فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فایل تصویری ۳ 🎥
کلیپ ترسناک و عبرت آموز مراحل تجزیه بدن انسان در روزهای اول در قبر
ای انسان به چه چیز خود می نازی!!!!
افراد زیر ۱۸ سال ممنوع⛔️
✨@mojtahedie71
💢اینجا قبر است!
🌟نام این مکان قبر است. اینجا منزل جاهلان و علماء، ثروتمندان وفقراء، مستکبران و ضعیفان، پادشاهان و رعایاست. اینجا جولانگاه حشرات و کِرم هایی است که از بدن انسان تغذیه میکنند. فرش آن خاک و ساکنان اش جسد ها هستند. این جا نشانة از آتش جهنم و یا نعمت های بهشت است. اهالی اش محتاج به یک رکعت نماز، دعا و اندکی عمل خیر استند. این جا آخرین منزل دنیا و اولین منزل آخرت است.
💢اولین شب قبر
🔸شبِ تنهایی و دور از زن و فرزند. شبی که اگر اعمالت پذیرفته نشود، بیچاره خواهی شد. شبی که صبح آن قیامت است و طلوع خورشید دیگری را ندارد. شبی که دیگر مؤذن برای نماز صبح از خواب بیدارت نخواهد کرد! شبی که مؤذنِ صبح آن اسرافیل است.
🌟اما بعد از آن!
روزی را به یاد آور که همه عزیزان ات را فراموش کنی. روزی که ترازوی عدل گذاشته شود و تو را با اعمالت آن جا ببرند. روزی که صدای وحشتناک غرش جهنم قلب را از جا بر کند و موها را سفید کند. روزی که دوسیه ات تکمیل شود و اسباب قطع شوند و تو بمانی و پروردگاری عظیم، جبار و قدرتمند: اصلاً نمی دانی عاقبت چه خواهد شد: آیا از گروهی خواهی بود که قرآن حالت شان را چنین بیان می دارد:
فَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَيَقُولُ هَاؤُمُ اقْرَؤُوا كِتَابِيهْ ﴿١٩﴾ إِنِّي ظَنَنتُ أَنِّي مُلَاقٍ حِسَابِيهْ ﴿٢٠﴾ فَهُوَ فِي عِيشَةٍ رَّاضِيَةٍ ﴿٢١﴾ فِي جَنَّةٍ عَالِيَةٍ ﴿٢٢﴾ قُطُوفُهَا دَانِيَةٌ ﴿٢٣﴾ كُلُوا وَاشْرَبُوا هَنِيئًا بِمَا أَسْلَفْتُمْ فِي الْأَيَّامِ الْخَالِيَةِ ﴿٢٤﴾
🔸ترجمه: (كسى كه عملنامه اش به دست راستش داده شود، بگويد: بياييد و كتابم را بخوانيد. من يقين داشتم كه با حساب روبرو می شوم. پس او در زندگى ای خوش است. در بهشتى برين. ميوه هايش در دسترس است. (برایشان گفته شود:) در برابر اعمالی كه در روزگاران گذشته (دنيا) انجام ميداديد. بخوريد و بنوشيد، گوارا باد!) (الحاقه١٩-٢٤)
یا از گروهی که در مورد شان گفته شده است:
وَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِشِمَالِهِ فَيَقُولُ يَا لَيْتَنِي لَمْ أُوتَ كِتَابِيهْ ﴿٢٥﴾ وَلَمْ أَدْرِ مَا حِسَابِيهْ ﴿٢٦﴾ يَا لَيْتَهَا كَانَتِ الْقَاضِيَةَ ﴿٢٧﴾ مَا أَغْنَى عَنِّي مَالِيهْ ﴿٢٨﴾ هَلَكَ عَنِّي سُلْطَانِيهْ ﴿٢٩﴾ خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ﴿٣٠﴾ ثُمَّ الْجَحِيمَ صَلُّوهُ ﴿٣٢﴾ ثُمَّ فِي سِلْسِلَةٍ ذَرْعُهَا سَبْعُونَ ذِرَاعًا فَاسْلُكُوهُ ﴿٣٢﴾
🌐ترجمه: (و اما كسى كه عملنامه اش به دست چپش داده شود، گويد اى كاش كتابم را دريافت نكرده بودم. و از حساب خود خبردار نشده بودم. اى كاش آن (مرگ) كار را تمام مى كرد. مالم سودى برایم نبخشيد. قدرت ام از دستم رفت. (گويند) او را بگيريد و در زنجیر بكشيد. آنگاه او را ميان آتش اندازيد. پس در زنجيرى كه درازى اش هفتاد گز است وى را ببندید. (الحاقه٢٥-٣٢
@mojtabedie71
سیمای فرشتگان الهی که برای نخستین بار در لحظه مرگ، و سپس هنگام پرسش قبر و مراحل پس از آن، با انسان روبهرو میشوند، به عمل فرد بستگی دارد. اگر متوفّا فردی مؤمن و با تقوا باشد، نکیر و منکر با چهرهای خندان و بشّاش با او ملاقات میکنند، و اگر فردی فاسق و گناهکار باشد، با چهرهای عبوس و غضبناک با او برخورد مینمایند.
قرآن مجید، فرشتگانی را که مأمور جهنّم میباشند، چنین توصیف میفرماید:"عَلَیْهَا مَلَغکَةٌ غِلاَ ظٌ شِدَادٌ لآ یَعْصُونَ اللَّهَ مَآ أَمَرَهُم؛(تحریم،6) بر جهنّم فرشتگانی گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز مخالفت فرمان خدا نمیکنند." از آن جا که جهنّم، کانون خشم و غضب است، مأموران او نیز قیافهای خشن و غضبناک دارند.
📝موسی بن جعفر(ع) از پدر خود امام صادقنقل میکند:هنگامی که فردی از دنیا برود، اگر مؤمن باشد هفتاد هزار ملک تا نزدیک قبر او را تشییع میکنند، وقتی او را دفن کردند، نکیر و منکر به نزد او میآیند، از او میپرسند خدای تو کیست، پیغمبر تو کیست؟تا آخر... او همه را به خوبی پاسخ میدهد، سپس تا چشم کار میکند، قبر وی توسعه پیدا مییابد و از طعام بهشتی برای او میآورند و روح و ریحان بر او وارد میشوند؛ همان گونه که در قرآن آمده است:"فَأَمَّآ إِن کَانَ مِنَ الْمُقَرَّبِین # فَرَوْحٌ وَ رَیْحَانٌ وَ جَنَّتُ نَعِیمٍ ؛(واقعه،88ـ89)
ولی اگر کافر یا منافق باشد، هفتاد فرشته عذاب که نامشان زبانیه است، او را تشییع میکنند؛... هنگامی که او را وارد قبر کردند و مردم پراکنده شدند، نکیر و منکر در هولناکترین قیافه و بدترین صورت میآیند و از اعتقادات وی میپرسند، در جواب عاجز میماند، یک ضربهای به او میزنند که ناله او بلند میشود...سپس دری از آتش به روی او باز و از هم حمیم و آب جوشان جهنّم به او میخورانند و این است معنای قول خداوند تعالی:"وَ أَمَّآ إِن کَانَ مِنَ الْمُکَذِّبِینَ الضَّآلِّین # فَنُزُلٌ مِّنْ حَمِیمٍ ؛(واقعه،92ـ93)
از آیات و روایات استفاده میشود که عمل فرد در این جهان، زمینهساز صورتها و سیرتها است، و تجسّم عمل، موضوعی است که به خوبی از قرآن استفاده میشود و دانش امروز نیز آن را امری ممکن میداند. تمثل نکیر و منکر برای منافق در قیافهای هولناک، در واقع بخشی از تجسّم عمل او است.(بحارالانوار، مجلسی؛، ج 6، ص 222، نشر:مؤسسة الوفأ، بیروت.)
ابا بصیر به حضرت صادق(ع) عرض کرد:فدایت شوم!نکیر و منکر بر مؤمن و کافر با یک چهره وارد می شوند؟فرمود:نه.
(بحارالانوار، ج 6، ص 264.)
در روایت آمده که شب اوّل قبر، برای مؤمنان و نیکوکاران دو فرشته با نام های بشیر و مبشر (که گویای چهرة زیبای آن دو است، می آید و بشارت روح و ایمان می دهد، امّا برای کافران و بدکاران، دو فرشتة به نام های نکیر و منکر می آید (که گویای چهرة نازیبای آن دو است) و حامل عذاب الهی هستند.
@mojtahedie71
💟 قـٰالَ الصّـٰادقَ عَلیـہِ السَّلام:
☘ در روز قیامت بنده ای که به خود ظلم کرده و گناهانی مرتکب شده، آورده می شود
خداوند متعال می فرماید: آیا به تو دستور فرمانبرداری نداده بودم آیا تو را از سرکشی و عصیان منع نکرده بودم پس می گوید بله خدایا همینطور است ولی هوای نفسم بر من غالب شود پس اگر عذابم کنی به خاطر گناهانم است و به من ظلم نکردی و خدا دستور میدهد او را به سوی آتش ببرند پست می گوید خدایا گمان من به تو این چنین نبود و خدا می گوید: گمان تو چگونه بود؟
☘ می گویند به تو بهترین گمان را داشتم پس خداوند دستور می دهد او را به بهشت ببرند و خداوند تبارک و تعالی می فرماید: همانا این حسن ظن تو به من در این ساعت به تو سود رساند
📔 وسائل الشیعه جلد ۱۵ صفحه ۲۳۲
#احادیث_الطلاب آیت الله مجتهدی
ڪانال رسمۍ آیت الله مجتهـدۍ(ره)
_____________
@mojtahedie71 ✍ ڪلیڪ ڪنید
💢💢💢💢💢💢💢💢💢
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
❣دعای روز پنجشنبه❣
🍀بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
ِبه نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است
🍀الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ اللَّيْلَ مُظْلِما بِقُدْرَتِهِ وَ جَاءَ بِالنَّهَارِ مُبْصِراً بِرَحْمَتِهِ وَ كَسَانِي ضِيَاءَهُ وَ أَنَا فِي نِعْمَتِهِ اللَّهُمَّ فَكَمَا أَبْقَيْتَنِي لَهُ فَأَبْقِنِي لِأَمْثَالِهِ وَ صَلِّ عَلَى النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ لا تَفْجَعْنِي فِيهِ وَ فِي غَيْرِهِ مِنَ اللَّيَالِي وَ الْأَيَّامِ بِارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ وَ اكْتِسَابِ الْمَآثِمِ وَ ارْزُقْنِي خَيْرَهُ وَ خَيْرَ مَا فِيهِ وَ خَيْرَ مَا بَعْدَهُ وَ اصْرِفْ عَنِّي شَرَّهُ وَ شَرَّ مَا فِيهِ وَ شَرَّ مَا بَعْدَهُ اللَّهُمَّ إِنِّي بِذِمَّةِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ وَ بِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَيْكَ وَ بِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَيْكَ
❣سپاس خداى را كه شب تاريك را با قدرت خود برد و روز روشن را به رحمتش آورد و لباس پرفروغ آن را درحالیكه قرين نعمتش بودم بر تن من كرد، خدايا! همچنان كه مرا براى اين روز نگاه داشتى براى امثال آن نيز پابرجا بدار و بر پيامبر اسلام محمّد و خاندان او درود فرست و مرا در اين روز و شبها و روزهاى ديگر به فاجعه انجام گناهان مبتلا مساز، خير اين روز و و خير آنچه در آن است، و خير بعد از اين روز را روزی ام گردان و شرّ اين روز و شرّ آنچه در آن است و شرّ بعد از آن را از من دور ساز.
خدايا! من با گردن نهادن به دين اسلام به سوى تو وسيله میجويم و با حرمت نهادن به قران بر تو اعتماد میكنم، و دوستى محمّد، بنده برگزيده است كه (درود خدا بر او و خاندانش باد) نزد تو شفاعت میطلبم،
☘فَاعْرِفِ اللَّهُمَّ ذِمَّتِيَ الَّتِي رَجَوْتُ بِهَا قَضَاءَ حَاجَتِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ اقْضِ لِي فِي الْخَمِيسِ خَمْساً لا يَتَّسِعُ لَهَا إِلا كَرَمُكَ وَ لا يُطِيقُهَا إِلّا نِعَمُكَ سَلامَةً أَقْوَى بِهَا عَلَى طَاعَتِكَ وَ عِبَادَةً أَسْتَحِقُّ بِهَا جَزِيلَ مَثُوبَتِكَ وَ سَعَةً فِي الْحَالِ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلالِ وَ أَنْ تُؤْمِنَنِي فِي مَوَاقِفِ الْخَوْفِ بِأَمْنِكَ وَ تَجْعَلَنِي مِنْ طَوَارِقِ الْهُمُومِ وَ الْغُمُومِ فِي حِصْنِكَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْ تَوَسُّلِي بِهِ شَافِعاً يَوْمَ الْقِيَامَةِ نَافِعاً إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِين
❣َپس بار خدايا پيمانى كه روا شدن حاجتم را به آن اميد بسته ام به حساب اور، اى مهربان ترين مهربانان! بار خدايا در روز پنجشنبه پنج حاجت مرا برطرف نما، كه آنها را جز كرم تو گنجايش و جز نعمت هاى تو طاقت ندارد: سلامتى كه با آن براى انجام طاعتت نيرو گيرم و عبادتى كه با آن سزاوار پاداش فراوان تو گردم، و گشايشى در حال، من با روزى حلال و اينكه به من با امن خويش در هنگامه هاى ترس امنيت دهى، و از هر غم و اندوه كوبنده در دژ استوار خويش پناهم دهى، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و چاره جويی ام را بوسيله او شفيع سودمندى برايم در روز قيامت قرار ده، به يقين تو مهربان ترين مهربانانى.
✍ترجمه: استاد حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان
💠🍀💠🍀💠🍀
🅾زیارت امام حسن عسکری علیه السلام در روز پنجشنبه🅾
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ وَ خَالِصَتَهُ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِينَ وَ وَارِثَ الْمُرْسَلِينَ وَ حُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِينَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ يَا مَوْلايَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ أَنَا مَوْلًى لَكَ وَ لِآلِ بَيْتِكَ وَ هَذَا يَوْمُكَ وَ هُوَ يَوْمُ الْخَمِيسِ وَ أَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ مُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ فَأَحْسِنْ ضِيَافَتِي وَ إِجَارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.
💚💚💚💚💚
💠ترجمه:
سلام بر تو اى ولىّ خدا، سلام بر تو اى حجّت حق و بنده پاك خدا، سلام بر تو اى پيشواى مؤمنان، و وارث پيامبران، و برهان محكم پروردگار جهانيان، درود خدا بر تو و اهل بيت پاكيزه و پاكت باد، اى سرور من يا ابا محمّد حسن بن على، من دل بسته تو و اهل بيت توام، اين روز روز پنجشنبه و روز توست و من در آن ميهمان و پناهنده به توام، پس به نيكى پذيرايم باش و پناهم ده، به حق خاندان پاكيزه و پاكت.
✳️💟✳️💟✳️💟✳️💟
#صلوات_خاصه_امام_حسن_عسگري(ع)
🔷🌀🔷🌀🔷🌀🔷🌀
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ،
الْبَرِّ التَّقِىِّ الصَّادِقِ الْوَفِىِ
النُّورِ الْمُضيئِ،
خازِنِ عِلْمِكَ،
وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحيدِكَ وَوَلِىِّ اَمْرِكَ،
وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّينِ الْهُداةِ الرَّاشِدينَ،
وَالْحُجَّةِ عَلى اَهْلِ الدُّنْيا
فَصَلِّ عَلَيْهِ يا رَبِّ اَفْضَلَ ما
صَلَّيْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَصْفِيآئِكَ،
وَحُجَجِكَ وَاَوْلادِ رُسُلِكَ
يا اِلهَ الْعالَمينَ.
🔹➖🔹➖🔹➖🔹➖🔹
🍀أللهُمَّ ارْزُقْنا سامراء🍀
【❥◆ #درس_اخلاق جلســہ ٦ ◆❥】
▫️اول براے دیگران دعا کنید بعد براے خودتان▫️
✸ امـام سجــاد علیـہ السلام در انتهاے دعاے بیست و پنجـم صحیفہ سجـادیہ از خداوند مے خواهند ڪہ:
« اللّٰـهُـمَّ اَعْطِنا جَمیعَ ذٰلِکَ بِتَوفیقِکَ وَ رَحْمَتِکَ، و اَعِذْنا مِنْ عَذابِ السَّـعیر، وَ اَعْطِ جمیعَ الْمُسلِمینَ وَالْمُسْلِماتِ وَالْموْمنینَ وَالْموْمناتِ مِثلَ الَّذی سَئَلْتُکَ لِنَفْسیٖ وَ لِوَلَدے فیٖ عاجِلِ الدُّنیا وَ اَجِلِ الآخرَةِ، اِنَّکَ قریبٌ مُجیبٌ، سَمیعٌ عَلیمٌ، عَفُوٌ غَفورٌ، رَووفّ رَحیمٌ، وَ ٰاتِنا فِـی الدُّنیـا حَسَنةً، وَ فِالْاٰخِرةِ حَسَنةً، وَ قِنا عَذابَ النّٰارِ.»
✸ خداوندا همـہ این امور را به توفیق و رحمت خودت به مـا عطا فرما و ما را از عذاب دوزخ پناه ده و به مقـام مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان با ایمان همـہ آنچـہ را ڪہ براے خود و فرزندان از تو خواستم در این جهان فانۍ و در آخـر باقۍ عنایت کن ڪہ تو نزدیک و اجابت کننده و شنوا و دانا و عفو کننده و آموزنده و دلسوز و مهربان هستۍ. و ما را در دنیا حسنہ و در آخر از حسنہ مرحمت فرمـا و از عذاب جهنم حفظ ڪن.
✸ یعنۍ خدایا من هر چیزے را ڪہ براے خودم و برای فرزندانم در دنیـا و آخـرت خواستم را براے تمامۍ مسلمانان و مومنین قرار بده خوب است انسان وقتے دعا مۍکنند فقط براے خودش دعا نکند.
✸ امـام حسـن مجتبۍ علیـہ السلام مۍ فرمایند: یڪ شب مادرم حضـرت فاطمـہ زهــرا سلام الله علیہا را دیدم که در محراب عبادت نشسته بود و برای همسایگان دعا می ڪرد من نـزد ایشان رفتم و سوال ڪردم مادر شما که فقط براے همسـایگان دعـا ڪردید؟ مـادرم حضرت زهــرا سلام الله علیها فرمودند: «الجّـٰارُ ثُمَّ الدّار»؛ اول همسایہ بعد خانہ.
✸ یعنـۍ اول باید براے همسایگان دعـا ڪرد سپس براے خـود و اهل خانـہ . یاد بگیرید.
✸ اگر مۍ خواهید دعاهایتـان مستجاب شود باید اول برای دیگران دعا ڪنید براے مریض ها دعـا ڪنید براے مسلمانان دعا ڪنید رفع گرفتـاریہای مردم را از خداوند بخواهید سپـس براے خودتان دعا ڪنید.
همہ اش بہ فڪر خودتان نباشید و براے خودتان دعا نڪنید.
📔 منبع: ڪتاب #بدیع_الحکمة حکمت ۶ از مواعظ آیت الله مجتهدے تهرانۍ(ره)
ڪانال رسمۍ آیت الله مجتهـدۍ(ره)
_____________
@mojtahedie71 ✍ ڪلیڪ ڪنید
💫🌹💫🌹💫
🔵هیچ گاه سائل و محتاج را رد مکن.
✨🍃 زیرا رسول اکرم (ص) فرمودند: به سائل و فقیر بنگرید
اگر دلتان به حالش سوخت چیزی به او بدهید، چون راست می گوید.✨🍃
🍂
🍃🍂
🍂🍃🍂 @mojtahedie71 🍃🍂🍃🍂
⇝✿ @mojtahedie71 ✿⇜
در محضر آیت الله #دستغیب
🍃✨ نظر گاه شیطان ✨🍃
❤️🍃 شاید تجربه کرده باشید، اگر سگی گرسنه رو به شما آورد و همراهتان نان یا گوشت باشد، آیا به گفتن چِخ، رد می شود؟! .
✨🌸 چوب هم بلند کنی فایده ندارد و دست بردار نیست. اما اگر هیچ همراه نداشته باشی ، با آن شامه قوی که دارد ، چون می فهمد چیزی نداری تا گفتی چِخ، فورا می رود.
❤️🍃 دل شما نیز مورد نظر شیطان است، نگاهی به دل می کند، اگر آذوقه او مانند حب مال، زر و زیور، شهرت، مقام، حسادت، بخل و ....در آن باشد، می بیند به به! چه جای خوبی برای او است، همان جا متمرکز می شود، اگر صد هزار بار هم «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم»، بگویی به این چِخ ها رد نمی شود، چون این دشمن خیلی سرسخت است.
✨🌸 « ً ... انه لکم عدوٌ مبین » بلی اگر طعمه اش را دور کردی، آنگاه می بیند وسیله ماندن ندارد و با یک استعاذه فرار می کند.
به کانال آیت الله مجتهدی(ره) بپیوندید
__________________
⇝✿ @mojtahedie71 ✿⇜
✨💕✨💕✨
امام علی علیہ السلام❤️
اگـر نمـازگزار مۍدانست
در هنگام نمـاز چقدر مشمول رحمـتــ الهے
قـرار مۍگیرد
هرگز سـرش را از سجده بر نمۍداشت.
🍃
✨🍃
💫🌹🍃✨ @mojtahedie71
💢عذاب قبر مادر و پیر شدن دختر
🌟حضرت استاد علاّمة طباطبائی(ره) نقل کردند از مرحوم آیة الحقّ عارف عظیم الشَّأن آقای حاج میرزا علی آقا قاضی رضوانُ الله عَلیه که میفرموده است:
در نجف أشرف در نزدیکی منزل ما، مادر یکی از دخترهای أفندیها فوت کرد. [1]
این دختر در مرگ مادر بسیار ضجّه میکرد و جدّاً متألّم و ناراحت بود و با تشییع کنندگان تا قبر مادر آمد و آنقدر ناله کرد که تمام جمعیت تشییع کنندگان را منقلب نمود. تا وقتی که قبر را آماده کردند و خواستند مادر را در قبر گذارند فریاد میزد که من از مادرم جدا نمیشوم ؛ هر چه خواستند او را آرام کنند مفید واقع نشد.
دیدند اگر بخواهند اجباراً دختر را جدا کنند، بدون شک جان خواهد سپرد.
بالاخره بنا شد مادر را در قبر بخوابانند و دختر هم پهلوی بدن مادر در قبر بماند، ولی روی قبر را از خاک انباشته نکنند و فقط روی آن را از تختهای بپوشانند و سوراخی هم بگذارند تا دختر نمیرد و هر وقت خواست از آن دریچه و سوراخ بیرون آید.
دختر در شب اوّل قبر، پهلوی مادر خوابید ؛ فردا آمدند و سرپوش را برداشتند که ببینند بر سر دختر چه آمده است، دیدند تمام موهای سرش سفید شده است. گفتند: چرا اینطور شده است؟
چون تمام طائفة دختر، سنّی مذهب بودند و این واقعه طبق عقائد شیعه واقع شد، آن دختر شیعه شد و تمام طائفة او که از أفندیها بودند همگی به برکت این دختر شیعه شدند
گفت: هنگام شب، من که پهلوی مادرم خوابیده بودم، دیدم دو نفر از ملائکه آمدند و در دو طرف ایستادند و یک شخص محترمی هم آمد و در وسط ایستاد.
آن دو فرشته مشغول سؤال از عقائد او شدند و او جواب میداد ؛ سؤال از توحید نمودند جواب داد: خدای من واحد است، و سؤال از نبوّت کردند جواب داد: پیغمبر من محمّد بن عبدالله است. سؤال کردند: امامت کیست؟
آن مرد محترم که در وسط ایستاده بود گفت: لَسْتُ لَهُ بِإمامٍ ؛ من امام او نیستم.
در این حال آن دو فرشته چنان گرز بر سر مادرم زدند که آتش بهآسمان زبانه میکشید. من از وحشت و دهشت این واقعه به این حال که میبینید درآمدهام.
مرحوم قاضی رضوانُ الله عَلیه میفرمود: چون تمام طائفة دختر، سنّی مذهب بودند و این واقعه طبق عقائد شیعه واقع شد، آن دختر شیعه شد و تمام طائفة او که از أفندیها بودند همگی به برکت این دختر شیعه شدند.
@mojtahedie71
💢بازگشت روح به بدن در قبر
قرآن کريم از مرگ با عنوان "توفّي" ياد کرده است (1).
اين واژه در لغت، به معناي گرفتن چيزي به طور تمام و کمال است، به عبارت ديگر در زبان عربي، هر گاه کسي چيزي را به کمال و تمام و بدون هيچ کم و کاستي دريافت کند، از اين کلمه استفاده ميشود (2).
مفردات راغب، ذيل ماده "وفي" در قرآن ميفرمايد:
"اللَّهُ يَتَوَفَّي الْاَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَالَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا فَيُمْسِکُ الَّتِي قَضَي عَلَيْهَا الْمَوْتَ وَيُرْسِلُ الْاُخْرَي إِلَي اَجَلٍ مُسَمّيً" (3).
"خدا روح مردم را هنگام مرگشان به تمامي باز ميستاند، و نيز روحي را که در موقع خوابش نمرده است ميگيرد. پس آن نفسي که مرگ را بر او واجب کرده، نگه ميدارد و آن ديگر نفسها را تا هنگامي معين به سوي زندگي دنيا باز پس ميفرستد".
در اين آيه، هم از مرگ و هم از خواب - که شباهتي به مرگ دارد - به "توفي" و سپس به "امساک" و نگه داشتن تعبير شده است؛ نه به "قبض". علاوه بر آنکه موت را وصفي براي روح شمرده است؛ يعني، روح به وسيله موت، بدن مادي را ترک کرده و وفات ميکند. به بيان ديگر، آنچه از اين آيه و مشابه آن استفاده ميشود، آن است که مرگ، تحويل گرفتن است؛ يعني، آدمي هنگام مرگ با تمام شخصيتش - که همان روح او است - در اختيار ماموران الهي قرار ميگيرد و آنان انسان را دريافت ميکنند.
بنابراين: اولاً، مرگ از ديدگاه اسلام، نيستي و نابودي نيست؛ بلکه انتقال از عالمي به عالم ديگر بوده و در حقيقت روز مرگ، روز بازگشت به خدا و سوق به سوي او است"کلا اذا بلغت التراقي و قيل من راق و ظن انه الفراق و التقت الساق بالساق الي ربک يومئذ المساق" (4) "نه چنين است" که او پندارد؛ زيرا آن گه که جان ميان گلوگاهش ميرسد و گفته ميشود: "چارهساز کيست؟" و داند که همان زمان فراق است و محتضر را ساق به ساق ديگر در پيچد. آن روز است که به سوي پروردگارت سوق دادن باشد."
ثانياً، از آن جايي که روح از عالم مجردات بوده و از موطن اصلي خود، به نظام مادي و دنياي خاکي هبوط کرده است، با مرگ، به سوي عالمي که از سنخ عالم روح و موطن اصلياش است، قدمي بزرگ برميدارد.
به بيان دقيقتر، انسان ممزوج از يک اصل و يک فرع است. اصل، "روح" و فرع، "بدن" آدمي است. روح که حقيقت اصلي انسان است، از عالم مجردات بوده وبه عالم مادي هبوط کرده است؛ اما بدن خاکي از عالم طبيعت و ماده بوده و با حقيقت روح - که از عالم مجردات است - بيگانه ميباشد. از آن جايي که انسان از ابتداي خلقتش روي زمين به سوي خداوند در حرکت است" يا ايها الانسان انک کادح الي ربک کدحا فملاقي"(5) "اي انسان! حقا که تو به سوي پروردگار خود به سختي در تلاشي و او را ملاقات خواهي کرد."
با "مرگ" سرفصل خاصي از اين حرکت را در سير به سوي خداوند، شروع ميکند و بر اساس آن، تفريق و جدايي ميان روح مجرد و بدن خاکي ميافتد و با مرگ، روح به منزلي از منزلهايي که در مسير حرکتش به سوي موطن اصلي و اولي خود وجود دارد، بر ميگردد. البته روح در اين مسير بازگشت به خاطر تعلقي که به بدن داشت و اعمال و رفتارهائي که در او تکوين يافته و شکل گرفته ، ماهيتش نيز شکل مي گيرد و زندگي متناسب با اعمال و رفتارهاي خويش خواهد داشت.
امام صادق(ع) اين حقيقت را چنين توضيح ميدهد:
"... و به اين ترتيب انسان از دو شان دنيا و آخرت خلق شده است. هنگامي که خداوند اين دو شان را باهم گرد آورد، حيات انسان در زمين مستقر ميشود؛ زيرا حيات از شان آسمان به شان دنيا نزول کرده است و هنگامي که خداوند ميان آن دو شان جدائي ايجاد کند، آن مفارقت، "مرگ" است و در آن حال، شان آخرت به آسمان باز خواهد گشت. و اين بدين جهت است که در هنگام مرگ، ميان روح و جسد مادي، تفرقه ايجاد ميشود؛ روح به قدس اولي بازگردانده ميشود و جسد در همان زمين باقي ميماند؛ زيرا که از شان دنيا است" (6).
📝پينوشتها:
1.سوره نساء (4)، آيه 97؛سوره انفال (8)، آيه 50؛ سوره سجده (32)، آيه 11؛ سوره اعراف (7)، آيه 37؛ سوره غافر (40)، آيه 77؛ سوره مائده (5)، آيه 117؛سوره نحل (16)، آيه 28، 23 و 70 سوره ؛ يونس (10)، آيه 46 و 104؛ سوره رعد (13)، آيه 40؛ سوره زمر (39)، آيه 2؛ سوره محمد(47)، آيه 27.
2. فرهنگ بزرگ جامع نوين، مجلد 2 (3 - 4) ص 1723.
3.سوره ؛زمر (39)، آيه 42.
4. سوره قيامت (75)، آيات 26 و 30.
5.سوره انشقاق (84)، آيه6.
6. مجلسي، محمدباقر، بحارالانوار، ج 6، ص 117، ح
@mojtahedie71
⇝✿ @mojtahedie ✿⇜
به امام صادق عليه السلام گفتند: کار خود را به چه اساسى استوار ساخته اید؟ فرمودند:
عَلى أَرْبَعَةَ أَشْیاءَ: عَلِمْتُ أَنَّ عَمَلى لایَعْـمَلُهُ غَیرى فَاجْتَهَدْتُ وَ عَلِمْتُ أَنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ مُطَّلِعٌ عَلىَّ فَاسْتَحْیَیْتُ وَ عَلِمْتُ أَنَّ رِزقى لایَاکُلُهُ غَیرى فَا طْمَانَنْتُ وَ عَلِمْتُ أَنَّ اخِرَ أَمْرى الْمَوتُ فَاسْتَعْدَدتُ.
✅بر چهار بنیان:
✿ اول⇜ دانستم که عمل مرا کسى دیگر انجام نمۍدهد پس تلاش نمودم
✿ دوم⇜دانستم که خداى بر من آگاه است پس حیا کردم.
✿ سوم⇜ دانستم که روزى مرا دیگرى نمۍخورد پس آرام گرفتم
✿ چهارم⇜ دانستم که پایان کار من مرگ است پس براى آن آماده شدم .
📚بحار الانوار، 78: 228 ح 100
به کانال آیت الله مجتهدی(ره) بپیوندید
__________________
⇝✿ @mojtahedie71 ✿⇜
💦✨💦✨💦✨💦
✨💦
✨
آیت الله مجتهدی(ره):
❤️💞هـرکـس همسایہ گناه ڪاری داشتہ باشد و او را از گناه بـاز ندارد، شریڬ او در گناه خواهد بـود. (لِاَلی الاخبار ج۵ ص۲۶۳)
@mojtahedie71
❣پیامبرِمهربانی(صلی الله علیہ وآلہ)❣
«بدنبال لغزشهای مؤمنین نباشید که هر کس" بدنبال این مطلب باشد، خداوند عیبهای او را آشکار کند.»
@mojtahedie71