🔰گذری بر زندگانی امام هادی علیه السلام
✳️حضرت امام ابوالحسن علی النقی الهادی علیهالسلام، پیشوای دهم شیعیان، در نیمه ذیالحجه سال ۲۱۲ هجری در اطراف مدینه در محلی به نام «صریا» به دنیا آمد.
پدر گرامیاش حضرت جواد الائمه و مادرش بانوی فضیلت و تقوی «سمانه مغربیه» بود (مجلسی، ج۵۰، ص۱۱۴).
امام دهم، در خانهای دیده به جهان گشود که فضای آن آکنده از معنویت و اخلاص و بندگی خدا بود.
محیط زندگی امام هادی علیهالسلام از نظر سیاسی و فرهنگی دارای ویژگی خاصی بود. دستگاه خلافت عباسی، پدر گرامیاش را تحت فشار گذاشته بود، از این رو امام هادی علیهالسلام از همان خردسالی با ترفندها و سیاستبازیهای حاکمان ستم کار و رسالت سنگینی که پیشوایان حق در قبال آنان به عهده دارند، آشنا بود و خود را برای پذیرش مسئولیت امامت در شرایطی مشابه دوران پدرش آماده میساخت.
حضرت امام هادی علیهالسلام در سال ۲۲۰ هجری، پس از شهادت پدر گرامیاش، بر مسند امامت نشست. ایشان در آن هنگام، هشت سال سن داشتند. مدت امامت آن بزرگوار ۳۳ سال و عمر شریفشان ۴۱ سال و چند ماه بود و در سال ۲۵۴ در شهر سامرا به شهادت رسید (همان، ص۱۴).
🍀امام هادی علیهالسلام با هفت تن از خلفای عباسی، معاصر بود که به ترتیب عبارتند از: مأمون، معتصم (برادر مأمون)، واثق (پسر معتصم)، متوکل (برادر معتصم)، منتصر (پسر متوکل، مستعین) پسرعموی منتصر و معتز (پسر متوکل).
دوران متوکل، شرایط بسیار سختی برای شیعیان بود و متوکل تلاشهای بسیار مذبوحانهای بر ضد امام هادی علیهالسلام انجام داد که برخی از آن عبارتند از:
🍃تبعید امام هادی علیهالسلام به سامرا
🍃ایجاد محدودیت برای امام و جلوگیری شیعیان از ارتباط با آن حضرت
🍃احضار امام به بهانههای مختلف
🍃توهین و تحقیر امام
🍃توطئه نافرجام ترور امام
#امام_هادی_(ع)
#هادی_اگر_تویی_کسی_گم_نمی_شود
@mola_amiralmomenin_as
✔️عملکرد حکمرانان معاصر امام هادی (ع)
🔰 اوضاع داخلی دولت عباسی
دوران امام هادی ـ علیه السلام, فاصله انتقال میان دو عصر متفاوت از دوران حکومت عباسیان به حساب میآید. در این دوران، پدیدههای بسیاری به چشم میخورد که پیشتر در زمامداری عباسیان دیده نشده بود.
هیمنه و شکوهی که دستگاه حکومتی در دوره های پیش و خلفای پیشین داشت، از دست رفت و قدرت به گویی سرگردان در دست این و آن بدل شده بود.
مدیریت ضعیف خلفای این دوره سبب شده بود تا برخی از استانداران که از نژادهای غیر عرب بودند، به گونه مستقل حکم رانی کنند.
این تفاوت در دوران معتصم با نفوذ عناصر ترک، در دستگاه حاکمیت بیشتر شد.
🔰فساد، خوش گذرانی و ول خرجیهای دربار
خلافت به سان گویی در دست خلفای سست عنصر عباسی در آمده بود که برای دست یافتن به آن، از ریختن خون یکدیگر باکی نداشتند. بیشتر وقتشان صرف عیاشی میشد و در دار الخلافه اسلامی، بزم شراب میآراستند، لباسهای زربفت میپوشیدند، کاخهای تجملاتی بنا میکردند و هزاران کنیز در حرمسرای خود داشتند. در نتیجه، از امور زمامداری باز میماندند.
🔰شکل گیری جنبشهای مخالف با حکومت
برخوردهای اعتقادی، مناقشههای علمی، تبعیضهای قومی، فشارهای اقتصادی و سیاسی و هرج و مرج گرایی دولتمردان عباسی، قلمرو آنان را به صحنه درگیریهای مختلف گروهها و احزاب مبدل ساخت.
🔰خفقان زدگی و ایجاد فضای وحشت
شیعه، خلافت و رهبری جامعه اسلامی را حق راستین خاندان پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ میدانست و حکومتهای ستمگری را که بر این اریکه تکیه زده بودند، غاصبان این حق مینامید.
بر این اساس شیعیان، به اندازه توان و شرایط مناسب در برابر حکومتهای غاصب قد علم کرده و برای باز پس گیری این حق، دست به قیام میزدند. تاریخ در موارد بیشماری نشان میدهد که بسیاری از حرکتهای دیگر نیز با پیروی از قیام شیعه شکل گرفته است.
#امام_هادی(ع)
#هادی_اگر_تویی_کسی_گم_نمی_شود
@mola_amiralmomenin_as
امام هادی(ع)؛ میداندار مبارزات فکری و سیاسی
🔰دوران امام هادی(ع) از این نظر حائز اهمیت است که ایشان علاوه بر مقابله با خلفای عباسی که هر کدام رویکرد متفاوتی داشتند، مجبور به مقابله با جریانهای فکری متعددی نیز بود.
🔰هر کدام از این خلفا برنامه متفاوتی در مقابل شیعیان و علویان داشتند و تلاش امام هادی(ع)، خنثی کردن این برنامهها بود؛ زیرا در این زمان امکان مبارزه نظامی به صورتی که در دوران ائمه اول رواج داشت، نبود و در نتیجه تلاش امام هادی(ع) کاهش تنشهای موجود و پرهیز از اقدامات نظامی بود.
🔰در تقسیمبندی چالشهای دوران امامت ایشان میتوان به خلفای عباسی، جریانهای انحرافی و قیامهای احساسی شیعه اشاره کرد که امام در مقابل هر کدام از آنها به راهبرد متفاوتی نیاز داشت.
🔰یکی از دشوارترین دورههایی که بر ائمه شیعه و پیروانشان گذشته است، به دوران امامت امام هادی(ع) مربوط میشود. آن حضرت در طول دوران حیات و امامت خود با حکومت چند تن از خلفای عباسی مواجه و در روزگار متوکل به اجبار به سامرا منتقل شد و تا زمان شهادت زیر نظر حکومت عباسی قرار داشت.
🔰با این همه، ارتباط آن حضرت با شیعیان خود در این مدت از طریق نمایندگان و وکلای تعیینشده برقرار بود و امور آنها از این طریق سامان مییافت.
🔰وقتی دسترسی امام هادی(ع) به شیعیان در مقایسه با قبل از حضور در سامرا محدود شد، ایشان مجبور بود برای سازمان وکالت کسانی را انتخاب کند که از انجام مسئولیت از سوی آنها مطمئن باشد؛ زیرا این افراد اگر در جریان کار با سؤالات و مشکلاتی مواجه میشدند، به آسانی به امام دسترسی نداشتند تا بتوانند مشکل خود را حل کنند؛ بنابراین انتخاب وکلا از سوی امام هادی(ع) با نهایت دقت صورت میگرفت تا کسانی که کاملاً شناخته شده و آموزش دیده بودند، انتخاب شوند.
🔰در این زمان زمزمههای تولد امام زمان(عج) نیز مطرح شده بود و مأموران حکومتی امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) را به شدت زیر نظر داشتند.
#امام_هادی(ع)
@mola_amiralmomenin_as
میدونید چرا پزشکیان و پورمحمدی تلاش میکنند دو نامزد محترم (دکتر زاکانی و دکتر قاضیزاده هاشمی) رو نامزدهای پوششی خطاب کنند!
تحت فشار قرار دادن کاندیداها در مناظره به دلیل ترس از اجماع کاندیدهای موسوم به جریان انقلاب است.
وگرنه خودشون برای آقای پزشکیان آبدارچی زمان میرحسین موسوی هم به خط کردن
لذا وحشت جریان اصلاحات و کارگزاران از اتحاد جبهه انقلاب کاملاً مشهود است.
#سرطان_اصلاحات
#دولت_سوم_روحانی
#دولت_نهم_اصلاحات
#به_عقب_بر_نمیگردیم
👈 در بحبوحه ی انتخابات #غدیر و تبلیغ و تلاش برای #غدیر را فراموش نکنیم.
@mola_amiralmomenin_as
در غدیر گفتند زن ها هم بیایند برای بیعت
این یعنی خیلی قبل تر از آن که فمینیست ها بخواهند منت #حق_رأی و مشارکت سیاسی را بر سر ما بگذارند، به ما گفتند یک پای حیات سیاسی اسلام زن ها هستند.
پیام غدیر تنظیم کردن زندگی با ولایت است.
پیام غدیر هماهنگ کردن زندگی با نیازهای حکومت و جامعه است.
باید پرسید زن های کوفه و شام کجا کم گذاشتند که ولی خدا به مسلخ رفت؟
#غدیر
#عید_غدیر
#جایگاه_زن
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#من_رای_میدهم
#مشارکت_حداکثری
👈 در بحبوحه ی انتخابات #غدیر و تبلیغ و تلاش برای #غدیر را فراموش نکنیم.
@mola_amiralmomenin_as
8.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطرهگویی مادر سعید جلیلی از «واقعه گوهرشاد» به زبان آذری
حاجیه خانم برکچی مادر دکتر سعید جلیلی، از آذری های اردبیل است که در جوار امام رضا( ع ) ساکن شدهاند.
خانم برکچی در طرح جمعآوری خاطرات مسجد گوهرشاد، به زبان آذری از مقاومت پدرش در دوران ممنوعیت عزاداری امام حسین( ع )می گوید. محل ضبط این خاطرات خانه پدری ایشان است که روضه امام حسین (ع ) بیش از صد سال در آن برپاست.
👈 در بحبوحه ی انتخابات #غدیر و تبلیغ و تلاش برای #غدیر را فراموش نکنیم.
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
وقت نماز، طواف خانه خدا هم تعطیل است، کار و فعالیت ما چطور؟
#نماز
#نماز_اول_وقت
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
در غدیر گفتند زن ها هم بیایند برای بیعت این یعنی خیلی قبل تر از آن که فمینیست ها بخواهند منت #حق_
🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃
☘️#زنان_راوى_واقعه_غدير
🔰همت انديشمندان اسلامى به حفظ حديث غدير و مصون داشتن معرفتِ ولايت از هر گونه تحريف، از يك سو به رسالت و تكليف آنان در دفاع از حريم ولايت باز مىگردد و از سوى ديگر حاكى از آثار و بركات گسترده اين حديث گرانبها در تثبيت عقايد ناب اسلامى و جريانسازى مؤثر سياسى فرهنگى امت اسلامى است.
♻️نقش بانوان و سهم آنان در بسط معرفت غدير را افزون بر حوزه سياسى و احتجاج و استدلال به حديث غدير در مواجهه با غاصيان و حاكمان وقت، در عرصه نقل حديث و بينش افزايى سنت قرآنى رسول اكرم قابل بررسى است؛
🔆♻️1. حضرت زهرا عليها السلام
از شاخصترين راويات حديث غدير، حضرت زهرا عليها السلام هستند كه حديث غدير را نفل و به آن احتجاج داشتهاند.
🔅حضرت صديقه طاهره در دفاع از اميرالمؤمنين موضوع خطبه غدير و حديث غدير را براى مهاجرين و انصار مطرح مىكند و شجاعانه اعتراض خود را نسبت به بىتفاوتى صحابهاى كه در منطقه غدير و جحفه شاهد نصب اميرالمؤمنين براى ولايت و امامت بودند اعلام نموده است:
🟢در تمام عمر خود هيچ قومى را نمىشناسم كه بىوفاتر و بىعاطفهتر از شماها باشند، جنازه رسول خدا را نزد ما گذاشته و سرگرم كار خود و بدست آوردن خلافت شديد، نه مشورتى با ما نموديد و نه كمترين حقّى براى ما قائل شديد، گويا شما هيچ اطّلاعى از فرمايش پيامبر در روز غدير خم نداشتيد، بخدا سوگند در همان روز آنچنان امر ولايت را محكم ساخت كه جاى هر طمع و اميدى براى شما باقى نگذاشت، ولى شما آن را رعايت نكرده و هر رابطهاى را با پيامبرتان قطع نموديد، البتّه خداوند متعال ميان ما و شما حاكم خواهد فرمود.
📗(طبرسى، الاحتجاج على اهل اللجاج، ج 1، ص 80.)
♻️2. اسماء بنت عميس
اسماء، دختر عميسبن معدبن حارث، از جماعت خثعم، مادرش هند دختر عوفبن زهيربن كنانه است. اسماء خواهر مىمونه (امالمؤمنين)، امالفضل، لبابه همسر عباس عموى پيامبر و سلمى همسر حمزه سيدالشهدا بوده است.
🔆امام محمد باقر فرمودند كه رسول خدا فرمود:
«رحمت خداوند شامل حال هفت خواهر بهشتى گردد. آنگاه آنان را چنين نام برد، اسماء همسر جعفربن ابىطالب (جعفر طيار) بود».
🔰 از نكات مهم و برجسته در زندگى اسماء، پيوند او با خاندان رسالت است. از هنگامى كه به مدينه آمد، با اينكه اسماء در هنگام رحلت پيامبر و شهادت فاطمه زهرا، همسر ابوبكر بود، روز و شب براى حضرت فاطمه چون مادرى مهربان بود؛ بهطورىكه آن حضرت وصيتهايش را به او فرمودند.
♻️اسماء بنابر خواسته آن حضرت و براى نخستينبار تابوتى سرپوشيده براى حضرت ساخت. وى همراه حضرت زهرا در لحظات زندگى و آموخته مكتب ايشان و از كسانى بود كه در مراسم كفن و دفن شبانهحضرت زهرا حضور داشت.
🔆♻️همچنين وى، پس از رحلت پيامبر اسلام، از توطئه خطرناك سقيفه و تلاش آنان براى كشتن حضرت امير مطلع شد؛ لذا فوراً از كنيز خود خواست بهخانه حضرت صديقه طاهره برود و پس از اداى سلام اين آيه را بخواند:
♦️إنَّ الْمَلَأَ يَأْتَمِرُونَ بِكَ لِيَقْتُلُوكَ فَاخْرُجْ إِنِّي لَكَ مِنَ النّٰاصِحِينَ (قصص/ 20-28)؛ همانا جمعيتى مىخواهند تو را بكشند، از شهر خارج شو و من از خيرخواهان توام».
🔰درنهايت با اقدام به موقع اين بانوى بصيرو شجاع، توطئه خنثى و توطئه گران رسوا گشتند.
📗 (مجلسى، بحارالانوار، ج 28، ص 308.)
🔰ابنعقده در كتاب ولايت، اسماء بنت عميس را از راويان حديث غدير برميشمارد، (ابنعقده، احمدبن محمد، كتاب الولاية، ص 255.)
#ادامه_دارد
#غدیر
#عید_غدیر
#جایگاه_زن
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#من_رای_میدهم
#مشارکت_حداکثری
👈 در بحبوحه ی انتخابات #غدیر و تبلیغ و تلاش برای #غدیر را فراموش نکنیم.
@mola_amiralmomenin_as
🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃
☘️#زنان_راوى_واقعه_غدير
🔰طبق نقل جزرى، سلسله يكى از اسناد حديث غدير از فواطم نقل شده است. حديثى كه سلسله سند آن از حضرت فاطمه معصومه عليها السلام آغاز مىشود و به حضرت زهرا عليها السلام منتهى مىگردد.
❇️در روايت آمده است:
♻️فاطمه، دختر امام علی بن موسى الرّضا از عمّه هايش فاطمه، زينب و امّ كلثوم، دختران امام موسىبن جعفر نقل مىكند كه آنان فرمودند: فاطمه دختر امام صادق از عمّهاش فاطمه، دختر امام محمدباقر و او از عمّهاش فاطمه دختر امام زين العابدين نقل مىكند كه فاطمه و سكينه دختران امام حسين از عمّه شان امّ كلثوم دختر حضرت على نقل مىكند كه مادرش فاطمه زهرا دختر مكرّم رسول خدا خطاب به مردم فرمود:
🌟 آيا كلام رسول خدا را فراموش كرديد كه در روز غدير خم فرمود: «هركس را كه من مولاى او باشم، پس على نيز مولاى اوست.»؟
🌟و كلام ديگر رسول رسول خدا كه فرمود: «يا على! جايگاه تو نسبت به من همانند موقعيت هارون نسبت به موسى مىباشد؟!
📗الجزرى، اسنى المطالب، ص 4؛
📗امينى، الغدير، ج 1، ص 197.
📝دقت در سند اين حديث كه از جمله روايات «فاطميات» است، بيان گر اهتمام بانوان خاندان رسالت به نقل حديث و گسترش معارف اسلامى است.
🖋📌در منابع شيعى حديث فواطم، به بيان ولايت حضرت امير عليه السلام به نحو كلى و بدون تصريح به حديث غدير و نيز منزلت شيعيان حضرت امير عليه السلام و فوز و رستگارى آنان پرداخته شده است.
📗مجلسى، بحارالانوار، ج 65، ص 77.
#ادامه_دارد
#غدیر
#عید_غدیر
#جایگاه_زن
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#من_رای_میدهم
#مشارکت_حداکثری
👈 در بحبوحه ی انتخابات #غدیر و تبلیغ و تلاش برای #غدیر را فراموش نکنیم.
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
💫به یاد مولا و به رسم هر شب دعای فرج ... 💫
💫بسم الله الرحمن الرحیم💫
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرين
💫و براي سلامتي محبوب💫
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ
سَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
*اللهم عجل لولیک الفرج*
✨یادمان باشد اگر حال خوشی پیدا شد جز برای فرج یار دعایی نکنیم✨
💥💫صلوات💫💥
#دعای_فرج
#الهی_عظم_البلا
#لبیک_یا_مهدی
#یا_صاحب_الزمان
#یا_مهدی_ادرکنی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
#السلام_علیک_یا_اباصالح_المهدی
#وصایای_مهدوی
ما، در دوران غیبت امام دوازدهم مهدی (عج) تعالی فرجه زندگی می کنیم و خود را آماده ی ظهور امام می کنیم. دشمن نمی خواهد این را ببیند و حمله ور شده است بر حکومت اسلامی ما و می خواهد این غنچه ی تازه سر برآورده را نابود کند که نخواهد توانست تا وقتی که رهروان راه حسین (ع) در این صحنه ی پیکار هستند، ضربه ای به این انقلاب بزند. این انقلاب، زمینه ساز حکومت امام زمان(عج) است.
🌷شهید محمد اسماعیل پاسدار
🥀#شادی_روح_شهدا_صلوات
@mola_amiralmomenin_as
#شهدا_را_یاد_کنیم
🥀شهید والامقام علي اصغر حاجی آبادی (نام پدر بزرگوار شهید: جواد) در پنجم شهريور ۱۳۴۴ در خانواده اي مذهبي در روستاي قره داش از توابع بخش زبرخان استان خراسان رضوی پا به عرصه وجود نهاد.
علي اصغر جواني مهربان و دوست داشتني بود، تحصيلات خود را تا پايان دوره متوسطه با موفقيت به پايان رساند. در دوران قبل از انقلاب، همانند ديگر دوستانش براي پيروزي كشورش از دست رژيم پهلوي در تظاهرات حضور داشت.
دوران خدمت مقدس سربازي اين شهيد عزیز همزمان با جنگ بين ايران و عراق بود. وي از طريق ارتش عازم ميدان نبرد شد و در آنجا با مسئوليت سرپرست اكيپ راهسازي به خدمت خود ادامه داد.
شهید علي اصغر حاجی آبادی در تاريخ 22/ 12/ 1364، در سن 20 سالگی، در منطقه سليمانيه عراق و در عملیات والفجر 9 بر اثر اصابت تركش به كمر، جان خود را به جانان تسليم نمود و عاشقانه به سوي ديار معبود شتافت.
🥀#شادی_روح_شهدا_صلوات
#شهید #شهادت #شفاعت
#دفاع_مقدس #مدافع_حرم
@mola_amiralmomenin_as