#سلام_امام_زمانم
نبودنت درد است و درد را
از هرطرف بنویسی درد است
وتو از هرطرف کہ بیایے درمانے
تا نیایـی درد ما درمان نمےشود...
🌹اللّٰھمعجِّللِوَلیڪَالفَرَج🌹
🌹تعجیل درفرج پنج صلوات🌹
همانا برترین کارها،
کار برای امام زمان است
#حرف_خودمونے...
درهرپست ۅمقامےڪه هستیم حۅاسمۅن باشه گردۅغباردلمون رۅ سیاه نڪنه ...
بدیهامۅنۅجارۅبزنیم ؛)
آخه آقامۅن قراره بیـاد
نزدیڪ ظهۅره مباداشرمنـده باشیم...
بارنباشیم... یارباشیم
اللهمَّ عَجّل لِوَلیکَِ الفَرَج بِحَقِ اَلْزِینَبْ سَلٰامُ اَللّهْ عَلَیْها
@montzeran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ بهترین #زداینده های #سموم از بدن
🔊 حکیم حسین خیراندیش
❔آیا تا به حال چیزی در مورد ثواب و اهمیت نماز جماعت میدانستید
✨وعده خداوند متعال در مورد نماز جماعت
قرآن کریم دستور داده تا مسلمانان نماز را به بهترین و زیباترین شکل اش، که جماعت است بخوانند. روایات اسلامی در پاداش و ارزش نماز جماعت فراوان است. در حدیث معروفی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از جبرئیل نقل کرده اند، می فرمایند: خداوند متعال وعده داده است که اگر عدد حاضران در نماز جماعت بیش از ده نفر باشد، اگر تمام دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
( مستدرک الوسائل ج ۱ ص۴۸۷)
💫اهميت نماز جماعت از ديد گاه پيامبر اعظم(صلي الله عليه وآله وسلم):
هرکس به قصد شرکت در نماز جماعت به سوي مسجد حرکت نمايد، خداوند براي هر قدمي که بر ميدارد هفتاد هزار حسنه به او عطا مي کند وبه همان اندازه بر درجات او مي افزايد چنانچه در مسير رفت وبرگشت از دنيا برود خداوند هفتاد هزار فرشته را مامور مي کند تا در روز قيامت مونس او باشند و فرمودند:در نماز جماعت حاضر شوید، اگر چه با دشواری و سختی باشد.
(مکارم الاخلاق ج۲ ص ۳۷۵)
🌷رسول خدا(صلی الله علیه و آله)فرمودند:
هر کس در هر کجا که باشد اگر بر نماز جماعت مداومت کند،مانند برق سریع و درخشان همراه نخستین گروه بهشتیان از روی صراط میگذرد.
(ثواب الاعمال ، ص ۳۴۳)
❗️تحقیر نماز جماعت،به منزله تحقیر خداوند بشمار آمده است.
(من لا یحضره الفقیه ج۱ ص۳۷۷)
🌹پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
هنگامی كه اذان نماز را شنیدی- هر چه سریعتر- به مسجد بیا، گر چه سینه خیز باشد.
(كنز العمال ج۷ ص۵۷۸ حدیث ۲۰۳۳۷)
🌼رسول خدا(صلی الله علیه و آله):
اگر نماز صبح را به جماعت بخوانم،در نظرم محبوب تر از عبادت و شب زنده داری تا صبح است.
(کنز العمال ج۸ حدیث۲۲۷۹۲)
✅ در نتیجه از آنجا که زندگی ابدی و اصلی ما در جهان آخرت است نباید از این نکته غافل شد که دنیا با نقش مقدمه ای خود از چنان جایگاه و ارزشی برخوردار است که می توان گفت آخرت و همه چیز آن در توسط همین دنیا ساخته می شود؛ از این رو در بیانی زیبا، دنیا به عنوان کشتزار و مزرعه آخرت معرفی شده است. این بدان معناست که هر آن چه در آخرت نصیب و بهره انسان می شود،در همین دنیا ساخته و تأمین می گردد بنابراین، فرصت کوتاه عمر و زندگی دنیا تنها جایی است که انسان می تواند زندگی ابدی خود را بسازد و این فرصت بی بدیل و بی نظیر هرگز تکرار نخواهد شد و نماز جماعت یکی از بهترین و مؤثرترین کارها در دنیا برای ساختن آخرت و ابدیت و تقرب(نزدیک شدن) به خدا میباشد و بهتر است هنگامی که شیطان ما را نسبت به این امور بی میل و بی توجه میکند،این حقایق و احادیث را مرتب به خود یادآوری کنیم تا ان شاء الله دچار غفلت نشده و بعد از رفتن از این دنیا حسرت نخوریم.
🕌 اگر از مسجد خیلی فاصله داریم اجازه ندهیم که دوری از مسجد بهانه ای شود تا چنین ثواب عظیمی را از دست بدهیم چرا که مطابق احادیث دوم، هرکس به قصد شرکت در نماز جماعت به سوي مسجد حرکت نمايد، خداوند براي هر قدمي که بر ميدارد هفتاد هزار حسنه به او عطا مي کند و به همان اندازه بر درجات او مي افزايد. اگر خیلی خیلی دور هست میتوانیم از وسایلی نقلیه مانند اتوبوس یا ماشین شخصی استفاده کنیم.
🌷 از خداوند بخواهیم که این توفیق را به نحو احسنت به ما عطا کند. ان شاء الله از الان تصمیم بگیریم تمام نماز های واجب خود را با جماعت بخوانیم.
4_5913454090033039025.mp3
1.04M
⏰ 1 دقیقه
#حتما_گوش_کنید👆
✅همین امروز #توبه کن
🔸 مگه چقدر میخوای عمر کنی
🔹انقدر جوان مُرد و یکی پیر نشد
حاج_اقا_مجتهدی
@montzeran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟 کلیدی ترین عامل برای تربیت فرزند
❓کدام کار خوب یا بد بیشترین تاثیر را روی بچه ها میگذارد؟
🔊 استاد پناهیان
سوال....⁉️⁉️⁉️⁉️
*️⃣ چرا خداوند اینقدر توی قرآن
"آیات عذاب و جهنم" رو آورده❓
*️⃣ و اینقدر بر روی "ترس از عظمت"
و "مقام خداوند متعال" تاکید شده؟!
مگه خدا ما رو دوست نداره؟
عزیزم؛ علتش این هست که:
❇️ موضوع اصلی زندگی ما
"مبارزه و مخالفت با دوست داشتنی ها"
هست؛
و عاملی که در این "مبارزه" به ما کمک میکنه
همین "ترس" هست
این لطف خداست که به ما کمک کرده تا بهتر مبارزه با نفس کنیم.
🔰 از عوامل بسیار مهمی که توی مبارزه با تمایلات سقوط دهندمون
به ما کمک میکنه:
🚦"ترس از مقام پروردگار هست"
🌹و یکی از آیاتی که به طور مستقیم در مورد این موضوع صحبت میکنه:
📖 آیات ۴۰ و ۴۱
سوره مبارکه نازعات هست؛
*{و امّا کسی که از موقعیت پروردگارش ترسیده
و از هوای نفس جلوگیری کرده است
جایگاهش بهشت است}*
✨وَ اَمّا مَن خافَ مَقامَ رَبه
وَ نَهَی النَفس عَنِ الهَوی
فَاِنَّ الجَنَّهَ هیَ المَاوی
خیلی واضح و دقیق به موضوع ترس از مقام پروردگار اشاره شده.
♻️"ترس از جهنم و عذاب های اخروی"
و "ترس از مقام پروردگار عالم"
☢️ بیشترین کمک رو به انسان میکنه تا بتونه
راحت تر "علیه تمایلات سقوط دهندش" قیام کنه؛
✅ چون هوای نفس انسان طوری هست که
📛 فقط باید بترسونیش تا دست از خواسته های شیطانی خودش برداره و انسان رو رها کنه؛
💡و همین "ترس از جهنم"
مهم ترین قدرت رو به انسان میده برای
"سوزاندن هوای نفس" 💪
🍃گروه ظهور نزدیک است (ان شاء الله )
مخصوص بانوان 🍃
⚠ورود اقایون اکیدا ممنوع
http://eitaa.com/joinchat/2248278027C93993a9f12
💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
آدم و حوا
امشب میخوام براتون داستان خلقتو بگم!! البته این یکی ماله قبل از تاریخه!!
داستان از اینجا شروع میشه که یه روز خدا حوصلش سر میره!! میگه چیکار کنم چیکار نکنم!! تصمیم میگیره یه کاره بزرگ کنه!! یکیو میفرسته از زمین خاک بیارن و بد گل میکنه و با هنرمندیه خاصی آدم و درست میکنه و در روح اون میدمه و آدم زنده میشه!!!
بعد خدا به همه ی فرشته ها میگه سجده کنید و همه سجده می کنن جز شیطون !! اون سجده نمیکنه چون هنگ کرده بوده!! یعنی بیچاره اصلا نمیتونسته تکون بوخوره!!
تا اینجارو همه میدونید!! از اینجا به بعد!!
جبرائیل فرشته ی شیطون و فوضولی بود از اول واسه همین از گل زیاد اومده ی آدم یه چیزه دیگه ساخت که چون جبرائیل خوب بلد نبود درست کنه یکم چفت و چوله شد یعنی پستی بلندیاش زیاد و ناجور شد!!
جبرائیل این کار دستیشو میبره به خدا نشون بده تا میگیره جولو خدا یا دفعه خدا عطسش میگیره و در اونم اشتباهی میدمه و به صورت کاملا تصادفی حوا زنده میشه!!!
وقتی این اتفاق میفته خدا میگه!! اوه گند زدم!!
جبرائیلم گفت خراب شد!!!
بهله و این بود جریان به وجود آمدن حوا!!!
هر چند آفرینش حوا از روی یک اشتباه بود و حوادثی زیادی آفرید ولی سوژه ی خنده ی میلونها نفر از فرزندان آدم رو فراهم کرد!!!!
میدونید آدم اون لحظه خوشحال شد!! چرا؟ خودتون بگین!!!
آدم و حوا (به انگلیسی: Adam and Eve)، بر حسب اسطوره آفرینش ادیان ابراهیمی، نخستین مرد و زن بودند؛ که طبق بخش نخست کتاب مقدس و آیاتی از کتاب قرآن، توسط خدا آفریده شدند. داستان آدم و حوا در مرکزیت این اعتقاد است که خداوند انسان را در بهشتی بر روی زمین زندگی کنند، اگر چه آنها را از آن مقام سقوط کردند و جهان حاضر پر از درد و رنج و بی عدالتی شکل گرفت. این پایه و اساس این باور است که بشریت در اصل یک خانواده است، و همه از یک جفت از اجداد اصلی ریشه گرفتهاند.[۳] همچنین این اسطوره عمده اساس باورهای مهم در کتاب مقدس مسیحیت برای آموزههای سقوط انسان و گناه اولیه را فراهم میکند، اگر چه بهطور کلی یهودیت و اسلام در این مورد با مسیحیت اتفاق نظر ندارند.
عکس مقبره آدم و حوا بعد از این که شیطان از دستور خدا سر باز زد و به آدم سجده نکرد خداوند نعمت خود را از شیطان باز گرفت و از رحمت خود دور کرد.آنگاه آدم و همسرش را در بهشت جای داد و گفت از همه نعمت های بهشت استفاده کنید ....بخورید و بیاشامید ولی آنرا از نزدیک شدن به یک درخت نهی کرد و به آن درخت اشاره کردو گفت اگر از میوه آن بخورید از زمره ستمکاران خواهید بود...ولی اگر از آن دوری کنید نعمتهای بهشت را برایتان همیشگی خواهم کرد...
آدم در بهشت جای گرفت و از آنچه میخواست بهره برد...برای شیطان خیلی سخت بود که آدم و همسرش در رفاه و خوشی باشند و او رانده درگاه خدا و دور از بهشت بسر ببرد...بنابراین تصمیم گرفت انتقام بگیرد و با نیرنگ آرام آرام وارد بهشت شد و در آشکار و نهان با آدم سخن گفت وخود را دوست پاکدل و با اخلاص معرفی کرد...و گفت خداوند شما را از خوردن این درخت نهی کرده مگر برای آنکه اگر بخورید دو فرشته میشوید یا در بهشت جاودان خواهید شد....
شیطان دید آدم و همسرش از مشورت او گریزانندو به حرف او گوش نمیدهند بنابراین برای ایشان قسم یاد کرد که من خیر خواه شما هستم و...
بنابراین نیرنگ خود را این گونه بیان کرد که این درخت چه بوی خوشی دارد. چقدر مزه اش عالی و رنگش دلپذیر است ...آدم و همسرش از سخن او فریفته شدند و گول وعده های شیرینش را خوردند واز او پیروی کردندو....چون آدم و حوا از درگاه خدا بیرون رفتند خداوند نعمت خود را از ایشان گرفت و بهشت را بر آنان حرام کرد .
آدم و همسرش به درگاه خداوند توبه کردند و گفتند ما به خویشتن ستم کردیم و اگر تو ما را نیامرزی و نبخشی از زیانکاران خواهیم بود...
خداوند فرمود بیرون روید جایگاه شما در زمین خواهد بود و تا روز قیامت دشمن همدیگر خواهید بود
خداوند توبه آنان را پذیرفت و از گناهشان چشم پوشید ...ولی نه به آن معنی که بتوانند دوباره به بهشت بازگردنند ...خداوند فرمان داد از بهشت بیرون روندو به آنها اطلاع داد که دشمنی بین ایشان و شیطان ادامه خواهد داشت و باید از فتنه او بر حذر باشید ...از جانب من وسیله ای برای راهنمایی شما خواهد آمد ...هر کس پیروی او را کرد گمراه و بدبخت نخواهد شد....
نام مبارك حضرت آدم(ع) كه نخستين پيامبراست بيست وپنج باردرقرآن آمده است. امام صادق(ع) مي فرمايد:دليل ناميدن آدم به اين نام بدان خاطر است كه او از اديم وپوسته وقشر زمين آفريده شده است.
خداوند آدم را بدون پدر ومادر آفريد تا دليلي باشد بر قدرت الهي. وي نهصد وسي سال عمر كرد وسرانجام در پي تبي طولاني در روز جمعه يازده محرم وفات يافت.
آدم از دوبعد تشكيل شده است جسم وروح.خدا نخست جسم او را ساخت وسپس در روح خويش در او دميد واو را به صورت كامل زنده ساخت.
هنگامي كه خداوند اراده كرد تا در زمين خليفه ونماينده اي كه حاكم زمين باشد قرار دهد فرشتگان از اين خبر شگفت زده شدند وعرضه داشتند آيا در زمين انساني را قرار مي دهي كه با گناه ومعصيت در آن فساد كند وبه خونريزي بپردازد در حاليكه ما آنگونه كه در شان توست تو را منزه دانسته وبه شكرانه ات تو را مدح وستايش مي كنيم. آنهاخود را به جانشيني در زمين سزاوار تر مي پنداشتند اما خداوند با اسرار غيبي كه بر آنان پوشيده بود پاسخ داد خداوند چيزي را مي داند كه آنان از آن آگاهي ندارند.پس از آفرينش آدم (ع) خداوند اسماء را به او آموخت تا در زمين توان يافته واز آن بهره مند گردد. از طرفي خداوند سبحان اراده فرموده بود كه عينا به فرشتگان بنماياند اين آفريده جديد كه به ديده حقارت بدان مي نگريستند داراي دانش و شناختي برتر ازآنان است سپس از جانب خداوند به فرشتگان دستور رسيد كه چنين سنبل خلقت را مورد تكريم واحترام فوق العاده قرار دهند وبر آدم سجده كنند وهمه سجده كردند به جز ابليس كه سرپيچي كرد وتكبر ورزيد واز كافران محسوب گشت.
پس از برگزيدگي آدم ومسجود فرشتگان قرار گرفتن به وي وزوجه اش از جانب خداوند دستور رسيد كه در بهشت مسكن گزينند وبه نعمتهاي خدايي متنعم گردند ولي از يك درخت ممنوعه تناول نكنند ونزديك آن نگردندولي شيطان به سراغ آنان آمدوآنهاراوسوسه كردوآنهارابافريبكاري ازمقامشان فرودآوردولباسهاي كرامت واحترام ازاندامشان فروريخت وآدم وحوا سريع به اشتباه خودپي بردندوتوبه كردندولي خداوندآنهارااز بهشت به زمين فرود آورد وآنها را آگاه ساخت كه بايد در زمين اقامت كنند وآنرا آباد سازند وتا پايان عمرشان از آن بهره مند شوند.
آدم وحوا وقتي از بهشت دنيا اخراج شدند در سرزمين مكه فرود آمدند .حضرت آدم بر كوه صفا در كنار كعبه هبوط كرد از اينرو آنرا كوه صفا گويند كه آدم صفي ا.. (برگزيده خدا)در آنجا وارد شد وحضرت حوا بر بالاي كوه مروه (يعني زن كه منظور حوا است) فرود آمد ودر آن سكونت گزيد .
آدم چهل شبانه روز به سجده پرداخت واز فراق بهشت گريه كرد وبه گناه خود اقرار نمود وخداوند مهربان به آنها لطف كرده وكلماتي را به آنها آموخت تا آدم وحوا در دعاي خود آن كلمات را از عمق جان بگويند وتوبه خود را آشكار وتكميل نمايند.
نامها عبارت بودند از:
محمد علي فاطمه حسن حسين
فرزندان حضرت آدم(ع)
حضرت آدم وحوا وقتي كه در زمين قرار گرفتند خداوند اراده كرد كه نسل آنها را پديد آورده و در سراسر زمين منتشر گرداندحضرت آدم در نوبت اول صاحب يك فرزند پسر به نام قابيل ويك دختر به نام ليوذا ودر نوبت دوم صاحب يك پسر به نام هابيل ويك دختر به نام اقليما شد.وقتي آنها بزرگ شده وبه سن ازدواج رسيدند خداوند امر كرد كه قابيل با خواهر هابيل وهابيل با خواهر قابيل ازدواج كند وچون ليوذا خواهر قابيل زيباتر بود اين امر باعث حسادت واعتراض قابيل شدو به وجود آمدن كينه هابيل در دل قابيل شد.بعد از اين به فرمان خداوند آدم مامور گشت تا ميراث نبوت وگنجينه دانش الهي خود را نزد فرزند كوچكش هابيل به وديعه نهد.حسادتهاي قابيل از يكسو ووسوسه هاي شيطان از سوي ديگر كينه او را به جوش آورد ونفس سركش بر او چيره گشت به طوريكه آشكارا به هابيل گفت كه تو را خواهم كشت.هابيل كه از صفاي باطن برخوردار بود او را نصيحت كرد اما اين نصايح در روح پليد قابيل اثر نكرد وسرانجام با وسوسه هاي شيطان او را كشت ودر ميان زمين مخفي كرد.
حضرت آدم به سالهاي آخر عمر خود رسيد واز جانب خداوند فرمان يافت تا رسالت خويش را به فرزندش شيث منتقل سازد واو را به رازداري وتقيه سفارش نمايدچرا كه در غير اينصورت به سرنوشت برادرش قابيل دچار خواهد شد.
آدم در بستر رحلت قرار گرفت و در حاليكه زبانش به يكتايي خداوند وشكر وسپاس مشغول بود به رحمت حق پيوست .شيث پدرش را غسل داد وكفن كرد وبر او نماز خواندودفن كردو به جاي پدر نشست وآئين پدرش را به مردم آموخت ونيز اين وصايا را به پسرش شيبان منتقل كرد.
آدم علیه السلام
خداوند زمین را در دو روز (دوره) بیافرید و بر آن کوههایی استوار ساخت و در آن برکت انداخت و رزق و روزیهای (اهل) آن را به صورت مساوی برای درخواستکنندکان در چهار روز (دوره) در آن مهیا نمود، سپس رو به سوی آسمان آورد در حالیکه دود بود «و به آسمان و زمین گفت: به میل خود و یا به اکراه به سوی من بیایید، آن دو گفتند: ما فرمانبردارانه به میل خود میاییـم»؛ سپـس بر عرش مستولی شد و خورشید و ماه را مسخر نمود تا هر یک تا زمانی معلوم به جریان خود ادامه دهند و آنگاه فرشتگانی را آفریدکه به ستایش او تسبیح گویند و نامش را مقدس بدارند و او را خالصانه پرستش نمایند.
سپس ارادهی خداوند بر این استوار گردید و حکمتش چنین اقتضا نمود کـه آدم و فرزندانش را بیافریند تا در زمین ساکن شوند و در عمران و آبادانی آن بکوشند و از اینرو به فرشتگانش خبر داد که او آفرینشی دیگر ایجاد خواهد کرد که در زمین به سعی و تلاش بپردازند و در گوشه و کنار آن حرکت و تکاپو نمایند و نسلشان در همه جای آن پراکنده شود و از روییدنیهای آن بخورند و گنجها و خیرات درون آن را استخراج نمایند و همواره عدهای از آنان جانشین عدهای دیگر شوند.
فرشتگان مخلوقاتی بودند که خداوند آنان را برای عبادت خود برگزیده، نعمت خود را به وفور بر آنان فرو ریخته، فضل خود را به آنها هدیه داده و آنها را به کسب رضایت خود موفق و به طاعتش هدایت نموده بود و در نتیجه، بر آنان بسیار گران آمد که خداوند مخلوقی دیگر غیر از آنان را بیافریند و ترسیدند که این عمل پروردگار به علت کوتاهی آنها در عبادت و یا مخالفت یکی از آنان با پروردگار بوده باشد، از اینرو به سرعت به تبرئهی خود پرداختند و گفتند: پروردگارا! چگونه غیر از ما را میآفرینی در حالی که ما همواره به تسبیح تو مشغولیم و نام و یاد تو را مقدس میداریم؟ در حالی که آنانی که تو در زمین جانشین میگردانی به ناچار به علت وجود منافع در زمین و جلب منفعت از جانب هر کدام، با هـم به اختلاف میپردازند و در زمین فساد میکنند و خون زیادی خواهند ریحت و جانهای افرادی بیگناه را از آنان خواهند ستاند: ﴿ایا در آن کسانی را قرار میدهی که در آن به فساد و خونریزی میپردازند در حالی که ما همواره به ستایش تو تسبیحگو هسـتیم و تو را مقدس میداریم؟﴾[۱].
این سخنان را به دلیل علاقه به چیزی که شک و شبههشان را برطرف کند و وسواسی را که در سینه داشتند بزداید، گفتند و امیدشان چشـم انتظار خداوند بود تا که آنها را در زمین جانشین گرداند، زیرا آنها در رعایت نعمتهای الهی پیشقدم و در شناخت حق خداوند شایستهتر بودند و این سوال آنان به منزلهی انکار عمل خداوند و یا شک در حکمت او و یا برشمردن نقص جانشین او و نوادگانش نبود زیرا فرشتگان اولیای مقرب خداوند و بندگان گرامی او بودند که بر سخن او پیشی نمیگرفتند و به دستورات او گردن مینهادند. خداوند به آنان جوابی داد که باعث اطمینان دلهایشان گشت و مایهی آرامش قلبهایشان؛ خداوند فرمود: ﴿به راستی من چیزی را میدانم که شما نمیدانید﴾[۲] و از حکمت جانشینی او از چیزی آگاهم که شما درک نمیکنید، پس هرچه را که بخواهم میآفرینم و هر که را که بخواهـم جانشین میگردانم و آنچه را بر شما پنهان و پوشیده مانده است، به زودی خواهید دید: ﴿پس هرگاه خلقت او را کامل نمودم و از روح خود در او دمیدم، سجدهکنان در مقابل او سر فرو آورید﴾[۳].
خداوند آدم را از گل خشک سیاه بدبو و تغییر شکل یافته به صورت کالبد انسانی استوار آفرید و سپس از روح خود در او دمید و آنگاه نسیم زندگی در او وزید و او انسانی کامل شد و سپس خداوند به فرشتگان دستور داد که آدم را سجده کنند و آنان فرمانبردارانه خواستهی پروردگارشان را اجابت نمودند و برای بزرگداشت آدم به سوی او شتافتند و در مقابلش سجدهکنان پیشانیهای خود را بر خاک کشیدند به جز ابلیس که از دستور پروردگارش سر باز زد و به معصیت پروردگار گروید و ﴿سرپیچی کرد و تکبر ورزید و جزو کافران گشت﴾[۴].
خداوند علت امتناع ابلیس را از او پرسید و از او خواست که حکمت سرپیچی خود را بیان کند و فرمود: ﴿چه چیز تو را از سجده نمودن به آفریدهی دست من منع نمود ایا تکبر ورزیدی و یا خود را بلند مرتبه پنداشتی﴾؟[۵] ابلیس چنین پنداشت که از جهت عنصری، بهتر از آدم است و جوهری پاکتر از او دارد و گمان نمود که کسی در قدر و منزلت به پای او نمیرسد و رقیب او نمیشود و به مکانی بالاتر از جایگاه او ارتقا نمییابد، از اینرو گفت: «من از او بهترم، من را از آتش آفریدی و او را از خاک»، او با این سخنان عصیانش را آشکار نمود، مخالفت و بهتان روشن خود را علنی نمود و نسبت به دستور پروردگارش تکبر و از سجده نمودن به آفریدهی دست خداوند اجتناب ورزند و جزو کافران گشت؛ خداوند به علت سرپیچی شیطان و مخالفت