعد باز بشود و سما اشاره ای به جهت عِلوی از عَوالم وجودی؛ نشئۀ برتر وجودی دارد. ما در دنیا در عالم ناسوت که پست ترین عوالم وجودی دنیاست، هستیم. خدا درها را باز می کند؛ یعنی از جانب آن ناحیۀ برتر وجودی می خواهد بگوید که هیچ مانع و حاجبی از ناحیۀ من نیست. در ماه رمضان این «عنایت افتتاحیه» قوی تراست، سریع تر می رسد. پس هر چه هست، از طرف اوست. او دارد راز می کند، امّا گوش من نمی شنود.
1️⃣ بحارالأنوار، ج 93، ص344- مستدرک الوسائل، ج7، ص422
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_2
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani