[Forwarded from سروش]:
📕 زیباییهای "سجده"
✨ اگر بخواهیم نماز در وجود ما تأثیرگذارتر باشد، غیر از رعایت احکام و آداب در کل نماز، قسمتی از نماز که باید آن را با طول دادن و توجه بیشتر اجرا کنیم «سجده» است. سجدۀ طولانی و با توجه، در از بین بردن کبریایی ما و جا انداختن عظمت و کبریایی خدا در دل ما خیلی اثر دارد.
🔰از آنجایی که خدا میدانست چه آثار و برکات فوقالعادهای در سجدۀ نماز وجود دارد و بندگانش در حالت سجده چقدر به او نزدیک هستند، در هر رکعتی دو تا سجده گذاشته است. شما هم از آن ابتدای نماز که «الله اکبر» گفتی، عشقت به آن لحظات سجده باشد. بگو: «جانم! الان یک رکوع میروم، بعد میروم به سجده.» تا از سجدۀ اول بلند شدی، انگار قلبت دارد از قفسۀ سینه بیرون میآید، دلت دارد از جا کنده میشود که خدا صدا میزند: «صبر کن عزیزم، دوباره برو به سجده» از سجده که میخواهی بلند شوی مثل این است که میخواهند نفست را بگیرند. اینقدر سجده را دوست داری!
✨بعد از سجدۀ دوم، دیگر نمیتوانی بلند شوی. میگویی: «خدایا من نمیخواهم از سجود در خانه تو سر بردارم» خدا میفرماید «دستت را بده به من عزیزم، میدانم تو دیگر نمیتوانی، میدانم دیگر دوست نداری سر از خاک در خانهام برداری، میدانم چقدر سجده را دوست داری. بیا خودم کمکت میکنم» لذا میگویی: «بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوَّتِهِ أَقُومُ وَ أَقْعُدُ؛ به یاری و قوت خداوند بلند میشوم و مینشینم.»
🔰برای همین اثر فوقالعادۀ سجده است که میتوانیم ذکر سجده را سه مرتبه و بیشتر بگوییم. سعی کن سجدههایت را طولانیتر کنی. نگو: «زودتر نماز را تمام کنم تا به فلان کارم برسم!» نگو: «بروم مغازه، دیر شده است؛ الان مشتریها را از دست میدهم!» نگران نباش، سجده را کمی طولانی کن، آن مشتریای که باید حسابی تو را به نوا برساند میآید، دو دقیقه دیرتر میآید؛ همۀ کارها دست خداست. امام صادق(ع) میفرماید: «اگر بندهاى عجله كند و (از درِ خانۀ خدا زود بلند شود) تا به دنبال حاجتش برود، خداوند میگويد: آيا بندهام نمیداند كه من بايد حوائج را بر آورده کنم؟!»
✨سجده خیلی قشنگ است. انسان در سجده، نهایت کوچک شدن پیش خدا را تمرین میکند. البته این تمرین از اول در دل غوغا نمیکند، اما وقتی مدتی این کار را قشنگ انجام میدهم، خدا میداند که از عشق و عرفان و این مسائل، در دل من خبری نیست، ولی میبیند که من خودم را نگه داشتهام و میگویم «سُبْحانَ رَبّیَ الاَعلی وَ بِحَمدِه» و دوباره میگویم: «سُبْحانَ رَبّیَ الاَعلی وَ بِحَمدِه» دلم میگوید بلند شو دیگر بس است. اما وقتی من یکبار بیشتر بگویم، از یک طرف حال خودم را گرفتهام، از طرف دیگر هم خدا دارد نگاهم میکند. آنوقت خدا به ملائکهاش میفرماید: این بندۀ مرا نگاه کنید. تازهکار است، اما ببینید چگونه از خودش برای من مایه میگذارد. هر کسی یکمقدار وقت بگذارد و کمی به خودش زحمت بدهد، خداوند آنقدر تحویلش میگیرد که تصورش را هم نکرده باشد.
🔰امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «اگر نمازگزار بفهمد هنگام سجده چه رحمتی از جانب خداوند او را در برگرفته، دیگر سر از سجده برنمیدارد.» نقل شده است که گاهی یک سجدۀ امام کاظم(ع) تا به صبح طول میکشید. خدا میداند که اگر اهل تقوا فرصت داشته باشند، درِ خانه خدا چه میکنند.
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
--------------------
@resane_ahkam
هدایت شده از انتشارات تدبر در کلام وحی
با سلام
به اطلاع تمامی مخاطبان تدبری میرسانیم :
موسسه تدبر در کلام وحی استاد علی صبوحی
در نمایشگاه قرآن و عترت واقع در مصلی بزرگ امام خمینی تهران فعالیت خود را از روز 29 اردیبهشت 1397 آغاز کرده و این فعالیت تا 14 خرداد ادامه خواهد داشت.
#نمایشگاه
#قرآن
#رمضان
@tadabbor_in
مسیحی ها به بهشت می روند‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 آيا مسيحيا به بهشت ميرن؟ اگر ميرن پس ميشه گفت رفتن اونا به بهشت نسبت به ما آسون تره اونا کارهايي انجام ميدن که تو دين ما انجام دادن اون کارا ممنوعه خوب اونا گناهي ندارن چون از اول تو يه کشور مسيحي به دنيا اومدن آيا اين عدالته که مسيحيا هم تو اين دنيا هم اون دنيا خوش بگذرونن؟
✍️پاسخ:
✅رسيدن به رستگاري يا به عبارتي رفتن به بهشت داراي شرايطي است. بر طبق آموزه هاي ديني انسانها چند گروه هستند که برخي به سعادت مي رسند و برخي خير. آن گروهها عبارتند از:
1- پيروان هر پيامبر در عصر آن پيامبر به شرط ايمان و عمل صالح: يعني اگر پيروان هر پيامبر به آن پيامبر ايمان بياورند و عمل صالح انجام دهند، بهشتي خواهند شد.
2- پيروان پيامبر خاتم به شرط ايمان و عمل صالح: يعني پيروان حضرت رسول نيز به شرط ايمان و عمل صالح رستگار خواهد شد.
3- جاهل قاصر: اگر کسي جاهل قاصر باشد؛ يعني حرف حق به او نرسد يا اگر رسيد نتواند تشخيص دهد که حق است، اين گروه در صورتي که به حد توان خود عمل کنند، رستگار هستند.
4-جاهل مقصر: کسي است که مي توانست حرف حق را تشخيص دهد و تحقيق نکرد يا حرف حق را تشخيص داد و نپذيرفت، اين گروه به رستگاري نخواهند رسيد.
نتيجه: مسلمانان به شرط ايمان و عمل صالح رستگار خواهند شد و هر گروهي از فرقه هاي اسلامي اگر جاهل قاصر باشد، ممکن است به سعادت برسند و اگر جاهل مقصر باشند، هرگز به سعادت نخواهند رسيد.
در ضمن، نمی توان گفت که به یهشت رفتن مسیحیان راحت تر است.زیرا در عالم قبر دوباره آزمایش می شوند در حالی که مسلمانان به شرط ایمان و عمل صالح، از آزمایش قبر در امان هستند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
هدایت شده از انتشارات تدبر در کلام وحی
ولایت فقیه.mp3
4.42M
🔹نکته کاربردی تدبری «ولایت فقیه» در سوره مبارکه حجرات
👤حجت الاسلام استاد علی صبوحی
#ولایت_فقیه
#سوره_حجرات
@tadabbor_in
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
▪️ در مقام زن ولی مردانگی قانون توست
تا قیامت هر کجا مؤمن بوَد، ممنون توست
▪️ بردباری، صبر، دینداری همه مرهون توست
هر که از اسلام دارد بهرهای، مدیون توست
▪️ وفات امّ المؤمنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها تسلیت باد
☑️ @samtekhoda3
هدایت شده از کانال سایت شایعات
🌸اگه طلبه یامربی هستید و درمدارس مساجد کار فرهنگی میکنید این کانال را ازدست ندید👌
#محتوای_بصیرتی
#محتوای_فرهنگی_تربیتی
#تربیت_قرآنی_فرزندان
#پاسخ_به_شبهات
✅پیشنهاد میکنیم حتماعضو بشید👇
http://eitaa.com/joinchat/3796762624C4e2e9e1bb2
هدایت شده از کانال تربیتی یک مربی
✅ #تلنگر
💠مِثلِ برف!
#سخن_گفتن_نرم_و_لین_باشد
🔹برف را ببین!
اگر تند و شلاقی ببارد، نمینشیند.
برف وقتی مینشیند که آرام و نرم ببارد.
🔹حرف هم مثل برف است؛ اگر به قول قرآن کریم نرم و لین باشد بر دل مینشیند و دلنشین خواهد شد.
🔹به همین خاطر خداوند به موسی و هارون فرمود: حال که پیش فرعون میروید با او #نرم_سخن بگویید.
یعنی اگر تند و خشن بگویید او بر نمیتابد، و بر دل سنگ او نخواهد نشست.
🔹کلام و سخن حافظ چرا بر دلها مینشیند، چون نرم است، مثل مخمل و حریر.
ببین وقتی که میخواهد بگوید با هر کس ننشین چه لطیف و چه نرم میگوید:
«نازنینی چو تو پاکیزهدل و پاکنهاد * بهتر آن است که با مردم بد ننشینی»
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
@yekmorabbi
هدایت شده از َاینَ بَقیّه الله
🌷پیشنهادی برای تجربه یک ماه رمضان متفاوت
🔻ماه رمضان؛ یک مناسبت یکماهه دربارۀ «امام زمان(ع)»
🔰خیلی عجیب است که ماه رمضان ما زیاد امام زمانی نیست! با اینکه به ما توصیه شده دعای افتتاح را در این ماه قرائت کنیم که عالیترین مضامین ولایی و مهدوی در آن وجود دارد. اوج ماه رمضان هم شب قدر است که در این شب، پروندۀ ما به محضر امام زمان(ع) میرسد. اوج رمضان دهۀ آخرش است که دعای «اللهم کن لولیک...» در آن توصیه شده.
🔰چرا نباید در ماه رمضان به یاد یک مناسبت یکماهه دربارۀ امام زمان(ع) بیفتیم؟ این بهخاطر دینداری سکولار است، بهخاطر همان دینی که قرنها طواغیت خواستهاند ما بدون امامت عبادت کنیم و بدون ولایت، دنبال تقوا باشیم! گفت: «نماز بیولای او، عبادتی است بیوضو» ماه رمضان بدون امام زمان(ع) مثل نماز بیوضو است! امام باقر(ع) فرمود: تمام حج به لقاء امام است و باز فرمودند: غرض از حج ماییم، خدا فرموده که این سنگها را طواف کنید تا در نهایت به محضر امام برسید و ولایت و نصرت خودتان را به امام زمانتان ابراز و اعلام کنید.(کافی/4/549)
🔰 چرا در دعای افتتاحی که توصیه شده هر شب ماه رمضان خوانده شود، اینقدر به موضوع امام زمان(ع) و ظهور و دعا برای فرج ایشان اهمیت داده شده است؟ بیایید این ماه رمضان خودمان را امام زمانی کنیم، و این 30 شب را به یاد امام زمان(ع) باشیم. کاش در مساجد رسم میشد هر شب #دعای_افتتاح بخوانیم و ندای «#یا_بن_الحسن» سر دهیم. یکسال امتحان کنید و ماه رمضانِ امام زمانیتری برقرار کنید، آنوقت میبینید ماه رمضان شما چقدر تفاوت پیدا میکند!
👤علیرضا پناهیان | ۹۶.۰۳.۰۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@resane_ahkam
تا حالا به دعای افتتاح با این دید، نگاه نکرده بودم! بیشتر دعا درباره امام زمان (عج) هست👆👆👆👆
هدایت شده از انتشارات تدبر در کلام وحی
🌟 انفاقهای کریمانه
🔻رهبرانقلاب: یک درس رمضان، سخت گرفتن بر خود و انفاق به دیگران است. انسان چقدر لذت میبرد که میبیند در شب ولادت امام مجتبی علیهالسلام بالای سر یک نانوائی تابلو زدهاند که امشب به عشق امام حسن علیهالسلام، نان از این نانوائی صلواتی است.۸۶/۰۷/۲۱
ولادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) مبارک باد
@tadabbor_in
هدایت شده از انتشارات تدبر در کلام وحی
🌸 امام حسن مجتبی (علیه السلام) مظهر انفاق و ایثار
🔹یکی از بارزترین ویژگی امام مجتبی(ع) که بهترین سرمشق برای دوستداران اوست، بخشندگی بسیار و دستگیری از دیگران است. ایشان به بهانههای مختلف، همه را از خوان کرم خویش بهرهمند میساخت و آنقدر بخشش میکرد تا شخص نیازمند بینیاز میشد. سخاوت و انفاق های آن حضرت زبانزد است و دارای اشتهار تاریخی می باشد و نمونه های فراوانی از آن ضبط و ثبت گردیده است. بنابر مستندات تاریخی آن حضرت سه مرتبه همه اموال خود را در راه خدا میان فقرا و بینوایان تقسیم کردند.
✨از امام حسن مجتبی علیه السلام سؤال شد: کَرَم چیست؟
💫فرمود: آغاز به بخشش نمودن پیش از درخواست نمودن و اطعام نمودن در وقت ضرورت و قحطی.
"تحف العقول، صفحه ۲۲۵"
@tadabbor_in