┈┅ ❁❁ ┅┈
🟣 ناگفتههایی از شاه پدر و شاه پسر
❖ محمدرضا شاه پهلوی در قیاس با پدرش اصلا مسلمان نبود!
❖ شاه مغزی مونث در بدنی مذکر بود!
▪️منوچهر آشتیانی، از رجال آشنا با خاندان پهلوی است که در سال ۱۳۹۹ درگذشت. وی از نواده میرزا حسن آشتیانی، عالم بزرگ عصر قاجار و خواهرزاده نیما یوشیج است که پدرش در حلقه یاران میرزا کوچک خان جنگلی درآمد. عموی وی نیز، جواد آشتیانی، داماد وثوق الدوله (عاقد قرارداد ۱۹۱۹) است و به مدت 25 سال رئیس سازمان شاهنشاهی بود. منوچهر آشتیانی اگر چه خانهزاد برخی از خادمان خاندان پهلوی است ولی در رژیم شاه به حزب توده پیوست! وی از تودهایهای کهنهکار و سرسخت بود که به مرور به جامعه شناس مشهور نئومارکسیست تبدیل شد. پس از انقلاب، در سال 1358 دستگیر شد و شش ماهی را در زندان سپری کرد.
روایت آشتیانی از خانواده پهلوی ها و محمدرضا در گفت و گو با «روزنامه خبر» در سال ۱۳۸۹ خواندنی است. بخشهایی از سخنان وی بدین مضمون است:
🔹 شاه را در مقایسه با پدرش به هیچ وجه نمی توان مسلمان دانست.
🔹 رضاشاه خشونت و سبعیت داشت ولی محمدرضاشاه دارای "مغزی مونث در بدنی مذکر" بود!
🔹 محمدرضا شاه در تربیت فرزندانش احساس مسئولیت نداشت. برخورد او با خانواده اش مثل برخورد مرد آمریکایی امروزی با خانواده اش بود.
🔹 شاه به رابطه خواهر و مادر و حتی زنش با مردان دیگر حساس نبود. شاه می دانست که خواهرش اشرف هفت سال با عموی من رابطه داشت. شاه حتی می دانست که عموی من شب ها در خانه اشرف می خوابد و صبح از خانه اشرف به سازمان شاهنشاهی می آید ولی حساسیتی نسبت به این رابطه نداشت و به عموی من چیزی نمی گفت.
🔹 ما از طریق خاندان اسفندیاری با رضاشاه خویشاوندی داشتیم. خاندان اسفندیاری با خاندان پهلوی نزدیکی خانوادگی داشتند. علاوه بر این، بعدها خانواده آشتیانی نیز با خانواده پهلوی فامیل شدند. یعنی عمه من، خانم دولتشاهی با حمیدرضا پهلوی ازدواج کرد و الان دختر آنها - نیلوفر - در پاریس است. عموی من دکتر جواد آشتیانی هم با دختر وثوق الدوله ازدواج کرد و از طریق انگلستان به خاندان پهلوی نزدیک شد و بعدها نیز به مدت 25 سال رئیس سازمان شاهنشاهی شد. عموی من در میهمانی ها و شب نشینی های خاندان پهلوی شرکت می کرد و از نزدیک شاهد زندگی آنها بود. من به طور کلی از خانواده ام اطلاعات زیادی درباره خانواده پهلوی دارم. البته خانواده پهلوی، خانواده بزرگی نبود بلکه بسیار هم محقر بود و بعدها زیر سایه انگلیسی ها قدرتی به هم زدند و به موقعیتی رسیدند.
🔹 [بعضی از خاندان پهلوی مثل علیرضا و لیلا خودکشی کردند] من فکر می کنم اگر پدرشان زنده میماند و این ها را زیر بال و پر خودش میگرفت، بچه هایش گرفتار این سرنوشت نمیشدند. به نظر من علت خودکشی این ها، از هم پاشیدگی خانواده شاه بوده نه درد وطن یا تالمات سیاسی. خود محمدرضا شاه هم علاقه چندانی به فرهنگ ایرانی نداشت.
🔹 رضاشاه نگاهش چنان خون آلود و وحشت انگیز بود که هیچ کس جرات نمی کرد به او چشم بدوزد. پدرم می گفت یکبار رضاشاه به فهمیی استاندار همدان نگاه کرد و فهیمی غش کرد و به زمین افتاد. رضاشاه تا این حد ابهت داشت. اما محمدرضا این طور نبود. او، برعکس پدرش، موجود بسیار محقری بود...
📚 بازنشر در: مجله چشم انداز ایران؛ دی و بهمن ۱۳۸۹ با عنوان: تفاوت روحیات و دیدگاه در خاندان پهلوی
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 من پشت پرده فراماسونری را دیدم!
👈 فیلمی تاریخی که عضویت در لژهای ماسونی را به تصویر کشید!
📽 سکانسی از فیلم سینمایی نیروهای مخفی (1943) + زیرنویس فارسی
1⃣ فیلم Forces Occultes (نیروهای مخفی) در سال 1942 توسط Propaganda Abteilung، هیئتی از وزارت تبلیغات آلمان در فرانسه اشغالی ساخته شد که خطرات فراماسونری و انجمن های مخفی را به تصویر می کشید و از پشتپرده مخوف آن سخن میگفت. این فیلم توسط کارگردان فرانسوی "ژان مامی" تدوین شد ولی پس از اتمام جنگ و افول قدرت آلمان، شدیداً با او برخورد شد. فیلم مزبور، از نخستین فیلمهایی است که میکوشید تا آداب و مراسمهای فراماسونری را برای مردم جهان به تصویر بکشد ولی با فضایی جانبدارانه، بر ضد دشمنان آلمان ساخته شد.
2⃣ این فیلم، داستان یکی از سیاستمداران ملیگرا را روایت میکند که پس از اکراه به فراماسونری فراخوانده میشود و بدون داشتن ذهنیت شفافی از آنچه در درون این محفل مخوف و مخفی میگذرد، این درخواست را میپذیرد. او در طول این دوره با فسادها، نقشه ها و رسوایی های سیاسی آن زمان مواجه می شود. او بعداً متوجه می شود که فراماسون ها با یهودیان توطئه می کنند تا فرانسه را به جنگ با آلمان تشویق کنند. توجه داشته باشید که ترسیم فضای فراماسونری در عرصه هنر هفتم، برای بسیاری از مردم در آن روزگار بسیار تازه و عجیب بوده است. (با تشکر از گروه فیلمهای رایش سوم)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بیانات مرحوم آیت الله العظمی سید هادی ميلانى در سال ۱۳۴۴ شمسی - مشهد مقدس
👈 درباره قطب عالم امکان، حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
⚫️ خاطرهای انتخاباتی از دو عالم بزرگوار
👈 ماجرایی شگفت از آیت الله شیخ حسین لنکرانی و آیت الله حق شناس
🔻🔻
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
✨🍂🌺
🍃🌺
🌺
💥حاج آقا، شما به کی رأی میدهید؟
👈 خاطرهای عجیب از آیت الله حق شناس و آیت الله شیخ حسین لنکرانی
✔️استاد ابوالحسنی منذر🔻
🔹هنگامى كه دوران انتخابات فرا مى رسيد، مرحوم آیت الله لنكرانى براى تعيين نامزد يا نامزدهاى اصلح، با حساسيت و دقت زياد، تحقيقات گسترده اى انجام مى داد. بعد صندوق سيّار به منزل ايشان مى آمد و رأى خود را به صندوق مى انداخت.
🔹در يكى از اين انتخابات، شاهد صحنه اى بودم كه برايم جالب و عبرت انگيز بود: يادم هست اولين دورة انتخابات خبرگان تعيين رهبرى بود. يك روز از صبح تا عصر، خدمت مرحوم لنكرانى نشستيم و درباره نامزدهاى مختلف تحقيق و بررسى كرديم تا، در نهايت، ده دوازده نفر كه اصلح از ديگران به نظر مى رسيدند تعيين شدند. اما ايشان باز هم به اين اكتفا نكردند و تلفنى با آيت الله حاج شيخ عبدالكريم حق شناس (عالم وارسته و دل آگاه) تماس گرفتند و پس از سلام و احوالپرسى گفتند: شما چه كسانى را به عنوان نامزد اصلح خبرگان برگزيده ايد؟
سؤال آقاى لنكرانى راجع به موضوعى سياسى ـ اجتماعى از شخصيتى چون آقاى حق شناس ــ كه بيشتر به عنوان يك شخصيت معنوى و استاد اخلاق و سلوك شناخته مى شد ــ برايم تا حدى عجيب مى نمود و پاسخى كه وى به پرسش لنكرانى داد، شگفتى بيشترى ايجاد كرد! ضمناً آنجا فهميدم كه آقاى لنكرانى، باوجود توغّل در سياست، روابط بسيار صميمانه اى با افرادى چون جناب حق شناس دارند.
🔹بارى، وقتى كه آقاى لنكرانى فهرست نامهاى كسانى را كه آقاى حق شناس بنا داشت، به عنوان كانديداهاى اصلح، به آنها رأى دهد جويا شد و آقاى حق شناس نيز اسامى افراد مورد نظر خود را پشت تلفن براى لنكرانى قرائت كرد، مرحوم لنكرانى با تعجب زياد گفت: «آقا، اينكه همان فهرستى است كه ما هم، با تحقيق و تفحص خودمان از صبح به حال، به آن رسيده ايم»! و معلوم شد هر دو، در بررسيهاى خود دربارة نامزدهاى اصلح خبرگان، به يك نتيجه رسيده اند!
🔹همانجا اين شعر ملاى رومى در ذهنم تداعى شد كه:
مؤمنان معدود ليك ايمان يكى است
جسمشان معدود ليكن جان يكى است
جان گرگان و سگان از هم جداست
متحد جانهاى شيران خداست
🔹زمانى هم كه داستان فوق را براى برخى از خصّيصين آقاى حق شناس (نظير استاد حاج شيخ محمد على جاودان) تعريف كردم، آنها هم برايشان عجيب بود كه اولاً چه نسبت و سنخيّتى مى تواند ميان يك روحانى سياستمدار و پرتكاپو در عرصه مبارزات سياسى با يك روحانى ظاهراً غير سياسى، و اخلاقى صرف، وجود داشته باشد كه آن دو را چنين به هم پيوند دهد؟ ثانياً چگونه مى توانند هر دو در جزئيات يك امر سياسى ـ اجتماعى، به يك گونه بينديشند و به نتيجه اى واحد برسند؟!
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🍂🌺
🍃🍂🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 کریم سنجابی، وزیر کابینه دکتر مصدق: نظر ما شبیه اصول امام خمینی و حکومت اسلامی ایشان است. تاکید امام روی تقوا و عدالت و فضیلت میباشد.
👈 اگر ملت ایران انتخاباتی آزاد برگزار کنند، حکومت و نمایندگان بالطبع اسلامی خواهند بود.
🔹آقای کریم سنجابی، از رهبران مشهور جبهه ملی ایران و وزیر فرهنگ دولت دکتر مصدق و وزیر خارجه ایران در دولت مهندس بازرگان بود. ایشان مدتی ریاست دانشکده حقوق دانشگاه تهران را نیز در دست داشت.
▪️نکته: مصاحبه ایشان مربوط به زمانی است که هنوز اختلافات بین اعضای دولت بازرگان با جمهوری اسلامی به اوج نرسیده بود.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺لیست حزب توده برای اولین مجلس خبرگان! | ۱۳۵۸
👈 نمونهای از فضای متفاوت انتخاباتی پس از پیروزی انقلاب در ماجرای نخستین مجلس خبرگان در تاریخ جمهوری اسلامی جهت تدوین قانون اساسی | حزب توده، حزب وابستهای بود که خود را مدافع انقلاب نشان میداد ولی متاسفانه منافع شوروی را بر ملت ایران ترجیح داد!
💥خودنمایی عکس نامزدهای انتخاباتی از تودهایها همچون کیانوری، مریم فیروز، احسان طبری، محمدعلی عمویی... در نشریه ارگان مرکزی حزب توده ایران | ۱۰ مرداد ۱۳۵۸
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 به چه کسی رای بدهیم❓
👈 پاسخ آیت الله العظمی گلپایگانی (ره): به فردی رای دهید که ۴ شرط مهم و اساسی دارد...
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 قم و قدمتی فراتر از یک قرن پارلمان
1⃣ لیست کامل نمایندگان مجلس شورای ملی و اسلامی شهر قم بیش از ۱۰۰ سال از آغاز تاکنون...
2⃣ اما نمایندگان دور بعدی مجلس کیانند؟ همین جمعه، روشن خواهد شد.
✍ با تشکر از بنیاد قم پژوهی - منبع: زهرا شجیعی، نخبگان سیاسی ایران، ج۴، ص۵۳۲ و...
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺لیست حزب توده برای اولین مجلس خبرگان! | ۱۳۵۸ 👈 نمونهای از فضای متفاوت انتخاباتی پس از پیروزی انقل
تصحیح: لیست انتخاباتی حزب توده، چنانکه در توضیح آن نیز آمده، مربوط به مجلس خبرگان قانون اساسی است، نه خبرگان رهبری که بدین وسیله تیتر آن، تصحیح گردید.
🔺لیست ائتلاف بزرگ نیروهای خط امام در مجلس اول شورای اسلامی!
👈 اسامی امضا در پایان لیست: آقایان حجج اسلام سیدعلی خامنهای، شاهآبادی و گروههای موتلفه
👈 تلاشی چشمگیر از حزب جمهوری و جامعه روحانیت مبارز با چاشنی مقابله با هواداران بنیصدر
1⃣ ترکیب دور اول مجلس خیلی تعیین کننده بود. لذا ائتلاف فوق حدود ۶۰ ساعت قبل از برگزاری انتخابات انجام شد. جامعه روحانیت مبارز به نوعی میخواست برخی حمایتهای قبلی را جبران کند. بدین ترتیب حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز تهران بر سر ارائه فهرستی مشترک در تهران - علیرغم تلاش بنیصدر برای تشدید اختلاف میان آنها - به توافق رسیدند.
2⃣ افزون بر دو گروه اصلی یاد شده، گروههایی مثل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، بنیاد الهادی، نهضت زنان مسلمان، سازمان فجر اسلام، اتحادیه انجمنهای اسلامی شهر ری و انجمن اسلامی معلمان که گروههای همسو نامیده میشدند به آنان پیوستند. این همبستگی انتخاباتی به" ائتلاف بزرگ" مشهور شد.
3⃣ در فهرست اعلام شده، 7 نفر از حزب جمهوری اسلامی و 6 نفر از نامزدهای جامعه روحانیت مبارز حذف شدند و فهرست ائتلافی 30 نفره مشخص شد
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺 جنجالی ترین زد و خورد در تاریخ مجلس شورای اسلامی
👈 تنش شدید بین نمایندگان و اعضای نهضت آزادی
+ شعر عجیب فخرالدین حجازی🔻
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
⭕️ جنجالی ترین زد و خورد سیاسی مجلس
🔰 ادعای معین فر: هادی غفاری با کفش بر سرم میکوبید!
👈 شعر فخرالدین حجازی: "...که ناگاه غفاري خشمگين/ برآورد دستانش از آستين/ بزد مشت بر کله چاق تن/ که خون از سرش گشت فواره زن..."
1⃣ مشهورترین درگیری در مجلس شورای اسلامی در مجلس اول در سال ۱۳۶۲ رخ داد که به ماجرای نطق هاشم صباغیان و درگیری نمایندگان با معین فر اختصاص داشت.
آقای معین فر اولین وزیر نفت جمهوری اسلامی و عضو نهضت آزادی بود و همان زمان چالشهای سیاسی با نمایندگان انقلابی مجلس پیدا کرده بود و اکنون در مجلس به مظلوم نمایی میپرداخت. هاشم صباغیان نیز از اعضای ارشد نهضت آزادی ایران به شمار میرود که در دولت موقت، وزیر کشور بود.
2⃣ هنگام نطق پیش از دستور هاشم صباغیان، جمعی از نمایندگان به این نطق جنجالی اعتراض کرده و جلسه مجلس متشنج میشود، در این هنگام معینفر به سمت تریبون آقای هاشمی رفسنجانی (رئیس مجلس) رفته و دو دستش را بر روی میز وی زده و فریاد میزند:
«آقای رئیس، این چه وضعیتی است؟ چرا مجلس را آرام نمیکنید؟» علیاکبر معینفر این را گفت و به طرف تریبونی رفت که هاشم صباغیان در آن ایستاده و با اعتراض نمایندگان طیف خط امام نطق پیش از دستورش ناتمام مانده بود؛ در این هنگام نماینده اهواز با سیلی محکمی با معین فر برخورد میکند.»
3⃣ عزتالله سحابی ادعا میکند: "معینفر هنوز به جلوی تریبون نرسیده، عدهای از نمایندهها بر سر وی ریختند. آقای هاشمی هم که ریاست مجلس را برعهده داشت، ساکت و آرام و با لبخند و بسیار خونسرد، به جریان نگاه میکرد".
معین فر میگوید: من خودم آقای هادی غفاری را در آن جمع دیدم که با کفش به سر من میکوبید. از قضا اخیرا آقای غفاری برای سخنرانی به شیراز رفته بودند، توضیحاتی داده بودند که نادرست بود. من تصور میکردم که ایشان از کار خود پشیمان شده است، اما توضیحاتشان را که خواندم دیدم که ایشان گفتهاند من در آن ماجرا اصلا حضور نداشتم، شخص دیگری حضور داشت که اسم ایشان میرغفار بود که با اسم من غفاری به اشتباه گرفته میشود.... [در صورتی که] ایشان در آن لحظه حضور داشتند و با کفش به سر من میزدند. سر و صورت من از آن ضربات کبود شد. (پایان اظهارات آقای معین فر)
4⃣ اما مهمترین بازتاب این حادثه در شعر فخرالدین حجازی دیده شد. ایشان نماینده دوره اول تهران و سخنور زبردستی بود که گاهی اوقات شعر هم میگفت. وی از آن رویداد شعری سرود که تصویری از درگیری هادی غفاری با معین فر ارایه میداد: «معينفر مقاوم چو پيلان مست/ به اين سوي و آن سوي مي برد دست/ که ناگاه غفاري خشمگين/ برآورد دستانش از آستين/ بزد مشت بر کله چاق تن/ که خون از سرش گشت فواره زن»
جناب آقای غفاری تا به امروز درگیری فیزیکی با معین فر را انکار میکنند و ما نیر قضاوت نهایی را به اهلش میسپاریم و نفیاً و اثباتاً نظری نمیدهیم.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🛑 از آن سیلی چه غوغایی به پا شد!
👈 سیلی زدن به صورت شهید مدرس و غوغای گسترده در ایران
👈 رضاخان: آثار این سیلی رشتههای مرا پنبه کرد!
1⃣ در غوغای جمهوریخواهی رضاخانی و بالاگرفتن بحث در این باره، شهید مدرس به مخالفت بر میخیزد و شروع به افشاگری در مجلس میکند. در این میان طرفداران رضاخان شروع به سمپاشی میکنند و حرف و حدیثهایی درباره اعتبارنامه نمایندگان مخالف به راه میاندازند. تا اینکه سید محمد تدین عدهای از فراكسیون تجدد را به بیرون از مجلس میبرد ولی مدرس برای اینکه تاثیر سخنش تا اعماق نمایندگان نورس نفوذ کند، در اتاق تنفس دنباله بیانات گرم خویش را میگیرد. تدین که دریافته بود، اگر مدرس همینگونه به نطقش ادامه دهد، زلزله در ارکان فراکسیون میافکند، احیاء السلطنه بهرامی را تحریك میکند تا به سمت مدرس یورش برد. بهرامی بلافاصله وارد مناقشه و نزاع با مدرس میشود و یکباره سیلی محکمی به صورت آن بزرگوار میزند به گونهای که در برخی منابع آمده، عمامه شهید مدرس بر زمین میافتد (متقابلاً سیلی محكمتری از جانب سید محی الدین مزراعی وكیل شیراز به احیاء السلطنه بهرامی نواخته شد)
2⃣ این سیلی، یکی از پر سر و صداترین رخدادهای تاریخ مجلس در ایران شد و صدای آن یکباره از درهای مجلس عبور کرد و در همه تهران و سپس در سراسر ایران پیچید.
مردم خشمگین تهران كه دیدند به مجتهد و پیشوای مذهبی و نماینده واقعی آنها اهانت شده با خروش به راه افتادند و علیه رضاخان و جمهوری و اعوان و انصار وی به اعتراض برخاستند، بازارها بسته شد، طبقات مختلف مردم به خانه علما رفتند و در مساجد و اجتماعات گوناگون به تظاهرات وسیعی پرداختند. به طوری که یکی از شعرا میگوید:
از آن سیلی ولایت پر صدا شد / دكاكین بسته و غوغا به پاشد / به روز شنبه مجلس كربلا شد / به دولت روی اهل شهر وا شد
3⃣ با ایجاد موج مردمی و حمایت علما و با پیوستن برخی از نمایندگان فراکسیون اکثریت به اقلیت و انتخاب شهید مدرس به رهبری آن، شکست سیاسی بزرگی به جمهوری خواهی رضاخان وارد آمد به حدی که رضاخان گفت: این بهرامی با یک سیلی تمام رشتههای مرا پنبه کرد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 مهمترین آسیبها و چالشهای پارلمانتاریسم در تاریخ معاصر ایران
1⃣ عبرتهای تاریخی و راهکارهای امروزی
2⃣ گفت و گوی مبسوط نشریه افق حوزه با #محمدصادق_ابوالحسنی🔻
1_194019466.pdf
984K
⚫️ نسخه PDF
📚 آسیب شناسی عملکرد نمایندگان مجلس در تاریخ معاصر ایران؛ با تکیه بر سیره شهید مدرس و اندیشههای حاج شیخ فضل الله نوری (ره)
1⃣ گفتگوی تفصیلی افق حوزه با #محمدصادق_ابوالحسنی | بهمن ۱۳۹۸
2⃣ درباره تاریخ پرماجرای مجلس و چالشهای موجود در ساحت نظری و کاربردی که نمایندگان و قوه تقنین را تهدید میکند.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯