چون کشور و جامعه ما براساس مبانی دین اسلام پایه گذاری شده است لذا رعایت این چارچوبها برای همه افراد لازم است. وقتی که روزه گرفتن برای همه واجب است پس برای کسانی که شرایط روزه گرفتن ندارند نیز حفظ حرمت و احترام به این واجب لازم است و نباید حقوق دیگران را نادیده بگیرند.
چیزی که در قانون به آن تاکید شده است عدم روزه خواری در ملاء عام و تظاهر به آن است، کما اینکه اگر فردی در منزل خود و یا مکان خلوتی که ترددی وجود ندارد اقدام به خوردن روزه کند این کار او مجازاتی را در پی نخواهد داشت.
طبق ماده ۶۳۸ در قانون مجازات اسلامی، به طور کلی افرادی که به صورت علنی در ملاء عام و انظار عمومی اقدام و تظاهر به کاری حرام کنند، مضاف بر کیفر عمل خود به ۷۴ ضربه شلاق و یا تحمل حبسی معادل ۱۰ روز الی ۲ ماه محکوم خواهند شد؛ و در صورتی که نفس عملی که مرتکب شدهاند دارای کیفر نباشد اما به نحوی باشد که باعث جریحه دار شدن عفت عمومی شود، تنها محکوم به ۷۴ ضربه شلاق و یا حبس از ۱۰ روز الی ۲ ماه خواهند شد. از جمله اعمالی که انجام آن حرام است اقدام به روزه خواری در انظار عمومی است؛ بنابراین روزه خواری نیز مشمول قانون مجازات ذکر شده است و با کسانی که در ملاء عام اقدام به روزه خواری میکنند برخورد شده و بنا به صلاحدید به ۱۰ روز تا ۲ ماه حبس و یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
منتظران گناه نمیکنند
طبق ماده ۶۳۸ در قانون مجازات اسلامی، به طور کلی افرادی که به صورت علنی در ملاء عام و انظار عمومی اقد
تو ماه مبارک رمضان تو ملاء عام خیلی روزه خواری شده
حتی تو ۱۳ فروردین همون سیزده بدر
چرا روزه خواری عملی حرام است
از جنبه اخلاقی و شرعی روزه نگرفتن در ماه مبارک رمضان یک گناه کبیره است، اما خوردن و آشامیدن بی ضرورت در ملاء عام بی احترامی و حرمت شکنی این ماه عزیز بوده و گناهی فراتر از یک روزه خواری ساده است.
چرا روزه خواری عملی حرام است
از جنبه اخلاقی و شرعی روزه نگرفتن در ماه مبارک رمضان یک گناه کبیره است، اما خوردن و آشامیدن بی ضرورت در ملاء عام بی احترامی و حرمت شکنی این ماه عزیز بوده و گناهی فراتر از یک روزه خواری ساده است.
دلیل حرمت این عمل یک قاعده فقهی است. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:«کسی که حسن و کار خیری انجام دهد و آن را از غیر خدا پنهان دارد، عملش ۷۰ برابر می شود نسبت به کسی که عمل حسنه ای را آشکار می سازد و کسی که مرتکب گناهی می شود، اگر آن را فاش و آشکار نماید، مورد غضب خدا واقع می شود اما اگر آن را پنهان داشت، آمرزیده خواهد شد.»
امام علی (ع) می فرماید: «خدا را خدا را در نظر بگیرید در باره ماه رمضان، که روزه آن سپری از آتش است.» ماه مبارک رمضان و روزه آن تا آن جا مسئله ای جدی و با اهمیت است که برای شخص مکلفی که بدون عذر موجه و تعمداً به روزهخواری بپردازد کفاره در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت و جایگاه روزه دارد.
منتظران گناه نمیکنند
تو ماه مبارک رمضان تو ملاء عام خیلی روزه خواری شده حتی تو ۱۳ فروردین همون سیزده بدر
دارند خدا را دور میزنند میگویند یک روز نگیریم طوری نمی شود بعدها قضاش میگیریم
بعد به نظرتون تا فردا زنده هستندقضای اون روز بگیرند شایدخیلی تا فرداش زنده نباشند
آیا استعمال دخانیات روزه خواری است؟
استعمال دخانیات طبق فتوای اکثریت علما – بنا به احتیاط واجب- روزه را باطل می کند.
نظر مقام معظم رهبری در این باره چنین است:« بنا بر احتیاط واجب جایز نیست در حال روزه سیگار کشیده شود».
به همین دلیل سیگار کشیدن عمل حرام بوده و اگر فردی در کوچه و خیابان قبل از اذان مغرب، انواع دخانیات استعمال کند، جرم مشهود محسوب و مطابق با قانون، مأمورین موظف اند با وی برخورد کنند.
هر چند که بر اساس تبصره یک ماده۱۳ « قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات »، نیز مصرف دخانیات در اماکن عمومی یا وسایل نقلیه عمومی جرم بوده و مجازاتی معادل پنجاه تا صد هزار ریال جزای نقدی دارد.
فرهنگ سازی
اما نکته قابل توجه آن است که مسئولان باید با فرهنگ سازی قوی و قبل از دست رفتن زمان اجازه ندهند که فضای شهر در ماه مبارک رمضان با روزه خواری ها آلوده شود.
آموزش و همگانی کردن فرهنگ احترام به ماه مبارک رمضان در رسانه های جمعی باید هرچه سریع تر شدت بگیرد؛ چرا که نمی توان واقعیت کریه و زشت روزه خواری در جامعه را کتمان کرد.
بهترین و مناسب ترین راهکار برای ریشهکن کردن این ناهنجاری اجتماعی را میتوان بستر سازی فرهنگی دانست؛ محترم دانستن ماه مبارک رمضان و رعایت حرمت روزه داران باید به وسیله مدارس و رسانه ها در کودکان و نوجوانان نهادینه شود تا در بزرگسالی جامعه شاهد رفتارهایی که از جهت غفلت و بی توجهی سبب حرمت شکنی ماه مبارک رمضان می شود، نباشد.
مجازات روزه خواری در سایر کشورهای اسلامی
مجازات روزهخواری بسته به قوانین کشورهای اسلامی شامل حبس، شلاق، پرداخت جریمه نقدی و اعدام خواهد بود.
کشور عراق : پنج روز حبس
کشور قطر : سه ماه حبس یا پرداخت ۳۰۰۰ ریال جریمه نقدی.
کشور بحرین : سه ماه حبس
کشور عمان : چند ماه حبس
کشور کویت : یک ماه حبس و یا پرداخت ۱۰۰ دینار جریمه نقدی.
کشور اردن : یک ماه حبس و نیز پرداخت ۲۵ دینار جریمه .
کشور سومالی : اعدام
کشور امارات : یک ماه حبس و یا پرداخت ۲۰۰۰ درهم جریمه نقدی
47.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عنوان:
فرمایشات استاد شجاعی پیرامون تجربه امام زمانی تجربه گر برنامه «زندگی پس از زندگی»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ علمی دکتر عزیزی به مسأله ای که هممون با اون درگیر هستیم.
تاثیر بدحجابی روی زندگی خود خانمها
خانمها حتما با توجه ببینید...
#زن_عفت_افتخار
@montzeran
منتظران گناه نمیکنند
📢بعضیها بعد از شب بیست و سوم توجهشان به حقیقت ماه رمضان کم می شود، در صورتی که تمام ماه رمضان به ده
🔳«حواستان به روزهای بعد از شب قدر باشد»
▪️در این ماه، شیطان در بند است و خدا او را از سر راه صراط مستقیم برداشته که آنهایی که میخواهند بسوی خدا برگردند راحت برگردند. بعد از این ماه، شیاطین آزاد میشوند.
▫️یک ماه زحمت کشیدید کوله بارتان را پر کردید، بعضیها فکر میکنند از این ماه بیرون رفتند و یا بعد از شبهای احیا دیگر کار تمام است، تقدیرات رقم خورده، ما هم که گریه و توسل داشتیم و خدا هم تقدیرات خوبی نوشت، از فردا میروند دنبال کار خودشان!
▪️نه، تقدیرات تغییر میکند. شما آمدی تعهّد دادی که من میخواهم مطیع باشم، آنها هم برایت مینویسند و بودجه تأمین میشود. اگر بعد از آن، سستی کنید، کم میشود، آن توفیقات از شما گرفته میشود و شیطان کارش همین است. با شدّت میآید تا هرچه جمع کردی از دستت در بیاورد.
▫️خیلی حواستان باشد، لحظات و روزهای بعد از شبهای احیا بسیار مهمّ است.
دقیقا همان لحظاتی که همه شل میشوند و سرعتشان کم میشود. این نشاندهندهی این است که رحمت خدا آنطور که باید شامل حالشان نشده است.
از نشانههای رحمت خدا این است که انسان سرزنده و بانشاط میشود، فرح میگیرد.
2_5251755820500124572.mp3
5.56M
#حرفهای_من_و_خدا
#دلنوشته سحر بیست و پنجم
✍ فقط چهار سحر مانده، تا جامه مهمانی مان را، از تن بدر کنیم.
یادم هست؛
زیباترین سحر این مهمانی، بنام نامی تو رقم خورده بود؛
🔰 پلیس: کشف حجاب جرم است و پلیس در چارچوب قانون با آن برخورد میکند
🔻سردار شهرستانی، رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا:
🔹برابر قوانین مصرحه، کشف حجاب جرم تلقی شده و مقابله پلیس با ناهنجاریهای اجتماعی در چارچوب قانون صورت میگیرد.
🔹در حوزه عفاف و حجاب آنچه مورد اجماع است رعایت و اجرای قانون است.
🔹هر فردی که قانون را اجرا کند مورد احترام جامعه قرار می گیرد در غیر این صورت در قبال عمل خود مسئول بوده و باید پاسخگوی رفتار خود باشند.
🔹صنوفی که متصدیان آن احیانا کشف حجاب می کنند به آنها تذکر داده خواهد شد و در صورت تکرار اخطار پلمب میشوند.
🔺حمایت از سردار رادان در مقابله با بی حجابی
حمایت شدید 👇👇👇
https://farsnews.ir/my/c/191113