╭═━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━╮
☑️ خلاصه ای از داستان مباهله
▫️گروهی از مسیحیان نجران نزد پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ آمدند و در مورد عیسی ـ علیه السّلام ـ با آن حضرت گفتگو کردند؛
🔹پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ این آیه را بر آنان فرو خواند: «إنَّ مَثَلَ عیسی عِندَ اللهِ کمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرابٍ (سوره آل عمران، آیه ۵۹).
▫️مَثَل (خلقت) عیسی (که بدون پدر خلق شده) نزد خدا همچون مَثَل (خلقت) آدم است که خدا او را (بدون پدر و مادر) از خاک آفرید.»
🔺مسیحیان قانع نشدند و اعتراض کردند، و آیه مباهله بر پیامبر نازل شد و خداوند فرمان داد :
❣ܭߊࡅ߭ߊܠܙ ܩࡅ߭ࡅ߳ࡈ߭ߊߺܝߊࡍ߭ ࡐߊܧܫܨ ࡈ߭ߊߺܣࡐܝ ߊܩߊܩܢ ܝܩߊࡍ߭
(69)💖@montazeranzohooremamasr
╰━━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━━╯
╭═━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━╮
🔺«فَمَن حَاجَّک فیهِ مِن بَعدِ ما جاءَک مِنَ العِلمِ فَقُل تَعالَوا نَدعُ أبنائَنا وأبنائُکم وَ نسائَنا و نِسائَکم وأنفُسَنا و أنفُسَکم ثُمَّ نَبتَهِل فَنَجعَل لَعنَتَ اللهِ علَی الکاذبینَ. (سوره آل عمران، آیه ۶۱).
▫️هر کس پس از آنچه از علم و دانش به تو رسیده در مورد عیسی با تو محاجّه کرد، بگو بیایید فرا خوانیم پسرانمان را و پسرانتان را
▪️و زنان مان را و زنان تان را و جان هایمان را و جان هایتان را، آن گاه مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»
▫️مباهله آن است که : دو طرفی که با هم در موضوعی اختلاف و تخاصم دارند بر زیان هم نفرین کنند و از خدا بخواهند که لعنت و عذاب را بر طرفی که باطل است فرود آورد.
🖊ان شاء الله ما را در جلسات آینده همراهی فرمائید.
❣ܭߊࡅ߭ߊܠܙ ܩࡅ߭ࡅ߳ࡈ߭ߊߺܝߊࡍ߭ ࡐߊܧܫܨ ࡈ߭ߊߺܣࡐܝ ߊܩߊܩܢ ܝܩߊࡍ߭
(70)💖@montazeranzohooremamasr
╰━━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━━╯
AUD-20210728-WA0021.
9.08M
🕊🕊🕊
دعـــــــــای فـــــــــــرج
اِلهی عَظُمَ الْبَلآءُ وَبَرِحَ الْخَفآءُ وَانْکَشَفَ الْغِطآءُ وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّمآءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَیْکَ الْمُشْتَکی وَعَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّهِ وَالرَّخاَّءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اُولِی الاْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کلمح الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ وَانْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی السّاعَهَ السّاعَهَ السّاعَهَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمین بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرینَ.
💚💚💚
"لاٰ حَولَ وَلاٰ قُوَّةَ اِلّاٰ بِاللّٰهِ الْعَلیٌِ الْعَظیم"
🖼 هر روز خود را با بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ آغاز کنیم:
🪧تقویم امروز:
📌 دوشنبه
☀️ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۶ جمادیالاولی ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 18 نوامبر 2024 میلادی
📖 حدیث امروز:
✳️ امام رضا علیه السلام:
🔸️صدقه بده هرچند کم باشد، زیرا هر کار کوچکى که صادقانه براى خدا انجام شود، بزرگ است.
اَللّٰهُمَّ عَجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَج اِلٰهیٖ آمّیٖن
✍بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَةِِ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً...
#امام_زمان
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
#جانم_فدای_رهبرم_خامنه_ای
حضرت فاطمه عليهاالسلام
نَحْنُ وَسِيلَتُهُ فِي خَلْقِهِ، وَ نَحْنُ خَاصَّتُهُ، وَ مَحَلُّ قُدْسِهِ، وَ نَحْنُ حُجَّتُهُ فِي غَيْبِهِ، وَ نَحْنُ وَرَثَةُ أَنْبِيَائِهِ
ما وسیله ی تقرب به خدا در میان بندگان اوییم، ما بندگان ویژه و برگزیده ی او و جایگاه قدس الهی ایم، ما حجت خدا در غیب او و وارثان پیامبران اوییم.
📗عوالم العلوم ج11 ص894
🔻شرح حدیث
🔸انسانهای پاک و متقی نزد خدا آبرو دارند.
🔸می توان با «وسیله» قرار دادن آنان در درگاه خدا به حاجات رسید.
🔸این نکته در آموزه های دینی ما «توسّل» نام دارد. خود خداوند در قرآن فرموده است که برای رسیدن به رحمت الهی در پی «وسیله» باشید.
🔸اهل بیت پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم در علم و ایمان، در تقوا و فضیلت، در کرم و رأفت، در احسان و سخاوت از همه برترند. در میان بندگان خدا «وسیله» و راه رسیدن به رحمت الهی و قرب پروردگارند، از امتیازات و خصایص فراوانی برخوردارند، قدس و پاکی و عظمت پروردگار در وجود آنان تجسّم یافته است، آنان از سوی خدا «حجّت» معرفی شده اند و سند دین و برهان حق به شمار می روند
🔸خط طولانی معارف آسمانی که به دست پیامبران به بشر رسیده است، به آنان منتهی می شود و عترت پیامبر وارث فرهنگ انبیایی و نورانیّت راه خدایند.
🔸وقتی فضایل و مناقب این خاندان را بشناسیم، این معرفت ما را به محبّت می رساند و محبت آنان ما را به همراهی و تبعیّت می کشاند. اگر خود آنان هم به بیان فضایل و ویژگیهای خود پرداخته اند، برای آن است که انسان این حجتهای خدایی را بشناسد و از علوم و کمالاتشان بهره برد.
🔸باشد که ما نیز وارث مکارم و خوبیهای آنان باشیم!
📗منبع: #حکمت_های_فاطمی ، جواد محدثی
#شرح_حدیث
♨️ در جلو انداختن امر فرج امام زمان علیه السلام، آن اندازه كه #دعایبرفرج اثر دارد، چیزی دیگر اثر ندارد‼️
🔹مرحوم میرزا مهدی اصفهانی می فرمود:
تا می توانی بر فرج حضرت مهدی علیه السلام دعا كن .
چيزی در نزد خدا و آن بزرگوار محبوب تر و پسنديده تر از دعای بر فرج آن حضرت نيست.
🔹تا ميتوانی دعا بر فرج کن. به من امر می فرمود كه نمازی نخوانی كه در آن نماز، دعا بر فرج امام زمان صلوات الله عليه نكرده باشی.
🔹 بايد نمازِ تو آرايش پيدا كند به دعای بر فرج امام زمان صلوات الله عليه. در قنوتت بايد برای فرج دعا کنی.
البته با ذکر اللهم عجل لولیک الفرج و دعای سلامتی نه الهی عظم البلا چون دراین صورت موجب بطلان نماز می شود.
🔹 آن بزرگ می فرمود: در جلو انداختن اين كار، آن قدری كه دعای بر فرج اثر دارد، چیزی دخالت و اثر ندارد. تا می توانيد دعا كنيد بر فرج حضرت ، بناليد، بسوزيد، اشك بريزيد، شب، روز، گاه بی گاه، در کوچه، در بازار، در نماز، در حال نياز تا می توانيد دعا بر فرج كنيد، عاقبت يك تيری به هدف می خورد، عاقبت يك دل شكسته خالصِ بی ريا پيدا ميشود كه دلِ سوخته او عرش را هم سوراخ می كند، و دعا را به هدف اجابت می رساند.
♨️دوشنبه روز زیارت #امامحسن و #امام_حسین علیهماالسلام
💢زیارت این دو بزرگوار در روز دوشنبه
🔸فقط یک دقیقه برای عرض ارادت به این دو امام بزرگوار زمان بگذاریم.
#دوشنبه_های_امام_حسنی 💚
🌱اوکه با سفرهی احسانوکَرَم در رَهِ دوست؛
🌱کافران را ز کَرَم کرده مسلمان، حسن ست
#جانبهقربانکریمیکهکَرمزندهازاوست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : هدایت تکوینی و هدایت تشریعی
🎙حجت الاسلام والمسلمین#رفیعی
کانال منتظران واقعی ظهور امام عصر روحی فدا
⚫️ داستان شهادت حضرت زهرا (س) قسمت اول من ورقة بن عبد اللّٰه ازدى، براى رضاى خدا به مكّه مشرّف شد
⚫️ داستان شهادت حضرت زهرا (س)
2️⃣ قسمت دوم:
حضرت زهرا آنگاه فرمود:
پدر جان! بعد از رفتن تو، نورهاى دنيا منقطع شد. دنيا آن تر و تازگى را كه با بودن تو داشت از دست داد و روزگار تيره و تار گرديد. تاريكىهاى دنيا تر و خشكش را فرا گرفت. پدر جان! من تا آن هنگام كه تو را ملاقات نمايم، غصه مىخورم. پدر جان! پس از مفارقت تو چشم من به خواب نرفته. پدر جان! كيست كه به داد بيوه زنان و بينوايان برسد؟ كيست كه تا روز قيامت به داد امّت تو برسد؟ پدر جان! ما بعد از تو ضعيف و ناتوان شديم.
پدر جان! مردم از ما روگردان شدهاند، در صورتى كه ما به واسطۀ تو در ميان مردم معظّم و بزرگ به شمار مىرفتيم. كدام اشك است كه در فراق تو فرو نريزد؟! كدام غم و اندوه است كه بعد از تو براى مصيبت تو دائمى نباشد؟! كدام چشم است كه بعد از تو به خواب رود؟! در صورتى كه تو بهار دين و نور پيامبران بودى، چگونه است كه كوهها خراب نشدند و درياها فرو نرفتند و زمين طعمۀ زلزله نگرديد؟! پدر جان! من دچار مصيبت بزرگى شده ام. اين مصيبت من مصيبت كوچكى نيست.
پدر جان! من مغلوب اين عزاى بزرگ و اين پيش آمد هولناك شده ام. پدر جان! ملائكه براى تو گريان شدند و افلاك از حركت ايستادند. منبرت بعد از تو دچار وحشت، و محرابت از وجود تو خالى شده. قبر تو براى اينكه تو را در بر گرفته، خوشحال، و بهشت به تو و دعا و نماز تو مشتاق گرديد.
پدر جان! آن مجالسى كه تو داشتى دچار ظلمت بزرگى شدهاند. براى تو غصه می خورم تا اينكه به همين زودى نزد تو بيايم. ابو الحسن تو را از دست داد. همان ابو الحسنى كه امین، پدر دو فرزند تو حسن و حسين، برادر تو، دوست تو و محبوب توست. همان على كه تو او را از زمان كودكى پرورش دادى و در بزرگسالىِ او با وى برادر شدى. همان على كه محبوبترين دوستان و اصحاب تو بود. همان على كه در اسلام آوردن و هجرت نمودن و يارى كردن تو بر همه سبقت گرفت. ما تو را از دست داده ايم. گريه، قاتل ما خواهد بود. تأسف، همراه و مونس ما گرديده.
سپس حضرت زهرا فريادى زد و نالهاى كرد كه نزديك بود روح از بدنش مفارقت نمايد. آنگاه اين اشعار را خواند:
🔹صبر من كم، و عزاى من آشكار شد بعد از آنكه خاتم انبيا را از دست دادم.
🔹اى چشم من! اشك فراوان بريز! اى چشم من! واى بر تو! بخیل نباش و خون گريه كن!
🔹اى رسول خدا! اى برگزيدۀ خدا! اى پناهگاه يتيمان و ضعيفان!
🔹حقّا كه كوهها و وحوش و پرندگان و زمين بعد از گريۀ آسمان براى تو گريان شده اند.
🔹محراب عبادت و مجلس درس قرآن كه در هر صبح و شام تشكيل مىشد براى تو گريه مىكنند.
🔹دين اسلام كه در ميان مردم، يكى از غریبها به شمار مىرود در مصيبت تو گريان شد.
🔹كاش آن منبرى را كه بر فراز آن مىرفتى، مىديدى كه چگونه بعد از نور وجودت، اكنون ظلمت، آن را فرا گرفته.
🔹اى خداى زهرا! اجل مرا به زودى برسان! زيرا زندگى من تيره و تار گرديده.
حضرت زهرا سپس به جانب منزل خود بازگشت و شب و روز شروع به گريه و ناله كرد. اشك وى خشك نمىشد و ناله و ضجّهاش آرام نمىگرفت. بزرگان اهل مدينه اجتماع كردند و به حضور امير المؤمنين على آمدند و گفتند: اى ابو الحسن! فاطمه شب و روز گريه مىكند. هيچ كدام از ما شب در رختخواب به خواب نمىرويم. در حالى كه روزها به علّت مشغله و طلب معاش قرار و آرام نداريم. ما از تو تقاضا مىكنيم كه فاطمه يا شب گريه كند و يا روز.
حضرت امير فرمود: مانعى ندارد.
بعد اين موضوع را با فاطمه در ميان نهاد. ولى متوجّه شد كه آن حضرت از گريه ساكت نمىشود و تسليت گفتن براى او ثمرى ندارد. در اين حال فاطمه به علی گفت: ابو الحسن! من مدتی زیادی در ميان اين مردم نخواهم ماند و به زودى از ميان اين مردم مىروم. على جان به خدا سوگند من شب و روز از گريه آرام نخواهم گرفت تا اينكه به پدرم ملحق شوم.
حضرت امير فرمود: باشد. هر طور كه ميل دارى انجام بده.
على بعد از آن، اطاقى خارج از شهر مدينه براى حضرت فاطمه ساخت كه آن را بيت الاحزان مىگفتند. به هنگام صبح، فاطمه، حسن و حسين را برمىداشت و به بقيع مىرفت و همچنان تا شب مشغول گريه بود و چون شب فرا مىرسيد، حضرت امير مىآمد و فاطمه را به منزل برمىگرداند. حضرت فاطمه پس از فوت پدر بزرگوارش مدت بيست و هفت روز اين برنامه را انجام مىداد. آنگاه مريض شد و تا چهل روز زنده بود و سپس از دنيا رحلت كرد.
به هنگام رحلت آن حضرت، على نماز ظهر را خوانده بود و به سوى منزل بازمی گشت که كنيزان را ديد در حالى به استقبال آن حضرت آمدند كه گريان و محزون بودند. امام به آنها فرمود: چه خبر شده؟ چرا شما را ناراحت و مضطرب مىبينم؟!
گفتند: يا امير المؤمنين! دختر عموى خود زهرا را درياب، گر چه گمان نمىكنيم حاصلى داشته باشد.
ادامه دارد....
✨﷽✨
#سرآغازنافرمانیخدا
💢قال رسول الله صلّي الله عليه و آله : إن أولَ ما عُصِيَ الله عزوجل به ستٌّ: حبُّ الدنيا و حبَّ الرئاسة و حبُ الطعامِ و حبُّ النَومِ و حبُّ الراحةِ و حبُّ النساءِ.
✍رسول خدا - صلّي الله عليه و آله - فرمودند:
سرآغاز نافرماني خداوندعزوجل شش چيز است:
۱. دوستي دنيا.
۲. دوستي رياست.
۳. دوستي خوراك.
۴. دوستي خواب
۵. دوستي راحتي
۶. دوستي زنان.
☝️موارد مذکور در روایت ناظر به دوستی و محبت زیادی است که انسان را از دایره بندگی و فرمانبرداری خارج سازد و الا محبت های اندک دنیایی که به نافرمانی منجر نشوند از این قاعده مستثنی هستند.
📚«الكافي، ج ۲، ص ۲۸۹»
🔴نوشتن رضایتنامه
آقای حاج آقا رضا صدر نقل میکرد: آسید محمد فیروزآبادی از اصحاب خاص مرحوم آسید محمد کاظم یزدی بود.
یکی از مریدان آخوند میخواست وجهی به مـرحـوم فیروزآبادی بدهد، ولی باید با اجازه مرحوم آخوند این وجه در اختیار فیروزآبادی قرار میگرفت. این امر برای مرحوم فیروزآبادی خیلی دشوار بود؛ چون اختلاف میان عَلَمَين (آسید محمد کاظم و آخوند) خیلی حادّ بود.
از باب ناچاری نزد مرحوم آخوند رفت. وقتی وارد شد، چون آخوند توجه داشت که فیروزآبادی از اصحاب خاص آسید محمد کاظم است، برای اینکه اصحاب به وی بیاعتنایی نکنند، به محض ورود برای وی بلند شد و با احترام ویژهای با وی برخورد کرد.
آن شخصی که مرید آخوند بود و میخواست آن وجه را به فیروزآبادی بدهد، از مرحوم آخوند استجازه کرد. مرحوم آخوند به او عتاب کرد: چرا مزاحم آقا شدید؟ شما به خود آقا مراجعه میکردید و لازم نبود ایشان را به زحمت بیندازید تا اینجا تشریف بیاورند. چون لازم بود آخوند برگه ای را امضا کند، آمیرزا مهدی ـ پسر بزرگ مرحوم آخوند که همهکاره دستگاه آخوند بود ـ خوش نفسی کرد و در حالی که سرش را به زیر انداخته بود، رفت و قلمدان را برای آخوند آورد.
علت اینکه آمیرزا مهدی سرش را پایین انداخته بود، این بود که اصحاب آخوند با اشاره چشمهایشان مانع از آوردن قلمدان نشوند.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۲ ص ۴۳۲
❣❅⊰🌼⊱⊰🕊﷽🕊⊰⊱⊰🌺⊱❅❣
╭═━❀•🌺•❀━━╮
جلسه : پانزدهم
╰━━❀•🌺•❀━━╯
↩️ ادامه مباحث : داستان مباهله
▪️مسیحیان نجران ابتدا پذیرفتند و قرار شد فردای آن روز مباهله شود، اما وقتی از نزد پیامبر رفتند در میان خود به گفتگو پرداختند،
▫️و اسقف به آنان گفت : «اگر فردا با فرزندان و اهل بیتش آمد از مباهله با او بپرهیزید و اگر با اصحابش آمد چیزی نیست (و پیامبر واقعی نخواهد بود).»
🔺فردای آن روز پیامبر همراه امیر مؤمنان علی و فاطمه زهرا و حسن و حسین ـ علیهم السّلام ـ برای مباهله آمد و در برابر مسیحیان بر خاک نشست
▫️و به اهل بیت فرمود : هنگامی که من دعا کردم شما آمین بگویید.
❣ܭߊࡅ߭ߊܠܙ ܩࡅ߭ࡅ߳ࡈ߭ߊߺܝߊࡍ߭ ࡐߊܧܫܨ ࡈ߭ߊߺܣࡐܝ ߊܩߊܩܢ ܝܩߊࡍ߭
(76)💖@montazeranzohooremamasr
❣🌹❅⊰🌼⊱⊰⊱🌸⊱⊰⊱⊰🌺⊱❅🌹❣
╭═━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━╮
🔹مسیحیان از مشاهده هیأت او، بسیار بیمناک شدند و اعتراف کردند که روش او همانند سایر انبیای راستین است.
▫️و از او خواستند که از مباهله منصرف شود و با آنان مصالحه نماید، و با پرداخت اموالی به عنوان جزیه به مصالحه بازگشتند.
🔺(مناقب شهر آشوب، ج ۲، ص ۱۴۲ ـ ۱۴۴، کشف الغمّه، ج ۱، ص ۴۲۵ ـ ۴۲۶ ـ منتهی الآمال، ص ۱۱۴ ـ ۱۱۷، ۱۷۶ و ۱۷۷ ـ الفصول المختاره، شیخ مفید، چاپ قم، ص ۱۷)
▫️و از منابع اهل سنت هم : در صحیح مسلم، و مسند احمد بن حنبل، و در تألیف ابو نعیم اصفهانی به نام «فیما نزل من القرآن فی امیر المؤمنین».
▪️و تفسیر زمخشری، و اغانی ابوالفرج اصفهانی، و در بسیاری دیگر از مؤلفات علمای اهل تسنن و تشیع و در اکثر تفاسیر قرآن موضوع مباهله و این فضیلت ذکر شده است.
❣ܭߊࡅ߭ߊܠܙ ܩࡅ߭ࡅ߳ࡈ߭ߊߺܝߊࡍ߭ ࡐߊܧܫܨ ࡈ߭ߊߺܣࡐܝ ߊܩߊܩܢ ܝܩߊࡍ߭
(77)💖@montazeranzohooremamasr
╰━━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━━╯
╭═━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━╮
✅ ۸ - جایگاه علمی و آثار حضرت فاطمه سلام الله علیها
◾️◽️◾️◽️◾️◽️◾️◽️◾️◽️◾️◽️◾️
🔹حضرت فاطمه (سلام الله علیهم) به شهادت معصومین (علیهالسّلام) دارای علم ما کان و ما یکون تا روز قیامت بوده،
▫️(سید مرعشی، نورالله حسینی، شرح احقاق الحق، ج۲۵، ص۵۸۴، باهتمام سید محمد مرعشی، قم، منشورات مکتبة آیة الله العظمی المرعشی النجفی، بیتا).
🔺و در مسائل علمی پاسخگوی مردم و محل رجوع بانوان بود. نمونه بارزی از تربیت یافتگان مکتب علمی حضرت فاطمه (سلام الله علیهم)،
▫️فضه خادمه است که بیست سال پایان عمر خویش را قادر بود تنها با استفاده از آیات قرآنی به سؤالات پاسخ گوید.
❣ܭߊࡅ߭ߊܠܙ ܩࡅ߭ࡅ߳ࡈ߭ߊߺܝߊࡍ߭ ࡐߊܧܫܨ ࡈ߭ߊߺܣࡐܝ ߊܩߊܩܢ ܝܩߊࡍ߭
(78)💖@montazeranzohooremamasr
╰━━🍃❀•🌺•❀✧❁•🌺•❁✧🍃━━╯