🔍 تحلیل راهبردی از بیانات رهبر معظم انقلاب
رهبر انقلاب فرمودند: یکی از چیزهائی که در هر حرکت عمومی و در هر نهضت لازم است، این است که بر اساس تفکرات و مبانی پایهای این نهضت و این جریان، هم بایستی واژهسازی بشود، هم بایستی نهادسازی بشود وقتی یک فکر جدید - مثل فکر حکومت اسلامی و نظام اسلامی و بیداری اسلامی - مطرح میشود، مفاهیم جدیدی را در جامعه القاء میکند؛ لذا این حرکت و این نهضت باید واژههای متناسب خودش را دارا باشد؛ اگر از واژههای بیگانه وام گرفت، فضا آشفته خواهد شد، مطلب ناگفته خواهد ماند (۲۲مهر۱۳۹۰)
نهضتهای بزرگ تاریخی برای ماندگاری و اثرگذاری عمیق در جامعه، نیازمند دو رکن اساسی هستند: نظام مفهومی و ساختار نهادی . انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک حرکت تمدنساز، از همان ابتدا با درک این ضرورت راهبردی، در مسیر تحقق این دو مهم گام برداشت.
نظام واژگانی انقلاب اسلامی به عنوان یک گفتمان نوین، نیازمند خلق مفاهیم و اصطلاحات متناسب با مبانی فکری خود بود. واژههایی چون مستضعفین ، استکبار ، ولایت فقیه و بسیج نمونههای برجستهای از این نظام مفهومی هستند که برگرفته از آموزههای اسلامی و متناسب با شرایط معاصر طراحی شدهاند.
در بُعد نهادسازی، تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) یکی از موفقترین تجربههای نهادسازی انقلابی محسوب میشود. این نهاد مردمی با ترکیب هوشمندانهای از عناصر معنویت ، مردممحوری و کارآمدی توانست الگویی بینظیر از مشارکت مردمی در عرصههای مختلف را ارائه دهد.
🔑 نکته کلیدی در این میان، پیوند عمیق بین واژهسازی و نهادسازی است. وقتی مفاهیم جدید در قالب نهادهای کارآمد تجلی مییابند، به تدریج در فرهنگ عمومی جامعه نهادینه میشوند و به بخشی از هویت اجتماعی تبدیل میگردند.
امروز پس از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، میتوان با قاطعیت گفت که موفقیت در عرصه واژهسازی و نهادسازی یکی از رموز ماندگاری و پویایی انقلاب اسلامی بوده است. این تجربه ارزشمند میتواند الگویی برای سایر نهضتهای اسلامی و آزادیخواه در جهان باشد.
🎯 نتیجه راهبردی: تداوم حرکت انقلاب اسلامی در مسیر تمدنسازی نوین اسلامی، مستلزم توجه مستمر به نوآوری در عرصه مفاهیم و نهادهای انقلابی است.
📎 #بسیج
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
🌺 سلام بر پدر آخرین حجت خدا
🌸 بسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
🔷 السَّلامُ عَلَيْكَ يا وَلِيَّ الله السَّلامُ عَلَيْكَ ياحُجَّةَ الله و َخالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا إِمامَ المُؤْمِنِين َ، وَ وارِثَ المُرْسَلِين َ، وَ حُجَّةَ رَبِّ العالَمِينَ. صَلّى الله عَلَيْكَ و َعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ
🔷 يا مَوْلايَ يا أَبا مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بْنَ عَلِي ٍّ، أَنا مَولىً لَكَ و َلالِ بَيْتِكَ ، و َهذا يَوْمُكَ وَ هُوَ يَوْمُ الخَمِيسِ، و َأَنا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ مُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيه ِ، فَأَحْسِنْ ضِيافَتِي و َإِجارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ .
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
📎 #امام_حسن_عسکری
📎 #امام_زمان
🔴 عملی مورد رضایت امام زمان(عج)
🔵 حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🌕 آقایی میگفت: محضر امام زمان علیه السلام مشرّف شدم، ولی نمیدانستم اصلاً محضر چه کسی هستم! کمی صحبت کردیم و با هم حرف زدیم. بعد از اینکه دیدارمان تمام شد، یکدفعه به خود آمدم که ای وای کجا بودم؟! محضر چه کسی بودم؟! این آقا چه کسی بودند؟! اما دیدم دیگر گذشته است.
🔹 این آقا میگفت که من ضمن صحبتهایم به ایشان عرض کردم: خیلی میل دارم یک کاری انجام دهم؛ یک عملی را انجام دهم که بدانم مورد توجه حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف است و بدانم اگر من آن کار را انجام دهم، مورد توجه حضرت میشوم. کار خوبی باشد و مورد پسند حضرت باشد. مدام اینها را تکرار کردم.
🔹 حضرت فرمود: یکی از آن کارهایی که خیلی مورد توجه واقع میشود، این است که به محض اینکه صدای اذان بلند شد، دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» را بخوانی!
🔺 [این نقل] خیلی موافق اعتبار است!
📚برگرفته از کتاب «حضرت حجت علیهالسلام »؛ مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره درباره حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله بهجت قدس سره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پنجشنبه_های_دلتنگی😭🥀
#پنجشنبه_های_دلتنگی😭🥀
پنجشنبه و ياد درگذشتگان😔
🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
🙏 التماس دعا 🙏
#ألّلهُمَّصَلِّعَلىمُحَمَّدٍوآلِمُحَمَّدٍوَعَجِّلْفَرَجهم
#ألّلهُمَّصَلِّعَلىمُحَمَّدٍوآلِمُحَمَّدٍوَعَجِّلْفَرَجهم
😭🖤😭🖤
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا
س: آيا اينكه كسي هيچ خواب معنوي نمي بيند دليل بر ضعف تقواي اوست؟
ج: حتماً؛ بله.
س: چرا؟
ج: اثر دارد. خواب شب، تابع اعمال روز انسان است. اگر در روز تمام كارها را بر طبق تقوا انجام دهيم، شب عكس العمل نشان مي دهد.
انسان به زيارت مكه و مدينه مي رود و پيغمبر اكرم (ص) و ... را مي بيند. بنابراين درست نيست که انسان هیچ هيچ نبيند، اما اهل تقوا باشد.
س: پس چرا در روايت است که اگر ایمان كسي بالا باشد، ديگر از او خواب برداشته مي شود؟
ج: روايت اين جور نیست. كسي كه عقلش قوي باشد، اين جور است؛ نه ايمانش. كساني كه عقلشان زياد است، خواب نمي بينند. كم مي بينند.
س: آیا تقواي آن ها مشكل دارد؟
ج: مشكل نیست. خود عقل زياد، مانع بروز خواب است؛ اما ايمان نه؛ انسان خواب هاي خوب مي بيند.
س: عقل بالا به چه معني است؟ آیا يعني فلسفه و ...
ج: بعضي ها عقلشان بالا است. علم، فلسفه، اختراعات و ساير چيزها از آثار عقل بالا است. آن ها خواب كم مي بينند.
س: مگر ايمان ملازم با عقل زياد نيست؟
ج: نه؛ كار ايمان نيست. ايمان به عكس است. عقل اين جور است. اگر ايمان بالا باشد، انسان خواب خوب زياد مي بيند.
س: اگر كسي ايمانش بالا بود و عقلش هم بالا بود، چطور؟
ج: معمولاً كم است. عقلِ بالا زود به طرف دنيا مي رود. به طرف ايمان نمي رود.
س: مثلاً علامه طباطبايي و ...
ج: از اين ها چند نفر بيشتر نيست. اين ها در امت كم هستند.
س: آیا تقوايي كه با خواب خوب ملازم است، تقواي درجه بالا است؟
ج: نه؛ همين که تقوا شروع شود، كافي است. اینکه گناه نكند و واجبات را انجام دهد، ايمانش بالا مي رود و خواب هاي خوب شروع مي شود.
🔻نگفتم شیعیان دروغ میگویند!
#شیخ_بهائی رحمهالله:
🔸 وقتی در شام بودم، (از روی تقیه) اظهار میکردم بر مذهب شافعی هستم.
یک روز #افضل_فضلای شافعی به من گفت؛ حجت شیعیان بر ادعایشان چیست؟
🔹گفتم: مثلاً میگویند در #صحیح_بخاری (از کتب معتبر اهلسنّت) آمده، پیامبر صلّیاللهعلیهوسلّم فرمود: فاطِمةُ بَضْعَة مِنِّی مَنْ آذاها فَقَد آذانِی وَ مَنْ اَغْضَبَها فَقَدْ اَغْضَبَنِی. فاطمه #پاره_تن من است، هر کس او را خشمگین کند، مرا خشمگین کرده ...
🔸و در #۴ورق دیگر در همان کتاب آمده؛ وَ خَرَجَتْ فاطمةُ مِنَ الدُّنْیا وَ هِی غاضِبَة عَلَیهِما؛ #فاطمه سلامالله علیها وفات کرد در حالی که نسبت به ابوبکر و عمر، #خشمگین بود. جواب چیست؟
🔹دانشمند #شافعی در فکر فرو رفت، بعد گفت: این دروغی است که آنها به بخاری نسبت دادهاند. به من مهلت بده امشب به کتاب مراجعه میکنم.
🔸فردای آن روز، وقتی مرا دید، #خندید و گفت: نگفتم شیعیان دروغ میگویند، زیرا من به صحیح بخاری مراجعه کردم و دیدم بین دو روایت، بیش از #۵ورق فاصله است، نه ۴ورق!
... و از این جواب به خودش #میبالید.
📚روضات الجنات فی احوال العلماء و السادات؛ جلد۷، صفحه۷۱
12.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ماجرای حل مسئله فیزیک توسط شهید شهریاری که رهبر انقلاب نقل کردند
🗓 سالگرد شهادت شهید مجید شهریاری
#شهید_شهریاری