سهم #روز_صد_وششم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۲۱۱ تا خطبه ۲۱۰
┄═❁🍃❈🌹🍃🌹❈🍃❁═┄
📜 #خطبه211: در قدرت خداوند
🔹شگفتی آفرينش پديده ها
🔻از نشانه های توانایی و عظمت خدا و شگفتی ظرافتهای صنعت او آن است كه از آب دريای موج زننده و امواج فراوان شكننده، خشكی آفريد و به طبقاتی تقسيم كرد، سپس طبقه ها را از هم گشود و هفت آسمان را آفريد، كه به فرمان او برقرار ماندند و در اندازه های معين استوار شدند و زمين را آفريد كه دريایی سبز رنگ و روان آن را بر دوش می كشد، زمين در برابر فرمان خدا فروتن و در برابر شكوه پروردگاری تسليم است و آب روان از ترس او ايستاد و سپس صخره ها، تپه ها و كوههای بزرگ را آفريد. آنها را در جايگاه خود ثابت نگاه داشت و در قرارگاهشان استقرار بخشيد. پس كوهها در هوا و ريشه های آن در آب رسوخ كرد، كوهها از جاهای پست و هموار سر بيرون كشيده و كم كم ارتفاع يافتند و ريشه آن در دل زمين ريشه دوانيد، قلّه ها سر به سوی آسمان برافراشت و نوك آنها را طولانی ساخت، تا تكيه گاه زمين و ميخهای نگهدارنده آن باشد. سپس زمين با حركات شديدی كه داشت آرام گرفت، تا ساكنان خود را نلرزاند و آنچه بر پشت زمين است سقوط نكند يا از جای خويش منتقل نگردد. پس پاك و منزّه است خدایی كه زمين را در ميان آنهمه از امواج ناآرام، نگهداشت و پس از رطوبت آن را خشك ساخت و آن را جايگاه زندگی مخلوقات خود گردانيد و چون بستری برايشان بگستراند، بر روی دريایی عظيم و ايستاده ای كه روان نيست و تنها بادهای تند آن را بر هم می زند و ابرهای پرباران آن را می جنباند. (و توجه به اين شگفتی ها درس عبرتی است برای كسی كه بترسد.)
┄═❁🍃❈🌹🍃🌹❈🍃❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وششم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۲۱۱ تا خطبه ۲۱۰
┄═❁🍃❈🌹🍃🌹❈🍃❁═┄
📜 #خطبه210 : شخصی از احادیث بدعت آور و گوناگونی که در میان مردم رواج داشت پرسید امام (علیه السلام) فرمود:
1⃣ اقسام احاديث رواج يافته
🔻احاديثی كه در دسترس مردم قرار دارد، هم حق است هم باطل، هم راست هم دروغ، هم ناسخ هم منسوخ، هم عام هم خاص، هم محكم هم متشابه، هم احاديثی كه به درستی ضبط گرديد و هم احاديثی كه با ظن و گمان روايت شد. در روزگار پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) آنقدر دروغ به آن حضرت نسبت داده شد كه ايستاد و خطابه ايراد كرد و فرمود: «هر كس از روی عمد به من دروغ نسبت دهد جايگاه او پر از آتش است.»
2⃣ اقسام راويان حديث
🔻افرادی كه حديث نقل می كنند چهار دسته اند، كه پنجمی ندارد.
🔹اول- منافقان نفودی : نخست منافقی كه تظاهر به ايمان می كند و نقاب اسلام بر چهره دارد، نه از گناه می ترسد و نه از آن دوری می جويد و از روی عمد دروغ به پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) نسبت می دهد. اگر مردم می دانستند كه او منافق دروغگو است، از او نمی پذيرفتند و گفتار دروغين او را تصديق نمی كردند، اما با ناآگاهی می گويند: او از اصحاب پيامبر است، رسول خدا را ديده و از او حديث شنيده و از او گرفته است، پس حديث دروغين او را قبول می كنند، در صورتيكه خدا تو را از منافقين آنگونه كه لازم بود آگاهاند و وصف آنان را برای تو بيان داشت، آنان پس از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) باقی ماندند و به پيشوايان گمراهی و دعوت كنندگان به آتش با دروغ و تهمت نزديك شده پس به آنان ولايت و حكومت بخشيدند و بر گردن مردم سوار گرديدند و به وسيله آنان به دنيا رسيدند، همانا مردم هم با سلاطين و دنيا هستند، مگر آن كس كه خدا او را حفظ كند، اين يكی از آن چهار گروه است.
🔹 دوم- اشتباه كار : دوم كسی كه از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) چيزی را به اشتباه شنيده و سخن آن حضرت را درست حفظ نكرده است و با توهّم چيزی را گرفته، اما از روی عمد دروغ نمی گويد، آنچه در اختيار دارد روايت كرده و به آن عمل می كند و می گويد من از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) آن را شنيده ام، اگر مسلمانان بدانند كه او اشتباه كرده و غير واقعی پنداشته از او نمی پذيرفتند، خودش هم اگر آگاهی می يافت كه اشتباه كرده آن را رها می كرد.
🔹 سوم- نااگاهانی كه حديث شناس نيستند: و سومی شخصی كه شنيده پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) به چيزی امر فرمود، سپس از آن نهی كرد و او نمی داند، يا شنيد كه چيزی را نهی كرد، سپس به آن امر فرمود و او آگاهی ندارد، پس نسخ شده را حفظ كرد ولی ناسخ را نمی داند، اگر بداند كه حديث او منسوخ است تركش می كند و اگر مسلمانان نيز می دانستند روايت او نسخ شده آن را ترك می كردند.
🔹 چهارم- حافظان راست گفتار: دسته چهارم، آنكه نه به خدا دروغ می بندد و نه به پيامبرش دروغ نسبت می دهد، دروغ را از ترس خدا و حرمت نگهداشتن از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) دشمن دارد، در آن چه از پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) شنيده اشتباه نكرده، بلكه آن را با تمام جوانبش حفظ كرده است. و آن چنانكه شنيده بدون كم و كاست نقل می كند، پس او ناسخ را حفظ و به آن عمل كرد و منسوخ را حفظ و از آن دوری جست، خاص و عام، محكم و متشابه را شناخته، هر كدام را در جای خويش قرار داده است.
3⃣ اقسام اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) :
🔻گاهی سخنی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) دارای دو معنا بود، سخنی عام و سخنی خاص، كسی آن را می شنيد كه مقصود خدا و پيامبرش را از كلام نمی فهميد، پس به معنای دلخواه خود تفسير می كرد و بدون آنكه معنای واقعی آن را بداند، كه برای چه هدفی صادر شد و چرا چنين گفته شد، حفظ و نقل می كرد. همه ياران پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) چنان نبودند كه از او چيزی بپرسند و معنای واقعی آن را درخواست كنند تا آنجا كه عده ای دوست داشتند، عربی بيابانی يا سوال كننده ای از آن حضرت چيزی بپرسد و آنها پاسخ آن را بشنوند، اما من هر چه از خاطرم می گذشت می پرسيدم و حفظ می كردم، پس اين است علل اختلاف رواياتی كه در ميان مردم وجود دارد و علل اختلاف روايات در نقل حدیث.
┄═❁🍃❈🌹🍃🌹❈🍃❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح کلی و ساختاری خطبه ۲۱۱ و خطبه ۲۱۰.mp3
2.65M
🔊 شرح کلی و ساختاری خطبه ۲۱۱ تا خطبه ۲۱۰
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 پویش «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
•┈┈••••✾•🌿🌹🌿•✾•••┈┈•
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
يا اميرالمؤمنين، گريه زينبت را نتوانستی تحمل کنی؟😭😭😭😭
🏴 ذكر مصائب امیرالمؤمنین علیه السلام
توسط رهبر معظم انقلاب
شهادت اول مظلوم عالم ، امام علی علیه السلام تسلیت باد🕯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ آیت الله رئیسی:
▪️اگر اینقدر که آقایان جلسه گذاشتند تا بتوانند از غربی ها یک امکانی برای این کشور بگیرند جلسه برای رفع موانع تولید در کشور می گذاشتند، بسیار می توانست موثر باشد.
آیتالله #رئیسی
#مدیر_انقلابی ✅
⭕️تعطیل کردن کارخانجات، خیانت است
🔸رهبر انقلاب:
🔹متاسفانه کارخانه های متعددی به تعطیلی کشانده شدند. هشدار می دهم به آن کسانی که به خاطر منافع خودشان، کارگر را اخراج میکنند تا از زمین کارخانه استفاده کنند و آن را به ساختمان تبدیل کنند. این خیانت است.
🔹برخی قصد خیانت ندارند اما این خیانت به استقلال کشور است. این امر ضربه به تولید است.
⭕️ انتخابات یک فرصت بی بدیل است
🔸رهبر انقلاب:
🔹انتخابات به معنای واقعی کلمه فرصت مهم است و نباید مردم را دلسرد کرد.
🔹انتخابات را نباید با حرف های بیهوده و وعده های فریبنده و بدون پشتوانه خراب کرد.
🔹کسانی که میخواهند وارد کارزار شوند، فکر کنند و بعد وارد شوند.
🔹انتخابات یک فرصت بی بدیل است. هیچ چیز مانند انتخابات موجب استحکام پایه های اقتدار کشور نمی شود.
🔹یک عده ای مردم را دلسرد میکنند.
🔹خدشه دار کردن شورای نگهبان و دیگر دستگاه ها غلط است.
🔹انتخابات هرگز تخلفی که خلاف امانت باشد یا تاثیری در نتیجه داشته باشد، مطلقا اتفاق نیافتاده است. برخی هستند انتخابات را وقتی قبول دارند که نتیجه انتخابات همان باشد که آنها می خواهند.
⭕️رهبر انقلاب: از بعضی از مسئولین کشور این روزها حرف هایی شنیده شد که مایه تاسف و تعجب است
🔹از بعضی از مسئولین کشور هم این روزها حرف هایی شنیده شد که مایه تاسف و تعجب است.
🔹نباید حرفی بزنیم که تداعی کننده تکرار حرف آمریکایی ها باشد. چه درباره نیروی قدس، چه درباره شخص شهید سلیمانی.
🔹بعضی از این حرف ها تکرار حرف های خصمانه دشمنان و تکرار حرف های آمریکاست.
🔹سیاست کشور از انواع برنامه های اقتصادی، نظامی و اجتماعی تشکیل شده است. از جمله مناسبات خارجی. مجموعه اینها سیاست یک کشور را تشکیل می دهد.
🔹نیروی قدس سیاست عزت مدار جمهوری اسلامی را تحقق بخشیده است.
⭕️رهبر انقلاب: سیاست خارجی در وزارت خارجه تعیین نمیشود
🔹بدانند همه، سیاست خارجی در هیچ جای دنیا در وزارت خارجه تعیین نمی شود. سیاست خارجه در مجامع بالادستی وزارت خارجه مشخص می شود. البته وزارت خارجه هم مشارکت دارد، اما تصمیم گیری تابع وزارت خارجه نیست. وزارت خارجه مجری است. کشور ما هم به همین شکل است.
🔹نباید جوری حرف بزنیم که گویی سیاست های کشور را قبول نداریم.
🔹جوری نباشد که دشمن را شاد کنیم.
🔹غربی ها در تمام این چهل سال تلاش کرده اند سیطره قبلی خودشان را در این کشور ادامه دهند. میبینید که وقتی ایران با چین و روسیه ارتباط برقرار میکند، آنها عصبانی می شوند. وقتی می خواهیم با همسایه ها ارتباط بگیریم، مانع می شوند.
🔹آمریکایی ها حتی مانع سفر مسئولین عالی رتبه کشورهای عربی به ایران شده اند. غربی ها با هر گونه تحرک دیپلماسی ایران مخالفند.
♦️ برخی هستند انتخابات را وقتی قبول دارند که نتیجه انتخابات همان چیزی باشد که آنها می خواهند
#تلنگرانہ
زنبور روی گل می نشیند
و مگس اینـهمه گل را رها کرده و روی زشتی می نشیند. مثل زنبـور باشید و خوبـی های مردم را ببینید،
بعضی ها مثـل مگس می مانند و فقط دنبـال عیب و بدی مـردم می گردند.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
قسم به خدایی که جز او خدایی نیست، خداوند مومـن را پس از توبه و استغفار عذاب نمی کند مگر به دو چیز:
سوظن به خدا، و #غیبت مردم...
غیبت واقعا گرفتـاری می آورد.
خـداوند توفیق خوش گمانی به خودش و غیبت نکردن را به ما بدهد که گرفتار عذاب الهی نشویم.
˝آیتـــ الله مجتهدی تهرانے(ره)˝
منتظران نهجالبلاغه ای(با علی تا مهدی )
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام ✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی (علیه السلام) به صورت داست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا