ســـلام صبـحتـون عـالی🕊🍃
امـیدوارم امـروز
بهترین روز روداشته باشید🕊🍃
الـهی حـال دلتـون خوب🕊🍃
احوالتـون بر وفق مراد🕊🍃
روزو روزگـارتـون خـوش🕊🍃
صبحتون زیـبـا و پراز موفقیت🕊
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
✍️پیامبر( ص ) :
الأناةُ مِنَ اللّهِ، و العَجَلَةُ مِنَ الشَّیطانِ.
🌻درنگ از [صفات ]خداست و شتاب کاری از [خصلتهای ]شیطان.
📚میزان الحکمه ،باب عجله
📖@moogharrabon
💠 #سخن_بزرگان
🔻حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی
🔹عترت طاهره (ع) که یکی از دو ثقل به جا مانده از رسول گرامی (ص) است، همتای قرآن و همدوش آن است و بر همین اساس، احکامی که درباره قرآن ثابت است، در مورد عترت طاهره (ع) نیز ثابت خواهد بود، از این رو ارتباط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه نیز زندگیبخش و تأمین کننده حیات معقول و مطلوب آدمی است، چون نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله عدم معرفت و پذیرش ولایت امام معصوم زمان را مایه مرگ جاهلی برشمردند و آنچه نبودش مرگ جاهلانه می آورد، بودنش حیات عاقلانه را تأمین خواهد کرد و آن که معرفت و ولایت را فهمید، همواره خویش را در معرض ارتباط با امام معصوم عصر خویش می نهد.
📖@moogharrabon
✳️ #عکسنوشت
💠 ثمرۀ تواضع
انسان باید از مَن مجرد شود؛ مقابل استادش تواضع کند؛ مقابل پدر و مادرش تواضع کند؛ مقابل همۀ عالم تواضع کند. انسان باید همۀ عالم را از خودش بالاتر بداند. اگر انسان همۀ عالم را از خودش بالاتر ببیند همه را پشتیبانی میکند. اما اگر انسان مَن داشته باشد، به دیگران حسودی میکند. حالا غبطه بد نیست، ولی گاهی زیراب افراد را میزند؛ فکر بد راجع به دیگران میکند. ولی وقتی خودش را از همه بدتر ببیند میگوید شاید پیش خدا عذری داشته باشد و راجع به دیگران فکر بد نمیکند.
📚آیت الله تقوایی
📖@moogharrabon
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم...
🔴 نماز و دعای مخصوص شب دوم از ماه مبارک رمضان
🔻۱. نمازمخصوص شب دوّم:
هر كه در شب دوّم ماه رمضان چهار ركعت نماز- در هر ركعتي يك حمد وبيست مرتبه إِنَّا أَنْزَلْناهُ- را بخواند، خداوند همه گناهان او را بيامرزد، و رزق و روزياش را توسعه دهد و كار آن سالش را كفايت نمايد.(۱)
🔻۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يَا إِلَهَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ إِلَهَ مَنْ بَقِيَ وَ إِلَهَ مَنْ مَضَي رَبَّ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ مَنْ فِيهِنَّ فَالِقَ الْإِصْبَاحِ وَ جَاعِلَ اللَّيْلِ سَكَناً وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْباناً لَكَ الْحَمْدُ وَ لَكَ الشُّكْرُ وَ لَكَ الْمَنُّ وَ لَكَ الطَّوْلُ وَ أَنْتَ الْوَاحِدُ الصَّمَدُ أَسْأَلُكَ بِجَلَالِكَ سَيِّدِي وَ جَمَالِكَ مَوْلَايَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِي وَ تَرْحَمَنِي وَ تَتَجَاوَزَ عَنِّي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.(۲)
📚 ۱. اربعون حدیثا، ح ۴۰، ص ۸۷
📚 ۲. اقبال الاعمال، ج ۱، ص ۱۱۸
📖@moogharrabon
هدایت شده از قاصدک
⚠️بلغم همون سردیِ بدنهِ🥶🚫
خودتون میدونید که اگر بلغم در عضوی بالا بره بیمار میشین:🤧😷
🔸در روده باعث: یبوست😖
🔸در معده باعث: نفخ😰
🔸در مفاصل باعث: روماتیسم و..😱
از جمله موارد تاثیر گذار میشه به کم شدن میل جنسی، ترشحات سفید رنگ رحم ،ناباروری و ...اشاره کرد.
💥هدف مابهبودڪیفیت زندگے شماست
با من در ارتباط باش📢📢📢
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
💠 نگاه در نماز
💬 مستحب است نمازگزار:
🔸در حال قیام، به محل سجده؛
🔹در حال رکوع، بین دو قدم؛
🔸در حال قنوت، کف دستها؛
🔹در حال سجده، اطراف بینی؛
🔸در حال نشستن، دامان (مراد، قسمت دو ران پا واقع در بالای زانو ) خود نگاه کند.
📚 پی نوشت:
العروةالوثقی، کتابالصلوة، فصل فیالتشهد، م 4 مورد چهارم.
📖@moogharrabon
امام رضا عليه السلام:
حسنات در ماه رمضان، پذيرفته اند و گناهان در آن، آمرزيده. هر كس در ماه رمضان، يك آيه از كتاب خداوند عزّوجلّ قرائت کند، مثل كسى است كه در غير آن، ختم قرآن كرده باشد و هر كس در اين ماه، به صورت برادر مؤمنش بخندد، خدا را در قيامت، ديدار نخواهد كرد، مگر آن كه در چهره او خواهد خنديد و به بهشت، مژدهاش خواهد داد . و هر كس در آن، مؤمنى را يارى كند، خداوند، او را بر گذشتن از صراط، در آن روز كه قدمها بر آن مىلغزد، يارى خواهد كرد، و هر كس در آن، خشم خود را نگه دارد، خداوند نيز روز قيامت، خشمش را از او نگه خواهد داشت، و هر كس در آن، ستمديدهاى را يارى كند، خداوند، او را در دنيا در برابر كسى كه با وى دشمنى مىنمايد، يارى مىكند و روز قيامت نيز هنگام حساب و ميزان، يارىاش مىنمايد. ماه رمضان، ماه بركت است؛ ماه رحمت، ماه آمرزش، ماه توبه و بازگشت به سوى خدا. هر كه در ماه رمضان آمرزيده نشود، پس در چه ماهى آمرزيده گردد؟!
فضائل الأشهرالثلاثة صفحه97
طاعات و عبادات تون قبول
التماس دعا 🌺
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌بهترین دعا برای قنوت درنماز...
#استادعالی
📖@moogharrabon
💠 استفاده از شیاف برای روزه دار
آیا استفاده از شیاف دارویی در هنگام روزه موجب بطلان روزه میشود ؟
🔺🔺🔺🔺
✴️ آیت الله خامنه ای: استفاده از آن داروها به روزه ضرر نمىرساند. استعمال شيافهايى كه براى معالجه است اشكال ندارد و موجب بطلان روزه نمىشود.
✴️ آيت الله سيستانى : اشكال ندارد و موجب بطلان روزه نمىشود.
✴️ آیت الله وحید خراسانی : استعمال شیاف و بو کردن گیاهان معطر برای روزه دار مکروه است
✴️ آیت الله مکارم شیرازی : نقيه (اماله كردن) با مايعات روزه را باطل مى كند هر چند براى معالجه بيمارى و از روى ناچارى باشد، ولى استعمال شيافها براى معالجه اشكال ندارد و احتياط واجب آن است كه از استعمال شيافهايى كه براى تغذيه است خوددارى شود.
✅ نکته : اماله كردن كه مبطل روزه است آنست كه دواى روان يا آب مثلاً از طريق مقعد داخل شكم شود
🔺 استفتاء از سایت مراجع عظام
📖@moogharrabon
💗صبحے بـے نـظیـر
♥️آرامـشـے عـمـیـق
💗خدایے همیشہ همراه
♥️لــبــخنــدے از سـر
💗خوشبختے و شادی
♥️تقدیم لحظههاتون
💗سلام همراهان عزیز
♥️صبحتون بخیر
📖@moogharrabon
💠 #حدیث_روز💠
✍️امام مهدی (عج) :
در حوادث آخر الزمان ←تقوای الهی→ پيشه سازيد و به ما اعتماد کنيد
☜و چارهی اين فتنه ها و امتحاناتی که به شما رو آورده از ما بخواهيد.
📚{بحارالانوار ج ۵۳ ص ۱۷۵}
📖@moogharrabon
💠#سخن_بزرگان
کنترل چشم شرط نزدیکی به حضرت
✍ آیت الله قرهی (حفظ الله):
من این کد را به شما بدهم که هرکس می خواهد به آقا نزدیک شود اولین شرطش کنترل چشم است. چشم گناه بین، امام زمان (عج) بین نمی شود.
پس عزیزم، چشمت را کنترل کن. در کوچه و بازار چشمت را کنترل کن. چشمت را در اینترنت و... کنترل کن. آقای ما خیلی کریم تر از این حرفهاست...
📖@moogharrabon
🔹 #عکسنوشت
🔸 بالاترین عمل در ماه مبارک رمضان
بالاترین عمل در ماه مبارک رمضان دوری از محارم خداوند است. هیچ عملی مثل این نیست. اینکه انسان چشم، گوش و زبان را از غیر بپوشاند. هیچ چیزی به اندازۀ ترک حرام اثر ندارد.
📚آیت الله تقوایی
📖@moogharrabon
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم...
🟠 اهمیت خوردن سحری
▫️ عَنْهُ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَفْصِ بْنِ اَلْبَخْتَرِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: أَفْضَلُ سَحُورِكُمُ اَلسَّوِيقُ وَ اَلتَّمْرُ.
🔸 امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
«بهترین سحری شما، سویق و خرماست.»(۱)
▫️ فَمَا رُوِيَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: تَسَحَّرُوا وَ لَوْ بِجُرْعَةٍ مِنْ مَاءٍ أَلاَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَى اَلْمُتَسَحِّرِينَ.
🔸 امام صادق سلام الله علیه از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت کردهاند که فرمودند:
«سحری بخورید هر چند یک جرعه آب باشد همانا صلوات خدا بر سحرخورندگان است.»(۲)
📚 ۱. المحاسن، ج ۲، ص ۴۹۰
📚 ۲. مقنعه، ص۳۱۶
📖@moogharrabon
#احکام_نماز_جمعه
🔺سؤال
اگر کسی بعد از نماز جمعه، نماز ظهر را احتیاطاً بخواند ولی امام جمعه آن را نخواند، آیا میتوان نماز عصر را به آن امام جمعه اقتدا کرد؟ در صورتی که اقتدا کرده باشد، باید آن نمازهایش را قضا کند؟
✅پاسخ
کسی که نماز جمعه را خوانده لزومی ندارد نماز ظهر را بخواند، ولى خواندن آن بعد از نماز جمعه از باب احتیاط، اشکال ندارد. در هر حال کسی که نماز ظهر را هم خوانده است، اگر در نماز عصر به امامی اقتدا کند که نماز ظهر را نخوانده، نمازش بر اساس نظر برخی فقها صحیح است، ولی برخی دیگر[1] معتقدند احتیاط آن است که به امامی که نماز ظهر را نخوانده اقتدا نکند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
نماز جمعه مجزى از نماز ظهر است، ولى خواندن آن بعد از نماز جمعه از باب احتیاط اشکال ندارد و اقتدا در نماز عصر روز جمعه به غیر امام جمعه اشکال ندارد، ولى هرگاه بخواهد با مراعات احتیاط در خواندن نماز ظهر پس از خواندن نماز جمعه نماز عصر را به جماعت بخواند، احتیاط کامل این است که به کسى اقتدا نماید که نماز ظهر را احتیاطاً بعد از نماز جمعه خوانده است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1. اگر امام نماز ظهر را نخوانده باشد اقتداء به او رجاء اشکال ندارد ولی احتیاط آن است که بعداً نماز عصر را خودش هم به نحو فرادی بخواند.
2. چنانچه جاهل به مسئله بوده و در نمازش رکوع و یا سجود را به جهت تبعیت از امام زیاد نکرده باشد اعاده نماز لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد و نماز جمعه کفایت از نماز ظهر می کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد هر چند احوط آن است که ظهرین را مجدداً اعاده کند.
[1]. آیات عظام خامنهای صافی گلپایگانی، نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)
📖@moogharrabon
#احکام_روزه
💬سوال
فردی که قصد روزه گرفتن ندارد چه مجازات و عقوبتی برای او در نظر گرفته می شود؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
کسی که در ماه مبارک رمضان روزه بر او واجب است (همه شرایط را دارا است) به صرف اینکه قصد روزه گرفتن ندارد یا قصد دارد که روزه نگیرد، از نظر اسلام مجازات و عقوبتی ندارد مگر این که این قصد خود را عملی کند و عملاً روزه واجب خود را ترک کند، یا روزه خود را باطل نماید که در آن صورت برای هر روز که عمداً روزه واجب خود را ترک کرده است باید علاوه بر یک روز روزه قضاء، کفاره نیز بپردازد. کفاره ترک عمدی یا افطار روزه واجب رمضان یکی از سه مورد زیر است: 1- شصت روز روزه (که سی و یک روز آن باید پی در پی باشد.) 2-آزاد کردن یک برده (در این زمان این مورد منتفی است زیرا برده و بنده ای نیست.) 3-برای هر روز شصت فقیر را غذا بدهد و سیر کند و اگر توانایی انجام هیچ یک را ندارد تنها باید در پیشگاه خداوند استغفار کند. [1]
[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1، ص: 928،مسأله 1660
📖@moogharrabon
🔻 آیا روزه ماه رمضان بر دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیدهاند یا کسانی که کارهای سخت دارند واجب است؟
🔹 چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا خوف مرض دارند احکام مریض در مورد آنان جاری میشود.
🔹 اما اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد لکن به علت مثـلاً طولانی بودن روز و شدت گرما إتمام روزه بر آنان حرجی است و مشقت فوق العاده دارد که عادتاً قابل تحمل نیست باید روزه بگیرند (۱) و هنگامی که به خاطر ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان حرجی شد میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند ولی روزه آنها باطل میشود و باید (۲) در بقیه روز نیز از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نمایند.
💠 اما نسبت به مقدار خوردن و آشامیدن آنها:
▫️آیات عظام وحید، صافی: باید در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیات عظام رهبری، خوئی، سیستانی: بنابر احتیاط لازم در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیةالله شبیری زنجانی: میتوانند به قدری که سیر نشوند، آب بیاشامند.
▫️آیات عظام امام، نوری، بهجت: باید در آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
1⃣ برخی از مراجع مثل آیةالله سیستانی فرمودهاند: باید به قصد قربت مطلقه روزه بگیرند.
2⃣ برخی از مراجع مثل آیات عظام رهبری، خویی، سیستانی: امساک را بنابر احتیاط واجب، لازم میدانند.
📖@moogharrabon
#احکام_روزه
🔸 روزه و خونریزی دهان
⁉️ من روز قبل دندان پُر کردم، امروز که روزهام، کمی خون ریزی دارد؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (که با خون دندان مخلوط است) جایز است؟ روزهام چه حکمی دارد؟
✅ خونی که از لثه می آید تا زمانی که عمدا فرو نبردهاید، روزه باطل نمیشود، اما اگر در آب دهان مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند.
#آیت_الله_خامنه_ای
📖@moogharrabon
💠 روزه زن شیرده
🔹 اگر زن شیرده (خواه مادر بچّه یا دايه، با اجرت باشد يا بدون اجرت) به دلیل ترس از کم یا خشک شدن شیر، می ترسد روزه برای کودک ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نیست و بايد براى هر روز يك مدّ طعام؛ يعنى گندم يا جو و مانند اينها (به عنوان فدیه) به فقير بدهد و بعد از ماه رمضان نیز قضای آن را به جا آورد، اما اگر روزه برای خود زن ضرر داشته باشد، بنابر احتیاط فدیه واجب است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
📖@moogharrabon
⭕️ روزه ی کله گنجشکی در سیره ی تربیتی اهل بیت علیهم السلام 😊
🔵امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
⬅️ما اهلبیت از هفت سالگی پسرانمان را امر به روزهگرفتن میکنیم؛ به هر مقدار که توان آن را داشته باشند. مثلا تا نصف روز یا بیشتر یا کمتر. پس هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنان غلبه کرد، افطار میکنند. ما این کار را انجام میدهیم تا فرزندانمان عادت به روزه پیدا کرده و تحمل آن را پیدا کنند. شما نیز از نه سالگی پسرانتان را به روزهگرفتن امر کنید؛ به هر میزان که توان آن را دارند. پس هرگاه که تشنگی بر آنان غلبه کرد، افطار کنند.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه عَنْ أَبِيه ع قَالَ إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي خَمْسِ سِنِينَ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ ونَحْنُ نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ إِنْ كَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ والْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى يَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ ويُطِيقُوه فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ إِذَا كَانُوا بَنِي تِسْعِ سِنِينَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا
📚الكافي، ج۳، ص ۴۰۹
📖@moogharrabon
#چشیدن_غذا
❓حکم چشیدن غذا در زمان روزهداری برای اینکه آش و غذامون شور یا بینمک نشه، چیه؟😉
📚همه مراجع: خیالتون تخت. چشیدن غذا هیچ اشکالی نداره و حتی اگه ناخواسته چیزی هم از حلق پایین بره، بازم روزه باطل نمیشه.
👈 مگر اینکه از اول بدونین که اگه غذا رو بچشین، حتماً یه مقداری از اون به حلق میرسه. دراینصورت، روزه باطله و قضا و کفاره هم داره؛ چون با اینکه میدونستین، بازم انجام دادین.
⭕️ نکته: کفاره جریمهایه که بهخاطر شکستن یا نگرفتن عمدی روزه باید انجام بدیم و شامل دو ماه روزه یا سیرکردن شصت فقیر و یا هر دوی اینهاست.
📖@moogharrabon