♨️ اظهارات عجیب دکتر شریعتی درباره حضرت ابوطالب و عبدالمطلب (ع)
👈 دکتر شریعتی: محمد [ص] در دامن ارتجاع پرورش یافت!
✔️ حاصل کلام دکتر🔻
1⃣ تاریخ، دست به یک نمایش حیرت انگیز زد: پرورش محمد "یتیم عبدالمطلب" و یک انقلابی بزرگ، در آغوش ارتجاع!
2⃣ ابراهیم، بت شکن تاریخ، تربیت یافته آزر بت تراش است و محمد [ص] هم در دامن بت پرستی رشد میکند!
3⃣ مورخین اسلام میکوشند تا دامان عبدالمطلب و ابوطالب را از شرک پاک سازند ولی نمیتوان انکار کرد که عبدالمطلب، با وجود مهربانی، ساقی بت پرستان و پاسدار بتان و متولی رسمی بتخانه است...
📚 منبع: کتاب اسلام شناسی دکتر شریعتی (درسهای دانشگاه مشهد)، چاپ طوس، ص ۴۶۲.
[توجه کنید: ایدئولوژی تاریخی پرورش انقلابی در آغوش ارتجاع و بتشکن در دامن بتپرستی + نسبت حضرت ابراهیم و آزر (عمو و برادرزاده) وعطف پیامبر (ص) به حضرت ابراهیم ع + مورخین میکوشند تا شرک را از دامن ابوطالب پاک کنند طبق یک تمایل و تراژدی + اینکه ابوطالب بعدا عهدهدار مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی عبدالمطلب گردید و آنچه درباره پدرش آمده، طبعا بر ایشان عطف میشود].
🔰 حاشیه
مولی الموحدین، حضرت امیرالمومنین (ع) میفرمایند: به خدا قسم که پدرم (ابوطالب [ع]) و جدم عبدالمطلب و هاشم و عبدمناف، هیچ گاه بتی را نپرستیدند... بلکه آنها پیوسته به سوی خانه کعبه نماز میخواندند و تمسک به آئین حضرت ابراهیم داشتند (کمال الدین شیخ صدوق "ره"، ج ۱، ص ۱۷۴).
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🔺 ایمان ابوبکر از نگاه دکتر شریعتی
✔️ دکتر علی شریعتی🔻
1⃣ توحید ابوبکر، بینش حق بین و علمی است
2⃣ یک جهانبینی درست اعتقادی است
📚 کتاب اسلام شناسی، چاپ طوس، ص ۱۵۵
🔰 حاشیه
▪️محمد بن اسماعیل بخاری نویسنده صحیح بخاری در کتاب الادب المفرد نوشته است :
پیامبر اکرم (ص) در مورد ابوبکر فرمودهاند: يا أبا بكر للشرك فيكم أخفى من دبيب النمل. (الادب المفرد، بخاری، ص ۲۶۶).
▪️و همچنین روایت دیگری در کتاب کافی شریف هست که "ما دخل قلب احد منهما شیئ من الایمان" (کافی، کلینی، ج۸، ص ۱۲۵).
● وقتی آن کتاب را دیدم، خیلی به غیرتم برخورد!
✔️ دکتر شریعتی و خاطره استاد ابوالحسنی (منذر) از آیت الله موسوی تهرانی🔻
🔹عالم مفضال، استاد ابوالحسنی منذر (ره)، در پاسداشت آموزههای شیعی، غیرتی شایان داشت و بدین آهنگ، از عالمان شجاع و غیور شیعه تمجید میکرد.
1⃣ فراموش نمیکنم یک روز که در محضر آن دانشور فقید بودم، به مناسبتی، سخن از استاد بزرگوارم آیت الله موسوی تهرانی، به میان آمد و با نقل خاطرهای جالب از استاد منذر (ره) روبرو شدم.
ایشان فرمودند: جناب استاد موسوی تهرانی روزی برای خود من تعریف کردند: زمانی که چشمم به عبارات دکتر شریعتی در باب حضرت ابوطالب (ع) و شرک حضرت عبدالمطلب (س) افتاد، خیلی به غیرت شیعی من برخورد و با خود اندیشیدم که در برابر حق عظیمی که پدر بزرگوار امیرالمومنین (ع) بر گردن من دارد، چه کاری از من ساخته است؟ نهایتا تصمیم گرفتم تا جایی که در توانم هست، هر سال، روز نکوداشت حضرت ابوطالب (ع) درسم را تعطیل کنم و مجلسی بنام آن بزرگمرد در منزل خود ترتیب دهم. آری، تشکیل این مجلس، کار بس کوچکی در این زمینه بود.
2⃣ البته درس ایشان از جمله درسهای مهم و پرتعداد حوزه به شمار میرفت و تعطیلی آن در چنین روزی، بازتاب خوبی داشت. ضمنا نشانگر غیرت دینی و عرق ولایی یک عالم شیعه بود.
🔹 اکنون و بدین وسیله برای روح بلند استاد منذر (ره) علو درجات را مسئلت میکنیم و امید میبریم که روح ملکوتی ایشان با سید بطحاء حضرت ابوطالب (ع) محشور گردد. همچنین برای عافیت کامل استاد موسوی تهرانی دست به دعا بر میداریم.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 @monzer_ir
🔺تابلوی تاریخی "موعظه پیامبر اکرم (ص)"
👈 این نگاره نفیس از یک نسخه خطی مصور و قدیمی به دست آمده است.
🔹در این تصویر مطلا، پیامبر اکرم ص در حال موعظه بر روی منبر دیده میشود که امام علی (ع) و پسرانش امام حسن (ع) و امام حسین (ع) در سمت چپ وی قرار دارند. در متن آمده است که این صحنه در فضای داخلی مسجد مدینه صورت میگیرد. این اثر در موزه متروپولیتن نگهداری میشود.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
4_5854758804972896860.mp3
5.12M
┈┅ ❁❁ ┅┈
🎵 #پادکست_محمدی
👈 «رسولالله، رشتۀ اتصال بین عرشو فرش»
💥 بزرگترین حق پیامبر (ص) بر گردن ما چیست؟
○ ترکیبی از بیانات🔻
🔹 استاد علیابوالحسنی مُنذِر (ره)
🔹 حجتالإسلام محمدصادق ابوالحسنی
#پیشنهاد_ویژه
🆔 کانال اسرار تاریخ ایران و تشیع
🌐 eitaa.com/monzer_ir
20101207181443-552.pdf
414.1K
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● زمینههای تاریخی و جامعه شناختی بعثت
✍ به قلم: علی اکبر نوایی | نشریه اندیشه حوزه
🔰 چکیده
مقاله پیش رو، زمینههای تاریخی و جامعه شناختی بعثت را مورد بررسی قرار داده و تحول برآمده از آن را در ابعاد گوناگون خداشناسی، هستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی روشن میسازد.
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیره_معصومین
#سیر_مطالعاتی
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🔺 یک عکس تاریخی
💥 گردهمایی علمای حوزه علمیه نجف در سال 1973 میلادی در صحن حرم امیرالمومنین (ع) برای اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و گلایه از کشتار مردم فلسطین
👈 از سمت راست: حضرات آیات و حجج اسلام: آقایان: شیخ محمدتقی جواهری، حاج سید علی حسینی سیستانی، سید محمدباقر صدر، سید نصرالله مستنبط، سید عبدالرزاق حبوبی، در کنار:
آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی و سید جمالالدین خویی
👈 این تصویر مربوط به حدود نیم قرن پیش است و رویکرد ضد اسرائیلی علما و مرجعیت شیعه را نشان میدهد.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
• تازه می خواست دلم سرخوش مبعث گردد
• خبر آمد که حسین بن علی راهی شد...!
💥 یادبود ۲۸ رجب، سالروز حرکت کاروان عاشورائی امام حسین (ع) از مدینه
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
♨️ یک قتل هولناک در تاریخ معاصر
💥 چوبه دار و پرونده یک جنایت مغفول
🔹ماه مبارک رجب با همه مناسبتهای مهم خود رو به پایان میرود و سفره فیض خویش را بر میچیند. در این میان اما، یک مناسبت مغفول و عبرت انگیز به چشم میخورد که اسرار فراوانی در نهان دارد.
🔹۱۳ رجب امسال، حدودا صد و پانزدهمین سالگرد قمری اعدام سربدار مشروطه و شهید مشروعهخواه، آیت الله حاج شیخ فضل الله نوری بود.
🔹از همین روی، طبق پیشنهاد برادر دغدغهمند و پرتلاش، آقای مجید نعمتی، پشت پرده این رویداد بزرگ را در همان روز به بحث و تحلیل نشستم و از اینکه چه دستها و دسیسههایی شیخ را بر دار کشید و به این رویداد خونین انجامید، سخن گفتم.
🔹حاصل گفت و شنود البته چندی پیش در خبرگزاری مهر منتشر شد و درج آن در کانال، با توالی مناسبتهای مهم این ماه به تاخیر افتاد. امروز به خواست خداوند، برآیند بحث را بر کانال اسرار تاریخ، مینهیم؛ باشد تا علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران را سودمند آید.
🔰🔰🔰
🇬🇧 پشت پرده یک اعدام انگلیسی
👈 مجتهد بزرگ تهران را چه کسانی به دار زدند؟
🌞 محمدصادق ابوالحسنی در گفت و گو با خبرگزاری مهر؛
✔️ در این گفت و شنود، نحوه ترور، دستگیری، حبس، محاکمه و اعدام آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره) مورد بحث قرار گرفته است. مهمترین سرنخهای شیعه ستیزی در اعدام آن بزرگوار عبارتند از🔻
1⃣ انتخاب نوع زمان و مکان اعدام؛ نزدیک غروب ۱۳ رجب، در پایتخت شیعه، میدان توپخانه تهران
2⃣ دادگاه شیخ و متولی صدور حکم اعدام: زیر نظر دادگاه عالی انقلاب مشروطه صادر شد که اعضای این دادگاه، عمدتاً فراماسون و وابسته به سفارت انگلیس بودند، چهرههایی مثل وثوق الدوله، تقی زاده، حسینقلی خان نواب و...
3⃣ شخصیت دادستان محکمه: یعنی «شیخ ابراهیم زنجانی»: عنصر ماسون و سکولار، عضو لژ بیداری ایرانیان و جامع آدمیت.
4⃣ مجری حکم یعنی «یپرم خان ارمنی» شیعه ستیز
5⃣ شادمانی و مسرت عناصر انگلیسی: از جمله مفتاح السلطنه، یکی از وابستگان به لژ «بیداری ایرانیان» و دارای مقام شوالیه اعظم از بریتانیا است و همچنین سر جرج بارکلی سفیر انگلیس در تهران
6⃣ شدت خشونت در اعدام شیخ فضل الله و توهین مکرر به جنازه مطهر ایشان
◇ لینک مشروح گفت و گو ◇
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
🔺 یک اقدام زننده + هشدار مهم
👈 تکخوانی زن بیحجاب در مراسمی که گفته میشود در شهرداری منطقه ۱۳ برگزار شده است.
▪️هنوز شهرداری، به برگزاری این مجلس ناشایست، واکنشی نشان نداده، و آن را تایید یا تکذیب نکرده است و ای کاش این خبرها همه دروغ باشد.
از انتشار فیلم مراسم که در فضای مجازی توسط شرکتکنندگان آن پخش شده، معذوریم. فارغ از صحت و سقم این خبر، چون مدتی است که زیاد شاهد این دست از اتفاقات هستیم، نظر شما را به کلامی از منذر تاریخ جلب میکنیم.
🔰 باید در برابر هرگونه شعائر ستیزی و فسادگستری، بایستیم
✔️ مرحوم استاد علی ابوالحسنی (منذر)🔻
1⃣ معمولاً دشمنان شیعه و عناصر ساختارشکن، کار مبارزه با شعائر اسلامی مثل حجاب و عزاداری را، به طور پلّه پلّه شروع مىکنند. به عبارت روشنتر، مبارزه با حجاب و عفاف را مثل فتح خاکریزهای جنگ، پیش میبرند. نخست پارهاى از شعائر را مورد هجمه قرار مىدهند و با رواج فساد اخلاقی و شبهات اعتقادی، ساختارشکنی میکنند.
2⃣ سپس بازخورد آن را در جامعه ایران نگاه میکنند و میزان حساسیت و غیرت جامعه را میسنجند. اگر در حمله به حجاب و اصول انسانی و شعائر مذهبی و عاشورایی، با دفاعى سخت و جانانه روبرو شدند، جا مىزنند و عقب مىنشیند و انجام طرح خود را به فرصتى دیگر وا مىنهند، و اگر مقاومتى جدّى و کوبنده ندیدند، یا توانستند با جنجال خبری و تزویر آن را سرکوب کنند، حمله را تا فتحِ خاکریزهاى بعدى ادامه مىدهند.
آنگاه پس از موفقیت در مبارزه با آنها، به مبارزه با بقیه نمادهای دینی مىپردازند.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
♨️ بهترین اعمال ماه شعبان چیست؟
👈 طرح | تقدیم به اعضای کانال
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
♨️ تقدیر از یک کتاب تاریخی
📚 کتاب استاد منذر (ره)؛ برگزیده کتاب سال تاریخ انقلاب اسلامی.
▫️آیین اختتامیه نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی ایران، عصر روز 23 اسفندماه ۹۹، در پژوهشکده هنر و معماری برگزار شد.
▫️در این مراسم، کتاب گرانسنگ تاریخنگار فقید، استاد علی ابوالحسنی (منذر) برگزیده شد و مورد تجلیل قرار گرفت.
عنوان کتاب استاد عبارت است از: "فراتر از روش «آزمون و خطا»؛ زمانه و کارنامه آیتالله العظمی آقاسیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی صاحب عروه (ره)". این اثر فاخر یکی از مهمترین آثار برای بازنگری در تاریخ مشروطه و حیات فرهنگی - سیاسی صاحب عروه است که درسهای دیروز را برای وضعیت امروز بازگو میکند.
▫️چنانچه در تصویر میبینید، فرزند استاد فقید و طلبه جوان، برادر محسن ابوالحسنی به نیابت از بیت استاد منذر (ره) حضور یافت و لوح تقدیر را دریافت کرد.
نکته جالب اینکه تجلیل کتاب استاد دقیقا با ایام بزرگداشت مرحوم صاحب عروه مقارن شد. رضوان الله علیهما.
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
🔘 تجلیل مراجع شیعه از یک کتاب مهم
👈کتاب استاد منذر (ره) در دست مراجع معظم تقلید: "فراتر از روش آزمون و خطا؛ در باب مرحوم صاحب عروه"
1⃣ مقام معظم رهبری: استناد به کتاب استاد منذر (ره) در پیام همایش بزرگداشت صاحب عروه ره درباره عظمت علمی ایشان
2⃣ آيتاللهالعظمي صافي گلپایگانی: کتاب صاحب عروه مرحوم ابوالحسنی، کتاب خوبی است. كم نیستند کسانی که از صاحب عروه (ره) دفاع میكنند و در این راه شخصیت آخوند خراساني را زیر سوال میبرند. و چه بسیار کسانی كه به دفاع از مرحوم آخوند برمیخيزند و انگشت اتهام را به سمت مرحوم سيد میگیرند ولی مرحوم آقای منذر در اين كتاب، روی ادب و انصافی که داشته احترام هر دو را نگه داشته و غبار تحريف از چهره هر دو میزداید و در عین حال واقعیتها [و نقدهای خود به منتقدین سید] را باز میگوید.
3⃣ آیت الله العظمی سبحانی: آثار حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ علی ابوالحسنی (منذر) درباره شیخ فضل الله نوری... و مرحوم آیت الله سید کاظم طباطبایی یزدی، بزرگترین مدرک برای نویسندگان و گویندگان است. اکنون که همایشی برای صاحب عروه برگزار میشود، بهترین سند برای آگاهی از خدمات اجتماعی علمی آن عالم فقید، همین نوشتههای مرحوم ابوالحسنی است.
4⃣ آیت الله العظمی نوری همدانی: ایشان از مقام علمی بلندی برخوردار بود و آثارش عالی است. وقتی تعطیلات تابستان فرا رسید، مخصوص کتاب صاحب عروه ایشان را با خود به سفر بردم و سر فرصت مطالعه کردم. انصافا مثل آثار دیگر ایشان، کتاب ارزشمندی است. بیجهت نیست که در پیامم برای ارتحال آن مرحوم، از چنین مضامین بلندی استفاده کردم.
🆔 @monzer_ir
🔰 اعیاد شعبانیه خجسته باد
💥
میلاد باسعادت:1⃣ امام آزادگان حضرت حسین بن علی (ع) 2⃣ قمر بنیهاشم حضرت عباس (ع) 3⃣ و سیدالساجدین امام زین العابدین (ع) 🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی 🌐 eitaa.com/monzer_ir
♨️ اختصاصی
💥 #پیشنهاد_ویژه
👈 به مناسبت عید ولادت امام حسین (ع) / تقدیم به اعضای محترم کانال: یک کلیپ روحبخش از منذر تاریخ؛
✔️ توجه: پادکستهای صوتی کانال اسرار تاریخ، از زیباترین بخشهای آن است که پیشنهاد میکنیم از آن غفلت نفرمایید🔻
2.mp3
6.94M
┈┅ ❁❁ ┅┈
🎵 #پادکست_مذهبی
👈فاتح قلبها؛ حسین زهرا (س)
💥 چرا خداوند قلبهای آدمیان را شیدای امام حسین قرار داد؟
🔹 پای سخنان روحبخش استاد ابوالحسنی مُنذِر (ره)
🔹 با نوای برادر پویانفر
🆔 تولید: کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
♨️ یک سوال تاریخی
👈 آیا پیامبر (ص) و امام حسین (ع) گیسو داشتند؟!
1⃣ اگر یادتان باشد چند روز قبل، به مناسبت مبعث پیامبر اکرم، فیلم "محمد رسول الله (ص)" آقای مجیدی از صدا و سیما پخش شد. این فیلم، بازیگر نوجوانی را در نقش کودکی حضرت رسول به نمایش میگذاشت که گیسوانش روی شانه افتاده بود.
در این روزها نیز به مناسبت ولادت حضرت امام حسین (ع)، به نقل از برخی کسان و یا پارهای از منابع، میشنویم که سیدالشهداء (ع) دارای گیسوان بلندی بوده و پیامبر آنها را شست و شو میداده است! برخی هم پا را فراتر نهاده و اشعاری درباره موهای بلند امام حسین (ع) سرودهاند که بر روی نیزه در حرکت بود و اسرای آل الله را دلداری میداد.
شوربختانه دیدم این امر، سوژهای برای سایتهای اسلام ستیز و سودجو به دست داده، تا با دروغپراکنی، امام را در شمایل نسوان به تصویر کشند که با گوشواره و فرق سر زنانه و امثال آن خود را میآراسته است! (پناه بر خدا).
اما به راستی حقیقت چیست؟!
2⃣ مقدمتا بایستی اشاره کنم که اخیرا روی زندگی پرچمدار جهاد و اجتهاد، آیت الله سید محمد مجاهد کار میکنم و در این راستا با نکات بسیار جالبی درباره ایشان روبرو شدم. ما معمولا این شخصیت بزرگ را به زعامت دینی ایرانیان در جنگ ایران و روس تزاری میشناسیم وبس اما کمتر میدانیم که وی یکی از پرکارترین نویسندگان شیعه در طول تاریخ بوده؛ چندانکه به قول شاگرد ایشان، مرحوم ملا محمدصالح برغانی: «در طول یک شبانهروز، تا 6 تالیف از خود به یادگار میگذاشته است».
3⃣ باری، یکی از آثار جذاب سید مجاهد، کتاب «الاغلاط المشهوره» نام دارد، که به نقد برخی گزارشهای تاریخی و ذهنیتهای نادرست میپردازد. مرحوم سید در این کتاب، انگاره فوق را به چالش کشیده و معتقد است: حسنین (ع) اصلاً گیسوانی نداشتند تا پیامبر اکرم (ص) آن را شست و شو دهد! (ایشان واژه «قنازع» در روایات را ناظر به گیسوان مرد میداند).
سید به دلایلی استناد جسته است؛ از جمله اینکه این عمل «کراهت» دارد و امام، هماره از مکروهات رویگردان است و نیز پیامبر اکرم (ص) از دعا کردن در حق طفلی که گیسوان بلندی داشت، ابا کردند و فرمودند تا آن را نتراشید، دعا نخواهم کرد!
در تصویر پیشین، استدلال سید را به نقل از قصص العلمای مرحوم تنکابنی (ره) / ص ۱۲۶ آوردیم.
در تکمیل مطالب گذشته، گوییم: از برخی روایات استفاده میشود که بلندی موی سر پیامبر (ص) از نرمه گوش فراتر نمیرفت و سنت ایشان نیز چنین بود مگر در موارد نادری که وضعیت استثنائی داشت.
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
article_122054_a97e0b31646a26e049b90b936519c2d6.pdf
5.85M
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● سیمای حضرت ابوالفضل العباس (ع) در متون اهلسنت
✍ به قلم: دکتر محمدرضا افروغ
📚 مقاله جدیدی از پژوهشنامه معارف حسینی، زمستان 1399.
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیره_امامزادگان
#سیر_مطالعاتی
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
♨️ یادی از دلدادهای
👈 منذر عزیز و آخرین جمعه سال
💥 پدرم گفت که گفته است پدر از پدرش
💥 ریزه خواریم سرِ سفرهٔ احسان حسین (ع)
🗯 السلام علیک یا اباعبدالله (ع)
عکس یادگاری 🔰
مرحوم استاد مُنذِر کنار مزار پدرش حجت الاسلام حاج شیخ محمد ابوالحسنی (خطیب برجسته و پیرغلام اباعبدالله ع) / تهران؛ بهشت زهرا (س)
👈 استاد عزیز وقتی بر مزار عزیزانش حاضر میشد٬ مقید بود که بهترین هدایا را با قرائت صلوات٬ سوره حمد (و مخصوصا با ثواب لعن به ظالمین و قاتلین ائمه اطهار علیهم السلام) به روح اموات تقدیم دارد.
شاید ایشان به هیچ ذکری به اندازه لعن به بانیان سقیفه و حاکمان جور٬ عنایت نداشت؛ چه آنکه «تبری» را (با شرایطش) از افضل قربات الی الله تعالی می دانست.
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
👈 بهار دلها و مهدی زهرا (عج)🔻
🔹بهار من، گل من، گلعذار من، مهدی است
🔹صفای لحظۀ تحویل سال من مهدی است
🔹به روی سفرۀ عیدم، به سبزه بنویسم:
🔹دلم خزان نشود، تا بهار من مهدی است
💥السلام علیک یا ربیع الانام
✍ محمدصادق ابوالحسنی
▫️عید نوروز را به تمام ایرانیان، بویژه پاکبازان ولایت ائمه نور (ع) و شیفتگان حضرت ولیعصر (عج) تبریک میگوییم / طلیعه فروردین ۱۴۰۰ هجری شمسی؛ علی هاجرها آلاف التحیه و السلام.
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
┈┅ ❁❁ ┅┈
♨️ سیر مطالعات نوروزشناسی (پاسخ به ابهامات تاریخی عید نوروز) + دانلود
🔰 دانلود مهمترین منابع: لطفا روی عناوین کلیک کنید.
✍️ بخش 1️⃣: کتابشناسی
1. کتابنامه نوروز / ناهید حبیبی آزاد
2. کتابشناسی نوروز، آیین ماندگار ایرانیان / خبرگزاری کتاب ایران
3. بسته پژوهشی نوروز (بنگرید به انتهای همان صفحه: فایل pdf) / اداره کل پژوهشهای سیما
4. کتابشناسی نوروز؛ (۱۶ کلیدواژه و محور در مطالعات نوروزپژوهی) / مریم ابراهیم زاده
5. کتابشناسی نوروز / نادر کریمیان سردشتی
6. نوروز؛ تاریخچه و مرجعشناسی / اذکائی
7. جستارهایی از نوروز در دانشنامه ایرانیکا / به کوشش و ترجمه مصطفی صداقترستمی
✍️ بخش 2️⃣ نسخههای خطی
النیروز / محمدابراهيم مدرس حسيني خادم اصفهاني (ز: 1092ق)
✍️ بخش 3⃣ نوروز از نگاه اسلام و شیعه و...
1. ارتباط نوروز با اديان توحيدي، هويت ايراني و بهداشت رواني / سيدمحمود طباطبایی
2. النیروز / عبدالسلام محمد هارون
3. نوروز اسلامی جعفری / محمد محیط طباطبایی
4. نوروز از دیدگاه اسلام / محمد محمدی اشتهاردی
5. نوروز در روایات اسلامی / مهدی مهریزی
6. جشن نوروز در تاریخ اسلام /سعید نفیسی
7. نوروز در تاریخ و اسلام / سید جواد مدرسی
8. بررسی احادیث شیعی درباره نوروز / سید محمدجواد شبیری زنجانی
9. نوروز در فرهنگ شيعه / رسول جعفريان
10. نوروز در آینه روایات / محمدرضا ضمیری
11. نظر فقهای بزرگ شيعه درباره نوروز / سیما میرقاسمی
12. نوروز و سنتهای آن از منظر فقهی / سید احمد حسینی خراسانی
13. حدیث النیروز فی کلام العلامه ابن فهد الحلی / رضا مختاری
14. مروری بر تطور نگاه فقهای شیعه به عید نوروز؛ از نیروز تا نوروز / علی اشرف فتحی
15. فلسفه «نوروز» و «روز نو»؛ بازخوانی اهمیت و جایگاه عید نوروز / کامران پورعباس
16. بازخوانی سند نوروز در روایات اسلامی (مطالعه موردی: روایت مُعَلّی بن خُنَیس) / حبیب زمانی محجوب
17. عید نوروز نزد ائمه (ع) و علمای شیعه و پاسخ به شبهات وهابیت / استاد حسینی قزوینی
18. نوروز از دیدگاه اهل سنت و وهابیت / پرسمان
19. نوروز در جاهلیت و اسلام / سید محمد محسن حسینی طهرانی
20. نوروز از دیدگاه اسلام / احمد محیطی اردکانی
21. نوروز در کتاب های مذهبی شیعه و بررسی ریشه های آن | عبدالامیر سلیم - نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی تبریز
✍️ محور 4️⃣ اعمال و ادعیه منسوب به نوروز
1. اعمال عید نوروز در مفاتیح الجنان / محدث قمی
2. آداب و اعمال منسوب به عید نوروز / خبرگزاری حوزه
✍️ محور 5⃣ نوروز از نظر آداب، اقوام و ادوار تاریخی
1. نوروزنامه / عمر خیام نیشابوری
2. نوروز در سفرنامه شاردن / محمد عباسی
3. مقالههای: نوروز و جشن نوروز (۱) و (۲)/ به قلم ذبیح الله صفا
4. نگاهی کوتاه به تاریخچه نوروز / فاطمه فراقی
5. آیین های نوروز باستان / فاروق صفیزاده
6. نمادها، اسطورهها و آیین های نوروزی (نقد و نظر: نوروز) / ژاله آموزگار
7. نوروز در تاریخ و ادبیات / عزیز عبدالحمید و محمدحسین ساکت
8. نوروز در منابع عرب / علی اکبر خان محمدی
9. عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی / ابوالحسن امین مقدسی
10. نوروز در زمان ساسانیان / سعید نفیسی
11. جشن های ایرانی در دورة اول عباسی (132- 232 ق) / شکرالله خاکرند؛ زهرا زردشت
12. بررسی نقش مولفه های دینی عید نوروز در تقویت هویت ملی / زاهد غفاری و ملیحه سالم
13. زمینههای اجتماعی استمرار جشنهای ایرانی در قرون نخستین اسلامی / ابوالفضل رضوی؛ حمید اشرفی
14. جایگاه نوروز در کشورهای آسیای میانه / سید علیرضا هاشمی
15. نوروز در ادبیات عرب / معارف اسلامی (سازمان اوقاف) فروردین 1348 شماره 8
16. جشن نوروز در دربار تیموریان هند / جمشید نوروزی
17. تقـارن تاريخي غدير خم با نـوروز / غدیرستان کوثر نبی
18. جشن های دینی ایرانیان در دوره ساسانی / شمس الدین نجمی
19. مقایسه تطبیقی برپایی جشن های ایرانی در دوره ساسانی و عباسی تا پایان سده پنجم هجری / ماسوري روشنك
20. بازتاب فرهنگ و زبان ایرانی در زندگی سیاسی و اجتماعی عصر عباسی / كريمي فرد غلامرضا؛ ملك ميرزايي عليرضا؛ جرنگيان جواد.
21. بازتاب سنت و فرهنگ ایرانیان در شعر عصر عباسی / صیادی نژاد و عبداللهی
22. پدیده های ایرانی در زبان و ادبیات عرب / آذرتاش آذرنوش
23. نوروز و گاهشماری مغانی-مادی کهن غرب فلات ایران / مهرداد ملک زاده
24. نوروز در شرق آفریقا / امیربهرام عرب احمدی
◾️ معرفی منابع فوق، لزوما به معنی تایید دربست تمام آن نیست.
#سیر_مطالعات_تاریخ_اسلام
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیر_مطالعاتی #معرفی_کتاب
🆔 کانال اسرار تاریخ | طبق پیشنهاد محمدصادق ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
#نمایشگاه_مجازی
📣 عرضه آثار پرعیار استاد ابوالحسنی (منذر) با تخفیف تا ۹ فروردین ماه
💥اطلاعیه
📚 چند عنوان از آثار متفکر ژرف اندیش و نویسنده توانا استاد #علی_ابوالحسنی (منذر)
با تخفیف توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به فروش میرسد.
▪️ علاقه مندان میتوانند به صورت مجموعه ای یا تکی این کتابها را خریداری کنند:
🔹 سیاهپوشی در سوگ ائمه نور (ع)
🔹ذوق لطیف ایرانی و لبخند علما (سه جلدی)
🔹 بوسه بر خاک پی حیدر (ع)؛ بحثی در ایمان و آرمان فردوسی
🔹 زمانه و کارنامه محمدمسعود
برای خرید:
📚ذوق لطیف ایرانی: خاطرات خوشمزه
1⃣ 🌐 Poiict.ir/4407
2⃣ 🌐 Poiict.ir/4408
3⃣ 🌐 Poiict.ir/4430
📚سیاهپوشی در سوگ ائمه نور(ع)
☑️ 🌐Poiict.ir/6572
📚زمانه و کارنامه محمد مسعود
☑️ 🌐 Poiict.ir/4582
📚بوسه بر خاک: https://poiict.ir/?p=5704
از طریق ادمین مجازی فروشگاه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اقدام فرمایید:
@Poiict_Admin
🔹کانال سازمان انتشارات پژوهشگاه:
🆔 @PoiictNews
📞 شماره تلفن:
02188505402
02188730446
http://eitaa.com/monzer_ir