فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📔 نهج البلاغه و شرح آن 🔸 خطبه 71🔆بخش 2:تشبیهی که امام (علیه السلام)،نسبت به مردم عراق بکار می برند 🎤 مفسر استاد دکتر محمد علی انصاری 🕰5:34
درمحضر نهج البلاغه
🍃 برای دینداری خود دعا کنیم🌴
🙏 نحْمَدُهُ عَلَى مَا كَانَ وَ نَسْتَعِينُهُ مِنْ أَمْرِنَا عَلَى مَا يَكُونُ وَ نَسْأَلُهُ الْمُعَافَاةَ فِي الْأَدْيَانِ كَمَا نَسْأَلُهُ الْمُعَافَاةَ فِي الْأَبْدَانِ 🙏
❣️خدا را بر نعمتهايى كه عطا فرموده سپاس مىگويیم،
✨ و در همه كارهاى خود از او يارى مىجويیم،
🔺 از او درخواست مىكنیم كه دينهاى ما را از شرّ شيطان سالم نگه دارد،
🔻همچنان كه از او درخواست مىنمايیم كه بدنهاى ما را از بيماريها به سلامت بدارد
📚خطبه99
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎆نشانه های #آخرالزمان
🌸الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
💢*📘داستان ظهور قسمت(8)*💢
*صداى شيطان به گوش مى رسد!*
مدّتى است مردم دنيا صداى جبرئيل و نداى او را شنيده اند. دل هاى آنها به سوى امامِ خوبى ها متوجّه شده و همه دوست دارند امام را ببينند.
درست است كه كوفه و مدينه الان در تصرّف سفيانى است; امّا اگر به يكى از اين دو شهر بروى، مى بينى كه سپاهيان سفيانى به حق بودن فرمانده خود شك كرده اند و مى خواهند از بند سپاه سفيانى رها شوند و به سوى امام بيايند.
از آنجا كه شيطان، دشمن سعادت انسان هاست، مى خواهد هر طور كه شده باعث گمراهى مردم شود. او اكنون نيز در فكر فريب دادن مردم است و مى خواهد مانع پيوستن آنها به امام بشود.
او مى داند كه با ظهور امام زمان، بندگان خوب خدا در دنيا حكومت خواهند كرد و براى ناپاكان در زمين جايى نخواهد بود.
به همين دليل، موقع غروب آفتاب، شيطان با صداى بلند، همه مردم دنيا را مورد خطاب قرار مى دهد و مى گويد: «اى مردم، آگاه باشيد كه سفيانى و ياران او حق هستند».
همه مردم اين صدا را مى شنوند; امّا نمى دانند كه صداى شيطان است. عدّه اى به گمراهى مى افتند و صداى شيطان آنها را فريب مى دهد و متأسفانه آنها از امام زمان بيزارى مى جويند.
من خيلى دلم به حال اين مردم مى سوزد كه چگونه فريب شيطان را مى خورند.
در سخنان امامان معصوم علیهما السلام آمده بود كه در نزديك روزگار ظهور، دو ندا در آسمان طنين خواهد انداخت.
نداى اوّل كه نزديك طلوع آفتاب به گوش مى رسد، نداى جبرئيل است و صداى دوم كه نزديك غروب خورشيد به گوش مى رسد، صداى شيطان است.
شيعيان كه از قبل، اين مطلب را مى دانستند هرگز فريب نمى خورند. آنها مى دانند كه حكومت عدل الهى بسيار نزديك است.
*✒️ادامه دارد...."*
*🔷 منتظران ظهور 🔷*
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
#مهدویت_و_غدیر
🔸در دوران معاصر واقعه غدیر چه پیامی برای منتظران دارد؟
🔹در واقع پیام غدیر، تجدید میثاق منتظران با امام زمان(ع) است زیرا؛ چنانکه در واقعه غدیر همه مسلمانان به امر خدا با امیرمومنان علی(ع) بیعت کرده و ایشان را به عنوان جانشین و خلیفه بعد از رسول گرامی اسلام(ص) قبول کردند. در این زمان نیز این سنت با بیعت و پیمان با امام زمان تحقق پیدا می کند بر این اساس منتظران واقعی با تجدید پیمان در روز غدیر اولا انتظار واقعی خود را به منصه الظهور می رسانند ثانیا همراهی و پیروی خویش را با امام زمان اعلان می نایند ثالثا با اعمال و رفتار درست خویش در پی تحقق منویات و اهداف امام زمان خواهند بود پس منتظران در عصر غیبت با تجدید میثاق با امام مهدی(ع) این واقعه را گرامی می دارند.
چنانکه پیامبر گرامی اسلام درخطبه غدیر می فرماید:
🍃فَأمِرتُ أن آخُذَ البَیعَةَ مِنکُم وَ الصَّفقَةَ لَکُم بِقَبُولِ ماجِئتُ بِهِ عَن اللهِ عَزَّوَجَلَّ فی عَلِیٍّ أمیرِ المُؤمِنینَ وَ الأوصِیاءِ مِن بَعدِهِ الَّذینَ هُم مِنِّی وَ مِنهُ إمامَةٌ فیهِم قائِمَةٌ، خاتِمُها المَهدیُّ إِلی یَومِ یلقَی اللهَ الَّذی یُقَدِرُ وَ یَقضی»🍃
« مأمورم که از شما پیمان بگیرم تا دست در دست من نهید، در پذیرش آن چه از سوی خداوند درباره ی علی امیر المؤمنین (علیه السّلام) آورده ام و درباره ی اوصیای پس از او که از من و اویند، این امامت در میان آنان پایدار است و خاتم آنان مهدی (علیه السّلام) است و پیشوایی استوار است تا روزی که با خداوند قدر و قضا دیدار کند (قیامت).
امام مهدی(ع) در خطبه غدیر با چه شاخصه های وصف شده است؟
پیامبر گرامی اسلام(ص) در خطبه غدیر مطالب بسیاری در مورد شاخصه های فردی و اجتماعی امام زمان(ع) و قیام و حرکت ایشان و اهداف و غایتی که منجی جهانی به دنبال آنها است بیان فرمودند.
👈 آری اهتمام پیامبر گرامی اسلام در این خصوص از جملات بشارت گونه همراه با هشدارایشان به خوبی قابل مشاهده است که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود.
🍀1ـ أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الأَئِمَةِ مِنِّا القَائِمُ المَهدِی آگاه باشید که القائم المهدی از ماست.
🍃2ـ المَهدیُّ مِن وُلدِی اسمُهُ اسمِی وَ کُنیَتُهُ کُنیَتِی اسمش اسم من است (یعنی همان اسم خاص) و کنیه اش هم، کنیه من است (یعنی ابوالقاسم).
🍀3ـ أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَی الدِّین بدانید که اوست غلبه کننده بر همه ادیان.
در قرآن کریم آیاتی در تأیید بیان فوق آمده است که عبارتند از:
🍃هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ🍃
در تفاسیر متعددی آمده است که آیه ی فوق درباره ی قائم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است.
🍃هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَ کَفی بّاللهِ شَهیداً🍃
🍀4ـ ألَا إِنَّهُ المُنتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِینَ آگاه باشید که امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) انتقام گیرنده از ستمکاران است.
#ادامه_دارد.....
کپی با ذکر صلوات
🍃اَُِلَُِلَُِهَُِمَُِ َُِعَُِجَُِلَُِ َُِلَُِوَُِلَُِیَُِکَُِ َُِاَُِلَُِفَُِرَُِجَُ🍃
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ولایت»، شرط قبولی همهی اعمال (٢)
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠۴/٢١
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز قیام مردم متدین مشهد علیه کشف حجاب در سال ١٣١۴ شمسی است که دژخیمان رضا شاه، با هتک حرمت حرم رضوی، مردم معترض به کشف حجاب را درمسجد گوهرشاد به خاک و خون کشیده و بیش از دو هزار نفر را به شهادت رساندند؛ لذا این روز را به عنوان «روز عفاف و حجاب» نامگذاری نمودهاند؛ و البته ما در ایام فاطمیه در رابطه با «اهمیت و ادله عقلی و نقلی عفاف و حجاب» به صورت مفصل و طی نه روز سخن گفتیم و عزیزان برای دسترسی به تمامی مباحث و آیات و روایات مربوط به حجاب و عفاف میتوانند به کانال «httpeitaa.com/ROOZBARG» مراجعه و واژه «حجاب فاطمی» را جستجو نمایند.
✍️ اما امروز سومین روز از «دههی ولایت و امامت» است و در روز گذشته، در رابطه با «ادله نقلی» عدم پذیرش اعمال بدون اعتقاد به امامت و ولایت ائمه اطهار (ع) سخن گفتیم و با عنایت به کلام الهی و حضرات معصومین (ع) این موضوع را اثبات نمودیم؛ اما امروز به توفیق الهی با بهرهگیری از «ادله عقلی» به جواب این مسئله مهم میپردازیم؛
✅ برای اثبات این موضوع با نگاه عقل و منطق، ابتدا باید بدانیم یکی از اموری که همهی بشریت آن قبول دارند، «اصل مالکیت» است که عنصر اصلی در مفهوم آن، «تصرف مالک در ملک شخصی» خودش است، به صورتی که تصرفات او به اجازه و رضایت هیچ کس منوط نمیباشد؛
پس از پذیرش این اصل عقلی، چنانچه در روز گذشته عرض شد باید بدانیم که خداوند قادر متعال، خالق، مالک، صاحب اختیار، و پادشاه و حاکم مطلق همهی عالم است، لذا هر چه او اراده و حکم کند، همان خواهد شد و طبق قانون مالکیت، هیچ کس حق بازخواست، اعتراض و سؤال در مورد احکام و چگونگی تصرف خداوند متعال در عالم هستی را ندارد؛ که حضرت حق در آیات متعددی از قرآن کریم به این موضوع اشاره نموده است:
🔹 «وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»: «خداست مالک آسمانها و زمین، و خدا بر هر چیز تواناست.» (آل عمران/١٨٩)
🔹 «فَتَعالَى اللَّهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْکَریمِ»: «پس برتر است خداوندى که فرمانرواى حقّ است، معبودى جز او نیست و او پروردگار عرش کریم است» (مؤمنون/١١۶)
🔹 «وَ اللَّهُ یَحْکُمُ لا مُعَقِّبَ لِحُکْمِهِ وَ هُوَ سَریعُ الْحِسابِ»: «و خداوند حکومت مىکند و هیچ کس را یاراى جلوگیرى یا ردّ احکام او نیست و او سریع الحساب است» (رعد/۴١)
آنچه از این آیات به دست می آید این است که خداوند قادر متعال، پادشاه قدرتمند و حاکم مطلق جهان است و همه چیز در عالم هستی، براساس خواست اوست و درباره آنچه انجام میدهد، هرگز مورد سؤال و بازخواست واقع نمیشود؛
✅ اکنون با توجه به آنچه در سخن دیروز و امروز گذشت، یکبار دیگر تأکید مینمائیم که چه دلیلی برای عدم قبولی همهی اعمال انسان بدون داشتن ولایت، بالاتر از اینکه، خواست خداوند اینگونه تعلق گرفته و «ولایت اهلبیت (ع)» را شرط قبولی و صحت اعمال انسانها قرار داده است؛
⬅️ اما برای روشنتر شدن موضوع، توجه شما را به یک مثال جلب مینمائیم:
در جریان خلقت حضرت آدم (ع) و فرمان خداوند مبنی بر سجده تمامی فرشتگان بر او، و سرپیچی و عدم سجده شیطان بر آدم؛ ابلیس به خداوند عرضه داشت: خدایا مرا از سجده بر آدم معذور بدار تا بجای آن تو را آنچنان سجده کنم که هیچ کس تو را (تاکنون) آن گونه سجده و عبادت نکرده باشد؛ و البته شیطان سابقه سجدههای طولانی و عبادتهای چند هزار ساله را در پرونده خود داشت، و بنا به فرمایش امیرالمومنین (ع)، فقط دو رکعت نماز شیطان، چهار هزار سال به طول انجامیده بود که معلوم نیست از سالهای دنیوی بوده یا سالهای اخروی! لذا شیطان از خدا خواست تا فقط او را از سجده بر آدم معاف کند و در عوض، خدا را سجده و پرستش ویژه نماید؛
اما خداوند درخواست ابلیس را رد کرده و فرمود: «مرا به عبادت تو احتیاجی نیست، من از تو میخواهم آنچه را که من گفتهام انجام دهی، نه آنچه را خودت میخواهی و میپسندی؛ پس شیطان کافر و مطرود شد؛
✍️ براین اساس، خداوند که آفریننده و مالک و حاکم بر انسان و کل عالم هستی است، اعمال و عبادات آدمی را فقط و فقط از آن طریق و مجاری و شرایطی که خود تعیین فرموده میپذیرد و شرط پذیرش تمامی اعمال را ولایت اهلبیت (ع) قرار داده است، لذا بدیهی است که بدون داشتن اعتقاد راسخ ولایت و امامت، هیچ یک از اعمال و طاعات و عبادات بندگان، ارزش و اعتباری نخواهد داشت و مورد قبول درگاه الهی نخواهند بود.
━━━━⊱♦️⊰━━━━
AUD-20220709-WA0103.mp3
15.73M
*⏫سلسله مباحث استاد امينی خواه در شرح کتاب سه دقیقه در قیامت*
*✅جلسه ۲۷*
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
30.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 نسیان (فراموشی)
شما برای غدیر و ترویج آن چه کاری کردید؟
برای خانواده و اطرافیانتان چه فضایی فراهم آوردید تا غدیر در تقویم ذهنشان پر رنگ شود؟!
🌺 ویژه #عید_غدیر
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
*🟡 دعا و شرایط استجابت دعا*
*⭕دعا چيست؟*
*✓-* دعا كليدي است كه با آن گنجينة بخشايش الهي را ميتوان گشود.
*✓ـ* دعا وسيله قرب الي الله و مغز عبادت الهي است.
*✓ـ* دعا زنگ در رحمت رحيميّه خداوند، و سبب ريزش بركات الهي است.
*✓ـ* دعا ره توشة سالكان طريق وصال، و شعار عاشقان قبلة جمال دوست است.
*✓ـ* دعا سير شهودي و كشف وجودي اهل كمال و بهترين رابطه انسان با خداي متعال است.
*✓ـ* دعا معراج عروج نفس ناطقه به اوج وحدت، و ولوج به ملكوت عزّت است.
*✓ـ* دعا ياد دوست در دل راندن و نام او به زبان آوردن و در خلوت با او جشن ساختن و در وحدت با او نجوي گفتن و شيرين زباني كردن است.
*✓ـ* دل بيدعا بهاء ندارد، و دل بيبهاء، بهاء ندارد.
*✅شرايط اجابت دعا:*
*✍️براي استجابت دعا و برآوردهشدن خواست انسان به وسيله دعا،* شرايط متعدد و مختلف در روايات مطرح شده كه در اين جا به طور خلاصه به *چند مورد اشاره ميشود:⬇️:*
*1️⃣✍️ يكي از شرايط مؤثر در اجابت دعا آن است كه انسان در همه حال اهل دعا و مناجات با خدا باشد،* امام صادق ـ عليه السّلام ـ فرمود: جدّم ميفرمود: در دعا پيشدستي كنيد (پيش از آن كه گرفتار شويد دعا كنيد) زيرا چون بندهاي بسيار دعا كند و بلائي به او برسد و دنبالش دعا كند، گفته شود: صداي آشناست، و اگر همواره اهل دعا نباشد، و بعد از پيشآمد ناگوار دعا نمايد، بدو گفته شود: تاكنون كجا بودي؟
*2️⃣✍️ يكي از شرايط استجابت دعا طهارت و پاكي انسان از هرگونه آلودگي ظاهري و باطني است، لذا گفتهاند:* شرط بسيار مهم تأثير اذكار و ادعيه و اوراد و نظائر آنها، طهارت انسان است كه صرف لقلقة زبان سودي نبخشد، بلكه مبادا موجب قساوت و دوري هم بشود، زيرا كه ذكر عاري از فكر است يعني قلب بيحضور است و قلب بيحضور چراغ بينور است و شخص بينور از ادراك حقايق دور است و مَثَل ذكر بيحضور مثَل كوري است كه در دست او مشعل نور است.
*3️⃣✍️ از شرايط مؤثر ديگر كه در روايات فراوان مطرح شده صلوات فرستادن بر پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ و ائمه اطهار ـ عليهم السّلام ـ* ، قبل از دعا و بعد از دعا است، به گونهاي كه دعا در لفّافة صلوات قرار گيرد. اميرمؤمنان علي ـ عليه السّلام ـ در كلام دلانگيزي دراين باره فرمود: هر گاه از خداي سبحان درخواستي داري، ابتدا بر پيامبر اسلام ـ صلّي الله عليه و آله ـ درود بفرست، سپس حاجت خود را بخواه، زيرا خدا بزرگوارتر از آن است كه از دو حاجت درخواست شده، يكي را برآورده و ديگري را باز دارد.
*4️⃣✍️ مسأله ديگر كه در اجابت دعا مؤثر است و در روايات بر آن اصرار شده، دعاي دستهجمعي است،* امام صادق ـ عليه السّلام ـ فرمود: هر گاه پيشآمدي پدرم را غمناك ميكرد، زنان و كودكان را جمع ميكرد، سپس دعا مينمود و آنها آمين ميگفتند. و هم چنين فرمود: هيچگاه چهارنفر با هم اجتماع نكردهاند كه براي مطلبي به درگاه خدا دعا كند، جز اين كه با اجابت آن دعا از هم جدا شدهاند.
*✍️يكي از بزرگان اهل معنا در اين باره گفته است:* به طور اصل كلّي نفوس مجتمع متحد را اثر يك نفس كليّ الهي قوي است، و يكي از فضيلتهاي نماز جماعت و حلقة ذكر و مجتمع دعا اين است كه هر انساني يك صفت يا بيشتر از اوصاف خوب و كمالات انساني را دارد و به فرض اگر يك انسان كامل باشد تا چه اندازة واسطة نزول بركات خواهد بود، انسانهاي گرد آمده در صلوات و ذكر دعا، كانّ يك انسان كامل و يا ظلّ و مثال او را تشكيل ميدهند كه آن مجتمع نزول بركات خواهد بود.
*📚منـــــابـع:*
*[1] . علامه حسن زاده آملي، رسالة نور علي نور در ذكر و ذاكر و مذكور، ص 9، نشر تشيع، چ 2، سال 1371 ش.*
*[2] . اصول كافي، ج 4، كتاب دعا، باب التقدم في الدعا، ص 220، نشر بنياد رسالت با ترجمه جواد مصطفوي.*
*[3] . حسن زاده آملي، رساله وحدت از ديدگاه عارف و حكيم، ص 42، نشر فجر، سال 1362 ش.*
*[4] . حسن زاده آملي، رساله ذكر،ذاكر و مذكور، فصل 6، ص 62، نشر انتشارات تشيع، سال 1371 ش.*
*[5] . نهج البلاغه، حكمت، 361، ترجمه محمد دشتي.*
*[6] . اصول كافي، ج 4، كتاب دعا باب اجتماع في دعا، ص 241، نشر بنياد رسالت، با ترجمه جواد مصطفوي.*
*[7] . همان.*
*[8] . حسن زاده آملي، رساله نور علي نور، ص 107، انتشارات تشيع، سال 1371 ش.*
*:🆔:جهت عضویت درگروه:⬇: ️*
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c