✅ عوامل و راهکارهای کسب سعادت دنیا و آخرت از منظر آموزههای وحیانی
🔸جامعیت آموزههای اسلام، انسان را از جنبههای مادی و معنوی مورد توجه قرار داده است و سعادت او را در برخورداری از کمالات روحی و استفاده صحیح از تمایلات مادی میداند. از این رو عوامل و راهکارهای مادی و معنوی را در کنار یکدیگر در تحصیل سعادت و رستگاری او مؤثر میداند. اینک اهم عوامل موثر در تحصیل سعادت و رستگاری انسان براساس آموزههای وحیانی را ذیلا مطرح میکنیم:
1️⃣ ایمان به خدا
قرآن کریم در سوره «العصر» افرادی را از خسران همیشگی مستثنی کرده است و آنها افراد مومن و صالحاند که به فلاح و رستگاری نائل میشوند.
2️⃣ خودسازی و تهذیب نفس
قرآن مجید پس از یازده سوگند به صراحت میفرماید: سعادت و رستگاری برای کسی است که روح و جان خود را از پلیدیها تطهیر کند و بدبخت کسی است که به ناپاکیها بگراید(شمس-۹)
3️⃣ یاد خدا
قرآن کریم مهمترین عامل و وسیله اطمینان و آرامش روح را یاد خدا میداند و میفرماید:
« با یاد خدا دلها آرام میگیرد»( رعد- ۲۸) و اعراض از یاد خدا را عامل بدبختی و سیهروزی انسان میداند و میفرماید: هر کس از یاد من روی گرداند، زندگیاش سخت (تباه) میشود(طه-۱۲۴)
4️⃣ عمل صالح
قرآن مجید اموری همانند: جهاد در راه خدا با مال و جان، امر به معروف و نهی از منکر، شکر نعمتهای الهی، توبه و... را مایه حیات و سعادت انسان میداند.
5️⃣ همنشینی با بزرگان و کریمان
پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: «اسعدالناس من خالط کرام الناس» سعادتمندترین مردم کسی است که با افراد بزرگوار و کریم همنشین باشد.(بحارالانوار ج۷۴ ص۱۸۵)
6️⃣ پند و عبرتپذیری
امام علی(ع) میفرماید: السعید من وعظ بغیره» سعادتمند کسی است که از سرنوشت دیگران پند و عبرت گیرد.(نهجالبلاغه، خطبه ۸۵)
7️⃣ عاقبت به خیری
امام صادق(ع) از امام علی(ع) نقل میکند: «حقیقت سعادت این است که آخرین مرحله زندگی انسان با عمل سعادتمندانهای پایان پذیرد و حقیقت شقاوت این است که آخرین مرحله عمر با عمل شقاوتمندانهای خاتمه یابد»(تفسیر نمونه ج۹ ص۲۵۰)
8️⃣ آخرتگرایی از بستر دنیا
انسان عاقل، سعاتمندی را در امور فانی و متغیر نمیجوید، و متاع قلیل، لذت زودگذر و ناپایدار در این دنیا نمیتواند تضمین کننده سعادت انسان باشد.
امام علی(ع) میفرماید:«سعادتمندترین فرد کسی است که لذت فانی (دنیا) را برای لذت باقی (آخرت) رها کند»(غرورالحکم، ج۲ ص۴۴) کیهان
❗️ سالی یک یا دو امتحان سنگین داریم
🔸 خدا دنيا را برای #آزمون, خلق كرد. اصلاً دنيا كلاس #امتحان است، منتها امتحانها دو قسم است؛ گاهی امتحان، هر روز است ولی گاهی امتحانهای سنگين، سالی يك بار يا دو بار است.
🔸 گاهی يك بار يا دو بار انسان يا #بيمار میشود يا #مال فراوانی به او پيشنهاد میدهند يا #مقامی به او پيشنهاد میدهند و در بوتهی آزمايش قرار میگيرد، وگرنه امتحانات جزئی هر روز و هر لحظه هست.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
#جلسه_درس_اخلاق (۱۳۹۵/۱۱/۲۸)
👈 ⁉️ #احکام | امر پدر و مادر
🌀 اگر هنگام نماز اول وقت، مادر و پدر کاری رو به ما بسپرند و اگر رد کنیم دلخور میشوند، وظیفه ما چیه؟ نماز بخونیم یا به حرف اونها گوش بدیم؟
✅ اگر بی توجهی به درخواست والدین
در موقع نماز موجب اذیت پدر یا مادر می شود، انجام کار مقدم بر نماز اول وقت است. واگر آنها اذیت نمی شوند، نماز اول وقت فضیلت بیشتر دارد.
ولی اگر نماز راشروع کرده اید؛نباید نماز را رها کنید.💫🌱
#گروه_تبلیغی_سربداران
#افطارهای_مهدوی
روزه خوب است که با شهد و شکر باز شود
از دعا بر پسرِ فاطمه شیرین تر چیست؟
✔️قرار منتظران دعا برای فرج موقع افطار🕗
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#دعا_برای_ظهور_موقع_افطار
@montzeran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#الهی_عظم_البلا
پویش قرائت دعای فرج به نیت تعجیل در فرج امام زمان(عج) ودفع گرفتاری و بلا از مردم وشفا بیماران
🕘هر شب ساعت ۲۰٫۵۵
در رسانه
@montzeran
منتظران گناه نمیکنند
👆👆راه کارهای زندگی موفق در جزء هشتم قرآن کریم @montzeran
1_315037668.mp3
3.15M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 8
❇️ آیه مهدوی مربوط به جزء 8 قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🌀 کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن 🌀
@montzeran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ افول و فروپاشی آمریکا بسیار نزدیک است...
@montzeran
🎄شیخ رجبعلی خیاط می گفت :
در بیداری سحر و ثلث اخر شب اثار عجیبی است
⬅️هر چیزی را که از خدا بخواهی از گدایی سحر ها می توان حاصل نمود از گدایی
سحرها کوتاهی نکنید که هر چه هست در ان است .
💛عاشق خواب ندارد و جز
وصال محبوب چیزی نمی خواهد وقت ملاقات و رسیدن به وصال هنگام سحر است
@montzeran
گاهی انسان میبیند در شب اول، #ابوحمزه نخوانده؛ در شب دوم نخوانده؛ شب دهم هم نخوانده؛ شب بیستوپنجم هم نخوانده! پس کِی میخواهد از ماه رمضان بهرهمند شود؟!
«فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک نمیشود. درک فضیلتهای این ماه، محاسبه و مراقبه میخواهد و اگر کسی میخواهد در ماه رمضان ۱۰ ختم قرآن داشته باشد، باید مراقبه کند.
من نمیگویم همهْ این کار را بکنند؛ ولی امام (ره) که یک کشور را اداره میکردند در ماه رمضان ملاقاتهایشان _ الا برای کارهای ضروری_ تعطیل بود. بیرون ماه رمضان گاهی روزی ۱۸ ساعت مسائل حکومتی را تدبیر میکردند ولی ماه رمضان تعطیل بود.
گاهی آدم میببیند سحر شد، هیچ کاری نکرده. در شب اول، #ابوحمزه نخوانده. در شب دوم هم نخوانده. شب دهم نخوانده!... شب بیست و پنجم هم نخوانده. خُب، پس کی میخواهد از ماه رمضان برخوردار شود؟!»
#استاد_میرباقری
@montzeran
4_5780811743152309806.mp3
3.4M
💫 فضیلت و پاداش روزهی روز نهم ماه مبارک رمضان در بیان پیامبر اسلام(ص)
🎙 استاد بسیطی
@montzeran
فلسفه حجاب
یکی از نقاط قوت کتابِ «مسئله حجاب» آن است که باگذشت سالها، هنوز هم پاسخگوی بسیاری از سؤالها و چالشهای امروزی است. جالب است بدانید که آقا در مورد آثار استاد مطهری فرمودند: «اگر کسی فقط آثار ایشان را از اول تا آخر با دقت بخواند، کافی است که او را به یک سطح راقی از معارف عمیق اسلامی برساند.»( ۱۳۸۹/۲/۱۴)
پس در مسئله حجاب هم بدون شک یکی از مهمترین منابع ما کتابهای ایشان است. تابهحال به این فکر کرده اید که اسلام مبتکرِ حجاب بوده است یا از زمان هایی قبل از اسلام هم حجاب بوده است؟ حدود حجاب اسلامی با حجاب ماقبل اسلام چه تفاوتهایی داشته است؟ علت و فلسفه حجاب ازنظر اسلام و قبل از اسلام چه بوده است؟ اگر در ذهنتان سؤالهایی مثل حجاب از کجا آمده و حدومرزش چیست، کجاها باید حجاب داشت و کجاها لازم نیست، آیا فرهنگ در نحوه پوشش و حجاب مؤثر است یا نه، یا مثلاً سؤالاتی در باب روابط با زنان و مردان، اینکه چقدر میشود با جنس مخالف در ارتباط بود، چطور حجاب محدودیت نمیآورد و آیا حجاب فقط برای زنان است و.... کتاب مسئله حجاب را ورق بزنید و جواب سؤالهایتان را پیدا کنید. شهید مطهری با نثری روان، ساده و شیرین و گاه با آوردن سخنانی از بزرگان غرب درباره حجاب و پوشش، به اهمیت موضوع حجاب در تمام فرهنگها میپردازد. او همچنین با بررسی سیر تاریخی حجاب به نحوه پوشش زنان در ایران باستان، حجاب در قوم یهود، حجاب در هند و حجاب در جاهلیت عرب میپردازد.
شما با خواندن این کتاب نگاه جامعی به مسئله حجاب پیدا کرده و درباره چرایی و چگونگیاش اطلاعات خوبی به دست میآورید. جالب است بدانید هنوز هم کتاب مسئله حجاب شهید مطهری در صدر دیگر کتابهای با محتوای حجاب است.
#معرفی_کتاب #فلسفه_حجاب #شهیدمطهری #حجاب