🔸امام صادق علیه السلام می فرماید:
شیعیان و پیروان ما را در سه مسئله
امتحان کنید:
1⃣اهمّیت به اوقات نماز که آیا اوّل وقت
نماز را بر پا می دارند یا خیر،
2⃣حفط اسرار یعنی در حفظ اسرار و
مسائل محرمانه کوشا هستند یا خیر،
3⃣و از حیث توانمندی های مالی یعنی آیا
در مال خود برای برادران دینی سهمی قائلند
و دست آن ها را می گیرند یا خیر.
📚خصال صدوق، ج1
ابو اسماعیل گوید: به امام باقر علیهالسلام عرض کردم فدایت شوم شیعه در محیطی که ما زندگی میکنیم بسیار زیاد است. امام علیهالسلام فرمود: آیا توانگر به فقیر توجه دارد؟ آیا نیکوکار از خطا کار در میگذرد؟ و آیا نسبت به یکدیگر همکاری و برادری دارند؟ عرض کردم: نه!
حضرت فرمود: آنها شیعه نیستند شیعه
کسی است که این کارها را انجام دهد.
📚 اصول کافی
#نشستن_پیش_نامحرم
❓گاهیوقتها در تاکسی، اتوبوس و... مجبوریم که با نامحرم پیش هم بشینیم، البته بدون برخورد بدن؛ این کار گناهه؟
📚 همه مراجع: نه. در حالت عادی، این کار هیچ اشکالی نداره، مگر اینکه غرض و مرض حرامی در کار باشه؛ مثلاً این کار با قصد لذت جنسی انجام بشه یا ترس افتادن به گناه وجود داشته باشه. دراینصورت، اشکال داره.
🔺 امام، فاضل و مکارم، عروه، بخش نکاح، م۴۷؛ خامنهای و سیستانی، استفتا.
🔹 چند نکته مهم شرعی درباره ی دروغ:
1.یکی از گناهانی که مذمت فراوانی شده است دروغ است، دروغ یعنی اینکه انسان بر خلاف واقعیت خبری بدهد و یکی از مصادیق دروغ وعده دروغین است یعنی فردی وعدهای بدهد که همان ابتدای کار می داند که نمی تواند به این وعده عمل کند.
2. یکی دیگر از مصادیق دروغ، که حرام می باشد تقلب در امتحانات است و همچنین تقلب در دریافت و ارائه اسناد و مدارک پزشکی و مانند این موارد هم حرام می باشد.
3. در برخی موارد نادر دروغ جایز است از جمله : مثل آشتی دادن بین دو نفر یا چند نفر در جایی که با سخن راست میسر نباشد و همچنین نجات جان انسان محترم، در صورتی که تنها راه، دروغ گفتن باشد.
🔺 امام خمینی استفتائات ج1ص485 س11و ج2 ص612 س1 و 2، منهاجالصالحین خوئی و وحید ج 3 م35 و منهاج الصالحین سیستانی ج2 م 38،تبریزی استفتائات ج2س 1026و 1028 و1035، مکارم استفتائات ج3 س490 و 1661،اجوبه الاستفتائات س1976
📚 #احکام_دین
💢 صله روی زخم
💠 سوال:
حکم آنچه روی زخم در حال بهبودی بسته می شود (صله یا کبره)، چیست؟ ( وقتی زخم شسته می شود و خونی نباشد و به همراه آن دوای روی زخم بسته نشده باشد.)
✍🏻 پاسخ:
❇️ مادامی که کنده نشده است و جزء بدن محسوب می شود، شستن روی آن کافی است و کندن لازم نیست؛ هر چند زخم خوب شده باشد و جدا کردن آسان باشد.
🔺 العروه الوثقی، الوضو، فصل فی افعال الوضو، مسئله 17
📚 #احکام_دین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 فیلسوف بزرگ غلامحسین دینانی خیلی تلاش کرد تا به احسان کرمی بفهمونه زندگیش حیوانیه ولی باز متوجه نشد
🔹 پس شد آنچه شد(؛
«عبدالرضا هادیزاده»